- Αιμοποσία σαρκοφαγία και χριστιανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
στο θέμα μας τώρα δεν περίμενα τίποτε διαφορετικό από τα χριστιανόπουλα του φόρουμ που έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους και πέφτουν από την μια γελοιότητα στην άλλη με φαιδρότητες περί των αρχαίων ελλήνων γιατί απέτυχαν να εξηγήσουν την γελοιότητα περί μετατροπής του ψωμιού σε ανθρωπινή σάρκα και του κρασιού σε ανθρώπινο αίμα
για μια ακόμη φορά δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο άτομα που έχουν μείνει στην γελοιότητα του μεσαίωνα και βλέπουν παντού δαίμονες και λοιπές λιακοπουλίστικες αρλούμπες
ακολουθούν ψιλορουφιανές, "βόηθεια, σώστε μας" και άλλα
προσδιοριστικά του κλματος κάποιων εδώ μέσα...
Γνωρίζομαστε καλύτερα φίλε μου άθεε... κι ο καθένας δείχνει το
ποιόν του... Γιατί έκκληση για αποκατάσταση της ηρεμίας, εσυ που
εμπυρίζεις συνεχώς τα πράγματα, είναι κάτι απο αιφνίδιο...
quote:
... Με λύπη μου βλέπω ότι απουσία επιχειρημάτων,
Ο άθεος είχε την ευφυή ερώτηση (που πήρε απο τον Γιάπετ) να ρωτήσει εάν η Θεία Κοινωνία είναι κανιβαλισμός.
Αφού πήρε την απάντηση ότι ο Θεάνθρωπος δεν τεμαχίζεται και δεν σφάζεται, έβγαλε άλλο ευφυές ερώτημα:
Κλωνοποιείται ο Θεός;;
Αφού πήρε απάντηση, ότι για τον Θεάνθρωπο, σαν Θέος που είναι, δεν ισχούνε οι αποστάσεις χώρου και χρόνου, άρα δεν κλωνοποιείται, τώρα το γυρνάει στην φλυαρία.
Αλλά εγώ άθεε θέλω να βάλεις όλη τη διάνοια σου κάτω και να εφεύρεις και άλλο ευφυές ερώτημα. Άσε τις φλυαρίες.
Σε περιμένω.

quote:
trexagireve:
Πολύ εύστοχος!!!!!!!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
αθεος:
με λύπη μου βλέπω ότι οι συντονιστές εδώ και μια ολόκληρη μέρα δεν έχουν φανεί για να συντονίσουνστο θέμα μας τώρα δεν περίμενα τίποτε διαφορετικό από τα χριστιανόπουλα του φόρουμ που έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους και πέφτουν από την μια γελοιότητα στην άλλη με φαιδρότητες περί των αρχαίων ελλήνων γιατί απέτυχαν να εξηγήσουν την γελοιότητα περί μετατροπής του ψωμιού σε ανθρωπινή σάρκα και του κρασιού σε ανθρώπινο αίμα
για μια ακόμη φορά δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο άτομα που έχουν μείνει στην γελοιότητα του μεσαίωνα και βλέπουν παντού δαίμονες και λοιπές λιακοπουλίστικες αρλούμπες
Είσαι σίγουρος ότι θέλεις συντονιστική επέμβαση;
Υποψιάζομαι ότι δε θα σου αρέσει και πολύ... ![]()
![]()
Μπορείς πάντως, να προτρέψεις με ευγένια σε όσους συνομιλητές τείνουν να εκτρέψουν το θέμα να μην το κάνουν. Όχι όμως ρίχνοντας "λαδάκι στη φωτιά" (όπως με το πιο πάνω μήνυμά σου και ιδιαίτερα στο σημείο που έχω τονήσει με μπλε πλάγια γράμματα) γιατί είναι αναμενόμενο ότι το θέμα θα αναλωθεί σε κόντρες.

quote:
Είσαι σίγουρος ότι θέλεις συντονιστική επέμβαση;
Υποψιάζομαι ότι δε θα σου αρέσει και πολύ...Μπορείς πάντως, να προτρέψεις με ευγένια σε όσους συνομιλητές τείνουν να εκτρέψουν το θέμα να μην το κάνουν. Όχι όμως ρίχνοντας "λαδάκι στη φωτιά" (όπως με το πιο πάνω μήνυμά σου και ιδιαίτερα στο σημείο που έχω τονήσει με μπλε πλάγια γράμματα) γιατί είναι αναμενόμενο ότι το θέμα θα αναλωθεί σε κόντρες.
από την στιγμή κυρία διαχειρίστρια που αφήσατε το θέμα μου να αλλοιωθεί με άσχετες τοποθετήσεις των μελών μόνο και μόνο για να το θάψουν έπρεπε και εγώ να πέσω στο επίπεδο τους και να απαντήσω με το ύφος που καταλαβαίνουν
την ευγένεια την δοκίμασα αλλά σε άτομα αυτού του επίπεδου είναι άγνωστη η ευγένεια γι αυτό τον λόγο ζήτησα την παρέμβαση σας
quote:quote:
εμπυρίζεις συνεχώς τα πράγματα, είναι κάτι απο αιφνίδιο...Ο άθεος είχε την ευφυή ερώτηση (που πήρε απο τον Γιάπετ) να ρωτήσει εάν η Θεία Κοινωνία είναι κανιβαλισμός.
Αφού πήρε την απάντηση ότι ο Θεάνθρωπος δεν τεμαχίζεται και δεν σφάζεται, έβγαλε άλλο ευφυές ερώτημα:
Κλωνοποιείται ο Θεός;;
Αφού πήρε απάντηση, ότι για τον Θεάνθρωπο, σαν Θέος που είναι, δεν ισχούνε οι αποστάσεις χώρου και χρόνου, άρα δεν κλωνοποιείται, τώρα το γυρνάει στην φλυαρία.
Αλλά εγώ άθεε θέλω να βάλεις όλη τη διάνοια σου κάτω και να εφεύρεις και άλλο ευφυές ερώτημα. Άσε τις φλυαρίες.
Σε περιμένω.
“Why do my eyes hurt?” “You’ve never used them before.”
Γιατί ασχολείστε ακόμη με προβοκατόρικα θέματα και άτομα;
Αν δεν γράφατε εσείς εδώ (Τρεχα και Σαμουηλ) ποιος άλλος θα σπαταλούσε το χρόνο του να ασχοληθεί με το θέμα του άθεου;
Αφού ο άνθρωπος το έχει προεξοφλήσει από την αρχή, τι ψάχνετε αν βρείτε εσείς τώρα; Του δίνετε και αξία από πάνω.

quote:
Γιατί ασχολείστε ακόμη με προβοκατόρικα θέματα και άτομα;
βαριές κουβέντες λες ψηλέ
το θέμα έχει ως βάση μια ορθόδοξη χριστιανική δοξασία
και ρωτάω το αυτονόητο η μετατροπή του ψωμιού είναι συμβολική η πραγματική;
απλή ερώτηση και χρήζει απλής απάντησης
quote:
Ο άθεος είχε την ευφυή ερώτηση (που πήρε απο τον Γιάπετ) να ρωτήσει εάν η Θεία Κοινωνία είναι κανιβαλισμός.Αφού πήρε την απάντηση ότι ο Θεάνθρωπος δεν τεμαχίζεται και δεν σφάζεται, έβγαλε άλλο ευφυές ερώτημα:
Κλωνοποιείται ο Θεός;;
Σε περιμένω.
σαμουηλ εσείς είπατε ότι ο θεός κόβεται κομματάκια και τον τρώτε και μετά είπατε ότι κάθε κομματάκι είναι ολόκληρος ο θεός αποφασίστε τι ακριβός γίνεται τρώτε ολόκληρο θεό η μόνο μια μερίδα; και τελικά όλο αυτό είναι συμβολικό ή όχι;
και τον διάλογο, περαν της αντιπαράθεσης... Πιστεύω ότι
όλοι μας θέλουμε τον διάλογο...
έτσι λοιπόν, για το θέμα μας, είναι σημαντικό να δεις το όλο
ζήτημα, απο μυστηριακής πλευράς, καθώς, αν θυμάσαι απο τις γραφές,
αναφέρεται ότι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο το πνεύμα του, φυσώντας στο χώμα
τη ζωή,το ίδιο και ο Υιός, με την πνευματική υπόσταση του Λόγου του
Θεού, πρέπει να μοιραστεί...
Θυμίζω συγκεκριμένο χωρίο ευαγγελίου, όπου ο Χριστός είπε" αλήθεια
λέγω ημίν, όποιος ου φάγεται απο τη σάρκα μου και ου πιεί εκ του αίματος
μου, ού σωθήσεται..." Και ακούστηκε βασρύς αυτό ο λόγος, στους παρεστώτες...
Ήταν μια συμβολικότητα ύλης, με κυριολεξία μοιράσματος του υιού, όπως
κι ο Πατήρ, έδωσε συτον άνθρωπο απο το πνεύμα του...
Εδώ κολλάει και το τρίτο πρόσωπο της Αγίας 'Τριάδος, που είνια το Άγιο Πνεύμα,
το οποίο θα κατοικήσει σεόλους, όπως και ο Πατήρ και ο Υιός...
Ξέρω ότι είναι πλευρά που μπορεί πολλοί να μην την έχουν αναλύσει τοσο, αλλά
και η Αποκάλυψη μαρτυρεί περί της κληρονομίας του ανθρώπου, απο τον Κύριο
ημών Ιησού Χριστό, αφού λέει, ότι "Σ αυτόν θέλω δώσω το όνομα μου το καινό..."
Έχει πολλές εκφ΄σνσεις το ζήτημα, αλλά κατά κύριο λόγο, αυτό που είναι το
μυστήριο του Θεού,οπως αναφέρεται, είναι η μεταφορά Του στον άνθρωπο, απο την αρχή
τον Πατήρ, μέσω του Υιού και στην μορφή και ουσία του Αγίου Πνεύματος...