- ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει
Θα διαβάσω όμως πρώτα τα μηνύματα από την 4 σελίδα που λείπω, και μετά για να μη γίνομαι κουραστικός σε τυχόν επαναλήψεις!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
18 Χρονών και πρόλαβες και έβγαλες και συμπέρασμα? Αν δεν κάνω λάθος είπες ότι δεν έχεις διαβάσει την Καινή Διαθήκη! Πότε πρόλαβες και δεν είδες τίποτα το υψηλά πνευματικό, μάλλον το αντίθετο στον Χριστιανισμό?
Μου θυμίζεις λίγο το κοριτσάκι 15 ετών στην Αμερική που κάπου στην ομογένεια γινόταν ένα συνέδριο με παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής αν δεν κάνω λάθος κια μπήκε φουριόζικο πήρε το μικρόφωνο! ή της το δώσαν και.............άρχισε ένα παραλήριμα κατά του Χριστιανισμού μή σεβόμενη τίποτα! έβλεπε παντού "δαίμονες" με μαύρα! να καταστρέφουν την πατρίδα της!......... την Ελλάδα! ήρθε να μας βάλει γυαλιά!!!!!! ![]()
Το άσχημο είναι ότι κάποια ΜΜΕ πρόλαβαν σα θαρραλέα πράξη τη συγκεκριμένη! Δεν είδαν ότι κάποιοι είχαν φτιάξει μια τηλεκατευθυνόμενη μαριονέτα δηλητηριάζοντας την ψυχή ενός παιδιού!
Ακόμα το κορίτσι δεν είχε βγάλει τρίχες στο πράμα της που λέει και ο λαός και όμως ήταν έτοιμη για απονομή δικαιοσύνης!!!!!!!!
Τι θλιβερό!
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
quote:
Ψηλός
Ούτε ο Άι Βασίλης υπάρχει, ούτε και η σταχτοπούτα. Το ίδιο, λοιπόν, δεν υπήρξε ποτέ αυτό το άριστο πολίτευμα που αναφέρεις.
Δουλεία, ατέλειωτοι πόλεμοι, καταστροφές, πορνεία, παιδεραστία, σφαγές αμάχων και ισοπέδωση ολόκληρων πόλεων, ...... και άλλα πολλά «όμορφα», θυμάμαι μας εξιστορούσαν στο σχολείο και εγώ πάντα αναρωτιόμουν, γιατί θα πρέπει να νιώθω υπερήφανος για ένα τόσο ανατριχιαστικό και απάνθρωπο παρελθόν,
Οι παρωπίδες της θρησκοληψίας , και το μίσος της θρησκείας σου για την Ελληνική σκέψη Ψηλέ , σε εμποδίζουν να δης τους «Αγιόδουλους» στα χριστιανικά μοναστήρια και τις εκκλησίες του Βυζαντίου , τους εξανδραποδισμούς και τους ευνουχισμούς των αιχμαλώτων για να χρησιμοποιηθούν στους γυναικωνίτες του Βυζαντίου σαν θαλαμηπόλοι , την πορνεία και τα έκλυτα ήθη των ευσεβών Βυζαντινών χριστιανών , τους πολέμους και τις καταστροφές πόλεων και πολιτισμών από τους χριστιανούς «Σταυροφόρους» , από τους άξιους συνεχιστές τους «Κονκισταδόρες» , τους δύο «Παγκόσμιους Πολέμους» κλπ .
Έχεις πάθει θρησκευτική αμνησία και ξεχνάς την έξαρση της παιδεραστείας στους κόλπους των ιερωμένων της θρησκείας σου και τα τεράστια ποσά που ετοιμάζεται να καταβάλλη η Εκκλησία προκειμένου να πέσουν στα μαλακά από τα Αμερικανικά δικαστήρια , (αν θέλεις έχω και κατάλογο ονομάτων) , και να μας τους κουβαλήση εδώ για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους .
Γι’ αυτό Ψηλέ , αν δεν έχεις να πης κάτι καλύτερο , είναι προτιμότερο να μην πης τίποτα , παρά να φτύνης στον πολιτισμό των προγόνων μου . (Δεν γνωρίζω εσύ προσωπικά πόσο Έλληνας ή Χριστιανός αισθάνεσαι) .

quote:
Sesostris
Γι’ αυτό Ψηλέ , αν δεν έχεις να πης κάτι καλύτερο , είναι προτιμότερο να μην πης τίποτα , παρά να φτύνης στον πολιτισμό των προγόνων μου . (Δεν γνωρίζω εσύ προσωπικά πόσο Έλληνας ή Χριστιανός αισθάνεσαι) .
Όπως είπα και στο Μάρτε, το λέω και σε σένα.
Όταν θα βρεις το θάρρος να δεχτείς να συζητήσεις για τα διάφορα παραμύθια περί δημοκρατίας και πράσινα άλογα που μας φλούμωσαν από μικρούς, και δεν θα καταφεύγεις σε πυροτεχνήματα που θα μας λένε για το πόσο κακό είναι εκείνο το μαμημένο το μυρμηγκάκι, τότε, ίσως μπορέσουμε να συζητήσουμε.
Η θρησκεία μου, δεν διδάσκει το μίσος. Πρώτος ο Αρχηγός της θρησκείας μου, εκουσίως, ανέβηκε στο σταυρό. Αυτά, όμως, είναι ψηλά γράμματα για πολυγνώμονες και σοφούς σαν και του λόγου σου.
Και για να σου λύσω την απορία, θεωρώ τον εαυτό μου Έλληνα Χριστιανό Ορθόδοξο.
Εντάξει;
***Το ποιος φτύνει και πετσοκόβει σε κομμάτια τον πολιτισμό των προγόνων μου, αυτός είσαι εσύ και όσοι σκέφτονται σαν και σένα.
Εμείς, οι Χριστιανοί, δεν επιλέγουμε τι θα κρατήσουμε και τι θα πετάξουμε από το παρελθόν των προγόνων μας.

quote:
Stelaras
Ψηλέ,το έγραψα και παραπάνω.Η δημοκρατία στην τωρινή της μορφή όντως δεν υπήρξε στην Αρχαία Ελλάδα.
Υπήρξε όμως δημοκρατία.Πως μπορείς να αμφιβάλεις για αυτό?Ποια τα ιστορικά στοιχεία που έχεις να αντιπαραβάλεις.
Φίλε Στελάρα,
Δημοκρατία, υπό τη έννοια του όρου, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ και αμφιβάλλω αν θα υπάρξει ποτέ στο μέλλον. Συμφωνώ με όσα είπε ο Μάρτε, αλλά και με το τραγούδι που λέει πως "Με φωτιά και με τσεκούρι πάντα ο κόσμος προχωρεί".
Στα ανθρώπινα βασίλεια, μην ψάχνεις να βρεις δημοκρατία. Μόνο στην Ουράνια Βασιλεία υπάρχει δημοκρατία. Τώρα, αν δεν πιστεύεις πως υπάρχει και συνέχεια σε αυτή τη μίζερη ζωή μας, τότε, ίσως, δεν είναι ό,τι καλύτερο για σένα ο χώρος του μεταφυσικού.
quote:
Stelaras
Όμως υπεκφεύγεις,μίλησε ο χριστός για δημοκρατία?
Δεν υπεκφεύγω. Ο Χριστός δεν ανέφερε, αν δεν κάνω λάθος, τη λέξη αυτή. Η γήινη ζωή του και η διδασκαλία του παραπέμπουν, όμως, σε αυτή.
quote:
Stelaras
Δεν δέχομαι ότι έχω μου το έδωσε ο θεός.Διότι μετά δημιουργείται μια πελατειακή σχέση με τον θεό που τελειώνει με τον θάνατο.Σε όλη μου τη ζωή πρέπει να ξεπληρώνω τον θεό για ότι καλό μου έδωσε?
Γιατί σου ζήτησε ποτέ ο θεός ξε-πληρωμή; Εκτός κι αν θεωρείς ως πληρωμή το να αγαπάς (και εμπράκτως) τον πλησίον όπως και τον εαυτό σου;

πόσο χαίρομαι που ξαναγύρισες... Ακολούθως θα ήθελα
να πω ότι εμείς δηλώνουμε χριστιανοί, μετά παρρησίας
και οι "φίλοι" μας, επειδή ξέρουν ότι θα γελάσει και
το παρδαλό κατσίκι με τα πιστεύω τους, αποκρύπτουν την
πίστη τους. Απο αυτό μπορεί κανείς να εκλάβει ως συμπέρασμα,
το ποιός ντρέπεται, ή θα έπρεπε να ντρέπεται, αυτοί ή εμείς...
Όσο κρύβονται, μάλλον δείχνουν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα...
Εκτός αν δεν έχουν καταλήξει ακόμη και είναι δυνατοί χριστιανοί...
Δηλαδή, δυνάμενοι να γίνουν χριστιανοι...Σε αυτή την περίπτωση,
πρέπει να τους φερθούμε με τρυφερότητα και προδέρμ...
Όσο για τις κατηγορίες τους, όσα δεν φτάνει η αλεπού...τόχω
ξαναπεί...
Απλά είναι άκρως κουραστικό να υπάρχουν 15 θέματα με το ίδιο αντικείμενο και τις χιλιοεπαναλαμβανόμενες συκοφαντίες...
Κάποια στιγμή ας δουν οι συντονιστές το ενδεχόμενο να γίνει ένα
μόνο θέμα, ώστενα μην λέμε τα ίδια σε τόσες επαναλήψεις...
Ας τα αφήσουμε έτσι τα πράγματα να κυλήσουν?
Βλέπεις,εκφράζεις παθητικότητα απέναντι στον τροχό που γυρίζει και λες πως δεν μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να αλλάξουμε το ρου των πραγμάτων.
Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι αντιδιαμετρικά αντίθετος με το Ελληνικό πνεύμα.
Η ζωή μας μίζερη?
Διαφωνώ κάθετα,εκνερίζομαι όταν μπαίνω στην τάξη το πρωί και βλέπω τους συμμαθητές μου σκυθρωπούς,έτσι γιατί είναι σχολείο.Τα έχουμε όλα,ασφάλεια,φαγητό,ρούχα,διασκέδαση,ψυχαγωγία,ελευθερία και συνέχεια παραπονιόμαστε.
Μίζερη δεν είναι η ζωή,μίζερη γίνεται η ζωή.
Πως δε μου ζήτησε ρε ψηλέ,αφού όταν είσαι χριστιανός και δεν τηρείς τις εντολές πας στη κόλαση.Ότι πληρώνεις παίρνεις.
Europaios,δεν άρπαξα κανένα μικρόφωνο και άρχισα να παραληρώ κατά του χριστιανισμού.
Γράφω με επιχειρήματα,όχι κατά του χριστιανισμού αλλά κατά όλων των ιδεολογιών με τις οποίες δεν συμφωνώ.Στη προκειμένη περίπτωση,μια θρησκεία,ο χριστιανισμός.
Αν γίνει θέμα για τον μουσουλμανισμό και τι πρεσβεύει δεν θα πάει πολύ μακριά,διότι οι χριστιανοί θα τον απορρίψουν επειδή είναι η θρησκεία των κακών και οι άλλοι θα τον απορρίψουν επειδή είναι άλλη μια θρησκεία που θέλει τον άνθρωπο δούλο.
Το ότι γίνεται τόση φασαρία γύρω από τον χριστιανισμό είναι ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις,κακό το βλέπεις εσύ αυτό?
quote:
Εγώ προσεύχομαι να μας σώσουν όλους,
δεν ζητάω τιμωρίες..Εσύ;...
Ποιοί να μας σώσουν;
Ο σώζων εαυτόν σωθείτο....
του και ποσο μάλλος αυτός ο Πατέρας.... Η ΑΓΆΠΗ ΤΟΥ έχει
εκπαιδευτικό σκοπό, αλλά και μας κάνει να αναγνωρίζουμε την
διαφορά ύλης πνεύματος..Γι αυτό δεν καταλαβαίνω πως μπορείς
να συγκρίνεις ύλη και πνεύμα, ήλιο και άνθρωπο....Το κλιματιστικο
στο σπίτι σου, είναι θεός για σένα;
Ο πνευματικός άνθρωπος, αφού πιστεύει ότι υπάρχει Θεός και
δημιουργία, πιστεύει ότι σώζεται, ενώ η ύλη δεν σου δίνει έστω
τέτοιες ελπίδες.....Με τον Θεό, ο άνθρωπος μπορεί να συνεχίσει
την πνευματική του πορεία που η ύλη τον εμποδίζει να να προχωρήσει
...Να πιστεύεις ότι όλοι θα σωθούμε... Αυτό τό τέλος θα έχουμε...
κι επειδή σήμερα, είναι με το παλιό ημερολόγιο τα φώτα,
θα πρότεινα σε΄ολους να δοκιμάσουν το νερο τώρα και να μου
πουν αν είναι καλύτερο απο τις άλλες μέρες...Τους καλώ,δε να σφραγίσουν ένα μπουκάλι με νερό απο βρύση, απο όπου θέλουν και
να το κρατήσουν όσο καιρό θέλουν επίσης...Δεν θα χαλάσει και εδώ είμαστε να το δούμε...
Για θαύματα και για ενέργεια Θεού λέμε στο θέμα....
quote:
Ξέρω ότι είναι αργά, αλλά στα πλαίσια του θέματος
πουν αν είναι καλύτερο απο τις άλλες μέρες...
Πως καλύτερο δλδ...είναι πιο νόστιμο???![]()
Εγώ δεν είδα διαφορά καμία...τώρα που την βλέπεις...
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=sl__QA7qPag&feature=related
quote:
πουν αν είναι καλύτερο απο τις άλλες μέρες...Τους καλώ,δε να σφραγίσουν ένα μπουκάλι με νερό απο βρύση, απο όπου θέλουν και
να το κρατήσουν όσο καιρό θέλουν επίσης...Δεν θα χαλάσει και εδώ είμαστε να το δούμε...
Αγαπητέ, χειροτερεύεις, πρέπει κάτι να κάνεις.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Άν μέχρι εκεί φτάνει και εξαντλείται η "παντοδυναμία" του θεού......ζήτω που καήκαμε ! Θαύματα άχρηστα και που στο κάτω κάτω δεν τα ζήτησε κανείς. Πόσα ανθρωπάκια πάνε στον αγύριστο ικετεύοντας για το θαύμα που δεν έρχεται ποτέ . Δεν τους εξήγησε κανείς ότι το ιερατείο (διότι αυτό κάνει τέτοιου είδους "θαύματα" !), έχει ..... περιορισμένες ικανότητες και να μην ζητούν πολλά .
του ανθρώπου, μπορεί να πάει πιο πέρα...Να βάζει πότε
αμφισβητήσεις και πότε συγκρίσεις και πότε, κριτική
για το πόσο μεγάλο είναι το θαύμα...Σε καμία περίπτωση, όμως, να
είμαστε στο ίδιο θέμα και με την ίδια λογική...
Μιλάμε για κάτι χειροπιαστό όχι θεωρία..Το νερό αγιάζεται, λέει
η ιερά παράδοση και αυτό περίμενα να θές να το διαπιστώσεις,
ιδίοις...χείλεσι και ουρανίσκου...
Είσαι περίεργος...Αυτό που σου λέω,δεν σου δημιούργησε έστω
την ερευνητική διάθεση, να δεις αν είναι; Να ελέγξεις και να μπείς
στην κουβέντα γι αυτο το θέμα περί θαυμάτων..Τόσο ...περιτείχισμα;
Φίλε μου Γιάπετ και ar_ia, να σας θυμίσω την κλασική παροιμία
"όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα λέει αγουρίδες.."
Δηλαδή,ακόμη,υποτίθεται δεν καταλάβατε το θέμα που συζητάμε;¨Η
το αμφισβητείται ώς θέμα, διακαώς;
Βλέπεις ότι μου δημιουργήθηκε ...ερευνητική διάθεση ;;;
ξεκινά ο διάλογος...Εγώ φίλε μου, σου είπα, αν έχεις
κρατήσει ένα μπουκάλι νερό της βρύσης απο χτές, ώστε,
εσύ και μόνος του ο καθένας, να διαπιστώσει αν υπάρχει αγιασμός των
υδάτων..Και χωρίς αυτόν τον πανοδύναμο βασιλικό που μόνο το νερό
αγιάζει, αλλά δεν χρησιμοποιείται πουθενά,σαν θεραπευτικό, σαν
συντηρητικό, ή σαν μια χρήση τέλος πάντων, αυτών του των χαρισμάτων παρά την απίθανη ιδιότητα του να διατηρεί,οπως εικάζουν τινές...
Φίλε μου, εκεί είναι το θέμα, πράγματα που όλοι μπορούν να δουν
και διαπιστώσουν, καθημερινά..Όχι με αυτή την αποστείρωση των πειραμάτων και των λογικών εξηγήσεων, που η δήθεν επιστήμη, ημιμαθής φοιτητές,μάλλον, προσπαθεί να ερμηνεύσει...
Το νερό που αγιάζεται, λοιπόν,δείχνει την παρουσία του Θεού, κοντά
στον άνθρωπο και έτσι είναι και με τα θαύματα..Παρά την απόσταση
που νοιώθει ο άνθρωπος ότι έχει απο τον Θεό, με τα θαύματα νοιώθει
πιο κοντά του και παίρνει κουράγιο....
Ο Θεός έρχεται χορηγός και πονείται δια τον άνθρωπο, αλλά η δική
μας ανωριμότητα, δεν μπορει να τα εννοήσει....
Συμφωνείς;...
Γιατί το ιερατείο δεν καλεί κάποιους "κανονικούς" επιστήμονες και "ολομαθείς" φοιτητές να εξετάσουν το αγιασμένο όπως λες νερό , να βγει το πόρισμα περί θαύματος , για να πάψουν (στην σημερινή εποχή της πληροφόρησης ) οι ασεβείς αμφισβητίες να ....αμφισβητούν ;
Δώσε σε παρακαλώ λογικές εξηγήσεις . Το μόνο που μας μένει τελικά είναι αυτή η λογική . Όχι να την κάνουμε λάστιχο ή να την βάζουμε στο ψυγείο όταν πρόκειται για τη θρησκεία .