- Κανένα Ανέκδοτο να γελάσουμε? Part 1 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
beyond
με το που εμφανιστηκε η συνειδηση ο ανθρωπος μπηκε σε εναν αλλο κοσμο,σε αυτον οπου ξερει την τραγικη του μοιρα ..ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ,Ο ΘΑΝΑΤΟΣ τον περιμενει οτι και να κανει !!
Πως πιστεύεις ότι εμφανίσθηκε αυτή η συνείδηση στον άνθρωπο. Ποιός νόμος αποφάσισε να εμφανιστεί η συνείδηση σε κάποιον που δεν είχε. Και το κυριώτερο, ποια η χρησιμότητα να υπάρξει συνείδηση?
quote:
την πραγματικη αληθεια,οτι ο θανατος του σωματος και μαζι και της "ψυχης",ειναι αναποφευκτος και τελικος...μετα τερμα...σκοταδι..power off...πως να το πεις αυτο σε καποιον που σε ολη του την ζωη τον καταπιεζεις και τραβαει τα πανδεινα απο τα..λουκια της ζωης ?
Είναι όντως έτσι? Το πιστεύω σου βασίζεται όπως καταλαβαίνω στην λογική σου και στα προσωπικά σου βιώματα. Και είναι σεβαστό. Ομως έχεις σκεφθεί ποτέ ότι ανάμεσα στους φανατικούς και στους φαντασιόπληκτους μπορεί να υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν βιώσει άλλες αλήθειες? Ισως και χωρίς καν να το επιθυμήσουν? Μπορούμε να διαγράψουμε έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη εκείνους οι οποίοι φωνάζουν ότι βιώνουν άλλες πραγματικότητες? Ολοι είναι αλλοπαρμένοι, μπερδεμένοι και φαιδροί?
Για σκέψου λιγάκι. Η ύπαρξη πραγμάτων που ίσως αγνοούμε μπορεί να εξηγηθεί μόνο λέγοντας ότι είναι μια εσωτερική παρηγοριά?
Μιλώντας για την ψυχή , αν υπάρχει, αν είναι αιώνια ή όχι, αν είναι διαφορετική η πορεία της από ότι το σώμα μας, ποιός αλήθεια μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα?
Το να θέλουμε να αποδείξουμε τα πάντα εδώ και τώρα δεν είναι δυνατόν. Καμμιά φορά πέρα από τα βιβλία και τα λεγόμενα των άλλων υπάρχει και η δική μας φωνή. Η δική σου σε οδηγεί σε αυτό το τρόπο σκέψης. Αν αύριο το πρωί όμως κάτι που θα βίωνες σου ανέτρεπε όλα τα μέχρι τώρα πιστεύω σου τι θα έκανες στη συνέχεια? Πως θα αντιμετώπιζες εκείνους στους οποίους θα το έλεγες και θα σου έλεγαν ότι χρειάζεσαι ένα καλό ψυχιάτρο?
[
quote:
απλα ΤΕΛΕΙΟ ....για τους ισχυρους,ειτε αυτοι ειναι οι πλουσιοι της καθε εποχης,ειτε οι αυτοκρατορες ειτε οι αγιοι δεσποταδες!!! μπορουν τωρα να συνεχισουν να πινουν στην υγεια του κοροιδου που περιμενει την ανταμοιβη στην αλλη ζωη !!!!
Συμφωνώ απόλυτα. Γι αυτό και δεν έθεσα ποτέ τον εαυτό μου σε αυτή τη θλιβερή θέση. Δεν ψάχνω να βρω την αλήθεια γιατί είμαι σίγουρη ότι θα ανακουφίση την ματαιότητα της ύπαρξής μου. Θα μου άρεσε να φθάσω στην άκρη ακόμα κι αν αυτό κατέστρεφε τις αισιόδοξες επιθυμίες μου.
Και το να αναρωτηθείς αν υπάρχει κάτι παραπάνω από αυτό που ζούμε τώρα δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν το τώρα να στο κάνει κόλαση...
Το να ερευνάς δεν σε κάνει αυτόματα δούλο κάποιου. Και το να υπάρξει συνέχεια μετά από αυτή τη ζωή δεν σημαίνει ότι η ζωή μας είναι για πέταμα επειδή έχουμε και εναλλακτική λύση. Αυτά είναι σενάρια που προσαρμόζονται με την δειλή και φοβισμένη προσωπικότητα του ανρθώπου.
Για να μπορέσεικάποιος να κατανοήσει τα μυστήρια της φύσης και της ύπαρξης πάνω απ'όλα αυτή τη φύση και αυτή την ύπαρξη πρέπει να μάθει να τη σέβεται....

Χριστιανόπουλα και χριστιανοπούλες της αγοράς, εδώ σας έχω την καλή την ιστορία. Για διαβάστε και πείτε μου την γνώμη σας για το παρακάτω κουίζ. Για να προλάβω τις μπανανοαπαντήσεις, ξέρετε αυτές που αν της δώσεις... γλίστρησες, δηλώνω ότι αυτές είναι οι εξής:
Αυτά είναι δικές σου θεωρίες
Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ
Δεν ξέρω (δεν θέλω, δεν με συμφέρει, αγνοώ) δεν απαντώ.
Έτσι το αισθάνομαι...
Κουίζ Άγνοιας:
Μαντέψτε για ποίο πρόσωπο μιλάω:
Γεννήθηκε από παρθένα με άμωμο σύλληψη, κατόπιν επενέργειας ενός αγίου πνεύματος, εκπληρώνοντας έτσι μια αρχαία προφητεία. Όταν γεννήθηκε, ο τύραννος που κυβερνούσε εκείνη την εποχή θέλησε να τον σκοτώσει. Οι γονείς του αναγκάστηκαν να φύγουν για να κρυφτούν. 'Όλα τα αρσενικά παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών σφαγιάστηκαν από τον κυβερνήτη στην προσπάθειά του να σκοτώσει το παιδί. Άγγελοι και βοσκοί παραβρέθηκαν στη γέννησή του, και του δόθηκαν δώρα : από χρυσό, σμύρνα και λιβάνι. Λατρεύτηκε ως σωτήρας από τους ανθρώπους έζησε μια ηθική και ταπεινή ζωή. Έκανε θαύματα, θεραπεύοντας αρρώστους, δίνοντας το φως σε τυφλούς, εξορκίζοντας δαιμόνια και ανασταίνοντας νεκρούς. Θανατώθηκε στο σταυρό, ανάμεσα σε δύο ληστές. Κατέβηκε στον κάτω κόσμο και αναστήθηκε ξανά για να αναληφθεί στους ουρανούς.
Μιλάω για τον Ιησού; Όχι.
Μιλάω για τον Βιρίσνα, θεό σωτήρα της ανατολής που έζησε 1200 χρόνια πριν τον «κύριο ημών».
Καλό παιδί, δεν λέω, αλλά μήπως μετονομάσθηκε σε 4-1 πατήρ-υιός-περιστέρι-άνθρωπος;
Γιατί καλή η αγάπη, αλλά όταν αγαπάνε όλοι. Κάποιοι από κατασκευής ξέρουν μόνο να μισούν(το δέχεστε ή όχι δεν αλλάζει). Άρα γενικότητες του τύπου «αν αγάπαγαν όλοι» πάνε περίπατο...
Μήπως ο πραγματικός χριστιανός είναι ανίκανος να αντισταθεί στο οποιοδήποτε αφεντικό αφού δεν πρέπει να εμπλακεί σε πόλεμο; ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ λέει η εντολή και δεν υπάρχει καμία εξαίρεση ή ειδική περίσταση.
3 πράγματα θα πω
Θα μας φάνε οι σαύρες
Πόλεμος πατήρ πάντων
Καλύτερα ένας ένδοξος πόλεμος παρά μια αισχρά ειρήνη.
Επίσης μια τελευταία απορία, όσο αφορά αυτά τα μεγάλα σχέδια του θεού σας:Είναι σαδιστής; Γουστάρει πόνο; Αφού ξέρει τα πάντα και τίποτα δεν γίνεται χωρίς να το θέλει, ήξερε ότι το παραδεισένιο ζευγαράκι θα έτρωγε το μήλο, ήξερε ότι θα έπαιρναν εξιτήριο από το παράδεισο άρα γούσταρε και έβαλε μέσα το φίδι, δηλαδή εμένα.
Μήπως ξεγέλασε το φίδι και τον ίδιο τον θεό;Πείτε μου τώρα τα παπαδίστικα περί ελεύθερης βούλησης και δοκιμασίας, να δοκιμάσει τι αφού το ζευγάρι δεν ήξερε την τύφλα του; Ήξερε τι θα γίνει, Άρα γούσταρε...
Και μην ακούτε τις ανοησίες που λένε για μένα, δεν τηγανίζω ανθρώπους ούτε τους βάζω να βράσουν σε σκατά. Αντιθέτως όσοι έρχονται μαζί μου, είναι φιλαράκια μου, είμαστε παραβάτες στον ίδιο νόμο. Αν τους τιμωρούσα θα ήμουν συνεργάτης με τον θεό όχι αντίπαλος του. Ελάτε στο Hell club έχει, γυναίκες, σεξ, ναρκωτικά, πολύ φαΐ, τυχερά παιχνίδια, χέβι μέταλ μουσική, τεμπελιά, τηλεόραση γυμναστική, γνώσεις και τροπικό κλίμα.
Τι να πάτε να κάνετε στο παράδεισο; Να ψέλνετε ύμνους στο κόλπο του αβράαμ (που κόλπος να του ρθει), να κάνετε νηστεία, να είστε υποχρεωμένοι να βλέπετε τις γυναίκες με αξύριστα πόδια, και αν υποθέσουμε ότι είστε πιο βιτσιόζοι από εμένα, να μην μπορείτε να κάνετε τίποτα μαζί τους;
Γι αυτό σας λέω ελάτε, το ασανσέρ πάει προς τα κάτω, στους 666 πρώτους δώρο ένα DVD player.
Και επειδή παρατήρησα ποίοι είναι οι καλοί αμνοί περιμένω από συγκεκριμένα άτομα απαντήσεις... εκτός και αν δεν θέλουν να απαντήσουν οπότε σεβαστό(κότες)![]()
![]()
ΥΓ Μπορεί να σας φαίνεται αστείο, τουλάχιστον στους πολλούς έτσι θα φανεί, λίγοι θα καταλάβουν ότι είναι σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα τα τελευταία 1700 χρόνια στην Ελλάδα καθώς και ότι οι Αριστοφανικές εξιστορήσεις είναι λογικά συμπεράσματα της πίστεως σας.
ΥΓ2 Το αλληλούια που γκαρίζουν με τις αγριοφωνάρες τους δεν είναι άλλο από το χαλι-λου-γιαχ που σημαίνει στη μητρική γλώσσα των χριστιανών «Υμνούμε το Γιαχβέ»
ΥΓ3 Συγνώμη για την γλωσσοδιάρροια, αλλά η χριστιανή γειτόνισσα μου, μύριζε δυνατά ένα κρίνο και με ξύπνησε....
Ξέρω, οτι δεν ξέρω, και αν νομίζω πως ξέρω είναι επειδή δεν ξέρετε.
Edited by - Little Devil on 23/02/2007 04:39:23
ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ
Μενέλαος
Edited by - Little Devil on 23/02/2007 07:39:09
Πλάκα στη πλάκα ακόμα να βγουν τα χριστιανόπουλα, μάλλον πρώτα πάνε για κατήχηση απάντησης....
ΥΓ Κορίτσια ΠΡΟΣΟΧΗ, προς θεού να αποφεύγετε τα λιβάδια με τα κρίνα, και αν σου κάτσει..
Edited by - Little Devil on 23/02/2007 19:16:58
Επίσης προτείνω να ανεγερθούν οι αρχαίοι Ελληνικοί ναοί με τον τρόπο που κατεδαφίσθηκαν. Δηλαδή να ανατινάξουμε τα κτίσματα που καταλαμβάνουν τις ιερές θέσεις τους και να τους φτιάξουμε από την αρχή. Δεν είμαι φασίστας, φασίστας είναι αυτός που τους γκρέμισε εξ αρχής, εγώ θέλω απλά να γυρίσουν στη θέση που κατείχαν, φασίστας είναι αυτός που είπε «Εγώ είμαι η αλήθεια» άρα όλοι οι υπόλοιποι είστε ψεύτες...
"Πως πιστεύεις ότι εμφανίσθηκε αυτή η συνείδηση στον άνθρωπο. Ποιός νόμος αποφάσισε να εμφανιστεί η συνείδηση σε κάποιον που δεν είχε. Και το κυριώτερο, ποια η χρησιμότητα να υπάρξει συνείδηση?"
NA ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΠΟΥ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ !!
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΦΥΣΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΤΡΟΠΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΟΝΤΟΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !!
ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ-ΕΥΦΥΙΑ ...
ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ,ΤΟ ΟΝ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΘΑΛΕΓΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ
ΑΔΥΝΑΜΟ ΠΛΑΣΜΑ,ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ,ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ...
ΙΣΩΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΨΑΞΕ-ΒΡΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΥΧΗ...ΑΠΛΑ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟΣ ΠΟΥ ΣΑΝ BONUS ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ !!
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ "ΕΚΕΙΝΟΙ" ΗΡΘΑΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ,"ΠΕΙΡΑΞΑΝ" ΤΟ ΠΙΟ
ΚΑΛΑ ,ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΑ, ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΠΛΑΣΜΑ,ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΟ DNA TOY ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ "ΔΡΟΜΟ"...
ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ !!! ΘΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΑ !!!
"Μιλώντας για την ψυχή , αν υπάρχει, αν είναι αιώνια ή όχι, αν είναι διαφορετική η πορεία της από ότι το σώμα μας, ποιός αλήθεια μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα?"
ΑΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ,ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ...ΤΟ ΨΑΧΝΩ ΑΚΟΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΛΙΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣ ΤΗ "ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ"
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΜΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑ
ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ...ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΜΜΙΑ..
"Το να ερευνάς δεν σε κάνει αυτόματα δούλο κάποιου. Και το να υπάρξει συνέχεια μετά από αυτή τη ζωή δεν σημαίνει ότι η ζωή μας είναι για πέταμα επειδή έχουμε και εναλλακτική λύση. Αυτά είναι σενάρια που προσαρμόζονται με την δειλή και φοβισμένη προσωπικότητα του ανρθώπου.
Για να μπορέσεικάποιος να κατανοήσει τα μυστήρια της φύσης και της ύπαρξης πάνω απ'όλα αυτή τη φύση και αυτή την ύπαρξη πρέπει να μάθει να τη σέβεται...."
ΣΥΜΦΩΝΩ
MIΚΡΕ ΔΙΑΒΟΛΕ...
"άλλωστε η θρησκεία τους είναι η αιτία που η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε σήψη, όταν λέω σήμερα εννοώ δηλαδή τα 1700 τελευταία χρόνια"
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΤΗΝ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ...
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Edited by - beyond on 24/02/2007 00:18:02
Τα λιοντάρια δεν συνεργάζονται μεταξύ τους, αν όμως τα μαζέψεις σε ένα στρατό, έχεις ένα ανίκητο στρατό.
Το ίδιο και οι αετοί.
Τα μερμήγκια τώρα, δουλεύουν ομαδικά.
Τα λιοντάρια δεν ασχολούνται με τα μερμήγκια μεμονωμένα, και αν πρόκειται να επιτεθούν καταστρέφουν κατευθείαν τη φωλιά τους.
Τα μερμήγκια μπορούν να επιτεθούν μόνο σε κάθε λιοντάρι μεμονωμένα.
Και να του κάνουν ζημία όταν το πιάσουνε στον ύπνο.
Το ίδιο και τα σκουλήκια.
Μήπως κάποιος έστειλε τους λέοντες της Ελλάδος για ύπνο;
Το όνομα Εσθήρ φαντάζομαι σου λέει κάτι.
Μήπως κατά σύμπτωση είχε συγκεκριμένη καταγωγή;
Εσθήρ είχαμε και στην Ελλάδα, μια από αυτές ήταν ο Δημοσθένης.
Μήπως κάποιοι έβαλαν έντεχνα τους Έλληνες να τρώγονται μεταξύ τους;
Μήπως ακολούθησε ο διωγμός των αρίστων και κορυφώθηκε η σήψη της Αθηναϊκής πολιτείας με την επιβολή της δημοκρατίας;
Μήπως έφταιγε λίγο και ο Περικλής που ήθελε να είναι αρεστός στο λαό;
Ποιοι σκοτώνονται σήμερα (δηλαδή βάζουν άλλους) για τη δημοκρατία;
Τότε χώρισαν την Ελλάδα σε Αθήνα και Σπάρτη.
Σήμερα χωρίζουν το κόσμο σε κρατίδια με φυσικά «δημοκρατικό» πολίτευμα.
Ο Ηράκλειτος δεν είναι και τόσο «σκοτεινός», απλά εκφράζει αβάσταχτες αλήθειες.
«Για ότι κακό συμβαίνει στο κόσμο φταίνε αυτοί που κοιμούνται»
Ηράκλειτος
Την περασμένη εβδομάδα δεν είχα την δυνατότητα να είμαι στο φόρουμ έτσι θα απαντήσω λίγο αργοπορημένα!
quote:
Little Devil: Και επειδή παρατήρησα ποίοι είναι οι καλοί αμνοί περιμένω από συγκεκριμένα άτομα απαντήσεις... εκτός και αν δεν θέλουν να απαντήσουν οπότε σεβαστό(κότες)
Πλάκα στη πλάκα ακόμα να βγουν τα χριστιανόπουλα, μάλλον πρώτα πάνε για κατήχηση απάντησης....
Παρατήρησες τι; και να απαντήσω σε τι, σε ποιον; σε κάποιον που δεν ξέρει να διαβάζει και ρωτάει τα ίδια πράγματα που ρώτησαν και άλλοι ….
quote:
Little Devil: Επίσης μια τελευταία απορία, όσο αφορά αυτά τα μεγάλα σχέδια του θεού σας:
Είναι σαδιστής; Γουστάρει πόνο; Αφού ξέρει τα πάντα και τίποτα δεν γίνεται χωρίς να το θέλει, ήξερε ότι το παραδεισένιο ζευγαράκι θα έτρωγε το μήλο, ήξερε ότι θα έπαιρναν εξιτήριο από το παράδεισο άρα γούσταρε και έβαλε μέσα το φίδι, δηλαδή εμένα.
Μήπως ξεγέλασε το φίδι και τον ίδιο τον θεό;
Πείτε μου τώρα τα παπαδίστικα περί ελεύθερης βούλησης και δοκιμασίας, να δοκιμάσει τι αφού το ζευγάρι δεν ήξερε την τύφλα του; Ήξερε τι θα γίνει, Άρα γούσταρε...
Λοιπόν, μιλάς για απορία και αυτή δεν υπάρχει πουθενά! Και όχι μόνο αυτό άλλα δεν είσαι σε θέση να κάνεις διάλογο για κάτι που δεν γνωρίζεις και δεν θέλεις να γνωρίζεις! Άλλα μάλλον ούτε το διάλογο θέλεις γιατί εάν το ήθελες δεν θα μιλούσες με αυτό το τρόπο.
Εάν θέλεις διάλογο θα πρέπει πρώτα να ορίσουμε ποιο θα είναι το διάλογο!
quote:
Little Devil: όσοι έρχονται μαζί μου, είναι φιλαράκια μου, είμαστε παραβάτες στον ίδιο νόμο. Αν τους τιμωρούσα θα ήμουν συνεργάτης με τον θεό όχι αντίπαλος του. Ελάτε στο Hell club έχει, γυναίκες, σεξ, ναρκωτικά, πολύ φαΐ, τυχερά παιχνίδια, χέβι μέταλ μουσική, τεμπελιά, τηλεόραση γυμναστική, γνώσεις και τροπικό κλίμα. Γι αυτό σας λέω ελάτε, το ασανσέρ πάει προς τα κάτω, στους 666 πρώτους δώρο ένα DVD player.
Το δικό σου Hell club θα πρέπει να έχει πάρα πολλούς, αφού προσφέρεις όλα αυτά, άλλα οι πολλοί τι προσφέρουν; Ας μη πω την ψύχη, άλλα σίγουρα προσφέρουν το σώμα τους για να απολαύσουν τα ναρκωτικά, το AIDS και άλλα πολλά που με πολύ αγάπη και απλόχερα προσφέρεις …..
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Λοιπόν η απάντηση σου ήταν κάτω του μέτριου και αναμενόμενη, προσπαθείς να δείξεις σε όλους τα προτερήματα σου στο διάλογο έναντι εμού που όπως υποστηρίζεις δεν ξέρω να κάνω. Ξεχνάς όμως κάτι ή απλά δεν το έμαθες ποτέ. Ο διάλογος βασίζεται στην επίκληση της λογικής και της αλήθειας, συνοδευόμενος από επιχειρήματα και όχι αφορισμούς. Τους αφορισμούς τους χορτάσαμε, μπορείς να απαντήσεις στην ιστοριούλα που αναφέρω ή όχι; Μήπως εσύ δεν ξέρεις να διαβάζεις και επιλέγεις μόνο τα σημεία που έχεις κάτι να πεις; Μήπως παραπονιέσαι γιατί σου αφήνω πάρα πολύ στενά περιθώρια ως προ το εύρος της απάντησης σε μια ερώτηση που δια εμέ είναι περισσότερο ρητορική αλλά αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχω σκεφτεί κάτι;
Μην ανησυχείς πουλάκι για τα ναρκωτικά και το Aids που έχω στην κόλαση, η ψυχή δεν πεθαίνει το ξέχασες αυτό; Εγώ σπρώχνω τους ανθρώπους στο κακό το δρόμο, κάνω δουλεία τουλάχιστον βρε παιδάκι μου, ο θεός σου γιατί κάθεται και δεν τους σπρώχνει στο καλό; Για δες γύρω σου το κόσμο σύγκρινε τους πραγματικά αγαθούς με τους πονηρούς και θα καταλάβεις ποίος κάνω κουμάντο σε αυτό το κόσμο.
Πού είναι
Νομίζεις ότι υπάρχω ή ότι είμαι μια αναγκαία εφεύρεση για να καλύψω την έλλειψη καλοσύνης του Γιαχβέ; Σας είπαν ότι στη κόλαση, θα σας γδέρνω ζωντανούς, θα σας τηγανίζω, θα σας σουβλίζω και άλλα τόσα ευφυή εφευρήματα, σταματήσατε για μια στιγμή να σκεφτείτε, ότι όσα λένε ότι θα πάθετε εκεί, έχουν γίνει ήδη από ανθρώπους πάνω στη γη;
Ποία είναι η διαφορά μας λοιπόν; Ότι εγώ θα το κάνω «αιώνια».
Φυσικά αυτό έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι η ψυχή δεν αισθάνεται πόνο και επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο θεός σας είναι ικανός να σας μισεί αιώνια χωρίς να κάνει ούτε μια κίνηση για να σας βγάλει από κει. Τώρα θα μου πεις επιλογή του καθενός είναι το πως θα ζήσει, αλλά αφού εξασφαλίζει όποιος δεν ακούει το λόγο του να πηγαίνει στη κόλαση με την άδεια του θεού, δεν θα έπρεπε και ο θεός να εξασφαλίσει να ακούνε τη φωνή του όσοι δεν θέλουν να πάνε στην κόλαση; Και όταν λέω να ακούνε τη φωνή του, δεν εννοώ τους παιδεραστές, μισογύνηδες μισό-τσούτσουνους παπάδες, που τους κουτσούλισε στην χειροτόνηση τους το περιστέρι και το ονόμασαν επιφώτηση, εννοώ την ίδια τη φωνή του θεού σε όλους τους ανθρώπους.
Αφού αναλαμβάνει ο διάβολος προσωπικά το καθένα και τον στρέφει προς το κακό, γιατί δεν αναλαμβάνει και ο θεός το καθένα προσωπικά να τον στέλνει προς το καλό, αλλά επιτρέπει ευλογημένους αντιπροσώπους του να κηρύττουν τα λόγια μίσους;
Ξέρεις η ιστορία δεν είναι καινούργια, είναι πολύ παλιά. Η χριστιανοσύνη υιοθέτησε από εβραίους, Έλληνες, Ινδούς και από μερικούς παγανιστές ότι ήθελε και τα βάφτισε χριστός.
Ο Δια-βόλος, είναι αυτός που βάλει τον Δία. Ναι καλά κατάλαβες υπήρχα και τότε απλά τότε την κόλαση την έλεγαν τάρταρα. Σε αντίθεση τώρα με το θεό της αγάπης που πουλάτε και ζει μέσα σε μυροβρωμούσα πτώματα, τίμια σαπιόξυλα και άγιες παντόφλες, ο Δίας άφηνε τον κακό στα Τάρταρα μέχρι να εξιλεωθούν οι αμαρτίες του και μετά του άνοιγε το δρόμο για τα Ηλύσια πεδία. Μήπως ο Δίας έδειχνε μεγαλύτερη αγάπη απ ότι ο φανταστικός πανάγαθος θεός σας;
«Εάν θέλεις διάλογο θα πρέπει πρώτα να ορίσουμε ποιο θα είναι το διάλογο!»
Καταρχήν είναι, Ο διάλογος και δεν χρειάζεται καλό μου, ούτε εσένα ούτε εμένα για να ορισθεί, είναι ορισμένο τα τελευταία 40.000 χιλιάδες χρόνια τουλάχιστον.
Προσπάθησε να απαντήσεις στα ερωτήματα και στα δεδομένα που παρέχω στις απαντήσεις μου και μην γελάς τον εαυτό σου ότι μπορείς να με κρίνεις. Μην κρίνεις για να μην κριθείς είπε ο φακίρης αλλά μόνο κρίση βλέπω από τους οπαδούς του. Κρίση ζωής, κρίση ψεύτικου και μη, κρίση νευρική, παραλογισμού κτλ.
Lousipan η Εσθήρ ήταν η ιουδαία πόρνη σύζυγος του Ξέρξη Α’ που του έκανε τα γλυκά μπούτια ώστε να τον παροτρύνει να επιτεθεί στους Έλληνες με αποτέλεσμα τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και την μάχη του Μαραθώνα. Έκανε τα πάντα για να σωθούν οι ομογενείς της και ήταν πάρα πολύ αυστηρή με όλους τους υπόλοιπους. Μάλλον επειδή τους θεωρούσε goyim (ζώα). Φυσικά αυτό το πορνίδιο δεν θα μπορούσε να λείπει από την αγία γραφή, όπως όλοι οι υπόλοιποι παιδεραστές, αιμομίκτες και ανθρωποχασάπηδες.
Ο Δημοσθένης ήταν ένας υστερικός γέρος- τραβέλι και λαοπλάνος που σκοπό είχε να κρατάει τους Έλληνες σε διχόνοια, πλανεύοντας τους αθηναίους και παρακινώντας τους σπαρτιάτες και τους Θηβαίους εναντίον του Μέγα Αλέξανδρου. Κάτω από τη μάσκα της ελευθερίας διέδωσε την ασυδοσία. Αν με ρωτήσεις η καταγωγή του και οι φιλίες με τους Θηβαίους είναι ύποπτες και η μάνα του η Σκυθιά μάλλον ήταν ο αδύναμος κρίκος στο αίμα του. Ο Μέγας στρατηλάτης δεν αφόπλισε απλά τη Θήβα αλλά την ισοπέδωσε. Μήπως η Θήβα ήταν άντρο γεφυραίων; Γεφυραίοι είναι μελαψοί, με στρογγυλές κόχες στα μικρά πονηρά μάτια και γαμψή μύτη. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;
Δεν νομίζω να υπάρξει στο μέλλον κάποια επίσημη ιστορική πηγή που να αναφέρεται αρνητικά στον Δημοσθένη, σε αντίθεση με τον Πλάτων, το Λεωνίδα, τον Αλέξανδρο και άλλους. «Αυτοί» έχουν ομόνοια μεταξύ τους, γι αυτό έγιναν μεγαλοτραπεζίτες, φαρμακοβιομήχανοι, έμποροι όπλων κτλ. Δεν είναι σαν τους Έλληνες που θυμίζουν γαλατικό χωριό a la asterix.
Ο Βιρίσνα τώρα απαντάται στις ινδικές θρησκείες 1200 χρόνια πριν το χριστό. Δυστυχώς πολύ λίγα μπορεί να βρει κάποιος γι αυτόν, να ναι καλά οι οπαδοί του σκότους και του ψεύδους. Όπως αναφέρω ποιο πάνω η ζωή του ήταν ολόιδια με του Ιησού. Ψάξε στα αγγλικά με το όνομα virishna αλλά τα περισσότερα που θα βρεις είναι η γενική πορεία της ζωής του όπως την περιέγραψα. Υπάρχει ένα βιβλίο το «The book your church doesn’t want you to read» του Tim C. Leedom που αναφέρεται εκτενέστερα αλλά κάτι τέτοια δεν νομίζω να τα βρεις στην Ελλάδα.
Σύντομα θα μαζέψω τις ορδές τις κολάσεως, δαίμονες, τελώνια, αβάφτιστα, καλοφαγάδες και όλα τα υπόλοιπα μιαρά κατά εσάς πλασματάκια και θα κάνουμε μια επιλεκτική παρουσίαση των αγίων ανθρώπων της αγίας γραφής και των έργων «αγάπης» που έκαναν, βασισμένα πάντα στην αγία γραφή και την ιστορία, με τις αντίστοιχες παραπομπές φυσικά έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να τα εξακριβώσει. Τότε θα δούμε γέλια...
Μέχρι τότε ο κολασμένος σας εύχεται να σκέφτεστε συνεχώς, να αποκτάτε γνώση, να μελετάτε τους αρχαίους Έλληνες και να πιάνετε τα @@ σας όποτε βλέπετε παπά στο δρόμο, φέρνει γούρι.
Έλλην και χριστιανός είναι ένοιες αντίθετες. Ο ένας γεννιέται ελεύθερος και ο άλλος δούλος.
Επειδή είδα ότι σε ένα άλλο θέμα ότι ο el.elyon διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα όσα έγραψε ο little devil σε αυτό το θέμα, και επειδή κάθε ένας από εμάς που ανοίγει ένα θέμα οφείλει, κατα τη γνώμη μου να το παρακολουθεί, να συμμετέχει, να απαντά σε όσους γράφουν, θέλω να πω κάποια πράγματα.
Προσωπικά διάβασα προσεκτικά όσα έγραψε ο little devil και δεν απάντησα γιατί είδα ότι έκφραζε μια άποψή του την οποία όποιος είχε κάτι να προσθέσει να συμφωνήσει ή να αντικρούσει μπορούσε κάλλιστα να το κάνει.
Σε μια κοινωνία που κάθε λεπτό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης ασελγεί ο άνθρωπος πάνω στον άνθρωπο, σε μια κοινωνία που ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΑΙ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΙ σε κάθε τους έκφραση, και που η σήψη, η αδικία, η διαφθορά είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της, είναι παράλογο να "βγούμε έξω από τα ρούχα μας" για κάποιον άνθρωπο που εκφράζει μια γνώμη μέσα σε κάποιο φόρουμ στο χάος του διαδικτύου.
El.elyon μην το πάρεις προσωπικά, είναι γενικώτερο αυτό που λέω.
Εδώ μέσα απλά συζητάμε με ήπιους ή έντονους τόνους. Ο καθένας με το στύλ του.
Εκεί έξω είναι η κόλαση και μακάρι να είχαμε την ίδια ένταση και αυταπάρνηση να διορθώσουμε τα απέξω όπως τις λέξεις που λέει εδώ κάποιος. Ιδιαίτερα στο θέμα θρησκεία έχει χυθεί αίμα εκατομυρίων ανθρώπων και δεν έχει βγει κανείς ούτε ένα συγνώμη να ζητήσει. Εχει γίνει και γίνεται μακελειό στο κόσμο στο όνομα πάντα κάποιου θεού. Και δεν μιλαω μόνο για τους χριστιανούς. Μιλάω γενικώτερα για το φανατισμό και τη τύφλα των ανθρώπων. Και θα μας πειράξει αν κάποιος πει τη γνώμη του ότι και λόγια να χρησιμοποιήσει???
Μπορεί να τρέφει κάποιος τα πιο αγνά συναισθήματα για κάτι που πιστεύει και να ήθελε όλοι να πιστέψουν το ίδιο αλλά και κάποιος άλλος
άνθρωπος για να μιλήσει με τόση ένταση εναντίον μιας συγκεκριμένης θρησκείας για κάποιο λόγο τα έχει "πάρει στο κρανίο" και έχει αγανακτήσει. Δεν ξύπνησε ένα πρωί και λέει δεν έχω τι να κάνω θα τα βάλω με τους χριστιανούς. Από κάπου ξεκινάει όλες οι σκέψεις του και ο θυμός του!
Το ουσιαστικό δεν είναι να δούμε αν μας αρέσει αυτό που λέει αλλά το ΓΙΑΤΙ το λέει.
Εκανα αυτή τη παρέμβαση όχι για να υπερασπιστώ κάποιον, ούτε για να κρίνω κάποιον άλλο, απλά για να υπερασπιστώ αυτόν τον έρημο διάλογο, ο οποίος στη τελική μέσα από διαφωνίες και απορίες γίνεται αλλοιώς θα ήταν απλά ένας μονόλογος με μια σειρά οπαδών που θα έλεγαν μπράβο!

quote:
Σε μια κοινωνία που κάθε λεπτό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης ασελγεί ο άνθρωπος πάνω στον άνθρωπο, σε μια κοινωνία που ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΑΙ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΙ σε κάθε τους έκφραση, και που η σήψη, η αδικία, η διαφθορά είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της, είναι παράλογο να "βγούμε έξω από τα ρούχα μας" για κάποιον άνθρωπο που εκφράζει μια γνώμη μέσα σε κάποιο φόρουμ στο χάος του διαδικτύου.
Εκεί έξω είναι η κόλαση και μακάρι να είχαμε την ίδια ένταση και αυταπάρνηση να διορθώσουμε τα απέξω όπως τις λέξεις που λέει εδώ κάποιος. Ιδιαίτερα στο θέμα θρησκεία έχει χυθεί αίμα εκατομυρίων ανθρώπων και δεν έχει βγει κανείς ούτε ένα συγνώμη να ζητήσει. Εχει γίνει και γίνεται μακελειό στο κόσμο στο όνομα πάντα κάποιου θεού. Και δεν μιλαω μόνο για τους χριστιανούς. Μιλάω γενικώτερα για το φανατισμό και τη τύφλα των ανθρώπων. Και θα μας πειράξει αν κάποιος πει τη γνώμη του ότι και λόγια να χρησιμοποιήσει???
Μπορεί να τρέφει κάποιος τα πιο αγνά συναισθήματα για κάτι που πιστεύει και να ήθελε όλοι να πιστέψουν το ίδιο αλλά και κάποιος άλλος
άνθρωπος για να μιλήσει με τόση ένταση εναντίον μιας συγκεκριμένης θρησκείας για κάποιο λόγο τα έχει "πάρει στο κρανίο" και έχει αγανακτήσει. Δεν ξύπνησε ένα πρωί και λέει δεν έχω τι να κάνω θα τα βάλω με τους χριστιανούς. Από κάπου ξεκινάει όλες οι σκέψεις του και ο θυμός του!
Δυστυχώς vasiliskos έχεις απόλυτο δίκιο , βλέπεις έχει σκληρύνει τόσο πολύ η καρδιά μας που κάθε τι στραβό και άσχημο που συμβαίνει τριγύρω μας έχει καταντήσει φυσιολογικό. Και αν όχι σιγά , σιγά θα γίνει και αυτό .
Τα πάντα τα προσπερνάμε ορθώνοντας μια τεραστία ασπίδα , νομίζοντας ότι θα μας προφυλάξει από αυτή την ασχήμια που μας περιτριγυρίζει .
Βλέπεις έχουμε γίνει , ( και αυτό το λέω περισσότερο για τον εαυτό μου ) επαναστάτες της καρέκλας .
Τα λόγια πάντα ήτανε εύκολα φίλοι μου , αλλά όπως και να το κάνουμε οι πράξεις κάνουνε την διάφορα .
Βέβαια θα μου πείτε λίγοι τρελοί τι μπορούνε να κάνουνε , πράγματι φίλοι μου δεν γνωρίζω ;
Πράγματι αναρωτιέμαι τι;

quote:
Δυστυχώς vasiliskos έχεις απόλυτο δίκιο , βλέπεις έχει σκληρύνει τόσο πολύ η καρδιά μας που κάθε τι στραβό και άσχημο που συμβαίνει τριγύρω μας έχει καταντήσει φυσιολογικό. Και αν όχι σιγά , σιγά θα γίνει και αυτό .
Τα πάντα τα προσπερνάμε ορθώνοντας μια τεραστία ασπίδα , νομίζοντας ότι θα μας προφυλάξει από αυτή την ασχήμια που μας περιτριγυρίζει .
Βλέπεις έχουμε γίνει , ( και αυτό το λέω περισσότερο για τον εαυτό μου ) επαναστάτες της καρέκλας .
Τα λόγια πάντα ήτανε εύκολα φίλοι μου , αλλά όπως και να το κάνουμε οι πράξεις κάνουνε την διάφορα .
Βέβαια θα μου πείτε λίγοι τρελοί τι μπορούνε να κάνουνε , πράγματι φίλοι μου δεν γνωρίζω ;
Πράγματι αναρωτιέμαι τι;
Γεια σας,
Δεν είναι για να δώσω σε κανένα κατεύθυνση, και φυσικά η Τρέλα (η η απόλυτη λογική, εξαρτάται από το πώς το βλεπεις/ζεις), με συντροφεύει σε αυτό τον κόσμο.
Δεν σας κρύβω πως αισθάνομαι μοναχός, τις περισσότερες φορές, σαν τον Διογένη, να μπαίνω σε θέατρο όταν οι άλλοι βγαίνουν. Να έχω επίγνωση πως ο κόσμος βλέπει σκιές, είδωλα και θόρυβο σε κίνηση, να βρισκεσαι μετεορος, και να βλεπεις πως στο Διογένη η κίνηση, ειναι σιωπή, *(αν οχι Ηλιος), και το γνωστό, αγκαλιάζεται από το άγνωστο.
Πόσο ασήμαντοι μου φαίνονται οι Άγιοι και οι προφήτες, με τους φόβους και της ελπίδες τους για μια θεσούλα στον παράδεισο η στην δεξιά του!
Με τι είδωλα και εικόνες, γέμισαν τα κεφάλια και οι καρδιές των ανθρώπων, και δεν μπορούν πλέον να κάνουν διαφορετικά, από το να αναπαράγουν τέτοιες καταστάσεις.
Όλη τους η Ζωή μετατρέπεται σε μια προσδοκία, που καταβροχθίζεται στο χρόνο. Είμαι εδώ και θέλω να πάω εκεί. Είμαι αυτός και θα γίνω εκείνος.
Και όταν πας εκεί, και όταν γίνεις εκείνος?
φτου και από την αρχή, σε τούτη (η σε άλλη) ζωή, ελάχιστοι θα επαναστατήσουν, ελάχιστοι θα πούνε οκ..για 30 40 χρόνια πήγαινα από το Α στο Β. Τέλος το βαρέθηκα!
Είδα πως είναι κουτό!
Δυστυχώς αυτό το Α που πάει στο Β είναι το σύστημα που ζούμε. Είναι αυτό που δίνει σιγουριά επιβίωση και ευχαρίστηση, και για να είμαι ειλικρινής, χρειάζεται τρέλα, λογική, ελευθερία από το φόβο για το τι θα πει το σύστημα, (και για να αφήσεις την καρέκλα) και να αντιληφθείς και στην πράξη ένα Διογένη, ενα Σωκράτη, ένα Ηράκλειτο, ένα Βούδα η ένα Χριστό.
quote:
vasiliskos: Αγαπητοί φίλοι,
Επειδή είδα ότι σε ένα άλλο θέμα ότι ο el.elyon διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα όσα έγραψε ο little devil σε αυτό το θέμα,
Αγαπητή μου vasiliskos δεν έκανα καμία μα καμία διαμαρτυρία! Εγώ απλά ευχαρίστησα τους συντονιστές για την αμερόληπτη δουλειά που κάνουν και ότι παρουσίασα, το έκανα απλά για να αποδείξω την άποψη μου!
Άλλα μια που μιλάς για διαμαρτυρία, άλλοι είναι αυτοί που διαμαρτύρονται γιατί λέω την άποψη μου!
quote:
vasiliskos: El.elyon μην το πάρεις προσωπικά, είναι γενικώτερο αυτό που λέω.
Εδώ μέσα απλά συζητάμε με ήπιους ή έντονους τόνους. Ο καθένας με το στύλ του.
Αγαπητή, να μη πάρω προσωπικά τι; ότι γραφείς αυτό το μήνυμα επειδη θεωρείς ότι διαμαρτυρήθηκα έντονα και δεν έπρεπε; Ότι πριν από το μήνυμα μου -την διαμαρτυρία όπως παρουσιάζεις το μήνυμα μου- όλα ήταν μέλι και γάλα; Ας δούμε το μέλι και γάλα:<< little devil: El. Elyon μήπως βλέπεις πολύ Λιάκο παιδάκι μου; Άκου λοιπόν Ελ μπαχα χάχα.>>
<<little devil: Μην ανησυχείς πουλάκι για τα ναρκωτικά και το Aids που έχω στην κόλαση, η ψυχή δεν πεθαίνει το ξέχασες αυτό; Εγώ σπρώχνω τους ανθρώπους στο κακό το δρόμο, κάνω δουλεία τουλάχιστον βρε παιδάκι μου,>>
<<little devil: Σύντομα θα μαζέψω τις ορδές τις κολάσεως, δαίμονες, τελώνια, αβάφτιστα, καλοφαγάδες και όλα τα υπόλοιπα μιαρά κατά εσάς πλασματάκια και θα κάνουμε μια επιλεκτική παρουσίαση των αγίων ανθρώπων της αγίας γραφής και των έργων «αγάπης» που έκαναν, βασισμένα πάντα στην αγία γραφή και την ιστορία, με τις αντίστοιχες παραπομπές φυσικά έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να τα εξακριβώσει. Τότε θα δούμε γέλια...
Μέχρι τότε ο κολασμένος σας εύχεται να σκέφτεστε συνεχώς, να αποκτάτε γνώση, να μελετάτε τους αρχαίους Έλληνες και να πιάνετε τα @@ σας όποτε βλέπετε παπά στο δρόμο, φέρνει γούρι.
Έλλην και χριστιανός είναι ένοιες αντίθετες. Ο ένας γεννιέται ελεύθερος και ο άλλος δούλος.>>
Συγνώμη αγαπητή μου vasiliskos, συγνώμη για την διαμαρτυρία μου! Μπορείς ωμός να απολαύσεις το μέλι και γάλα που προσφέρει ο little devil: <<Little Devil: όσοι έρχονται μαζί μου, είναι φιλαράκια μου, είμαστε παραβάτες στον ίδιο νόμο. Αν τους τιμωρούσα θα ήμουν συνεργάτης με τον θεό όχι αντίπαλος του. Ελάτε στο Hell club έχει, γυναίκες, σεξ, ναρκωτικά, πολύ φαΐ, τυχερά παιχνίδια, χέβι μέταλ μουσική, τεμπελιά, τηλεόραση γυμναστική, γνώσεις και τροπικό κλίμα. Γι αυτό σας λέω ελάτε, το ασανσέρ πάει προς τα κάτω, στους 666 πρώτους δώρο ένα DVD player.>>
Απλά αγαπητή μου vasiliskos νομίζω ότι η διακίνηση ναρκωτικών και πορνείας είναι παράνομα η κάνω λάθος; απλά νομίζω ότι τα ναρκωτικά σκοτώνουν και πολλές γυναίκες γίνονται πόρνες με τη βία;
Το ξέρω αυτά δεν σας ενδιαφέρουν. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι οι ‘’κακοί οι χριστιανοί’’ που φτενέ για όλα!
quote:
vasiliskos: Εκεί έξω είναι η κόλαση και μακάρι να είχαμε την ίδια ένταση και αυταπάρνηση να διορθώσουμε τα απέξω όπως τις λέξεις που λέει εδώ κάποιος. Ιδιαίτερα στο θέμα θρησκεία έχει χυθεί αίμα εκατομυρίων ανθρώπων και δεν έχει βγει κανείς ούτε ένα συγνώμη να ζητήσει. Εχει γίνει και γίνεται μακελειό στο κόσμο στο όνομα πάντα κάποιου θεού. Και δεν μιλαω μόνο για τους χριστιανούς. Μιλάω γενικώτερα για το φανατισμό και τη τύφλα των ανθρώπων. Και θα μας πειράξει αν κάποιος πει τη γνώμη του ότι και λόγια να χρησιμοποιήσει???
Το ξέρω μιλάς γενικότερα, άλλα εάν δεν θα υπήρχε η διαμαρτυρία ενός χριστιανού –που δεν σου άρεσε- δεν θα μιλούσες! Γιατι το ομολογεις και εσυ η ιδια: . Και θα μας πειράξει αν κάποιος πει τη γνώμη του ότι και λόγια να χρησιμοποιήσει???
Μα γιατί να σας πειράζει; Αφού είναι εναντία στους χριστιανούς, αυτό δεν είναι κακό, το κακό είναι οι χριστιανοί να διαμαρτύρονται!
quote:
vasiliskos: Εκανα αυτή τη παρέμβαση όχι για να υπερασπιστώ κάποιον, ούτε για να κρίνω κάποιον άλλο, απλά για να υπερασπιστώ αυτόν τον έρημο διάλογο, ο οποίος στη τελική μέσα από διαφωνίες και απορίες γίνεται αλλοιώς θα ήταν απλά ένας μονόλογος με μια σειρά οπαδών που θα έλεγαν μπράβο!
Για τους ψιθύρους όλα αυτά, αγαπητή μου vasiliskos, και όχι εάν τα ναρκωτικά σκοτώνουν και η πορνεία καταστρέφει!
Συγνώμη αγαπητή μου vasiliskos εάν σου χάλασα τον έρημο διάλογο, να είσαι σίγουρη ότι από δω και πέρα θα αφήσω αυτούς που ψιθυρίζουν να κάνουν τι δουλειά τους!
Καλή συνεχεία ,λοιπόν αγαπητή μου vasiliskos, στους ψιθύρους……
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Συγνώμη για το καθαρευουσιάνικο ύφος, ο Παπαδόπουλος είναι δίπλα μου και με τσιγκλούσε να το γράψω έτσι. Τον έχω εδώ στο καζάνι και κάνει σάουνα. Πάντως λέει πως αισθάνεται τυχερός που δεν του έχουν μείνει πολλά μαλλιά να τραβήξει με αυτά που βλέπει στην Ελλάς. Με απλά λόγια λοιπόν, είτε μας αρέσει είτε όχι ένα γεγονός, από την στιγμή που έχει γίνει δεν αλλάζει. Το να εφευρίσκουμε εκ των υστέρων καρυκεύματα για να το ωραιοποιήσουμε ή να το αρνούμαστε πλήρως, μόνο άνθρωπο με νόηση δεν χαρακτηρίζει. Στις ακόλουθες γραμμές είναι μερικά αποσπάσματα αγάπης για τους ανίδεους που θέλουν να ωρύονται, πως η θρησκεία της «αγάπης» συμβαδίζει με τον Ελληνισμό.
Θέλετε να κλείσετε πιο ερμητικά τις παρωπίδες σας ή να δείτε αυτά τα γεγονότα, από εσάς εξαρτάται. Δυστυχώς λίγοι θα συμφωνήσουν μαζί μου, στην Γραικία (Greece) ζούμε άλλωστε, αυτό όμως είναι που δίνει αξία στην γνώμη μου. Είμαι ή τρελός ή φιλόσοφος, και στις δύο περιπτώσεις λίγοι θα με καταλάβουν. Προς υπεράσπιση μου όμως δεν πιστεύω ότι ο γάιδαρος πετάει, εκτός και αν πάει με Aegean ή μιλάμε για κάποια άλλη διάσταση δια την οποία δεν μπορώ να αποκλείσω αυτό το ενδεχόμενο. Επίσης σε όσους «προσβάλλονται» από τα λόγια μου να φροντίσουν να βάλουν το λιθαράκι τους σε αυτό το κόσμο, έτσι ώστε να βρω πιο όμορφα λόγια να τον περιγράψω.
Τα κόπρανα, είτε τα πεις περιττώματα, είτε ακαθαρσίες, πάλι σκατά θα είναι.
Ιδού αγάπες και λουλούδια:
Στους νόμους της ακμής των Ρωμαιο-χριστιανικών χρόνων (4ου & 5ου αι.μ.Χ.) διαβάζουμε, για τον βίαιο εκχριστιανισμό των Ελλήνων και την υποχρεωτική "σωτηρία" τους. Ουσιαστικά πρόκειται για την νομοθετημένη εξόντωσης του Ελληνισμού:
«Διατάσουμε, όλα τα ιερά και οι ναοί (των Ελλήνων) όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου της χριστιανικής θρησκείας... αν με επαρκείς αποδείξεις ενώπιον ικανού δικαστή, εμφανιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτό τον νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου» Αυτοκράτορες: Θεοδόσιος και Βαλεντινιανός προς Ισίδορον Έπαρχο Πραιτωρίου.14/ Νοέμβριου 435
«Να κλείσουν όλοι οι ναοί σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης... Αν κάποιος με οποιαδήποτε δύναμη παραβεί (αυτό τον νόμο) θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10. Δεκέμ. 354 μ.Χ.
«Τέτοιου είδους πράξεις (οτιδήποτε μη χριστιανικό χαρακτηριζόταν ειδωλολατρία) αν εξακολουθούν να συμβαίνουν (ή καταγγελθεί ότι συμβαίνουν!) ακόμα και σε κάποιο λιβάδι ή σπίτι, το λιβάδι ή το σπίτι αυτό θα προσαρτηθεί στο ταμείο των ιερότατων ανδρών (δηλαδή των αρχιερέων) ενώ ο ιδιοκτήτης τους που έδωσε την συγκατάθεσή του να μιανθεί ο τόπος, θα αποπεμφθεί από το (οποιοδήποτε) αξίωμά του, θα χάσει την περιούσια του και αφού υποστεί σωματικό βασανισμό με μεταλλικά όργανα θα οδηγηθεί σε διαρκή εξορία» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.8 Αυτοκρ.: Λέων και Ανθέμιος προς Διόσκωρον Έπαρχο του Πραιτωρίου. Παρεδόθη το 472μ.Χ.
«Διατάζουμε τους άρχοντές μας, αλλά και όσους διδάσκονται από τους θεοφιλέστατους επισκόπους, να αναζητούν σύμφωνα με τον νόμο όλες τις περιπτώσεις ασέβειας υπέρ της ελληνικής θρησκείας, έτσι ώστε να μην συμβαίνουν, αλλά και αν συμβαίνουν, να τιμωρούνται... Κανείς να μην έχει το δικαίωμα να κληροδοτεί με διαθήκη (περιούσιες) ή να χαρίζει με δωρεά οτιδήποτε, σε πρόσωπα ή τόπους που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του ελληνισμού... όσα δίδονται ή κληροδοτούνται μ' αυτόν τον τρόπο θα αφαιρούνται. Με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία (διατάζουμε) να διατηρηθούν σε ισχύ όλες οι τιμωρίες με τις οποίες οι προηγούμενοι (χριστιανοί) βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την ελληνική πλάνη, με τις οποίες (τιμωρίες!) προσπαθούσαν να διασφαλίσουν την ορθόδοξη πίστη» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.9 επίσης (Β1,1,19) και ΝΟΜΟΚΑΝΟΝ 6,3.
«Επειδή μερικοί συνελήφθησαν (αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα) διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάνθρωπο (βιβλικό) θεό (μας)... Αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας (!) αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβληθούν στην έσχατη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να παρουσιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μας, μαζί με τις συζύγους και τα παιδία τους και μαζί με όλους του οίκου τους, για να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνωρίζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν (να ζητήσουν δηλαδή μόνοι τους το σωτήριο βάπτισμα!) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιούσιας, ούτε κινητής, ούτε ακίνητης. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα (κλείσιμο σχολών!), που διδάσκεται από όσους πάσχουν από την νόσο και την μανία (μάθησης!) των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη μπορούν πια να διαφθείρουν της ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν (λοιπόν) φανεί κάποιος τέτοιος άνθρωπος και δεν τρέξει στις εκκλησίες μας, μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμωρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές.
Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδία, όταν είναι σε μικρή ηλικία, θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, (ιδού ο υποχρεωτικός νηπιοβαπτισμός!) όσοι δε είναι μεγαλύτεροι στην ηλικία, πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους (βιβλικούς) κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλουν την παλαιά (αρχαιο-ελληνική) τους πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυλάξουν την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών.
Όσοι δε, έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα, ή μεγάλη περιούσια και για να κρατήσουν τα προσχήματα (προσποιούμενοι τους πιστούς) ήλθαν ή πρόκειται να έλθουν να βαπτισθούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην ελληνική πλάνη, διατάσουμε να δημευθεί η περιούσια τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη. Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλητήριους Έλληνες».
ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10
Μπροστά σ΄ αυτές τις εξοντωτικές "σωφρονιστικές ποινές", τις εξορίες, τους αποκεφαλισμούς, τις κατασχέσεις περιουσιών, τις αφαιρέσεις προνομίων, τον εξευτελισμό της υποχρεωτικής κατήχησης, τον βασανισμό και την νόμιμη θανάτωση κάθε υπερασπιστή τους. Για τους κυνηγημένους σαν το απεχθέστερο ιστορικό τέρας Έλληνες, ο εκχριστιανισμός φαινόταν πράξη ύστατης διαφυγής απ' την φυσική εξόντωση και επιβεβλημένης σωφροσύνης!
Έτσι... εκχριστιανίσθηκε μαζικά ο Ελληνισμός!
Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι παρμένα από το βιβλίο: «Η αντιπαγανιστική νομοθεσία της ύστερης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μέσα απ' τους κώδικες» Εκδόσεις ΚΑΤΑΡΤΙ.
ΠΟΣΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;
ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας... ο Αϊ Βασιλης!!!
«Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν κατα-βροχθίζoντας με ορθάνοιχτο στόμα τον "Ισραήλ". Στόμα δε λέγει εδώ ο προφήτης (βλ. Ησαΐας Θ΄11) την σοφιστική του λόγου δύναμη, η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους εν απλότητι πιστευσάντων» Βασίλειος Καισαρείας ΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΝ ΗΣΑΪΑ 9.230.8.
ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας:
«Προσταγή, (!!!) μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων... τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν» Βασίλειος ο Μέγας, 330-379 μ.Χ. (ο γνωστός μας και ως Αϊ-Βασίλης) ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΝ ΗΣΑΪΑΝ ΠΡΟΟΙΜΙΟΝ 7.196.3
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως:
«Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις, θα δεις, τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών, (των Ελλήνων φιλοσόφων!) τα πάντα δε γεμάτα ακαθαρσίες και ιχώρ, (έμπυο!) και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν σκωλήκων... Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των φιλοσόφων λαβόντες... Ημείς δε ου παραιτούμεθα της κατ’ αυτών μάχης» Ι. Χρυσόστομος (344-407 μ.Χ.) ΕΙΣ ΑΓΙΟΝ ΙΩΑΝΝΗΝ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΝ (ΟΜΙΛΙΑ ΞΣ΄ 59.369.12 -370.11
Ο ΦΙΛΟΒΑΡΒΑΡΙΚΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ:
«Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα... Ούτος ο (πιστός) βάρβαρος, την οικουμένη ολάκερη κατέλαβε... και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου (του πιστού βάρβαρου) καθ’ έκαστη λαμπρότερα γίνονται» Ι. Χρ ΕΙΣ ΙΩΑΝΝΗΝ 59.31.33
Ο Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΕ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕ ΑΦΑΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:
«Τι λοιπόν, άγιος έσται ο ναός του Σεράπιδος (Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη) δια τα βιβλία; Μη γένοιτο!... αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον... μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων δαιμόνων... και παρ’ αυτών βωμός στέκει απάτης αόρατος εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσιάζουσι... κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διέδωσε!) ότι δαίμονες κατοικούν εκεί» Ι. Χρυσ/μος ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ΙΟΥΔΑΙΩΝ 48.851.38 έως 852.35 Δαίμονες ηταν λοιπόν κατά τον "σοφό" ιεράρχη τα βιβλία της Αλεξανδρινής βιβλιοθήκης και ψυχοθυσιαστήρια οι βιβλιοθήκες των Ελλήνων!!!
Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ 391 Μ.Χ. ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ:
«Στην Αλεξάνδρεια πάντα τα οικοδομήματα του Σεράπειου όπως στους ποιητικούς μύθους των Γιγάντων έγιναν... Θεοδοσίου δε βασιλεύοντος και (πατριάρχου) Θεοφίλου (της επιθέσεως) πρωτοστατούντος... του Σεράπειου τα αναθήματα κατελυμένοντο. Τους δε αν-δριάντες και τα αναθήματα τόσο "γενναία" εμάχοντο, ώστε όχι μόνο "νικούσαν", αλλά και έκλεπτον... του δε Σεράπειου μόνο το έδαφος δεν απέσπασαν κι’ αυτό δια το βάρος των λίθων, αυτοί δε (οι θεμέλιοι λίθοι) ήσαν αμετακίνητοι. Οι πολεμικότατοι δε αυτοί φιλοχρήματοι "γενναίοι"... την ασέβεια αυτή εις έπαινον αυτών των ιδίων καταλόγιζαν. Έπειτα εισέβαλαν οι καλούμενοι μοναχοί, άνθρωποι (μόνο) κατά το είδος, ο δε βίος αυτών συώδης (γουρουνώδης!) και εμφανώς πάσχοντες, μύρια έκαμον κακά και ανείπωτα, αλλά αυτά ευσέβειαν ενόμιζαν... τότε πας άνθρωπος μέλαιναν (μελανή) φορών εσθήτα (ράσα) τυραννικήν είχεν εξουσίαν και δημοσίως να ασχημονεί ημπορούσε. Σε τόση "αρετή" άλλαξε (η νέα θρησκεία) τον άνθρωπο» Ευνάπιος (346-414 μ.Χ.) ΒΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΣΟΦΙΣΤΩΝ 6.11
ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ (265-340 μ. Χ.)
«Τον πτωχόν και πένητα λαόν σήκωσες από... της κοπριάς των Ελληνικών μυσαγμάτων (βδελυγμάτων) και κάθισες αυτόν μετά των αρχόντων του Ισραήλ, τον όντος λαόν αυτού» Ευσέβιος ΕΥΑΓΓ. ΠΡΟΠΑΡ. / ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΑΛΜΟΥΣ / ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ. ΡΙΒ΄ (23.1352.34)
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΥΣΕΒΙΟΥ:
*Πράξη σωφροσύνης είναι η εγκατάλειψη της ελληνικής πλάνης. *Εγκαταλείψτε όσα οι Έλληνες φυσικοί φιλόσοφοι περί αρχών εισηγήθηκαν» *Μαγγανείες μετέρχονται (οι Έλληνες!!!) και μ’ αυτήν εξαναγκάζουν την ανθρώπινη γνώμη.
*Τα αγάλματα τους μαγικά κατασκευάζουν (οι Έλληνες!!!) και στην μαγεία προτρέπουν. *Περί των αρχαιότερων Εβραίων και γιατί τας γραφάς αυτών, από των Ελληνικών λόγων προτιμήσαμε. *Τα πάντα παρά βαρβάρων οι Έλληνες ωφελήθηκαν. *Περί του κλέφτες (ιδεών!) είναι οι Έλληνες. *Γιατί μετά από λογική κρίση και σώφρονα λογισμό την ιστορία των Εβραίων παραδεχθήκαμε» Βλ. Ευσέβιος «Κλείς Πατρολογίας».Δωρόθεου Σχολάριου.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ. ΜΟΝΑΧΟΣ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ:
«Εγω δε την παρ’ Ελλήνων παιδείαν φληναφίαν (μωρολογία) κακού δαίμονος και χαλεπωτάτη (θλιβερότατη) υπόθεσιν είναι λέγω» Γ. Μοναχός ο Χρονογρ. Κ΄Περί Θάρρα.
Ο. Ι ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
«Κανείς δεν πρέπει στα παιδιά του, των (Ελλήνων) προγονών να καλεί τα ονόματα, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά (μόνο) αυτά των δικαίων, (της Π. Διαθήκης.)» Ι. Χρυσ/μος ΠΕΡΙ ΚΕΝΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΑΤΡΕΦΕΙΝ ΤΑ ΤΕΚΝΑ (690) 641.65 -
Ο Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥ-ΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ:
«Ο δε μέγας Ιωάννης (ο Χρυσόστομος) ασκητάς πυρπολούμενους από ζήλον θεού (φανατισμένους καλόγερους) συνέλεξε, με βασιλικούς δε νόμους αυτούς οπλίσας, κατά των ειδωλικών (ελληνικών) έπεμψε τεμενών, τα δε χρήματα για τους κατεδαφιστές και τους βοηθούς, δεν έλαβε απ’ τα βασιλικά ταμεία (!) αλλά από πλούσιες γυναίκες που φιλοτίμως να παρέχουν κατέπειθε, ώστε με την λαμπρή τους πίστη να κερδίσουν την ευλογία. Έτσι με τον τρόπο αυτόν τους υπολειπόμενους Σηκούς (ελληνικούς ναούς) με τούτον τον τρόπον εκ βάθρων ανέσπασεν». Θεοδώρητου ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΑΜΑΣΟΥ (Τομ. 5ος 329/ 8-330/8).
Το θέμα λοιπόν δεν είναι τι σκοτώνει ή εξαθλιώνει ένα ανθρώπινο ον, αλλά τι έκανε το δικό σου «μοναδικό» και «πραγματικό» θεϊκό ον για να το αποτρέψει, αυτό το ον που με τόση λατρεία μας πασάρεις, και εμείς με τόση μαλακιά και παρά την θέληση μας συντηρούμε με την τσέπη μας. Προσπάθησε να απαντήσεις στα ερωτήματα μου και μην λες ότι θες απλά για να πεις κάτι. Τα ερωτήματα βρίσκονται στα προηγούμενα post μου γι αυτό δεν θα τα επαναλάβω.
Αν προσβάλλεσαι από τα λόγια μου μην με συμπεριλάβεις στην βραδινή σου προσευχή, αν με καταριέσαι κάντο στο όνομα του κυρίου σου, όπως έκανε ο Ελισσαίος όταν καταράστηκε 42 παιδία και τα έφαγαν αρκούδες (Βασιλέων Β, κεφ Β 23-24), γι αυτό γιορτάζουμε τη μνήμη του στίς 14 Ιουνίου.
Edited by - Little Devil on 05/03/2007 15:01:32
Προσπάθησε να εκφράζεις τις απόψεις σου με έναν τρόπο τέτοιο που να μην προσβάλλει τους συνανθρώπους σου αλλά αντιθέτως να τους προτρέπει ώστε να βάλετε μαζί τα θεμέλια για έναν εποικοδομητικό και γόνιμο διάλογο.

In anticipation of my resurrection...