ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πρέπει να ζητήσει η Δύση συγγνώμη από τους Μουσουλμάνους; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πρέπει να ζητήσει η Δύση συγγνώμη από τους Μουσουλμάνους; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ostria30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
21/02/2006, 01:58:41
Καλώς ήρθες Kiss!
Συμφωνώ με την ανάλυσή σου.

quote:
ποιος τον χριζει τιμωρο?

ποιος του επιτρεπει να το παιζει "αντ Αυτου"???

Υβρις

οπως Υβρις ειναι και το να θεωρεις οτι ο Θεος σε χρειαζεται για να "καθαρισεις" γι Αυτον...

Jonnie μου, ξεχνάς πόσοι και πόσοι αυτοχρίζονται "σωτήρες". Το ίδιο πράγμα είναι!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

PAPATREXASΝέο Μέλος
21/02/2006, 03:11:58
OI SOUHDOI NA ZHTHSOUN SYGNOMI
EIMAI XRISTIANOS ORTHODOKSOS KAI EIMAI DIKAIOS.AN BRIZANE TON XRISTO THA TOUS EPAIRNE O DIAOLOS TON PATERA
KissTheFlameΝέο Μέλος
21/02/2006, 03:37:07

Να γυρίσεις και το άλλο μάγουλο Papatrexas ..Η αλήθεια δεν βρίσκεται σε ένα κομμάτι χαρτί.Δεν χρειάζεται να πέσεις στην παγίδα.Κ αν σε πειράζει που θα μπορούσε κάποιος να βρίσει αυτό που πιστεύεις τότε πρώτα καθάρισε τον ίδιο σου το χώρο από όλα τα ψεγάδια και όταν είναι πλέον πεντακάθαρος΄τότε ψάξε κ κατηγόρησε και τους υπόλοιπους..

Αλλωστε προσωπικά δε νομίζω ότι όλο το σκηνικό με τα σκίτσα να έγινε για να βρίσει καποιος κάτι.Εγινε για να υπάρξει ένα καινούριο θέμα να απασχολήσει τον κόσμο(και προφανώς να υπηρετήσει συμφέροντα).

AngelosΜέλος
21/02/2006, 10:41:52
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑ
quote:

OI SOUHDOI NA ZHTHSOUN SYGNOMI
EIMAI XRISTIANOS ORTHODOKSOS KAI EIMAI DIKAIOS.AN BRIZANE TON XRISTO THA TOUS EPAIRNE O DIAOLOS TON PATERA

Βασικά αν βρίζανε το χριστό ο διάολος θα έπρεπε να τους δώσει βραβείο !

Αλλα ξέχασα, είσαι "χριστιανός ορθόδοξος". Η χαρά σου και το αισθημα
δικαιοσύνης σου ικονοποιούνται οταν αυτοί που αντιπαθείς χάνουν τον πατέρα του
απο τον διάβολο.

Και αν ο διάβολος είναι απασχολημένος, μετά χαράς θα αναλάβεις εσύ να τους
πάρεις τον πατέρα. Κατά προτίμηση με το λάβαρο του χριστού στο χέρι.

Νομίζω οτι χρειάζεται να σκεφτέις λιγο παραπάνω το τι σημαίνει "χριστιανός"
πριν ονομάζεις τον εαυτό σου έτσι εκθέτοντας αυτούς που έχουν πραγματικά
πιάσει το νόημα.

Αγγελος

lancelotΜέλος
21/02/2006, 10:58:33
Μαλλον ειναι βαλτος... συνηθιζεται να το κανουνε καποιοι..

21/02/2006, 13:12:56

quote:

Ostria

Jonnie μου, ξεχνάς πόσοι και πόσοι αυτοχρίζονται "σωτήρες". Το ίδιο πράγμα είναι!

πως μπορω να το ξεχασω?

Υβρις ειναι το να θεωρεις τον εαυτο σου σωτηρα!

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

21/02/2006, 13:31:06
quote:

PAPATREXAS

ευτυχως που εισαι δικαιος!

να σε ρωτησω μερικα πραγματα?

ποιος σε διορισε υπερασπιστη της τιμης του Χριστου, ο Χριστος?

πιστευεις οτι ο Θεος σου δεν μπορει να τα βγαλει περα μονος του αν θελει?

οταν τον ειδες και σε διορισε, ηταν ντυμενος φανταρος?

τι επινες εκεινο το βραδυ?

γιατι αυτο το "THA TOUS EPAIRNE O DIAOLOS TON PATERA" μου θυμιζει τα οικογενειακα ξεκληρισματα των οικογενειων των "απιστων" που εφαρμοζανε και οι Εβραιοι και οι Χριστιανοι και οι Μουσουλμανοι?

ποια μπορει να ειναι η εννοια του δικαίου αναμεσα σε ολοκληρωτικες θρησκειες με αντιθετα δογματα, αλλα με κοινο χαρακτηριστικο τους τον πολιτικο ελεγχο, τον επεκτατισμο και το ξεκληρισμα των "απιστων"?

μηπως να τις απενεργοποιουσαμε διαχωριζοντας τις εντελως απο τον κρατικο μηχανισμο?

μηπως να απαγορευθει αυστηρα σε βαθμο κακουργηματος ο προσηλυτισμος και να εφαρμοσθει επιτελους ανεξιθρησκεια?

.

www.johnniebegood.gr

21/02/2006, 14:34:16
quote:
γιατι αυτο το "THA TOUS EPAIRNE O DIAOLOS TON PATERA" μου θυμιζει τα οικογενειακα ξεκληρισματα των οικογενειων των "απιστων" που εφαρμοζανε και οι Εβραιοι και οι Χριστιανοι και οι Μουσουλμανοι?

ποια μπορει να ειναι η εννοια του δικαίου αναμεσα σε ολοκληρωτικες θρησκειες με αντιθετα δογματα, αλλα με κοινο χαρακτηριστικο τους τον πολιτικο ελεγχο, τον επεκτατισμο και το ξεκληρισμα των "απιστων"?

μηπως να τις απενεργοποιουσαμε διαχωριζοντας τις εντελως απο τον κρατικο μηχανισμο?

μηπως να απαγορευθει αυστηρα σε βαθμο κακουργηματος ο προσηλυτισμος και να εφαρμοσθει επιτελους ανεξιθρησκεια?

Tώρα ρε Jonnie αυτό που έγραψες πιστεύεις ότι το κατάλαβε.

ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΛΕΜΕ !!

Στράτος

21/02/2006, 14:40:36
quote:

KissTheFlame

Αυτό που εμείς βλέπουμε σαν φανατισμό, γ αυτούς ειναι ΠΙΣΤΗ.

θα μου θυμισετε σε ποιον αιωνα ζουμε και πρεπει να σεβαστουμε το δικαιωμα στην βια του οποιουδηποτε, επειδη του το δινουν τα θρησκευτικα του "πιστευω"?

καποια ισλαμικη εφημεριδα ξεκινησε να δημοσιευει σκιτσα που ειρωνευονται το ολοκαυτωμα.

τι πρεπει να κανουν οι Εβραιοι?

να ριξουν πυραυλους?

κι αν αυριο αρχισουν να δημοσιευουν σκιτσα ειρωνικα για τον Χριστο, τι θα πρεπει να κανουν οι χριστιανοι αφου θιγεται η πιστη τους?

σταυροφορια?

αυτο θελει και ο μπουσης της Γουαδελουπης!

μην απορησετε αν δημοσιευθουν σκιτσα και δειτε χριστιανους απ ολο τον κοσμο να πηγαινουν εθελοντες στο Ιραν

η γνωμη μου ηταν και ειναι οτι το Θειον δεν χρειαζεται ουτε δικηγορους ουτε υπερασπιστες για να συνεχισει να υπαρχει το Συμπαν.

.

καλως ηρθες στο τοπικ και στο φορουμ!

www.johnniebegood.gr

21/02/2006, 14:42:39
quote:

Υβρις ειναι το να θεωρεις τον εαυτο σου σωτηρα!

Και όχι μόνο jonnie μου...

Λοιπόν ένα άλλο θέμα που όμως σχετίζεται άμεσα με το θέμα της ελευθερίας του λόγου.
Δεν ξέρω αν έχετε παρακολουθήσει καθόλου το θέμα του ιστορικού David Irving. Στις 20 Φεβρουαρίου καταδικάστηκε από το αυστριακό δικαστήριο σε φυλάκιση 3ων χρονών, επειδή αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα.

http://news.yahoo.com/s/ap/20060220/ap_on_re_eu/austria_holocaust_denial

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

21/02/2006, 14:50:05
quote:

quote:

Tώρα ρε Jonnie αυτό που έγραψες πιστεύεις ότι το κατάλαβε.

ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΛΕΜΕ !!

Στράτος

πιθανοτατα οχι φιλε Στρατο...

απανταω σε αυτον αλλά γραφω για ολους - το "προβλημα" του ειναι και προβλημα μας.

www.johnniebegood.gr

KissTheFlameΝέο Μέλος
21/02/2006, 15:39:52

Φίλτατε/η jonniebegood μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοούσα.Θα το διατυπώσω διαφορετικά λοιπον Για να αντιμετωπίσεις και να προλάβεις οποιοδήποτε "άσχημη" κατάσταση πρέπει πολλές φορές να αναζητήσεις βαθύτερα αίτια.Δεν αρχίζεις με το προφανές,δηλαδή οτι κανένας δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει το Θείο.Αρχίζεις πρώτα ερευνώντας το τί οδήγησε τον άνθρωπο στο να πέσει στην παγίδα αυτή.

Όταν μια ομάδα ανθρώπων ζει επί αιώνες,ακολουθώντας κάτι τόσο συγκεκριμένο και τόσο αυστηρό είναι τουλάχιστον θέμα απλής λογικής ότι
μια άποψη όπως : "το Θειον δεν χρειαζεται ουτε δικηγορους ουτε υπερασπιστες για να συνεχισει να υπαρχει το Συμπαν" από το ένα αυτί θα μπει κ από το άλλο θα βγει :))

Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητή σ' αυτό που πιστεύω.
Με εκτίμηση

21/02/2006, 15:56:42
quote:
η γνωμη μου ηταν και ειναι οτι το Θειον δεν χρειαζεται ουτε δικηγορους ουτε υπερασπιστες για να συνεχισει να υπαρχει το Συμπαν.

Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος, να αισθάνεται, να νοεί , προσεγγίζει το Θείο όπως αυτός μπορεί και όπως νιώθει.
Αρκεί να μην περνάει την νοητή γραμμή που αρχίζουν τα δικαιώματα ενός ή πολλών ανθρώπων.

Καλό είναι να υπάρχει σεβασμός από όλους τους ανθρώπους στα πιστεύω όλων των υπολοίπων ανθρώπων.
Η ιστορία της ανθρωπότητας και τις ανθρωπιάς του είδους μας , μας έχει διδάξει ότι δεν ισχύσαν ποτέ έννοιες όπως αυτή της θρησκευτικής ελευθερίας σε κανένα μέρος του πλανήτη και σε καμία εποχή.

Αυτό συμβαίνει διότι καμιά ηγεσία θρησκείας ή πολιτική ηγεσία δεν εννόησε ή δεν πίστεψε το νόημα Της πίστης της , όποια και αν ήταν αυτή.
Την εξυπηρετούσε όμως η χρησιμοποίηση της σαν όποιο του λαού , και κατ’ επέκταση των υλικών ατομικών συμφερόντων τους.

Το ίδιο γίνεται και σήμερα , και το ίδιο θα γίνεται και αύριο.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει θεία δικαιοσύνη σε κανένα δόγμα(πρακτικά) και σε καμία διδασκαλία, ο κόσμος βαδίζει μα βάση την ανθρώπινη δικαιοσύνη δηλαδή του ισχυρού.

Σαφώς και το Θείο δεν έχει ανάγκη από δικολάβους για να συνεχίσει να υπάρχει.
Ανάγκη από δικολάβους έχουν όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν τα ονόματα Του ή το όνομα Του καταστρέφοντας Το. διότι είναι υπόλογοι και κατηγορούμενοι.
Είτε λέγονται χριστιανοί είτε μωαμεθανοί είτε βουδιστές είτε άθεοι κτλ.

Ίσως οι άθεοι να είναι οι πιο σωστοί από όλους, τελικά.
Ίσως αυτοί να κριθούν με επιείκεια , κάποτε από την συνείδηση Τους.

quote:

Κατ’ ουσίαν και πάλι έχεις δίκιο.
Αλλά θα έρθει δικαιοσύνη στο κόσμο ;
Πάλι οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα εκμεταλλεύονται τον κρατικό μηχανισμό;

Κατά το λαό και οι βασιλείς του Johnnie, ,άμα ο λαός δεν αγαπήσει τον εαυτό του και τον συνάνθρωπο του δεν αλλάζει τίποτα.
Εγώ αν είναι να έρθει στο κόσμο αγάπη, ειρήνη και δικαιοσύνη αλλάζω πίστη και γίνομαι ότι χρειαστεί …

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι οι θρησκείες ούτε τα δόγματα (τόσο πολύ).
Σε όλες της διδασκαλίες υπάρχουν Άνθρωποι πάνω από όλα, αλλά και ανθρωπάκια δυστυχώς ακόμα πιο πάνω…

Αν το dna μου δεν με βοηθάει να καταλάβω ότι δεν πρέπει να σκανδαλίζω τον συνάνθρωπο μου, γιατί το δικό του να τον βοηθήσεινα καταλάβει ότι δεν πρέπει να αντιδράσει;

Με εκτίμηση πάντα.

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ

Edited by - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on 21/02/2006 16:01:06

fokaiasΜέλος
21/02/2006, 17:11:09
Η προσβολή των αισθήσεων οδηγεί στην κριτική. Αυτή με τη σειρά της μπορεί να είναι κομψή ή άκομψη. Στην εν λόγω περίπτωση σωστά έγινε εφόσον τα σκίτσα αντιπροσώπευαν τα χαρακτηριστικά ενός λαού που με βάση τα πιστεύω του λειτουργεί και ανάλογα.
Η προσβολή δεν απευθυνόταν στο πρόσωπο του εκάστοτε θρησκευτικού ηγέτη, αλλά στους ίδιους τους πιστούς.

<<Αν το dna μου δεν με βοηθάει να καταλάβω ότι δεν πρέπει να σκανδαλίζω τον συνάνθρωπο μου, γιατί το δικό του να τον βοηθήσει να καταλάβει ότι δεν πρέπει να αντιδράσει;>>

Εάν λοιπόν η αντίδραση αυτή δεν θεωρείται σωστή, τότε ποιος ο λόγος να ευαισθητοποιηθούμε σε περιπτώσεις λιθοβολισμών γυναικών, παιδιών κτλ.
Δεν σκανδαλίζουμε με την αντίδραση μας την ελευθερία του να πιστεύει ο καθείς ότι του αρέσει; Παρόλα αυτά όμως οι περισσότεροι από εμάς, τρέξαμε να διαμαρτυρηθούμε μέσω ιντερνέτ για το λιθοβολισμό μιας κοπέλας και αν τα σκίτσα γίνουν αφορμή να την γλιτώσει ακόμη ένας άνθρωπος από την νοοτροπία αυτή καλώς έγιναν.
Οι αντιδράσεις πάντα θα υπάρχουν, αλλά δεν μπορείς να κάνεις ένα βήμα παραπέρα όταν τις φοβάσαι.

Στο πρόσωπο λοιπόν του ηγέτη που προσβάλλεται αντανακλάται ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας αυτών των ανθρώπων.
Όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται.

21/02/2006, 17:21:41

quote:

KissTheFlame

Φίλτατε/η jonniebegood μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοούσα.Θα το διατυπώσω διαφορετικά λοιπον Για να αντιμετωπίσεις και να προλάβεις οποιοδήποτε "άσχημη" κατάσταση πρέπει πολλές φορές να αναζητήσεις βαθύτερα αίτια.Δεν αρχίζεις με το προφανές,δηλαδή οτι κανένας δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει το Θείο.Αρχίζεις πρώτα ερευνώντας το τί οδήγησε τον άνθρωπο στο να πέσει στην παγίδα αυτή.

Όταν μια ομάδα ανθρώπων ζει επί αιώνες,ακολουθώντας κάτι τόσο συγκεκριμένο και τόσο αυστηρό είναι τουλάχιστον θέμα απλής λογικής ότι μια άποψη όπως : "το Θειον δεν χρειαζεται ουτε δικηγορους ουτε υπερασπιστες για να συνεχισει να υπαρχει το Συμπαν" από το ένα αυτί θα μπει κ από το άλλο θα βγει :))

Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητή σ' αυτό που πιστεύω.

σωστα τα λες, δεν διαφωνω.

και φυσικα εχεις δικιο, δεν καταλαβαινουν, αλλά τι να κανω?

να τους πλακωσω στις σφαλιαρες ή να γινω ανθρωπινη βομβα?

λεω απλα την γνωμη μου η καψερη!

παντως πρεπει να σου πω οτι εγραψα παιρνοντας αμπαριζα απο την φραση σου, αλλά εγραψα για ολους.

τα ερωτηματα μου πως τα βρηκες?

πρεπει να κανουν τα ιδια οι δικοι μας φανατικοι? πρεπει να τους αφησουμε να τα κανουν εμεις οι υπολοιποι?

μη με παρεξηγεις, φταιει η ηλικια και το εμενταλ που με βασανιζει...

www.johnniebegood.gr

21/02/2006, 17:41:49
quote:

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ

Αρκεί να μην περνάει την νοητή γραμμή που αρχίζουν τα δικαιώματα ενός ή πολλών ανθρώπων.

Καλό είναι να υπάρχει σεβασμός από όλους τους ανθρώπους στα πιστεύω όλων των υπολοίπων ανθρώπων.

αν ομως τα πιστευω τους περιλαμβανουν λιθοβολισμους, κλειτοριδεκτομες και κοψιματα χεριων, μας αφηνει η συνειδηση μας να τα σεβαστουμε?

quote:

Η ιστορία της ανθρωπότητας και τις ανθρωπιάς του είδους μας , μας έχει διδάξει ότι δεν ισχύσαν ποτέ έννοιες όπως αυτή της θρησκευτικής ελευθερίας σε κανένα μέρος του πλανήτη και σε καμία εποχή.

δεν θελω να σε στενοχωρησω, αλλά πριν την εμφανιση του χριστιανισμου και του ισλαμισμου, δεν υπηρξαν στην ιστορια θρησκευτικοι πολεμοι - σκοτωνονταν και σκοτωναν για πιο επιγεια πραγματα.

quote:

Αυτό συμβαίνει διότι καμιά ηγεσία θρησκείας ή πολιτική ηγεσία δεν εννόησε ή δεν πίστεψε το νόημα Της πίστης της , όποια και αν ήταν αυτή.
Την εξυπηρετούσε όμως η χρησιμοποίηση της σαν όποιο του λαού , και κατ’ επέκταση των υλικών ατομικών συμφερόντων τους.

Το ίδιο γίνεται και σήμερα , και το ίδιο θα γίνεται και αύριο.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει θεία δικαιοσύνη σε κανένα δόγμα(πρακτικά) και σε καμία διδασκαλία, ο κόσμος βαδίζει μα βάση την ανθρώπινη δικαιοσύνη δηλαδή του ισχυρού.

Σαφώς και το Θείο δεν έχει ανάγκη από δικολάβους για να συνεχίσει να υπάρχει.

Ανάγκη από δικολάβους έχουν όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν τα ονόματα Του ή το όνομα Του καταστρέφοντας Το. διότι είναι υπόλογοι και κατηγορούμενοι.

Είτε λέγονται χριστιανοί είτε μωαμεθανοί είτε βουδιστές είτε άθεοι κτλ.

Ίσως οι άθεοι να είναι οι πιο σωστοί από όλους, τελικά.
Ίσως αυτοί να κριθούν με επιείκεια , κάποτε από την συνείδηση Τους.

συμφωνω και το ξερεις!

ειπες και την μαγικη λεξουλα και με εφτιαξες: συνειδηση!!!

quote:

Αλλά θα έρθει δικαιοσύνη στο κόσμο ;

οχι αν δεν γινουμε πολιτες απο υπηκοοι που ειμαστε τωρα!

quote:

Πάλι οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα εκμεταλλεύονται τον κρατικό μηχανισμό;

θα χασουν ομως τουλαχιστον ενα εργαλειο ελεγχου των μαζων - την θρησκεια.

quote:

Κατά το λαό και οι βασιλείς του Johnnie, ,άμα ο λαός δεν αγαπήσει τον εαυτό του και τον συνάνθρωπο του δεν αλλάζει τίποτα.

παλι συμφωνουμε.

quote:

Εγώ αν είναι να έρθει στο κόσμο αγάπη, ειρήνη και δικαιοσύνη αλλάζω πίστη και γίνομαι ότι χρειαστεί …

εσυ ειδικα δεν χρειαζεται να αλλαξεις αλλά να μεταδωσεις!

ειναι προφανες οτι δεν θα προλαβουμε να δουμε τις θετικες αλλαγες, αλλά μπορουμε να σπειρουμε το σπορι - το ιδιο που κανουμε με τις αναδασωσεις: φυτευουμε χωρις να περιμενουμε οτι θα δουμε το δασος.

quote:

Σε όλες της διδασκαλίες υπάρχουν Άνθρωποι πάνω από όλα, αλλά και ανθρωπάκια δυστυχώς ακόμα πιο πάνω…

μεγαλη αληθεια αυτη...

quote:

Αν το dna μου δεν με βοηθάει να καταλάβω ότι δεν πρέπει να σκανδαλίζω τον συνάνθρωπο μου, γιατί το δικό του να τον βοηθήσεινα καταλάβει ότι δεν πρέπει να αντιδράσει;

υποτιθεται οτι το δικο μας DNA προερχεται απο ορχεις Ελληνικους - εχουμε τους ορχεις να το αποδειξουμε αραγε πρακτικα?

www.johnniebegood.gr

KissTheFlameΝέο Μέλος
21/02/2006, 17:53:34

Ας πούμε ότι κατά τη γνώμη μου, δεν υφίσταται σύγκριση μεταξύ ισλαμισμού και χριστιανισμού.

Όσο φανατικοί κ αν είναι οι πολλοί χριστιανοί(και υπάρχουν αρκετοί φανατικοί οπαδοί όπως και σε οποιαδήποτε άλλη θρησκεία) δεν πιστεύω ότι θα αντιδράσουν τόσο ακραία σε παρόμοια κατάσταση.Κ αυτό γιατί "τα πιστεύω" των μουσουλμάνων όπως και ο τρόπος που εφαρμόζουν τα δόγματά τους, διαφέρει κατά κράτος και προσεγγίζουν εκ φύσεως ακραίες ιδεολογίες..

AngelosΜέλος
21/02/2006, 19:09:51
Kiss the flame

quote:

Όσο φανατικοί κ αν είναι οι πολλοί χριστιανοί(και υπάρχουν αρκετοί φανατικοί οπαδοί όπως και σε οποιαδήποτε άλλη θρησκεία) δεν πιστεύω ότι θα αντιδράσουν τόσο ακραία σε παρόμοια κατάσταση.Κ αυτό γιατί "τα πιστεύω" των μουσουλμάνων όπως και ο τρόπος που εφαρμόζουν τα δόγματά τους, διαφέρει κατά κράτος και προσεγγίζουν εκ φύσεως ακραίες ιδεολογίες..

Αυτό που διαφέρει δεν είναι ούτε τα δόγματα ούτε οι ιδεολογίες. Το κοινωνικό
πλαισια στο οποίο ζουν οι θρησκείες διαφέρει. Ο Χριστιανισμός ζει στη Δύση της
αναγέννησης, της Ισότητας των δύο φύλων, της δημοκρατίας. Ο Ισλαμισμός ζει
σε χώρες μεγάλων ταξικών διαφορών, με μειωμενο μορφωτικό επίπεδο.

Οταν ο χριστιανισμός ζούσε μέσα στο φεουδαρχικό περιβάλλον του μεσαίωνα,
δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει απο τις ταλιμπανιές που σήμερα βλέπουμε
σε ακραίες μερίδες ισλαμιστών.

Η θρησκεία λειτουργεί καλά μονο οταν η κοινωνία λειτουργεί καλα Διοτι πολύ
απλά η θρησκεία είναι έκφραση της κοινωνίας.

Αγγελος.

dwsvelisΝέο Μέλος
21/02/2006, 19:31:14
καλησπέρα σε ολους.Δεν ειμαι απο αυτους που θα υπερασπιστω τουρκο το αντιθετο μαλιστα αλλα αν ερχοταν ο τουρκος να μου σκιτσαρη τον Ιησου γυμνο και τα ρεστα θα τα επαιρνα ασχημα.Οσο τωρα για τις αντιδρασεις απλα πιστευω οτι ειναι σικε ολο αυτο καπου στοχευει και ειναι ευκολο να χειραγωγησης τον αμορφωτο τον φτωχο .
dwsvelisΝέο Μέλος
21/02/2006, 19:40:59
και επισης στον φιλο angelo :σε ποιες ταλιμπανιες αναφερεσε σχετικα.Μηπως του βατικανου.