ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
24/08/2007, 14:58:50
eidos:
«απο αυτα που γραφεις και απο το τροπο που τα γραφεις ειναι ξεκαθαρο, οτι δεν εχεις διαβασει ποτε σου τη Βιβλο!...»

Κοίτα να δεις φίλτατε, στην περίπτωση σου ισχύει το εξής σοφό: ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ!

Οι Αβρααμικές παπαγαλίες με τις οποίες ζαλίζεις τους αναγνώστες, είναι τετριμμένες και πολλάκις μεταποιημένες. Δεν είσαι ο πρώτος, πάρτο χαμπάρι.

Εάν δεν μπορείς να απαντήσεις ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝΕ (γνωστή η τάση σου να υπεκφεύγεις..), τότε καλύτερα να σιωπάς. Εάν θαρρείς πάλι πως κάτι κάνεις με το να δημιουργείς θόρυβο, διότι επί της ουσίας τίποτα δεν προσθέτεις, τότε……ζήσε το όνειρο σου!!

Τέλος, για να μπορέσεις ΕΣΥ να αξιώσεις «γνώσεις» επί της Αγίας Γραφής, θα χρειαστεί πολύ κόπος ακόμα….

eidos:
«αν καταδεχτεις να μου απαντησεις, στο απλο παραδειγμα, για τον Σοφο καθηγητη, (το θυμασαι;) μπορουμε να συζητησουμε και για οτι αλλο στη συνεχεια.»

Σου έχω πει και παλαιότερα πως οι παιδαριώδεις σου «δειγματοληψίες», απλά κουράζουνε. Να μάθεις να σκέφτεσαι και δίχως την προοπτική του εγκιβωτισμού, και σίγουρα θα σε ωφελήσει.

Κοίτα λοιπόν να μελετήσεις καλύτερα την Αγία Γραφή, την οποία κάκιστα πιάνεις στα χέρια σου με τόσο επιπόλαια «γνώση», και εάν θέλεις να παριστάνεις τον επαΐοντα τότε να κοιτάς να απαντάς με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και όχι με αέρα κοπανιστό…

Άντε να δούμε..

24/08/2007, 15:41:12
Ψηλός:
«Βρε Σβάμπε, είσαι καλά ή έπαθες τίποτα;;
Μήπως σε πείραξε ο ήλιος; Μήπως έφαγες τίποτα βαρύ;
Μήπως ήπιες τίποτα και σου την έδωσε;;»

Ψηλέ, τελικά ή το κλίμα που ζεις δεν σου κάνει καλό ή θα πρέπει να ανησυχούμε για την πνευματική σου διαύγεια!!

Την Αγία Γραφή ούτως η άλλως ελάχιστα την γνωρίζεις (πλην των αντιγραφών και της τυφλής αποδοχής-παπαγαλίας που χαριεντίζεσαι..), τουλάχιστον μην εκτίθεσαι με κουπόνι διαρκείας.

Τα όσα γράφω μπορείς εάν θέλεις να τα απαντήσεις, φυσικά προβάλλοντας ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΑΦΙΑ, και εάν σφάλω Ψηλέ να είσαι σίγουρος ότι θα φανεί.

Άντε να δούμε και σένα…

eidosΜέλος
24/08/2007, 15:57:25
sc.
εχεις πολυ πλακα!
αλλα επειδη και αυτη μας χρειαζεται! οκ!
(μολις τελειωσα το μασημα, μπορω για λιγο να μιλησω; ευχαριστω!)

πιστευεις οτι βρισκομαι εδω για να πω κατι καινουργιο;
ασχετα το τι πιστευεις, η το τι λες οτι πιατευεις, ειμαι σιγουρος πως πολλα απο αυτα που εχω γραψει, για πολλους ειναι καινουργια. (και για σενα.. και για σενα!!)

και εγω εχω μαθει διαφορα εδω, δεν ειναι ντροπη να το πω. (και να το πεις!)
καλο ειναι και να ντρεπωμαστε που και που, sch. (μην κοκκινιζεις.. θα σε καταλαβουν ολοι!!)

για τον Αβρααμ επειδη δεν ξερεις τιποτα περι του ανθρωπου Αβρααμ, μην τον χρησιμοποιεις (εκτος αν μπορει να σου πει περισσοτερα για αυτον ο Κορδατος, οποτε ζητα του να σε συνδραμει, θα το κανει με χαρα)

αυτα που μου γραφεις, ειναι τοσο, ατεκμηριωτα, και τοσο ανακριβη, (και τοσο εμπαθη) που και να στα αναλυσω παλι δεν θα καταλαβεις τιποτα)
(δεν νομιζω να αμφιβαλλεις οτι μπορω, γιατι αν αμφιβαλεις, και αν δεν καταλαβαινεις, τοτε την δικη σου νοημοσυνη υποτιμας)
(σου συμβαινει συχνα; γιατι αν σου συμβαινει συχνα, να πας να το κοιταξεις!!)
με καταλαβαινεις;

(δεν αξιωνω τιποτα περισσοτερο, απο αυτα που δικαιουμε να αξιωνω)
(δεν μπορεις να αξιωνεις ως δικα σου, αυτα που εχεις απορριψει)

(ο Σοφος Καθηγητης απο καπου σε βλεπει και γελαει μαζι σου, τωρα)

24/08/2007, 17:48:08
eidos:
«εχεις πολυ πλακα!
αλλα επειδη και αυτη μας χρειαζεται! οκ!»

Χαίρομαι βρε, χαίρομαι που το διασκεδάζεις!!!

eidos:
«πιστευεις οτι βρισκομαι εδω για να πω κατι καινουργιο;»

Δεν πιστεύω τίποτα, απλά παρατηρώ. Και εσύ φίλτατε, ούτε κάτι το καινούργιο καταθέτεις αλλά ούτε καν αυτά τα λίγα που λες τεκμηριώνεις…

eidos:
«καλο ειναι και να ντρεπωμαστε που και που, sch. (μην κοκκινιζεις.. θα σε καταλαβουν ολοι!!)»

Πάλι καλά που εσύ γελάς με αυτά που εσύ γράφεις…..

Αλλιώς……………θα ανησυχούσα!!

eidos:
«για τον Αβρααμ επειδη δεν ξερεις τιποτα περι του ανθρωπου Αβρααμ, μην τον χρησιμοποιεις..»

Σου έχω πει επανειλημμένα, να μιλάς με ΤΕΚΜΗΡΙΑ και όχι με αέρα κοπανιστό. Επειδή έχει τύχει να φροντίσω με την δέουσα σοβαρότητα την μελέτη της ιουδαϊκής θεολογίας, καλά θα κάνεις να σκέφτεσαι λιγάκι καλύτερα πριν γράψεις τις ίδιες θεολογικές ή ιστορικές ασυναρτησίες….

eidos:
«αυτα που μου γραφεις, ειναι τοσο, ατεκμηριωτα, και τοσο ανακριβη, (και τοσο εμπαθη) που και να στα αναλυσω παλι δεν θα καταλαβεις τιποτα)»

Το μόνο που εδώ είναι ανακριβές φίλτατε, είναι η έωλη σου δοξασία.

Κάνε μου λοιπόν την χάρη και ΑΠΕΔΕΙΞΕ τα όσα γράφεις, κάνε μου λοιπόν την χάρη και ΑΠΕΔΕΙΞΕ ότι τα όσα γράφω είναι «ατεκμηρίωτα».

ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

eidos:
«(δεν νομιζω να αμφιβαλλεις οτι μπορω, γιατι αν αμφιβαλεις, και αν δεν καταλαβαινεις, τοτε την δικη σου νοημοσυνη υποτιμας)»

Φίλτατε απέχεις πολύ από το σημείο να χαρακτηριστείς «γνώστης» της Αγίας Γραφής. Άσε την νοημοσύνη την δικιά μου στην άκρη και ξεκίνα να ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΑ ΟΣΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝΕ, διότι εκτός από ρηχότητες και δήθεν ατάκες δεν γράφεις και τίποτα αξιόλογο ως τώρα.

Βρε κόλλημα….

eidos:
«(ο Σοφος Καθηγητης απο καπου σε βλεπει και γελαει μαζι σου, τωρα)»

Μήπως είναι ο ίδιος που……έμαθες και εσύ??

eidosΜέλος
24/08/2007, 18:34:36
sc.
εχεις δικιο, δεν χρειαζετε αλλο
λοιπον ας αφησουμε την πλακα!
θες λοιπον να μιλησουμε σοβαρα;

ενταξει
θα ξεκινησω με ενα παραδειγμα, και αν θελεις μου απαντας:
"ενω ο καθηγητης παραδινει την λυση μια δυσκολης εξισωσης στους σπουδαστες του, πλησιαζει την εδρα ενας απο τους σπουδαστες, και με αγεροχο και αλλαζον υφος, απαιτει να λυσει αυτος την εξισωση, γιατι οπως διατεινεται, ο Σοφος Καθηγητης δεν εχει ιδεα!
τι θα κανει σε αυτη τη περιπτωση ο Σοφος Καθηγητης;

εκει δεν ειχαμε μεινει τη προηγουμενη φορα;
που δεν ειχες απαντησει;! θυμασε;

σκεφτηκα να σου παραθεσω ενα ακομα πιο απλο παραδειγμα, αλλα παλι σκεφτηκα, πως εφοσον σε αυτο το ηδη πολυ απλο παραδειγμα αδυνατεις να απαντησεις, πως να απαντησεις σε κατι λιγο πιο περιπλοκο;

(θα σου απαντησω και στα εδαφια που μου παρεθεσες, μην νομιζεις (και χαιρεσαι) πως τα ξεχασα)

Impious VarmintΜέλος
24/08/2007, 19:49:55
Αγαπητέ eidos όπως σου είπα και παλαιότερα το παράδειγμα σου είναι πέρα για πέρα άστοχο.Λογικά προσπαθείς να κάνεις έναν παραλληλισμό μεταξύ του Καθηγητή-Θεού με τον Μαθητή-Ανθρωπο.Αν κάνω λάθος σε παρακαλώ διόρθωσε με και εξήγησε μου τι ακριβώς εννοείς με τον όρο "εξίσωση" και την αλαζονεία του μαθητή απέναντι στον καθηγητή.Οπως είχα αναφέρει και τότε ο Θεός δεν προσπαθεί να λύσει κάποιου είδους "εξίσωση",αλλά ακόμη και αυτό να συνέβαινε,ταπεινή μου γνώμη είναι πως θα έπρεπε να αποδείξει στον αλλάζων μαθητή το λάθος των λεγομένων του.Να του αποδείξει δηλαδή πως κάνει λάθος που Τον αμφισβητεί.

Impious Varmint

el.elyonΜέλος
25/08/2007, 09:27:01
quote:
eidos: ενταξει
θα ξεκινησω με ενα παραδειγμα, και αν θελεις μου απαντας:
"ενω ο καθηγητης παραδινει την λυση μια δυσκολης εξισωσης στους σπουδαστες του, πλησιαζει την εδρα ενας απο τους σπουδαστες, και με αγεροχο και αλλαζον υφος, απαιτει να λυσει αυτος την εξισωση, γιατι οπως διατεινεται, ο Σοφος Καθηγητης δεν εχει ιδεα!
τι θα κανει σε αυτη τη περιπτωση ο Σοφος Καθηγητης;
εκει δεν ειχαμε μεινει τη προηγουμενη φορα;
που δεν ειχες απαντησει;! θυμασε;

Eidos αν εσύ είσαι ο σοφός καθηγητής τότε ο Schwabe θα πρέπει να απαντήσει, είσαι ο σοφός καθηγητής???????

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

eidosΜέλος
25/08/2007, 09:31:06
I.V.

εχω ηδη απαντησει σε προηγουμενα μου μηνυματα, για την εξισωση και το τι αυτη σημαινει!
και πως αυτο το παραδειγμα μας βοηθα να καταλαβουμε, τους λογους για τους οποιους ο Δημιουργος, φαινεται οτι δεν συμμετεχει σε οσα συμβαινουν στο πλανητη γη.

λοιπον, το παραδειγμα αυτο μας λεει το εξης:
ο Δημιουργος ξερει τον τροπο ωστε ο ανθρωπος (το δημιουργημα του) να απολαμβανει τη ζωη του, και να ειναι ευτυχισμενος σε αρμονια με το περιβαλλον του.
πως μπορει να φτασει σε αυτο ο ανθρωπος: με το να υπακουει στον Δημιουργο του, να τον 'φοβαται' και να ζηταει τη καθοδηγια του.

τι εκανε ο ανθρωπος οστοσω; αμφισβητησε τον Δημιουργο του, του ειπε, μπορω και μονος! και τον εβγαλε απο τη ζωη του.
ομως η βασικη προυποθεση για να λυσει την εξισωση ο ανθρωπος, ηταν να εχει τον Δημιουργο του κοντα του, να τον υπακουει, να ζηταει την καθοδηγια του.
αφου φερθηκε ως αλλαζον, και εδιωξε μακρια του, τον Δημιουργο του, εξ ορισμου πλεον η εξισωση δεν μπορει να λυθει!
ο ανθρωπος δεν μπορει να πετυχει, μονος του, να ζει ευτυχισμενος, και σε αρμονια με το περιβαλλον του.
τι μπορουσε να κανει ο Δημιουργος οταν ο ανθρωπος, με περίσσιο θρασος επεμενε οτι θα τα καταφερει;
ειχε δυο επιλογες:
η να τον αφησει να 'παθει για να μαθει', η να τον θανατωσει επι τοπου εφοσον το ατοπημα που εκανε ο ανθρωπος ηταν αξιο θανατου.

ο Σοφος Καθηγητης, αποφασισε να αφησει το σπουδαστη του να ΄παθει για να μαθει' .
γιατι;
γιατι αν τον θανατωνε αμεσως, οι αλλοι σπουδαστες, θα εμεναν με την απορια αν τελικα ο αλλαζον σπουδαστης ειχε δικιο η οχι.
και οποιαδηποτε στιγμη στο μελλον καποιος αλλος σπουδαστης θα μπορουσε με την ιδια ευκολια να εγειρει την ιδια αξιωση.
ετσι ο Δημιουργος αποφασισε να δωσει χρονο στον σπουδαστη του.
να αποδειξει τι;
ο Ιδιος ηξερε οτι ο ανθρωπος θα αποτυγχανε, ωστοσο Εκεινος θα ειχε το 'δεδικασμενο' για να το χρησιμοποιησει μελλοντικα, αν χρειαζοταν.

βεβαια, ο Καθηγητης παροτι εφυγε απο την αιθουσα διδασκαλιας, δεν εφυγε απο το κτιριο, πραγμα που σημαινει, οτι ειναι κοντα, και ανα στιγμη μπορει να επεμβαινει οπως εκεινος κρινει οτι πρεπει να το κανει.

και οπωσδηποτε ο Δημιουργος, αφου ο σπουδαστης 'παθει' θα επαναφερει τη ταξη στην αιθουσα διδασκαλιας, και θα λυσει και την εξισωση, στη πραξη.

25/08/2007, 10:21:49
Κι όμως, το όνειρο κάθε δασκάλου είναι ο μαθητής του να τον ξεπεράσει. Τότε έχει πετύχει στο έργο του.

macedon

eidosΜέλος
25/08/2007, 11:24:00
Μ.
μαλλον αυτο ειναι το ονειρο και η φιλοδοξια καθε μαθητη, και οχι καθε δασκαλου!