ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Kung Fu Panda 3 - - Κινηματογράφος -

- Kung Fu Panda 3 - - Κινηματογράφος -

nataliawoj20 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
nataliawojΝέο Μέλος
07/06/2016, 15:19:28
Exei dei kanei ola ta Kung Fu Panda h pisteuete oti einai mono gia paidia?

http://www.baggidesign.pl/wyprzedaze.html

10/06/2016, 01:23:32
quote:

Natalia να πάς να δείς τον AitheroVamon μαζί μετον Elo και επίσης μετά να δείς την Amalia με τον Admin και θα πάθεις πλάκα..

13/09/2016, 21:47:32
quote:

υποτίθεται ότι υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τα κινούμενα σχέδια, με πολλά "μηνύματα" στο υπόβαθρο και όχι μόνο για το Kung Fu Panda

osalΜέλος
17/10/2004, 02:59:40
Εχω και εγω, όπως οι περισσότεροι πιστεύω, καυτηριάσει την στάση (άμεση αλλά και έμμεση μέσω της επιλογής των καλεσμένων) του Χαρδαβέλλα στην εκπομπή του Πυλες του Ανεξήγητου.
Επιτέλους έδειξε πως ξέρει να κάνει και σοβαρές εκπομπές, δίχως γραφικούς επιστήμονες και αυτοπροσδιοριζόμενους "ερευνητές".
Το καλύτερο πανελ που έχω δει σε τέτοιου είδους εκπομπές, με σοβαρότητα, επιχειρήματα και σεβασμό στους υπόλοιπους συνομιλητές.
Ειδικά ο κ.Δανέζης ήταν πολύ καλός και έδειξε σε ορισμένους ποιοι κάνουν έρευνα και ποιοι βγάζουν σπυριά.
Μοναδική παραφωνία πάλι το κοινό άπο όπου δεν έλειψαν οι γνωστοί τηλεθεατές των απογευματινών βιβλιοπάζαρων...

(Ξέρω οτι το θέμα είναι ασχετο με το "παράξενο" και ότι υπάρχει κάποιο σχετικό στο αχλαδότυρο, αλλά εδώ έχουν ακουστεί πάρα πολλά σχετικά με την συγκεκριμένη εκπομπή και τον παρουσιαστή της, και νομίζω πως έδω θα έπρεπε να τεθει)

Φιλικά, osalonikios...

17/10/2004, 03:31:04
Εάν το κάθε μέλος, το οποίο πιστεύει ότι ένα θέμα ταιριάζει σε μία θεματική ενότητα, δημιουργούσε κι από ένα νέο, ενώ το θέμα υπάρχει ήδη μέσα στο χώρο του Forum, έχεις σκεφτεί τί θα γινόταν

Έλεος!

Η Νέα Εκπομπή του Χαρδαβέλα

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

osalΜέλος
17/10/2004, 04:00:14
Εκεινο το θέμα έχει αναλωθεί στον Γκέλλερ για αυτό δεν το συνέχισα εκεί...
Εδω ευελπιστούσα να συζητηθεί περισσοτερο ο τρόπος παρουσίασης και παραγωγής μιας τέτοιας εκπομπής και τα ανάλογα αποτελέσματα που θα έχει στο επίπεδο αλλά και την δεκτικότητα των μηνυμάτων της...

Φιλικά, osalonikios...

17/10/2004, 09:21:08
Η μοναδική από τις εκπομπές που έχω παρακολουθήσει και δεν με πήρε ο ύπνος….
Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι κάτι συνέβαινε με το σήμα τις εκπομπής που μου έφερνε απίστευτη νάρκη και δεν κατάφερα μέχρι εχθές να τελειώσω εκπομπή, αλλά εχθές διαψεύσθηκα….ευχάριστα θα έλεγα.

Εύγε.

Και οι πέντε ήταν υπεροχοι,επιστημονική μεθοδολογία, ήθος,σεβασμός και για πρώτη φορά δεν άκουσα τον παρουσιαστή να διακόπτει επιστήμονα ή να του ζητά να εκλαϊκεύσει την ήδη εκλαϊκευμένη απάντηση του.
Ελπίζω να συνεχίσει έτσι .

---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

17/10/2004, 10:39:22
Θα συμφωνήσω και εγώ.
Πολύ ενδιαφέρουσα η εκπομπή και οι καλεσμένοι.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να έχουν οι απόψεις του καθ. Δανέζη, αν και δεν νομίζω ότι τις συμμερίζονται όλοι, αλλά θα ήθελα να δω μία εκπομπή ειδικά πάνω στις νέες θεωρίες της αστροφυσικής που ανέφερε (και κάτι για νέα τεχνολογία που άφησε να εννοηθεί, αν κατάλαβα σωστά). Αυτό το περί "συσχετισμένων φωτονίων και σωματιδίων" νομίζω ότι μας βάζει σε καινούργιους δρόμους έρευνας.

Θα προτιμούσα βέβαια το κοινό να ήταν λίγο πιό ψαγμένο ώστε να έθετε και πιό ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στους επιστήμονες και γιατί όχι, να τους στριμώξει και λίγο. (πχ δεν μίλησαν καθόλου για τον Αρη που είναι hi spot για την έρευνα ζωής εκτός της γης τον τελευταίο καιρό).

Απ ότι κατάλαβα πάντως, όλοι (ή σχεδόν όλοι) αποκλείουν την πιθανότητα να έχουμε δεχτεί έστω και μία επίσκεψη εξωγήινων μέχρι σήμερα (τυχαία ή σκόπιμη). Αυτό όμως είναι λίγο δογματικό, δεν είναι; Σίγουρα δεν έχουμε αποδείξεις μίας τέτοιας επίσκεψης, αλλά θεωρητικά δεν νομίζω να μπορεί να το αποκλείσει κανείς.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

17/10/2004, 10:51:28
Και κάτι ακόμα πάνω σε αυτό:

(Ξέρω οτι το θέμα είναι ασχετο με το "παράξενο" και ότι υπάρχει κάποιο σχετικό στο αχλαδότυρο, αλλά εδώ έχουν ακουστεί πάρα πολλά σχετικά με την συγκεκριμένη εκπομπή και τον παρουσιαστή της, και νομίζω πως έδω θα έπρεπε να τεθει)

Το θέμα ταιριάζει περισσότερο εδώ παρά στον αχλαδόκαμπο. Και μιάς και νομίζω ότι το θέμα Geller το εξαντλήσαμε σχεδόν (ούτε αυτό ταίριαζε στον αχλαδόκαμπο όμως γι αυτό και το εδώ θέμα είχε περισσότερη συμμετοχή) νομίζω ότι πρέπει να παραμείνει εδώ.
Ισως πρέπει να συμφωνήσουμε αν θα ανοίγουμε κάθε φορά ξεχωριστό θέμα, εφ όσον η θεματολογία θα είναι διαφορετική σε κάθε εκπομπή ή θα ανοίξουμε ένα θέμα με τίτλο "Η εκπομπή του Χαρδαβέλλα" και θα σχολιάζουμε όλα τα θέματα που θα παρουσιαστούν, σε αυτό.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

CMΜέλος
17/10/2004, 11:11:07
Να πω και εγώ με την σειρά μου ότι ήταν η μόνη εκπομπή που είδα μέχρι το τέλος.

Αν ο Χαρδ συνεχίσει έτσι ακριβώς θα κάνει σπουδαίες εκπομπές.

Επιτέλους να σταματήσουν οι ηλιθιότητες και να παρουσιαστούν τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις.

------------------------

Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα.

AngelosΜέλος
17/10/2004, 12:06:04
quote:

Απ ότι κατάλαβα πάντως, όλοι (ή σχεδόν όλοι) αποκλείουν την πιθανότητα να έχουμε δεχτεί έστω και μία επίσκεψη εξωγήινων μέχρι σήμερα (τυχαία ή σκόπιμη). Αυτό όμως είναι λίγο δογματικό, δεν είναι; Σίγουρα δεν έχουμε αποδείξεις μίας τέτοιας επίσκεψης, αλλά θεωρητικά δεν νομίζω να μπορεί να το αποκλείσει κανείς.

Ostria, είναι η μοίρα και το βαρύ καθήκον του επιστήμονα να είναι προσεκτικός
και μετριοπαθής στις δηλώσεις του.

Οπως όλοι, έτσι και οι επιστήμονες ελπίζουμε οτι υπάρχουν χιλιάδες θαυμαστά μυστικά κρυμένα στη φύση. Πολλοί φυσικοί επιστήμονες όπως κάθε άνθρωπος, έχουν μεταφυσικές αναζητήσεις. Ομως, όταν εφαρμόζουμε την επιστημονική μεθοδολογία, δεν εχουμε το δικαίωμα να αφήνουμε τις ελπίδες και τα συναισθήματα να θολώνουν την κρίση μας.

Μακάρι να μπορούσα να σε κοιτάξω στα μάτια και να σου πω

"Ναι, δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Υπάρχουν και άλλοι πολιτισμοί, που έχουν λύσει τα προβλήματα του πολέμου, της πείνας και της αρώστειας και σύντομα θα έρθουν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτές τις βρεφικές ασθένειες της ανθρωπότητας και θα βαδίσουμε μαζι τους στα μονοπάτια των άστρων."

Δυστυχώς, όσο όμορφο και αν ακούγεται το παραπάνω, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη οτι ισχεί. Φυσικά η θεωρητική πιθανότητα υπάρχει και γι'αυτό συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Αλλα μέχρι να υπάρχουν χειροπιαστές ενδείξεις θα ήταν ανεύθυνο και ψευδές να ισχυριστούμε οτι "υπάρχουν" ή οτι "ερχονται".

Κράτα τα πόδια σου στη Γη και κοίτα τον ουρανό. Αυτή είναι λιγο πολύ η φιλοσοφία των επιστημόνων (τουλάχιστων αρκετών απο εμάς) και δεν νομίζω οτι εχεις δίκαιο να την χαρακτηρίζεις δογματική.

Αγγελος.

ThiosΜέλος
17/10/2004, 17:30:13
quote:
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να έχουν οι απόψεις του καθ. Δανέζη, αν και δεν νομίζω ότι τις συμμερίζονται όλοι, αλλά θα ήθελα να δω μία εκπομπή ειδικά πάνω στις νέες θεωρίες της αστροφυσικής που ανέφερε (και κάτι για νέα τεχνολογία που άφησε να εννοηθεί, αν κατάλαβα σωστά). Αυτό το περί "συσχετισμένων φωτονίων και σωματιδίων" νομίζω ότι μας βάζει σε καινούργιους δρόμους έρευνας.
Το πείραμα με τα συσχετισμένα φωτόνια είναι γνωστό εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Οι δε "νέες" θεωρίες είναι αρκετά γνωστές, όπως επισήμανε αρκετές φορές στην εκπομπή. Φυσικά, παραμένουν θεωρίες...

Γνωστά ή όχι, πολλά από αυτά που είπε ήταν πάντως εντυπωσιακά, έτσι; Κρίμα που δεν μας τα μαθαίνουν στο σχολείο.

junk95Μέλος
17/10/2004, 17:34:04
Θα μου πει κάποιος μια περιληψούλα της εκπομπής; Ευχαριστώ.

osalΜέλος
17/10/2004, 21:00:32
Φιλε junk95 θα σου κάνω μια μικρή περίληψη της εκπομπής...
Το πανελ αποτελούνταν αποκλειστικά από αναγνωρισμένους επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίων.
Ηταν απο αστροφυσικους/αστρονόμους οι Δανέζης, Σειραδάκης, Σιμόπουλος και ένας ακόμα που δεν θυμάμαι το όνομα του όπως και ενας καθηγητής ψυχιατρικής.
Ο Χαρδαβέλλας έθεσε παλι το βιντεο για το σήμα του Αρεσιμπο (seti) στο οποίο απάντησε ο Σειραδάκης ως ραδιοαστρονόμος, αναφέροντας ότι συνομίλησε με συναδέλφους του στο Αρεσίμπο και αλλού και ότι μαλλον είναι κάποια γήινη παρεμβολή.
Προβλήθηκαν βιντεο με μερτυρίες θεάσεων UFO, τα οποια και συζητήθηκαν και όπου ήταν δυνατον προσπάθησαν να δώσουν κάποια ερμηνεία, π.χ. σφαιρικοι κεραυνοί, μετεωρήτες,δορυφόροι, αερόστατα,...
Ο Δανέζης μάλιστα έδειξε και φωτογραφίες από ρώσικα κατασκοπευτικά αεροσκάφη που μοιάζουν με ιπτάμενους δίσκους.
Επειτα ο Χαρδαβέλλας έπαιξε ένα βίντεο με έναν επιστήμονα που είχε εργαστεί πριν πολλα χρόνια στο πρόγραμμα Απόλλο της Nasa. Aυτος είχε πάρει τις θέσεις 12 αρχαίων ναών στο Αιγαίο και είδε ότι σχημάτιζαν εναν σταυρό (δεν θυμάμαι το όνομά του,σαν τον ναζιστικό περίπου), και ένας άλλος επιστημονας ανέλυσε τις πιθανότητες να έχει γίνει τυχαία κάτι τέτοιο και ήταν κάπου 1/τρισεκατ. Αρα συμπέραναν ότι οι εξωγήινοι έδωσαν τις θέσεις των ναών στους αρχαίους Ελληνες ώστε οι μετέπειτα γενιές να εντοπισουν το φαινόμενο και να αντιληφθούν την επισκεψη των εξωγήινων.
Φυσικά η απάντηση ήρθε αμέσως και δεν χρειαζόταν να είσαι και καθηγητής πανεπιστημίου για να την σκεφτείς. Αν τοποθετήσουμε όλους τους ναούς της αρχαίας Ελλάδας στον χάρτη είναι βέβαιο πως θα βρούμε κάποιους να δίνουν συγκεκριμένα γεωμετρικά σχήματα. Απομονώνοντάς τους δε, μπορούμε εύκολα να οδηγηθούμε σε αυθαίρετα συμπεράσματα.
Μετά έδωσε τον λόγο στο κοινό όπου δεν καταφέραν να κρατήσουν το επίπεδο της συζήτησης και αναλώθηκαν σε "ΑΤΙΑ με την λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", "Πείραμα της Φιλαδέλφιας",...
Μαλιστα οι επιστήμονες κατηγορήθηκαν και για άγνοια, στενομυαλιά, συνωμοσίες,....
Με αφορμή αυτά ο Δανέζης ανέφερε για επιστημονικές έρευνες που έρχονται σε αντίθεση με την εως τώρα θεωρία εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη, το πείραμα των συσχετισμένων φωτονίων, την αποτυχία της νευτώνιας φυσικής σε μακροσυστήματα,...
Και το σημαντικότερο ίσως που είπε ο Δανέζης είναι το δικαίωμα του επιστήμονα να λέει "ΔΕΝ ΞΕΡΩ" για κάτι που δεν το έχει παρατηρήσει,μελετήσει και αναλύσει ο ίδιος.

Αυτα υπόθηκαν εν περιλήψη, αλλά το θέμα το δημιούργησα όχι για σχολιασμό επί της ουσιάς της εκπομπής όπου ίσως σηκώνει πολύ αντίλογο, αλλά ως προς την δυνατότητα δημοσίου διαλόγου τέτοιων θεμάτων από επιστήμονες κύρους και όχι απολειστικά από γραφικούς,"ερευνητές" και εκδότες περιοδικών.

Φιλικά, osalonikios...

osalΜέλος
17/10/2004, 21:24:22
quote:

Φίλη ostria οντως υπάρχουν πολλές διαφωνιές και μέσα στον επιστημονικό χώρο, αλλά αυτές πιστεύω είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες και καρποφόρες από τις συζητήσεις μεταξύ "ερευνητών".
Αυτά περι νέας τεχνολογίας προφανώς εννοούσε ότι η τεχνολογία φυσιολογικά έπεται της θεωρητικής φυσικής και σε λίγα χρόνια θα δούμε τα πρακτικά αποτελέσματα των τωρινών ανακαλύψεων (π.χ. το πείραμα που ανέφερε, κβαντικοι υπολογιστές,...).
Και εγώ πολύ θα ήθελα να δω μια τέτοια εκπομπή με τις τελευταίες κοσμολογικές θεωρίες.
Μια πολύ καλή εκπομπή κάνει ο κ.Σαββίδης (δημοσιογράφος/φυσικός) στην ΕΤ3.
Κατα καιρούς έχει ασχοληθεί με αυτά τα θέματα και από την εκπομπή του έχουν περάσει πάρα πολλοί Ελληνες καθηγητές (κυρίως ΑΠΘ) αλλά και παγκοσμίας εμβέλειας ονόματα όπως Νανόπουλος, Πρικοζιν,...

Φιλικά, osalonikios...

osalΜέλος
17/10/2004, 21:34:20
quote:
Και οι πέντε ήταν υπεροχοι,επιστημονική μεθοδολογία, ήθος,σεβασμός και για πρώτη φορά δεν άκουσα τον παρουσιαστή να διακόπτει επιστήμονα ή να του ζητά να εκλαϊκεύσει την ήδη εκλαϊκευμένη απάντηση του.
Ελπίζω να συνεχίσει έτσι.

Tυχερουλη, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.
Υπαρχουν κάποια θέματα που δεν χωρά εκλαίκευση ή τουλάχιστον εως κάποιο βαθμό.
Δεν είναι δυνατον όταν κάποιος αναφέρει μια πρωτοβάθμια έξίσωση να τον σταματά ο παρουσιαστής γιατί δεν θα τον καταλάβει η γιαγιά από το σπίτι...
Ας προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε λίγο το επίπεδο του κοινού και όχι να ρίξουμε των επιστημόνων.

Φιλικά, osalonikios...

17/10/2004, 22:51:39
Το θέμα αυτό μεταφέρεται στην κατηγορία "Απόψεις, Προτάσεις, κ.α"

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

18/10/2004, 15:14:18
Αγαπητέ Αγγελε, ίσως ήταν υπερβολικό αυτό που είπα, εξ άλλου πριν λίγα χρόνια δεν δεχόταν σχεδόν κανείς Ελληνας επιστήμονας να συμμετέχει σε μία τέτοια εκπομπή και προχτές είχαμε 5!
Εγώ όμως που λατρεύω το δημιουργικό brainstorming θα ήθελα να δω μία συζήτηση, που να υπερβαίνει τις σημερινές κατεστημένες ιδέες (όπως κάνουν οι περισσότεροι στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους).
Βέβαια καταλαβαίνω και τον "κίνδυνο" αυτής της υπέρβασης που ζητάω, επειδή τις περισσότερες φορές δημοσιογράφοι και κοινό, κάνουν την τρίχα, τριχιά και έτσι παραποιείται η άποψη του άλλου.

-Arthur C. Clarke-

JimmerlusΜέλος
18/10/2004, 16:35:06
quote:
Εκεινο το θέμα έχει αναλωθεί στον Γκέλλερ για αυτό δεν το συνέχισα εκεί...
Εδω ευελπιστούσα να συζητηθεί περισσοτερο ο τρόπος παρουσίασης και παραγωγής μιας τέτοιας εκπομπής και τα ανάλογα αποτελέσματα που θα έχει στο επίπεδο αλλά και την δεκτικότητα των μηνυμάτων της...

Φίλε osal το τόπικ δεν έχει αναλώθεί στον Γκέλερ. Όπως λέει και ο τίτλος του έχει θέμα την εκπομπή του Κ.Χαρδαβέλα. Πιστεύω ότι θα ήταν σωστότερο να έλεγες εκεί την άποψη σου και να μην άνοιγες άλλο θέμα, όπως σου επισήμανε και η φίλη Zadok.

Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei

18/10/2004, 18:26:40
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ