ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

VIKING31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
VIKINGΜέλος
27/11/2006, 15:24:54
Σβαμπε
quote:
Ψηλέ, αρέσκεσαι στο να κατευθύνεις την συζήτηση σε ερωτήματα που δεν βολεύουν καθόλου τον «Παντογνώστη» Θεό έ

27/11/2006, 17:03:20
VIKING,

Αν θες να κάνεις συζήτηση απαιτώντας να συμφωνούν και οι άλλοι με όσα παρατραβηγμένα και με απόλυτο τρόπο εσύ θέτεις και θεωρείς ότι είναι αυτά που ζητά από τα παιδιά του ο Πατέρας μου, τότε θα πρέπει να κάνεις διάλογο με το Σβάμπε, το Γηγενή ίσως, και κάποιους άλλους, έτσι για να σπάσετε πλάκα.

Το γιατί γράφεις όσα γράφεις, καθώς και το τι προσπαθείς να δείξεις, με όσα παράφρονα αναφέρεις, δεν χρειάζεται να το σχολιάσω και ούτε είναι κάτι που θέλει πολύ κόπο για να το δει κάποιος.
Πιστεύω πως ο σκοπός σου είναι η «κόντρα» και ότι είσαι πεπεισμένος ότι εσύ ανέβλεψες και σκοπός σου είναι να «αναδείξεις» την πλάνη στην οποία βρίσκονται άτομα σαν και εμένα, έτσι δεν είναι;;
Θα σου έλεγα όμως, να κρατήσεις και μια μικρή αμφιβολία, μη τυχόν βρίσκεσαι εσύ σε πλάνη φίλε μου!

Ας έλθουμε όμως τώρα στο μενού της αυριανής ημέρας.
Αφού το έριξες στο παστίτσιο, και ελπίζοντας ότι θα απαντήσεις επί του θέματος και δεν θα μου μιλήσεις για τίποτα «φρουτοσαλάτες», θέλω να σε ρωτήσω:

Ο Θεός μπορεί να ξέρει ότι ο Ψηλός αύριο θα φάει παστίτσιο, συμφωνώ!
Πιστεύεις εσύ πως ο Ψηλός το μόνο φαγητό που μπορεί να φάει ή να επιλέξει για να φάει αύριο, είναι μόνο το παστίτσιο;;

Απάντησε μου με ειλικρίνεια σε παρακαλώ!!

Edited by - Ψηλός on 27/11/2006 17:44:20

VIKINGΜέλος
27/11/2006, 18:11:27
quote:

VIKING,

Αν θες να κάνεις συζήτηση απαιτώντας να συμφωνούν και οι άλλοι με όσα παρατραβηγμένα και με απόλυτο τρόπο εσύ θέτεις και θεωρείς ότι είναι αυτά που ζητά από τα παιδιά του ο Πατέρας μου, τότε θα πρέπει να κάνεις διάλογο με το Σβάμπε, το Γηγενή ίσως, και κάποιους άλλους, έτσι για να σπάσετε πλάκα.

Ψηλε μου θυμωμενο σε βλεπω και ξερεις οτι οταν καποιος χανει την ψυχραιμια του γινεται πολλες φορες αδικος.Κατανοω το θυμο σου που οφειλεται εν πολλοις στην ενδεια επιχειρηματων και στην αδυναμια σου να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα με αποτελεσμα να επιτιθεσαι σε οποιονδηποτε αμφισβητει τα του δογματος σου.Εγω δεν απαιτησα ποτε απο καποιον να συμφωνησει με αυτα που λεω.

Παμε παρακατω...

quote:
Πιστεύω πως ο σκοπός σου είναι η «κόντρα» και ότι είσαι πεπεισμένος ότι εσύ ανέβλεψες και σκοπός σου είναι να «αναδείξεις» την πλάνη στην οποία βρίσκονται άτομα σαν και εμένα, έτσι δεν είναι;;

Το περιεργο με σενα ειναι οτι τα ιδια εχεις πει και στον Σβαμπε,στον Γηγενη και σε αλλα ατομα.Τελικα εσυ εισαι ο σωστος και ολοι οι υπολοιποι ειναι οι λασπολογοι,οι συκοφαντες που επιθυμουν την σπιλωση του Χριστιανισμου.

quote:
Πιστεύεις εσύ πως ο Ψηλός το μόνο φαγητό που μπορεί να φάει ή να επιλέξει τι θα φάει αύριο, είναι μόνο το παστίτσιο;;

Βαλε στην θεση του παστιτσιου την επιλογη του Ιουδα να προδοσει τον Χριστο.Στην Θεση του Ψηλου βαλε τον Ιουδα.Στην θεση της δευτερης επιλογης βαλε την επιλογη αρνηση προδοσιας.
Δεν μου λες.Πιστευεις εσυ πως η μονη επιλογη του Ιουδα ηταν να προδοσει τον Χριστο;Ο Θεος ομως υποτιθεται οτι γνωριζε εξ αρχης οτι ο Ιουδας θα τον προδοσει.Επομενως υπηρχε περιπτωση να μην τον προδοσει ο Ιουδας;ΟΧΙ διοτι με βαση το δογμα σου δεν υφισταται ελευθερη βουληση αλλα προκυπτει οτι ειναι μια ψευδαισθηση.
Ο Θεος ξερει ως γνωστης του μελλοντος τι θα επιλεξεις συμφωνα με το δογμα σου,επομενως εχεις ελευθερη βουληση;Αυτο που θα επιλεξεις ειτε ειναι φρουτοσαλατα,ειτε ειναι κρεατοσουπα το γνωριζει ο Θεος σου.Δεν υπαρχει περιπτωση λοιπον να επιλεξεις κατι αλλο απο αυτο που ο Θεος σου γνωριζει οτι θα επιλεξεις.Ειναι προκαθορισμενη η επιλογη που θα κανεις οπως ειναι τα παντα συμφωνα με το Χριστιανικο δογμα.
Οπως ο Θεος σου γνωριζε οτι καποιος Ιουδας θα επελεγε να προδοσει τον Χριστο ενω θα μπορουσε και να μην το κανει αφου υποτιθεται οτι ειχε ελευθερη βουληση, στην ουσια ενα πραγμα που ειναι προκαθορισμενο θα μπορουσε να συμβει και αυτο ηταν η προδοσια απο τον ιουδα.Ετσι και εσυ θα οδηγηθεις στην επιλογη εκεινη που εχει προκαθορισει ο Θεος.Αυτο δυστυχως προκυπτει απο το δογμα σου.
Εχω λαθος;

samuel1974Μέλος
27/11/2006, 18:32:12
Αυτο το ερώτημα απευθύνεται σε αυτούς που υποστηρίζουνε ότι εάν κάποιος γνωρίζει το τι θα γίνει για κάποιον άλλον, τότε ο άλλος δεν έχει ελεύθερη επιλογή.:

Γνωρίζει μήπως κάποιος απο εσάς ότι ο πρίγκηπας της Αυτροουγγαρίας δολοφονήθηκε απο τον Σέρβο φοιτητή Γαβρίλοβιτς στο Σεράγιεβο και άρχισε έτσι ο α Παγκ. Πόλεμος;;;;

Για πέστε μου τώρα, εάν αυτή σας η γνώση επηρεάζει το τι θα κάνει ο Σέρβος φοιτητής...

27/11/2006, 18:53:33
VIKING,

Δεν είμαι θυμωμένος φίλε μου, κάνεις μέγα λάθος.
Αγανακτώ όταν βλέπω να αναπαράγεται ο Σβάμπε και ο Γηγενής από τον VIKING, μόνο αυτό.

Σου ζήτησα να μου απαντήσεις με ειλικρίνεια αλλά, όπως το είχα φανταστεί, εσύ έτρεξες να φτιάξεις μια φρουτοσαλάτα με κύριο συστατικό τον Ιούδα, και στη συνέχεια πέρασες στα δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα!!
Ποια είναι τα αυθαίρετα συμπεράσματα θα μου πεις;
Ορίστε βρε φίλε ποια είναι:

«ΟΧΙ διοτι με βαση το δογμα σου δεν υφισταται ελευθερη βουληση αλλα προκυπτει οτι ειναι μια ψευδαισθηση.»

Πώς είναι δυνατόν να μιλάς για κάτι όταν δεν το κατέχεις;

Ας αφήσουμε για λίγο, αν θες, το δόγμα μου, και απάντησε σε αυτό που σε ρώτησα:

Πιστεύεις εσύ πως ο Ψηλός το μόνο φαγητό που μπορεί να φάει ή να επιλέξει για να φάει αύριο, είναι μόνο το παστίτσιο;;

VIKINGΜέλος
27/11/2006, 19:12:05
quote:

Εμενα ρωτας το τι μπορεις εσυ να φας;Μηπως με μπερδεψες με τον Γιαχβε;

Εγω πιστευω οτι μπορεις να φας οτιδηποτε σου αρεσει απο καλαμαρακι μεχρι παστιτσιο.
Αν θελεις μπορει να συνοδευεται και απο σαλατα,λιγο κρασακι.Εχεις πληρη ελευθερη βουληση.Αν υπηρχε ο Γιαχβε δεν θα ειχες.

27/11/2006, 19:57:25
quote:

quote:

Εμενα ρωτας το τι μπορεις εσυ να φας;Μηπως με μπερδεψες με τον Γιαχβε;

Εγω πιστευω οτι μπορεις να φας οτιδηποτε σου αρεσει απο καλαμαρακι μεχρι παστιτσιο.
Αν θελεις μπορει να συνοδευεται και απο σαλατα,λιγο κρασακι.Εχεις πληρη ελευθερη βουληση.Αν υπηρχε ο Γιαχβε δεν θα ειχες.

Έχω ελεύθερη βούληση να κάνω ότι μου υποδεικνεύει η συνείδηση και οι ορέξεις μου, γιατί έτσι θέλησε ο Πατέρας μου!

Έτσι αποφάσισε και για σένα, έτσι ώστε εσύ σήμερα να είσαι ελεύθερος να τον αμφισβητείς.

dimitris2Μέλος
27/11/2006, 22:14:17
Το να βλέπει κάποιος στο παρελθόν ή στο μέλλον (γιατί στο παρόν είναι αδύνατο να δεί) δεν είναι και καμια θεική ικανότητα.
Είναι ο νόμος της φύσης.
Κι αν ο νόμος της φύσης ισχύει για ανθρώπους τότε τι να πούμε για το Θεό?
Αν κάποιος με ένα τηλεσκόπιο κοιτάζει τη γή απο ένα αστέρι που απέχει 3000 έτη φωτός από τη γή θα τρίβει τα μάτια του και θα λέει , Τι φτιάχνουν εκεί οι πούστ*δες!
Βλέποντας φυσικά να χτίζουν τον Παρθενώνα αφού η ακτίνα φωτός από την αντανάκλαση στο υπέροχο αττικό μάρμαρο μόλις τόρα έφτασε στο αστέρι που απέχει τοσα έτη φωτός μακρυά.

Αυτός όμως βλέπει το παρόν γιατί το βλέπει τώρα.

Τι ωραία η ζωή και πόσο παραμυθένια!

Κοιμάσαι και βλέπεις όνειρο που αφορά το παρελθόν ή το μέλλον.
Ποιός μπορεί να είναι σίγουρος ότι ο άνθρωπος βιώνει πραγματικά εν εγρηγόρσει και όχι στο όνειρο? Οτι δεν κοιμάται όρθιος και ζει ξάπλα?

Ο εγκέφαλος λειτουργεί σε 3 ειδών συγχνότητες. Ακτίνες Α,Β, Γ,

Οταν η ταχύτητα είναι ίση με του φωτός ο χρόνος μηδενίζεται. Τι γίνεται όμως με το χρόνο όταν η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη? Μήπως μπορεί να δει το μέλλον?

Από αρχαία μιλούσαν για ρευστότητα των σωμάτων. Αλλη συγχνότητα η ύλη του σώματος άλλη της ψυχής κτλ. Θέμα ταχύτητας. Αλλη η ταχύτητα του νου και άλλη του σώματος.

Μπορεί κάποιος να δει μια πόλη ερημωμένη στο μέλλον.
Δεν μπορεί να δεί όμως την ψυχή αυτών που την ερήμωσαν είτε αυτοί ανήκαν στο παρελθόν στο παρόν ή στο μέλλον.

Ο Θεός όμως μπορεί να τη δεί όπως λένε, και δουλειά του είναι να τη σώσει.

D.P.J. 10Μέλος
28/11/2006, 09:29:47

Φταίει ο Θεός που αντί να δώσουν χρήματα να αγοράσουν το μηχάνημα αισθητήρα των σεισμικών δονήσεων (το οποίο και θα τους προειδοποιούσε εγκαίρως), αυτοί ξοδεύουν τα χρήματα για να αγοράζουν όπλα με τα οποία θα καταστρέψουν και θα σκοτώσουν το συνάνθρωπό τους;;;

Και για ανάλογα γεγονότα στο παρελθόν όταν δεν υπήρχε η ανάλογη τεχνολογία ; Και π.χ. για ένα σεισμό στην Ιταλία πριν μερικά χρόνια όπου σε μια μικρή πόλη σκοτώθηκαν ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ, αφού κατέρρευσε πλήρως μόνον αυτό το κτίριο ; Μιλάμε για φοβερή σκόπευση !Μάλλον τα παιδάκια είχαν την ελεύθερη βούληση να πεθάνουν ! Και δεν κατάλαβα : ποιοί να δώσουν χρήματα για τέτοια μηχανήματα ; οι πάμφτωχοι χωρικοί που πήγαν στον αγύριστο ; τα 100.000 περίπου μικρά παιδιά που δεν μπορούσαν καν να αντιδράσουν έστω ;Μήπως οι κυβερνήσεις τους ; Άν υποθέσουμε ότι είχαν την οικονομική δυνατότητα , και δεν το έκαναν ΠΟΙΟΙ την πλήρωσαν τελικά ; Γιατί τα ΄"θαύματα" εξαντλούνται σε άγιο φώς , σε δακρύζουσες εικόνες κ.λ.π. ;

[quote

Το τι βούλεται ο Θεός στις περιπτώσεις που αναφέρεις είναι γνωστό!!
Είναι, ακριβώς, αυτή η ρημάδα ανθρώπινη λογική που επικαλείσαι, που αποφασίζει να διαχειρισθεί διαφορετικά τις ικανότητες, την ευφυΐα και τον πλούτο που υπάρχει σε ετούτη εδώ την πλάση φίλε μου!!!!!

Την ρημάδα αυτή λογική ποιός του την έδωσε ;

quote:
Κάπου σε Forum διάβασα ένα ωραίο :

Αυτό ακριβώς επιθυμούν αυτοί που ψάχνουν για θύματα!!
Θέλουν να απλώσουν ένα θολό τοπίο, κομματιασμένο, με ξερές λέξεις και σκόρπιες φράσεις («Ή κάπως έτσι», όπως λέει και ο φίλος μας ο D.P.J. 10) από την Αγία Γραφή, ως έτοιμη τροφή στους «τεμπέληδες» που βαριούνται να επιβεβαιώσουν από μόνοι τους αν τα όσα τους λένε στέκουν!!
Γνωρίζουν οι «κυνηγοί», λοιπόν, ότι ο άνθρωπος σήμερα ενδιαφέρεται όλο και λιγότερο να αναπτύξει το πνεύμα του και να το υποβάλλει σε κάποιες «επίπονες» προσπάθειες για να κατανοήσει έννοιες, όπως Τρισυπόστατος ή Τριαδικός, οπότε του ρίχνουν στο πιάτο ένα «Τρισδιάστατος» και του έφτιαξαν το παραμύθι έτοιμο χωρίς να κουραστεί καθόλου ο ίδιος! Δηλαδή, κάτι σαν και αυτό που μας προσφέρει η τηλεόραση!!!

Eντάξει γράψε λάθος στο τρισδιάστατος . Να δεχθώ τα τρισυπόστατος και τριαδικός . Πόσο "αληθοφάνεια" έχουν αυτά ; Και προσπάθησε εσύ να τα εξηγήσεις στον απλό πιστό. Πόσο μάλλον σε ένα κατά 99% αγράμματο πλήθος , όπως ήταν οι άνθρωποι πριν 1800-2000 χρόνια.

quote:
Υ.Γ. Για όσους απορούν που ήταν ο Χριστός από τα 12 του έως τα 30 του , ήταν ....με τον πατέρα του Ιωσήφ στο ξυλουργείο , και περίμενε να ενηλικιωθεί (σύμφωνα με τον Εβραϊκό Νόμο ! ) , για να πιάσει δουλειά για την σωτηρία μας ! Και άμα σας αρέσει.... [/quote]
Αυτό που το διάβασες;; Σε ποιο φόρουμ;

Σε κανένα forum. Μεταφέρω τις απαντήσεις έντονα θρησκευόμενου ατόμου (μάλιστα μορφωμένου) σε επίμονες σχετικές ερωτήσεις μου. Σημειωτέον ότι για το παραμικρό συμβουλεύεται τον...πνευματικό της(είναι γυναίκα). Άν έχεις άλλη άποψη δεκτή. Πάντως θα ήθελα να ξέρω το γιατί μια θεότητα περίμενε αδρανής και στην αφάνεια επί 18 χρόνια. Δεν έκανε έστω και ένα μικρό κήρυγμα κάπου ;

[/quote]

28/11/2006, 10:10:10
Ψηλός:
«Σου ζήτησα να μου απαντήσεις με ειλικρίνεια αλλά, όπως το είχα φανταστεί, εσύ έτρεξες να φτιάξεις μια φρουτοσαλάτα με κύριο συστατικό τον Ιούδα, και στη συνέχεια πέρασες στα δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα!!»

Ψηλέ, η κατάσταση σου είναι πλέον ανησυχητική θα έλεγα.

Κοφεύεις σε βασικά ερωτήματα, αδυνατείς έστω και να πλαισιώσεις με ψείγματα λογικής τα έωλα σχήματα που θεωρείς «απαντήσεις», βρισκόμενος εγκλωβισμένος σε ένα εσχατολογικό αδιέξοδο.

Αυτό που δεν έχεις καν αντιληφθεί είναι ότι δεν είσαι σε θέση να ερμηνεύσεις τίποτα απολύτως, καθώς η ιδεολογία που πορεύεσαι είναι μια αποστεωμένη θεωρία περί ενός «θεού» προερχόμενη όχι απο κάποιο «λαμπρό πολιτισμό» ή κάποιο «λαμπρό φιλόσοφο», αλλά απο ένα τσούρμο Σημιτικών φυλών στερούμενων παιδείας και προσφοράς στον πολιτισμό.

Για «ειλικρίνεια» και «φρουτοσαλάτα» ΕΣΥ λοιπόν δεν μπορείς να μέμφεσαι τρίτους, διότι μέσα απο τα διάφορα ιουδαϊκά συμπιλήματα η ειλικρίνεια νοείται ως άγνωστη λέξη, η δε φρουτοσαλάτα ως......μέγιστη αξία!!!!

CROWL26Μέλος
28/11/2006, 11:02:38
Η συζήτηση πάλι ξέφυγε σε άλλους ατραπούς.Το θέμα είναι σατανισμός και αν αυτός είναι δημιουργήμα του χριστιανισμού και έφτασε στο σημείο να λιθοβολούν τον φίλο Ψηλό για το αν ο Θεός γνωρίζει τα μελλούμενα ή όχι!

Φιλικά.-
ICXC