ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΕ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΕ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

17/01/2006, 22:10:27
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ medtech ΠΟΙΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΧΑΛΑΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ OANNHSEA ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟ ΕΜΑΙΛ ΩΣΤE ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΙΘΟΥΜΕ KAI ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

17/01/2006, 22:37:36
Ειλικρινά συγγράφοντες μου γιατί να κάνουμε ένα πείραμα το οποίο και έχει γίνει δεκάδες φορές στο παρελθόν. Από το 1850 (ΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ) γίνονται δοκιμές πάνω σε αυτά (όπως και κατασκευές και δοκιμές αρχαίων Ελληνικών όπλων, όπως του Αρχιμήδη)σε Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία και πολλές άλλες χώρες. Τα βιβλία δε που το περιγράφουν είναι πάρα πολλά και υπάρχουν πολλά ντοκυμαντέρ πάνω σε αυτό το θέμα - γιατί δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο από αυτά; Τόσο δύσκολο είναι;
Όσο για μένα και μόνο η γνώση της τριβολογίας μου φτάνει. Εάν κάποιος θέλει μπορώ να του παραθέσω κάποιες από τις σελίδες των βιβλίων που έχω - μην κάνει τον κόπο και τα αγοράσει. Το σπαστικό είναι ότι ΟΛΟΙ όταν είσαστε σε αυτοκίνητο και βρέχει φοβάστε την υδρολίσθηση, όμως δεν το περιμένετε αυτό από το ξύλο ε; Δεν έχετε γνώσεις αντοχής υλικών ΟΥΤΕ την δυνατότητα της δημιουργίας των ανθρώπων.
Παράδειγμα για το πρώτο: Στην σχολή - μάθημα αντοχής υλικών. Σύμφωνα με την θεωρεία σε μεγάλη πίεση τα πλέγματα του άνθρακα στο ξύλο ΓΛΥΣΤΡΑΝΕ ΣΤΙΣ 45 ΜΟΙΡΕΣ. Το είδα να συμβαίνει μπροστά μου και δεν το πίστευα. Σαν κάποιος να είχε κόψει το δοκίμιο με ένα αόρατο μαχαίρι - η τέλεια κοπή - και να το είχε ξανακολλήσει τέλεια, από τότε ψάχνω πάντα πρώτα τις δυνατότητες των υλικών. Παράδειγμα για το δεύτερο: Το ξέρετε ότι ο τρούλος της Αγίας Σοφίας στην Πόλη εδράζεται πάνω σε 4 πέτρινες κολώνες οι οποίες ήρθαν από την Ηλιόπολη (σημερινό Μπααλμπεκ) στην Συρία; Για ψάξτε τον χάρτη δείτε που είναι το Μπααλμεκ και που η Βασιλεύουσα. ΑΛΛΑ οι Βυζαντινοί μπορούσαν τα πάντα - οι Αιγύπτιοι ήταν παντελώς ηλίθιοι.
Όσο για τους Ίνκας που μετεκινούσαν ογκόλιθους 50 και 60 τόννων. Α, ναι αυτούς τους βοηθούσαν θεοί και όχι εξωγήινοι.
Α, περεπιπτόντως δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά το βάρος των ογκόλιθων όλο και αυξάνεται - από 1 τόννο έχει φτάσει τους 15 - άντε και σε ανώτερα!

Πάντως στα όσα έθεσα παραπάνω (ΣΥΝΟΛΟ 7) κόντρα στις θέσεις του AVATARGR δεν πείρα απάντηση παρά σε λίγα και σε αυτά που πείρα απάντηση μάλλον είχα δίκιο.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙ;
ΝΑ ΜΕ ΠΕΙ ΨΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΠΑ ΝΟΥΙ (και το δράμα που εξελίχτηκε εκεί);
ΝΑ ΜΕ ΠΕΙ ΨΕΥΤΗ για το μεγαλιθικό τείχος και τα δύο νεκρικά σκάφη του Χέοπα ακόμα και τον βασιλειά Σκορπιό; (Αλήθεια μήπως και ξέρετε πως κατέρρευσε το παλαιό βασίλειο σύμφωνα με τις νέες μελέτες.)

Πως μπορείτε και γράφετε και εκφράζετε γνώμη όταν δεν γνωρίζετε τα βασικά πάνω σε αυτά τα θέματα; Έχω ακούσει, μου είπανε, μου σφυρίξανε και πάει λέγοντας. Στην δουλειά γελούσαμε τις προάλες με κάποιο τυπά ο οποίος ήθελε σε αμάξι του 1984 να βάλει καταλύτη. Σίγουρα δεν το καταλάβατε γιατί δεν ξέρετε τι δουλειά κάνει ο καταλύτης. Το ίδιο ακριβώς με αυτόν τον τυπά κάνετε και εσείς. Γράφετε χωρίς να έχετε υπόβαθρο, απλώς γιατί δεν έχετε που αλλού να περάσετε τον χρόνο σας.
Α, για τον Αιγύπτιο και τον κάθε φουκαρά θα επανέλθω.

17/01/2006, 23:07:45

Eγω συμφωνω μαζι σου.

Η δικη μου ειδικοτητα ειναι άλλη αλλα πιστευω σε οσους εξετελεσαν πειραματα και δεν βασιζονται σε δοξασιες.

nomadΜέλος
17/01/2006, 23:39:36
Φίλε avatargr:
Πριν λίγους μήνες η κρατική τηλεόραση είχε μεταδόσει ένα ντοκιματερ με πρακτικά πειράματα αμερικανών επιστημόνων για το όχι απλώς πως μπορεί να μετακινηθεί μιας πέτρα αλλά πως μπορεί να μετακινηθεί και να σηκωθεί στη θέση του ένας ολόκληρος οβελίσκος. Ε λοιπόν οι άτοιμοι τα κατάφερναν χρησιμοποιώντας μόνο ξύλοκαι με πολύ λίγα άτομα.
(δεν θυμάμαι τίτλο ντοκυματερ)

Και εν των παντων εν, και εξ ενος πάντα (Ηράκλειτος)

18/01/2006, 13:46:29
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ OANNHSEA ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ..
ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΒΡΕΘΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ...
ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ...
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ..
ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ....

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ 2,5 ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 15 ΤΟΝΟΥΣ..

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ....

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΠΩ ΨΕΥΤΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.."για το μεγαλιθικό τείχος και τα δύο νεκρικά σκάφη του Χέοπα ακόμα και τον βασιλειά Σκορπιό;"
ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ..

ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ..

ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ???
ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 50-60 ΤΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ ΑΛΛΑ 5 ΚΑΙ 15 ΜΟΝΟ..
ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ....
ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ (ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΟΥ AΠO OTI KATAΛABAINΩ) ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ...

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ?????

ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ Ο ΕΝΑΣ Η Ο ΑΛΛΟΣ,
ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ..

ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΦΙΛΕ ΚΑΤΑΘΕΣΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΥΓ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ.

18/01/2006, 17:24:15
Ισως θα ηταν καλο να βρουμε και να περιγραψουμε εδω τα πειραματα μεταφορας ογκολιθων αναλυτικα και με ακριβη στοιχεια,τιμες και μετρησεις.Τουλαχιστον μεχρι να βρεθουμε,να κανουμε το πειραμα,το τραβηξουμε σε βιντεο και το βαλουμε online for the world to see...

Edited by - medtech on 18/01/2006 17:25:59

dim.karΜέλος
18/01/2006, 19:07:55
Aγαπητέ Avatar

Δέχομαι την πρόκληση. Θα μετακινήσω ένα ογκόλιθο τετραγωνισμένο 2,5 τόνων. Πες μου τι υλικά επιτρέπονται και ποια απαγορεύονται.

A, και τι κερδίζω... Γιατί δεν χάνω ΠΟΤΕ στοίχημα...

Vril γουστάρεις να συμμετέχεις;

dim.kar

Eίπαν: "το αναρχοκουμμούνι ο dim.kar ... να ξέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος ΦΑΣΙΣΤΑΣ από όλους όσους έχω δεί"
by Peronosporos

Τhanks!!!

18/01/2006, 19:21:32
Εντάξει.
Μπορεί να μην τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση στις απόψεις του AVATARGR, αλλά διαφωνώ με τον τρόπο που μιλάτε. Χαρακτηρισμοί του τύπου "ψεύτης" κλπ δεν αρμόζουν στο επίπεδο που θέλετε να έχετε. Γνώση δε σημαίνει μόνο ότι "έχω διαβάσει το βιβλίο εσωτερικού φωτισμού του τάδε". Κάντε κάτι μπανάλ, και διαβάστε έστω και κάνα "Σαβουάρ βίβρ". Είναι πολύ πιο έυκολο και κατανοητό...
Παρένθεση τέλος.

Διάβασα κάποια πόστ σε αυτό το τόπικ και έχω ακόμα την απορία, γιατι αναλώνεστε σε τέτοιου είδους διαμάχες, σχετικά με τη μεταφορά ογκόλιθων στο μακρυνό παρελθόν.

Σίγουρα θα έχετε πάει στην Πεντέλη. Όσοι λοιπόν δεν αναλώνεστε στις χαζοϊστοριούλες για ανεξήγητα πεδία που κάνουν την κάθε Κατερινούλα να ζαλίζεται και να παραπατάει, θα έχετε προσέξει ότι στα λατομεία της Πεντέλης έχουν απομείνει αρκετά ίχνη για να αποδείξουν ότι όντως εξορύσσονταν από εκεί μαρμάρινοι όγκοι, βάρους αρκετών τόννων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν δια της τεχνολογίας της εποχής, μέσω κεκλιμένων δρόμων (ο λεγόμενος "αρχαίος δρόμος"), στον οποίο διακρίνονται ίχνη από τροχαλίες και άλλα μηχανικά μέσα. Οι ογκόλιθοι αυτοί μεταφέρθηκαν σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων, στο κέντρο της τότε -αλλά και σημερινής- Αθήνας. Ανελκύθηκαν και στο βράχο της Ακρόπολης, αλλά και στο ύψος που βλέπουμε σήμερα τον σηκό του Ναού.

Παρόλα αυτά, αναφέρεται ρητά, οτι δεν απετέλεσε τεχνολογικό θαύμα για την εποχή του, ούτε υπάρχει κάποια ιδιαίτερη μνεία για το κατόρθωμα αυτό. Και οι ογκόλιθοι ζυγίζουν κάποιους τόνους. Τρείς, πέντε, δέκα. Και ?

Αυτό το αναμφισβήτητο γεγονώς, που έχουν γραφτεί και επιστημονικές αναλύσεις πάνω σε αυτό, δεν είναι ικανή απόδειξη ότι λαοί μπορούσαν να χτίσουν με δικά τους μέσα ανάλογα έργα ?
Πρέπει να αποδεχτούμε την όποια ανοησία σκαρφιστεί ο κάθε "ερευνητής" ?
Για πέστε στον καθ. Κορρέ ότι τον Παρθενώνα τον έχτισαν εξωγίηνοι. Πηγαίνετε και πέστε του το ! Τι κάθεστε ?
Πέστε του ότι τους ογκόλιθους τους μετέφεραν με ΟΥΦΟ, ότι είναι τεχνολογία εξωγήινων κλπ.
Πέστε για "πειστήριο" εκείνη την κοτσάνα πέρι "άορνου πέτρας" και εξηγήστε του το ότι ωφείλεται σε μαγνητικά πεδία (ή ότι άλλο ακούγεται κάπως εντυπωσιακό. Πέστε "ηλεκτροχημικό πεδίο" ή "φασματομεταφορικό" ή "διαδιαστασιακό". Φαντασία να υπάρχει, όλα γίνονται...)
Αναλογιστείτε όμως το εξής απλό. Από το ίδιο μάρμαρο της Πεντέλης είχε χτιστεί και ο Ναός του Ολύμπιου Δία, λίγο πιο πέρα από την Ακρόπολη, η Πύλη του Αδριανού, η Σαρκοφάγος του Ηρώδοτου, η στήλη στο λόφο του Φιλοπάπου, τα καθίσματα στο Ηρώδειο ... που να αρχίσω και που να τελειώσω. Τελικά όλη η Αθήνα έχει φταιχτεί με αυτό το μάρμαρο. Το Καλλιμάρμαρο, οι νεροχύτες και τα σκαλάκια στην πολυκατοικία σας, ακόμα και οι ταφόπλακες.

Έχει το μάρμαρο ιδιαίτερες ιδιότητες ? Έχετε παρατηρήσει καμιά εσείς ? Κάνει λιγότερες φουσκάλες ο καφές σας ? Ή δε χαλάνε τα παπούτσια όταν πάτε με τις σκάλες (και εδώ άς κάνουμε ένα διάλλειμα για να απολαύσουμε το γέλιο). Γιατί να είναι "άορνος πέτρα" και απόδειξη για ΟΥΦΟγενή Τεχνολογία η Ακρόπολη ή το Λατομείο της Πεντέλης, τη στιγμή που ΚΑΙ πάνω από όλη την Αθήνα πετάνε πουλιά, κρεάτινα και σιδερένια, ΚΑΙ πάνω και μέσα στη σπηλιά των λατομείων πετάνε οι πέρδικες... Ακροπόλεως και λοιπών μαρμαροκατασκευών ΜΗ εξαιρομένων! Και μόνο άορνος δεν είναι και μόνο "πέτρα" δεν έλεγαν οι αρχαίοι Αθηναίοι τον Οίκο της Θεάς Αθηνάς ! Ιερόσυλοι και βάρβαροι.

Για αφουγκραστείτε λίγο και αναλογιστείτε τι έχετε ακούσει σχετικά με αυτό το θέμα...

Πάμε λίγο στο "Νησί του Πάσχα" των Ράπα Νούϊ. Ειπώθηκε ότι τα αγάλματα κοιτάνε πρός το εσωτερικό του νησιού. Παρόλα αυτά, πολύ σας άρεσε η ιδέα, ότι στη γλώσσα των Ράπα Νουι ακούγεται κάπως που μοιάζει με "μάτια που κοιτάνε τον ουρανό" στα Νεο-Ελληνικά. Τώρα, κοιτάνε ευθεία, πρός το κέντρο του Νησιού, ή κοιτάνε τον ουρανό ?

Πότε είπαμε φτιάχτηκαν τα αγάλματα ? Γύρω στο 1200-1600 μΧ. Μάλιστα. Και εκείνη την εποχή, οι Έλληνες έφτιαχναν αγάλματα ? Ή μήπως τα αγάλματα παριστάνουν κάποια χριστιανική θεματολογία, και δεν το πήρα χαμπάρι ?

Εκείνη την εποχή αγαπητοί μου, άν υπήρχαν Έλληνες, ήταν βαθύτατα απασχολημένοι με το να ζωγραφίζουν βυζαντινές αγιογραφίες. Αγάλματα και τέτοια ήταν πέρα και μακριά από την καλλιτεχνική θεματολογία τους.
Και άν η φαντασία σας θέλει να είναι ναυαγοί ή ξενιτεμένοι Έλληνες από την εποχή που όντως ασχολούνταν με κατασκευές αγαλμάτων, εξηγήστε μου τι ακριβώς έκαναν στα 2.000 με 3.000 χρόνια που μεσολάβησαν από το 1.200 μ.Χ μέχρι την εποχή που οι αρχαίοι Έλληνες κατασκευαζαν κάπως μεγαλιθικά (και λίγο άγαρμπα) αγάλματα. Μάλλον δεν θα τους τιμά και τόσο η πολιτιστική "χειμέρια νάρκη" που τους επιβέλετε. Ούτε και η αισθητική τους...

Και πολύ θα μου άρεσε, να μιλούσαν οι βυζαντινοί την Νεοελληνική. Δε θα σπάγαμε τα κέρατά μας, να καταλάβουμε τι διάολο εννούσαν όταν μιλούσαν τότε. Πάντως, το "μάτια που κοιτάνε τον ουρανό", μόνο ελληνικά της εποχής του 1.200 μ.Χ δεν μου θυμίζουν...

Η άποψή μου, οτι τα αγάλματα, άν κοιτάνε τελικά τον ουρανό, δεν είναι επειδή τα έχουν τοποθετήσει έτσι. Μάλλον τα έχουν γουρλώσει τα μάτια τους και κοιτάνε τον ουρανό, γιατί τόση συσσωρευμένη ανοησία, ούτε μεθυσμένος Ράπα-Νούι Λιθοξόος δεν θα τους είχε σιγοτραγουδήσει σκαλίζοντας τα.

Ανδρέας "Βρίλ"

18/01/2006, 19:36:03
Φιλε Βρυλ αν και ηρθες να μας επετιμησεις για χαρακτηρισμους που εκτοξευθησαν απο καποιους συνομιλητες υπέπεσες και εσυ σε υβρεις:
1)Ιερόσυλοι και βάρβαροι.
2)Δε θα σπάγαμε τα κέρατά μας, να καταλάβουμε τι διάολο εννούσαν όταν μιλούσαν τότε
3) όποια ανοησία
4)Μάλλον τα έχουν γουρλώσει τα μάτια τους και κοιτάνε τον ουρανό, γιατί τόση συσσωρευμένη ανοησία, ούτε μεθυσμένος Ράπα-Νούι Λιθοξόος δεν θα τους είχε σιγοτραγουδήσει σκαλίζοντας τα
Δασκαλε που διδασκες...

Τεσπα,συμφωνω μαζι σου στις ουσια του θεματος,την οποια υποστηριζω και εγω οτι δηλαδη οι αρχαιοι λαοι δεν χρειαζονταν ουφο για να φτιαξουν τα μνημεια τους και δεν ηταν ουτε ανικανοι,ουτε αμαθεις αγριοι οπως πηγε να τους βγαλει ο Φον Ντενικεν και οι ομοιοι του αλλα και οι δικοι μας εγχωριοι παραμυθαδες.

Γιαυτο και εκατσα και μεταφρασα ενα αρθρο για τον Φον Ντενικεν που δημοσιευσα σε αυτο το θεμα.

Ναι τα εχουμε πει αλλα καποιοι δεν πειθονται με τιποτα.Αυτοι οι αμθρωποι θα πειστουν μονο αν μετακινησουμε εναν ογκολιθο μπροστα στα ματια τους.

18/01/2006, 19:39:20
quote:
Vril γουστάρεις να συμμετέχεις;

Πάντα !

Πού και πότε ?? !!

18/01/2006, 19:45:28
quote:

Φιλε Βρυλ αν και ηρθες να μας επετιμησεις για χαρακτηρισμους που εκτοξευθησαν απο καποιους συνομιλητες υπέπεσες και εσυ σε υβρεις:

Κοίταξε, δεν με ξέρεις προσωπικά και σίγουρα δεν ξέρεις (και δεν βλέπεις) το ύφος μου όταν τα λέω αυτά.

Πάντως. όχι, δεν είπα κάποιον συγκεκριμένα "έτσι" ή "αλλιώς". Συμφωνείς ?

Είναι ρητορικές οι φραστικές "επιθέσεις" και θα μου άρεσε να το είχες καταλάβει και να το έπαιρνες πιο ελαφρά το ζήτημα ... !

οκ ?

null_n_voidΜέλος
18/01/2006, 20:32:16
Πρώτον:

Επειδή έχω την μέση μου δεν μπορώ να ζμπρώξω.
Εάν δεν σας πειράζει, θα κρατάω το μαστίγιο και θα κρατάω τον ρυθμό. (δεν θα ξοδευτείτε κιόλας, θα φέρω αυτό που έχω σπίτι).

Δεύτερον:
Παρά που είμαστε τόσο εξελιγμένοι τεχνολογικά, χρησιμοποιούμε αρχαίες μεθόδους - σαπουνάκι χρησιμοποίησε ο Καλατράβα στο στέγαστρο να σας θυμήσω. Ο πηχτός αφρός σαπουνιού είναι τέλειο λιπαντικό. Και το σαπούνι το γνωρίζαμε από τις σπηλιές...

ορεξη να χετε να διαγραφετε :)

18/01/2006, 22:47:28
Εμένα δώστε μου μια σκιά και μιά μπύρα και θα κρατάω τσίλιες (για τα κανάλια που θα σπεύσουν!)

Βρήκα δύο πολύ ενδιαφέροντα sites για την "πόλη των κτιστών" που ανασκάπτεται στην Γκίζα. Ελπίζω ότι με το τέλος των ανασκαφών θα έχουμε αρκετές λεπτομέρειες για το ποιοί και κάτω από ποιές συνθήκες έκτισαν τις πυραμίδες.

http://www.harvard-magazine.com/on-line/070391.html
http://www.aeraweb.org/lost_city_home.asp

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

19/01/2006, 01:47:51
Εγω μπορω να τραβάω φωτογραφίες???
19/01/2006, 02:43:26
quote:

Εγω μπορω να τραβάω φωτογραφίες???

Βλέπεις medtech, ότι όταν πάρεις το θέμα χαλαρά, ο καθένας και η καθεμία ενδίδουν στον πειρασμό να μιλάνε λίγο ... χαλαρά.

Είναι πολύ καλύτερα έτσι.

Εξάλλου, εγώ προσωπικά νοιώθω καλύτερα, όταν σε μια δημόσια συζήτηση εκφράζονται απόψεις που έχουν προέλθει από ΙΔΙΑΝ ΓΝΩΜΗ, από προσωπική επεξεργασία του ζητούμενου, παρά από παράθεση κειμένων άλλων, που λένε εκείνο και που λένε το άλλο.

Και άν θές να σου πώ και κάτι άλλο, σχετικά με την απειλή "περιμένω μέηλ για κάνουμε κάτι", Άτομα σαν τον Dim.Kar και εμένα, σε πληροφορώ, εμείς που είμαστε τα "μαύρα πρόβατα" αυτού του φόρουμ, έχουμε πολύ περισσότερο τα καρύδια για να κάνουμε πράγματα, από πολλούς μεγαλόστομους φωστήρες αυτού του φόρουμ.
Άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται.
Ο.Κ. ?

Edited by - Δύναμη Βρίλ on 19/01/2006 02:49:05

ΑχαιόςΜέλος
19/01/2006, 08:46:50
Mages asxetos me ta osa exoun ipothei stis teleftes sizitisis, ego tha po ti gnomi mou sxetika me to kirios thema.
den amfivalo oti pragmati ston sigekrimeno nao emfanizetai se tixografia enas sximatismos pou thimizei mia morfi elikopterou.
Omos to thema ine oti oi arxaioi Egiptioi opos oloi gnorizoume xrisimopiosan ieroglifika, pos lipon emeis mporoume na leme oti afto itan ena elikoptero kai oxi kati alo, san kafalotiri as poume.
Opote lipon den mporoume na leme oti ine elikoptero dioti den exoume gnosi ton ieroglifikon.
Stin teliki isos kai na ine elikoptero isos kai na ine o souperman isos kai na ine o thios mou o Vrasidas. Kaneis den mporei na gnorizei me apoliti sigouria.
Provlimatistite me tin apopsi mou kai apantiste efthis amesos, i parte me tilefono sto 6934798349 ftou kai vgeno. Etsi oste na ta poume kai katidian.
Kali nixta gia osous tha kimitoun kai kalimera gia osous den tha kimithoun.
AA kai kali orexi gia osous tha fane....................

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ

19/01/2006, 09:02:30
Φίλε Αχαιός, φυσικά και να πείς τη γνώμη σου αλλά μήπως να προσπαθούσες να την έλεγες χρησιμοποιώντας ελληνικούς χαρακτήρες...?

In anticipation of my resurrection...

19/01/2006, 10:23:48
Σχετικά με την γνωστή φωτογραφία, που κυκλοφορεί σε όλο το διαδίκτυο, σε όλα τα φόρουμ με την ανάλογη θεματολογία, που τοποθετούνται λίγο πολύ οι ίδιες και οι ίδιες απόψεις...

Έχετε δεί ποτέ μια δεύτερη φωτογραφία ? Μια από διαφορετική οπτική γωνία ? Μιά που να είχνει από κοντά διάφορες λεπτομέρειες ?
Μου φαίνεται αδιανόητο, στην εποχή μας, να κυκλοφορούν μόνο φωτογραφίες με χαμηλή ευκρίνεια, τύπου "κινητό" κλπ.
Σε φωτογράφηση που έκανα στους "Αγγέλους" στην Πεντέλη, μέχρι CloseUp φακό έβαλα και αναφοβά βάθους σκαλίσματος με laser έκανα...
για να φανεί το βάθος στο σκάλισμα και άν είναι όλο έργο της ίδιας ... εποχής !

Με ερασιτεχνισμούς πάτε να βγάλετε συμπεράσματα ?

Τι να πώ.

Ανδρέας "Βρίλ"

19/01/2006, 13:03:16
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑ ΕΙΔΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ.

ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΕΜΕΙΛ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΩΣΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΦΙΛΕ Δύναμη Βρίλ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΜΤΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΣΤΟ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΑΙΛ ?????

ΤΙ ΠΟΙΟ ΑΠΛΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ ??????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΥΓ. ΦΙΛΕ ΑΧΑΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

null_n_voidΜέλος
19/01/2006, 16:26:53
Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε για την πόλη των κτιστών στην Αίγυπτο, συστήνω την τριλογία του Κριστιάν Ζακ, "Η πέτρα του φωτός", όπου μιλά αναλυτικά για την ζωή των κτιστών με ιστορικά στοιχεία.

Εάν δε πορωθείτε με το όλο θέμα της Αιγύπτου, συστήνω το παιχνίδι Pharaoh της Sierra καθώς και την συνέχεια αυτού, την Cleopatra.

Από τα καλύτερα sim, όρεξη να χετε να φτιάχνετε μασταμπάδες και πυραμίδες...

ορεξη να χετε να διαγραφετε :)