ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

WHITE_WOLF57 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
ounosΜέλος
24/01/2005, 11:53:09
quote:

Δε νομίζω πως μπορεί η αυθυποβολή, να στείλη γραπτό μήνυμα στο κινητό,
απάντηση σε σοβαρότατο πρόβλημα που μόνο εγώ γνώριζα,
την ώρα που το σκεπτόμουν απεγνωσμένα, μη ξέροντας τι να κάνω....
Για σκέψου το,... σκανδαλιστικά συμπτωματικό για σένα ε ;

Σου εστειλε sms ο θεος? Και γιατι δεν του απαντησες? Θα ηταν μεγαλη η χρεωση μαλλον ε?

Σοβαροτερα τωρα. Υπαρχει μια πολυ διαδεδομενη δεισιδαιμονια, πανταχου παρουσα στο ανθρωπινο γενος, γιατι εχει να κανει με τον τροπο που ο ανθρωπος σκεφτεται και ανακαλυπτει τους νομους της αιτιοτητας.

Ειναι η δεισιδαιμονια του ταυτοχρονου. Δυο πραγματα ανεξαρτητα που συμβαινουν ταυτοχρονα, αποκτουν νοημα στο κεφαλι του ανθρωπου. Πχ ο χριστιανος προσευχεται, συμβαινει κατι στη ζωη του, οσοδηποτε ασχετο, και ξαφνικα "η προσευχη εισακουστηκε". Και, μιας και αι βουλαι του κυριου αγνωσται, σχεδον οτιδηποτε και να συμβει, ειτε καλο ειτε κακο, ειτε μεγαλο ειτε μικρο, μπορουμε να το θεωρησουμε ως "απαντηση του θεου".

Ειναι πολυ ευκολο το παιχνιδι της δεισιδαιμονιας αυτης - βρισκει συνεχεια επιβεβαιωσεις, χωρις κανεναν τροπο να στερεψει απο αυτες.

Και ας μην παραβλεπουμε την ιδια την πηγη που δημιουργει νοημα στην συμπτωση. Δεν ειναι παρα η ιδια η θεληση να υπαρχει νοημα. Ενας θρησκος χριστιανος (ή πιστος αλλης θρησκειας), εχει κι αυτος αναγκη να βρισκει νοημα στη ζωη του. Βασικα, οσοδηποτε αλλοκοτη, παραδοξη και παραλογη θεωρια να ειχε καποιος, θα εβρισκε επιβεβαιωσεις στη ζωη του.

Για παραδειγμα, αν ισχυριστω οτι ο ηλιος ειναι θεος, και η ανατολη δεν ειναι φυσικο φαινομενο αλλα επαναλαμβανομενο "θαυμα", "θεια παρεμβαση", και για να το εμπλουτισω να πω οτι "λιγο πριν την ανατολη προσευχομαι στον θεο ηλιο για να βγει", κανεις δεν θα μπορεσει να με πεισει οτι δεν ειναι θεος, δεν ειναι θαυμα. Κι ας λενε ολοι το αντιθετο, εγω θα τους αντιτασσω το προσωπικο μου βιωμα που ποτε δεν θα μπορεσουν να μου το παρουν, αν δε το θελω ο ιδιος.

Αρα on-omma, τον "πατερα" που λες δεν τον εχεις σπιτι σου, τον εχεις στο κεφαλι σου, και κανεις δεν μπορει να στον παρει αν εσυ θελεις να τον εχεις.

Το προβλημα ειναι οταν περιμενουμε κι απ'τους αλλους να βλεπουν αυτο που εχουμε εμεις στα κεφαλια μας. Μια οπτασια.

Edited by - ounos on 24/01/2005 11:56:58

White_foxΝέο Μέλος
24/01/2005, 12:12:58
Είναι έτσι φτιαγμένος από την φύση του ο άνθρωπος που πιό εύκολα πιστεύει στους εξωγήινους και στους Τζεντάι,παρά στον Θεό....
Και για όποιον αναρωτιέται γιατί ο Θεός είναι καμιά φορά "σκληρός" με τους ανθρώπους, η απάντηση είναι ότι αν όλα μας πήγαιναν όπως τα θέλαμε, αν με μία προσευχή γινώταν το θαύμα που περιμένουμε,τότε η πίστη μας στον Θεό θα ήταν ανγκαστική.Θα αναγκαζώμασταν να πιστέψουμε στην ύπαρξή Τοu επειδή μας έκανε την "χάρη"
Αυτός είναι και ο λόγος που ο Χριστός δεν κατέβηκε από τον σταυρό όταν του ζητήθηκε.Γιατί αν αυτό συνέβαινε δεν θα υπήρχε η ελεύθερη βούληση.
Όσων αφορά την σκέψη ότι πολλές φορές ο Θεός μας εγκαταλείπει,πρώτα πρέπει να σκεφτούμε μήπως τον έχουμε εγκαταλείψει εμείς πρώτα.
Είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος πιστεύει ότι οτιδήποτε καλό του συμβαίνει είναι επειδή το κατάφερε μόνος του,ενώ για οποιοδήποτε κακό φταίει ο Θεός....

-** The Angel of music sings songs in my head...**

24/01/2005, 13:48:26
White fox:
«Και για όποιον αναρωτιέται γιατί ο Θεός είναι καμιά φορά "σκληρός" με τους ανθρώπους, η απάντηση είναι ότι αν όλα μας πήγαιναν όπως τα θέλαμε, αν με μία προσευχή γινώταν το θαύμα που περιμένουμε,τότε η πίστη μας στον Θεό θα ήταν ανγκαστική.Θα αναγκαζώμασταν να πιστέψουμε στην ύπαρξή Τοu επειδή μας έκανε την "χάρη"»

Πολύ «παράξενη» λογική έχεις φίλτατε! Δηλαδή εάν μεταφερθούμε νοερά στην προ- πτωτική κατάσταση των πρωτόπλαστων, όπου όλα πήγαιναν όπως θα τα θέλαμε εμείς σήμερα (καθότι Παράδεισος και κήπος του θεού), όπου όλα εξελίσσονταν άνευ πόνων, δυστυχίας και βασάνων, σημαίνει ότι εκείνη η κατάσταση θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως αναγκαστική επιβολή?

Εάν όχι, τότε για ποιόν λόγο θα πρέπει να χαρακτηριστεί η πίστη μας στο Θεό ως αναγκαστική εάν όλα πήγαιναν επί της γης όπως τα θέλαμε?

Επιπλέον, ΤΙ είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις πως ο άνθρωπος έχει περιθώρια ελευθερίας στην χριστιανική κοσμοθεώρηση? ΠΟΙΟ σημείο της χριστιανικής πίστης και ομολογίας επιτρέπει, ΑΝΕΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ, μια ελεύθερη βούληση όπως ο καθένας επιθυμεί?

Για ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ, εφόσον έχω το δικαίωμα της ελευθερίας, πρέπει να ασπαστώ την χριστιανική θεώρηση και την θεότητα του Ιησού? Για ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ πρέπει να ζήσω σύμφωνα με τις ιερές γραφές του χριστιανισμού, να βαπτιστώ, να εξομολογηθώ, να μεταλάβω, να προσκυνήσω, να εορτάσω το Πάσχα και τα Χριστούγγενα, εφόσον ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ?

Τι είδους «ελευθερία» είναι αυτή όταν εντάσσει την προσαρμογή της ζωής μου και τις απόψεις μου για το Θείο στα δικά της στενά πρότυπα?

White fox:
«Αυτός είναι και ο λόγος που ο Χριστός δεν κατέβηκε από τον σταυρό όταν του ζητήθηκε.Γιατί αν αυτό συνέβαινε δεν θα υπήρχε η ελεύθερη βούληση.»

Αυτό πάλι……..ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ?? ΠΩΣ σχετίζεται το παρόν με την ελεύθερη βούληση??

White fox:
«Όσων αφορά την σκέψη ότι πολλές φορές ο Θεός μας εγκαταλείπει,πρώτα πρέπει να σκεφτούμε μήπως τον έχουμε εγκαταλείψει εμείς πρώτα.»

Ώστε έτσι έ? Αλήθεια, εκτός από απαιτήσεις και προτροπές, ετούτος Ο θεός ΤΥΨΕΙΣ για μας δεν έχει? Τύψεις για το ότι καταδίκασε τον άνθρωπο να εξέλθει του παραδείσου δεν έχει? Τύψεις για το ότι επέτρεψε να υπάρχει ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ένας όφις-σατανάς δεν έχει? Τύψεις για το ότι δεν επέτρεψε καν στους πρωτόπλαστους να έχουνε μια δεύτερη ευκαιρία για το πρώτο λάθος που διέπραξαν δεν έχει?

Τέλος, τύψεις για το ότι δεν συμπεριφέρθηκε όπως ο κάθε πατέρας στο παιδί του, με αγάπη και κατανόηση για τα λάθη του, συγχωρώντας και εξηγώντας το λάθος, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΤΟΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ?

24/01/2005, 18:35:32
Πιστεύω με λογικές αξιώσεις , ότι υπάρχει συνέχεια ,μετά τον βιολογικό μας θάνατο.
Το κομμάτι , που συνεχίζει να υπάρχει ,είναι οι πράξεις μας.
Αυτές είναι αποθηκευμένες στην μνήμη του εγκεφάλου μας , υπό την μορφή πνευματικού υλικού.
Αυτά τα πνευματικά αρχεία ,δεν υπάρχει τρόπος να αλλοιωθούνε.
Στην περίπτωση βέβαια , που κάποιος πάθει μερική , η πλήρη αμνησία , υπάρχει από αυτά αντίγραφο.
Αυτό βρίσκεται στην κατοχή του αίτιου της δημιουργίας του σύμπαντος.
Η λήψη και αντιγραφή ,των αρχείων αυτών ,γίνεται κατά την διάρκεια του ύπνου μας.
Εν ώρα ύπνου , η αναπνοή που ενώνει την ζωή μας με τον θάνατο δεν μας είναι αισθητή.
Το μοναδικό πράγμα που υπάρχει, είναι ένας καθαρά πνευματικός κόσμος.

Αυτή η κατάσταση , είναι η ποιο σημαντική στην καθημερινότητά μας.
Το ίδιο το αίτιο της δημιουργίας του σύμπαντος , μας επισκέπτεται.
Είμαστε αρκετά μικροί , σε πνευματικό ανάστημα , για να νοήσουμε πλήρως αυτήν την επαφή.
Όμως μια καθαρά πνευματική οντότητα ,μπορεί να εισχωρήσει συνειδητά , στον πνευματικό μας κόσμο.

Όλα αυτά ίσως φαντάζουν θεωρητικά και να μοιάζουν με ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Αυτό δεν είναι τυχαίο.
Συνήθως οι ταινίες αυτού του είδους ,ασχολούνται με μια ανώτερη πνευματική οντότητα ,από αυτήν του ανθρώπου.
Τα σενάρια αυτών των ταινιών , είναι πολλά .
Κάποιο από αυτά , κρύβει μέσα του την αλήθεια .

White_foxΝέο Μέλος
24/01/2005, 22:31:03
Αυτά που είπα είναι οι απόψεις μου και ελπίζω να είναι σεβαστές από εσένα.Αυτά πιστεύω και δεν το κρύβω ότι υπερ-αγαπώ τον Θεό.
Δεν λέω πως τα λεγώμενα μου είναι όλα σωστά....δεν είμαι και προφήτης.
Επείσης να πω ,ότι δεν είμαστε αρκετά ικανοί να καταλάβουμε το γιατί κάνει κάτι ο Θεός (είμαι σίγουρη πως θα το παρεξηγίσεις αυτό..αλλά δεν πειράζει...)
Δεν θέλω να προσπαθήσω να πείσω κανέναν να πιστέψει ή όχι.
Αν δεν σας αρέσει μην πιστεύετe..Κρατήστε τις αμφιβολίες σας και αφήστε εμένα να κρατήσω τις σκέψεις μου.

White_foxΝέο Μέλος
24/01/2005, 22:39:03
Και κάτι ακόμη.
Δεν απαντάω στις ερωτήσεις σου,όχι επειδή δεν θέλω αλλά επειδή δεν ξέρω να απαντήσω....
Δεν νομίζω να ξέρει και κανένας,οπώτε......
Μην θεωρίσεις σε καμία περίπτωση ότι έχω θυμώσει μαζί σου ή οτιδήποτε .,κουβέντα να γίνεται...
:-)

25/01/2005, 00:46:23
White fox:
«Επείσης να πω ,ότι δεν είμαστε αρκετά ικανοί να καταλάβουμε το γιατί κάνει κάτι ο Θεός (είμαι σίγουρη πως θα το παρεξηγίσεις αυτό..αλλά δεν πειράζει...)…. Δεν απαντάω στις ερωτήσεις σου,όχι επειδή δεν θέλω αλλά επειδή δεν ξέρω να απαντήσω....Δεν νομίζω να ξέρει και κανένας,οπώτε......»

Εφόσον δεν είμαστε αρκετά ικανοί αγαπητή μου για να κατανοήσουμε τα όσα (υποτίθεται) πράττει ο Θεός, τότε ετούτος ο Θεός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ!

Εφόσον δεν είμαστε ικανοί να κατανοήσουμε καν τους λόγους των όσων συμβαίνουν, όχι το πώς συμβαίνουν, τότε ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΩΡΙΜΟ ΘΕΟ.

Και λέω ανώριμο, διότι εάν είχε πράγματι Σοφία, Προνοητικότητα, ήταν όντως Παντογνώστης, τότε θα γνώριζε πολύ καλά πως ο αφελέστατος και επισφαλής τρόπος που διάλεξε να αποκαλυφθεί σε μια αράδα αμόρφωτων τσοπαναραίων, θα προκαλούσε ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΑΜΕΤΡΗΤΟ ΠΟΝΟ, ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΜΙΣΟΣ ανάμεσα στους ανθρώπους.

Θα γνώριζε επίσης πολύ καλά πως τα άλογα και αδικαιολόγητα παιχνίδια που έχει σοφιστεί με τους ανθρώπους, υπήρξαν η αιτία για την απαρχή ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! Ποτέ πριν η ανθρωπότητα δεν έχυσε ποτάμια αίματος για το όνομα κάποιου θεού. ΠΟΤΕ!

Εάν πέρασε λοιπόν κάποιος «Σατανάς» από το διάβα της ιστορίας, εάν όντως είχαμε την τιμή να μας επισκεφτεί κάτι τόσο υπερβατικό και υπερφυσικό όπως ο «Σατανάς» των χριστιανικών προδιαγραφών, τότε αυτός βρίσκεται μέσα στα ράσα.

Υπήρξαν και σαφέστατα υπάρχουν φωτισμένοι άνθρωποι στους κόλπους του δόγματος, όπως εξάλλου και σε κάθε άλλο, αλλά η διοίκηση βρίσκονταν και βρίσκεται σε «άλλα» χέρια.

Οι απαντήσεις σου μου αρκούν.

Να’σαι καλά.

On-OmmaΜέλος
25/01/2005, 06:52:10
quote:

Πιστεύω με λογικές αξιώσεις , ότι υπάρχει συνέχεια ,μετά τον βιολογικό μας θάνατο.
Το κομμάτι , που συνεχίζει να υπάρχει ,είναι οι πράξεις μας.
Αυτές είναι αποθηκευμένες στην μνήμη του εγκεφάλου μας , υπό την μορφή πνευματικού υλικού.
Αυτά τα πνευματικά αρχεία ,δεν υπάρχει τρόπος να αλλοιωθούνε.
Στην περίπτωση βέβαια , που κάποιος πάθει μερική , η πλήρη αμνησία , υπάρχει από αυτά αντίγραφο.
Αυτό βρίσκεται στην κατοχή του αίτιου της δημιουργίας του σύμπαντος.
Το μοναδικό πράγμα που υπάρχει, είναι ένας καθαρά πνευματικός κόσμος.
Το ίδιο το αίτιο της δημιουργίας του σύμπαντος , μας επισκέπτεται.
Είμαστε αρκετά μικροί , σε πνευματικό ανάστημα , για να νοήσουμε πλήρως αυτήν την επαφή.
Όμως μια καθαρά πνευματική οντότητα ,μπορεί να εισχωρήσει συνειδητά , στον πνευματικό μας κόσμο. Αυτό δεν είναι τυχαίο.

Αγαπητέ Άλφα-Ωμέγα,

Συμφωνώ με τα όσα γράφεις παραπάνω και θάθελα να συμπληρώσω
ότι εκτός από τις πράξεις μας που αποτελούν πνευμα
και που εκτός από τη μνήμη μας συνεχίζουν να υπάρχουν
στην πνευματική κατάσταση μέσα στον πνευματικό χώρο,
(διότι τίποτε δεν χάνεται), συνεχίζει να υπάρχει και ο λόγος μας.
Κάθε εκφορά λόγου μας με οποιονδήποτε τρόπο, συνεχίζει να υπάρχει
και αφορά την πνευματική μας οντότητα.
Συμφωνώ επίσης ότι ο άνθρωπος που διαθέτει το πνεύμα του κόσμου
δεν μπορεί να κατανοήση τα πνευματικά, διότι αυτά με τη βοήθεια του Πνεύματος του Θεού κατανοούνται. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο, άνθρωποι γνώστες του Λόγου
να μην έχουν ιδέα σε πνευματικά θέματα όπως π.χ. ο δάσκαλος Νικόδημος.
Εάν ρωτήσεις καθηγητές θεολογίας για το πως αντιλαμβάνονται
"την Τριαδικότητα" θα σου πουν πως η Τριαδικότητα είναι μυστήριο
και δεν μπορεί να γίνη κατανοητή από το μικρό μυαλό μας.
Πίστεψέ με όμως ότι η κατανόησή της είναι δυνατή
με τη βοήθεια του Πνεύματος του Θεού.
Έτσι υπάρχουν πολλοί που μη γνωρίζοντας τον τρόπο,
πραγματεύονται πνευματικά θέματα με τελείως διαφορετικό πνεύμα
(το κοσμικό) προσπαθώντας να τα κατανοήσουν και να τα ερμηνεύσουν, πράγμα αδύνατο.
Επίσης, αυτό που λές "αίτιο της δημιουργίας του σύμπαντος",.. ο Θεός,... είναι πνευματική οντότητα,
πληρεί τα πάντα, και μέσα σ'Αυτόν, ζούμε, κινούμεθα και υπάρχουμε.

Το λυχνάρι του σώματος είναι το μάτι.
Εάν το μάτι είναι καθαρό,
όλο το σώμα είναι φεγγοβόλο.
Εάν το μάτι είναι πονηρό,
όλο το σώμα είναι σκοτεινό.

beyondΜέλος
25/01/2005, 08:26:25
"Πιστεύω με λογικές αξιώσεις , ότι υπάρχει συνέχεια ,μετά τον βιολογικό μας θάνατο"

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ "ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ"..ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝ "ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ" ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ..

ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ?

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

On-OmmaΜέλος
25/01/2005, 10:53:32
quote:
On-omma: «Για να "δης" και να "μπης" πρέπει να Τον εκζητήσης και να Τον δεχθής. Πρέπει να περπατήσης με τον δικό Του τρόπο, στο δικό Του δρόμο.»

Κατά ένα παράξενο τρόπο φίλτατε τα ίδια ακριβώς λέει και ένας Βουδιστής, ένας πιστός του Αλάχ, ένας που ασπάζεται την Καμπάλλα. Με λίγα λόγια, ουδέν νεότερο.

"Τινές δε των Επικουρίων και των Στωϊκών φιλοσόφων συνήρχοντο εις λόγους μετ'αυτού ...
Πάντες δε οι Αθηναίοι και οι επιδημούντες ξένοι εις ουδέν άλλο ηυκαίρουν, παρά εις το να λέγωσι και να ακούωσι τι νεώτερον."

quote:
Ο πιστός ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ, καθώς και τα σοφά παράγωγα της.

Κάθε άλλο φίλτατε,
Θεωρώ την λογική θαυμάσιο εργαλείο και την πίστη ομοίως προέκτασή της για την επεξεργασία και κατανόηση δεδομένων που ΑΚΟΜΗ δεν έχουν ορισθή από την "ανθρώπινη γνώση".

quote:
Η μέγιστη «αρετή» φίλτατε του πιστού είναι η τυφλή εμπιστοσύνη στο Θεό του και η αποπομπή κάθε αμφιβολίας ή έρευνας των «λόγων της αλήθειας Του».

Κάνεις πάλι λάθος αγαπητέ,
απορώ για την ευκολία σου να προσπαθείς να ερμηνεύεις αβασάνιστα και χωρίς να γνωρίζεις πράγματα που δεν κατέχεις. Η εμπιστοσύνη σε ένα "πρόσωπο" και η αποπομπή κάθε αμφιβολίας αποκτούνται στην πορεία της γνωριμίας και ύστερα από ενδελεχή έρευνα και γνώση του προσώπου και της συμπεριφοράς του. Κάθε άλλο λοιπόν παρά τυφλός είναι αυτός που περπατάει έτσι.
Και κάτι άλλο,.. "αρετή" είναι η τάση προς τελειοποίηση και εξ ορισμού δεν είναι τυφλή.

quote:
On omma:
«..αλλωστε δεν προβάλλω τον εαυτό μου, όπως προσπαθούν ορισμέμοι υδροκέφαλοι γνώσεων μάταια φυσιούμενοι υπ' αυτών, αλλά προβάλλω Αυτόν που συνεχίζω και θα συνεχίσω να γνωρίζω.»

Προβάλλεις φίλε μου κάτι ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΟ και ανούσιο ως τελικό συμπέρασμα για την ανθρωπότητα. Ο άνθρωπος μόνο όταν αποδεσμεύθηκε από το χαλινάρι του Θεού κατάφερε να δημιουργήσει ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

Αναπόδεικτο είναι για σένα αγαπητέ, επειδή δεν θέλεις να το γνωρίσης, και το να θεωρείς την αγάπη ανούσια είναι δικαίωμά σου.
Έχεις την εντύπωση ότι είσαι ελεύθερος; δουλεύεις και είσαι δέσμιος των "ιδεών" που προβάλλεις, διότι μη μου πης πως είναι δικές σου, άλλωστε τι είναι δικό σου; τι έχεις το οποίο δεν έλαβες; τι σου ανήκει πραγματικά; όλα είναι δοσμένα, έτοιμα, και διάλεξες αυτό που ήθελες να υπηρετήσης. Όσο για την ανθρώπινη ελευθερία-ασυδωσία βλέπεις γύρω σου σήμερα τι συμβαίνει.

quote:
Ο Θεός είναι το αίτιο του εαυτού του. Είναι δύναμη και ενέργεια. ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. (και ο νοών…νοείτω!) Ενεργεί ΧΩΡΙΣ αρχή και τέλος, με νόηση και αυτογνωσία, ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΟ ΑΙΤΙΟ. Δηλαδή, ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΟ!

Αυτή είναι η θεώρησή που έχεις δεχθή αγαπητέ, διαφέρουμε ως προς τη θεώρηση, διότι για μένα ο Θεός δεν είναι μιά απρόσωπη δύναμη ή ενέργεια, αλλά Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, και με αποδείξεις είμαι πεπεισμένος περί τούτου.

quote:
Παν ότι υπάρχει φίλτατε, υπάρχει μέσα στο Θεό και τίποτα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς Θεό.

Εδώ συμφωνούμε απόλυτα.

quote:
Το σύμπαν είναι η άπειρη ουσία του Θεού, γι’αυτό και αποτελούν ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: Θεός η φύση, που είναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ.

Εδώ διαφωνώ απόλυτα, ο Θεός είναι πνεύμα και πνευματική είναι η ουσία του. Συγχέεις την υλική Δημιουργία με τον Δημιουργό, σα να λες πως η οικοδομή που σχεδίασε και έφτιαξε ο τάδε Μηχανικός είναι ο ίδιος ο Μηχανικός.

quote:
Αντιλαμβάνεσαι φίλτατε πως αυτό που περιγράφεις είναι Η ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΣΟΥ?

Αντιλαμβάνεσαι αγαπητέ πως αυτά που περιγράφω είναι:
ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΑΓΑΠΗ "ΕΞΩ ΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ" ?

Το λυχνάρι του σώματος είναι το μάτι.
Εάν το μάτι είναι καθαρό,
όλο το σώμα είναι φεγγοβόλο.
Εάν το μάτι είναι πονηρό,
όλο το σώμα είναι σκοτεινό.

White_foxΝέο Μέλος
25/01/2005, 19:53:00
......ok.....

25/01/2005, 22:13:32
quote:

"Δε νομίζω πως μπορεί η αυθυποβολή, να στείλη γραπτό μήνυμα στο κινητό,
απάντηση σε σοβαρότατο πρόβλημα που μόνο εγώ γνώριζα,
την ώρα που το σκεπτόμουν απεγνωσμένα, μη ξέροντας τι να κάνω...."

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ?

ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ (ΦΙΛΟ ΙΣΩΣ..) ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ?
Η ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ?

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΑΝ ΘΕΣ ,ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

Προσωπικά είμαι απόλυτα βέβαιος ότι υπάρχει.
Αν γνώριζα τον τρόπο , που θα συμβεί και μετά τον δικό μου βιολογικό θάνατο, θα είχα στα χέρια μου την απόλυτη γνώση .
Αυτό δεν γίνεται και υπάρχει μια λογική εξήγηση.
Όλοι οι άνθρωποι , έχουν έναν πνευματικό περιορισμό στην πνευματική τους διάνοια.
Αυτό το φράγμα , προσπαθώ να το ξεπεράσω με την πίστη.
Η πίστη αρχίζει , από εκεί που τελειώνει η ανθρώπινη λογική.
Η ανθρώπινη λογική λέει , ότι υπάρχει ο πνευματικός και ο υλικός άνθρωπος.
Την ύλη την περιορίζει ο χρόνος .
Το πνεύμα δεν περιορίζεται από τίποτε.
Υπάρχει μέσα στον γνωστό μας χρονοχώρο και μπορεί να ταξιδέψει άνετα και έξω από αυτόν.
Η γνώση αυτή , μου αρκεί για να πιστέψω στην πνευματική αθανασία .
Αφού έχω ενεργό πνεύμα μέσα μου , υπό την μορφή της σκέψης και του λογισμού ,θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τον θάνατο.

25/01/2005, 22:33:45
On omma:
«Πάντες δε οι Αθηναίοι και οι επιδημούντες ξένοι εις ουδέν άλλο ηυκαίρουν, παρά εις το να λέγωσι και να ακούωσι τι νεώτερον."»

Και τότε εκείνοι αποχώρησαν λέγοντας: Ες αύριον τα σπουδαία!

On omma:
«Θεωρώ την λογική θαυμάσιο εργαλείο και την πίστη ομοίως προέκτασή της για την επεξεργασία και κατανόηση δεδομένων που ΑΚΟΜΗ δεν έχουν ορισθή από την "ανθρώπινη γνώση".»

Αυταπατάσαι αγαπητέ! Η πίστη στην επιστήμη είναι ένα ΓΕΓΟΝΟΣ, αλλά η επιστήμη της πίστης είναι μια ΟΥΤΟΠΙΑ. Εάν λιποτακτήσεις από τη λογική σκέψη τότε, και μόνο τότε, μπορείς να θεωρήσεις την αναπόδεικτη πίστη (διότι περί αυτού πρόκειται) ως «προέκταση» της λογικής.

Μην συγχέεις τις έννοιες μέσα στο μυαλό σου. Είναι άλλο πράγμα η λογική, η διανοητική πίστη ενός επιστήμονα που ξεκινάει από το πραγματικό για να κατακτήσει το άγνωστο, και κάτι εντελώς το διαφορετικό η παράλογη και συναισθηματική πίστη του θρησκευόμενου, που ξεκινάει από το άγνωστο για να κατακτήσει δήθεν την πραγματικότητα.

Στην κολυμπήθρα της πίστης βαφτίζεις αγαπητέ την επιθυμία σου για το ανύπαρκτο, και την ονομάζεις υπαρκτό, την ονομάζεις Δημιουργό, την ονομάζεις Θεό!

Τέλος, μην ξεχνάς πως η θρησκευτική πίστη δεν είναι καν μια αλήθεια, καθότι ουδέποτε υπήρξε ως επιστημονική αλήθεια, αφού ο Θεός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΤΟΝ.

Επομένως, ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ φίλτατε.

On omma:
«εμπιστοσύνη σε ένα "πρόσωπο" και η αποπομπή κάθε αμφιβολίας αποκτούνται στην πορεία της γνωριμίας και ύστερα από ενδελεχή έρευνα και γνώση του προσώπου και της συμπεριφοράς του.»

Ευσεβείς πόθοι φίλτατε του κάθε θρησκευόμενου. Λυπάμαι.

Για τι είδους «ενδελεχή έρευνα» μιλάς όταν προσεγγίζεις κάτι που σιωπούσε και σιωπά? Τι είδους «γνώση» είναι ετούτη όταν έχεις αναγάγει την αποδοχή της πίστης ως….προέκταση της λογικής κρίσης? ΠΩΣ μπορείς να μιλάς για έρευνα όταν ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΣ? ΟΤΑΝ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΝ ΟΤΙ…..Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΚΑ??

Απάντα μου λοιπόν βάση ΠΟΙΩΝ στοιχείων της «ενδελεχούς έρευνας» σου μπορείς να αποδείξεις ότι ο Θεός είναι ένας και όχι δέκα? Απάντα μου κάνοντας χρήση της «γνώσης» σου και δώσε μου τα τεκμήρια εκείνα που αποδεικνύουνε πως ο Θεός που ασπάζεσαι είναι ο σωστός και όχι εκείνος των Βουδιστών, ή του Ισλάμ ή των Ινδουιστών.

Μπορείς λοιπόν αγαπητέ να συνεχίσεις να μιλάς για «γνώση» και «ενδελεχή έρευνα» ή απλά και μόνο για μια αθεμελίωτη πίστη?

On omma:
«Έχεις την εντύπωση ότι είσαι ελεύθερος; δουλεύεις και είσαι δέσμιος των "ιδεών" που προβάλλεις, διότι μη μου πης πως είναι δικές σου, άλλωστε τι είναι δικό σου; τι έχεις το οποίο δεν έλαβες; τι σου ανήκει πραγματικά; όλα είναι δοσμένα, έτοιμα, και διάλεξες αυτό που ήθελες να υπηρετήσης. Όσο για την ανθρώπινη ελευθερία-ασυδωσία βλέπεις γύρω σου σήμερα τι συμβαίνει.»

Βλέπεις λοιπόν ότι χωρίς να θέλεις έδωσες μια άριστη εικόνα των όσων ασπάζεσαι? ΤΙ είναι άραγε δικό σου? Τι θα σου συνέβαινε εάν δεν είχες μεγαλώσει σε χριστιανικό κράτος αλλά σε Βουδιστικό αγαπητέ? Θα μίλαγες και πάλι για τον χριστιανισμό ή θα ήσουν σφόδρα υπέρ του Βουδισμού? Στάσου λοιπόν με ειλικρίνεια και δώσε μια απάντηση φίλτατε. Μια γενναία απάντηση!

Ο χριστιανός αγαπητέ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! Αμαρτάνει ακόμα και με την σκέψη! Οπότε, είτε ζεις με εμφανή δεσμά, γνωρίζοντας ποιες είναι αμαρτίες βάση των κειμένων που ασπάζεσαι, είτε με αόρατα δεσμά (ακόμα χειρότερα!) μιας και αμαρτάνεις ζώντας!

Δεν γνωρίζω λοιπόν επακριβώς, αλλά δεν έχω κανέναν δυνάστη-τιμωρό «Θεό» πλέον στο κεφάλι μου αγαπητέ. ΕΣΥ?

On omma:
«διότι για μένα ο Θεός δεν είναι μιά απρόσωπη δύναμη ή ενέργεια, αλλά Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, και με αποδείξεις είμαι πεπεισμένος περί τούτου.»

Τι πάει να πει σε πρακτικούς όρους «ο Κύριος των δυνάμεων»? ΠΩΣ γνωρίζεις ότι είναι ένας ο Κύριος ετούτος και όχι ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ? ΠΩΣ??

Και για πες μου, ετούτος ο Κύριος έχει ανάγκη από προσκυνήματα και την δική σου πίστη? ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ? Για να ικανοποιηθεί? Για να δει πως όντως είναι Θεός? Για να παίξει παιχνίδια, μιας και ούτως η άλλως είναι ένας και όχι δύο?

Τι εικόνα είναι αυτή φίλτατε που έχεις για τον Δημιουργό? Μήπως ανταποκρίνεται αυτή η εικόνα περισσότερο στα μέτρα και τα σταθμά ενός ιερατείου? Για σκέψου κάποια στιγμή φίλτατε ΕΣΥ για σένα και όχι οι άλλοι για σένα, και τότε θα ανακαλύψεις πολλά.

On omma:
«Συγχέεις την υλική Δημιουργία με τον Δημιουργό, σα να λες πως η οικοδομή που σχεδίασε και έφτιαξε ο τάδε Μηχανικός είναι ο ίδιος ο Μηχανικός.»

Η λύση είναι απλή: απέδειξε μου τα όσα λες! Απέδειξε μου έστω και μια ερώτηση μου. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ!

On omma:
«Αντιλαμβάνεσαι αγαπητέ πως αυτά που περιγράφω είναι:
ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΑΓΑΠΗ "ΕΞΩ ΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ" ?»

ΛΑΘΟΣ! Οικτρό λάθος! Ζεις φίλτατε διαρκώς με τον φόβο. Τον φόβο της απόρριψης, τον φόβο της κρίσης! Η θέλεις να πεις πως είσαι βέβαιος για μια θέση στον Παράδεισο? Η θέλεις να πεις πως δεν σε φοβίζει μια ενδεχόμενη καταδίκη στο αιώνιο πυρ της κολάσεως?

ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ?

Τέλος, μάθε πως ο άνθρωπος εκ του φόβου ορμώμενος προσπαθεί να ελέγχει τα όσα τον φοβίζουν. Και η συστηματοποίηση του άγνωστου, όπως το οντολογικό παιχνίδι, δημιούργησαν τις θρησκείες και τους θεούς με τα ανταποδοτικά οφέλη.

Λοιπόν αγαπητέ, φοβάσαι ΝΑΙ Η ΟΧΙ?

ΑreiosΜέλος
25/01/2005, 22:56:58
ΟΣΟΝ ΖΗιΣ, ΦΑΙΝΟΥ
ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ
ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ
ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ.

λαμψε οσο ζεις
Στιγμη μη λυπηθεις.
Μικρη η ζωη
κι ο χρονος απαιτει το τελος.

Το τελος του θανατου δεν στερει σε αξια την ζωη!
Οι Ελληνες πιστευαν σε Αυτη τη ζωη, οχι στην Αλλην.
Το βρισκω πιο θαρραλεο αν μη τι αλλο.
Γλυτωνεις και απο οποιοδηποτε φοβο θανατου..

ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

26/01/2005, 14:28:48
[quote]
"Πιστεύω με λογικές αξιώσεις , ότι υπάρχει συνέχεια ,μετά τον βιολογικό μας θάνατο"

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ "ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ"..ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝ "ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ" ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ..

ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ?
[quote]

Προσωπικά είμαι απόλυτα βέβαιος ότι υπάρχει.
Αν γνώριζα τον τρόπο , που θα συμβεί και μετά τον δικό μου βιολογικό θάνατο, θα είχα στα χέρια μου την απόλυτη γνώση .
Αυτό δεν γίνεται και υπάρχει μια λογική εξήγηση.
Όλοι οι άνθρωποι , έχουν έναν πνευματικό περιορισμό στην πνευματική τους διάνοια.
Αυτό το φράγμα , προσπαθώ να το ξεπεράσω με την πίστη.
Η πίστη αρχίζει , από εκεί που τελειώνει η ανθρώπινη λογική.
Η ανθρώπινη λογική λέει , ότι υπάρχει ο πνευματικός και ο υλικός άνθρωπος.
Την ύλη την περιορίζει ο χρόνος .
Το πνεύμα δεν περιορίζεται από τίποτε.
Υπάρχει μέσα στον γνωστό μας χρονοχώρο και μπορεί να ταξιδέψει άνετα και έξω από αυτόν.
Η γνώση αυτή , μου αρκεί για να πιστέψω στην πνευματική αθανασία .
Αφού έχω ενεργό πνεύμα μέσα μου , υπό την μορφή της σκέψης και του λογισμού ,θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τον θάνατο.

26/01/2005, 21:41:21

<<Ολων των πραγματων ,μετρο ειναι ο ανθρωπος>>..(Προταγωρας)

Δηλαδη ,"η αληθεια του καθε πραγματος εξαρταται απο το πως ο καθενας την αντιλαμβανεται",συμφωνα με την ιδιοσυγκρασια του ,την καταγωγη του, την παιδεια του τον βιο του κλπ.Δεν συμφωνουμε ολοι μ΄ενα κρητηριο βαση του οποιου θα μπορουσε να υποστηριχθει ποια απο ολες τις γνωμες ειναι εγκυρη και ποια οχι.

Συμφωνα με τον Σωκρατη αλλο πρεπει να κανουμε : << Ο σωστος τροπος για να φτασει καποιος στη λυσει ενος προβληματος , ειναι να το προσεγγισει χωρις προκαταληψεις, να το αντιμετωπισει σαν να μην ξερει τιποτα για αυτο >>.

Αν και νομιζω πως σ΄αυτο το τοπικ δεν ειναι αρκετο!

Καλο θα ηταν βεβαια να ριξουμε και μια ματια στον Πλατωνα (περι ιδεων).

Υπαρχει λοιπον θεος;...Ολα μια ιδεα ειναι φιλαρακιααααα!

dryos_pesousisΜέλος
27/01/2005, 00:29:39
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ¨???? ΚΑΙ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΩΣ ΘΕΟ???
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΠΛΑΣΕ ΤΟΤΕ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΘΕΟΣ.
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΑΜΕ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ, ΤΟΤΕ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΙ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ?
ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ? ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ( ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ) ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΒΑΡΕΘΗΚΕ? ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....
ΓΙΑ ΒΟΗΘΑΤΕ ΛΙΓΟ....

Μην κοιτάς το δάχτυλο όταν σου δείχνουν το φεγγάρι