- ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ESOTERICA.gr - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
εισαι και εσυ μελος φιλε δωσε συγχαρητηρια στον εαυτο σου
για το ηθος και την ειλικρινεια που κουβαλας...
αυθεντικος λοιπον

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
όμως από τη στιγμή που ο φίλος συντονιστής που το άνοιξε
απευθύνθηκε σε όλους, θα ήθελα να γράψω και εγώ
κάποιες σκέψεις.
Αρχικά θα συμφωνήσω με τον thoth ότι είναι προτιμότερο
μέσω e-mail να μαθαίνει κανείς τους λόγους που κάποια
ιδρυτικά μέλη δεν πολυσυμμετέχουν.
Είχα την τύχη να συμμετέχω σε μια δικτυακή επικοινωνία
(πριν κάποια χρόνια) πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα
όσον αφορά τη δικτυακή χημεία, το επίπεδο, την ποιότητα και το ενδιαφέρον κάποιων ατόμων σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Δεν υπάρχει πια αυτός ο χώρος και ίσως από εκεί ορμώμενος " φοβάμαι " όταν βλέπω και εμφανίζονται τέτοιου είδους τόπικ.
Νομίζω ότι δεν πρέπει να προβληματίζεστε για φαινόμενα
εμφάνισης κάποιων " επαναλήψεων - κύκλων - η διαλειμμάτων έκφρασης και συμμετοχής από κάποιους ".
Είναι φυσιολογικό και πιστέψτε με ίσως δεν χρειάζεται και μεγάλη έμφαση, η οποία μπορεί να έχει και βλαβερές συνέπειες κυρίως αν επαναλαμβάνεται. Είναι σαν να ρωτάει κάποιος κάποιον που νιώθει υγιής
- Ρε συ τι έχεις ? Από μόνη της η ερώτηση, δημιουργεί κάποιο κλίμα...
Θα ήθελα να ξέρετε ότι είναι αρκετές μέρες
που διαβάζω όσα έχουν γραφτεί εδώ.
Και φυσικά έχω πολλά να διαβάσω ακόμα.
Αισθάνομαι ότι πάρα πολλά από αυτά είναι χρήσιμα, ενδιαφέροντα
και αισθάνομαι τυχερός που σας βρήκα.
Υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν είμαι σύμφωνος
και που όπως ανέφερε και κάποιος άλλος φίλος
ίσως να είναι εκ του πονηρού...όμως τι σημασία έχει ?
Ένα αποστειρωμένο φόρουμ, θα είχε με μαθηματική ακρίβεια
ημερομηνία λήξης.
Έχω και κάποιες ιδέες για καινούρια θέματα
αλλά δεν βιάζομαι...
Θα ήθελα να ενημερωθώ και άλλο πρώτα.
Όχι τόσο μήπως τυχόν και έχει ανοιχτεί κάποιο παρεμφερές θέμα
γιατί όπως έγραψα και άλλη φορά, δεν το θεωρώ
ως το σημαντικότερο πρόβλημα αυτό.
θα ήθελα όμως να σας σκιαγραφήσω λίγο περισσότερο
εσας τα μέλη, τους συνομιλητές μου
πριν ξεκινήσω κάτι καινούριο.
Ως τότε σας παρακολουθώ, σας διαβάζω
και(αν μου επιτρέπετε) σας συμβουλεύω
να βαδίζετε με αυτοπεποίθηση και θετικές σκέψεις
γιατί έχετε φτιάξει κάτι πολύ όμορφο.
Πάντα κάποιοι παλαιοί θα " αναδιπλώνονται "
αφήνοντας λίγο κενό χώρο στους πιο νέους
και είναι φυσιολογικό, αλλά και αναγκαίο.
Τέλος θα ήθελα να σχολιάσω κάτι που γράφτηκε πιο πάνω
ότι κάποιοι γράφουν όταν έχουν κάτι να πουν.
Φυσικά και δεν μπορώ να διαφωνήσω
αλλά...
η πιο μεγάλη πρόκληση είναι να μπορείς να βρίσκεις κάτι ενδιαφέρον να πεις...
ΦΙΛΕ isoropisti ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ Η ΟΧΙ ΣΥΧΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.
ΚΟΥΡΑΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ.
ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΠΑΥΛΑ ΤΙΣ "ΜΠΑΡΑΡΙΕΣ" ΤΟΥ. (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΕΙ)
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΕ ΣΤΗΝ ΓΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ESOTERICA.gr.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Κατά τ'άλλα , πιστεύω ότι μέσα από τις δογματικές απόψεις όλο και κάτι μπορούμε να κερδίσουμε. Αν κρατάμε ένα κομμάτι από'δω και άλλο κομμάτι από κει , κάτι θα μάθουμε (σε ατομικό επίπεδο)στο τέλος.
Πάντως είμαι πεπεισμένος ότι όσοι σαχολούνται με τη διαχείρηση του site είτε είναι κλίκα είτε ανήκουν πράγματι σε κάποιο οργανισμό. Αυτό όμως είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Αν κάποιος χάνει από αυτό είστε εσείς.
Μην με κατηγορείτε ως καχύποπτο. Το πως εκφράζονται κάποιες απόψεις εδώ μέσα δείχνει και την πηγή από όπου αντλούνται.
Βάλτε στην άκρη το φανατισμό και λειτουργήστε περισσότερο με βάση τη δική σας διαίσθηση. Τα κατεβατά από βιβλία είναι εύκολο να τα τοποθετήσουμε σαν απάντηση. Είναι όμως η δική μας απάντηση ?
Avatargr είσαι ο άνθρωπος στο σκίτσο ? Από απλή περιέργεια ρωτάω.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ alexeyev1970 ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
(ΤΑ ΦΟΡΟΥΜΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ **ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ
ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ** ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ)
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ - Μήνυμα από τη συντακτική ομάδα -
http://www.esoterica.gr/editorial.htm
ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΟΙ ΟΡΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ESOTERICA.gr. (ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ????????????)
ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
*****"Τον τόπο αυτό τον Δημιουργούμε Μαζί καθημερινά!"*****
ΟΥΤΕ ΚΛΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ.
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.
ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΤΙΣΘΗΚΕ ΤΟ ESOTERICA.gr.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ.
ΤΟ ESOTERICA.gr ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Πολύ σωστή η παρατηρησή σου.
Εγώ θα ήθελα να σου απαντήσω , βέβαια δεν ξέρω αν με εχεις στην λίστα των παλιών καλών χρηστών?, αλλά θα ήθελα να σου γνωστοποιήσω οτι οι καιροί είναι δύσκολοι.
Πλησιάζουν οι εκλογές , οι αλλαγές, γενικές αλλαγές... και ο χρόνος είναι λιγότερος.
Εγώ προσπαθώ να μπαίνω κάθε μέρα να βλέπω τι γράφουν οι καλοί μου φίλοι, που τους εκτιμώ τόσο πολύ.
Ενα τόπικ που εχω ανοίξει προσπαθώ να το συντηρώ και να το επιβλέπω, καθώς και μερικά αλλά που γράφω..
Προσπαθώ λόγω υποχρεώσεων να μην απαντώ σε πολλά και μετά τα αμελώ..
Πιστεύω οτι λίγο πολύ ολοι μας εχουμε πρόβλημα χρόνου...
Χάρηκα που του σχολίασες... ΠΟΛΥ.
Λοιπόν, καταρχήν να πω ότι το συμφωνώ με τον "Ισορροπιστή" σε πολλά από τα θέματα που έθεσε επάνω. Ελπίζω στην συνέχεια να βρεθεί ευκαιρία να τα πούμε και πιο συχνά στο forum.
Να πω στον καλό μου AVATARGR ένα μπράβο γιατί αποδείχτηκε ότι πιστεύει στο Esoterica και στους στόχους του, παρόλες τις φουρτούνες, τις καταιγίδες και τις ανατροπές που έχουν συμβεί κατά καιρούς.
Στον alexeyev1970 να πω ότι αυτή η "κλίκα" που περιγράφει έχει σχηματιστεί, διαλυθεί και επαναδημιουργηθεί αρκετές φορές με διαφορετικά άτομα και έτσι δεν νομίζω ότι μπορεί τελικά να περιγραφεί ως κλίκα. Είναι ατυχής έκφραση. Μακάρι να υπήρχαν και άλλα μέλη τόσο συνειδητοποιημένα και τόσο αλτρουιστές, όπως οι συντονιστές και ο admin για να κλέβουν από τον προσωπικό τους χρόνο δίνοντας βοήθεια στους άλλους, χωρίς να ακούν τις περισσότερες φορές ούτε μια καλή κουβέντα παρά παράπονα, γκρίνιες, κατηγορίες και ύβρεις από "κυφήνες", "εξυπνάκηδες" και "φανατικούς αργόσχολους" που... "παρεπιδημούν εν τη Ιερουσαλήμ".
Επίσης alexeyev1970 νομίζω ότι παρεξήγησες την έννοια της δημοκρατίας. Σε μια δημοκρατία είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο. Δημοκρατία συνεπώς χωρίς δικαιοσύνη όχι μόνο δεν νοείται αλλά και δεν μπορεί να είναι δημοκρατία παρά μόνο οχλοκρατία. Οι συντονιστές και διαχειριστές κοιτάζουν το "γενικό καλό" και όχι τις "τσαμπουκαλίδικες απρέπειες" μερικών εγωκεντρικών, υπερφίαλων μελών. Και για αυτό κρίνονται με βάση την ποιότητα και την ανάπτυξη αυτού του τόπου.
Αυτά προς το παρόν. Αν και δεν είμαι εδώ και μήνες διαχειριστής εντούτοις προσπαθώ να βοηθήσω ως ένα απλό μέλος κι εγώ τους σκοπούς αυτού του site. Καλή δύναμη ειδικά σε αυτούς που πέρασαν την γραμμή που χωρίζει το απλό μέλος από τον υπεύθυνο συνεργάτη.

quote:
Κι εγώ πολύ νέος είμαι σ'αυτό το χώρο και αυτό που διαπίστωσα και μ'έχει λυπήσει πολύ είναι ότι "πετάξατε" έξω τον grecoraelian και κάποιον άλλο (σταυραετός νομίζω)επειδή δε συμφωνούσατε μ'αυτά που έλεγαν αλλά κυρίως με τον τρόπο που τα έλεγαν. Αυτό μόνο δημοκρατικό δεν είναι.
Aγαπητέ alexeyev1970, έχω την εντύπωση ότι μάλλον δεν ζύγισες σωστά τα πράγματα. Ο χώρος μας έχει δώσει και δίνει συνεχώς εξετάσεις. Το μόνο κοινό των υπεύθυνων του τόπου αλλά και των συντονιστών είναι η αγάπη για τον χώρο. Η διασφάλιση ενός επιθυμητού υψηλού επιπέδου για τον χώρο μας προϋποθέτει τον σεβασμό των υπόλοιπων, αλλά και των κανόνων του χώρου. Και μην ξεχνάς
"Ο άνθρωπος είναι απόλυτα ελεύθερος και γι' αυτό είναι απόλυτα υπεύθυνος".
Ζ. Π. Σαρτρ

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Αν έθιξα κάποιους με τη λέξη κλίκα την παίρνω πίσω και ζητώ συγγνώμη.
Παρ'όλα αυτά να θυμίσω σε όσους πιστεύουν στην ανωτερότητα της δημοκρατίας , να διαβάσουν τα κομμάτια της Πολιτείας που αναφέρονται στα πολιτεύματα και να εξετάσουν σε βάθος την άποψη του Πλάτωνα πάνω στη δημοκρατία. Μπορεί-σύμφωνα με το μεγάλο φιλόσοφό μας-το πολίτευμα αυτό να φαίνεται το πιο ιδανικό , στην ουσία όμως είναι και το πιο ύπουλο. Το πιο πισώπλατο.
Να σας πω να ρίξετε μια ματιά στις δημοκρατίες του κόσμου για να δείτε αν επιβεβαιώνεται ? Το θεωρώ περιττό.