- Πρέπει να ζητήσει η Δύση συγγνώμη από τους Μουσουλμάνους; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
dwsvelis : εσύ σε ποιό τούρκο αναφέρεσαι ?
Αγαπητέ Άγγελε βεβαίως και συμφωνώ μαζί σου..άλλωστε ειδικά όσον αφορά το μορφωτικό επίπεδο το τόνισα στην πρώτη μου δήλωση.Για να ΜΗΝ επαναλειφθώ λοιπόν περιόρισα το ζήτημα στη θρησκευτική του εκδοχή.Απλή αναφορά και δεν νομίζω ότι χρειάζεται και πολύ μεγάλη ανάλυση το ότι υπάρχει τρομερή διαφορά σε πολλά επιπεδα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων..Είναι προφανές

Ενας εκπαιδευμένος πολεμιστής πρέπει να είναι ικανός να αντεπεξέλθει εναντίον ενός εχθρικού στρατού χωρίς να χρησιμοποιήσει ματωμένο σπαθί.
και ήθελε βασικά να προκαλέσει τους ισλαμιστες.
Ειναι σαν αν βγεί τώρα η εφημερίδα του Καραφατζέρη και να δημοσιεύσει
προκλητικά για τους αλβανούς σκίτσα, ωστε οι αλβανοί να κάνουν φασαρίες και
να δικαιολογηθεί το ρατσιστικό μίσος. Ολοι οι μισαλοδοξοι εθνικιστές θρησκοληπτοι ολων των πλευρών βρήκαν ευκαιρία να συσπειρώσουν τη βάση τους.
Η αποψη του Βελισαριου για τη θέση που θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα ακούγεται
πολύ ομορφη. Εμεις οι "λογικοι" οφειλουμε
να κρατήσουμε μια μετριοπαθή και αποστασιοποιημένη στάση σε τέτοια γεγονότα.
Νομίζω οτι θέσεις όπως "Ο χριστιανισμός είναι ανώτερος απο τον Ισλαμισμό" ή οπως
"Καλά κανουν και καινε την πρεσβεία αφου τους θιξανε τα πιστέυω" ριχνουν νερό
στο μύλο του μίσους.
Αγγελος.
quote:Νομίζω οτι θέσεις όπως "Ο χριστιανισμός είναι ανώτερος απο τον Ισλαμισμό" ή οπως
"Καλά κανουν και καινε την πρεσβεία αφου τους θιξανε τα πιστέυω" ριχνουν νερό
στο μύλο του μίσους.Αγγελος.
τα ιδια εκαναν οι χριστιανοι και τα ιδια θα εκαναν και σημερα αν μπορουσαν να ελεγχουν τους νομους της πολιτειας.
οσον αφορα το θεμα μας, αν θιχτηκαν τα πιστευω τους με τα σκιτσα, πως καινε τεμενη και αλληλοσκοτωνονται?
σουνιτες vs σιιτες - δε λεω, συμφερει την Γουαδελουπη και προφανως εχει βαλει την ουρα της (που ειναι μεγαλη - φτανει τσι 50 ποντους και βαλε...) αλλά τι ειδους θρησκευομενοι ειναι τελικα ρε γμτ αυτοι που καινε δικους τους ναους περαν απο φανατικοι?

quote:
οσον αφορα το θεμα μας, αν θιχτηκαν τα πιστευω τους με τα σκιτσα, πως καινε τεμενη και αλληλοσκοτωνονται?σουνιτες vs σιιτες - δε λεω, συμφερει την Γουαδελουπη και προφανως εχει βαλει την ουρα της (που ειναι μεγαλη - φτανει τσι 50 ποντους και βαλε...) αλλά τι ειδους θρησκευομενοι ειναι τελικα ρε γμτ αυτοι που καινε δικους τους ναους περαν απο φανατικοι?
Ε καλά τώρα, λες και δεν το έχεις ξαναδεί να γίνεται ανάμεσα σε σέκτες, αιρέσεις της ίδιας θρησκείας! ![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...
quote:
θιχτηκαν οι μουσουλμανοι απο τα σκιτσα?
το ενα (ως συλληψη) θα μπορουσα να το ειχα κανει εγω - αυτο που δειχνει τον Μωαμεθ να πλεει σε ενα ποταμι αιμα - ειναι μια αληθεια που ξεκινα απο τον ιδιο τον προφητη που διεδωσε την θρησκεια του με το σπαθι του.
ωστοσο θιγομαι ως ανθρωπος οταν βλεπω πως μεταχειριζονται αυτοι τις γυναικες - θιγομαι με τους λιθοβολισμους, τους ακρωτηριασμους, το καψιμο, τις κλειτοριδεκτομες. (πριν λιγες μερες ειδα στην ΕΤ3 ενα ντοκυμανταιρ για την κακοποιηση των γυναικων στο Πακισταν - οταν εφτασε στην περιπτωση μιας γυναικας που οι συγγενεις του αντρα της, της ειχαν βγαλει τα ματια, της ειχαν κοψει τα αυτια και την μυτη, αλλαξα καναλι για λιγο...)
εχω θιχτει και προσωπικα, οταν επι Χομεϊνι πηγαν να με λυντσαρουν στην Τεχερανη σε κεντρικη πλατεια επειδη εβγαλα το μπλουζακι για να το βαλω στο κεφαλι και να γλυτωσω την ηλιαση - και αυτο εγινε στις αρχες του χομεϊνισμου, οταν για κανα δυο μηνες κυκλοφορουσαν ακομη γυναικες με φουστες στο κεντρο της πολης.
καμια συγνωμη παιδια - ζουμε σε ελευθερο κρατος (οσον αφορα την εκφραση τουλαχιστον)
θα ρωτησω ομως κατι αφελες: πως το εμαθαν οτι μια φυλλαδα στην Δανια εβαλε μερικα κωλοσκιτσα?
Συμφωνώ..
είδα και εγώ το ντοκυμαντέρ με την μία από τις άτυχες γυναίκες που κακοποίηθηκαν, πολλές μέχρι θανάτου, από τους άντρες τους... και πόσοι είναι αυτοί που κραδαίνουν την υποψία της απιστίας όταν απλά και μόνο θέλουν να απαλλαγούν από τον σύντροφό τους..
quote:
ποιος τους ενημερωσε?
ποιος εχει οφελος απο ολο αυτο το νταβαντουρι???
αν και με τόσους μετανάστες στις σκανδιναβικές χώρες δεν θα αναρωτιόμουνα για το ποιός τους ενημέρωσε.. εκτός και αν θέλεις να πεις κάτι άλλο εδώ.. Θα αναρωτιόμουνα για το πώς <<συντόνίστηκε/αν>> οι καταστάσεις αυτές και οι διαδηλώσεις από τον μουσουλμανικό κόσμο σε δυτικές χώρες...
αλλά και πάλι.. ο φανατισμός θα πει κάποιος...
οκ..
δεν θα πω κάτι περισσότερο επάνω σε αυτό.. το δέχομαι..
αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η ανέχεια του δυτικού κόσμου σε όλα αυτά.. αν και οι αμερικάνοι τώρα πια φάνηκαν <<δικαιολογημένοι>>.
Κάποιος άλλος θα πει πως ήταν κόλπο των αμερικάνων για να τους εξωθήσουν... και να αντιδράσουν όπως και έγινε..
Κατά την γνώμη μου η τέχνη, ακόμα και όταν πρόκειται για σκουπίδι, ακόμα και όταν είναι προκλητική, πρέπει να είναι ελεύθερη..
Οι άνθρωποι λειτούργησαν σαν τρομοκράτες... <<κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου-ίσως αυτή την εντύπωση ήθελαν κάποιοι να δημιουργήσουν γι αυτούς>>.. αλλά σίγουρα μόνοι τους έβαλαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους και όχι μόνο τα δικά τους....
Όμως το τραγικό σε αυτή την υπόθεση και δεν αφορά μόνο τον μουσουλμανικό κόσμο αλλά και όλους τους φανατισμένους ανθρώπους, από όπου και αν προέρχεται ο φανατισμός τους,όταν βλέπεις πως εκεί όπου μία φυλλάδα εφημερίδας ή ένα κόμικ μπορεί να ξεσηκώσει την οργή χιλιάδων ανθρώπων δεν μπορει να το καταφέρει ένας άνισος και άδικος πολέμος, και χιλιάδες εγκλήματα που γίνονται εις βάρος αθώων πολιτών και ιδιαίτερα παιδιών.... ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......