- Ένας ύπνος άδικος, κενός ενυπνίων. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Ανακωχή με τους δαίμονες στις παρΕλευσίνιες διαδρομές. Η Αγέλαστος Πέτρα αναμένει, κι ανασαίνει. Όχι από δική της φυσική παρόρμηση, αλλά προς χάριν των ακολούθων της πομπής. Δια πομπής κατάβαση στην ουσία της αντίληψης του ταξιδευτή.
Κι αν ο κυκεώνας ξεκλείδωνε τις προθέσεις της Θεάς, το δισάκι θα ήταν πάντα βαρύτερο στην επιστροφή. Γεμάτο χρόνο, κι απ' όλες τις κατά την εποπτεία σχωρέσεις των ύβρεων.
Η Πόλις, ανανεωμένη και ξένη απ' τον Ηράκλειτο, περήφανη θα αναδεχόταν τους νέους κι αναβαπτισμένους της Πολίτες, Χρόνο εν Αρμονία κομίζοντες.
Η Αθηνά, έτι δεσπόζουσα, αυτήν την Αρμονία στο Χρόνο ενδεδυμένη, φιλοξενεί τον Ποσειδώνα τη χάριτι της Θεάς. Κι ο κύκλος κλείνει. Ο Πολίτης προσέφερε. Όχι αυτό που οι δυνάμεις δεν μπορούσαν, αλλά πολύ περισσότερο την επιβεβαίωση, πως όλα κατεννοήθησαν ορθώς. Το Κόσμος μπορεί να οδεύει πλήρες. Ελληνικώ τω τρόπω.
Το χάσαμε αδέρφια. Και το ελληνικώ, και το γαμημένο το τρόπω.
Το Δημόσιο Σήμα επεκτάθηκε στην Αγορά. Σαν καρκίνος της Πόλης. Η Ιερά Οδός έπαψε να οδηγεί κάπου, προ πολλού. Έπαψε και να έχει αφετηρία. Αισχάτως.
Η ιερότητα του Σήματος κατέρρευσε, κι επέτρεψε στην ιδιωτικότητα να ξεχυθεί προς την Πνύκα. Μια στροφή παραπέρα, κατέπνιξε τελικά και τον Διόνυσο. Οι αναμνήσεις του Αισχύλου ξεπλύθηκαν και εκβράστηκαν χύδην στις εκβολές. Η σύγχρονη Πόλις, ομοίασε του Άδη. Εκεί που τα Πρόσωπα παύουν να υπάρχουν, παρά μόνο διψούν.
Ο ύπνος δεν χάθηκε ποτέ. Έπαψε όμως να ζωογονεί. Από εφαλτήριο, κατέληξε κατάσταση. Ένας ύπνος σκληρός. Άδικος. Κενός ενυπνίων.
Κεμάλ.
Υ.Γ. Η Πόλις εάλω, Μάνο.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Ο ύπνος δεν χάθηκε ποτέ. Έπαψε όμως να ζωογονεί. Από εφαλτήριο, κατέληξε κατάσταση.
Δεν θέλω λόγια παρήγορα να πω.
Άλλωστε, ο ίδιος ο Κεμάλ, είχε προβλέψει την "εκτέλεσή" του:
"Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει. Ποτέ."

quote:
Δεν θέλω λόγια παρήγορα να πω.
Άλλωστε, ο ίδιος ο Κεμάλ, είχε προβλέψει την "εκτέλεσή" του:
"Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει. Ποτέ."
Ο καθένας, όσο και όταν είναι νέος αρνείται να το δεχτεί ή να το πιστέψει αυτό. Ή έστω να το καταλάβει...
Δυστυχώς όμως όσο περνούν τα χρόνια, και τα μαλλιά γκριζάρουν,
το αντιλαμβάνεται...
Αυτή είναι η αλήθεια και το ...'δυστύχημα'![]()
![]()
![]()
![]()

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
¨ΚΑΝΕΝΑΣ¨
Στο όνομα της ειρήνης και τις ισονομίας και το πιο αθώο προβατάκι μπορεί να ενδυθεί το λύκο που κρύβει μέσα του!
Why not!
Σάματις έχουμε και τίποτα καλύτερο να κάνουμε;
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
quote:
Osmosis
Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις αγνότερες των προθέσεων!
Στο όνομα της ειρήνης και τις ισονομίας και το πιο αθώο προβατάκι μπορεί να ενδυθεί το λύκο που κρύβει μέσα του!Why not!
Σάματις έχουμε και τίποτα καλύτερο να κάνουμε;We seldom stop to think that we are
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
-Αυτό είναι που καλούμαστε να κάνουμε.
https://www.youtube.com/watch?v=2-YGE2KLa58&feature=youtu.be
ότι ο άνθρωπος προέρχεται από ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μιας φυλής ερπετών που ονομάζεται Anunnaki (από τον αστερισμό του Δράκοντα)
και ότι αυτό που βιώνουμε εμείς ως "πραγματικότητα"
είναι απλώς μια ολογραφική εμπειρία, μέρος του πειράματος ?
Ασε που κάπου στη δεκαετία του 90 αν θυμάμαι καλά είχε διοργανώσει συνέντευξη τύπου,
για να ανακοινώσει... οτι είναι "ο Υιός της Θεότητας"
Και τον προτείνεις για ακρόαση ? ![]()

Αυτά που λες δεν έχουν καμία σχέση με το βίντεο.
Η προκατάληψη είναι εχθρός της κριτικής σκέψης.
Ίσως όλα αυτά τα «τρελά» που αναφέρεις να τα χρησιμοποίησε για να προσελκύσει το μεγάλο κοινό που έχει σήμερα, καθώς οι άνθρωποι δεν ενθουσιάζονται με την κοινή λογική.
Η θεωρία συνωμοσίας πουλάει στον τρελό, παράλογο κόσμο που ζούμε.
Δες το βίντεο. Αξίζει.
Ακόμα κι αν οι άνεργοι εργαστούν.
Ακόμα κι αν οι πεινασμένοι χορτάσουν.
Ακόμα κι αν τα παιδιά μορφωθούν.
Ακόμα κι αν οι ασθενείς ιαθούν.
Τελειώσαμε. Οριστικώς και αμετακλήτως.
Η αθωότητά μας ξεχαρβαλώθηκε, και ξύπνησε στο χειρότερο μπουρδέλο. Εν τω μέσω της νυκτός.
Κι ας υπάρξουν ράμματα. Γάματα.
Ο φόβος του εν ζωή θανάτου, είναι πλέον γενικός. Γενικώς. Διέλαθε της προσοχής και του νοήματος. Λανθάνων, μετουσιώθηκε στο πρόσωπο του συγγενή, του γείτονα, του συνεργάτη.
Στο πρόσωπο του καθρέφτη.
Τελειώσαμε. Εξ αμελείας. Εξ αντανακλάσεως.
Αυτά τα γαμημένα τα δοκάρια...
δίπλα σ’ αυτήν λευκό βρίσκεται κυπαρίσσι.
Σ’ αυτήν την κρήνη μην πλησίασης κοντά.
Αλλά θα βρης μιάν άλλη κοντά στης Μνημοσύνης
την λίμνη, πού κρύο νερό αναβρύζει
και φύλακες την φυλάνε.
Πες: της γης παιδί είμαι και του έναστρου ουρανού
αλλά το γένος μου είναι βεβαίως (μόνον) ουράνιο.
Αυτό το γνωρίζετε και σεις οι ίδιοι.
Φλέγομαι από την δίψα μου και χάνομαι•
δώστε μου γρήγορα κρύο νερό
που αναβρύζει από της Μνημοσύνης την λίμνη.
Και αυτοί θα σου δώσουν να πιής από την ιερή κρήνη
Και τότε μαζύ με τους άλλους ήρωες θα βασιλεύης...».
(ΟΡΦΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, Jane Helen Harrison
Κάθε αρχαία θρησκευτική ή μάλλον φιλοσοφική λατρεία αποτελούνταν από μία εσωτερική ή μυστική διδασκαλία και ένα εξωτερικό ή δημόσιο τυπικό λατρείας
All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)
quote:
τα ατελειωτα κατεβατα ειναι δυσκολως αναγνωσιμα τα πολλα μικρα δειχνουν που πας το πραγμα.αλλωστε οταν οι ρητορες-πολιτικοι θελουν να σε μπερδεψουν λενε πολλα για να χαθεις και οχι σιγα σιγα και ξεκαθαρα αλλωστε το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν λεγανε οι σπαρτιατες
ωραία, καμμία αντίρρηση....
θα ήταν όμως εύκολο να "λακωνίζεις" σε ένα ποστ μόνο?
με το να γράφεις από μισή γραμμή (άντε μία) σε κάθε ποστ αυτό που τελικά καταφέρνεις αγαπητέ είναι οπτικά να δημιουργείς την εντύπωση ενός τεράστιου....
και με τον ίδιο τρόπο που αποφεύγουμε να διαβάσουμε τα μακροσκελή ποστ, αποφεύγουμε να διαβάσουμε και τα ατελείωτα και συνεχόμενα...
πραγματικά πάρτο σαν θερμή παράκληση ![]()
Galadriel

in God we trust
Λοιπόν? Γιατί να μην αποφασίζουν οι χρήστες και να ''αποφασίσουν και να διατάσουν'' ο admin και η amalia? Θα μπορούσαμε να αποφασίζαμε εμείς και απλώς οι παραπάνω να επικυρώναν τις αποφάσεις μας...
Υ.Γ. Στο βάθος, τελικά, είμαι δημοκράτης...Καμιά φορά εκπλήσω και τον εαυτό μου!![]()
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
Αν ήταν να κάνουμε ψηφοφορία, τρέχα γύρευε!
Εξάλλου, ο ρόλος του Admin και της Αμαλίας είναι να ρυθμίζουν την ομαλότερη λειτουργία του forum και να επιβλέπουν τα επιμέρους θέματα που συζητιούνται.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
quote:
Μιά προτασούλα: Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να ερωτούνται τα μέλη για το αν θέλουν να κλειδώνεται μια συζήτηση ή όχι και να μην είναι μια απόφαση που παίρνει μόνο ο άντμιν ή αμαλία? Διότι προσωπικά έχω πέσει τουλάχιστον δύο φορές σε συζητήσεις όπου η απόφαση για ''κλείδωμα'' ερχόταν σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των συζητητών, ενώ σε σχεδόν όλες τις άλλες περιπτώσεις οι γνώμες ήταν ολοφάνερα διχασμένες...Και δεν μιλάω βέβαια για θέματα προκλητικού ή υβριστικού περιεχομένου, αλλά για θέματα όπου λαμβάνουν χώρα ενδιαφέροντες συζητήσεις όπου απλά ''παρεκτράπηκαν'' ελαφρώς, χωρίς όμως να κορεστεί σε καμία περίπτωση το ενδιαφέρον των χρηστών.
Λοιπόν? Γιατί να μην αποφασίζουν οι χρήστες και να ''αποφασίσουν και να διατάσουν'' ο admin και η amalia? Θα μπορούσαμε να αποφασίζαμε εμείς και απλώς οι παραπάνω να επικυρώναν τις αποφάσεις μας...
Υ.Γ. Στο βάθος, τελικά, είμαι δημοκράτης...Καμιά φορά εκπλήσω και τον εαυτό μου!
ωραία... μια που είναι καλοκαίρι λοιπόν, να ξεχυθούμε στις παραλίες να μαζεύουμε τα απαραίτητα όστρακα...
με την ευκαιρία δε εκτός του κλειδώματος των θεμάτων, να αποφασίζουμε και για την απενεργοποίηση (μερική ή ολική) των μελών,
να στείλουμε και τον Αριστείδη τον Δίκαιο σπίτι του, να ησυχάσουμε επιτέλους!![]()
![]()
μετά με την ευκαιρία, θα έχουμε ακόμα έναν λόγο να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο για το ποιος ψήφισε τι....
όσο για το υστερόγραφο αγαπητέ ομολογώ πως κι εγώ εκπλήσσομαι !![]()
![]()
![]()
Galadriel

in God we trust
quote:
ΚΑΛΗ Η ΙΔΕΑ , ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΜΕΤΑ.
ΕΞΩΤΕΡΗΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ.
ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ . Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΘΑ ΨΙΦΙΖΕΙ ΚΑΜΙΑ 15ΑΡΙΑ
ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ CHAT ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ![]()

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ