- ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΠΟΨΗ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
μονο εκει υπαρχει αληθινη φιλοσοφια...
Noμίζω ότι σε αυτό έχω βρεί την "ταύτισή" μου...
Πόσο πολύ με αγγίζουν αυτά τα λόγια...
Η καρδιά μας είναι ο πομπός αλλά και ο δέκτης της φιλοσοφίας όσον αφορά σε αυτό που κάνουμε τρόπο ζωής...
quote:
avallon
oxi δεν κανω πλακα...
η γιαγια εφυγε...
μα εμεινε κοντα μου
οτι ενιωσα απο αυτην
και μια φιλοσοφια
που δεν γινεται λεξεις...
μακια...
Λυπάμαι καλέ μου...ήλπιζα να μην ήταν αλήθεια...
Οσο για σένα elpida απλά προσπερνώ όπως έκαναν και τόσοι άλλοι...![]()
![]()

Ο κακός λύκος
quote:
Οσο για σένα elpida απλά προσπερνώ όπως έκαναν και τόσοι άλλοι...
και πολύ καλά κάνεις μίας και δεν υπάρχει χώρος για απάντηση γιατί δεν τέθηκε καν ερώτηση, ήταν μόνο μία έκφραση ενός φαινομένου που είτε σου αρέσει είτε όχι απλά υπάρχει ...![]()
να 'σαι καλά να τη θυμάσαι!
Arcadia...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
[quote]ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ
ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ.επιμενω ομως στην αποψη μου...
αν δεν μπορεις να ανεχτεις αυτα που λεω
ή εστω τον τροπο μου ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ...
ΚΑΙ ΠΕΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΝ ΤΗΝ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ
ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ
ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΞΕΙ ΓΙΑ ΠΟΡΤΕΣ.ΔΕΝ ΕΧΩ.ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ
ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ...
Δεν με ενοχλεί τίποτα και μπορώ να ανεχτώ πάρα πολλά.
Nα θυμίσω όμως ότι η λαική φιλοσοφία αποκαλεί την καρδια "Τσιγγάνα"
και "Ψεύτρα"
έδρα της βούλησης είναι η καρδιά, που σαν όργανο εκδηλώνει την έννοια του καθήκοντος προς τη ζωή, την σταθερότητα και την ανιδιοτέλεια (βλέπε: ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΟΡΥΑ).
Είναι μία σημαντική μύηση της ανθρωπότητας, η οποία τώρα (κατά την ταπεινή μου άποψη) προσεγγίζει το στάδιο αυτό.
Η αχαλίνωτη βούληση, λοιπόν, είναι μάλλον "ψεύτρα" (προσωπικά το "τσιγγάνα" δεν το θεωρώ κακό).
Ένα επίσης ενδιαφέρον σχετικό άρθρο του esoterica: Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΙΓΗΣ

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 26/05/2004 21:15:27
"Η ποίηση είναι έμμετρη φιλοσοφία.
Δεν θα άγγιζε κανέναν αν δεν ήταν αυθεντική φιλοσοφία επι τοις πράγμασι."

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Είναι και κάτι που πρέπει να υπολογίζουμε.
Αν εγώ γράψω ένα ποίημα , ποιός θα κρίνει άν αυτό είναι όντως τέχνη;
Αν όμως ισχυριστώ ότι φιλοσοφώ , αυτό θα κριθεί απο τους άλλους φιλοσόφους.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν κανόνες που να αποφασίζουν τι είναι τι στην ποίηση , στη φιλοσοφία όμως δεν σηκώνει παιχνίδια
quote:
Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί έχουμε επικεντρωθεί στο θέμα του πως επιλέγει κάποιος να εκφραστεί και όχι στο ποια φιλοσοφία έχει για τη ζωή ;Μπορεί μέσα στη φιλοσοφία ζωής του να είναι και ο έμμετρος λόγος ή ο ασυνάρτητος λόγος, μα αφ’ ενός είναι λόγος, αφ’ ετέρου δεν είναι αυτό το θέμα του topic.
Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά δε βλέπω το λόγο που θα πρέπει να ασχολούμαστε με το πώς γράφει κάποιος και να μην ασχοληθούμε με το θέμα του topic.
Γιατί δεν αγνοούμε κάτι που δε μας κάνει και ασχολούμαστε μαζί του ;
Εγω το θεωρώ σημαντικό και μάλιστα μέρος της αντίληψης που έχει ο καθένας για τη ζωή.
Υποτίθεται ότι ο τρόπος που εκφράζεσαι , που ζείς , που περπατάς , που τρώς κλπ είναι μέρος της γενικότερης στάσης σου στη ζωή.
Ένας μουγκός μπορεί να έχει την ίδια φιλοσοφία ζωής με έναν ο οποίος μιλάει.
Και οι δύο π.χ. μπορεί να έχουν ως φιλοσοφία ζωής την αγαθοεργία.
Από εκεί και πέρα steelspring αν εσύ διαλέγεις να έχεις ένα απλό λόγο ή να μπορείς να κατανοείς μόνο αυτό το λόγο τότε αυτό δε σημαίνει αυτόματα πως μπορείς να κρίνεις και να καταδικάζεις όποιον άλλο έχει μια διαφορετική άποψη, έκφραση, ή αντίληψη.
Αν δηλαδή εγώ δεν κατανοήσω τι γράφει ο Καβάφης θα πρέπει να τον καταδικάσω γιατί δεν έγραψε σε άμετρο λόγο αλλά σε έμμετρο ;
Εγώ λοιπόν μπορώ να κατανοήσω και να αποδεχθώ ότι ο καθένας εκφράζετε κατά πως του αρέσει και δεν τον κρίνω.
Ότι δεν καταλαβαίνω απλά το προσπερνάω, σε μένα δε θα δώσει τίποτα σε κάποιον άλλον όμως μπορεί να δώσει κάτι, ακόμα και σ’ αυτόν που το έγραψε και κατέθεσε ένα κομμάτι του.

Ο κακός λύκος
Edited by - Ramoglou on 27/05/2004 16:22:49
Μήπως μπορείς να μας πιες από πού αντλίες αυτές τις τόσο σοβαρές πληροφορίες και με ποιες έρευνες τεκμηριώνεις τα λεγόμενα σου?
Πίστευε και μη, … ερεύνα !
Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα λες αλλά όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να μας αναλύσεις λίγο τον όλο μηχανισμό που περιγράφεις,κάτι για κύκλους εξάγνισης κλπ.Γιατι έπιασες ένα ενδιαφέρον θέμα και όλα αυτά που αναφέρεις γιά τις μετέπειτα επιπλοκές αν μη τι άλλο είναι πολύ σοβαρά
Σαφέστατα η παρέμβαση της βιοτεχνολογίας στις γενετικές δεξαμενές έχει πιθανά αρνητικά αποτελέσματα. Σίγουρα υπάρχουν θέματα ηθικής ειδικά με την κλωνοποίηση των ανθρώπων.
Σίγουρα η ανάμιξη γενετικών πληροφοριών από είδη μή διασταύρούμενα είναι πολύ σοβαρό.
Αλλά σίγουρα όχι αυτές οι μπούρδες.
Λευκή Κουκουβάγια. Τί σπουδές έχεις κάνει. Τουλάχιστον οι γνώσεις σου για τη βιολογία είναι ανύπαρκτες διαβάζοντας τους όρους που χρησιμοποιείς.
Φιλικά ΠΑΝΤΑ
Tomcat
quote:
Η κάθε κλωνοποίηση επιφέρει και ένα γενετικόν ιό. Αυτός ο ιός επιδρά πάνω στο φασματικό ενεργειακό πεδίο του κλωνοποιημένου όντος και του συγχύζει όλη την ενεργειακή του υπόσταση, με αποτέλεσμα να καθυστερεί τον κύκλον εξαγνισμού του.
Απο που προέρχεται αυτός ο "ιός";;;
Και ποιά είναι η ΕΞΑΓΝΙΣΗ που καθυστερεί;;;
Απο τα λίγα που σκαμπάζω, σκοπός της ΕΞΑΓΝΙΣΤΙΚΗΣ προσπάθειας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η εξάγνιση του σώματος, ΑΛΛΑ αυτή η εξάγνιση της ΨΥΧΗΣ...
Γιατί μπερδεύεις λοιπόν την ΨΥΧΗ με το ΣΩΜΑ;;;
Κλωνοποιήμένο όν ποιό θεωρείς, ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΩΜΑ & ΨΥΧΗ ή μόνο το ΣΩΜΑ;;;
Γιατί η ΨΥΧΗ, να το ξέρεις, ΔΕΝ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΤΑΙ...
Ξαναείπα και σε άλλο τόπικ, ότι καλό θα ήταν να μας εξηγήσεται την ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΣΑΣ και έτσι να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης...
Κέλσος
...μα είναι ποτέ δυνατόν να αφιερώνεται χρόνο και εγκεφαλική ουσία για να ασχολείστε με ένα τόσο χαζά (..συγγνώμη δεν βρίσκω άλλη λέξη) τοποθετημένο θέμα; Ποιός θα μου εξηγήσει τον όρο "προχωρημένοι επιστήμονες;" και επίσης πως είναι δυνατόν σε αντιγραφή κειμένου να γίνονται τόσα ορθογραφικά λάθη! Άντε γειααααααααααα!
"Discimus Vitae"
Έχω να παρατηρήσω μόνο ότι όπως δηλώνει απερίφραστα η λαϊκή σοφία που σπάνια σφάλλει, η ημιμάθεια είναι πιο επικίνδυνη από την αμάθεια, άμα δεν ξέρεις λές: "εγώ δεν ξέρω γι' αυτό δεν το πειράζω", τώρα άμα νομίζεις ότι ξέρεις άντε να το ξαναφτιάξεις όταν θα χαλάσει....