- Θαύμα ή Απάτη: το άγιο φως της Ιερουσαλήμ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Πάνω από το 40% των Ελλήνων πιστεύει ότι το Άγιο Φως ανάβει με «θαύμα»
Σε ενα video, κάποιος δεν θυμάμαι όνομα, έχοντας όμως τίτλο στην ιεραρχία, είχε πει: "...μη νομίζεται πολλοί ακόμα και απο τους ιερωμένους δεν ξέρουν πως γίνεται..."
Sesostris μη το πάρεις προσωπικά, ξέρεις πόσο σε εκτιμώ ειλικρινά και μακάρι να έγραφες περισσότερο φίλε μου. Την καλησπέρα μου κιόλας!
Ελπίζω να είσαι καλά.
Αιθεροβάμμων:
quote:
Σε ενα video, κάποιος δεν θυμάμαι όνομα, έχοντας όμως τίτλο στην ιεραρχία, είχε πει: "...μη νομίζεται πολλοί ακόμα και απο τους ιερωμένους δεν ξέρουν πως γίνεται..."
Κοίτα πως θα πάει από δω και κάτω: Τα περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη στην ιεραρχιά της (κάθε) εκκλησίας πιστεύουν στον Μ.Α.Τ.Σ, και αν έχουν χρόνο ασχολούνται και με τη θρησκεία με την οποία καταπιάνονται.
Χωρίς αυτό να αναιρεί το εξαιρετικό έργο που έχουν αφήσει σε Γραμματεία και επιστήμες κάποιοι από αυτούς.
Όμως, πάντα πρωτίστως θα εξυπηρετούν τους στόχους της στοάς τους.
Ο ισόβιος διεθνής πρόεδρος της Τεκτονικής Εταιρείας των Ιλουμινάτι,
Νικόλαος Λάος, Έλληνας με καταγωγή από την Αθήνα που δηλώνει Χριστιανός το θρήσκευμα μας κατατοπίζει χαρακτηριστικά επί του θέματος:
quote:
«Ασχολούμαστε με τη συστηματική παρακολούθηση των εξελίξεων στην επιστήμη την πολιτική και τη φιλοσοφία και σκοπός μας είναι να εργαζόμαστε μεθοδικά σε αυτό το πεδίο και να προωθούμε τις δικές μας αρχές»
Και:
quote:
«Το πολιτικό μας πρόταγμα είναι ο αναρχικός καπιταλισμός, αυτό που στην Αμερική ονομάζουν “ελευθεριακή πολιτική οικονομία” για να το αντιδιαστείλουν από τον φιλελευθερισμό.Η υφιστάμενη μορφή δημοκρατίας δεν μας αρκεί, διότι έχουμε πολύ πιο προχωρημένες αντιλήψεις περί ανθρωπισμού και ελευθερίας» δηλώνει ο κ. Λάος, ο οποίος ήδη συγγράφει το 16ο βιβλίο του με τίτλο «Το κοσμοείδωλο της ελευθερίας» και εκεί θα αναλύεται η ιδεολογία του αναρχικού καπιταλισμού.
Με αξίωσε ο Θεός και διάβασα για τον καπιταλισμό. Ο Θεός να μας φυλάει...
Το πως δε βλέπει το θεό ως Χριστιανός μας το παραθέτει παρακάτω:
quote:
«Στον Θεό ως την πηγή που δίνει νόημα στην ύπαρξη. Την πηγή του νοήματος του κόσμου. Σε πρώτη φάση αναφερόμαστε σε ένα υπέρτατο ον, αλλά στη συνέχεια, επειδή ασχολούμαστε κυρίως με το πνευματικό υπόβαθρο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, ασχολούμαστε μεθοδικά με τον Χριστιανισμό όπως τον γνωρίζουμε μέσα από τις επίσημες χριστιανικές Εκκλησίες, διότι ο Χριστιανισμός είναι αυτός που βρίσκεται στο υπόβαθρο του ευρωπαϊκού ανθρωποτύπου»
Βέβαια, ενώ εδώ λέει ότι ασχολούνται με μια θεοσοφική σκοπιά, για μελέτη ενώ πιο πάνω λέει ότι εκκλησιάζονται κιόλας, για κάπιο λόγο για να αναιρέσει τον εαυτό του αφού πρέπει να ναι αρεστοί σε όλους περιέργως μας αναφέρει ότι η εταιρεία:
quote:
«δεν φιλοδοξεί να μετατραπεί σε ένα μαζικό κίνημα, δεν ανήκει στον χώρο του εσωτερισμού και είναι περισσότερο ένα κλειστό think tank»
Καθώς και ότι:
quote:
«δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα αλλά ένας οργανισμός φιλίας», «Η αλληλοβοήθεια είναι καταστατική μας αρχή»
Τα γνωστά τεκτονικά ιδεώδη δηλαδή. Φουλ Χριστιανισμός.
Πηγή:
https://www.diadrastika.com/2012/03/blog-post_3623-2.html#
Γιατί αυτή η εισαγωγή;
Μα φυσικά, για να γίνει κατανοητό το επόμενο ποστ.
https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0
Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...
quote:
"Επί της πατριαρχίας μου κατάργησα τη χειροποίητη μηχανουργία του φωτός αυτού (...) ώστε οι πιστοί να έρχονται στα Ιεροσόλυμα, όχι για το χειροποίητο εκείνο φως αλλά για τον τάφο του Κυρίου. Αυτό το φως λοιπόν, του οποίου κατάλαβα σύντομα το θέατρο, το κατάργησα και γι'αυτό μ' έδιωξαν οι φωτοποιοί από κει, ως δήθεν κατάσκοπο" (Καμπούρογλου, "Μνημεία της Ιστορίας των Αθηνών", τ. Β΄, σελ. 234)
Το συγκεκριμένο απόσπασμα, είναι από το βιβλίο του κύριου Καμπούρογλου, διακεκριμένου Έλληνα μασόνου της Μεγάλης Ελληνικής Στοάς
( http://www.grandlodge.gr/kampouroglou-dimitrios-w-70472.html ) .
Αναφέρεται στην "μαρτυρία" του Νεόφυτου Καυσοκαλυβίτη, λόγιου διδάσκαλου του Γένους, γνωστό για τη συμμετοχή του στους Κολλυβάδες.
Ο Νεόφυτος ισχυρίστηκε ότι άκουσε τον Εφραίμ Β' να αναφέρει τα παραπάνω λόγια, και αμφισβητήθηκε τα μάλλα, καθώς και υπάρχει αντικρουόμενη μαρτυρία όπως θα δούμε.
Λίγα πράματα για τον Νεόφυτο, να ναι καλά εκεί που είναι και τον ευχαριστούμε για την προσφορά του όπως και να χει:
quote:
Τότε η εβραϊκή κοινότητα και οι Εβραίοι της πόλης δραστηριοποιούνται εμπορικά, παράλληλα η φήμη των πεπαιδευμένων Ραβίνων της πόλης γίνεται ξακουστή, μάλιστα καταφέρνουν με την βοήθεια των τούρκων για ένα διάστημα να μπεί ως αργία η ημέρα του Σαββάτου αντί της Κυριακής. Εδώ σημειώνονται αναστατώσεις, έχθρες, διαμάχες και συγκρούσεις. Αρκετοί εβραίοι παντρεύονται χριστιανές και το αντίστροφο. Έτσι και η οικογένεια του Νεοφύτου στην πορεία εκχριστιανίζεται εξ ολοκλήρου.
Με το καλό πάντα.
Ο Νεόφυτος έμεινε γνωστός:
quote:
για τα σχόλιά του στον Θουκυδίδη, στα Ηθικά του Αριστοτέλη, την εξήγηση στους λόγους Λουκιανού, το έργο του Νομοκάνων, το εγχειρίδιον Παρακλητικού Κανόνος, ιερά ακολουθία στην ιερά μονή Σουμελά Τραπεζούντος, η περισπούδαστη Γραμματική του. Επίσης έργα κατά Καλβινιστών, τον βίο του πατριάρχη Μελέτιου Πηγά, περί παίδων αγωγής του Πλουτάρχου, υπόμνημα στην γραμματική Θεόδωρου Γαζή.
quote:
Η μέθοδός του της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών θεωρήθηκε πολύ πρωτότυπη για την εποχή του μαζί με τα σπάνια συγράμματά του γι’ αυτό προξένησε τον θαυμασμό πολλών λογίων μεταξύ αυτων του Κωνσταντίνου Οικονόμου των εξ’ Οικονόμων, του Καισάριου Δαπόντε, του Κ. Σαθά και αρκετών άλλων.
Διαφωτιστής. Period.
Διώχθηκε όπως και ο δάσκαλος του Βούλγαρης για τις "μοντέρνες" ιδέες του από την Αθωνιάδα σχολή, και έζησε ως διευθυντής σχολείου στο Βουκουρέστι.
https://www.pemptousia.gr/2017/01/neofitos-kafsokalivitis-didachos-ke-logas-tou-18ou-eona/
Από Μεταλληνό:
quote:
"Ο Νεόφυτος...μνημονεύει προφορική απάντηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Έφραίμ (1766-1771), στην οποία εδήλωσε (1769), ότι αυτός κατάργησε την "χειροποίητον" του "Αγίου Φωτός" "μηχανουργίαν", ως μη θαυματουργική ενέργεια, αλλά απάτη, που απέβλεπε στη "φωτεμπορία". Γραπτή δήλωση του Εφραίμ δεν υπάρχει, άρα η διάσωσή της οφείλεται στον Νεόφυτο, όχι σε όλα αξιόπιστο συγγραφέα. Διότι είναι ανάγκη να εξιχνιασθεί η περίπτωση, ότι ο Εφραίμ κατάργησε το έθιμο του "Αγίου Φωτός", το επανέφεραν δε οι διάδοχοι του, διότι η γνωστή σε μας βιβλιογραφία δεν θίγει αυτό το θέμα."Μεταλληνός Δ. Γεώργιος, Ό.π., σελ. 92-93, υποσημ. 201
Από Οικονόμο εξ'Οικονόμου και όσον αφορά την "υιοθέτηση" της μαρτυρίας του Καυσοκαλυβίτη από τον Κοραή:
quote:
"Καν μη ήθελεν συγκρύψαι ότι ανέγνω και την περί του επιταφίου φωτός διατριβήν του Καυσοκαλυβίτου, φιλοτιμούμενος όπως αυτός φανή πρώτος του πλάσματος ελεγκτής και προσέχων μη τις άλλος κύδος άροιτο ο δε δεύτερος έλθη, είχεν αν και εξ εκείνης προσθείναι μάρτυρας του πλάσματος αυτόν τε τον Καυσοκαλυβίτην (όστις ουχί τους Φραγκοπατέρας, αλλά τους ημετέρους άντικρυς κατηγορεί) και ότι εκείνος μόνος (καθό λίαν αξιόπιστος!) συνεπιφέρει ως ομόγνωμον εαυτώ, Εφραίμ τον Ιεροσολύμων Πατριάρχην, εξομολογηθέντα δήθεν προς τίνα (ανώνυμον) την μηχανουργίαν εν Βουκουρεστίω τω 1769."Κων. Οικονόμου, "Σημειώσεις τινές εις τον Β' Αντιρρητικόν", στο Μεταλληνός Δ. Γεώργιος, Ό.π., σελ. 399
Η μαρτυρία του Νικόλαου Λογάδη που θέτει υπό σοβαρή αμφισβήτηση τα λόγια του Καυσοκαλυβίτη:
quote:
"Εις δε τα 1766 παρητήσατο ο Παρθένιος εις Έφραίμ [...] Ετύπωσεν εκ δευτέρου το "Εγχειρίδιον" του Χρύσανθου, ποιήσας εν αυτώ καλόν Πρόλογον και συντυπώσας και την "Εγκύκλιον Συνοδικήν Επιστολήν" υπέρ βοηθείας του παναγίου Τάφου, του Παναγιότατου και Οικουμενικού Πατριάρχου Παϊσίου, διακοινωθείσαν τοις απανταχού Ορθοδόξοις εις τα 1727. Εν ταύτη τη Επιστολή είναι και ο αφορισμός "Οσοι δε των Χριστιανών [...] από ανευλάβειαν και ολιγοπιστίαν [...] εμποδίζουσι και αποκόπτουσι με ματαιολόγους φλυαρίας και ψυχρολογίας ή με κανένα άλλον τρόπον σατανικής απάτης τους Χριστιανούς από το να απέρχωνται εις προσκύνησιν του αγίου Τάφου [...] οι τοιούτοι, αν δεν παύσωσιν, αφωρισμένοι είησαν" κ.λπ. Μετά την Έγκύκλιον ταύτην επρόσθεσεν ο Έφραίμ και συντομωτάτην χριστιανικήν διδασκαλίαν, δίγλωσσον, ελληνιστί τε και τουρκιστί, προς ωφέλειαν των εντυγχανόντων."Ν. Λογάδου, "Αντιπροσβολή κατά τίνων του αιώνος ημών Φωτομάχων", στο Μεταλληνός Δ. Γεώργιος, Ό.π., σελ. 312
και
quote:
"το ερώτημα είναι, πως μετά από αυτά ο Εφραίμ στράφηκε εναντίον του θαύματος του "Αγίου Φωτός", αν βέβαια η μαρτυρία του Νεοφύτου Καυσοκαλυβίτου είναι ορθή"πρβλ. Μεταλληνός Δ. Γεώργιος, Ό.π., σελ. 435.
Όλα cλopy paste από το αγαπητό Wiki. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF_%CE%A6%CF%89%CF%82
Και τέλος για το συγκεκριμένο post, γιατί τράβηξε πολύ, μια αντιμαρτυρία ανάλογου βεληνεκούς με τις κατά:
quote:
"Καθώς οι κληρικοί και ο λαός προσεύχονταν, ιδού! ξαφνικά μια αστραπή ήρθε από τον ουρανό και άναψε τα Πασχαλινά κεριά και όλες τις κανδήλες...Όπου κι αν ήταν οι άνθρωποι, τόσο στον ναό όσο και στα σπίτια τους, παρέμεναν ακίνητοι προσευχόμενοι για το Άγιο Φως το οποίο θεωρούσαν ως το πιο βέβαιο σημάδι της εύνοιας του Θεού προς εκείνους. Όταν κατερχόταν από τον ουρανό, όλοι τους άναβαν τα λυχνάρια τους και μετέφεραν τη φλόγα σε άλλες εκκλησίες παντού...καθώς και στα σπίτια των ανθρώπων, οι οποίοι συνήθιζαν να το κρατούν αναμμένο σε όλη τη διάρκεια του έτους" Felix Fabri, 15αι, Δομινικανός.
Εγώ λέω να κρατήσουμε μικρό καλάθι. Ποτέ δεν ξέρεις.
https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0
Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...
πολέμου και θρησκευτικου φανατισμού είναι κάτι που δεν είναι
θέμα άποψης....Δεν το σχολιάζω άλλο..Είναι κουφό να μας λές ότι
γενικά, σε όλη την ιστορία, οι σχέσεις πιστών διαφορετικών θρησκειών,
ήταν μόνιμα ίδιες....
Δές το λίγο...Ρετάρει...Ειδικά η αναφορα στην αρχαιοελληνική...
Κάτι απο άσχετο....
/Περί περιουσίου λαού, τι να πω...Λέμε ότι ο Θεός, δοξάζεται μέσω
ενός λαού κα λέγεται περιούσιος, κόμπλεξ κατωτερότητας πρέπει να
έχουμε;
Λέμε ότι κάποιοι λαοί στην ιστορία, μείναν υποδειγματα....
Αυτό δεν κρινεται...
Τέλος, οι αποδόσεις του Θεού απο τους ανθρώπους, δεν αφορούν στον Θεό και εγώ γι Αυτόν σου μιλάω.....
Φίλε μου allzzaro, αρκετά ελαφρά τη καρδία καταλογίζεις στον Θεό
αδιαφορία και ανθρώπινα συναισθήματα....
Εμείς είμαστε έτσι, όχι ο Θεός...
Εμείς είμαστε έτσι, όχι ο Θεός.../quote]
Φίλε μου εγώ δεν καταλογίζω τίποτα.
Η βίβλος του τα καταλογίζει, εγώ απλά τα διαβάζω και βγάζω τα συμπεράσματα μου.
Εσύ μου είπες ``ναί αγαπητέ allzzaro για αυτόν τον θεό εννοώ`` και για αυτόν τον θεό και εγώ σου μιλάω.
Σου είπα να μου βρείς ενα μόνο ενα προτέρημα του. Ενα μόνο ένα.
Οχι απλά δεν μου λές αλλά αρχίζεις να τα μπουρδουκλώνεις.
Φυσικά και εμείς είμαστε έτσι φίλε τρεχαγύρευε καθ` εικόναν και καθ` ομοίβωσιν είμαστε φτιαγμένοι..
παλαιάς διαθήκης, είναι ο ίδιος ο Χριστός, ως δημιουργός της
φύσης,οπότε, δεν μπορεί να έλεγε άλλα απο όσα πιστεύει ή είναι...
Σου είπα ότι η εποχή εκείνη, ήταν εποχή βίας, δεν υπήρχε περίπτωση
να επιβιώσεις, αν δεν ήσουν δυνατός απέναντι στους αντιπάλους σου...
Ότι έγραψαν οι άνθρωπι, το έγραψαν υπο τη δική τους γωνία, γιατί
ξέρεις ο Θεός δεν ενεργεί στο παρόν, αλλά έχει ενεργήσει και βάλει
την σειρά των δεδομένων του κόσμου,εδώ και άπειρο χρόνο...Ότι γίνεται
συντελείται βάση προγραμματσμού, ο Θεός δεν αντιγράφει, ούτε
μεπροληπτεί ή προσωποληπτεί...
έχεις άπειρα δείγματα των προτερημάτων Του, ένα αναζητάς;
Τι τον πέρασες για γιαλατζί θεό;Ο κόσμος, ο άνθρωπος, δεν
ελιναι δείγμα των προτερημάτων Του;;
Όχι φίλε, ο Θεός περιμένει να εφαρμόσουμε το αυτόβουλο μας,
με την προοπτική να γινουμε αυτόφωτοι, όχι αφήνοντας μας στη μοίρα μας, ή επεμβαίνοντας, όπως ισχυρίζεσαι...
Η όλη υπόθεση, έχει να κανει με την εξέλιξη του ανθρώπου, ότι
γίνεται με αυτό σχετίζεται, δεν δοκιμάζεται πουθενά ο Θεός...
Δεν ανακατεύεται παρά μόνο απο αγάπη για το πλάσμα του...
Για κανένα άλλο λόγο, δεν έχει συμφέροντα διάφορα....
Κι αυτό σου λέω:Ο άνθρωπος, δεν αντιλαμβάνεται την ακριβή υπόσταση
του Θεού και γι αυτό τον "μεταφράζει" ή περιορίζει σε ότι ξέρει...
Έτσι, όμως, μόνο τον Θεό δε πλησιάζουμε,όχι γιατί πρέπει, αλλά,
για να δούμε και πως πρέπει να ειμαστε πραγματικα...
Να γίνουμε αυτό που είμαστε πραγματικά...
Γίνεται να τον κάνουμε άνθρωπο;Μόνο αν δεν θέλουμε εμείς να
αφήσουμε τον άνθρωπο...
quote:
Καλέ μου allzzaro, ζητάς ένα προτέρημα του Θεού....Γύρω σου
έχεις άπειρα δείγματα των προτερημάτων Του, ένα αναζητάς;
Τι τον πέρασες για γιαλατζί θεό;Ο κόσμος, ο άνθρωπος, δεν
ελιναι δείγμα των προτερημάτων Του;;
Γλυκέ μου Βαγγέλη αυτά ολα δεν τα δημιούργησε ο γιαχβέ..![]()
Εκτός αν έχεις την εντύπωση οτι ενας μυθικος θεός της βίβλου με ολα αυτά τα μειονεκτήματα δημιουργήσε τα Πάντα?
Εγώ εκεί θέλω να καταλήξω με ολα αυτά που λέω οτι ο γιαχβέ με τον δημιουργό δεν είναι ενα και το αυτό.
Κάπου πρέπει να συνειδητοποιήσουμε εμείς οι χριστιανοί οτι αλλος είναι ο θεός που περιγράφει ο Πλάτωνας ``αυτός που δημιούργησε το Πάν`` και αλλος ο γιαχβέ.
Αλλος είναι ο θεός που περιγράφει το κεφάλαιο γέννεσις κεφάλαιο επηρρεασμένο απο τα ερμητικά κείμενα που είχε στη διάθεση του ο Μωυσής και αλλος ο θεός της εξόδου που το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει τον άνθρωπο διαρκώς..
Καλά ρε Βαγγέλη είναι δυαντόν ποτέ κάποιος που ζεί στον 21 αιώνα να πιστεύει οτι ενας θεός που δημιούργησε τα πάντα να φέρεται έτσι οπως περιγράφει το εδάφιο Έξοδος 32:11-14 ![]()
Παραθέτω το εδάφιο
`` Εν τούτης ο Μωυσής για να απαλύνει το πρόσωπο του Θεού είπε: « Γιατί, Κύριε, να ανάψει ο θυμός σου εναντίον του λαού σου τον οποίο έβγαλες από τη γη της Αιγύπτου με μεγάλη δύναμη και με ισχυρό χέρι; Γιατί να πουν οι Αιγύπτιοι: ‘‘Με κακό σκοπό τους έβγαλε για να τους θανατώσει ανάμεσα στα βουνά και για να τους εξοντώσει από την επιφάνεια της γης’’; ![]()
![]()
Απομακρύνσου από το φλογερό θυμό σου και μεταμελήσου για το κακό εναντίον του λαού σου.
Απο τον φλογερό θυμό του λέει.. θύμωσε επειδή αντί για να τους οδηγήσει βόρεια απο την Αιγυπτο προς την Χαναάν οπου τους είχε υποσχεθεί μια μικρή απόσταση ρουτίνας τους πήγε στην αλλη άκρη του κόσμου για να καταλήξουν πάλι στην Χαναάν ΓΙΑΤΙ? Για να δεί την πίστη τους? Είναι ποτέ δυνατόν να βάλει σε τέτοια δοκιμασία 6.000.000 ανθρώπους απλά για να δεί την πίστη τους και επειδή αυτοί αγανάκτησαν αποφάσισε να τους τιμωρήσει σφάζοντας τους..![]()
![]()
Εντάξει είναι φοβερό αυτό, είναι ανεπανάληπτο ο Μωυσής κάθετε και συμβουλεύει το θεό
Ελεος ρε Βαγγέλη
Καλά το τι μπορώ να παραθέσω δεν λέγεται.. δεν λέγεται..
Εντάξει Βαγγέλη τοποθετήσου επι του θέματος και χωρίς παραφιλολογίες πιστεύεις οτι ο θεός αυτός είναι αυτός που δημιούργησε τα Πάντα είναι ο ουράνιος πατέρας μας που απευθυνόταν ο Ιησούς..?
quote:
Γύρω σου έχεις άπειρα δείγματα των προτερημάτων Του, ένα αναζητάς;
Eγώ Βαγγέλη μου τι σου λέω τόσο καιρό.
Δεν σου λέω οτι δεν χρειάζεται να ανήκω σε κάποιο δόγμα τον θεό τον βλέπω μέσα απο τα δημιουργήματα του. Δημιουργήματα που με φέρνουν κοντά του. Αρχέγονα δημιουργήματα που λειτουργούν ως θεοί.
Ποιός ο λόγος λοιπόν να κάτσω βρε Βαγγέλη να ταυτίσω τον γιαχβέ ετσι οπως τον περιγράφουν οταν ΒΛΕΠΩ ![]()
οταν έχω μάτια και βλέπω οταν εχω τον ΝΟΥ και μπορώ και σκέφτομαι![]()
να κάτσω να ασχοληθώ με τον γιαχβέ..
Edited by - allzzaro on 30/06/2009 20:04:23
Αγαπητέ trexagireve
quote:
Αγαπητέ μου Kostakis, το ότι υπάρχουν διαφορετικές σχέσεις
μεταξύ πιστών δαφορετικών θρησκειών, σε περιόδο ειρήνης,
πολέμου και θρησκευτικου φανατισμού είναι κάτι που δεν είναι
θέμα άποψης....Δεν το σχολιάζω άλλο..Είναι κουφό να μας λές ότι
γενικά, σε όλη την ιστορία, οι σχέσεις πιστών διαφορετικών θρησκειών,
ήταν μόνιμα ίδιες....
Δε θα σε ρωτήσω που ακριβώς το έγραψα αυτό, γιατί είναι σίγουρο ότι άλλο πράγμα εννοούσα και άλλο έγινε κατανοητό. Το συγκεκριμένο φυσικά και δεν το έχω υποστηρίξει.
quote:
/Περί περιουσίου λαού, τι να πω...Λέμε ότι ο Θεός, δοξάζεται μέσω ενός λαού κα λέγεται περιούσιος, κόμπλεξ κατωτερότητας πρέπει να
έχουμε;
Ποιος λέγεται περιούσιος; ο λαός ή ο Θεός; και τι θα πει τελικά "περιούσιος" για μία θρησκεία, για μία οποιαδήποτε, δε με ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση η Ορθοδοξία.
quote:
Λέμε ότι κάποιοι λαοί στην ιστορία, μείναν υποδειγματα....
Αλήθεια; ποιοι;
quote:
Ότι γίνεται συντελείται βάση προγραμματσμού, ο Θεός δεν αντιγράφει, ούτε μεπροληπτεί ή προσωποληπτεί...
quote:
ο Θεός περιμένει να εφαρμόσουμε το αυτόβουλο μας,
Μόνο εγώ εδώ μέσα δε βγάζω συμπέρασμα;;;; ![]()
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
τύπος Χριστού, φιλάγαθος δλδ;Δεν σε "γλείφω"με αυτό,...εννοώ, ότι ο τρόπος έκφρασης σου έχει κάτι απο την Χάρη Του....
Δείχνεις ότι μπορείς να πιστέψεις
σε ένα καλύτερο κόσμο...
Γιατί φίλε μου, "εν αρχή ήν ο Λόγος και ο Λόγος ήν προς τον Θεό
και Θεός ήν ο Λόγος"..Αν μπορέσεις να βγάλεις την προκατάλειψη και
να δεις φίλε, πίσω απο την βαρετή κι επίτηδες τυπικότητα
την ουσία, θα συγκλονιζόσουνα και θα καταλάβαινες γιατί ο Θεός
δεν συμμετέχει...
Θα καταλάβαινες ότι ο Θεός, ως τέλειος, δεν κινείται..Κινείται
ο ατελής,όχι ο τέλειος..Ο ατελής άνθρωπος κάνει συπληρωματικές και παραπληρωματικές κινήσεις, επειδή ξέρει ότι δεν έχει φτάσει εκεί
που ήθελε..Ο τέλειος,μενει ακίνητος,έχει αυτό που θέλει, γιατί να
κινηθεί άλλο;
Αν σκεφτείς έτσιτον Θεό, μπορεί να καταλάβεις ότι το θέμα δεν ειναι
απλά αν αυθαιρετούμε,αλλά αν υπάρχει ελπίδα να γίνουμε καλά...
Γιατι ειμαστε και πολύ άρρωστοι, που κάνουμε τι κάνουμε,ψάχνουμε
να βρούμε και συνυπεύθυνο, τον αλάθητο Θεό...
Αλλά με στενοχωρεί που δεν μπορείς να δεις την προσπάθεια του Θεού
να σωθεί το πλάσμα Του...
Αν θέλεις, θυμίσου τον Ιωνά, που τον έφαγε το κήτος...Ο Θεός,
παράγγειλε στον Ιωνά να πάει στην Νινευή, μια πολύ μεγάλη και πλούσια πόλη και να τους πει ότι με την ακολασία που ζούσαν,
θα τους κατέστρεφε ο Θεός,μετά απο τρεις μέρες απο το κήρυγμα του Ιωνά....
Ο Ιωνάς, φοβήθηκε να πάει σε τόσο μεγάλη πόλη και να τους πει ότι
θα καταστραφούν κα την "κοπάνησε"....Έτσι έχουμε το κήτος και την
επίγνωση του Ιωνά ότι πρέπει να πάει στη Νινευή......Πάει λοιπόν και κηρύττει...Εκεί,όμως, οι Νινευίτες, ακούνε τον Ιωνά και αλλάζουν, μετανοιώνουν, βάζουν σάκους, ρίχνουν χώμα στα κεφάλια τους για να ταπεινωθούν και κλαίνε..Μετανοιωνουν...Ο Θεός δεν τους τιμωρεί και ο Ιωνάς, χολωμένος απο το ότι ο Θεός τον έβγαλε ψεύτη,γιατί δεν
καταστράφηκε η πόλη, κάθεται έξω απο τη Νινευή και παραμιλάει...
Τότε ο Θεός,του βγάζει μια κολοκυθιά, για να τον σκιάζει και να μην υποφέρει απο τον ήλιο...Το επόμενο βράδυ, πάλι ο Θεός, ξεραίνει την
κολοκυθιά...
Ο Ιωνάς , λυπήθηκε,λοιπόν και γυρίζει και λέει στον Θεό:"Μια κολοκυθιά και μια σκιά είχα κι εγώ κι έστειλες το σκώληκα και την έφαγε.."
Και γυρίζει ο Θεός και του λέει:"Εσύ για την κολοκυθιά που δεν κόπιασες και εγώ σου έστειλα, στενοχωρέθηκες, εγώ για τόσες χιλιάδες ψυχές, που μετανόησαν, να μην λυπηθώ και να τους σώσω;"
Μπορείς να καταλάβεις τον Θεό, απο αυτό που σου αντέγραψα;
Αγαπητέ μου Κωστάκη, τι να πω;
Όταν αμφισβητείς ότι οι αλλόθρησκοι γείτονες μπορουν να έχουν
και καλές σχέσεις εκτός απο την αντιπαράθεση, δεν λές ότι
μόνο εχθροί μπορούν να είναι;Δεν αρνείσαι ότι πολλές φορές έζησαν μαζί και καλά, συνηθίσαν ο ένας τον άλλο κι όλα τα σχετικά;;
Ρε φίλε δεν σε καταλαβαινω...Είναι άσπρο ή μαύρο, όχι απόχρωση,
δεν το βλέπεις πόσο ξεκάθαρο είναι;;Είναι οι αλλόθρησκοι, ενδεχόμενοι καλοί γείτονες, ναι ή όχι, τίποτε άλλο φίλε μου...
Γιατι μιλάμε 3000 λέξεις, γι αυτο και δεν το παίρνεις απόφαση, ότι
έκανες λάθος και δεν υπολόγισες τον καιρό ειρήνης...
Επειδή οι λέξεις, δεν περιορίζουν αλλά αναδεικνύουν,η λέξη
περιούσιος, δεν είναι φυλακή, αλλά τίτλος...Για οσους είναι...
Επέτρεψε τους να έχουν αυτό το δικαίωμα κι εσύ, όταν σου το
δώσουνε, απαρνήσου το....
Άσε τους άλλους να εκτιμήσουν αλλοιώς....Δημοκρατία έχουμε....
Ποιοί λαοί, ήταν μικροί και μεγαλούργησαν στην ιστορία, δεν ξέρεις
φίλε μου;Οι εξής... ένας:Ελλάδα....
Συμφωνείτε, ή διαφωνείτε;
Ο Θεός έφτιαξε τον χώρο, γύρω μας, ώστε να πάρουμε τις κατάλληλες
θέσεις και αποφάσεις που θα μας κάνουν θεούς,αυτό, όμως, λόγω του
αυτβούλου καθυστερεί, αλλά συντελείται...Ο Θεός, μας έδωσε τον χώρο για να αποφασίσουμε τι θα είμαστε, θεοί ή..ζωντόβολα....
Αυτό είναι που σου φαίνεται αντιφατικό, αν και δεν είναι..
Πριν βγάλεις συμπέρασμα για κάτι, δες
τις εναλλακτικές του..Σε γλυτώνουν απο το να εκτίθεσαι...
Είμαι ο Βαγγέλης και μόλις τελείωσα....![]()
![]()
![]()
![]()
Αγαπητέ trexagireve, σε περίμενα στη γωνία...
quote:
Όταν αμφισβητείς ότι οι αλλόθρησκοι γείτονες μπορουν να έχουν
και καλές σχέσεις εκτός απο την αντιπαράθεση, δεν λές ότι μόνο εχθροί μπορούν να είναι;
Δεν αμφισβήτησα πουθενά ότι ΜΠΟΡΟΥΝ να έχουν καλές σχέσεις, ούτε είπα ότι μόνο εχθροί μπορούν να είναι. Αυτό που είπα και το ξαναλέω είναι, ότι στο παρελθόν δε διήγαν και πολύ φιλικές περιόδους σε μεγάλα διαστήματα της ιστορίας και αυτό είναι αναμφισβήτητο ιστορικά, χωρίς να διερευνώ στην παρούσα την ευθύνη εκάστου εκ των αλλοθρήσκων λαών. Το τι θα γίνει στο μέλλον, μόνο η εξωτερική πολιτική των κρατών του σήμερα μπορεί να μας επισημάνει και όχι με απόλυτη βεβαιότητα.
quote:
Δεν αρνείσαι ότι πολλές φορές έζησαν μαζί και καλά, συνηθίσαν ο ένας τον άλλο κι όλα τα σχετικά;;
Σαφώς, όπως και το αντίθετο. Προσωπικά θεωρώ ότι οι κακές στιγμές ήταν περισσότερες, αλλά όχι η ολότητα.
quote:
Είναι οι αλλόθρησκοι, ενδεχόμενοι καλοί γείτονες, ναι ή όχι, τίποτε άλλο φίλε μου...
Άλλο ενδεχόμενοι, άλλο παρελθόντες. Δε μίλησα για το μέλλον, μίλησα για το παρελθόν.
quote:
Γιατι μιλάμε 3000 λέξεις, γι αυτο και δεν το παίρνεις απόφαση, ότι έκανες λάθος και δεν υπολόγισες τον καιρό ειρήνης...
Όπως και εσύ έκανες λάθος και δεν υπολόγισες τις τεράστιες περιόδους διαξιφισμών και πολέμων. Όσο για το μέλλον, θα δείξει, δεν είμαι βέβαια και αισιόδοξος, όσο "πολυπειράζεται" το Ισλάμ.
quote:
Επέτρεψε τους να έχουν αυτό το δικαίωμα κι εσύ, όταν σου το
δώσουνε, απαρνήσου το....
Ελεύθερα, αρκεί να μην το χρησιμοποιούν εις βάρος των άλλων.
Εγώ δεν έχω ανάγκη να χαρακτηριστώ περιούσιος. Με τους τίτλους δεν τα έχω και ιδιαίτερα καλά, παρότι μου έχουν αποδοθεί αρκετοί και στην κοινωνική, αλλά και στη διαδικτυακή μου ζωή.
quote:
Ποιοί λαοί, ήταν μικροί και μεγαλούργησαν στην ιστορία, δεν ξέρεις φίλε μου;Οι εξής... ένας:Ελλάδα....
Χμμμμμ... τώρα με "γλύκανες" βραδιάτικα. Αλήθεια, αυτή η μεγαλουργία (που ειρήσθω εν παρόδω αποδίδεται στην Ελλάδα της προ Χριστόν εποχής κατά βάση) τι ακριβώς σχέση έχει με το "περιούσιον" που είναι βιβλική ορολογία και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν αφορά την ανωτέρω εν λόγω περίοδο; Προσωπικά αναρρωτήθηκα γιατί να θεωρείται περιούσιος αρχικά ο ισραηλιτικός λαός και βάσει ποιας πράξης η "περιουσιότητα" κληρονομήθηκε στους Έλληνες. Τέλος πάντων...
quote:
Ο Θεός, μας έδωσε τον χώρο για να αποφασίσουμε τι θα είμαστε, θεοί ή..ζωντόβολα....
Ας υποθέσουμε ότι επιλέγουμε να γίνουμε ζωντόβολα, ποια η συνέχεια;
quote:
Σε γλυτώνουν απο το να εκτίθεσαι...
Σου αρέσει πολύ αυτή η λέξη. Τη χρησιμοποιείς κατά ριπάς. Αλήθεια, έχεις σκεφτεί μήπως με αυτόν τον τρόπο.... ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ; ![]()
Προσωπικά πάντως δε με φοβίζει η έκθεση. Πάντα αρίστευα στο εν λόγω μάθημα.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
να λέμε τα ίδια και να διαφωνούμε και να έχεις και δίκιο,
για τόσα μηνύματα....Υπήρχαν, υπαρχουν και όσο υπάρχει
ο παρόν κόσμος, θα υπάρχυν πάντα σημεία, όπου οι διαφορετικοί
θρησκευτικί πληθυσμοί, θα έρχονται σε επαφή και κοινωνία και
με διαφόρους τρόπους...
Αυτό λέω απο την αρχή, δεν το αρνείσαι, αλλά διαφωνείς...Δεν
βγάζει νόημα....
μιλήσαμε καθαρά για καιρό ειρήνης και επιδή εσύ "κόλλησες" με
τις περιόδους πολέμου, έπρεπε να το αναφέρουμε, κατα τη δική σου
άποψη..Θέλαμε να μιλησουμε για διαθρησκευτικές σχέσεις πιστών,
όπως υπάρχουν επαναλαμβάνω..Τώρα, μπορούμε να συνεχίσουμε παρακάτω;
Και προπάντων, προσπάθιησε να μην το παίζεις υπερασπιστής των
αδυνάτων..Είναι λίγο μπανάλ, πια....
Όσο για περιουσιο λαό,μετά την σταύρωση του Χριστού, ο εβραικός
λαός, έχσα τον..τίτλο, τον πήρε η Ελλάδα, με προφητείες ακόμη
και του ίδιου του Χριστού, περί Ελλάδας..
Έχουμε τους περισσότερους μάρτυρες στον χριστιανισμό με 4,5 εκατομμύρια μάρτυρες και λόγω του ελληνικού ευαγγελίου και της
ελληνικής γλώσσας γενικότερα, που βοήθησε στην διάδοση του χριστιανισμού, έχουμε εμείς τον τίτλο αυτόν, όπως λένε οι γραφές και
οι μεγάλοι πατέρες...Αυτά είναι στάτους, δεν παίζουν.....
Η έκθεση στον ήλιο, το καλοκαίρι, πλέον κάνει κακό....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Μπορείς να καταλάβεις τον Θεό, απο αυτό που σου αντέγραψα;
quote:
Αν θέλεις, θυμίσου τον Ιωνά, που τον έφαγε το κήτος...Ο Θεός,παράγγειλε στον Ιωνά να πάει στην Νινευή, μια πολύ μεγάλη και πλούσια πόλη και να τους πει ότι με την ακολασία που ζούσαν,
θα τους κατέστρεφε ο Θεός,μετά απο τρεις μέρες απο το κήρυγμα του Ιωνά....
Ωραίο παράδειγμα μου ανέφερες. Κάτι καλύτερο δεν βρήκες βρε Βαγγέλη..
Αυτό που με ενοχλεί είναι η κακία, ο θυμός, η εκδίκηση.
Φαντάζομαι εναν θεό που περπατά στίς μύτες των ποδιών μήπως πατήσει κανένα μερμύγκι μαλιστα μέ εχει απασχολήσει πολύ σοβαρά ο παράδεισος.
Οτι εκεί τα πάντα ζούσαν μονιασμένα. Χωρίς να τρώει το ενα το αλλο.
Τώρα αν είναι έτσι ο πανάγαθος θεός τότε ο εκπεσών σατανάς πως πρέπει να είναι??
quote:
Αγαπητέ μου allzzaro, το ξέρεις ότι ο χαρακτήρας σου είναι
τύπος Χριστού, φιλάγαθος δλδ;Δεν σε "γλείφω"με αυτό,...εννοώ, ότι ο τρόπος έκφρασης σου έχει κάτι απο την Χάρη Του....
Ευχαριστώ Βαγγέλη.
Σου είπα οτι είναι φανατικός οπαδός των οσων λέει.
Είμαι σίγουρος οτι και αυτός θα πρέπει να είχε την ίδια άποψη με εμένα για τον γιαχβέ, έτσι οπως τον παρουσιάζουν.
ο Θεός το να σωθεί ο άνθρωπος, εσύ είδες βία πάλι;Ρε φίλε,
ο Θεός, εργάζεται για να μας βγάλει απο το χάος των πνευματικών
μας φόβων, που δεν μας επιτρέπουν να δούμε, και δεν τον καταλαβαίνουμε ....Γιατί βλέπεις θυμό κι εκδίκηση και δεν βλέπεις
λύπη, αγανάκτηση, αχαριστία απο μεριάς ανθρώπου και βλέπεις
τι επισύρει η παραβίαση περεθεμένω νόμων του Θεού, προς τον άνθρωπο;
Φίλε, είτε θα δεχτείς τον άνθρωπο, κύριο της μοίρας του και
γι αυτό υπεύθυνο, είτε θα δεχτείς ότι ο Θεός, μέσα απο όλο αυτό
το χάος που ζούμε,εργάζεται για να μας σώσει και δώσει την αιώνια
βασιλεία Του...
Μπορούμε να το εκτιμήσουμε αυτό;
Όσο για τον Γιάχβε, φίλε, αν σε είχνε σε ένα γκέτο πιτσιρικάδων,για
επιμορφωτή, το ατύλ που θα είχες δεν θα έκρυβε και στρατηγικές
κινήσεις, για να τους βγάλεις απο τα κολλήματα τους και να
επικοινωνήσεις μαζί τους;
Το ίδιο κάνει κι ο Θεός μαζί μας....
Νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει τι είναι ο Θεός και την υπόσταση Του,
σε σχέση με μας....
Παρότι είναι αργά, θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω τις δυνάμεις μου για να βοηθήσω τη μνήμη του φίλου trexagireve
α) Υποτιθέμενοι(;) διωγμοί χριστιανών από Εθνικούς και το αντίθετο
(πετάει ο γάϊδαρος; πετάει...)
β) Εικονομαχία, πόλεμος μεταξύ Χριστιανών
(πετάει ο γάϊδαρος; βρε πετάει, είπαμε)
γ) Σταυροφορίες, πόλεμος Χριστιανών με αλλόθρησκους
(τι κάνει είπαμε ο γάϊδαρος; ΠΕΤΑΕΙΕΙΕΙΕΙ...)
δ) Ιερά Εξέταση, συγχωροχάρτια, Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου, πόλεμος καθολικών κατά αιρετικών
(που είναι ο γάϊδαρος; οεο...)
ε) Τουρκοκρατία, εξισλαμισμός, πόλεμος Χριστιανών με Οθωμανούς
(γαϊδαράκοοοοο, κατέβα κάτωωωω....)
στ) Μικρασιατική καταστροφή, Σεπτεμβριανά και λοιπά καλούδια, πόλεμος Χριστιανών με Μουσουλμάνους
(πετάει ο γάϊδαρος; ε, ναι, είπαμε)
ζ) Πόλεμος κατά της "τρομοκρατίας" (δηλαδή του ισλαμικού "φονταμενταλισμού")
(πετάει ο γάϊδαρος; ΠΕ - ΤΑ - ΕΙ!!!)
Αγαπητέ trexagireve, αυτές είναι μόνο κάποιες περίοδοι (οι πιο εύκαιρες στο φτωχό μου πνεύμα τέτοια ώρα) της ιστορίας αγάπης και συναδέλφωσης μεταξύ των πιστών διαφόρων θρησκειών. Δε με ενδιαφέρει ποιος ευθύνεται για τι, αλλά όπως σου ανέφερα και σε προηγούμενο post μου, δεν ήταν τα πράγματα τόσο αγνά όσο θες να τα παρουσιάσεις. Για το μέλλον, θα δείξει, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος...
Όλες αυτές οι περίοδοι (πλην ίσως των Σταυροφοριών και της Μικρασιατικής καταστροφής) καταγράφονται στην ιστορία ως "καιροί ειρήνης".
quote:
Και προπάντων, προσπάθιησε να μην το παίζεις υπερασπιστής των
αδυνάτων..Είναι λίγο μπανάλ, πια....
Θα εκτιμούσα να μου πεις ποιους αδύνατους υπερασπίστηκα σε αυτό το topic.
quote:
Όσο για περιουσιο λαό,μετά την σταύρωση του Χριστού, ο εβραικός λαός, έχσα τον..τίτλο, τον πήρε η Ελλάδα, με προφητείες ακόμη
και του ίδιου του Χριστού, περί Ελλάδας..
Θα μπορούσες να μου προσκομίσεις αυτές τις προφητείες; όσο για τον τίτλο που λες, διαφωνούμε, αλλά οκ, μικρό το κακό. Εγώ απλά ήθελα να γνωρίζω τη λογική του περιούσιου και αυτή μου την εξήγησες, κατά κάποιο τρόπο.
quote:
Η έκθεση στον ήλιο, το καλοκαίρι, πλέον κάνει κακό....
Ωραία, μάζεψε λοιπόν το laptop και βουρ για την καντίνα. Πρόσεξε!! μην παίρνεις παράδειγμα από τον Κωστάκη, αυτόν ο ήλιος δεν τον πειράζει, γιατί κάνουν παρέα χειμώνα - καλοκαίρι.
Στις υγείες σου ![]()
Αγαπητέ allzzaro
quote:
Τώρα αν είναι έτσι ο πανάγαθος θεός τότε ο εκπεσών σατανάς πως πρέπει να είναι??
Αν έχει βρει έδαφος, γεμάτος καρούμπαλα. Αν ακόμα συνεχίζει την πτώση, έχει υπερβεί την επιτάχυνση του g, σε μία ομαλά επιταχυνόμενη κίνηση. ![]()
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Ξεκινάμε απο την αρχή πάλι;Θα μιλήσουμε και για το μπίγκ μπάμ,
πάλι;
Αν ζορίζεσαι, δεν χρειάζεσαι να εκτίθεσαι περισσότερο....Οι
12θειστές, έχουν τους λόγους τους που αμφισβητούν τους
διωγμούς των χριστιανών για αιώνες,που έχει καταγράψει η ιστορία
και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει χωρίς να γίνεται περιγελος,
καθώς,εκτός παο λίγα άτομα, και εθνικές ενότητες, με αντίστοιχα οφέλη, όπως οι Τούρκοι, δεν αναγνωρίζουν διωγμούς και θανάτους
μαρτύρων....
Εκεί έφτασες παιδι μου απο τον εγωισμό σου;Να συγκρινεις και να
επιχειρηματολογείς,οπως οι ναζιστές και οι φανατικοί μουσουλμάνοι;
Λυπάμαι, αλλά όποιος δεν αναγνωρίζει την ιστορία, μάλλον δεν
καταλαβαινει ότι δεν αυθαιρετούμε για να βγούμε λάδι...
Είναι κρίμα να εκτίθεσαι έτσι..Ανεπανόρθωτα, φίλε μου....
Κι επειδή επιμένεις, έτσι για πλάκ, ρε φιλε, τί λές, ζούν σήμερα
χριστιανοί και μουσουλμάνοι, ζούν μουσουλμάνοι και εβραίοι και
άλλες εθνοθρησκυτικές μειονότητες;Γιατί όλοι ξέρουν ότι ζούν...Ισραήλ,Συρία, Λίβανος,τί λές,σκοτώνονται κάθε μέρα;
Για έναν εγωισμό ρε παιδί μου, γίνεται ο άλλος ρεζίλι...!!!!!
"Ελεύθερα, αρκεί να μην το χρησιμοποιούν εις βάρος των άλλων."
Γι αυτο σε απεκάλεσα ......Ρομπέν των 12θειστών, αν κι η αλήθεια,
είναι εναντίον μου, και με όποιον νάναι.....
Όσο για τον ήλιο και τον Κωστάκη, η αλήθεια είναι ότι ότι ήταν να γινει έγινε..ἤ ζημιά φάινεται εγινε, γι αυτό και δεν σε νοιάζει..Τώρα, δεν σώζεται η κατάσταση...
Και που να πιάσουν κι οι χοντρες ζέστες!!!!!!!!
quote:Νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει τι είναι ο Θεός και την υπόσταση Του,
σε σχέση με μας....
Έλα τρέχα φίλε μου σοβαρέψου λιγάκι .
Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον θεό .
Είναι ποτέ δυνατόν να υπάρξει μία ενιαία καθολική θρησκεία στον πλανήτη μας ?
Και όμως εγένετο .
ΤΟ ΧΡΗΜΑ .
Είναι ο επίσημα αναγνωρισμένος θεός του πλανήτη γη και τον αποδέχονται ούλοι οι άνθρωποι .
Πόσοι μπορούνε να δεχτούνε ότι η υπόσταση του θεού είναι πνεύμα και ότι πνεύμα διαθέτει ο κάθε άνθρωπος ?
είναι μεν σωστό, αλλά θέλει πιο άμεση γιατί δεν δέχονται ότι
ο Θεός είναι το πνεύμα κι εμείς έχουμε πνεύμα,άρα άμεση σχέση
με τον Θεό και εξ ου μπορούμε να κατανοήσουμε και βρούμε
τον δρόμο μας προς τον Θεό , μέσα μας....
Δεν μπορώ να δεχτώ, ότι ο άνθρωπος, δεν καταλαβαίνει ότι
επειδή έχει πνεύμα, πρέπει να σκέφτεται πνευματικά κι όχι
υλιστικά...
Ότι δεν μπορεί με το χιούμορ και την ψυχαγωγία, να αντικαταστήσει
την επαφή με το θείο....Είναι ελλειπές....
Αγαπητέ Trexagireve
quote:
Εκεί έφτασες παιδι μου απο τον εγωισμό σου;
quote:
Να συγκρινεις και να επιχειρηματολογείς,οπως οι ναζιστές και οι φανατικοί μουσουλμάνοι;
quote:
Για έναν εγωισμό ρε παιδί μου, γίνεται ο άλλος ρεζίλι...!!!!!
quote:
Όσο για τον ήλιο και τον Κωστάκη, η αλήθεια είναι ότι ότι ήταν να γινει έγινε..ἤ ζημιά φάινεται εγινε, γι αυτό και δεν σε νοιάζει..Τώρα, δεν σώζεται η κατάσταση...
Δε θα σε ακολουθήσω στο ανωτέρω παραλήρημά σου, το επίπεδο εκάστου εξ ημών κρίνεται καθημερινά. Ας πάμε στα του θέματος...
quote:
Οι 12θειστές, έχουν τους λόγους τους που αμφισβητούν τους
διωγμούς των χριστιανών για αιώνες,
Αν αντιλαμβανόσουν αυτό που έγραψα, θα διαπίστωνες ότι αμφισβητώ εξίσου τους διωγμούς των χριστιανών από τους Εθνικούς, όσο και το αντίθετο. Κι αυτό γιατί πολύ απλά δε θέλω να πάρω θέση υπέρ κάποιων εκ των δύο, απλά με ενδιαφέρει ότι υπήρξαν τέτοια γεγονότα (πιθανότατα εκατέρωθεν) και αυτό δε δείχνει θρησκευτική ανοχή εκ μέρους και των δύο στη συγκεκριμένη περίοδο.
quote:
Κι επειδή επιμένεις, έτσι για πλάκ, ρε φιλε, τί λές, ζούν σήμερα χριστιανοί και μουσουλμάνοι, ζούν μουσουλμάνοι και εβραίοι και
άλλες εθνοθρησκυτικές μειονότητες;Γιατί όλοι ξέρουν ότι ζούν...Ισραήλ,Συρία, Λίβανος,τί λές,σκοτώνονται κάθε μέρα;
Όχι βέβαια... ειδικά στο Ισραήλ όλοι μία αγκαλιά!!
Επειδή προφανώς κάποια πράγματα που γράφω πρέπει να τα εξηγώ, θα σου πω το εξής : το γεγονός ότι τα τελευταία 2.000 χρόνια για τα οποία έφερα μερικά παραδείγματα, υπήρχαν περίοδοι ειρήνης μεταξύ των διαφόρων δογμάτων, δεν αναιρεί το γεγονός ότι μεγάλες μερίδες αυτών των πληθυσμών δε διάγουν τις καλύτερες των σχέσεων μεταξύ τους. Επίσης, το γεγονός ότι επί 2.000 χρόνια δεν είχαμε σερί πολέμους, είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς ούτε η ανθρώπινη φύση θα το άντεχε, ούτε τα "πυρομαχικά" θα έφταναν, αλλά κυρίως ο εκάστοτε νικητής επέβαλλε για μεγάλα χρονικά διαστήματα "ειρήνη" μεταξύ των πληθυσμών του με διάφορες μεθόοδους "αλλαξοπιστίας", με αποτέλεσμα να καταγράφονται τελικά αυτά τα διαστήματα ως ειρηνικά, ενώ στην ουσία σε πολλές των περιπτώσεων υπήρξαν απλά περίοδοι επιβολής.
Αλήθεια... αυτός ο πόλεμος εναντίον του Ισλάμ που έχει κηρυχτεί αφενός, η Τζιχάντ από την άλλη, η διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας (και) για θρησκευτικούς λόγους και άλλα γεγονότα στον πλανήτη μας δείχνουν ότι όλοι οι πιστοί σέβονται την ανεξιθρησκεία γύρω τους; αν ναι, πάω πάσο, έχεις δίκιο.
quote:
Γι αυτο σε απεκάλεσα ......Ρομπέν των 12θειστών, αν κι η αλήθεια, είναι εναντίον μου, και με όποιον νάναι.....
Πολλά λάθη σε μία πρόταση...
α) Δε χρειάζεται να γίνω Ρομπέν των δωδεκαθεϊστών, γιατί απλά είμαι άθεος. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις, το ξαναγράφω με κεφαλαία : Ε Ι Μ Α Ι Α Θ Ε Ο Σ!!!
β) Δε χρειάζεται να γίνω Ρομπέν των δωδεκαθεϊστών, γιατί υπάρχουν άτομα εδώ, ανήκοντα στην εν λόγω ιδεολογία, που υπερασπίζονται τις θέσεις τους όπως κρίνουν εκείνοι σωστότερα. Ως μη δωδεκαθεϊστής, δεν είμαι ο βέλτιστος για συνήγορός τους.
γ) Δεν είμαι εναντίον σου, γιατί δεν έχω να χωρίσω κάτι μαζί σου. Αν το αισθάνεσαι έτσι, είναι πιθανόν γιατί έχεις έντονα θρησκευτικά συναισθήματα και πιστεύεις ότι εχθρεύομαι τη θρησκεία σου. Σεβαστό μεν, αλλά ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ!!!!
δ) Δε θα συνεργαζόμουν με κανέναν, αρκεί να είμαι εναντίον σου, γιατί έχω πολύ σημαντικότερα (και πλέον κοντά στην ιδιοσυγκρασία μου) πράγματα στη ζωή μου να ασχοληθώ, από το να δίνω βάση σε προσωπικές ύβρεις εκάστου διαφωνούντος με τις θέσεις μου. Θεωρώ ότι κι εσύ έχεις πολύ σημαντικότερες ενασχολήσεις από τον Κωστάκη και τον ήλιο του, άσε τους λοιπόν στην ησυχία τους.
Συμπερασματικά. Το θέμα αυτό, του οποίου είσαι θεματοθέτης, θα πρέπει ΕΣΥ ο ίδιος να το προστατεύεις. Αν εσύ θεωρείς ως προστασία το να μην υπάρχουν απόψεις συνομιλητών σου, είναι δικαίωμά σου να απορρίψεις το διάλογο εντός αυτού. Για μένα, ως θέμα είναι ανάξιο λόγου, μόνο και μόνο εξαιτίας της υποτιμητικής του διάθεσης, εντούτοις θεώρησα σωστό να συμμετάσχω, αρχικά ζητώντας την εξάλειψή του και στη συνέχεια, όταν τέθηκαν θέματα πραγματικού ενδιαφέροντος, με τις προσωπικές μου τοποθετήσεις. Αυτές είναι και σε όποιον αρέσουν, δεν είναι διαπραγματεύσιμες, όπως δεν είναι διαπραγματεύσιμες η πίστη και η λατρεία εκάστου εξ υμών.
Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι δε σκοπεύω να μπω σε τέτοιου επιπέδου αντιπαράθεση, σε ενημερώνω ότι δε σκοπεύω να απαντήσω στο (επερχόμενο) δικό σου μήνυμα και σε κάθε επόμενο στο συγκεκριμένο topic. Θεωρώ ότι σε περιπτώσεις αντιπαραθέσεων επί προσωπικού, με τους χαρακτηρισμούς, τους οποίους έχεις χρησιμοποιήσει σε τουλάχιστον 5 posts, είτε απέναντί μου, είτε απέναντι σε κάθε αντίθετη άποψη, η καλύτερη απάντηση είναι η απαξίωση. Εγκαταλείπω λοιπόν το παρόν topic στον κατήφορό του.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!