ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περιφερειακό θέμα συζήτησης. Νοέμβριος 2006 - Απρίλιος 2007 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Περιφερειακό θέμα συζήτησης. Νοέμβριος 2006 - Απρίλιος 2007 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

amalia53 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
09/03/2007, 02:28:59
quote:
libero:

…η ιστορία μιλάει από μόνη της.

libero
πράγματι η ιστορία μιλάει από μόνη της! Για να δούμε λοιπόν τι μας λέει για το τόπικ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ (Η ΑΡΧΗ) -κάνε κλικ
το οποίο έφερες ως παράδειγμα για να στηρίξεις την παρακάτω άποψή σου:
"Θεωρώ υπερβολικό να απενεργοποιείται ένα μέλος για «δήθεν» χυδαιολογία, όταν υπήρξε αυτό…
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=8&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=7402
γεμίζοντας 6 σελίδες χωρίς καμιά διαγραφή. Όταν βέβαια τελείωσε το μπινελίκι το θέμα έκλισε, αφού δεν είχε πια ενδιαφέρον για "κάποιους". "

Όπως λοιπόν μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε επισκεφτεί το θέμα αυτό, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα Δυόμιση ημερών, έγιναν τα ακόλουθα από την ομάδα των υπευθύνων:

- 49 επεμβάσεις διαγράμμισης σε μηνύματα
- 5 συστάσεις
(και συγκεκριμένα από το συντονιστή Dying_Incubus - υπήρξαν συστάσεις και από διάφορα μέλη επίσης)
- απενεργοποιήθηκαν 2 λογαριασμοί που είχαν άμεση υπαιτιότητα για την έντονη σύγκρουση που δημιουργήθηκε και στων οποίων τα μηνύματα έγιναν πάμπολλες επεμβάσεις
- το θέμα τελικά απενεργοποιήθηκε (μέσα σε 2,5 ημέρες από τη στιγμή που ξεκίνησε η όλη κατάσταση)
- για ένα μήνα δηλώσαμε ότι δε θα δεχτούμε να ανοίξει άλλο παρόμοιο θέμα , όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην παρακάτω δήλωσή μου, στο θέμα εκείνο:

Απεστάλη: 05/12/2005, 16:12:27
"ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.
ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2005, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ ΘΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.

ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ EMAIL, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ."

Όπως βλέπεις libero, δεν υπάρχει κάποια συνάφεια μεταξύ της δήλωσής σου και του θέματος στο οποίο αναφέρεται αυτή (υπάρχει περίπτωση, για άλλους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τη γενική σου κριτική ικανότητα, απλώς να έχεις παρεξηγήσει ή να έχεις παρανοήσει τη συγκεκριμένη κατάσταση)
Σε παρακαλώ από την πλευρά σου, να μας δώσεις κάποια σαφή απάντηση, σχετικά με το όλο θέμα: δηλάδή, γιατί το ανέφερες, αφού σε πλήρη αντίθεση με ότι έγραψες, στο συγκεκριμένο τόπικ η αντιμετώπιση των υπευθύνων είναι καταφανής!

Θα ήθελα να επισημάνω επίσης, αναφερόμενη σε όσους συμμετέχοντες διατείνονται ότι είναι εκπρόσωποι του σκεπτικισμού και συγχρόνως κατακρίνουν το ESOTERICA, τους υπεύθυνους και μέλη, για έλλειψη σκεπτικιστικής στάσης, ή ακόμα και για διωγμούς (έλεος!) των σκεπτικιστών...
ότι ακριβώς σε μία τέτοια περίπτωση όπως η παραπάνω, θα έπρεπε εάν ήταν πραγματικοί σκεπτικιστές να επέμβουν και να δείξουν την καταφανή (για όποιον απλά κάνει κλικ στο αναφερόμενο τόπικ) αλήθεια.
Φαίνεται όμως, πως όταν υποστηρίζονται από μία παντελώς ανακριβή δήλωση και ερμηνεία τα ατομικά συμφέροντα, ο υποτιθέμενος σκεπτικισμός πάει... περίπατο.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

09/03/2007, 02:52:08
quote:
Ostria:
Καλά, έχω πάθει κάτι τώρα! Βρε κορίτσια είδατε μια απλή καθημερινή χιουμοριστική έκφραση (ναι έχει και σεξουαλικό υπονοούμενο, ε, και;!) και την πήρατε προσωπικά (ούτε η κυρία Λουκά δεν θα θιγόταν τόσο!) και της δώσατε φιλοσοφική υπόσταση και αναρωτιέστε αν ταιριάζει ή όχι στο προφίλ του φόρουμ..!!!!! (Αμαλία με κούφανες λέμε)

Ostria όπως σίγουρα ξέρεις, η ομάδα των συνεργατών του ESOTERICA δεν αποτελείται μόνο από "κορίτσια".
Το θέμα δεν αφορά προσωπική ευθιξία, αποτελεί ζήτημα αρχών του παρόντος χώρου.
Τις αρχές αυτές δεν τις διαπραγματευόμαστε, όποιο κι αν είναι το προσωπικό μας κόστος από τη δυσαρέσκεια ορισμένων ανθρώπων, που μας καταλογίζουν πως είμαστε άδικοι ή δεν έχουμε χιούμορ.
Δε ζυγίζουμε έτσι τα πράγματα.

Ψυχή μου,

09/03/2007, 03:36:24
quote:
gigenis στην προηγούμενη σελίδα, μέσω email:

ειναι χυδαια η φραση μου ενω ειναι τεχνη το σχεδιο που δειχνει να ξεσκηζει με το υπερμεγεθη
πεος του ενας σατηρος μια νυμφη

υγ.
ευχαριστω απαντες για την ψηφο τους

Μιας και έφερε, ξανά στην κουβέντα, ο gigenis το θέμα του συγκεκριμένου πίνακα με τον σάτυρο, που δημοσίευσε ο ellovos στο θέμα Terminal Station : Mystery, σκεφτήκαμε ότι υπάρχει και η πιθανότητα να έχει δίκιο.
Εμείς ούτως ή άλλως "νίπτουμε τας χείρας μας".
Τι λέτε; Να κάνουμε ένα δημοψήφισμα, αφού είναι και επίκαιρο, για το ποιος από τους δύο πρέπει να απενεργοποιηθεί;

Τον ellovos
ή τον gigenis;

Άλλωστε έρχεται και Πάσχα.
Το συνηθίζει η υπέρτατη αρχή, να επιδεικνύει κάποια επιείκια...

(Για την καταδίκη ή όχι του ellovos, νομίζουμε ότι θα ήταν καλό, να επιτρέψουμε και στον Troll να ψηφίσει...)

Ψυχή μου,

kostakisΜέλος
09/03/2007, 08:47:43
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητή gretel μία ένσταση και μάλιστα βασική

Γράφεις

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Κι εσύ jonnie πριν κάνεις αναμετάδωση ένα τέτοιο μήνυμα δεν το διαβάζεις?

--------------------------------------------------------------------------------

οχι

KAKΩΣ

Αξιότιμη φίλη, όταν κάποιος μας εμπιστεύεται το οτιδήποτε προκειμένου στα πλαίσια μίας - άτυπης έστω - "φυλάκισής" του, να εκφράσει τη γνώμη του προς τον "έξω κόσμο", κάθε πολίτης με ανεπτυγμένο αίσθημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ μεταφέρει το εκάστοτε κείμενο, γνώμη ή γραπτή δήλωση ΑΥΤΟΥΣΙΑ με τη δεδομένη φυσικά επισήμανση ότι αφορά γνώμη τρίτου και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει απαραίτητα την προσωπική του άποψη.
Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη απάντηση ήταν απλά μία ατυχής στιγμή σου (αν κρίνω από άλλες παρεμβάσεις σου) και πιστεύω ότι ήδη έχεις ανακαλέσει αυτή σου την προσέγγιση, ανεξαρτήτως αν θα ήταν προτιμότερο και πιο εκτιμητέο αυτό να γίνει δημοσίως στο topic.
Κατά τα λοιπά, παρότι αντιλαμβάνομαι τις αιτίες προσωρινής απενεργοποίησης του φίλτατου gigenis, θα συστρατευτώ με την άποψη του johnnie και της ostria, περί του "χλιαρού" του όλου πράγματος και θα αιτηθώ την επαναδιαπραγμάτευση του θέματος. (Χώρια που ο gigenis όντως έχει ένα πολύ ενδιαφέρον - αναγνωστικά - ιδιόμορφο χιούμορ, έστω και κυνικό κάποιες φορές).
Όσο για τις προσωπικές επιθέσεις που τυγχάνει να κάνει σε κάποιους από εσάς, είμαι κατά κάθε τέτοιας μορφής αντίδρασης, αλλά σκεφτείτε - ως συντονιστές, άρα ως "προύχοντες" της κοινότητας μας" - ότι αυτή είναι η φυσική συνέπεια της θέσης σας στη σύγχρονη Ελλάδα : για όσα συμβαίνουν φταίνε οι άρχοντες (πολιτικοί), για τα μικρά και για τα μεγάλα. Ποσώ μάλλον για αντιπαραθέσεις απόψεων... έτσι δεν είμαστε οι νεοέλληνες τελικά; αεί στο πέρας των πολεμικών μας ευθύνονται οι τρίτοι. Αποδεχτείτε το με χαμόγελο και κατανόηση και όλα θα είναι θετικότερα στο esoterica.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

09/03/2007, 10:14:27
quote:

Ostria όπως σίγουρα ξέρεις, η ομάδα των συνεργατών του ESOTERICA δεν αποτελείται μόνο από "κορίτσια".
Το θέμα δεν αφορά προσωπική ευθιξία, αποτελεί ζήτημα αρχών του παρόντος χώρου.
Τις αρχές αυτές δεν τις διαπραγματευόμαστε, όποιο κι αν είναι το προσωπικό μας κόστος από τη δυσαρέσκεια ορισμένων ανθρώπων, που μας καταλογίζουν πως είμαστε άδικοι ή δεν έχουμε χιούμορ.
Δε ζυγίζουμε έτσι τα πράγματα.

Καλά βρε Αμαλία μου, γιατί κόλλησες στο "κορίτσια", εσάς είδα να αντιδράτε σε εσάς απηύθυνα το μήνυμα.
Αν είναι προσωπική ευθιξία ή ζήτημα των αρχών του χώρου, εσύ το ξέρεις, εγώ μπορώ να πω μόνο πώς το προσέλαβα. Εξάλλου και τις αρχές του χώρου άνθρωποι τις βάζουν ανάλογα με τα δικά τους στάνταρ. Τέλος πάντων και στις δύο περιπτώσεις θεωρώ την αντίδραση υπερβολική. Σε ανοιχτό φόρουμ μπαίνουμε, όχι σε εκκλησία...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

09/03/2007, 11:54:45

quote:

quote:
Ο λογαριασμός Troll απενεργοποιείται για ένα μήνα.

Ostria

Πότε έγινε πάλι αυτό και για ποιόν λόγο;

α, ο λογος ηταν σοβαροτατος!

του ειπε ο χεντριξ να κοψει το τρολλαρισμα και εκεινος απαντησε να κοψουν το αμαλιαρισμα...

στην πραγματικοτητα τον θεωρουν εξ αρχης κλωνο, αλλά κανουν μεγαλο λαθος

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8798

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7853&whichpage=10

κανω απεργια φατσουλων σε ενδειξη συμπαραστασης στους αδικοεξορισμενους συντροφους τρολλ και γηγενη

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

09/03/2007, 12:01:52

quote:

amalia

Να κάνουμε ένα δημοψήφισμα, αφού είναι και επίκαιρο, για το ποιος από τους δύο πρέπει να απενεργοποιηθεί;

Τον ellovos
ή τον gigenis;

τον Βαραβα, το Βαραβα!

ΥΓ. τωρα αν κανοντας χιουμορ σε αποκαλουσα Ποντια Αμαλια κατα το Ποντιος Πιλατος, και σου ελεγα να αφησεις τον Βαραβα και να απενεργοποιησεις τον χεντριξ (που θα ταυτιστει κιολας λογω Πασχα), θα το θεωρουσες υβρη και προσβολη?

κανω απεργια φατσουλων σε ενδειξη συμπαραστασης στους αδικοεξορισμενους συντροφους τρολλ και γηγενη

www.johnniebegood.gr

vasiliskosΜέλος
09/03/2007, 12:53:51
Βρε παιδιά όντως μας χρειάζεται λίγο χιούμορ σ’αυτή τη ζωή (στην άλλη δεν ξέρω τι παίζει..)

Πρώτα όμως να πω ότι τα μέλη που ο λογαριασμός τους απενεργοποιήθηκε έχουν και τη δική μου συμπαράσταση. Ούτε τα ξέρω ούτε με ξέρουν. Πιθανότατα και να μην γουστάρουν καν αυτά που γράφω όπως κι εγώ τα έπαιρα συχνά πυκνά στο κρανίο όταν διάβαζα μερικά σχόλια τους αλλα υγιής αντιπαράθεση είναι να θέλεις και τον διαφωνούντα εκεί να στα χώνει και να του τα χώνεις με μπόλικη δόση από χιούμορ και μπινελίκια!!! Αμα φύγει τι θα κάνουμε θα χειροκροτάμε ο ένας τον άλλο??

Και στο κάτω κάτω κι εμένα με είπε ΞΙΝΗ ο ellovos τι πρέπει τώρα να το πω στη μαμά μου να τον μαλώσει? (παρεπιπτόντως ακόμα δεν μου έχει απαντήσει γιατί με είπε έτσι!)

Τώρα η έννοια του χιουμορ είναι το θέμα μας. Για να δουμε πως το εννοεί ο καθένας.. Θα σας αποκαλύψω κάποια τρομακτικά μυστικά!!!!!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ!

Στη Μεγάλη Στοά της Πεντέλης δεν μπαίνει όποιος κι όποιος. Περνάς μεγάλη διαδικασία για να πας.
Εγώ είμαι μια από τις πιο φρέσκιες μαθητευόμενες. Ξέρετε μ’αφήνουν έξω από το ξωκκλήσι μαζεύω καφέδες, πλαστικά ποτηράκια, αποτσίγαρα.... τα γνωστά.

Οση ώρα οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΛΙΟΙ κάνουν επικλήσεις στον ΓΚΟΥΑΝΤΛΑΣΟΥΝΧΑΡΟΥΡΜΠΑΝΤΟΥΚΑΒΖΟΥΝΒΖΟΥΝΑΛΜΠΑΧΡΕΙΝΓΚΙΟΥΖΕΛΚΟΥΤΣΟΥΚΝΙΑΧΝΙΑΧΠΑΡΤΑΜΑΣΟΛΑ,
εμένα μου δίνουν και διαβάζώ ένα φυλλάδιο που λέγεται «1425 τρόποι ν’αντιστέκεσαι στα φόρουμ». Είναι μια περίληψη από ένα παλιό δυσεύρετο απόκρυφο κόμικ που φέρνει τον «ύποπτο τίτλο»
«θέλοντας ο βλάχος και μη θέλοντας ο ζωγράφος φόρεσε κι εσύ χριστέ μου κόκκινα τσαρούχια ».

Δεν ξέρω στα επομενα στάδια της μύησης τι γίνεται περιμένω με αγωνία...
Κάτι άκουσα ότι εμφυτεύουν ένα ειδικό μικροτσίπ που έχει το κωδικό «Ω-ΟΞΕΑ ΛΙΠΑΡΑ»... Θα σας γελάσω. Η μυστικότητα που επικρατεί είναι χαρακτηριστική.

Να φανταστείτε ότι επειδή οι ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ έχουν καταστρώσει ολόκληρο σχέδιο να εισχωρήσουν με τρόπο ύπουλο στη στοά, κάθε μέλος υποχρεούται να διακτινίζεται μέσω του ΤΖΟΝΙΜΠΙΓΚΟΥΝΤο οποίος φέρει πλέον το κωδικό όνομα «Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΔΕ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΟΣ».

Τα υποψήφια μέλη θα πρέπει να περάσουν την ασύληπτη «ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΛΙΟΥ» και της «ΚΑΤΑΠΩΣΗΣ 50 ΦΡΑΠΕΛΙΩΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΜΑ».

Ολα αυτά είναι το πρώτο στάδιο γιατί μετά δεν τολμώ ούτε να σας πω τι επακολουθεί.....
Είδα κάπου κλεφτά με το μάτι μου (το ένα) ότι στο βάθος της σπηλιάς υπάρχει ο σάτυρος ο υπερφυσικός ......(ναι ναι εκείνος.....) και φοβάμαι ότι είναι μια από τις επόμενες δοκιμασίες. Είδα μάλιστα μια γυναικεία φιγούρα που έβγαινε από το βάθος της σπηλιάς και έψελνε το «ΤΑ ΕΙΔΑ ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΕ ΚΟΙΜΑΜΑΙ »

Να συνεχίσω ? Μπορεί να συμπληρώσει το κείμενο όποιος επιθυμεί με δικά του λόγια !
Εχω την ελπίδα να σας έκανα λιγάκι να χαμογελάσετε σαν παιδιά ζαβολιάρικα! Καμμιά φορά είμαστε κι αυτό!

Αγαπητέ jonnie ελπίζω να με συγχωρέσει γι'αυτά που έγραψα...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ... Φαντάζεστε πως θα ήμασταν σήμερα αν είχε επιλεγεί ο Βαραβάς?.....

09/03/2007, 14:25:58
Βρε Γιάννη δεν ήταν ανάγκη να στείλει το συγκεκριμένο μήνυμα ο λογαριασμός Troll, ας μας έδινε το link ο άνθρωπος να το δούμε, απλώς στην θέση εκείνου του nick θα βάζαμε το nick Troll.

Θα μου πεις νέο μέλος είναι κοιτάει τα διάφορα θέματα, βλέπει ενδιαφέροντα μηνύματα, το είδε του άρεσε και το αντέγραψε, κακό είναι αυτό? Μα εγώ δεν λέω ότι είναι κακό, απλώς το σκέφτηκα για να μην έμπαινε στον κόπο. Βέβαια πρέπει να παραδεχτώ ότι έκανε και κάποιες ελάχιστες διαφοροποιήσεις αλλά η ουσία είναι ίδια.

09/03/2007, 15:37:10
Λάθος, δυο ίδια μηνύματα, ισχύει το παρακάτω.

Στράτος

Παν μέτρον άριστον

Edited by - Ευστράτιος on 09/03/2007 15:43:48

09/03/2007, 15:38:35
quote:
pyramid
Βρε Γιάννη δεν ήταν ανάγκη να στείλει το συγκεκριμένο μήνυμα ο λογαριασμός Troll, ας μας έδινε το link ο άνθρωπος να το δούμε, απλώς στην θέση εκείνου του nick θα βάζαμε το nick Troll.

Ρε παιδιά εγώ μπερδεύτηκα. Αν μπορεί ας με βοηθήσει κάποιος...

Τελικά αυτός/ή/το ο/η/το Troll τι είναι ;

Λογαριασμός, άνθρωπος ή nick ;

ΥΓ. αυτό το nick τι είναι ;

Στράτος

Παν μέτρον άριστον
09/03/2007, 16:57:37
jonniebegood, παρατηρώ πως στα τελευταία σου μηνύματα υπάρχουν συχνά αναφορές στο μέλος hendrix.
Θα μπορούσες να μου απαντήσεις γιατί συμβαίνει αυτό?

Σχετικά με το μήνυμα που απέστειλες στις 08/03/2007, 11:34:19, μπορείς να μου εξηγήσεις το λόγο που αναφέρεσαι στην εκπομπή κάνοντας τους διαχωρισμούς "εσείς" κι "εγώ", την στιγμή που εμείς δεν αναφερθήκαμε σ' εσένα αλλά σε αγύρτες και τσαρλατάνους?

Σου έχουμε δώσει την εντύπωση ότι σε θεωρούμε αγύρτη και τσαρλατάνο ενώ μάλιστα σου δώσαμε και τα συγχαρητήρια μας?

In anticipation of my resurrection...

09/03/2007, 17:43:28
Ο ΓΗΓΕΝΗΣ ΚΑΙ Η ΑΜΑΛΙΟ.

Τρίτη εγεννήθη ο ΓΗΓΕΝΗΣ και τρίτη θα πεθάνει.
Πιάνει καλεί τους φίλους του κι όλους τους αντρειωμένους,
να'ρθει ο ΤΡΟΛΙΣ κι ο ΑΖΑΞΛΙΣ, να'ρθει κι ο γιός του ΒΡΙΛ,
να' ρθει κι ο ΤΖΟΝΑΡΟΣ, που τρέμει η γη κι ο κόσμος.
Και πήγαν και τον ήβρανε στον κάμπο ξαπλωμένο.
Βογγάει, τρέμουν τα βουνά, βογγάει, τρέμουν οι κάμποι.
- Σαν τι να σ' ήβρε ΓΗΓΕΝΗ, και θέλεις να πεθάνεις;
- Φίλοι, καλώς ορίσατε, φίλοι κι αγαπημένοι,
συχάσατε, καθήσατε κι εγώ σας αφηγιέμαι.
Της αραβίνας τα βουνά, της Σύρας τα λαγκάδια,
που κεί συνδυό δεν περπατούν, συντρείς δεν κουβεντιάζουν,
παρά πενήντα κι εκατό, και πάλε φόβουν έχουν
κι εγώ μονάχος πέρασα πεζός κι αρματωμένος,
με τετραπίθαμο σπαθί, με τρείς οργιές κοντάρι.
Βουνά και κάμπους έδειρα, βουνά και καταράχια,
νυχτιές χωρίς αστροφεγγιά, νυχτιές χωρίς φεγγάρι.
Και τόσα χρόνια που ζήσα δω στον απάνου κόσμο
κανένα δε φοβήθηκα απο τους αντρειωμένους
Τωρά είδα ΜΙΑ ΞΥΠΟΛΥΤΗ και ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΕΜΕΝΗ,
ποχει του ρίσυ τα πλουμιά, της αστραπής τα μάτια
με κράζει να παλέψουμε σε μαρμαρένια αλώνια,
κι όποιος νικήσει απο τους δυό να παίρνει την ψυχή του.
Κι επήγαν κι επαλέψανε στα μαρμαρένια αλώνια

Κι οθέ χτυπάει ο ΓΗΓΕΝΗΣ, το αίμα αυλάκι κάνει,
κι οθέ χτυπάει Η ΑΜΑΛΙΟ, το αίμα τράφο κάνει.

09/03/2007, 17:43:36
Αγαπητή μου vasiliskos, σχετικά μ' αυτό που είπες για τις διαφορετικές απόψεις που θα πρέπει να ακούγονται συμφωνούμε κι επαυξάνουμε!
Άλλωστε, αυτό πρεσβεύει και το Esoterica εδώ κι αρκετά χρόνια...

Παρόλα αυτά, για να συμβιώσουν αυτές οι διαφορετικές απόψεις θα πρέπει να υπάρχουν σαφή όρια σεβασμού από όλες τις πλευρές κι αυτό ακριβώς σκοπεύουμε να διαφυλάξουμε.
Να έχουμε τις απόψεις μας, να τις στηρίζουμε και να μπορούμε να κάνουμε έναν υγιή διάλογο μεταξύ μας.
Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, είναι λογικό να υπάρξει και το χιούμορ, η αντίθεση, ο σαρκασμός, ο αυτοσαρκασμός, η ένταση κι η διαφορετικότητα των απόψεων.
Μέχρι ποιό σημείο όμως?
Δεν θα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο.

Σκέψου ένα υποθετικό παράδειγμα - που σίγουρα θα είναι κατανοητό σε ένα μεγάλο ποσοστό των μελών που οδηγούν.
Είσαι μέσα στην κίνηση σταματημένος με το αυτοκίνητο σου κι είσαι νευριασμένος κι αγχωμένος επειδή έχεις ένα σημαντικό ραντεβού που πιστεύεις πλέον ότι δεν θα προλάβεις.
Γίνεται μια παρεξήγηση με έναν άλλον οδηγό και ξεσπάς "λούζοντας" τον με χαρακτηρισμούς.
Το βράδυ γυρίζεις σπίτι κι είσαι ακόμα νευριασμένος με ό,τι σου έχει συμβεί τη μέρα που πέρασε.
Και διαβάζοντας τα θέματα που σε ενδιαφέρουν, βλέπεις ένα μέλος που διαφωνεί με τις απόψεις σου και προβάλλει τα επιχειρήματα του.
Τι θα κάνεις εκεί?
Θα τον χαρακτηρίσεις με όλα τα κοσμητικά επίθετα που εκστόμισες πριν?
Αν αυτό γινόταν απ' όλους μας πως θα ήταν τα πράγματα στις Συζητήσεις των Forums?

Ο διάλογος αποκτά άλλη βαρύτητα όταν ακούγονται απόψεις αντίθετες μεταξύ τους και δίνουν στον καθένα την ευκαιρία να σκεφτεί περισσότερες παραμέτρους και να αναπτύξει ένα κριτήριο σκέψης διευρυμένο κι ικανότερο ίσως να συμπεριλάβει περισσότερες οπτικές για ένα ζήτημα απ' ό,τι πριν.
Τότε κατανοείς ότι δεν έχει σημασία ποιανού η άποψη υπερισχύει γιατί έχεις κατορθώσει να δεις τα πράγματα από ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά, έχεις κάνει μια ανθρώπινη επαφή κι έχεις δώσει και σ' έναν άλλον άνθρωπο το ίδιο προνόμιο.
Συλλογίσου όμως, αγαπητή μου, πόσο διαφορετικό νόημα αποκτά μια σύγκρουση απόψεων όταν αυτή εκφράζεται πολιτισμένα και πόσο διαφορετικό νόημα αποκτά όταν βγαίνουμε έξω από τα ρούχα μας και καταπατούμε τα όρια της προσωπικότητας του άλλου.
Κι ενδεχομένως, αναλογίσου λίγο την γαλήνια αίσθηση που θα σου επιφέρει ένας πολιτισμένος διάλογος και την αίσθηση που θα αποκομίσεις από έναν διάλογο βίαιο.

In anticipation of my resurrection...

09/03/2007, 18:14:25

vasiliskos

quote:
Περνάς μεγάλη διαδικασία για να πας.
Εγώ είμαι μια από τις πιο φρέσκιες μαθητευόμενες. Ξέρετε μ’αφήνουν έξω από το ξωκκλήσι μαζεύω καφέδες, πλαστικά ποτηράκια, αποτσίγαρα.... τα γνωστά.

βρε.. εσύ ήσουνα?

Τι το gigeni τον έστειλαν να κάνει διακοπές?
Μα.. είχε ξανακάνει διακοπές...

Λοιπόν επίτηδες το κάνει
Τα κάνει πλακάκια με την Αμαλία και τσεπώνει το επίδομα απο την εργατική εστία

09/03/2007, 18:25:07

quote:

Dying_Incubus

jonniebegood, παρατηρώ πως στα τελευταία σου μηνύματα υπάρχουν συχνά αναφορές στο μέλος hendrix.
Θα μπορούσες να μου απαντήσεις γιατί συμβαίνει αυτό?

καλως ηρθες στο τοπικ και στο φορουμ!

επειδη δεν εχω χρονο (το γιατι θα στο πω σε δυο βδομαδες), κανε μια περιηγηση στις τελευταιες σελιδες του πρωτου "ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη"

quote:

Σχετικά με το μήνυμα που απέστειλες στις 08/03/2007, 11:34:19, μπορείς να μου εξηγήσεις το λόγο που αναφέρεσαι στην εκπομπή κάνοντας τους διαχωρισμούς "εσείς" κι "εγώ", την στιγμή που εμείς δεν αναφερθήκαμε σ' εσένα αλλά σε αγύρτες και τσαρλατάνους?

"εσεις?"

ποιοι "εσεις"?

εγω μιλησα για τον εκπροσωπο του εσωτερικα.

παρευρισκοσουν εσυ στην εκπομπη?

ακουσες τι ειπα?

ακουσες τι ειπε ο εκπροσωπος του εσωτερικα?

τον ειδες τον υγιη σκεπτικισμο του να εκδηλωνεται με την μπουζουκοεξηγηση, λες και εμεις δεν ξερουμε ουτε απο σκυλαδικα, ουτε απο νυχτοπουλια, ουτε απο αντηχησεις και περασαμε την Κοκκινου για σπηλαιονυμφη...

ο ιδιος υγιης σκεπτικισμος που εκδηλωσε στην τριτη κατα σειραν εκπομπη της Δρουζα, με την αναπτυξη των 16 σημειων για να καταλαβετε οτι το σπιτι σας ειναι στοιχειωμενο

καταλαβες ή να κανω και κακα?

αυτα για οσα εδειξαν οι καμερες - τα υπολοιπα καλυτερα να μην με πιεσεις να τα γραψω...

quote:

Σου έχουμε δώσει την εντύπωση ότι σε θεωρούμε αγύρτη και τσαρλατάνο ενώ μάλιστα σου δώσαμε και τα συγχαρητήρια μας?

ποια συγχαρητηρια ρε ινκουμπε?

σε εχω για εξυπνο παιδι

να σου πω μονο οτι τα δυο αντιτυπα που μου ζητησαν για βιβλιοπαρουσιαση στο εσωτερικα (σκοτωνομαι να με βιβλιοπαρουσιαζουν ξερεις) τα παρεδωσα την ημερα της εκπομπης προσωπικα, υπογεγραμμενα και αφιερωμενα (γιατι ειμαι μαλακας προφανως), και τα απεριψαν ως αντιτυπα βιβλιοπαρουσιασης ενω τα δεχθηκαν σαν ατομα, γιατι ηταν λεει για την βιβλιοθηκη του εσωτερικα και δεν επρεπε να τα αφιερωσω...

οκ, που βρισκεται αυτη η δημοσια δανειστικη βιβλιοθηκη του εσωτερικα?

ψαχνω να βρω το ΟΥΜΠΙΚ...

ΥΓ. θα σου συνιστουσα να μην με προκαλεις, ειδικα επειδη δεν γνωριζεις το παρασκηνιο, αλλά ουτε και εμενα προσωπικα

μεινε οξω απ τον χορο γιατι ειναι πυριχειος και οχι τσιφτετελι...

ΥΓ.2 όποτε μου το ζητησετε θα αποχωρησω απο το φορουμ

δικο σας ειναι, και σεβομαι την ξενη ιδιοκτησια

ΥΓ.3 τεστ εφυιας και αντιληψης του χιουμορ: "στ αρματα στ αρματα, μπρος στον αγωνα"

πως το εκλαμβανεις?

ειλικρινα με ενδιαφερει η γνωμη σου!

κανω απεργια φατσουλων σε ενδειξη συμπαραστασης στους αδικοεξορισμενους συντροφους τρολλ και γηγενη και ΒΡΙΛ

www.johnniebegood.gr

09/03/2007, 18:32:31

quote:

ellovos

Ο ΓΗΓΕΝΗΣ ΚΑΙ Η ΑΜΑΛΙΟ.

Τρίτη εγεννήθη ο ΓΗΓΕΝΗΣ και τρίτη θα πεθάνει.
Πιάνει καλεί τους φίλους του κι όλους τους αντρειωμένους,
να'ρθει ο ΤΡΟΛΙΣ κι ο ΑΖΑΞΛΙΣ, να'ρθει κι ο γιός του ΒΡΙΛ,
να' ρθει κι ο ΤΖΟΝΑΡΟΣ, που τρέμει η γη κι ο κόσμος *.
Και πήγαν και τον ήβρανε στον κάμπο ξαπλωμένο.
Βογγάει, τρέμουν τα βουνά, βογγάει, τρέμουν οι κάμποι.
- Σαν τι να σ' ήβρε ΓΗΓΕΝΗ, και θέλεις να πεθάνεις;
- Φίλοι, καλώς ορίσατε, φίλοι κι αγαπημένοι,
συχάσατε, καθήσατε κι εγώ σας αφηγιέμαι.
Της αραβίνας τα βουνά, της Σύρας τα λαγκάδια,
που κεί συνδυό δεν περπατούν, συντρείς δεν κουβεντιάζουν,
παρά πενήντα κι εκατό, και πάλε φόβουν έχουν
κι εγώ μονάχος πέρασα πεζός κι αρματωμένος,
με τετραπίθαμο σπαθί, με τρείς οργιές κοντάρι.
Βουνά και κάμπους έδειρα, βουνά και καταράχια,
νυχτιές χωρίς αστροφεγγιά, νυχτιές χωρίς φεγγάρι.
Και τόσα χρόνια που ζήσα δω στον απάνου κόσμο
κανένα δε φοβήθηκα απο τους αντρειωμένους
Τωρά είδα ΜΙΑ ΞΥΠΟΛΥΤΗ και ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΕΜΕΝΗ,
ποχει του ρίσυ τα πλουμιά, της αστραπής τα μάτια
με κράζει να παλέψουμε σε μαρμαρένια αλώνια,
κι όποιος νικήσει απο τους δυό να παίρνει την ψυχή του.
Κι επήγαν κι επαλέψανε στα μαρμαρένια αλώνια

Κι οθέ χτυπάει ο ΓΗΓΕΝΗΣ, το αίμα αυλάκι κάνει,
κι οθέ χτυπάει Η ΑΜΑΛΙΟ, το αίμα τράφο κάνει.

* εμενα λεει!!!

κανω απεργια φατσουλων σε ενδειξη συμπαραστασης στους αδικοεξορισμενους συντροφους τρολλ και γηγενη και ΒΡΙΛ

www.johnniebegood.gr

09/03/2007, 18:35:02

quote:

vasiliskos

Αγαπητέ jonnie ελπίζω να με συγχωρέσει γι'αυτά που έγραψα...

για τι να σε συγχωρεσω, που με εκανες και γελασα?

www.johnniebegood.gr

09/03/2007, 18:36:50

quote:

pyramid

Θα μου πεις νέο μέλος είναι κοιτάει τα διάφορα θέματα, βλέπει ενδιαφέροντα μηνύματα, το είδε του άρεσε και το αντέγραψε, κακό είναι αυτό? Μα εγώ δεν λέω ότι είναι κακό, απλώς το σκέφτηκα για να μην έμπαινε στον κόπο. Βέβαια πρέπει να παραδεχτώ ότι έκανε και κάποιες ελάχιστες διαφοροποιήσεις αλλά η ουσία είναι ίδια.

αν πω οτι καταλαβα γλυκεια μου, θα πω ψεματα

www.johnniebegood.gr

09/03/2007, 18:49:46
Φίλοι μου αγαπημένοι...

Πόσο χαίρομαι που είμαι πάλι κοντά σας...

Συγνώμη για την απουσία μου... αλλά ήμουν στο Γενικό Κρατικό.
Ναί.
Τον τελευταίο καιρό έκανα γλομποθεραπεία.
Γιατί γελάτε καλέ.. δεν γνωρίζετε οτι ``ενας γλόμπος την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα`` Ο Κουταλιανός.. γιατί τους έτρωγε?
Τεσ/πα να μην πολυλογώ.. μια μέρα έφαγα ενα σποτάκι έτσι για αλλαγή και κατέληξα στο Γενικό...
Τελικά το χώνεψα .. αλλά μου είπαν να τρώω μόνο γλόμπους.
Σποτάκια , φθορίου κλπ.. είναι λίγο δύσπεπτα...