- ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Schwabe:
Και τότε εκείνοι αποχώρησαν λέγοντας: Ες αύριον τα σπουδαία!
Χαίρομαι που άρχισες να χρησιμοποιείς την πίστη σου πεπεισμένος για την σπουδαιότητα των μελλόντων.
quote:
On omma:«Θεωρώ την λογική θαυμάσιο εργαλείο και την πίστη ομοίως προέκτασή της για την επεξεργασία και κατανόηση δεδομένων που ΑΚΟΜΗ δεν έχουν ορισθή από την "ανθρώπινη γνώση".»
Schwabe:
Αυταπατάσαι αγαπητέ! Η πίστη στην επιστήμη είναι ένα ΓΕΓΟΝΟΣ, αλλά η επιστήμη της πίστης είναι μια ΟΥΤΟΠΙΑ. Εάν λιποτακτήσεις από τη λογική σκέψη τότε, και μόνο τότε, μπορείς να θεωρήσεις την αναπόδεικτη πίστη (διότι περί αυτού πρόκειται) ως «προέκταση» της λογικής. Μην συγχέεις τις έννοιες μέσα στο μυαλό σου. Είναι άλλο πράγμα η λογική, η διανοητική πίστη ενός επιστήμονα που ξεκινάει από το πραγματικό για να κατακτήσει το άγνωστο, και κάτι εντελώς το διαφορετικό η παράλογη και συναισθηματική πίστη του θρησκευόμενου, που ξεκινάει από το άγνωστο για να κατακτήσει δήθεν την πραγματικότητα.
Μην ξεχνάς αγαπητέ ότι οι επιστήμονες από αρχαιοτάτων χρόνων το εργαλείο της πίστης χρησιμοποιούσαν πρώτα, και εν συνεχεία αποδείκνυαν αυτό που πίστευαν, εάν μπορούσαν. Σου θυμίζω τον Δημόκριτο και τη θεωρία του. Στην εποχή του δεν υπήρχαν τα σημερινά εργαλεία για την απόδειξη των όσων έλεγε. Χρησιμοποίησε το εργαλείο της πίστης και διετύπωσε την απόρρεια της λογικής του. Όμοια και οι σύγχρονοί του διά της πίστεως δέχθηκαν ή απόρριψαν τα όσα αναπόδεικτα έλεγε περί του ατόμου.
quote:
Schwabe: Στην κολυμπήθρα της πίστης βαφτίζεις αγαπητέ την επιθυμία σου για το ανύπαρκτο, και την ονομάζεις υπαρκτό, την ονομάζεις Δημιουργό, την ονομάζεις Θεό!
Μάταια προσπαθείς να με πείσης καλέ μου φίλε ότι δεν δεν υπάρχει Αυτός που βλέπω με τα μάτια μου, ακούω με τ'αυτιά μου και τα χέρια μου πολλές φορές ψηλάφισαν. Είναι εμπειρία προσωπική, συνεχής και δεν έχεις ιδέα σχετικά. Σου συστήνω να δοκιμάσεις, δεν έχεις να χάσης τίποτε.
quote:
Schwabe: Τέλος, μην ξεχνάς πως η θρησκευτική πίστη δεν είναι καν μια αλήθεια, καθότι ουδέποτε υπήρξε ως επιστημονική αλήθεια, Επομένως, ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ φίλτατε.
Σου επαναλαμβάνω αγαπητέ ότι: " πίστις είναι ελπιζομένων πεποίθησις, βεβαίωσις πραγμάτων μη βλεπομένων ". Δια της πίστεως εννοούμε ότι ο χρόνος κάποτε άρχισε να μετρά, ώστε αυτά που βλέπουμε γύρω μας δεν έγειναν από αυτά που μπορούμε να δούμε. Μην ξεχνάς το Δημόκριτο που σου προανέφερα,.. δια της πίστεως και αναπόδεικτα διατύπωσε τη θεωρία του περί του ατόμου και(ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ) η ΣΟΦΙΑ του δεν υπήρξε ΣΑΦΗΣ αποδεικτικά, πως λοιπόν τη δέχθηκαν οι σύγχρονοί του; διά της πίστεως φυσικά, πίστεψαν στα όσα αναπόδεικτα τους έλεγε.
quote:
On omma: «εμπιστοσύνη σε ένα "πρόσωπο" και η αποπομπή κάθε αμφιβολίας αποκτούνται στην πορεία της γνωριμίας και ύστερα από ενδελεχή έρευνα και γνώση του προσώπου και της συμπεριφοράς του.»
Schwabe:
Ευσεβείς πόθοι φίλτατε του κάθε θρησκευόμενου. Λυπάμαι.
Δεν ακολουθώ "θρησκεία" αγαπητέ, αλλά "προσωπική σχέση" και η εμπιστοσύνη κτίζεται συν τω χρόνω στην πορεία της γνωριμίας.
Να δης πόσο θα λυπάσαι αγαπητέ εάν "δεν θελήσης" να Τον πλησιάσης και να Τον γνωρίσης.
quote:
Schwabe: Για τι είδους «ενδελεχή έρευνα» μιλάς όταν προσεγγίζεις κάτι που σιωπούσε και σιωπά? Τι είδους «γνώση» είναι ετούτη όταν έχεις αναγάγει την αποδοχή της πίστης ως….προέκταση της λογικής κρίσης?
Αυτός που θεωρείς ότι σιωπούσε και σιωπά είναι ζωντανός, ενεργός, μιλάει και μπορείς να αρχίσης μαζί του μιά πολύ όμορφη σχέση. Φυσικά Εκείνος "θέλει", εσύ "θέλεις"; Για να αρχίση μια σχέση πρέπει να θέλουν και οι δυό. Όταν λοιπόν "θελήσης" να Τον γνωρίσης θα σου αποκαλύπτεται και θα συνεχίσει να σου αποκαλύπτεται.
quote:
On omma: Έχεις την εντύπωση ότι είσαι ελεύθερος; δουλεύεις και είσαι δέσμιος των "ιδεών" που προβάλλεις, διότι μη μου πης πως είναι δικές σου, άλλωστε τι είναι δικό σου; τι έχεις το οποίο δεν έλαβες; τι σου ανήκει πραγματικά; όλα είναι δοσμένα, έτοιμα, και διάλεξες αυτό που ήθελες να υπηρετήσης. Όσο για την ανθρώπινη ελευθερία-ασυδωσία βλέπεις γύρω σου σήμερα τι συμβαίνει.»
Schwabe:
Βλέπεις λοιπόν ότι χωρίς να θέλεις έδωσες μια άριστη εικόνα των όσων ασπάζεσαι? ΤΙ είναι άραγε δικό σου? Τι θα σου συνέβαινε εάν δεν είχες μεγαλώσει σε χριστιανικό κράτος αλλά σε Βουδιστικό αγαπητέ? Θα μίλαγες και πάλι για τον χριστιανισμό ή θα ήσουν σφόδρα υπέρ του Βουδισμού? Στάσου λοιπόν με ειλικρίνεια και δώσε μια απάντηση φίλτατε. Μια γενναία απάντηση!
Αγαπητέ, μου ζητάς μια γενναία απάντηση, αλλά εσύ δεν δίνεις και θολώνεις τα νερά στρέφοντας την ερώτηση που σου έκανα σ'εμένα. Αυτό δεν είναι καθόλου καθαρό και γενναίο από μέρους σου.
quote:
Schwabe: Ο χριστιανός αγαπητέ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! Αμαρτάνει ακόμα και με την σκέψη! Οπότε, είτε ζεις με εμφανή δεσμά, γνωρίζοντας ποιες είναι αμαρτίες βάση των κειμένων που ασπάζεσαι, είτε με αόρατα δεσμά (ακόμα χειρότερα!) μιας και αμαρτάνεις ζώντας!
Εσύ αγαπητέ έχεις την εντύπωση πως είσαι ελεύθερος; δουλεύεις και είσαι δέσμιος των "ιδεών" που προβάλλεις, διότι μη μου πης πως είναι δικές σου, άλλωστε τι είναι δικό σου; τι έχεις το οποίο δεν έλαβες; τι σου ανήκει πραγματικά; όλα είναι δοσμένα, έτοιμα, και διάλεξες αυτό που ήθελες να υπηρετήσης. Εάν εννοείς ότι το να εργάζεσαι ακόρεστα σε αυτό που η πλειονότητα των ανθρώπων θεωρεί άδικο και βρώμικο, αυτή είναι η ελευθερία για την οποία μιλάς;
quote:
Schwabe: ...δεν έχω κανέναν δυνάστη-τιμωρό «Θεό» πλέον στο κεφάλι μου αγαπητέ. ΕΣΥ?
Ούτε κι εγώ !
quote:
On omma:
«διότι για μένα ο Θεός δεν είναι μιά απρόσωπη δύναμη ή ενέργεια, αλλά Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, και με αποδείξεις είμαι πεπεισμένος περί τούτου.»
Schwabe:
Τι πάει να πει σε πρακτικούς όρους «ο Κύριος των δυνάμεων»?
Αυτός που ελέγχει απόλυτα τις φυσικές και τις πνευματικές δυνάμεις ορατών και αοράτων. Π.χ. σ 'Αυτόν οφείλουμε τις συνεκτικές δυνάμεις που κρατούν σε συνοχή τα άτομα, τα μόρια, τα κύτταρα του σώματός μας.
quote:
Schwabe: Και για πες μου, ετούτος ο Κύριος έχει ανάγκη από προσκυνήματα και την δική σου πίστη? ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ? Για να ικανοποιηθεί? Για να δει πως όντως είναι Θεός? Για να παίξει παιχνίδια, μιας και ούτως η άλλως είναι ένας και όχι δύο?
Αγαπητέ καμμιά ανάγκη δεν έχει από αυτά που αναγράφεις. Είναι ο κάλλιστος φίλος.
quote:
Schwabe: Τι εικόνα είναι αυτή φίλτατε που έχεις για τον Δημιουργό? Μήπως ανταποκρίνεται αυτή η εικόνα περισσότερο στα μέτρα και τα σταθμά ενός ιερατείου?
Καμμία σχέση, η εικόνα που έχω βασίζεται σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ μαζί Του.
quote:
Schwabe: Για σκέψου κάποια στιγμή φίλτατε ΕΣΥ για σένα και όχι οι άλλοι για σένα, και τότε θα ανακαλύψεις πολλά.
Μα,...ο ίδιος ξεκίνησα αγαπητέ και δεν με οδήγησαν άνθρωποι. Ερεύνησα προσωπικά προσεκτικά και πραγματικά ανακάλυψα και ανακαλύπτω πολλά τα οποία εσύ αγνοείς παντελώς.
quote:
Schwabe: Ζεις φίλτατε διαρκώς με τον φόβο. Τον φόβο της απόρριψης, τον φόβο της κρίσης!
" Η αγάπη του Θεού έξω διώκει τον φόβο! "
quote:
Schwabe: Τέλος, μάθε πως ο άνθρωπος εκ του φόβου ορμώμενος προσπαθεί να ελέγχει τα όσα τον φοβίζουν. Και η συστηματοποίηση του άγνωστου, όπως το οντολογικό παιχνίδι, δημιούργησαν τις θρησκείες και τους θεούς με τα ανταποδοτικά οφέλη.
Λοιπόν αγαπητέ, φοβάσαι ΝΑΙ Η ΟΧΙ?
Αγαπητέ διακρίνω την αγωνία και τους φόβους σου.
Επιζητάς μιά απάντηση έστω και αναπόδεικτη, ώστε ενδόμοιχα να ελπίζεις πως ίσως να κάνεις και λάθος. Μάθε λοιπόν πως ο Θεός είναι αγάπη και η αγάπη "έξω διώκει" τον φόβο, διότι ο φόβος έχει "τιμωρία" και αυτός που φοβάται "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΕΝ ΤΗ ΑΓΑΠΗ!"
Το λυχνάρι του σώματος είναι το μάτι.
Εάν το μάτι είναι καθαρό,
όλο το σώμα είναι φεγγοβόλο.
Εάν το μάτι είναι πονηρό,
όλο το σώμα είναι σκοτεινό.
ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΕΟΥ..
ΤΩΡΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΠΡΙΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ..
ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ..
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
quote:
" Δε νομίζω πως μπορεί η αυθυποβολή, να στείλη γραπτό μήνυμα στο κινητό, απάντηση σε σοβαρότατο πρόβλημα που μόνο εγώ γνώριζα,
την ώρα που το σκεπτόμουν απεγνωσμένα, μη ξέροντας τι να κάνω...."
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ?
Η ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ?
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΑΝ ΘΕΣ ,ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ..
Αγαπητέ, όπως ακριβώς το γράφω,..
έλαβα γραπτό μήνυμα στο κινητό από άγνωστο αποστολέα, που λεπτομερώς μου επίλυε σοβαρότατο προσωπικό πρόβλημα που μόνο εγώ γνώριζα την ώρα ακριβώς που το σκεπτόμουν απεγνωσμένα ζητώντας τη βοήθεια του Θεού, μη ξέροντας τι άλλο να κάνω.
kai den apey8yn8hkles sthn etairia na ma8eis poios sou to esteile ?
H nomizeis oti o 8eos exei kinhto ?
Angelos
quote:
Kala kai den apey8yn8hkles sthn etairia na ma8eis poios sou to esteile ? H nomizeis oti o 8eos exei kinhto ?
Επαναλαμβάνω ότι κανείς δεν ήξερε.
Ο αποστολέας ήταν τελείως άγνωστος.
Ο Θεός πιστεύω πως μπορεί να επέμβη παντού.
quote:
On-Omma Προσπαθείς να μας πείσεις οτι η Πίστη σου δεν είναι αυθαίρετη αλλα οτι βασίζεται σε αντικειμενικά στοιχεία.
Αγαπητέ Άγγελε,
Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, απλά παραθέτω τις εμπειρίες και τις απόψεις μου όπως όλοι. Αν αυτές σκανδαλίζουν μερικούς εγώ δεν φταίω.
quote:
Και η επιχειρηματολογία σου είναι ώς εξής.
"Πιστεύω γιατί πιστεύω γιατί πιστεύω γιατι πιστεύω....."
Δεν έχεις δίκιο αγαπητέ. Δεν μπορείς να γνωρίζεις τη γεύση ενός φαγητού εάν δεν δοκιμάσεις και "ουδείς ο γινώσκων ειμή ο λαμβάνων".
quote:
Φυσικά μπορείς να πιστεύεις οτι θέλεις (όπως και κάθε άνθρωπος) αλλα αν νομίζεις οτι η πίστη σου έχει λογική βάση τότε κάνεις λάθος. Μάλιστα, απο το πόσο προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου οτι η πίστη σου έχει λογική βάση καταλαβαίνω οτι την νιώθεις να κλονίζεται. Χαλάρωσε. Η Πίστη δεν χρειάζεται λογική.
Αγαπητέ φίλε,
Θεωρώ, όπως προανέφερα, την λογική θαυμάσιο εργαλείο για την επίγνωση του περίγυρού μας και την πίστη προέκτασή της σε γνώση αναπόδεικτη ακόμη στον άνθρωπο. Δες το παράδειγμα που αναφέρω πιό πάνω για τον Δημόκριτο.
quote:
Συνιστώ περισότερη Προσευχή και λιγότερη συναναστροφή με άπιστους.
Σ'ευχαριστώ για την πραγματικά χρήσιμη συμβουλή σου αγαπητέ,
αλλά ξέχασες και τη νηστεία.
«Επαναλαμβάνω ότι κανείς δεν ήξερε.
Ο αποστολέας ήταν τελείως άγνωστος.
Ο Θεός πιστεύω πως μπορεί να επέμβη παντού.»
Αγαπητέ θα ήθελα να σε προσκαλέσω, όποτε επιθυμείς, για μια συνάντηση στην Θεσσαλονίκη όπου και θα διαπιστώσεις ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ποιος σου έστειλε το μήνυμα στο κινητό. Υπάρχει άρτια υποδομή και γνώση, και θα σου αναλυθούνε πολλοί τρόποι χρήσης κινητού τηλεφώνου.
Ας μην υποβιβάζουμε την έννοια του Θείου με…….αποστολή μηνυμάτων ή κάποιου fax.
Ως προς τα υπόλοιπα, αν και έως τώρα δεν απάντησες σε σειρά ερωτημάτων που σου έθεσα, θα επαναλάβω δυο απλές μου ερωτήσεις:
Α) ΠΩΣ είσαι βέβαιος πως ο Θεός είναι ένας και όχι δυο ή περισσότεροι?
Β) ΠΩΣ είσαι βέβαιος ότι έρχεσαι σε επαφή με τον Θεό και όχι με κάποιον Σατανά, ο οποίος και σε παρασύρει αργά αλλά σταθερά σε σκοτεινά μονοπάτια αντιπαρέρχοντας την κρίση σου με εκπλήρωση των επιθυμιών και των πόθων σου?
ΠΟΘΕΝ λοιπόν η βεβαιότητα σου αγαπητέ για τα δυο απλά ερωτήματα?
quote:
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ
ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ
ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΚΡΕΜΟΜΑΣΤΕ.
quote:
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ
asto:
ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΚΡΕΜΟΜΑΣΤΕ.
Αγαπητέ asto,
Μέσα σ' Αυτόν ζούμε, κινούμεθα και υπάρχουμε,
και δεν είναι μακρυά απ' τον καθένα μας.
Χρειάζεται απλή πίστη και το "θέλω" μας
για να Τον γνωρίσουμε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, διότι είναι
Κύριος, ευγενέστατος,
λεπτότατος στους τρόπους, τόσο αβρός
που δεν θέλει να επηρεάσει το "θέλω" μας
αποκαλυπτόμενος Εκείνος σε μας,
αλλά μας αφήνει ελεύθερα να αποφασίσουμε εμείς πρώτοι,
για το αν θέλουμε να έχουμε μια προσωπική σχέση μαζί Του
και στη συνέχεια να Του το ζητήσουμε τελείως ανεπηρέαστοι.
Αγαπητέ φίλε μιά σχέση μαζί Του
είναι ότι πιό όμορφο και πολύτιμο
θα μπορούσες να έχης στη ζωή σου.
Δεν σου μιλάω για εκκλησιές και μοναστήρια σε βουνοκορφές.
Δεν σου μιλάω για δόγματα, παπάδες, καλογέρια και τυπολατρείες.
Σου μιλάω για προσωπική σχέση και επικοινωνία
με τον Κύριο των δυνάμεων.
Το ΕΝ.
Αυτόν που δημιούργησε, συντηρεί και διατηρεί τα πάντα.
quote:
ΤO ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΕΛΛΟΓΟ ΟΝ ,ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ...
ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΕΟΥ..
ΤΩΡΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΠΡΙΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ..
για να Τον γνωρίσουμε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, διότι είναι
Κύριος, ευγενέστατος,
λεπτότατος στους τρόπους, τόσο αβρός
που δεν θέλει να επηρεάσει το "θέλω" μας
αποκαλυπτόμενος Εκείνος σε μας,
αλλά μας αφήνει ελεύθερα να αποφασίσουμε εμείς πρώτοι,
για το αν θέλουμε να έχουμε μια προσωπική σχέση μαζί Του
και στη συνέχεια να Του το ζητήσουμε τελείως ανεπηρέαστοι.
Αγαπητέ φίλε μιά σχέση μαζί Του
είναι ότι πιό όμορφο και πολύτιμο
θα μπορούσες να έχης στη ζωή σου.
Αυτόν που δημιούργησε, συντηρεί και διατηρεί τα πάντα.[/b]
Ομως διαβαζοντας τα κατωτερω :
-ΔΙΟΤΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡ ΚΑΤΑΝΑΛΙΣΚΟΝ ΘΕΟΣ ΖΗΛΟΤΥΠΟΣ
-ΜΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗΣ ΑΥΤΑ ΜΗΔΕ ΛΑΤΡΕΥΣΗΣ ΑΥΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΣ ΖΗΛΟΤΥΠΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩΝ ΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΕΠΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΕΩΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΕΝΕΑΣ ΤΩΝ ΜΙΣΟΥΝΤΩΝ ΜΕ
-ΔΙΟΤΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΖΗΛΟΤΥΠΟΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΕΞΑΦΗ Ο ΘΥΜΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
-ΕΠΕΙΔΗ ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΠΑΤΑΞΕΙ ΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΣΟΥ ΜΕ ΘΑΝΑΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟΛΕΣΘΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΓΗΣ
- ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑ ΤΑΥΤΗΝ ΘΕΛΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΠΑΤΑΞΕΙ ΠΑΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΝ ΕΝ ΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΩΣ ΚΤΗΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΜΕΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΕΓΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ
-ΔΙΟΤΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΠΟΡΕΥΣΘΑΙ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΕΙΣΑΓΑΓΕΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΜΟΡΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΧΕΤΤΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΖΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΝΑΝΑΙΟΥΣ ΕΥΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΒΟΥΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ
Προσπαθουμαι να καταλαβουμε και εμεις οι αδαεις ,αν ολα αυτα και πλειστα αλλα εδαφια καταδεικνυουν την ευγενεια του ή την λεπτοτητα του ή την αβροτητητα του ή την ελευθερια που μας παρεχει;
Σκεφτηκες μηπως ειναι δημιουργημα καποιων για ιδιων οφελος;Προσεξε παρακατω:
[quote]
-ΑΦΟΥ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΑΦΑΝΙΣΗ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΔΙΔΕΙ ΕΙΣ ΣΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΗΣ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΟΙΚΙΑΣ ΑΥΤΩΝ
-ΤΑΣ ΔΕ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΣΑ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝ ΤΗ ΠΟΛΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΑΥΤΗΣ ΘΕΛΕΙΣ ΛΑΒΕΙ ΕΙΣ ΣΕΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΣΟΥ ΟΣΑ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΚΕΝ ΕΙΣ ΣΕ
-ΚΑΙ ΕΚΥΡΙΕΥΣΑΜΕΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΔΩΚΑΜΕΝ ΑΥΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΡΟΥΒΗΝΙΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΑΔΙΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΜΑΝΑΣΣΗ
Οταν τα διαβαζεις δεν φοβασαι καθολου;
Μαλλον επικινδυνος ειναι ο θεος σου(ή οι δημιουργοι του) και μαζι του ,αθελα σου, και εσυ!
quote:
θα επαναλάβω δυο απλές μου ερωτήσεις:
Α) ΠΩΣ είσαι βέβαιος πως ο Θεός είναι ένας και όχι δυο ή περισσότεροι?
Β) ΠΩΣ είσαι βέβαιος ότι έρχεσαι σε επαφή με τον Θεό και όχι με κάποιον Σατανά ? ΠΟΘΕΝ λοιπόν η βεβαιότητα σου αγαπητέ για τα δυο απλά ερωτήματα?
Καλέ μου φίλε Schwabe,
Σ' ευχαριστώ για την προσπάθειά σου να με βοηθείσης να απεμπλακώ από την κατ' εσέ πλάνη, όμως πίστεψέ με, κανείς δεν μπορεί να με πείση να αρνηθώ την πιό όμορφη και ολοζώντανη σχέση που είχα ποτέ.
α) Την βεβαιότητα γιά την μοναδικότητά του μου έδωσε να την καταλάβω ο ίδιος.
Είναι ΕΙΣ ΠΑΤΗΡ από τον οποίον προέρχονται όλα (ορατά και αόρατα).
Η ουσία Του είναι << η αγάπη >>. Αυτή η αγάπη φανερώνεται νοητά με τον "Λόγο" (Λογική) της και εκδηλώνεται στην πράξη με το Πνεύμα της.
Β) Ο "κακός" υπάρχει επίσης και κάνει ότι μπορεί να με απομακρύνη απ' την αγάπη, τη δικαιοσύνη, την καλοσύνη, την χρηστότητα και από ότι το καλό.
Η βεβαιότητά μου λοιπόν προέρχεται από την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σχέση που έχω μαζί του.
quote:
Η βεβαιότητά μου λοιπόν προέρχεται από την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σχέση που έχω μαζί του.
Με ποιον απο τους δυο; τον Κακο ή τον Καλο;
Μηπως τελικα ειναι δυο θεοι εκει που πιστευεις;
σαν σχιζοφρενικη εκδοση ζωροαστρισμου μου ακουγεται..
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
σκοπός μου δεν είναι να σου υποδείξω ή αναλύσω την «πλάνη» που οδεύεις, αλλά να αναδειχθεί το έωλο αυτού του ισχυρισμού. Δεν προσπαθώ να σε μεταπείσω αλλά να σου επισημάνω την άλλη πλευρά της υποθέσεως. Τα ερωτήματα που θέτω, όπως αντιλαμβάνεσαι, μένουν και θα παραμείνουν αναπάντητα από τους εραστές του δυισμού.
Βλέπεις, η «επικοινωνία» με τον Δημιουργό που μας μάθανε πως υπάρχει και πως μας νοιάζεται, ήτανε και μάλλον θα είναι για πολύ ακόμα μια αέναη σιωπή.
Μια σιωπή που αφήνει ελεύθερη την ανθρώπινη δημιουργικότητα και λυτρώνει την ανθρώπινη φοβία από την αναμενόμενη απώλεια.
Ελπίζω να βγήκανε χρήσιμα συμπεράσματα για όλες τις πλευρές.
quote:
Αγαπητέ θα ήθελα να σε προσκαλέσω, όποτε επιθυμείς, για μια συνάντηση στην Θεσσαλονίκη.
Και βέβαια αγαπητέ Schwabe,
ελπίζω όταν θα βρεθώ προς SKG να τα πούμε από κοντά.
Πριν θα σε ειδοποιήσω με e-mail.
Με ποιον απο τους δυο; τον Κακο ή τον Καλο;
Μηπως τελικα ειναι δυο θεοι εκει που πιστευεις;
σαν σχιζοφρενικη εκδοση ζωροαστρισμου μου ακουγεται.. [/quote]
Αγαπητέ,
Ο Θεός που πίστεψα, γνωρίζω και ακολουθώ είναι η αγάπη !
quote:
ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ..
Και πως εξηγείς εσύ αγαπητέ την τάση αυτή ?
μήπως είναι "έμφυτη" ?
quote:
Το ερώτημα της ύπαρξης του Θεού κατέχει σημαντικότατη θέση στην κλίμακα των αναζητήσεων του ανθρώπου παγκόσμια και η ενσυνείδητη παραδοχή της ύπαρξής του ή όχι έχει σοβαρότατες συνέπειες επηρεάζοντας αποφασιστικά την πορεία της ζωής του καθενός.
Οι απαντήσεις που δίνονται είναι πολλές και συγκεχυμένες. Εάν όμως εξετάσουμε απροκατάλυπτα τα επιστημονικά δεδομένα θα διαπιστώσουμε σοβαρότατες ενδείξεις που μας οδηγούν στην παραδοχή της ύπαρξης Ενός παντοδύναμου Θεού δημιουργού της ζωής και του σύμπαντος κόσμου.
Φιλε On-Omma λες πως υπαρχουν σοβαροτατες ενδειξεις για την υπαρξη ενος Θεου.Και δεν μου λες ποιες ενδειξεις λοιπον υπαρχουν για το οτι ο Θεος αυτος ειναι του Χριστιανισμου τον οποιο εσυ δεχεσαι και οχι ο ΑΛΛΑΧ ή καποιας αλλης θρησκειας;
Υπαρχουν ομως και καποιες αλλες σοβαροτατες ενδειξεις που δειχνουν οχι οτι δεν υπαρχει Θεος αλλα οτι δεν ειναι παναγαθος και μια απο αυτες ειναι αγαπητε φιλε η τρομερη δυστυχια και ο πονος που υπαρχει στον κοσμο.
Αν λοιπον υπαρχει ο Θεος που λες γιατι δεν βοηθαει τους εκατομμυρια ανθρωπους που υποφερουν;
Ουτε οτι υπαρχει γνωριζω , ουτε οτι δεν υπαρχει γνωριζω.
-Γιατι αυτο;
Διοτι δεν γνωριζω ολα τα γεγονοτα , απ΄την αρχη εως το τελος.Βλεπω μονο μια μικρη γραμμη που ισως να ειναι ενα ελαχιστο μερος της ακτινας του κυκλου.
-Αρα δεν μπορουμε να ξερουμε;
Οχι δεν μπορουμε .
-Γιατι αυτο ;
Διοτι θα αλλοιωνε την ελευθερη βουληση του ανθρωπου , αν θελεις να πας στο σπιτι σου και εχεις μονο ενα δρομο δεν μπορεις να επιλεξεις διαδρομη.
-Δηλαδη ειναι το θεμα της διαδρομης ;
Ειναι κι΄αυτο μια επιλογη , δεν μπορω ομως να σου απαντησω με σιγουρια ,παντως ειναι μια φαινομενικη πραγματικοτητα επιλογης.
-Αφου ομως ολοι οι δρομοι οδηγουν σπιτι , αργα ή γρηγορα θα φθασω αρα δεν ειναι το ιδιο αποτελεσμα;
Οχι δεν ειναι .
-Γιατι;
Επειδη αντιμετωπισες διαφορετικες καταστασεις στην διαδρομη ,και εφτασες «διαφορετικος» στο σπιτι .
-Αρα αφου δεν ξερω , επιλεγω συμφωνα με αυτο που πιστευω καλλυτερο ;
Ναι αυτο κανεις την συγκεκριμενη στιγμη , αλλα στην διαδρομη μπορεις να αλλαξεις πορεια απο 0 εως 360 μοιρες.
-Φαινοντε απλα τα πραματα.
Και ειναι.
-Ισως , θα μπορεσω να δω ποτε τον κυκλο ολοκληρο;
Δεν ξερω , πιστευω πως ναι.
zinon
ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΠΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ
ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ-ΟΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΔΑΜΙΝΟΤΗΤΑΣ !
ΠΩΣ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΟΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΤΟΥ?
ΕΝΩ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.
ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΟΛΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΜΕΣΑ
ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΙΜΕΣ.
ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΟΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΟΛΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ
ΚΑΙ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΟ ΚΑΝΟΝΑ ΒΑΣΗ ΜΙΑΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ
gh
quote:
Φιλε On-Omma λες πως υπαρχουν σοβαροτατες ενδειξεις για την υπαρξη ενος Θεου.Και δεν μου λες ποιες ενδειξεις λοιπον υπαρχουν για το οτι ο Θεος αυτος ειναι του Χριστιανισμου τον οποιο εσυ δεχεσαι και οχι ο ΑΛΛΑΧ ή καποιας αλλης θρησκειας;
Αγαπητέ φίλε,
ο μόνος τρόπος να πεισθείς για το "ποιός πραγματικά είναι",
είναι να θελήσεις να ζητήσεις από τον ίδιο
να σου αποκαλύψει αυτό που για σένα ακόμη αποτελεί ερώτημα.
Θα μπορούσα να σου γράψω σχετικά με τις εμπειρίες μου,
όμως, πίστεψέ με "η προσωπική εμπειρία" είναι ακλόνητη
και "ουδείς ο γινώσκων, ειμή ο λαμβάνων".
quote:
Υπαρχουν ομως και καποιες αλλες σοβαροτατες ενδειξεις που δειχνουν οχι οτι δεν υπαρχει Θεος αλλα οτι δεν ειναι παναγαθος και μια απο αυτες ειναι αγαπητε φιλε η τρομερη δυστυχια και ο πονος που υπαρχει στον κοσμο. Αν λοιπον υπαρχει ο Θεος που λες γιατι δεν βοηθαει τους εκατομμυρια ανθρωπους που υποφερουν;
Καλέ μου φίλε,
Η εκφορά γνώμης ή άποψης, εν αγνωσία του αντικειμένου,
αντίκειται στην ορθή κρίση.
Μπορείς να κατηγορήσεις Εκείνον που έδωσε στον άνθρωπο
την απόλυτη ελευθερία "να διαθέτει εαυτόν" καθώς ο ίδιος θέλει;
Εάν ο άνθρωπος είχε περιορισμούς, τότε θα λέγαμε ότι δεν είναι ελεύθερος. Ο άνθρωπος φίλε μου είναι ελεύθερος να κάνει από το απόλυτο κακό μέχρι το απόλυτο καλό.
Είναι απόλυτα ελεύθερος να κτίσει "το αιώνιο πνευματικό του σώμα". Δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Θεό γιά τις ατομικές βόμβες που έρριξαν άνθρωποι για να σκοτώσουν ανθρώπους στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι.
Δεν μπορείς να κατηγορήσεις το Θεό για τις μετέπειτα συνέπειες (τερατογεννέσεις κ.ά).
Δεν μπορείς να κατηγορήσεις το Θεό για το θάψιμο των πορτοκαλιών και των βερυκόκων στις χωματερές, για το χύσιμο του γάλατος και για τη σκληροκαρδία των ανθρώπων.
Edited by - On-Omma on 15/02/2005 10:54:09