- Ο Λάζαρος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ξεχειλίζεις από εξυπνάδα.
Τέτοιος ζήλος, είναι αξιοθαύμαστος.
Πρέπει να πληρώνεσαι καλά γι' αυτό που κάνεις. Άξιος ο μισθός, αν και θα έλεγα πως ο macedon σε ξεπερνά κατά κάτι τι.
Φρόντισε μόνο, να ενδιαφέρεσαι να την ψάχνεις λίγο περισσότερο και να μην αρκείσαι μόνο σε όσα σου πλασάρουν, χριστιανομάχε.![]()

Edited by - Ψηλός on 26/05/2009 01:21:23
Να σου λύσω και την απορία.
Ο macedon, είναι προϊστάμενος, δεν μας τα λέει όλα...![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
ψηλέ, η κενότητα της "απάντησής" σου, σ' αυτά που έγραψα ή μάλλον μετέφερα απ' τις "ιερές" γραφές, με επιβεβαιώνει.
Ναι, κοίτα μόνο να μην μου κουράζεσαι πολύ στο ψάξιμο και μου πάθεις και τίποτα.
Να μη ξεχνάς, που και που, να αλλάζεις και καμιά φανέλα.
![]()

Edited by - Ψηλός on 26/05/2009 01:53:05
Θα μου πείς όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται...
Κατανοώ βέβαια πως σαν απολογητής θα χεις υποστεί πολύ γέλωτα και αλλού αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ξεκάθαρα πως ο γιαπετ γελάει με το σχόλιό μου μιας και χρησιμοποιεί το ίδιο emoticon με τον macedon που είχε απαντήσει με ακριβώς τον ίδιο τρόπο σε μένα...
(Ίσως πάλι να μην πρόσεξες το σχόλιό μου,κατανοητό, εξάλλου απευθυνόμουν στους macedon-γιαπετ...και φυσικά θα μου απαντούσαν!)
Δε λέω, το καθήκον σου κάνεις και το'χεις πάρει πολύ προσωπικά το ζήτημα αλλά πρόσεχε βρε αδερφάκι μου μην πέσει και σε πλακώσει απ'το πολύ το βάρος...
Και να σκεφτείς ότι όταν πρωτοέγραψες είπα να και ένας σοβαρός άνθρωπος που το'χει ψάξει το θέμα και κάτι έχει να μας πεί...
Ε όταν άρχισες τα σεντόνια, ε το ....ς και ψόφησε!
Κρίμα λέω, κρίμα!
Α και κάτι ακόμα!
Ο macedon επιτίθεται στις θέσεις και στις ερμηνείες που παρουσιάζονται κατά καιρούς από διάφορους ομιλητές...
Εσύ αντίθετα επιτέθηκες προσωπικά στον macedon!
Φαουλ Ρόμπεν, μέγιστο φάουλ, κόκκινη κάρτα!
Ακόμα και χίλια δίκια να χες με το μέρος σου, τα χασες και μόνο απ'τον τρόπο που χειρίστηκες τον συνομιλητή σου!
Αυτά και μη χαθείς ε...
Μπορείς κάλλιστα να ξαναπεράσεις απο δώ σε κανά μήνα με άλλο nick...
(αλλά να ξέρεις ο macedon πάλι εδώ θα'ναι, όπως και πολλοί άλλοι...)
Robben, θα ήθελες να σχολιάσεις την δημοσίευσή μου σχετικά με το "επιχείρημα" για την αποδιδόμενη σημασία της λέξης "κτήτωρ" ;;; ή είναι δύσκολο ;;;
Edited by - zip on 26/05/2009 08:47:10
Τελικά το έφεραν από εδώ, το έφεραν από εκεί, σε ταμπελοποίησαν και εσένα. Ας είναι καλά ο macedon βέβαια που είναι ειδικός σε αυτό.
Έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν. Βλέπεις, επικεντρώνονται στο εάν και κατά πόσο αυτά που έγραψες είναι δικά σου ή είναι αντιγραφή από την ΟΟΔΕ. Σκοπός τους δεν είναι η συζήτηση και το κατά πόσο στέκουν αυτά που γράφεις, αλλά η λασπολογία, τέχνη που τη γνωρίζουν καλά.
Είναι ακριβώς η τέχνη που έχουν διδαχθεί και είναι αυτή που διδάσκεται και μέσω κάποιων ιστοσελίδων που συντηρούν διάφοροι αρχαιοταλιμπάνοι και αρχαιογκαγκάδες.
Αν κοιτάξεις και δεις τα διάφορα ψευτοδιλήμματα που θέτουν, είναι ακριβείς αντιγραφές από τις εν λόγω ιστοσελίδες, τα οποία και παρουσιάζουν ως δικές τους εργασίες.
Κατά το παρελθόν το έχω επισημάνει και στον macedon και στο γιαπετ, αλλά και σε μερικούς άλλους που αυτή τη στιγμή δεν συμμετάσχουν στην παρούσα συζήτηση.
Εσύ όμως, παρότι το ανέφερες κάποια στιγμή, και ελπίζοντας ίσως πως έχεις να κάνεις με ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η συζήτηση, δεν έδωσες συνέχεια στο γεγονός της αντιγραφής των από τις γνωστές ιστοσελίδες των αρχαιοκάπηλων.
Όπως διαπίστωσες και εσύ, αδυνατούν να αντιπαραθέσουν κάτι που να μπορεί να αντέξει στη λογική και το παίζουν τρελίτσα και καταφεύγουν στο παιχνίδι της κολοκυθιάς. (και γιατί δεν είπε αυτό και δεν είπε εκείνο, και γιατί δεν το έγραψε ενώ έγραψε το άλλο ……….).
Νομίζουν πως έτσι μπορούν να συμμετάσχουν σε μια σοβαρή συζήτηση.
Ισχυρίζονται πως η Καινή Διαθήκη είναι ένα φτιαγμένο/στημένο κείμενο από τους δημιουργούς του Χριστιανισμού.
Αν είναι έτσι, τότε πως είναι δυνατόν σε ένα φτιαχτό κείμενο να υπάρχουν τόσο καταφανείς/παιδαριώδεις παραλείψεις, ευαγγέλια που το ένα αντικρούει το άλλο και λάθη, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται;
Στο παραπάνω ερώτημα, είτε αποφεύγουν να απαντήσουν, είτε απαντούν με αερόλογα.
Από το τυχαίο γεγονός και μόνο που εξομοιώνει ο macedon τη σχέση που έχει ο Πατέρας με τον Υιό, με εκείνη που έχει ο διευθυντής με τον υποδιευθυντή, καταλαβαίνεις το κατά πόσο μπορείς να συζητήσεις με άτομα τυφλά και φανατισμένα.
Τι μπορείς να αντιπαραθέσεις εμπρός στην αδιαλλαξία και στη στενότητα του νου τους;;
Δεν μπορούν να λειτουργήσουν διαφορετικά!! Όταν στερεύουν πια από επιχειρήματα και οι τετριμμένες ατάκες τους γίνονται ανούσιες και για τους ίδιους, το γυρνάνε σε προσωπική επίθεση και τα επιχειρήματά τους είναι το γεγονός πως είσαι Χριστιανός, προσπαθώντας να σε μειώσουν με διάφορους χαρακτηρισμούς.
Όλα τα παραπάνω που έχω γράψει αφορούν κατά κύριο λόγο τους macedon και γιαπετ.
Με τους άλλους συμμετέχοντες, παρότι υπάρχει διάσταση απόψεων, φαίνεται πως υπάρχει χώρος για καλό διάλογο και αυτό είναι ενθαρρυντικό.

αφού κατά την άποψή σου, οι macedon & γιαπετ, είναι συκοφάντες & λασπολόγοι, γιατί δεν σχολιάζεις τα όσα λέγονται από αυτούς που δεν είναι ; Γιατί δεν κουβεντιάζεις με τους υπολοίπους ;;; π.χ
quote:
zipO Μπαμπινιώτης λέει πως στην έννοια "κτήτορας" μπορεί να αποδωθεί και η ερμηνεία ενός ιδρυτή κάποιου ναού, ok, πιθανώς το λέει γιατί λαμβάνει υπ' όψην την Ορθόδοξη ερμηνεία της λέξης. Δεν λέει όμως πως κτήτορας είναι ο δωρητής. Σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως ο δωρητής να είναι και ιδρυτής και κατά συνέπεια να είναι και κτήτορας.
Ο Ιούδας όμως δεν είναι δωρητής! Δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί δωρητής. Γιατί επέστρεψε τα χρήματα, τα ίδια που πρώτα είχε πάρει. "3 Τότε ἰδὼν Ἰούδας ὁ παραδιδοὺς αὐτὸν ὅτι κατεκρίθη, μεταμεληθεὶς ἀπέστρεψε τὰ τριάκοντα ἀργύρια τοῖς ἀρχιερεῦσι καὶ πρεσβυτέροις". Δεν λέει πουθενά ότι τα δώρησε. Έγινε λοιπόν κτήτορας μετά θάνατον μιας ακίνητης περιουσίας. Κι εγώ λέω :
Παίρνω από σας 5,000 euros για να προδώσω κάποιον, τον προδίδω, σας επιστρέφω τα χρήματα επειδή μετανιώνω για την πράξη μου, αυτοκτονώ, γίνομαι κτήτορας μιας ακίνητης περιουσίας που αγοράζετε εν αγνοία μου - αφού εγώ είμαι dead - εσείς με τα δικά μου χρήματα και έρχεστε εσείς μετά & διαδίδετε σε όλον τον κόσμο, αφ' ενός ότι εγώ είμαι ο κτήτορας της περιουσίας, αφ' ετέρου ότι αυτά τα χρήματα, τα ίδια, που μου είχατε δώσει εγώ σας είχα δωρήσει για την αγορά σας! σας τα έκανα δωρεά !!!
Δεν νοείται δωρεά με χρήματα που πρώτα παίρνεις και μετά επιστρέφεις κι αν ο Robben βγει και μας πει το αντίθετο, εγώ θα γράψω προσωπικό e-mail διαμαρτυρίας στον Μπαμπινιώτη! Να μην τα 'παιρνε καθόλου, θα 'λεγα ναι, τα δώρησε, ήταν δικά του ρε παιδί μου, δεν τα πήρε από κάποιον, τα είχε. Αλλά έτσι όπως συμβαίνει - σύμφωνα με τις Γραφές - αυτός (ο Ιούδας δηλ) πήρε τα χρήματα από τους αρχιερείς, τα επέστρεψε, κι αυτοί - οι της Ο.Ο.Δ.Ε - έρχονται τώρα και αποδίδουν την ιδιότητα του "κτήτορα" στον Ιούδα και το δικαιολογούν πως ;;; Βάζοντας οι ανόητοι ένα παράδειγμα που αφορά δωρητές! Αυτό είναι απίστευτο δηλ. !!!
Αν πάλι ερμηνεύσουμε την λέξη "κτήτορας" ως ιδρυτής, τι ιδρύει ο Ιούδας ; O Μπαμπινιώτης δεν το λέει νέτα σκέτα ιδρυτής, λέει "ιδρυτής ενός ναού", ενός κτίσματος, μιας κατασκευής δηλ. Υπάρχει ιδρυτής αγρού, χωραφιού ;;; Για τον europaios2 μπορεί να υπάρχει, αλλά εγώ δεν απευθύνομαι σ' αυτόν, απευθύνομαι σε ανθρώπους με κανονικούς εγκεφαλικούς νευρώνες.
Αυτό το παράδειγμα δηλ. που φέρνουν, επιστρέφει σ' αυτούς ως μπούμεραγκ. Ακόμη δηλ. κι αν δεχτούμε πως ο Ιούδας είναι κτήτορας αυτού του αγρού, δεν μπορούμε να το δεχτούμε βασιζόμενοι σ' αυτό το παράδειγμα που αναφέρουν. Βέβαια, επαναλαμβάνω, δεν γνωρίζουμε το Ιουδαϊκό Αστικό Εμπράγματο Δίκαιο σχετικά με την κτήση νομής. Σύμφωνα με το ισχύων, με το σημερινό, ούτε κτήτορας είναι ο Ιούδας, αφού δεν μπορεί - ως σκουληκιασμένο κουφάρι - να ασκήσει εξουσία πάνω στη νομή του, στον αγρό του. ( αρθρ. 976 Α.Κ http://gort.gr/empr.htm )
Τι έχεις να αντιπαραθέσεις πάνω σ' αυτά που ισχυρίζομαι εγώ ;;; Ποια είναι η άποψή σου ;;; Τα σχόλιά σου ;;; Τα συμπεράσματά σου ;;; Υπάρχει θέμα ( http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10262&whichpage=4 ) που ασχολείται αποκλειστικώς με αυτό, με τον Ιούδα δηλ. Για κόπιασε να τα πούμε ... από μένα no problem φίλε ...
Edited by - zip on 26/05/2009 14:22:02
quote:
Ψηλός
Σκοπός τους δεν είναι η συζήτηση και το κατά πόσο στέκουν αυτά που γράφεις, αλλά η λασπολογία
Γειά σου ρε Ψηλέ, εραστή του διαλόγου και της συζήτησης...
quote:
Ψηλός
Αν κοιτάξεις και δεις τα διάφορα ψευτοδιλήμματα που θέτουν, είναι ακριβείς αντιγραφές από τις εν λόγω ιστοσελίδες
Γνωρίζω ότι σε πειράζει ότι μερικοί μπορούν να σκέφτονται μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια ιστοσελίδων (κάτι που ποτέ δεν θα καταφέρεις) αλλά ... έτσι είναι η ζωή. Αδικη. Αλλους τους κάνει σκεπτόμενους κι άλλους τους κάνει ... ψηλούς...
quote:
Ψηλός
τα οποία και παρουσιάζουν ως δικές τους εργασίες
Ο,τι παρουσιάζουμε εμείς οι macedon εδώ πέρα (και οι γιάπετ εξ όσων γνωρίζω) είναι προσωπικές μας σκέψεις και εργασίες, εκτός αν σημειώνεται διαφορετικά.
quote:
Ψηλός
δεν έδωσες συνέχεια στο γεγονός της αντιγραφής των από τις γνωστές ιστοσελίδες των αρχαιοκάπηλων.
Ισως γιατί ήξερε πως δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Αλλά, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Δώσε μας εσύ τις ιστοσελίδες, να ξέρουμε και μεις (οι macedon) από που αντιγράψαμε.
quote:
Ψηλός
Όπως διαπίστωσες και εσύ, αδυνατούν να αντιπαραθέσουν κάτι που να μπορεί να αντέξει στη λογική
Ε, ναι. Σ'αυτό έχεις δίκιο. Το να θεωρείς πως ένας άνθρωπος δεν μπορεί να πεθάνει ταυτόχρονα με δύο διαφορετικούς τρόπους, σε δύο διαφορετικά χρονικά σημεία και μέσα σ' ένα χωράφι που δεν είχε αποκτήσει ακόμη, προφανώς δεν έχει σχέση με τη λογική. ![]()
quote:
Ψηλός
Νομίζουν πως έτσι μπορούν να συμμετάσχουν σε μια σοβαρή συζήτηση.
Για τις σοβαρές συζητήσεις έχουμε εσένα. Εμείς περισσεύουμε.
quote:
Ψηλός
Αν είναι έτσι, τότε πως είναι δυνατόν σε ένα φτιαχτό κείμενο να υπάρχουν τόσο καταφανείς/παιδαριώδεις παραλείψεις, ευαγγέλια που το ένα αντικρούει το άλλο και λάθη, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται;
Γιατί ακριβώς η Καινή Διαθήκη απευθύνεται σε άτομα σαν και σένα που δεν μπορούν να σκεφτούν. Δεν απευθύνεται σε κανονικούς ανθρώπους, σε χριστιανούς απευθύνεται.
Εδώ όμως σου ετοιμάζω μια έκπληξη. Κάνε λίγη υπομονή και θα έχεις να πεις μετά ό,τι θέλεις ![]()
quote:
Ψηλός
Από το τυχαίο γεγονός και μόνο που εξομοιώνει ο macedon τη σχέση που έχει ο Πατέρας με τον Υιό, με εκείνη που έχει ο διευθυντής με τον υποδιευθυντή
Ξέρω, ήταν δυσνόητο για σένα, αλλά ... να... θα κάνω μια προσπάθεια να στο εξηγήσω (και συγνώμη που γράφω στα ελληνικά αλλά ... στη δική σου γλώσσα δεν γνωρίζω ακόμη πώς να εκφράζομαι).
Οταν ο Γιεσουά μπεν Γιοζέφ λέει "εγώ και ο πατέρας μου είμαστε ένα" δεν εννοεί απαραίτητα αυτό που θέλεις να πιστεύεις. Μπορεί να εννοεί ένα σωρό διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να εννοεί ότι είναι αντιπρόσωπός του στη γη (όπως ο ευρωπαίος και η Θώδη, αν και αυτή φαίνεται να γιατρεύεται). Μπορεί επίσης να εννοεί ότι είναι ο εκτελεστής του θελήματός του. Ακριβώς όπως ο υποδιευθυντής. Δεν είναι το ίδιο πράγμα με το διευθυντή αλλά κάνεις τη δουλειά σου σα να έβλεπες το διευθυντή.
Δεν είναι εξομοίωση, παράδειγμα είναι.
quote:
Ψηλός
Τι μπορείς να αντιπαραθέσεις εμπρός στην αδιαλλαξία και στη στενότητα του νου τους;;
Απλό: Τους λες πως το σκοτάδι και ο ήλιος είναι το ίδιο πράγμα. Κι αυτοί με τη σειρά τους δεν μπορούν να αντιτάξουν τίποτε μπροστά στη χριστιανική βλακεία.
quote:
Ψηλός
Όταν στερεύουν πια από επιχειρήματα και οι τετριμμένες ατάκες τους γίνονται ανούσιες και για τους ίδιους, το γυρνάνε σε προσωπική επίθεση και τα επιχειρήματά τους είναι το γεγονός πως είσαι Χριστιανός, προσπαθώντας να σε μειώσουν με διάφορους χαρακτηρισμούς.
Το να είναι χριστιανός κάποιος, είναι μεν μειωτικό για τον ίδιο το χριστιανό (σημαίνει ότι είναι άβουλος, πρόβατο, όπως το λέει η Κ.Δ., ανίκανος να σκεφτεί, χωρίς κρίση και χωρίς λογική) αλλά δεν είναι ανίατο. Πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Το να είσαι ψηλός ή ευρωπαίος όμως, πιστεύω ότι ήδη έχεις πιάσει πάτο.
quote:
Ψηλός
Όλα τα παραπάνω που έχω γράψει αφορούν κατά κύριο λόγο τους macedon και γιαπετ.
Εμείς οι macedon (για τους γιάπετ δε γνωρίζω) σε ευχαριστούμε που κάνεις τον κόπο να ασχοληθείς σοβαρά με την ημετέρα ταπεινότητά μας. Εμείς πάλι, οι macedon, από τη μεριά μας, δε το βλέπουμε αξιόλογο να ασχοληθούμε σοβαρά με σένα.
quote:
Ψηλός
Με τους άλλους συμμετέχοντες, παρότι υπάρχει διάσταση απόψεων, φαίνεται πως υπάρχει χώρος για καλό διάλογο και αυτό είναι ενθαρρυντικό.
Εσύ πάντως έχεις γλυτώσει απ'αυτόν τον Γολγοθά. Δεν έχεις άποψη κι έτσι δεν έχεις και διαστάσεις απόψεων. Εγώ όμως το καταλαβαίνω, γιατί το σκέπτεσθαι είναι κακό πράγμα και μπορεί να σε στείλει στην κόλαση. Ασε που η σκέψη μπορεί να σου σκοτώσει τα εγκεφαλικά κύτταρα και απ'ό,τι φαίνεται δεν έχεις και πολλά.
Ασε το διάλογο και τις διαστάσεις σ'αυτούς που μπορούν να το κάνουν και συ συνέχισε να ασχολείσαι με τους macedon και τους γιαπετ. Και πού ξέρεις, ίσως κάποτε ασχοληθούν κι αυτοί μαζί σου ![]()

macedon
Πολυ τιμητικο αλλα.........δεν ειμαι. Ενας απλος πιστος ειμαι. Αλλα αν θελετε να με βλεπετε ετσι, οκ κανενα προβλημα. Εσεις αντιφασκετε με τον ιδιο σας τον εαυτο, απο την μια λεγοντας για κοπτοραπτικη και απο την αλλη για αντιφασεις στα ευαγγελια. Φυσικα κανενα απο τα δυο δεν ισχυει.
Φιλε zip, εχω ηδη μιλησει και για αυτο που ρωτας. Αν δεν ισχυε, δεν θα αναφερονταν ως ''κτητορες'' οι κεκοιμημενοι δωρητες κτλ.
Προς τον φιλο Macedon, εξακολουθει να ισχυει οτι ειπα περι του Παυλου και της πυρκαγιας της Ρωμης. Περιμενω λοιπον (αντε να δουμε ποσο). Εχει να πεσει ΤΟ ΓΕΛΙΟ. Περιμενω λοιπον ιστορικη αναφορα που να λεει οτι ο απ Παυλος εκαψε την Ρωμη. Αυτο δηλαδη που ειπες.
Προς τους λοιπους φιλους, δεν ειμαι απολογητης (αν και ''απολογουμαι'' οτι δεν ειμαι της ΟΟΔΕ). Οσο για την τακτικη τους, δεν χρειαζεται να σας πω. Οι ιδιοι γνωριζεται οτι οταν δεν εχει καποιος επιχειρηματα (παρα μονο την φαντασια του), τοτε κανει επιθεση στο προσωπο του συνομιλητη του. Τετοιες επιθεσεις δεν τις φοβαμαι.
Να ειστε καλα, και ελπιζω οτι την επομενη φορα που θα μπω στο ωραιο σας φορουμ, θα εχουμε προχωρησει το θεμα και δεν θα λεμε παλι τα ιδια. Δεν βοηθαει τους λοιπους αναγνωστες. Λοιπον φιλε Macedon, περιμενω........
quote:
Αν δεν ισχυε, δεν θα αναφερονταν ως ''κτητορες'' οι κεκοιμημενοι δωρητες κτλ.
O Ιούδας δεν είναι "κεκοιμημένος δωρητής". Κεκοιμημένος είναι. Σκέτο "κεκοιμημένος". Δωρητής όμως ... δεν είναι. Διαφωνείς ;