- Επιγνωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Το εσωτερικα ξανανοιγει και σας περιμενει ολους..
Σχολια, κουτσομπολια, κακιουλες, τωρα υπο την νεα διευθυνση του moto bar.
Πειτε μας για τη γυναικα σας, τη φιλεναδα σας, το γειτονα ακομη και για την κατσικα του..
Για τον οξαποδω, τη μορα του, τον ινκουμπο του.
Εδω θα μαθετε τι θα φορεθει φετος στη Μηκωνο, αν χωριζει παλι η μενεγακη, αν ηταν ο αησταην επιστημονας η τυρεμπορος? και ποσα παιδια εκανε με τη μεριλι μονροε
Ποτε θα ψεκασετε τις δικουκουτσες αχλαδιες.
Και τελος τι ειπε ο Πλατων για το Συμποσιο της Ελιτ,
Για περαστε κυριες μου..
Δουλος σας στην ομορφια σας..
Σκλαβος στον παρα σας.
.
Ανοιξαμε και σας περιμενουμε.
Τωρα και στο χωρο σας
Ετσι πολλεςφορες λεμε οτι η σκεψη φταιει για ολα και ενοουμε την εγκεφαλικη διαδικασια
Αυτο ομως ειναι μονο ενα μερος της αληθειας
Και η αληθεια ειναι οτι απο εκει ξεκινουν ολα
Ομως ειναι αλλο ξεκινουν ,και αλλο οφειλονται εκει και μονο εκει
Ετσι μια διανοητικη σκεψη ακολουθειται απο διαφορα συναισθηματα και αισθησεις
Επειδη το σωμα μας εχει την ιδιοτητα αποθηκευσης αισθησεων και συναισθηματων αυτα μενουν εκει καθοριζοντας συμπεριφορες Απο την στιγμη που δημιουργουνται αισθησεις και συναισθηματα δεν δρουμε μεσω της σκεψης απο την οποια αυτα εχουν προελθει αλλα λογω του συναισθηματος αισθησης
Η παραμονη αποθηκευση αυτη αναλογα με τα επιπεδα υγιειας μας μπορει να κρατησει για μεγαλα διαστηματα
Πολλες αποθηκευμενες αισθησεις αλληλοεπηρεαζουν η μια την αλλη
Ετσι τωρα πια το συναισθημα αισθηση δεν ειναι ενα αλλα πολλα
Και βεβαια δρουμε συμφωνα με αυτα
Ειναι αυτο που ελεγε και ο Γκουρτζιεφ οτι η σκεψη επηρεαζεται απο το συναισθημα και το ενστικτο κεντρο
Αυτος ειναι και ο λογος που ο ψυχισμος μας ειναι αλλοπροσαλος και τελειως εξω απο αυτο που νομιζουμε οτι ειμαστε
Νομιζουμε οτι ολα οφειλονται στην σκεψη
Ενα μικρο παραδειγμα της αλλοπροσαλης αυτης συνμπεριφορας ,ειναι το να νευριασουμε με καποιον και να ξεσπασουμε σε καποιον αλλο
Ενα αλλο οτι η ασθενεια επηρεαζει και την συμπεριφορα μας
Και αυτα ειναι καποια μικρα δειγματα του πως δρουμε
Αν αυτο δεν γινει κατανοητο δεν θα μπορεσουμε ποτε να κανουμε προσπαθεια προσεγγισης της αποταυτισης με οτι αυτο μπορει να σημαινει
Δεν θα γνωριζουμε απο τι καλουμαστε να αποταυτοποιουμαστε την καθε στιγμη
Ετσι ΕΓΩ ειναι καθε αισθηση που εμφανιζεται στο προσκηνιο
Εγω βλεπω ,εγω θελω , εγω ακουω, αισθανομαι
Και ο καταλογος ειναι ανεξαντλητος
Το εγω στο επιπεδο που βρισκομαστε εκφραζεται μεσω των 5 αισθησεων
Οταν θα αρχισουμε να μελεταμε αυτο τοτε θα δουμε και την φυση του εγω
Ποσο ειμαστε μακρυα, απο την πραγματικοτητα που πιστευουμε για τον εαυτο και γενικοτερα την ζωη μας μας μπορει να ειμαστε
Τοτε θα ψαχνουμε να βρουμε και τροπους να το ανιχνευουμε
Κοινως να το παρατηρουμε κοινως να αποστασιοποιουμεσαστε
Η να κανουμε προσπαθεια για αυτο
Η αυτοπαρατηρηση ειναι μοναχα μια λεξη ,και αρα μια κατηγοριποιηση
Λογω αυτου εχουμε δημιουργησει εντυπωσεις πανω σε αυτην
Οταν ομως αρχισει κανεις να ψαχνει και να ερευνα αντιλαμβανεται οτι η αυτοπαρατηρηση και η προσοπαθεια για αυτην μπορει να ειναι επισης ενας αλλος τροπος ζωης και αντιμετωπισης αυτης
Και επισης το σπουδαιοτερο με μια ευρυτερη και πιο πραγματικη αντιληψη του ρι ειμαστε
Και αυτο απο μονο του ειναι δραση
Γνωριζουμε επισης οτι η καθε κατασταση εμπεριεχει ενα εξωτερικο γεγονος αλλα και μια εσωτερικη κατασταση
Και αυτα ειναι δυο πραγματα εντελως διαφορετικα πραγματα με οτι αυτο μπορει να σημαινει
Οταν κανεις γυρευει το πως να αυτοπαρατηρηθει ,και εχει κατανοησει ,......οτι αυτοπαρατηρηση ,......μπορει μονο να σημαινει, και να ειναι αποστασιοποιη...... απο το καθε εγω αισθηση ,...... τοτε η παρακολουθηση της αναπνοης η των κτυπων της καρδιας αποδεικνυονται εργαλεια για αυτον τον σκοπο
Αρχικα ομως και πριν απο ολα .θα πρερπει να κατανοησουμε οτι το εγω καταλαμβανει μεχρι και την τελευταια ινα του σωματος μας
Ενας ας πιουμε οποιοσδηποτε πονος ΕΓΩ δεν περιοριζεται μονο στο σημειο του πονου αλλα εξαπλωνεται σε ολο το σωμα
Αυτος ειναι και ο λογος ,που αν δεν ξερουμε, μπερδευουτμε τις υπαρξεις μας με το εγω νομιζοντας πως ειμαστε αυτο
Για να μπορεσουμε να παρατηρησουμε θα πρεπει να κοπει η ροη της αισθησης του εγω μεταθετωντας την προσοχη μεσω θεληματικης προσοχης
Η ελειψη δυνατων αισθησεων ειναι πολυ βοηθητικη αν οχι απαραιτητη ,για τα δικα μας επιπεδα κατανοησης και συνειδητοτητος
Να παιξουμε με την οποιαδηποτε αισθηση ,και να περναμε απο την θεση στην αντιθεση
Να πειραματιζομαστε με την πρακτικη του διαχωρισμου της προσοχης
Να διαχωριζουμε αισθησεις την μια απο την αλλη η τις αλλες
Τελος και το πιο σημαντικο να αναδραμουμε οποιαδηποτε αισθηση αντιλαμβανομαστε οτι περνα απο το προσκηνιο του σωματος και αποροφα συνειδηση
Το καθε εγω τρεφεται με την προσοχη μας Ετσι ενας πονος μια δυσφορια η ακομα και μια χαρουμενη αισθηση δυναμωνουν οταν τα τρεφουμε με προσοχη
Εμεις σταματαμε να τα τρεφουμε οχι στο μελλον αλλα τωρα κοπτοντας την ροη
Αν κοψουμε την ροη και αρχιζουμε να παιζουμε ,και να πειραματιζομαστε, περνωντας απο την θεση στην αντιθεση,μοιραια θα αντιληφθουμε και τι σημναινει αυτοπαρατηρηση
xristosxatz, δεν είμαι σίγουρος ότι παρακολουθώ τον ειρμό σου, θα σου πω όμως μία σκέψη δική μου. Η 'αυτοπαρατήρηση' έτσι όπως την καταλαβαίνω εγώ σαφώς και οδηγεί σε μία μεγαλύτερη 'αυτοεπίγνωση' ή συνειδητότητα, και επίσης συσχετίζεται και με μεγαλύτερο αυτοέλεγχο στις πράξεις μας ή ακόμα και στην ίδια την κίνησή μας. Περισσότερος αυτοέλεγχος θα πει κάποιος ότι σημαίνει και λιγότερο 'εγώ', ωστόσο από τη δική μου οπτική όσο περισσότερο κάποιος αυτο-παρατηρείται τόσο περισσότερο διογκώνει το 'εγώ' του.
Οι πολύ συνειδητοί άνθρωποι συνήθως έχουν ένα πολύ διογκωμένο 'εγώ', ασχέτως εάν αυτό μπορεί να εκδηλώνεται περισσότερο ή λιγότερο σε σχέση με τους λιγότερο συνειδητούς ανθρώπους. Θα σου θυμίσω την αρχετυπική μορφή του μυθικού Νάρκισσου και όλα τα χαρακτηριστικά που τον συνοδεύουν. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα δίχως αυτοπαρατήρηση δεν υφίσταται κανένα 'εγώ' διότι πολύ απλά το 'εγώ' αναδύεται μονάχα μέσω της αυτοεπίγνωσης. Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο ο άνθρωπο, το μοναδικό ζώο που έχει επαρκή επίγνωση του εαυτού του, είναι και το μοναδικό ζώο που έχει αναπτύξει εγωϊσμό.
Η πολύ αυτο-παρατήρηση και αυτο-επίγνωση επίσης θεωρώ ότι παραλύουν τρόπον τινά την φυσική εκδήλωση μιας προσωπικότητας, διότι η προσωπικότητα τελεί έτσι υπό καθεστώς εξέτασης και εποπτείας. Οι ψυχολόγοι ορθώς παρατηρούν ότι οι υπέρμετρα συνειδητοί άνθρωποι ('self-conscious' people) συχνά πάσχουν από διαταραχές φόβου, άγχους, ανασφάλειας και τελειομανίας.
Σκόρπιες σκέψεις είναι περισσότερο αυτές, δεν έχω να διατυπώσω κάποια συγκεκριμένη θεωρία, θεωρώ όμως ότι η new age φιλοσοφία, γενικά μιλώντας, κάνει κατάχρηση διαφόρων εννοιών (αυτοπαρατήρηση, αυτοβελτίωση, αυτοπραγμάτωση) δίχως να εξετάζει τις εν λόγω έννοιες ολοκληρωμένα.
Και για να κλείσω, συμφωνώ ότι σαφώς και χρειάζεται να παρατηρούμε και να εξετάζουμε τον εαυτό μας (ο ανεξέταστος βίος που λέγανε και οι αρχαίοι δεν αξίζει τίποτα), για τον ίδιο όμως ακριβώς λόγο οφείλουμε συχνά να αφήνουμε τον εαυτό και τις αισθήσεις να μάς οδηγούν, να λειτουργούμε σύμφωνα με την 'ασυνείδητη' φύση μας και όχι κόντρα σε αυτήν.
quote:
Η 'αυτοπαρατήρηση' έτσι όπως την καταλαβαίνω εγώ σαφώς και οδηγεί σε μία μεγαλύτερη 'αυτοεπίγνωση' ή συνειδητότητα, και επίσης συσχετίζεται και με μεγαλύτερο αυτοέλεγχο στις πράξεις μας ή ακόμα και στην ίδια την κίνησή μας. Περισσότερος αυτοέλεγχος θα πει κάποιος ότι σημαίνει και λιγότερο 'εγώ
Συμφωνω Κοστ με τα παραπανω Προσωπικα εχω συνδεσει την αυτοεπιγνωση επιγνωση με την αμεση γνωση του τι συμβαινει μεσα μας Ειναι ισως ενα βημα πριν απο την αυτοπαρτατηρηση η οποια σημαινει απαραιτητα αποταυτιση και διαχωρισμο Και για βνα γινει βεβαια αυτο απαιτει πολυ εμπειρια γνωση πειραματισμο και προετοιμασια
Το ζητημα βεβαια δεν ειναι πως εχει κατι ονομαστει, και κατηγοριοποιηθει, αλλα πως εμεις το κατανοουμε
quote:
', ωστόσο από τη δική μου οπτική όσο περισσότερο κάποιος αυτο-παρατηρείται τόσο περισσότερο διογκώνει το 'εγώ' του.
Αν διογκωνεται το εγω ,τοτε δεν υπαρχει αυτοπαρατηρηση αλλα ταυτιση με τις αισθησεις του σωματος και τον νου Για να φθασει κανεις στην συνειδητοτητα βεβαια υποθετω πρεπει να περασει ,και απο αυτα τα σταδια
quote:
Οι πολύ συνειδητοί άνθρωποι συνήθως έχουν ένα πολύ διογκωμένο 'εγώ', ασχέτως εάν αυτό μπορεί να εκδηλώνεται περισσότερο ή λιγότερο σε σχέση με τους λιγότερο συνειδητούς ανθρώπους
Ισως αντι για πολυ συνειδητοι θα ηταν πιο σωστο επιδοξοι ακαι βεβαια μιλαμε παντα για αναζητητες και ερευνητες και οχι για οπαδους
quote:
Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα δίχως αυτοπαρατήρηση δεν υφίσταται κανένα 'εγώ' διότι πολύ απλά το 'εγώ' αναδύεται μονάχα μέσω της αυτοεπίγνωσης. Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο ο άνθρωπο, το μοναδικό ζώο που έχει επαρκή επίγνωση του εαυτού του, είναι και το μοναδικό ζώο που έχει αναπτύξει εγωϊσμό.
Οχι ........Η αυτοπαρατηρηση ειναι μια πραξη που απαιτει συνειδητη εργασια και βεβαια ικανοτητα συνειδηση ......που..... εχει ...ειχε ....καποτε αποκτηθει για αυτον ακριβως τον σκοπο
Η αυτοεπιγνωση απο την αλλη μερια οπως την ενοειες ειναι απλα η αντιληψη του τι γινεται εξω και σε εναν πολυ μικρο βαθμο και οχι συνειδητο τι γινεται μεσα μαςΑυτος ο βαθμος ειναι σε θεση να μας κανει υποχειρια του εγω αλλα οχι συνειδητους αυτου Σε αυτην την κατασταση βρισκομαστε ολοι Η αυτοπαρατηρηση ομως ειναι κατι τελειως διαφορετικο Προυποθεται ολα τα παραπανω που σου ειπα
quote:
Η πολύ αυτο-παρατήρηση και αυτο-επίγνωση επίσης θεωρώ ότι παραλύουν τρόπον τινά την φυσική εκδήλωση μιας προσωπικότητας, διότι η προσωπικότητα τελεί έτσι υπό καθεστώς εξέτασης και εποπτείας.
Ναι συμφωνω απο οσο μπορωνα ξερω ,και απο οσο αναφερει και η θεωρητικη γνωση
quote:
Οι ψυχολόγοι ορθώς παρατηρούν ότι οι υπέρμετρα συνειδητοί άνθρωποι ('self-conscious' people) συχνά πάσχουν από διαταραχές φόβου, άγχους, ανασφάλειας και τελειομανίας.
Ας μην μιλησουμε για αυτους Κοστ Το μονο που θα σου πω ξανα ,ειναι συνειδητοτητα αυτοπαρατηρηση δεν ειναι ιδιοτητες που συναντουνται συχνα στις κοινωνιες μας Για την ακριβεια δεν υπαρχουν σχεδον καθολου
Οι καλυτεροι απο εμας μπορουν να εχουν καποιες αναλαμπες αυτοπαρατηρησης και συνειδητοτητος
Μαλλον οι ψυχολογοι που αναφερεις εχουν διαφορετικη ορολογια για την ενοια της συνειδητοτητος
Καποιος που υποφερει απο διαταραχές φόβου, άγχους, ανασφάλειας και τελειομανίας ειναι ενας απο εμας και οχι καποιος που ειναι συνειδητος
Για την ακριβεια ειναι ενας μεσος κοινος ανθρωπος
Καποιος που αρχιζει να αυτοπαρατηρηται ,στο βαθμο που καταφερνει να το κανει αλλαζει επισης
Μαλλον οι ψυχολογοι ,σαν συνειδητος ,ενοουν αυτον που ειναι φορτωμενος με θεωρητικες γνωσεις και οχι με την ικανοτητα επιγνωσης της στιγμης
Πως δηλ διαδραματιζεται η καθε στιγμη
Να εχουν με αλλα λογια την ικανοτητα αυτοπαρατηρησης
quote:
η new age φιλοσοφία, γενικά μιλώντας, κάνει κατάχρηση διαφόρων εννοιών (αυτοπαρατήρηση, αυτοβελτίωση, αυτοπραγμάτωση) δίχως να εξετάζει τις εν λόγω έννοιες ολοκληρωμένα.
Ναι καιε εγω θεωρω οτι συμβαινουν διαφορα ,και οντως αναρωτιεμαι ποιες γνωστες οργανωσεις αν υπαρχουν δεν ανηκουν σε αυτον τον κυκλο Καποιες θεσεις σχετικα με παρομοιες αναρωτησεις ειχα εκφρασει ,και ακομα να σου πω την αληθεια αναρωτιεμαι Παρολο που εχω ηδη ξεκαθαρισει πολλα
Ειναι γεγονος οτι απο την μια διδεται πολυ γνωση
Απο την αλλη ειναι ομως οφθαλμοφανες οτι μενει ανεκμεταλευτη απο την συντριπτικη πλειοψηφια
Το γιατι αυτο δεν τυγχανει διορθωσης απο τους ιθυνοντες ειναι οντως ενα ζητημα υπαρκτο ,και πολυ υποπτο
Ομως απο τα βηματα τα μικρα που εχω καταφερει να κανω οι διδασκαλιες επιβεβαιονωνται
Η ειρωνια ειναι οτι αυτοι που τις δεχονται τυφλα δεν μπορουν να το κανουν
Δηλ να τις επιβεβαιωσουν
Ως εκ τοπυτου παραμενουν στασιμοι και χωρις να κατανοουν
quote:
Και για να κλείσω, συμφωνώ ότι σαφώς και χρειάζεται να παρατηρούμε και να εξετάζουμε τον εαυτό μας (ο ανεξέταστος βίος που λέγανε και οι αρχαίοι δεν αξίζει τίποτα), για τον ίδιο όμως ακριβώς λόγο οφείλουμε συχνά να αφήνουμε τον εαυτό και τις αισθήσεις να μάς οδηγούν, να λειτουργούμε σύμφωνα με την 'ασυνείδητη' φύση μας και όχι κόντρα σε αυτήν.
Ετσι .....
Θα προσθεσω μονο οτι τον εαυτο μας ετσι και αλλιως τον αφηνουμε
Υπαρχουν διαλειματα εσωτερικης εργασιας και προσπαθειας ,απο την καθημερινοτητα και οχι το αντιθετο
Η προσπαθεια ετσι και αλλιως ειναι λιγη
Ομως ετσι αντιλαμβανεται κανεις ολο και περισσοτερο αυτο που ηδη ειπες
Βιος ανεγξελεκτος ου βιος εστιν
Και οσο βαθαινει κανεις σε αυτο το νοημα και το αντιλαμβανεται ,τοσο ο καθημερινος συνηθισμενος τροπος ζωης απαξιουται
quote:
Καποιος που υποφερει απο διαταραχές φόβου, άγχους, ανασφάλειας και τελειομανίας ειναι ενας απο εμας και οχι καποιος που ειναι συνειδητος
Για την ακριβεια ειναι ενας μεσος κοινος ανθρωπος
Oι γενικεύσεις φίλε μου είναι λάθος και θα σού επιλέξω τυχαία ένα παράδειγμα. Ο Μικελάντζελο πιστεύεις ότι ήταν ένας μέσος, κοινός άνθρωπος; Μιλάμε για τον απόλυτο καλλιτέχνη (ανώυτερος γλύπτης ακόμα και από τον Φειδία), συγκλονιστικός ζωγράφος, αρχιτέκτονας και υπέροχος ποιητής. Οι Αναγεννησιακοί τον ονόμαζαν 'θεϊκό' και είχαν καταλήξει ότι έφτασε την τέχνη στο απόλυτο, στο απροχώρητο. Σαν χαρακτήρας άστα να πάνε, φοβερά νευρωτικός, συγκρουσιακός, συμπλεγματικός, γεμάτος από φοβίες, άγχη, αρρωστημένα τελειομανής και control freak. Μιλάμε για φοβερή περίπτωση ατόμου. Και είναι να απορεί κανείς πως ένας τόσο προβληματικός ανθρωπάκος δημιούργησε τόσο τιτάνια έργα;
Μήπως όμως τελικά οι 'μέσοι, κοινοί' άνθρωποι διακατέχονται και από μέσα, κοινά και ανώδυνα πάθη; Πρόσεξε δεν πηγαίνω στο άλλο άκρο να αγιοποιήσω την προβληματικότητα του καθενός θέλω όμως να δείξω ότι η παραδοσιακή εικόνα που περιγράφεις περί του 'χαμηλότερου' -'ενας από εμάς τους κοινούς- και του 'υψηλότερου', γαλήνιου και συνειδητού φαίνεται κάπως εξιδανικευμένη και επιφανειακή.
quote:Νομίζω οτι η αφετηρία του προβλήματος, είναι η αντίληψη της συνείδησης ως περιεχόμενο.
xristosxatz, δεν είμαι σίγουρος ότι παρακολουθώ τον ειρμό σου, θα σου πω όμως μία σκέψη δική μου. Η 'αυτοπαρατήρηση' έτσι όπως την καταλαβαίνω εγώ σαφώς και οδηγεί σε μία μεγαλύτερη 'αυτοεπίγνωση' ή συνειδητότητα, και επίσης συσχετίζεται και με μεγαλύτερο αυτοέλεγχο στις πράξεις μας ή ακόμα και στην ίδια την κίνησή μας. Περισσότερος αυτοέλεγχος θα πει κάποιος ότι σημαίνει και λιγότερο 'εγώ', ωστόσο από τη δική μου οπτική όσο περισσότερο κάποιος αυτο-παρατηρείται τόσο περισσότερο διογκώνει το 'εγώ' του.
Δηλαδή αυτό που ορίζει σήμερα η ψυχολογία σαν "συνείδηση" δεν είναι άλλο από το άθροισμα του περιεχομένου του νου κάποιου. Δηλαδή το άθροισμα των εντυπώσεων-ερεθισμάτων που έχουν δημιουργηθεί-καταγραφεί από το άτομο και οι συνεπαγόμενες απο αυτά σκέψεις και συναισθήματα.
Στον εσωτερισμό, ή τουλάχιστον στον Γκουρτζιεφικό εσωτερισμό, αυτό λέγεται ψυχισμός, δεν λέγεται συνείδηση. Επίσης λέγεται υπο-συνείδηση και λέγεται επίσης και ψυχολογική χώρα του ατόμου.
Από τη στιγμή που ορίζουμε τη συνείδηση όπως το κάνουν οι διάφορες σχολές ψυχολογίας, τότε δεν έχει νόημα να υπάρχει διαχωρισμός συνειδητό-υποσυνειδήτο, γιατί τότε αυτά τα δύο είναι ταυτόσημα, αφού και τα δύο αποτελούν διαφορετικά υποκειμενικά επίπεδα του νου.
Όταν όμως στον εσωτερισμό αναφέρεται οτι κάποιος είναι συνειδητός, δεν εννοείται με αυτό οτι προσπαθεί με τον νου να παρατηρήσει τον νου, κάτι που θα σήμαινε οτι αυτό που προσπαθείς να παρατηρήσεις είναι και ο ίδιος ο παρατηρητής - άρα στην ουσία δεν παρατηρείς, απλά δημιουργείς νέο περιεχόμενο.
Edited by - Πύρινος on 23/07/2017 11:30:24
Συνειδητότητα με άλλα λόγια, είναι η ίδια η ικανότητα του ατόμου να
δει το περιεχόμενο της ψυχολογικής του χώρας, το οποίο περιεχόμενο έχει διαφορετικά επίπεδα. Αυτά τα επίπεδα αναφέρονται σαν υποσυνείδητο, ανθυποσυνείδητο κοκ.
Μιλάμε δηλαδή για μια ικανότητα σαν την γεύση ή την όραση.
Η ψυχολογία δεν ασχολείται καθόλου με την ικανότητα, η ψυχολογία ασχολείται με το πώς να κάνει κάποιος μετακομίσεις μέσα στο περιεχόμενο, μέσα στον νου.
Αλλάζοντας το περιεχόμενο δεν αλλάζεις κατάσταση συνείδησης.
Η ψυχολογία ας πούμε παραδέχεται οτι ορισμένα επίπεδα μπορεί να τα φτάσει κάποιος μόνο σε κατάσταση ύπνωσης ή σε κατάσταση μεταξύ ξύπνιου και ύπνου. Επίσης η ψυχολογία και οι λοιπές "τέχνες της ψυχής" (π.χ. μέθοδοι ψυχανάλυσης) μέσα από την διερευνητική διαδικασία, μπορεί να βοηθήσουν έμμεσα το άτομο να καλλιεργήσει την ικανότητα της παρατηρητικότητας ή της όρασης. Όμως αυτό δεν είναι αυτοσκοπός. Δηλαδή δεν έχουν ως αυτοσκοπό την αύξηση της συνειδητότητας. Απλά χρησιμοποιούν όσοι συνειδητότητα μπορεί να έχει το άτομο, προκειμένου να λύσουν - ή ούτε καν να λύσουν, να επεξεργαστούν - ορισμένα θέματα.
Η συνειδητότητα όμως είναι κάτι που πρέπει να έχει ο άνθρωπος στην διάρκεια όλης της ζωής του. Είναι μια κατάσταση.
Όσο δεν καλλιεργείται η συνειδητότητα, ένας άνθρωπος δεν μπορεί να πάει βαθιά, δεν μπορεί να κάνει μεγάλες αλλαγές.
Π.χ έχω ακουσεί οτι η διάθεση ενός ανθρώπου βρίσκεται απο το τι ρούχα φοράει (χρωμα κ.τ.λ), αλλα θα ήθελα ποιο βαθύτερες και αναλυτηκότερες ερμηνείες.
NO RULES IN THE GAME
quote:
Π.χ έχω ακουσεί οτι η διάθεση ενός ανθρώπου βρίσκεται απο το τι ρούχα φοράει (χρωμα κ.τ.λ), αλλα θα ήθελα ποιο βαθύτερες και αναλυτηκότερες ερμηνείες.
ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ...ΒΕΒΑΙΑ...ΟΣΟ ΚΑΤΣΟΥΦΗΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ...ΑΝ ΦΟΡΕΣΕΙ ΡΟΖ ΚΟΡΔΕΛΙΤΣΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΓΕΛΙΟΥ.
ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ/ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ...Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.
ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙΣ.

ΑΣΧΕΤΟ:
Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ...ΧΜ! ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
Για να βοηθήσω στον προβληματισμό μου εκτός απο το χρώμα των ρούχων η γενικότερα τις εμφάνισης ρόλο παίζει και ο τόνος της φωνής η στάση του σώματος κατά την επικοινωνία (πως;) . Δεν γνωρίζω όμως περισότερες πληροφορίες. Μήπως κάποιος μπορει να βοηθήσει. Πως καταλαβαίνεις οτι ο άλλος σου λει ψέματα ή οτι προσπαθεί να κρυφτεί ή οτι σε κοροιδεύει ή γενικότερα τον χαρακτήρα του. Τι συγκεκριμένα πρέπει να προσέξει κάποιος.
NO RULES IN THE GAME
quote:Πολύ ωραίο θέμα. Είναι δύσκολο να σκιαγραφήσεις ακριβώς το ψυχολογικό προφίλ ενός ανθρώπου - συντρόφου [το θέτεις εκπληκτικά έτσι]. Γιατί δεν αφήνεσαι στην διαίσθησή σου, που αναμφίβολα έχεις; Κάτι φορές η καρδιά, σου δείχνει τον δρόμο.
Σκοπός του συγκεκριμένου θέματος είναι ο τρόπος συμπεριφοράς ενός ανθρώπου και τη στην πραγματικότητα σημαίνει αυτή σε όλες τις φάσεις και δραστηριότητες της ζωής του. Δηλαδή σε γενικές γραμμές θέλω να ρωτήσω πως μπορεί κάπιοιος να σκιαγραφήσει όσο το δυνατόν με ποιο πληρέστερο τρόπο ενα ψυχολογικό προφίλ ενός ανθρώπου - συντρόφου. Ποια σημεια πρεπει να επικεντρωνεται και τι σημαινουν φυσικα αυτα; Υπ'αρχει κάποιος που μπορεί να μου παραθέσει πληροφορίες ή Link.
Π.χ έχω ακουσεί οτι η διάθεση ενός ανθρώπου βρίσκεται απο το τι ρούχα φοράει (χρωμα κ.τ.λ), αλλα θα ήθελα ποιο βαθύτερες και αναλυτηκότερες ερμηνείες.NO RULES IN THE GAME
Και συμβαίνει να είναι αλάνθαστη η σωστή πορεία που ακολουθείς.
Μέσα από τα μάτια του ανθρώπου που σε ενδιαφέρει επίσης μπορεί να διαβάσεις πολλά. Φωτίζονται τα ερωτευμένα μάτια. Σπάνε ήλιοι μέσα τους. Η συμπεριφορά του ατόμου, θα σου δείξει ακόμη περισσότερα. Μιά παροιμία λέει. Γιά την αγάπη που θες, ρώτα το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει.
΄Ισως αν έχει βγει από μία κακή μακροχρόνια σχέση, ή από μία μπόρα συναισθηματική να μην μπορεί να εκφραστεί, να κρατάει επιφύλαξη κι ανασφάλεια στο τρόπο συμπεριφοράς. Οι άνθρωποι κάτι στιγμές φοβούνται να αγαπήσουν ή και να ερωτευτούν. Φυσικά αυτά τα δύο ΕΡΩΤΑΣ ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Δεν πλήττεις ποτέ. Ζεις την μαγεία την απογείωση τη ζάλη την τρέλλα τον πόθο την επιθυμία την συντριφικότητα. Κάποια πράγματα θέλουν χρόνο και τρόπο. Ο χρόνος αποκαλύπτει ο τρόπος ανοίγει δρόμους.
Κάποιος κάποτε μου είπε πως φοβάται να ερωτευτεί. Κάτι φορές φίλε μου αυτό όμως γίνεται χωρίς να το καταλάβεις. Η αγάπη ο έρωτας δεν έρχονται κατά παραγγελία. Γεννιούνται αυθόρμητα. Και ο έρωτας ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται. Αφέσου σε αυτό που ζεις, και θα δεις ότι η πορεία θα σου απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα.
Μη φοβηθείς όμως τον έρωτα και την έντασή του. Το να ζούμε το σήμερα είναι υπέροχο. Το να ονειρευόμαστε ένα κοινό αύριο είναι πολύ λαμπερό. Το να καλλιεργούμε σήμερα το έδαφος γιά το εξαίσιο αύριο είναι μαγεία. Το πιό σημαντικό είναι να ξεκλέβεις ώρες να είσαι με το πρόσωπο αυτό. Να το κάνεις να αισθάνεται όμορφα.
Κάποιος κάποτε όταν τον ρώτησα γιατί με αγαπάει, μου είπε το εξής ωραιότατο: Μα γιατί το αξίζεις.
Ας κρατάμε κοντά μας κάτι φορές και άτομα που αξίζουν. Είναι καλό γιά την ψυχική μας ανάταση γιά ένα πιό σίγουρο αύριο μες την τραγική κουραστική αβεβαιότητα των καιρών.
ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ.
Να είστε όλοι καλά.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ.Ε.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...
Τα χρώματα και οι κινήσεις μόνο την ψυχική διάθεση μπορούν να σου δείξουν σε μια δεδομένη στιγμή, αλλάζουν...
Δύσκολο...
quote:
ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ
Διάθεση είναι αυτό που νιώθεις και μεταδίδεις στούς άλλους μέσω της
ανταλλαγής ενεργείας. Η συμπεριφορά μπορεί να είναι και θέατρο...
Είναι οδηγό συναίσθημα. ΄Ετσι λέει ένα αγαπητό μου πρόσωπο.
Οδηγό συναίσθημα...
Καλημερούδια...
Α.Ρ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ.Ε.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...
Αυτή τη ζέστη που σε άλλες περιπτώσεις την νιώθεις σαν πάγο ονομάζω διαίσθηση.Εχει και άλλες περιγραφές...
Το ίδιο λέμε όλοι.
Ομως για να την εμπιστευτείς πρέπει να μην την αναμίξεις με τα διάφορα πεισματικά θέλω, πρέπει, κοινωνικά δεδομένα κλπ.
Εγώ μπορεί να το λέω και το υποστηρίζω αλλά θεωρώ οτι είναι πολύ δύσκολο να '' δούμε '' καθαρά και ανεπηρέαστα απο τα παραπάνω.
Συνεχίζουμε τις προσπάθειες...
Με αγάπη
΄Αλλωστε λένε πως ο πρώτος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας. Τελικά τον στρώσαμε λιγάκι τον εαυτούλη μας; Μάλλον. Αγωνιστήκαμε και πετύχαμε.
Κόντρα στους κακεντρεχείς των καιρών και στους δήθεν κλέφτες συνειδήσεων.
Σας χαμογελώ. Ωραίο θέμα.

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής.....
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος