ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ " ΑΓΙΟ " ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΟ " ΑΓΙΟ " ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Stellar30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
StellarΜέλος
09/05/2011, 12:55:13
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
quote:
Το έψαξα Ψηλέ επί 20 χρόνια.Δεν υπάρχει απάντηση πέραν πάσης
αμφιβολίας και έτσι αναγκαστικά λόγω αρχών το θέμα παραμένει
απλώς ανεξήγητο.Υποθέσεις φίλτατε Ψηλέ ουκ ολίγες.Σεντόνια
ολόκληρα μπορώ να γεμίσω,απο εξηγήσεις.Κβαντικές,μεταφυσικές,
υπερβατικές,θρησκευτικές και οτι βάλει ο νούς σου.
Καμμία όμως δεν στέκεται πληρώντας τα δικά μου <<στάνταρς>>
ορθολογισμού.

Συγγνώμη φίλε μου, γιατί όμως κατηγορείς εκείνους που έχουν διαφορετικά στάνταρντς από εσένα και οι οποίοι μπορούν να δώσουν μια εξήγηση την οποία εσύ δυσκολεύεσαι να αποδεχθείς; Έχεις σκεφτεί πως τα δικά σου στάνταρτντς μπορεί να είναι υποκειμενικά και ίσως προς την λάθος κατεύθυνση; Και να πεις ότι έχεις δώσει και κάποια "δική σου" εξήγηση... ακόμη κι εδώ δηλώνεις αδυναμία.

Άρα αδερφέ μου κάτι λείπει από το παζλ. Ένα κομμάτι για να ολοκληρωθεί. Ένας είναι ο τρόπος για να βρεις το δρόμο που θα σε οδηγήσει στην εξήγηση που αναζητάς και ο οποίος περιορίζεται σε μια λέξη, δεν θα στην πω όμως γιατί εναντιώνεται στα στάνταρντς σου. Μόλις ανακαλύψεις τον τρόπο, θα βρεις και την εξήγηση. Αν δεις τα λόγια του γέροντα όχι ως αφοριστικά αλλά ως λόγια αγάπης (άσχετα αν ήταν σε έντονο ύφος), ίσως σε βοηθήσει λίγο.

09/05/2011, 12:59:32
Stellar, μην μπερδεύεις τον Ιησού των ευαγγελίων με κάποιο υπαρκτό πρόσωπο.

Ό,τι, προσωπικά, συζητώ για τον Ιησού, αναφέρομαι στον ήρωα-χαρακτήρα των ευαγγελίων και όχι σε κάποιο ιστορικά υπαρκτό πρόσωπο.

Είναι σαν να συζητούμε για τον Τζέιμς Μποντ και να αναφερόμαστε στον χαρακτήρα του, την προσωπικότητά του κλπ. κλπ. με βάση το ρόλο του στις ταινίες.
Φαντάζομαι να κατανοείς ότι αυτόν τον χαρακτήρα τον καθορίζει ο συγγραφέας στο μυθιστόρημα.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

09/05/2011, 15:02:12
Αστο καλύτερα Stellar,μη κουράζεσαι άδικα!
Δεν κατάλαβες τίποτα απο όσα εξηγώ για την περίπτωση.
Οπως και οι υπόλοιποι <<θεοερμηνευτές>>!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

StellarΜέλος
09/05/2011, 15:18:14
@γιαπετ, χαίρομαι που το λες αυτό, έρχεσαι στην ουσία στα λόγια μου όταν λέω γιατί ο διάλογος είναι αδύνατος. Εγώ όταν μιλώ για τον Ιησού δεν αναφέρομαι στον ήρωα ενός κόμικ όπως κάνεις εσύ. Και δεν είναι του στυλ μου να σπαταλώ πολύτιμη ώρα να συζητώ για ανύπαρκτα πρόσωπα με τις ώρες στα φόρα.

@ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, εσύ μίλησες για δικά σου στάνταρντς, εμένα η απορία μου ήταν πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι αυτά κινούνται στη σωστή κατεύθυνση; Έχεις κάποιες ενδείξεις; Διότι απ' ό,τι διάβασα, τα στάνταρντς αυτά σε οδηγούν σε αδιέξοδο.

Και να σου κάνω και μια ερώτηση ακόμη, αφού αυτή η εμπειρία δεν ήταν ικανή να σου λύσει τις απορίες: Αν έβλεπες τον Χριστό τον ίδιο και σου έλεγε "είμαι ο Χριστός, πίστεψε σε μένα", θα πίστευες, ή θα σκόνταφτες πάνω σε κάποια στάνταρντς;

09/05/2011, 15:33:06
Φίλε Stellar , καλησπέρα!
Έχω ξανα-ρωτήσει το εξής...:"Εκτός του δεκαλόγου που φωτογραφίζει τις "αμαρτίες' έχουμε και κάτι άλλο???
Και αν ωστόσο οι "αμαρτίες" είναι αυτές -του δεκαλόγου- μαζί με κάποιες άλλες , γιατί θα έπρεπε να βρίσκεται η ρίζα/αιτία τους στην μη σύνταξη των ανθρώπων στο πλευρό του οποιουδήποτε Θεού και την σύνταξή τους με το "κακό-Διαβολικό" και να μην αποτελούν καθαρά και μόνο "αδυναμίες" και "ελλείψεις" των ανθρώπων απορέουσες απο διάφορους παράγοντες που δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με υπερβατικής φύσεως λόγους-αιτίες???
Τελικά ποιό είναι το "Οικουμενικό αίτημα"???
Να έχουμε καλούς ανθρώπους και συγκροτημένους ή αυτό ντέ και καλά -εφόσον όντως έτσι είναι- να περνάει αποκλειστικά και μόνο απο Θρησκευτικά κελεύσματα και παροτρύνσεις αλλα και υπακοή???
ΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ .... φίλε μου???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
09/05/2011, 15:35:43
Stellar

quote:
@γιαπετ, χαίρομαι που το λες αυτό, έρχεσαι στην ουσία στα λόγια μου όταν λέω γιατί ο διάλογος είναι αδύνατος. Εγώ όταν μιλώ για τον Ιησού δεν αναφέρομαι στον ήρωα ενός κόμικ όπως κάνεις εσύ.

Εγώ δεν μπορώ να συζητήσω φίλε μου με κάποιον που γνωρίζει το σχέδιο του γιαχβέ, διότι δεν το γνωρίζω.

Απ' τα λεγόμενα όμως των πιστών του, για τον χαρακτήρα του (πανάγαθος, ελεήμων, φιλάνθρωπος και απλά πανάγιος, διότι Παναγιότατος είναι ο πατριάρχης), βλέπω, μόνο με απλή παρατήρηση, ότι το σχέδιο δεν του βγαίνει τελικά.
Συμπεραίνω λοιπόν, ότι εσύ γνωρίζεις άλλο σχέδιο απ' αυτό που εφαρμόζει και γι' αυτό λέω ότι πλανάσαι.

Επίσης κάποιος, οποιοσδήποτε, υπάρχει μόνο σε κάποια κείμενα, είναι ήρωας κόμικ, άσχετα αν κάποιοι τον θεωρούν συγγενή του γιαχβέ.

quote:
Αν έβλεπες τον Χριστό τον ίδιο και σου έλεγε "είμαι ο Χριστός, πίστεψε σε μένα", θα πίστευες, ή θα σκόνταφτες πάνω σε κάποια στάνταρντς;

Προσωπικά, θα θεωρούσα ότι ο γιαχβέ έχει μεγάλα κεσάτια για να βγεί στη ζητιανιά για πιστούς.

Το ενδιαφέρον ίσως, είναι να μάθουμε τι θα έκανες εσύ, σε μια τέτοια περίπτωση.....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

09/05/2011, 16:07:16
Stellar:

Και να σου κάνω και μια ερώτηση ακόμη, αφού αυτή η εμπειρία δεν ήταν ικανή να σου λύσει τις απορίες: Αν έβλεπες τον Χριστό τον ίδιο και σου έλεγε "είμαι ο Χριστός, πίστεψε σε μένα", θα πίστευες, ή θα σκόνταφτες πάνω σε κάποια στάνταρντς;
=======================================================

Εχω ήδη απαντήσει τι θα έκανα αν εμφανιζόταν ο Θεός.
Διάβασε καλύτερα πιο πάνω και βγάλε το πανι απο τα μάτια.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

09/05/2011, 16:08:20
Πλάτων:

@Nic,

Μια....εκδοχή.
==================================================

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

StellarΜέλος
09/05/2011, 17:03:43
Εαρινός
quote:

Η αποδοχή του καλού μέσω της ελεύθερης βούλησης. Η ανιδιοτέλεια, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη. Με μια λέξη, η ταπείνωση, η συντριβή του εγώ, η γνώση της αδυναμίας του ανθρώπου. Η αγάπη η οποία συμβολίζεται κι αυτή με τον σταυρό, πρέπει να είναι οριζόντια προς τον συνάνθρωπο και κάθετη προς τον Θεό. Περιληπτικά τα είπε ο Κύριος:

36 διδάσκαλε, ποία ἐντολὴ μεγάλη ἐν τῷ νόμῳ; 37 ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς ἔφη αὐτῷ· ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐν ὅλῃ τῇ καρδίᾳ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ ψυχῇ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ διανοίᾳ σου. 38 αὕτη ἐστὶ πρώτη καὶ μεγάλη ἐντολή. 39 δευτέρα δὲ ὁμοία αὐτῇ· ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν. 40 ἐν ταύταις ταῖς δυσὶν ἐντολαῖς ὅλος ὁ νόμος καὶ οἱ προφῆται κρέμανται.

Βλέπουμε δηλαδή εδώ πως ο Χριστός ξεπερνά τα όρια του "μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να κάνουν οι άλλοι σε σένα" και διδάσκει το "κάνε στους άλλους αυτό που θα έκανες για τον εαυτό σου".

StellarΜέλος
09/05/2011, 17:26:31
@ ΝΙΚΟΜΑΧΕ, θα σου πω τη γνώμη μου κι αν θέλεις βρίσε με μετά. Ο λόγος που δεν μπορείς να βγάλεις άκρη είναι επειδή δεν έχεις ταπεινωθεί. Αυτό φαίνεται το γνώριζε ο π. Παΐσιος γι΄ αυτό και σου μίλησε απότομα. Δηλαδή τι περίμενες, να σου πει αυτά που ήθελες να ακούσεις με τον τρόπο που θέλεις να τα ακούσεις; Ήθελε λοιπόν με το ύφος του να δώσει μια σφαλιάρα στον εγωισμό σου γιατί εδώ που τα λέμε οι εγωιστές δεν παίρνουν από παρακάλια, ειδικά όταν είναι προσκολλημένοι στα δικά τους στάνταρντς.

Αφού δεν πίστευες άνθρωπε στον Θεό, τι πήγες να βρεις στο Άγιον Όρος; Τι περίμενες να σου πει ο γέροντας; Να σου κάνει μαθήματα για το πώς να βλέπεις την αύρα και πως να εξασκήσεις τις κρυμμένες δυνάμεις του ανθρώπου; Να σου μιλήσει για το Βούδα;

Και δεν υπάρχουν γκουρού στο Άγιον Όρος. Όχι που να ασκητεύουν. Αν υπάρχουν να τους υποδείξεις. Τώρα βέβαια αν έχει ξεφύγει και κανένας θα είναι η εξαίρεση του κανόνα. Πήγαιναν συνέχεια διάφοοι τέτοιοι σε διορατικούς γεροντάδες και μετά πήγαιναν κι έσπερναν ψευδείς φήμες ότι συνάντησαν τον π. Παΐσιο ας πούμε ο οποίος τους είπε αυτό κι εκείνο το πράγμα ενώ ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο.

Όσο για τις δυνάμεις του ανθρώπου, πολλές φορές έχουν δαιμονική επίρρεια όπως αυτές που προέρχονται από τον έλεγχο του νου . Πριν προλάβεις να πεις οτιδήποτε, έχω περάσει ΚΑΙ από εκείνα τα μονοπάτια (ειδικά με τη μέθοδο του SILVA) κι έχω ίδιαν αντίληψη του θέματος.

09/05/2011, 18:18:26
quote:

Εαρινός
quote:

Η αποδοχή του καλού μέσω της ελεύθερης βούλησης. Η ανιδιοτέλεια, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη. Με μια λέξη, η ταπείνωση, η συντριβή του εγώ, η γνώση της αδυναμίας του ανθρώπου. Η αγάπη η οποία συμβολίζεται κι αυτή με τον σταυρό, πρέπει να είναι οριζόντια προς τον συνάνθρωπο και κάθετη προς τον Θεό. Περιληπτικά τα είπε ο Κύριος:

36 διδάσκαλε, ποία ἐντολὴ μεγάλη ἐν τῷ νόμῳ; 37 ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς ἔφη αὐτῷ· ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐν ὅλῃ τῇ καρδίᾳ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ ψυχῇ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ διανοίᾳ σου. 38 αὕτη ἐστὶ πρώτη καὶ μεγάλη ἐντολή. 39 δευτέρα δὲ ὁμοία αὐτῇ· ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν. 40 ἐν ταύταις ταῖς δυσὶν ἐντολαῖς ὅλος ὁ νόμος καὶ οἱ προφῆται κρέμανται.

Βλέπουμε δηλαδή εδώ πως ο Χριστός ξεπερνά τα όρια του "μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να κάνουν οι άλλοι σε σένα" και διδάσκει το "κάνε στους άλλους αυτό που θα έκανες για τον εαυτό σου".

Δεν σου ζήτησα φίλε μου να μου κάνεις κατήχηση για το πώς θα πάω στο Σύνταγμα -αν υποθέσουμε ότι το σύνταγμα είναι ο προορισμός- αλλα να μου πείς ποιός είναι ο προορισμός ή ο στόχος ...

Αφού όμως πεισματικά και σε κάθε σου λόγο , θέλεις να προσυπαγορεύεις τον δρόμο επίτευξης του εν λόγω στόχου και μάλιστα κάνοντας αντιγραφή των λόγων του Χριστού , θα ήθελα να παρατηρήσω το εξής:"Το αγάπα τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου"...ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!
Και δεν ισχύει διότι απλά , αν ξεκινήσουμε με αφετηρία αυτήν την σκέψη του Χριστού , τότε θα οδηγηθούμε -όπως και οδηγηθήκαμε- σε ένα μπάχαλο καταστροφικό!
Συνεχίζοντας το σκεπτικό μου , θα παρατηρούσα επίσης ότι το μόνο που ΔΕΝ συμβαίνει είναι η ύπαρξης αυτής της περίφημης αγάπης προς τον εαυτό μας αλλα το εντελώς αντίθετο και για να ισχύσουν τα λόγια του Χριστού , θα πρέπει πρωτίστως να αποκτήσουμε την γνώση αλλα και την καλλιέργεια προκειμένου να επιφέρουμε την αγάπη στον ίδιο μας τον εαυτό!
Πώς να αγαπήσουν οι άνθρωποι λοιπόν τους άλλους , όταν δεν αγαπούν τον ίδιο τους τον εαυτό αλλα σηκώνουν τείχη ανάμεσα στους ιδίους και στους συνανθρώπους τους ... τείχη τα οποία ορίζονται και θεμελιώνονται απο την άκαμπτη και στείρα αλήθεια που απορρέει απο τις επιμέρους πεποθήσεις και ιδέες του καθενός και μάλιστα ιδέες και πεποιθήσεις που καθημερινά τους καλούν για την υπεράσπισή τους???
Πώς να αγαπήσουν τους συνανθρώπους τους , όταν κάθε διαφορετικά διατυπωμένη άποψη , μόνο οργή και θυμό εγείρει...και επιθετικότητα???
Η Επιστήμη της ψυχολογίας φίλε μου , εν αντιθέσει με την οποιαδήποτε Θρησκεία φέρνει τον εαυτό μας απέναντί μας και οδηγεί στην γνώση της καταστατικότητάς του αλλα και των επιμέρους λειτουργειών του , κάτι πολύ σημαντικό για την επίτευξη μιας "καλής διαπροσωπικής" επικοινωνίας!!!
Και το επιτυγχάνει διότι έχει και το θεωρητικό αλλα και το γνωστικό υπόβαθρο για να το κάνει...τουλάχιστον σε πολύ καλύτερο βαθμό σε σχέση με την οποιαδήποτε Θρησκεία!!!

ΣΗΜ:"Που την είδες φίλε μου την ύπαρξη της ανιδιοτέλειας και την χρησιμοποιείς"???

StellarΜέλος
09/05/2011, 19:11:28
quote:

Πώς να αγαπήσουν οι άνθρωποι λοιπόν τους άλλους , όταν δεν αγαπούν τον ίδιο τους τον εαυτό αλλα σηκώνουν τείχη ανάμεσα στους ιδίους και στους συνανθρώπους τους ... τείχη τα οποία ορίζονται και θεμελιώνονται απο την άκαμπτη και στείρα αλήθεια που απορρέει απο τις επιμέρους πεποθήσεις και ιδέες του καθενός και μάλιστα ιδέες και πεποιθήσεις που καθημερινά τους καλούν για την υπεράσπισή τους???

Με ρωτάς το πώς; Μα ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο είναι απαραίτητη η αγάπη και προς τον Θεό. Αφού τα είπε ο Χριστός. Όποιος θέλει τον ακούει. Όποιος όχι, ας σηκώσει τείχη. Ο ίδιος ο Κύριος έδωσε πάντως το παράδειγμα όταν ακόμη και πάνω στον σταυρό ζητούσε συγχώρεση για τους σταυρωτές Του.

Όσο λοιπόν απομακρυνόμαστε από τον Θεό (ο προορισμός), τόσο τα τείχη θα ανεβαίνουν.

Τώρα εγώ δεν θα σε ρωτήσω καν για την ψυχολογία. Για μένα είναι ανύπαρκτη επιστήμη, δεν την χρειάζομαι και δεν πρόκειται να την χρειαστώ ποτέ. Είναι η επιστήμη των απομακρυσμένων από τον Θεό. Όποιος βρίσκεται κοντά στον Θεό αλλά και τηρεί (το κατά δύναμιν) τον Θείο Λόγο, έχει πού να στηριχτεί, δεν θα χρειαστεί ποτέ ψυχολόγο (διαχωρίζω βέβαια τον ψυχολόγο από τον ψυχίατρο και τις νόσους της ψυχής). Βέβαια δεν μπορώ να πω ότι εγώ δεν είμαι εγωιστής ή ότι τηρώ τον Θείο Λόγο, αλλά η λέξη κλειδί είναι να μην απελπιζόμαστε. Κι εγώ δεν απελπίζομαι. Η λέξη απελπισία δεν χωράει στον Λόγο του Θεού. Εκεί όπου υπεισέρχεται και γίνεται εκμεταλλεύσιμη (πάρε παράδειγμα κάποιους παλαιοημερολογίτες οι οποίοι προσπαθούν να φοβίσουν τον κόσμο με την έλευση του Αντιχρίστου), κάτι δεν πάει καλά. Αυτοί, δεν μπορούμε να πούμε ότι ακολουθούν τον Θείο Λόγο αφού προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν δια του ψυχαναγκασμού την ελεύθερη βούληση του ατόμου.

Έτσι, δεν αποκλείεται ας πούμε κάποιος άνθρωπος ο οποίος να έχει καεί από τη θρησκεία αν τύχει και πέσει πάνω σε κάποιον από αυτούς που την καπηλεύονται, να το γυρίσει στην ψυχολογία και να βρει εκεί ανακούφιση. Εγώ όμως δεν μιλώ για μια απρόσωπη κι εκμεταλλεύσιμη θρησκεία αλλά για μια συνεχή προσπάθεια να ακολουθήσουμε τον Θείο Λόγο.

quote:
Πώς να αγαπήσουν τους συνανθρώπους τους , όταν κάθε διαφορετικά διατυπωμένη άποψη , μόνο οργή και θυμό εγείρει...και επιθετικότητα???

Αυτό ακριβώς σου λέω, η οργή, ο θυμός, η επιθετικότητα, τα πάθη είναι τα οποία μας προτρέπει ο Χριστός να πολεμήσουμε. Όσοι λοιπόν ακολουθούν αυτόν τον δρόμο, αναπόφευκτα απομακρύνονται από τις προτροπές του Χριστού.

quote:
Που την είδες φίλε μου την ύπαρξη της ανιδιοτέλειας και την χρησιμοποιείς"???

Για να μην πάω παλιά, στον βίο του Κυρίου και των Αποστόλων Του, υπάρχουν πολλοί σύγχρονοι "άγιοι". Αν θέλεις μπορώ να σου υποδείξω μερικούς. Να σου τους γνωρίσω προσωπικά. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρχει κανείς τέτοιος, αυτό δεν μας νομιμοποιεί στο να παρατήσουμε τον αγώνα για την απόκτησή της. Πτώσεις θα υπάρξουν, ξεπερνούνται όμως με την ειλικρινή μετάνοια.

09/05/2011, 19:22:00
Σέβομαι τις απόψεις σου και σένα προσωπικά ως άνθρωπο και συνομιλητή μου και ως μέλος αυτής της κοινότητας της οποίας και γώ έχω την τιμή να είμαι μέλος και τόσα έχω "πάρει" στον χρόνο που βρίσκομαι εδώ φίλε μου...ωστόσο διαφωνώ απόλυτα μαζί σου και δεν ενστερνίζομαι τις ιδέες απο τις οποίες νοηματοδοτείσαι....
Επειδή αυτή τη στιγμή φεύγω τρέχοντας για την καθημερινή μου προπόνηση , ελπίζω σήμερα ή έστω σύντομα να τοποθετηθώ με μεγαλύτερη ανάλυση στα όσα προανέφερα και στα όσα και σύ κατέθεσες..!
Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα Stellar!!!

StellarΜέλος
09/05/2011, 19:44:00
quote:

Σέβομαι τις απόψεις σου και σένα προσωπικά ως άνθρωπο και συνομιλητή μου και ως μέλος αυτής της κοινότητας της οποίας και γώ έχω την τιμή να είμαι μέλος και τόσα έχω "πάρει" στον χρόνο που βρίσκομαι εδώ φίλε μου...ωστόσο διαφωνώ απόλυτα μαζί σου και δεν ενστερνίζομαι τις ιδέες απο τις οποίες νοηματοδοτείσαι....

Κατανοητό και σεβαστό φίλε μου. Κατανοώ και τις θέσεις σου παρότι δεν τις ενστερνίζομαι.

Πάντως για μένα δεν παίζουν τόσο ρόλο οι θέσεις όσο η καλή θέληση. Όποιος έχει καλή θέληση, με τον έναν ή άλλον τρόπο θα βρει τον δρόμο του. Εξάλλου θεωρώ πως και οι ενέργειες των καταστροφικών δαιμόνων μπορούν να χρησιμοποιηθούν από των Θεό για να εξυπηρετήσουν το σχέδιό Του, την επικράτηση του καλού. Δηλαδή ακόμα και οι ψυχολόγοι (που δεν είναι και δαίμονες), πρέπει να υπάρχουν, είναι χρήσιμοι υπό συνθήκες. Κάποια ανακούφιση δίνουν κι αυτοί.

Edited by - Stellar on 09/05/2011 19:45:54

Black_SwanΜέλος
09/05/2011, 19:51:52
===================================================================
Ουδείς αναμάρτητος, ούτε οι χριστιανοί είναι εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα ούτε εγώ φυσικά που τα γράφω όλα αυτά. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που σκέφτονται το εμείς περισσότερο από το εγώ μπορώ να σε διαβεβαιώσω. Δεν ανήκω σε αυτούς αλλά μπορώ να σου γνωρίσω τέτοιους αν ενδιαφέρεσαι. Δεν είναι τυχαίο πάντως πως όσο ο άνθρωπος αναπαύεται σε έναν υλιστικό κόσμο, τόσο το εγώ επιβάλλεται εις βάρος του εμείς. Δεν μπορεί να έχεις απαίτηση από κανέναν να είναι αναμάρτητος, ακόμη κι αυτοί οι άγιοι δεν υπήρξαν αναμάρτητοι. Όμως έχουμε ως βοήθεια την ειλικρινή μετάνοια η οποία θα καθαρίσει την ψυχή μας κι αν κάνουμε κι εμείς τον αγώνα μας, θα σωθούμε. Ας μην έχουμε απαίτηση από τον Θεό να μας σώσει άκοπα και χωρίς αγώνα Βέβαια ανάλογα τα εφόδια που έχουμε σε αυτήν τη ζωή θα κριθούμε αναλόγως, Εκείνος γνωρίζει καλύτερα, όμως κι εμείς πρέπει να κάνουμε τον αγώνα μας στα πλαίσια του ανθρωπίνως δυνατού. Όταν ο Χριστός ανέστησε το Λάζαρο, είπε στους ανθρώπους που παρακολουθούσαν να του βγάκουν τα σεντόνια. Ζήτησε με αυτόν τον τρόπο ο Χριστός συμμετοχή στο θαύμα στα πλαίσια του ανθρωπίνως δυνατού, η ανάσταση ήταν πέρα από τα ανθρώπινα όρια οπότε και υπήρξε η θεία παρέμβαση, αυτή όμως παραμέρισε εκεί όπου μπορούσε ο άνθρωπος να σεμμετέχει.
===================================================================

Φίλε Stellar αν σκεφτείς για λίγο λογικά και παραμερίσεις τις φοβίες που έχεις σαν άνθρωπος θα δεις ότι ο χριστιανισμός είναι μια ωραία ιστοριούλα που αρχίζει και φθίνει δεδομένου ότι αλλάζουν πλέον οι εποχές. Την εποχή που δημιουργήθηκε ήταν ένα μέσο επιβολής τάξης και ελέγχου όπως και κάθε θρησκεία άλλωστε. Μόνο που αυτοί που έγραψαν τους κανόνες τότε (και ήταν άνθρωποι) δεν σκέφτηκαν ότι έπρεπε να βγάλουν και μια πιο αναβαθμισμένη εκδοχή για σήμερα...
Και έχω ορισμένες απορίες εδώ.. λες ότι όλοι θα κριθούμε.. αν μετανοιώσουμε ειλικρινα κτλ κτλ δηλαδή ποιοι οι βαπτισμένοι χριστιανοί???μόνο αυτοί έχουν το προνόμιο?? δηλαδή όλος ο υπόλοιπος πλανήτης.. ινδουιστές, ισλαμιστες....ζουλού..ανθρωποφάγοι κτλ αυτοί πως θα αντιμετωπιστούν? με βάση τι θα κριθούν αυτοί? ποτέ δεν κατάλαβα...

===============================================================
""Φίλε μου, αν ένας άνθρωπος που πνίγεται απλώσει το χέρι του, αυτός που θα τον σώσει θα το πιάσει. Αν όμως αυτός που πνίγεται επιλέξει να μην απλώσει το χέρι του διότι αρνείται την ύπαρξη ναυαγοσώστη, θα πνιγεί. Σε πληροφορώ ότι έρχονται καιροί που πολλοί που σήμερα αρνούνται, θα απλώσουν τελικά χείρα βοηθείας.""
================================================================

Stellar ένας που πνίγεται είναι τόσο πανικοβλημένος που παλεύει να βγει στην επιφάνεια.. δεν βλέπει χερια κοιτάζει να πιαστεί από οπουδήποτε, και ακόμα και αν θέλει να πνιγεί ή να αυτοκτονήσει ο καλός ναυαγοσώστης μπορεί και πάλι να τον σώσει οπότε αυτό που λες δεν ειναι τόσο σχετικό παράδειγμα..

=========================================================
""Να γνωρίζουμε όμως πως η βοήθεια είναι με τους όρους του Θεού κι όχι τους δικούς μας και τη λαμβάνουμε όποτε ο Θεός το κρίνει. Σε παραπέμπω στα λόγια του Χριστού που παράθεσα πιο πάνω στην απάντηση προς τον γιαπετ. Αιτείται και δοθήσεται υμίν, αν δεν αιτηθείς, ο Θεός δεν θα παραβιάσει την ελευθερία σου ώστε να σε βοηθήσει με το ζόρι. Παρόλα αυτά στέλνει τα σημάδια Του προκειμένου να αντιληφθείς την παρουσία Του και να ζητήσεις τη βοήθειά Του.""
============================================================

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Θέός να είναι τόσο δυσνόητος και να χρειάζονται σημάδια για να τον καταλάβεις. Αυτά είναι ερμηνείες των ανθρώπων που μας λες.. Και εγώ όταν πήγα πρώτη φορά στην εκκλησία της Τήνου (τη μια και μοναδική φορά που έχω πάει) με το που πάτησα το πόδι μου στα σκαλιά χωρίς λόγο ξαφνικά χωρίς να το ελέγχω με έπιασαν κλάματα.. αναφηλητά χωρίς να μπορώ να σταματήσω και να ηρεμήσω, παρά μόνο όταν απομακρύνθηκα από την εκκλησία. Πώς θα έπρεπε να το ερμηνεύσω αυτό?
Παρεπιπτόντως θέλω κάποια στιγμή να ξαναπάω για να δω αν θα ξανασυμβεί... ήταν πολύ κουλή εμπειρία και αυτή..

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί ότι είναι μόνος του στον κόσμο, θέλει απεγνωσμένα να πιαστεί από κάτι χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου.. απλά προσπαθώ να έχω κριτική ματιά όχι να καταπίνω αμάσητο ότι μου δίνουν... Θα ήθελα πολύ να πιστέψω σε αυτήν την ωραία ιστοριούλα που λες.. θα ήταν όλα ευκολότερα..ίσως θα είμουν πιο ευτυχισμένη και ήρεμη αλλά ταυτόχρονα θα ίσχυε και αυτό ---> μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι...Πως να δεχτώ κάτι που έχουν επινοήσει άνθρωποι? Πως να δεχτώ ότι αυτό το κάτι εξαιρεί ανθρώπους και έχει κανόνες και αρμηνείες που του έδωσαν πάλι άνθρωποι?? Υπάρχουν ιστορικές αποδείξεις ότι υπήρξε ο Χριστός? Ποιες είναι αυτές?

Επίσης δεν μπορώ να βλέπω την υποκρισία των πιστών χριστιανών... οι χειρότεροι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν και τους μεγαλύτερους σταυρούς...Στην πλειοψηφία υποκριτές που νομίζουν πως θα εξιλεωθούν με ένα σταυρό που θα κάνουν. Ένας ταπεινός και πράος άνθρωπος δεν επικαλείται συνέχεια τον Θεό για βοήθεια... αυτό είναι βλαυσφημία!
Ένας άνθρωπος που είναι πραγματικά πιστός.. πράτει το καλό χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα, χωρίς να ζητάει συνέχεια βοήθεια από το Θεό... ένας τετοιος άνθρωπος βαδίζει στον δύσκολο και πιο δύσβατο δρόμο όχι στον εύκολο της βοήθειας.. Ένας τετοιος άνθρωπος είναι 1000 φορές καλύτερος από κάποιον που δηλώνει πιστός χριστιανός χωρίς να ξέρει και τι σημαίνει αυτό χωρίς να έχει διαβάσει ΤΙΠΟΤΑ για την ίδια τη θρησκεία που λέει πως πιστεύει!!!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα την ιστορία του Νικόμαχου για το Αγιο Όρος και με ιντρίγκαρε ιδιαίτερα, μακάρι να μπορούσα να πάω και εγώ να τα δω απο κοντά όλα αυτά, και να συναντήσω τον παπούλη είμαι πολύ περίεργη για το τι θα μου έλεγε.. αλλά δυστυχώς υπάρχει το άβατο. Άλλος ένας διαχωρισμός της εκκλησίας προς τις γυναίκες μαζί με αυτον της απαγόρευσης να μπαίνει στο "ιερό" αφού η γυναίκα για την εκκλησία θεωρείται βρώμικο και ανήθικο πλάσμα. Και φίλε Νικόμαχε γιατι του φίλησες το χέρι??? μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό..ομολογουμένως δεν το περίμενα από έναν άνθρωπο σαν εσένα.. (με τα λίγα που έχω διάβασει από τα λεγόμενά σου)

Edited by - Black_Swan on 09/05/2011 19:56:30

Edited by - Black_Swan on 09/05/2011 20:13:12

09/05/2011, 22:28:59
black Swan..
"Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Θέός να είναι τόσο δυσνόητος και να χρειάζονται σημάδια για να τον καταλάβεις. Αυτά είναι ερμηνείες των ανθρώπων που μας λες.. Και εγώ όταν πήγα πρώτη φορά στην εκκλησία της Τήνου (τη μια και μοναδική φορά που έχω πάει) με το που πάτησα το πόδι μου στα σκαλιά χωρίς λόγο ξαφνικά χωρίς να το ελέγχω με έπιασαν κλάματα.. αναφηλητά χωρίς να μπορώ να σταματήσω και να ηρεμήσω, παρά μόνο όταν απομακρύνθηκα από την εκκλησία. Πώς θα έπρεπε να το ερμηνεύσω αυτό?
Παρεπιπτόντως θέλω κάποια στιγμή να ξαναπάω για να δω αν θα ξανασυμβεί... ήταν πολύ κουλή εμπειρία και αυτή.."

Black_Swan...αλήθεια πόσο χρονών ήσουν όταν είχες αυτήν την "εμπειρία"???

09/05/2011, 22:38:53
Black_Swan

quote:
Άλλος ένας διαχωρισμός της εκκλησίας προς τις γυναίκες μαζί με αυτον της απαγόρευσης να μπαίνει στο "ιερό" αφού η γυναίκα για την εκκλησία θεωρείται βρώμικο και ανήθικο πλάσμα.

Φίλη μου σε καλωσορίζω στην παρέα μας και εύχομαι καλή συμμετοχή.

Να είσαι σίγουρη ότι αν μπορούσαν θα παρέκαμπταν τη γυναίκα και στη "γέννηση" όπως παρέκαμψαν την καθορισμένη απ' την φύση διαδικασία σύλληψης, με τον κρίνο.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

StellarΜέλος
09/05/2011, 22:39:21
quote:
Φίλε Stellar αν σκεφτείς για λίγο λογικά και παραμερίσεις τις φοβίες που έχεις σαν άνθρωπος θα δεις ότι ο χριστιανισμός είναι μια ωραία ιστοριούλα που αρχίζει και φθίνει δεδομένου ότι αλλάζουν πλέον οι εποχές

Καταρχήν και με τη βοήθεια του Θεού, δεν έχω καμία φοβία (δεν ξέρω αν πιάνει που σιχαίνομαι τις κατσαρίδες). Οι εποχές μπορεί να αλλάζουν, ο Λόγος του Κυρίου όμως παραμένει διαχρονικός. Η προσπάθεια να Τον καταργήσουμε ή να Τον αλλάξουμε επειδή έρχεται σε αντίθεση με τον εγωισμό μας δείχνει το μέγεθος της ανθρώπινης αδυναμίας. Όσα δεν μπορεί να φτάσει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια. Πάντως δεν γαλουχήθηκα χριστιανός, το έχω ξαναπεί αυτό, αλλά τώρα πού βρήκα το φως, πού να ξαναγυρνώ στα σκοτάδια;

quote:
Και έχω ορισμένες απορίες εδώ.. λες ότι όλοι θα κριθούμε.. αν μετανοιώσουμε ειλικρινα κτλ κτλ δηλαδή ποιοι οι βαπτισμένοι χριστιανοί???μόνο αυτοί έχουν το προνόμιο?? δηλαδή όλος ο υπόλοιπος πλανήτης.. ινδουιστές, ισλαμιστες....ζουλού..ανθρωποφάγοι κτλ αυτοί πως θα αντιμετωπιστούν? με βάση τι θα κριθούν αυτοί? ποτέ δεν κατάλαβα...

Αν μπορούσα να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση, θα ήμουν Θεός! Μέσες άκρες θα κάνω μια προσπάθεια. Ο κάθε άνθρωπος θα κριθεί από τα έργα του σε αυτήν την ζωή όπως γράφει και ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη. Φαντάζομαι πως οι μη βαπτισμένοι που δεν γνώρισαν τον Λόγο του Χριστού θα κριθούν με περισσότερη επιείκεια. Πού ξέρεις, μπορεί ο Θεός να τα φέρει έτσι και να παίζουμε τάβλι με τον Χίτλερ στον Παράδεισο, τι να σου πω τώρα; Πάντως θεωρείται πως οι βαπτισμένοι έχουν ένα εφόδιο παραπάνω στον δρόμο προς τη σωτηρία αλλά δεν θα το αναλύσω περισσότερο.

quote:
ένας που πνίγεται είναι τόσο πανικοβλημένος που παλεύει να βγει στην επιφάνεια.. δεν βλέπει χερια κοιτάζει να πιαστεί από οπουδήποτε

Άρα απλώνει το χέρι του. Αυτό που θα κάνουν σε λίγο καιρό οι άθεοι. Αν θέλει να αυτοκτονήσει πάντως, επιλέγει ερημική παραλία χωρίς ναυαγοσώστη.

Δεν θέλω να πιστέψεις την ιστορία μου. Δεν θέλω να πιστέψεις στον Θεό εξαιτίας μου. Ειλικρινά το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι να σε πείσουν τα λόγια μου και οι ιστορίες μου. Εγώ το μόνο που κάνω είναι να δίνω την δική μου προσωπική μαρτυρία η οποία αφορά τον εαυτό μου. Αυτό που θα ήθελα είναι να έχεις εσύ τη χαρά της ανακάλυψης μέσω της προσωπικής σου αναζήτησης. Εσύ θα ανακαλύψεις τον Θεό, όχι εγώ για σένα. Απλά σου λέω από πού να ξεκινήσεις. Αν καταφέρεις και ρίξεις τον εγωισμό σου (όλοι είμαστε) θα έχεις κάνει ένα καλό βήμα.

Την υποκρισία των χριστιανών δεν μπορούσα κι εγώ να την βλέπω. Πλην όμως ανακάλυψα ότι στην τελική εγώ δεν είμαι λιγότερο υποκριτής από εκείνους. Πώς μπορώ να κρίνω τους άλλους ως υποκριτές, μπορώ να γνωρίζω την προσωπική τους ζωή; Μπορώ να γνωρίζω την προσωπική ζωή όλων και να κρίνω πως όλοι ή έστω πολλοί είναι υποκριτές; Μπορούν οι λίγοι να αποτελέσουν δείγμα για τους πολλούς; Κι εγώ σου λέω πως είναι υποκριτές. Θα κατηγορήσουμε τους ανθρώπους επειδή είναι αμαρτωλοί; Εμείς, είμαστε καλύτεροι από εκείνους που κρίνουμε; Επειδή είδαμε ένα σημείο στο οποίο υπερέχουμε απέναντι σε κάποιον άλλον αδερφό, αυτό μας κάνει καλύτερους; Μήπως βλέπουμε το κάρφος στο μάτι του άλλου και δεν βλέπουμε το δοκάρι που έχουμε στο δικό μας; Έχουμε ταπεινωθεί και ρίξει τον εγωισμό μας πριν κρίνουμε τους άλλους ως υποκριτές; Εξάλλου ο καθένας θα κριθεί σύμφωνα με τα εφόδια που έχει σε αυτήν τη ζωή, ο υποκριτής μπορεί να μην πήρε πολλά εφόδια και να μην έχει μεγάλες απαιτήσεις από αυτές ο Θεός και να έχει περισσότερες από εσένα με τα περισσότερα εφόδια.

Το άβατον του Αγίου Όρους οφείλεται στην παράδοση για να μπορούν οι μοναχοί απερίσπαστοι να επικεντρωθούν στην άσκηση και τη μοναστική ζωή. Αν είχε γυναίκες, σίγουρα δεν θα τα κατάφερναν πολύ καλά. Σε καμία όμως περίπτωση δεν υπάρχει άβατον επειδή οι γυναίκες θεωρούνται ανήθικα πλάσματα, ούτε για το ιερό ισχύει αυτό. Είναι δυνατόν με την Παναγία να βρίσκεται σε τόσο περίοπτη θέση αλλά και πλήθος αγίων γυναικών που μαρτύρησαν για την πίστη τους.

Εδώ ολόκληρη ακάθαρτη κι ανήθικη Μαρία Μαγδαληνή και κοίτα πού βρίσκεται και πώς τιμάται!

09/05/2011, 23:20:59
quote:

Εξάλλου θεωρώ πως και οι ενέργειες των καταστροφικών δαιμόνων μπορούν να χρησιμοποιηθούν από των Θεό για να εξυπηρετήσουν το σχέδιό Του, την επικράτηση του καλού. Δηλαδή ακόμα και οι ψυχολόγοι (που δεν είναι και δαίμονες), πρέπει να υπάρχουν, είναι χρήσιμοι υπό συνθήκες. Κάποια ανακούφιση δίνουν κι αυτοί.

Edited by - Stellar on 09/05/2011 19:45:54

Μιλας φίλε μου σαν να είσαι γνώστης της επιστήμης της ψυχολογίας -και μάλιστα βαθύς- και μετά απο λεπτομερή μελέυη έχεις φθάσει στο ορθό συμπέρασμα ότι δεν αποτελεί επιστήμη...ας το αφήσουμε προς το παρόν αυτό και ας πάμε παρακάτω...
έχω την αίσθηση , ότι αν θέλουμε να δούμε επι της ουσίας τα γεγονότα μάλλον θα πρέπει να ξετυλίξουμε το κουβάρι της διαδρομής του ανθρώπου , φθάνοντας μέχρι την πρώιμη παιδική του ηλικία και να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα...

Αλήθεια φίλε μου , όταν ένα παιδάκι χτυπάει κάποιο άλλο κατα την διάρκεια ενός παιχνιδιού , βλέπεις εσύ σε αυτό το γεγονός οποιαδήποτε διαβολική παρέμβαση???
Όταν ένα παιδάκι βιωνει αρνητικά συναισθήματα φόβου και ψυχολογικής βίας , μπροστά σε γεγονότα ξυλοδαρμού της μητέρας του απο τον πατέρα του , βλέπεις εσύ καμμιά διαβολική παρέμβαση???
Όταν ένα παιδάκι βιώνει την ταξική διαφορά και την απορριπτική ματιά ορισμένων , βλέπεις κάποια διαβολική παρέμβαση???
Όταν ένα παιδάκι βιάζεται ψυχολογικά απο τους ίδιους του τους γονείς απο κουβέντες του τύπου "είσαι άχρηστος/η και δεν θα μπορέσεις να κάνεις οτιδήποτε στην ζωή σου εν αντιθέσει με το παιδί του "τάδε" που είναι έξυπνο και μελετηρό-εργατικό...βλέπεις εδώ κάποια διαβολική παρέμβαση???
Όταν ένα παιδάκι κατηγοριοποιείται απο την πρώιμη παιδική ηλικία απο τους ίδιους τους γονείς του διότι δεν έκανε αυτό που προστάζει κάποια θρησκεία και ο ηθικός θρησκευτικός κώδικας που απορρέει και το παιδάκι αισθάνεται μιαρό και μη αποδεκτό , εσύ βλέπεις σε αυτό οποιαδήποτε σατανική παρέμβαση???
Όταν ένα παιδάκι το περιφρονούν όλα τα υπόλοιπα -για διαφόρους λόγους- και αισθάνεται λύπη ...θυμό και αγανάκτηση , βλέπεις εσύ και δώ κάποια διαβολική παρέμβαση???
Όταν πάλι , μιά ολόκληρη κοινωνία σχεδόν στο σύνολό της ...απορρίπτει ένα παιδάκι και μάλιστα οι καλοί και σεβάσμιοι γονείς -πνευματικά συντονισμένοι με ότι θεωρούν ως καλό και ορθό- αποτρέπουν τα παιδιά τους να το κάνουν παρέα , λέγοντάς του ότι είναι έτσι ή αλλοιώς και το παιδάκι αυτό περιθωριοποιείται αισθανόμενο την αποστροφή και απόρριψη αναρωτούμενο διαρκώς "γιατί αυτό..τι κακό έχω"??? και αισθανόμενο όλα εκείνα τα απαίσια συναισθήματα , βλάπεις και δώ οποιαδήποτε διαβολική παρέμβαση???
Όταν ένα παιδάκι -λόγω σωματικών αδυναμιών- ξυλοφορτώνεται...απειλείται και ευτελίζεται απο τα πιο δυνατά της παρέας και αισθάνεται οργή και μίσος αλλα και αγανάκτηση και προσπαθεί να βρεί τρόπους εκδίκησης ή εμφανίζοντας τάσεις αυτοκτονίας...βλέπεις εσύ και δώ κάποια σατανική παρέμβαση???

Αναμένω τις απαντήσεις σου και θα επανατοποθετηθώ!!!