ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χάος και Κόσμος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Χάος και Κόσμος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Κηφεύς30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
14/05/2014, 23:23:23
Και σύμφωνα με τους αρχαίους Αιγύπτιους και όποιους ακόμη πιστεύουν τα ίδια, κάθε μέρα διεξάγεται μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις του Σκοτεινού Χάους και του Φωτεινού Κόσμου.

Το Χάος προσωρινά νικάει αλλά το επόμενο πρωί ο Ήλιος ανασταίνεται και ο κόσμος συνεχίζει να υπάρχει και σώζεται από το να βυθιστεί στο αρχέγονο Χάος.

ΚΥΩΝΜέλος
14/05/2014, 23:23:40
Panpam σου βγάζω κόκκινη κάρτα για παρατηρητικότητα και μνήμη.

14/05/2014, 23:35:15
quote:

Το Χάος προσωρινά νικάει αλλά το επόμενο πρωί ο Ήλιος ανασταίνεται και ο κόσμος συνεχίζει να υπάρχει και σώζεται από το να βυθιστεί στο αρχέγονο Χάος.

Δυστυχώς, εμείς μόνο Χάος βιώνουμε εδώ μέσα.

Εκτός κι αν ανατείλει η...Αμαλία!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 14/05/2014 23:36:02

14/05/2014, 23:55:33
quote:

Εσύ Panosfromlydian3 τί πιστεύεις; Είναι σφαιρική, επίπεδη, κυλινδρική, πυραμιδοειδής;

Να σου πω την αλήθεια έχω την εντύπωση πως οι πολλοί αρχαίοι άνθρωποι, πολύ πριν την εποχή του Αριστοτέλη και του Πτολεμαίου, πίστευαν ότι ήταν επίπεδη. Και μου φαίνεται λογικό. Που να φανταστούν οι άνθρωποι την θεωρία που θέλει την Γη να παρουσιάζει σταδιακά κύρτωση.

Αν δημιουργούσα ένα μέρος για ζωή, θα έφτιαχνα μια Γη επίπεδη. Το να την κάνω σφαιρική και άλλοι άνθρωποι να έχουν μέρα άλλοι νύχτα, άλλοι καλοκαίρι άλλοι χειμώνα, άλλοι να είναι στον ένα πόλο ανάποδα σε σχέση με εκείνους στον άλλο πόλο κτλ κτλ μου φαίνεται άκυρο.

Η σφαίρα είναι πολύ όμορφο σχήμα, αλλά εγώ αν έφτιαχνα ένα μέρος για ζωή θα έφτιαχνα έναν επίπεδο δίσκο ή ορθογώνιο.

Ακόμη και αν η Γη είναι σφαιρική, ο ανθρώπινος νους έχει την αίσθηση πως ζει σε έναν επίπεδο κόσμο.

Θα παρει πολυ χρονο για βγει μια αποψη πιο κοντα στην αληθεια>
Δυστυχωs παλι ξεκιναμε απο το μηδεν>

Αμφιβαλλω οτι η Γη ειναι επιπεδη>
Μπορει και να εχει μικτο σχημα πχ δεs αυτο>

Επισηs ειμαι σιγουροs οτι η Γη δεν ειναι πλανητηs>
Ειναι ολα ψεμματα τα μεγεθη του Ηλιου τηs Σεληνηs και οι αποστασειs απο εμαs>
Oλα ψεμματα>

Το πυραμυδοειδεs σχημα νομιζω εχει να κανει με τον παραδεισο>
Υπαρχει ενα ονειρο στο metafysiko>gr οπου το ατομο βλεπει στο ονειρο του
ενα σχημα οκταεδρου>Δηλαδη δυο πυραμιδεs ανεστραμμενεs η μια απο την αλλη>
Εκει ακουει μια φωνη που ου λεει: εισαι η βαση του οκταπλευρου>Οφειλειs να ζησει και αλλη ζωη γιατι στο οφειλει ο Θεοs>
Aυτο το ονειρο ειναι πολυ σημαντικο>Ολοι θα κριθουμε απο την πρωταρχικη δυναμη αυτο ειναι σιγουρο>
Και δεν πιστευω σε θρησκειεs>Απλωs πιστευω στο οτι πρεπει να αποδειξουμε οτι ειμαστε αξιοι να ειμαστε μεροs αυτου του πραγματοs που βιωνουμε>

Οι Αιγυπτιοι με τιs πυραμιδεs ισωσ και να προσπαθησαν να αναπαραστησουν τον παραδεισο πανω στη Γη>Κατι μου φαινεται πολυ ομορφο>

Αs πουμε οτι ο παραδεισοs ειναι εναs συνδυασμοs των πλατωνικων στερεων που στην πιο απλη μορφη του σχηματιζει δυο πυραμιδεs σε τετοιο σχημα>

15/05/2014, 00:59:35
Δεν έχω το κοσμοείδωλο που έχω επειδή έπεισα τον εαυτό μου για την ορθότητά του ούτε επειδή είμαι πεπεισμένος για την ορθότητά του . Το κοσμοείδωλό μου είναι το κληρονομημένο υπόστρωμα χάρη στο οποίο είμαι σε θέση να ξεχωρίζω ανάμεσα σε ψέμα και αλήθεια .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

15/05/2014, 01:05:18
Δεν έχω το κοσμοείδωλο που έχω επειδή έπεισα τον εαυτό μου για την ορθότητά του ούτε επειδή είμαι πεπεισμένος για την ορθότητά του .
Το κοσμοείδωλό μου είναι το κληρονομημένο υπόστρωμα χάρη στο οποίο είμαι σε θέση να ξεχωρίζω ανάμεσα σε ψέμα και αλήθεια .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

15/05/2014, 02:51:39
panpam, killuminati, panosfromlydian something και λοιποί παπαρολόγοι.

Ας υποθέσουμε οτι:

1. Η γη είναι σφαιρική και πλήρης.

2. Δεν περιστρέφεται.

3. Δεν κινείται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

4. Υπάρχει ένα φρεάτιο όπως στο παρακάτω σχήμα, το οποίο την διαπερνά ολόκληρη κατά μία διάμετρό της.

5. Μία σφαίρα ικανής διαμέτρου και μάζας 1 kg, ξαφνικά υλοποιείται από το πουθενά στη μία άκρη του φρεατίου, και αφήνεται να κινηθεί ελεύθερα, όπως στο παρακάτω σχήμα.

Με την παρούσα κοινώς αποδεκτή φυσική, τί είδους κίνηση και τροχιά θα διαγράψει?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

15/05/2014, 03:59:18

Κι επειδή είμαι βέβαιος πως έχετε την απάντηση εύκολα, σας βάζω κι ένα ερώτημα για χαλάρωση:

Αν στα 100 μίλια πάνω και γύρω από τη γη υπάρχει γυάλινη θόλος, με μία πυκνότητα 1kg/km^2 (ας θεωρήσουμε αδιάφορο το πάχος, κι ας το μετρήσουμε όπως το χαρτί), πόση μάζα έχει ακριβώς?

15/05/2014, 08:19:08
Panosfromlydian3 ο συγγραφέας του βιβλίου δεν πιστεύει πως η Γη είναι κλεισμένη σε μια γυάλινη οροφή, γιατί αυτό ευνοεί τα ηλιοκεντρικά επιχειρήματα της αδράνειας της ατμόσφαιρας, που υποθετικά περιστρέφεται μαζί με την Γη. Αυτό δεν σημαίνει πως δέχομαι ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτό που λέμε στερέωμα, απλώς σου λέω τί πιστεύει.

Όπως και να 'χει όμως γράφω τα συμπεράσματα από το 2ο κεφάλαιο, το οποίο έχει να κάνει με την περιστροφή, την πίεση, την βαρύτητα, την αδράνεια.

1) For one to claim a certain motion is taking place in cosmos without a cause, hence, the claim retains the state of illusion. The most important element in heliocentric model is the Earth’s rotation about its polar axis. What is the cause of Earth’s rotation? No one has attributed the cause of Earth’s rotation to any type of action or force eventhough they have attributed the cause of orbital motion (revolution) to Newton’s law of gravity.

2) The rotation of the air-layer next to the rigid Earth is without cause, and lacks a technique and tool. Perhaps, one may envision the whole rigid sphere undergoes a rotation about its polar axis. But, how one can envision the air atmosphere (the surface layer) rotates with the rigid sphere without an engineering method (e.g. air foil). In addition, what maintains the air’s rotation for tens of thousands of years (we are practical people) without stop. The rigid Earth neither playing the role of compressor nor the role of turbo pump. No one has invented a compressor or turbo pump to be operated with a mysterious energy because no one will buy either. The rotation of the
background air is the greatest hoax ever invented by mankind.

3) The air pattern of the air atmosphere along the Earth’s latitudes reveals that, the air pressure is constant at standard condition along the Earth’s latitudes and it is independent of the direction.
The static pressure at standard conditions (sea level and 18C) is independent of the direction of measurements; eastward, westward, northward, southward, and aloft. If the Earth were rotating about its polar axis, therefore, the air pressure should vary with the Earth’s latitude according to the local rotational-velocity. This in turns should generate a permanent dynamic pressure hurricane along the Earth’s latitude from equator toward north and south. (This is different than the dynamic air pressure that should result in the opposite direction of the Earth’s rotation.) While driving you car in a highway, open the window and check the impact of the air pressure on your hand; it is the dynamic pressure. Stop your car and check the impact of the air pressure on your hand; it is the static pressure.

4) If the Earth were suffering a daily rotation it would generate an incredible deflection on all flying matters in air atmosphere.

5) The inertial motion is terminated in air atmosphere, and thus all dropped objects should land behind their starting positions on a rotating Earth. If you do not realize this fact; then move to
point 6.

6)The inertia is a vector. The inertial velocity (of the Earth’s rotation) is subtracted from the initial velocity (of the engine) for all moving objects at the westward direction, and the other way
round, it depends on which magnitude is higher. On a rotating Earth, the westward flights are hard to be accomplished and must lead to a distinct attitude than the eastward flights.

Edited by - killuminati on 15/05/2014 08:20:16

15/05/2014, 10:13:50
quote:

Κι επειδή είμαι βέβαιος πως έχετε την απάντηση εύκολα, σας βάζω κι ένα ερώτημα για χαλάρωση:

Αν στα 100 μίλια πάνω και γύρω από τη γη υπάρχει γυάλινη θόλος, με μία πυκνότητα 1kg/km^2 (ας θεωρήσουμε αδιάφορο το πάχος, κι ας το μετρήσουμε όπως το χαρτί), πόση μάζα έχει ακριβώς?

αυτα τα αφηνουμε στα μαθητουδια.
στους ασκησαδες του λυκειου