ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- EN TO ΠΑΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- EN TO ΠΑΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Odysseus_nemo30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
airtangerineΜέλος
18/07/2006, 04:01:48
quote:
Ξεχνάς κάτι... οι Πέρσες επέδρασαν στην σκέψη των Ελλήνων, όπως και το αντίστροφο. Η Μικρά Ασία που επισκέφθηκαν και έδρασαν πολλοί Σοφοί Έλληνες ήταν υπό την κατοχή της Περσίας.

Ξέρω πολλούς σοφούς Έλληνες.
Εσύ ξέρεις έστω 2 σοφούς Πέρσες;
Ξέρεις τα ονόματα Περσών σοφών που επηρέασαν τη σκέψη των Ελλήνων;
Πες μου 2-3 ονόματα.

dimitris84Μέλος
18/07/2006, 11:18:26
airtangerine

Το οτι εισαι ευφυης μου ειναι φανερο.
Αλλα δεν καταλαβα το "Λεω γνωριζω γιατι δεν μου αρεσει να λεω πιστευω".
Γιατι να πεις πιστευω οταν γνωριζεις;
Η συνεργασια ειναι απαραιτητη σε μια συζητηση ως προς την κατανοηση του θεματος.Το δεν με απασχολει αν καει το θεμα που εθεσε ο συνομιλητης σημαινει πως αυτο ειναι ασημαντο μπροστα σε αυτο που απασχολει εμενα.
Ισως ειναι ισως οχι.
Αλλα πως θα γινει διαλογος αν αυτο που απασχολει εσενα δεν απασχολει τον αλλο και αντιθετα;
Καποιος θετει ενα θεμα και το βρισκω σωστο να το σεβαστω αν αποφασισω συμμετοχη σε αυτο.
Αναπτυξε ομως αν το θελεις αυτο που σκεφτεσαι γιατι μπορει να ειναι σχετικο και να κολλαω σε λεξεις που παρερμηνευσα.

Φιλικα

Ευγνωμοσυνη

ΣωφρόνειΝέο Μέλος
18/07/2006, 15:13:13
Κανεις δεν μπορει να υποδειξει οχι 2-3 Περσες/Βαβυλωνιους/Αιγυπτιους σοφους, αλλα ουτε καν εναν σοφο ή εστω ενα συγγραμμα περι φιλοσοφιας/επιστημης γιατι απλουστατα ποτε δεν υπηρξε κατι τετοιο.

Η σημασια της φρασεως Εν το Παν ηταν κοινη σε ολους τους Προσωκρατικους θεωρωντας οτι το Παν ειναι αιωνιο, αϊδιο, ανολεθρο και ομοιο προς τον εαυτο του. Ακομη και ο Ηρακλειτος, υποστηρικτης της συμπαντικης αεναου μεταβολης, θεωρουσε οτι το παν εχει τις ως ανω ιδιοτητες και ειναι απειρο (πυρ αείζωον). Η κοινη πεποιθηση ηταν οτι ποτε δεν υπηρξε δημιουργια γιατι απο το τιποτε δεν μπορει να προελθει κατι.

Odysseus_nemoΜέλος
20/07/2006, 14:24:45
quote:
Μπήκα εδώ μέσα για να πώ τι κολλάει και τι όχι , σύμφωνα με όλα τα σκεπτικά;
Αν λέω κάτι είναι αποτέλεσμα έρευνας, μελέτης και σκέψης δικιάς μου.
Δέν μπήκα για να χαιδέψω τις σκέψεις κανενός.
Καταθέτω την δική μου γνώση.

Mια ανάλυση του σκεπτικού σου ζήτησα. Τίποτα παραπάνω!
Είναι κρίμα να χαϊδεύεις τις σκέψεις σου όμως.

quote:
Αν λέω κάτι είναι αποτέλεσμα έρευνας, μελέτης και σκέψης δικιάς μου.
Αυτό ισχύει για όλους. Το θέμα είναι η ανταλλαγή απόψεων και απόδειξη των ισχυρισμών (Στοιχεία του Διαλόγου).

quote:
Ξέρω πολλούς σοφούς Έλληνες.
Εσύ ξέρεις έστω 2 σοφούς Πέρσες;
Ξέρεις τα ονόματα Περσών σοφών που επηρέασαν τη σκέψη των Ελλήνων;
Πες μου 2-3 ονόματα.

Την καταγωγή του ζωροαστρισμού και την επίδρασή του την γνωρίζεις;
Τις απαρχές της αστρονομίας;
Τα ταξίδια του Σόλωνα, του Πυθαγόρα και άλλων, στην Περσία, τα γνωρίζεις;

Και αν σου έλεγα ονόματα θα τα αναγνώριζες; Όχι! γιατί ξέρεις (ίσως) μόνο την ελληνική πλευρά της Ιστορίας και δεν έχεις ασχοληθεί με τους γειτονικούς χώρους (όχι πως είσαι υποχρεωμένη/ος).

quote:
Καταθέτω την δική μου γνώση.

Πειράζει που κάποιοι δεν στέκονται μόνο στην κατάθεση και ζητούν "πειστήρια"/αποδείξεις ή λογισμούς που συνέτειναν στο κατατιθέμενο αποτέλεσμα/γνώση;

Ελπίζω να μην "αρπαχτείς" πάλι!!

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

ΣωφρόνειΝέο Μέλος
20/07/2006, 17:50:45
-Ποια ειναι η καταγωγη του Ζωροαστρισμου και σε ποιους επεδρασε (κειμενα / συγγραφεις);
-Ποιες ειναι οι απαρχες της Αστρονομιας (δεδομενου οτι ολοι οι αστερισμοι, πλανητες κτλ. εχουν Ελληνικα ονοματα);
-Το γεγονος οτι ο Σολων, ο Πυθαγορας και οι αλλοι, οπως αναφερεις, ταξιδεψαν στην Περσια οδηγει σε καποιο ασφαλες συμπερασμα;

Δεν χρειαζεται να αναφερεις πολλα ονοματα, μονο ενα αρκει.

Odysseus_nemoΜέλος
21/07/2006, 02:42:38
Ο Ζαρατούστρα!!

Odysseus_Nemo

Odysseus_nemoΜέλος
21/07/2006, 03:04:05
Το θέμα μας είναι η ρήση Εν το Παν και όχι οι Πέρσες και οι Έλληνες.

Ας μην κάψουμε το θέμα!

Odysseus_Nemo

ΣωφρόνειΝέο Μέλος
21/07/2006, 21:15:17
Εφοσον λοιπον, οπως πολυ σωστα λες, το θεμα ειναι το Εν Το Παν καλο ειναι να αποφευγεις, οπως ο ιδιος γραφεις, να χαρασσεις δρομους τους οποιους δεν μπορεις να διαβεις. Γλωσσαν Ισχε.
Odysseus_nemoΜέλος
22/07/2006, 03:33:55
Σωφρόνει(ε)!!

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση : τί εννοείς; Ποιόν δρόμο χάραξα και δεν μπορώ να διαβώ;

Επί του θέματος (Εν το Παν) τί έχεις να πεις;

Odysseus_Nemo

ΣωφρόνειΝέο Μέλος
22/07/2006, 12:03:41
Αναμενω ακομη την απαντηση στα ερωτηματα που εθεσα βασιζομενος στα ερωτηματα που εθεσες, υποθετοντας οτι γνωριζεις και τις απαντησεις, συμφωνα με τον τροπο που τα εθεσες:

-Ποια ειναι η καταγωγη του Ζωροαστρισμου και σε ποιους επεδρασε (κειμενα / συγγραφεις);
-Ποιες ειναι οι απαρχες της Αστρονομιας (δεδομενου οτι ολοι οι αστερισμοι, πλανητες κτλ. εχουν Ελληνικα ονοματα);
-Το γεγονος οτι ο Σολων, ο Πυθαγορας και οι αλλοι, οπως αναφερεις, ταξιδεψαν στην Περσια οδηγει σε καποιο ασφαλες συμπερασμα;

Γνωριζεις τις απαντησεις λοιπον ή εκανα λαθος υποθεση;