ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κανένα Ανέκδοτο να γελάσουμε? Part 1 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Κανένα Ανέκδοτο να γελάσουμε? Part 1 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

PREDATOR60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
06/07/2010, 10:20:12
Κάθονται τρεις ξαδέλφες στο σαλόνι και συζητάνε παρουσία της κουφής
γιαγιάς τους. Λέει η πρώτη:

- Κορίτσια διάβασα στο Elle ότι φέτος θα φορεθούν γάντια μέχρι εδώ. Και...

δείχνει τον...

καρπό της.

- Εγώ πάλι διάβασα στο Vogue ότι θα φορεθούν μέχρι εδώ λέει η δεύτερη
και δείχνει τον αγκώνα της.

- Εγώ κορίτσια, λέει η τρίτη, μίλησα εχτές με τη Λίτσα που δουλεύει για
τον Ασλάνη και μου είπε ότι θα φορεθούν μέχρι εδώ. Και δείχνει τον ώμο
της.

Οπότε πετάγεται η γιαγιά και λεει:

- Κορίτσια… καλό παιδί να ‘ναι και ό,τι να ‘ναι!

NOVUS ORDO SECLORUM
06/07/2010, 17:16:52
ΧΑΧΑΧΑ! ΚΑΛΟ!!!

CHARMED

06/07/2010, 17:17:58
Ένας καθηγητής φιλοσοφίας εμφανίστηκε στην τάξη του με ένα μεγάλο
χάρτινο κουτί.Χωρίς να μιλήσει, πήρε από την χάρτινη κούτα ένα άδειο γυάλινο βάζο και άρχισε να το γεμίζει με μικρές πέτρες. Οι μαθητές τον κοιτούσαν με απορία.Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο ρώτησε:
-Είναι γεμάτο το βάζο;

Και οι μαθητές απάντησαν
-Ναι είναι γεμάτο.

Αυτός χαμογέλασε και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με μικρά βότσαλα και άρχισε να γεμίζει το βάζο, το κούνησε λίγο και τα βότσαλα κύλησαν και γέμισαν τα κενά μεταξύ των πετρών.

Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε:
-Είναι γεμάτο το βάζο;

Και οι μαθητές απάντησαν:
-Ναι είναι γεμάτο

Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με άμμο και άρχισε να την αδειάζει μέσα στο βάζο. Η άμμος χύθηκε και γέμισε όλα τα κενά μεταξύ των πετρών και των βότσαλων. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε:
-Είναι γεμάτο το βάζο;

Οι μαθητές δίστασαν για λίγο, αλλά απάντησαν:
-Ναι είναι γεμάτο.

Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει πήρε από την χάρτινη
κούτα δύο μπουκάλια μπύρες και άρχισε να τα αδειάζει μέσα στο βάζο. Τα υγρά γέμισαν όλο το υπόλοιπο κενό του βάζου. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε:
-Είναι γεμάτο το βάζο;

Οι μαθητές αυτή τη φορά γέλασαν και είπαν:
-Ναι, είναι γεμάτο.

-Τώρα, λέει ο καθηγητής, θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αυτό
αντιπροσωπεύει τη ζωή σας.

1. Οι πέτρες είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή σας, οικογένεια, ο σύντροφός σας, τα παιδιά σας, η υγεία σας, οι καλοί σας φίλοι. Είναι τόσο σημαντικά που ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα λείψουν, η ζωή σας θα εξακολουθήσει να είναι γεμάτη.

2. Τά βότσαλα είναι τα άλλα πράγματα που έρχονται στη ζωή μας, όπως οι σπουδές, η δουλειά μας, το σπίτι μας, το αυτοκίνητό μας, τα στερεοφωνικά μας. Αν αυτά τα βάλετε πρώτα στο βάζο δεν θα υπάρχει χώρος για τις πέτρες,τα σημαντικά της ζωής.

3. Η άμμος είναι όλα τα υπόλοιπα τα πολύ μικρά της ζωής. Αν βάλεις πρώτα άμμο στο βάζο, δεν θα υπάρχει χώρος ούτε για τις πέτρες αλλά ούτε για τα βότσαλα. Το βάζο είναι η ζωή σας. Αν ξοδεύετε χρόνο και δύναμη για μικρά πράγματα, δεν θα βρείτε ποτέ χρόνο για τα πιο σημαντικά. Ξεχωρίστε ποια είναι τα πιο σημαντικά για την ευτυχία σας. Μιλήστε με τους γονείς σας, παίξτε με τα παιδιά σας, απολαύστε τη/το σύντροφό σας, προσέξτε την υγεία σας,χαρείτε με τους φίλους σας. Πάντα θα υπάρχει χρόνος για γνώση και σπουδές, πάντα θα υπάρχει χρόνος για εργασία, πάντα θα υπάρχει χρόνος για να φτιάξετε το σπίτι σας, το αυτοκίνητό σας, τα στερεοφωνικά σας.
Όμως να φροντίσετε για τις πέτρες πρώτα. Ξεχωρίστε τις προτεραιότητες.

Οι μαθητές είχαν μείνει άφωνοι. Ένας όμως ρώτησε:

-Καλά, η μπύρα τι αντιπροσωπεύει;

Ο καθηγητής γελώντας του απαντά:

-Χαίρομαι που ρωτάς. Θα σας πω. Δεν έχει σημασία πόσο γεμάτη είναι
η ζωή σας, δεν έχει σημασία πόσο στριμωγμένος είσαι, γιατί πρέπει να
ξέρεις ότι ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΠΥΡEΣ

07/07/2010, 00:28:48
ΚΑΛΟ, ΑΛΛΑ ΌΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

NOVUS ORDO SECLORUM
07/07/2010, 03:23:04
πεφτη ενα αεροπλανο στην αφρικη και επεζησαν 3 μαυροι ,εκει που πηγεναν βρηκαν ενα λυχναρι και καθαριζωντας το ντζινι βγηκε και τους λεει , καντε απο μια ευχη ο καθ'ενας, ο πρωτος ειπε θελω να με κανεις ασπρο ,ο δευτερος σκεπτωμενος ζητησε να γεινη και αυτος ασπρος ,ο τριτος χαμογελωντας του λεει η επιθυμια μου ειναι να τους κανεις οπως ηταν πριν

08/07/2010, 17:08:48
Ένας άνθρωπος κολυμπούσε στην θάλασσα και εμφανίζεται ένας καρχαρίας.
Όλοι πετάγονται στην ξηρά πανικόβλητοι, εκτός από έναν κολυμβητή που δεν κατάλαβε τί γινόταν.
Ο κόσμος βλέπει τον καρχαρία να τον πλησιάζει και να του λέει κάτι. Ο κολυμβητής απαντά.
Ο καρχαρίας του ξαναμιλά.
Ο κολυμβητής ξαναπαντά.
Ο καρχαρίας του λέει πάλι κάτι.
Απαντά πάλι ο κολυμβητής και ο καρχαρίας φεύγει.
Βγαίνει ο κολυμβητής έξω και τον ρωτάνε οι άνθρωποι.
- Τί έγινε, ρε φίλε; Είδαμε τον καρχαρία που σου μίλαγε και μετά έφυγε χωρίς να σε πειράξει. Τί συνέβει;
- Να, την πρώτη φορά με ρώτησε τί ψήφισα το 1984 και του είπα ΠΑΣΟΚ.
- Και την δεύτερη;
- Τί ψήφισα το 1988, και του είπα πάλι ΠΑΣΟΚ.
- Και την τρίτη που εξαφανίστηκε;
- Τί ψήφισα το 1992. Και του ειπα πάλι ΠΑΣΟΚ και τότε τα πήρε στο κρανίο και μου είπε: "Εσύ φίλε μου δεν τρώγεσαι με τίποτε!"

Edited by - CHARMED3 on 08/07/2010 17:11:55

09/07/2010, 11:59:30
Βρέθηκαν μια μέρα στη Κόλαση ένας Έλληνας , ένας Αμερικανός και ένας Ινδός. Τους συναντάει ο Διάβολος και τους λέει. Σε όλους που έρχονται εδώ δίνω μία ευκαιρία να μεταφερθούν στο Παράδεισο. Και βγάζει ένα τεράστιο μαστίγιο λέγοντας : « όποιος θα αντέξει τρία χτυπήματα χωρίς να φωνάξει φεύγει στον Παράδεισο, μπορείτε να χρησιμοποιείτε για ασπίδα ό,τι θέλετε.
Πρώτος βγαίνει ο Αμερικανός.
Τι θα έχεις για ασπίδα; Ρωτάει ο Διάβολος.
Ο αμερικανός σηκώνει μια τεράστια πέτρα και λέει «είμαι έτοιμος».
Σηκώνει ο Σατανάς το μαστίγιο, χτυπάει μια φεύγει η πέτρα, χτυπάει δεύτερη.φωνάζει σαν τρελός ο αμερικάνος.
Επόμενος, λέει ο Σατανάς .
Βγαίνει ο Ινδός.
Τι θα έχεις για ασπίδα;
Τίποτα! -λέει ο Ινδός-80 χρόνια γιόγκα έκανα και δεν νιώθω πόνο σωματικό ποτέ!
Πρώτο χτύπημα. Ο ινδός «σσσσσσσς»
Δεύτερο χτύπημα. Ο ινδός «σσσσσσς»
Τρίτο χτύπημα. Ο ινδός «σσσσσς»
« Α να πάρει!!!» κάνει ο Διάβολος «πρώτη φορά αντέχει κάποιος τρία χτυπήματα. Λοιπόν λέει είσαι ελεύθερος να πας στον παράδεισο.»
ΟΧΙ, λέει ο Ινδός, θέλω να μείνω και να δω. Σε όλα τα ανέκδοτα ο Έλληνας την βγάζει καθαρή, θέλω να δω τώρα πώς θα ξεμπερδέψει!
Εντάξει, μείνε. Λοιπόν τι θα χρησιμοποιήσεις για ασπίδα; Ρωτάει τον Έλληνα ο Διάβολος.
Και απαντάει ο δικός μας : «Ε ΤΙ, ΤΙ, ΤΟΝ ΙΝΔΟ ΦΥΣΙΚΑ!»

NOVUS ORDO SECLORUM
09/07/2010, 12:00:37
Ένας Έλληνας ένας Αλβανός ένας Αμερικανός και ένας Γάλλος είναι στον πύργο του Αϊφέλ . Ο Αμερικάνος πάνω στο κέφι βγάζει ένα μάτσο δολάρια και τα πετάει κάτω λέγοντας :
- " Έχουμε πολλά στην Αμερική και τα πετάμε . Ο Γάλλος παίρνει ένα κασόνι με σαμπάνιες και τις χύνει όλες λέγοντας :
- " Στη Γαλλία έχουμε πολλές και τις πετάμε . " Γυρίζει τότε ο Αλβανός και λέει στον Έλληνα :
- " Δεν φαντάζομαι να κάνεις καμιά βλακεία ; "

NOVUS ORDO SECLORUM
09/07/2010, 12:03:39
Τι σχέση έχει ένα αερόστατο με μια καπότα ;
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
ΑΜΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΗΝ ΓΑ**ΣΕΣ !

NOVUS ORDO SECLORUM
09/07/2010, 12:05:54
- Δύο παντρεμένες γυναίκες βγήκαν για έξοδο ένα Σαββατόβραδο χωρίς τους συζύγους τους (άκου πράγματα !).
- Καθώς γύριζαν στο σπίτι με τα πόδια κατά τα ξημερώματα αισθάνθηκαν έντονη την ανάγκη για κατούρημα.
Το μόνο μέρος που θα μπορούσαν να κρυφτούν για να ξαλαφρώσουν ήταν ένα νεκροταφείο.
- Φοβισμένες αποφάσισαν να μπουν και να κατουρήσουν.
- Η πρώτη δεν είχε τίποτα για να καθαριστεί, έτσι έβγαλε το κυλοτάκι της, σκουπίστηκε και το πέταξε.
Η δεύτερη επίσης δεν είχε τίποτα, αλλά σκέφτηκε "Α εγώ δεν πρόκειται να πετάξω την κυλόττα μου" και χρησιμοποίησε την
κορδέλα από ένα στεφάνι λουλουδιών για να καθαριστεί.
Το επόμενο πρωί οι γυναίκες ήταν ξερές στον ύπνο, και οι δύο σύζυγοι ανήσυχοι μιλούσαν μεταξύ τους στο τηλέφωνο.
Φίλε, φοβάμαι ότι έχουμε μπλέξει και πρέπει να ψαχνόμαστε. Αυτές κάτι άσχημο έκαναν χτες βράδυ.
- Η δικιά μου γύρισε χωρίς κυλόττα.
-Εσύ; τυχερός είσαι. Η δικιά μου γύρισε και είχε μια κάρτα κολλημένη στον κώλο της που έγραφε :
"Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ"

NOVUS ORDO SECLORUM
el.elyonΜέλος
17/02/2007, 10:18:08
quote:
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΣΣΙΑ Κ.Λ.Π ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ,ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΕΣΣΙΑΣ ,ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ,ΤΟΝ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ !! ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΣΙΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ !!!

Άρα φίλε/η beyond ότι δεν καταλαβαίνεις για σένα είναι αστείο;
Ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτα μα τίποτα αυτό είναι σίγουρο.

Ο ‘Μεσσίας’ για τους Εβραίους δεν έχει έρθει ακόμα. Θα έρθει και αυτός . Το ‘φίδι’ με την σοφία του, μιλάμε τώρα για χιλιάδες χρονιά ζωής , οργανώνει την έλευση του. Πλέων το σχέδιο έχει αρχίζει να υλοποιείτε. Η Νέα Εποχή είναι εδώ. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι στην Νέα Εποχή εκτός από την εκκλησιά του Ιησού Χρηστού. Και εδώ η εκκλησιά δεν είναι αυτό που οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει, καθολικοί, ορθόδοξοι, διαμαρτυρόμενοι, άλλα είναι το ‘σώμα’ του Ιησού Χρηστού. Είναι ο κάθε πιστός όπου και να βρίσκεται είτε είναι καθολικός είτε ορθόδοξος είτε διαμαρτυρόμενος! Άρα στην Νέα Εποχή υπάρχουν και οι ψευδό χριστιανοί, οι οποίοι δεν ακολουθούν τον Ιησού Χρηστό άλλα τον Χριστό της Νέας Εποχής. Τον ‘Μεσσία ‘ που περιμένουν και οι Εβραίοι. Αυτός ο ‘Μεσσίας’ θα κάνει όλη την ανθρωπότητα ΕΝΑ. Όλοι θα είναι δούλοι σ’ αυτόν, έκτος από τους αληθινούς χριστιανούς που δεν θα είναι τότε στη γη. Η παγκοσμιοποίηση προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Άρα η έλευση του ‘Μεσσία’ των Εβραίων είναι κοντά. Η Νέα εποχή εδώ και πολλά χρόνια
το διακηρύττει ότι έρχεται ο ‘Χριστός ‘ της, ο Εωσφόρος σε λίγο θα είναι ανάμεσα τους και το φως του, το ‘αληθινό’ θα τους φωτίζει. Η Νέα Εποχή έχει απλώσει τα πλοκάμια της παντού. Ειδικά στους ψευδό χριστιανούς, στους ψευδό θεολόγους , οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να ακολουθούν πίστα το ‘φίδι’ και ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον Χρίστο της Νέας Εποχής. Τι είναι η Νέα Εποχή; θα έρθει και η σειρά της!

Αυτά που λέει η Άγια Γραφή όλα θα γίνουν, όπως έχουν γίνει! Άλλα ας δούμε ώμος γιατί ο λαός Ισραήλ απέρριψε τον αληθινό μεσσία τον Ιησού Χρηστό.

Τι λοιπόν θα πούμε; Ότι τα έθνη που δεν επιδίωκαν τη δικαιοσύνη, κατέκτησαν τη δικαιοσύνη, αλλά δικαιοσύνη που προέρχεται από την πίστη. 31 Ενώ ο Ισραήλ που επιδίωκε ένα νόμο δικαιοσύνης, στο νόμο δεν έφτασε. 32 Γιατί; Γιατί δεν το επιδίωξαν από την πίστη, αλλά το επιδίωξαν σαν να μπορούσε να γίνει από τα έργα. Σκόνταψαν στο λίθο του προσκόμματος 33 καθώς είναι γραμμένο:
Ιδού, θέτω στη Σιών λίθο προσκόμματος
και πέτρα σκανδάλου,
και όποιος πιστεύει σ’ αυτόν
δε θα καταντροπιαστεί.
2 Γιατί μαρτυρώ γι’ αυτούς ότι έχουν ζήλο Θεού, αλλά όχι με επίγνωση. 3 Επειδή, αγνοώντας τη δικαίωση του Θεού και ζητώντας να στήσουν τη δική τους δικαίωση, στη δικαίωση του Θεού δεν υποτάχτηκαν. 4 Γιατί ο σκοπός του νόμου είναι ο Χριστός για δικαίωση σε καθέναν που πιστεύει.
Τουτέστι ο λόγος της πίστης που κηρύττουμε. 9 Γιατί αν ομολογήσεις με το στόμα σου ως Κύριο τον Ιησού και πιστέψεις με την καρδιά σου ότι ο Θεός έγειρε αυτόν από τους νεκρούς, θα σωθείς. 10 Γιατί με την καρδιά πιστεύει κανείς για να έχει δικαίωση και με το στόμα ομολογεί για να έχει σωτηρία. 11 Επειδή λέει η Γραφή: Καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν δε θα καταντροπιαστεί. 12 Γιατί δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ Ιουδαίου και Έλληνα, γιατί αυτός είναι Κύριος όλων, πλούσιος σ’ όλους όσοι τον επικαλούνται. 13 Επειδή καθένας που θα επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί.
Λέω, λοιπόν, μήπως απώθησε ο Θεός το λαό του; Είθε να μη γίνει! Γιατί κι εγώ είμαι Ισραηλίτης, από το σπέρμα του Αβραάμ, από τη φυλή του Βενιαμίν. 2 Δεν απώθησε ο Θεός το λαό του που προγνώρισε. Ή δεν ξέρετε τι λέει η Γραφή στο μέρος που αναφέρει για τον Ηλία, πώς αναφέρεται στο Θεό κατά του Ισραήλ; 3 «Κύριε, τους προφήτες σου σκότωσαν, τα θυσιαστήριά σου κατάστρεψαν εντελώς, κι εγώ μόνος απόμεινα και ζητούν τη ζωή μου». 4 Αλλά τι λέει σ’ αυτόν ο χρησμός; ʼφησα για τον εαυτό μου εφτά χιλιάδες άντρες, που δε γονάτισαν στην εικόνα του Βάαλ. 5 Έτσι, λοιπόν, και στο σημερινό καιρό έχει υπάρξει υπόλειμμα σύμφωνα με την εκλογή της χάρης. 6 Αν όμως είναι με χάρη, δε είναι πια από έργα, αλλιώς η χάρη δεν είναι πια χάρη. 7 Τι θα πούμε λοιπόν; Ό,τι επιζητεί ο Ισραήλ, αυτό δεν πέτυχε, οι εκλεγμένοι όμως το πέτυχαν. και οι λοιποί πωρώθηκαν, 8 καθώς είναι γραμμένο:
Τους έδωσε ο θεός πνεύμα νάρκωσης,
μάτια να μη βλέπουν
και αυτιά να μην ακούν
ως τη σημερινή ημέρα.
9 Και ο Δαβίδ λέει:
Ας γίνει το τραπέζι τους παγίδα και ενέδρα,
και σκάνδαλο και ανταπόδοσή τους.
10 Ας σκοτιστούν τα μάτια τους, για να μη βλέπουν,
και κύρτωσε τα νώτα τους για πάντα.
11 Λέω, λοιπόν, μήπως σκόνταψαν, για να πέσουν; Είθε να μη γίνει! Αλλά με το παράπτωμά τους η σωτηρία ήρθε στα έθνη, για να τους παρακινήσει σε ζηλοτυπία. 12 Και αν το παράπτωμά τους είναι πλούτος για τον κόσμο και η ήττα τους είναι πλούτος για τα έθνη, πόσο μάλλον η πλήρης προσέλευσή τους!
Γιατί δε θέλω εσείς να αγνοείτε, αδελφοί, αυτό το μυστήριο, για να μη θεωρείτε τους εαυτούς σας φρόνιμους, ότι δηλαδή έχει γίνει πώρωση μερικώς στο λαό Ισραήλ, μέχρις ότου εισέλθει η πληρότητα των εθνικών. 26 Και έτσι όλος ο λαός Ισραήλ θα σωθεί καθώς είναι γραμμένο:
Θα έρθει από τη Σιών ο Σωτήρας,
θα απομακρύνει τις ασέβειες από τον Ιακώβ.
27 Και αυτή είναι η διαθήκη από μέρους μου μ’ αυτούς,
όταν αφαιρέσω τις αμαρτίες τους.
28 Βέβαια, όσον αφορά το ευαγγέλιο είναι εχθροί για χάρη σας, αλλά όσον αφορά την εκλογή τους είναι αγαπητοί για τους πατέρες τους. 29 Γιατί είναι αμεταμέλητα τα χαρίσματα και η κλήση του Θεού. 30 Γιατί, όπως ακριβώς εσείς κάποτε απειθήσατε στο Θεό, τώρα όμως ελεηθήκατε με την απείθεια τούτων, 31 έτσι και αυτοί τώρα απείθησαν στο έλεος που έγινε σ’ εσάς, ώστε κι αυτοί [τώρα] να ελεηθούν. 32 Γιατί ο Θεός συνέκλεισε όλους σε απείθεια, για να τους ελεήσει όλους.
33 Ω βάθος πλούτου και σοφίας και γνώσης Θεού! Πόσο ανεξερεύνητες είναι οι κρίσεις του και ανεξιχνίαστες οι οδοί του!
34 Γιατί ποιος γνώρισε το νου του Κυρίου;
Ή ποιος έγινε σύμβουλός του;
35 Ή ποιος του έδωσε από πριν,
για να του ανταποδοθεί;
36 Γιατί από αυτόν και μέσω αυτού και σε αυτόν είναι τα πάντα. Σε αυτόν η δόξα στους αιώνες. Αμήν

Edited by - el.elyon on 17/02/2007 10:25:25

vasiliskosΜέλος
17/02/2007, 11:18:51
Οι "ψίθυροι" ήταν ένας τίτλος για να συζητήσουμε τις απόψεις μας για το πως μεταδόθηκε η γνώση στους ανθρώπους. Ξεκίνησα από το παράδειγμα της γένεσης όχι σαν δεδομένο ότι αυτή η είναι η μόνη και μοναδική αλήθεια, αλλά σαν μια όψη της αλήθειας που έχουμε διαβάσει και που είναι η βάση μιας από τις θρησκείες...η πιο γνωστή σε όλους μας.

Τα βασικά ερωτήματα είναι κατά πόσον υπάρχουν ανακρίβειες σ' αυτή την ιστορία, αν βέβαια κανείς μπορεί να τις διακρίνει ή να αναρωτηθεί γι'αυτές.

Εθεσα μάλιστα και πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία συνοψίζονται ως εξής : Ποιός μετέφερε την γνώση στον άνθρωπο εφόσον ο Θεός που βλέπουμε στην παλαιά διαθήκη δεν είχε καμμιά επιθυμία να γίνει κάτι τέτοιο? Αντίθετα η γνώση εμφανίζεται σαν ο απαγορευμένος καρπός?

Ποιοί ήταν αυτοί που ανέλαβαν να παρακάμψουν τις εντολές του δικού τους θεού επίσης, γιατί και ο λεγόμενος όφις πλάσμα του θεού ήταν επίσης. Ηταν λοιπόν κάποιες ουράνιες δυνάμεις που επέλεξαν να καταστραφούν μαζί με τον άνθρωπο αντί να μείνουν στην ευημερία της εξουσίας που είχαν στουν ουρανό? (...) Η ο άνθρωπος ο ίδιος είναι ο αναζητών τη γνώση, αυτός που έχει φτιαχτεί έτσι για να ανακαλύψει τα μυστήρια της ίδιας της ύπαρξής του? Σε αυτή τη περίπτωση ποια αμαρτία φέρει?

Γιατί υπήρξε η ανάγκη να απλωθεί αυτή η γνώση στον άνθρωπο. Το ερώτημα τέθηκε γιατί η μόνιμη απάντηση ότι κάποιος σατανάς το έκανε για να γίνει καλύτερος από το θεό είναι παιδαριώδης κατά την άποψή μου. Και εξήγησα το γιατί. Για να μεταφέρει κάποιος την γνώση την έχει ήδη. Αυτός ο σατανάς λοιπόν διακινδύνευσε την αιώνια τιμωρία έτσι για αστειο? Και τελικά τι είναι σατανάς? Μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σε απλά ελληνικά παρακαλώ?

Δεν είναι λίγο παιδαριώδες να σκεφτόμαστε όπως μας έχουν μάθει να σκεφτόμαστε?

Και σε τελικη ανάλυση η μεγάλη μου απορία ειναι πως υπάρχει τόση βεβαιότητα για το τι ακριβώς έχει συμβεί?

Εχει γνωρίσει κάποιος τον όποιο θεό ή θεούς?

Ας πάω τώρα στο θέμα που είναι μόνιμη αιτία τσακωμού....

Στο όνομα αυτής της θρησκείας έχουν χυθεί ποτάμια αίμα. Ο άνθρωπος τρομοκρατήθηκε και τρομοκρατείται ακόμα ότι είναι ένας αμαρτωλός που πρέπει συνέχεια να κουβαλάει μια "αναπόδεικτη" προπατορική αμαρτία κάποιου προγόνου του.

Πρέπει να φοβάται μόνιμα κάποιες σκοτεινές δυνάμεις που κάθε στιγμή το παραμονεύουν και πρέπει να θεωρεί αναμφισβήτητες ιστορίες που κανείς τελικά δεν έχει αποδείξει την ορθότητά τους και την ουσία τους.

Οι ψίθυροι λοιπόν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Ο ψίθυρος που έρχεται από μέσα μας και μας σπρώχνει να θέλουμε τη γνώση. Δηλαδή η αρχική επιθυμία του ανρθώπου να μάθει που ήταν και το "αμάρτημα" του και δεν σταμάτησε ποτέ.
Βαδίζει μαζί με τον άνθρωπο. Τον κάνει να μην σταματά ποτέ να σκέφτεται να θέτει ερωτήσεις και να απαιτεί απαντήσεις....

Η δεύτερη κατηγορία είναι οι εξωτερικοί ψίθυροι. Δηλαδή αυτό που ονομάζουμε θρησκευτικές αντιλήψεις. Αυτό που μάθαμε από άλλους. Τους όποιους άλλους.

Τότε έγινε αυτό (δεν ήμασταν εκεί) κάποιος είπε αυτό (δεν τον ξέρουμε) και θα πρέπει να κάνουμε αυτό (δεν το αποφασίσαμε εμείς).

Μια μορφή πίστης λοιπόν είναι αυτή που μας κάνει να θέλουμε να ανακαλύψουμε όλα τα μυστήρια της ύπαρξής μας και αυτή είναι έξω από κανόνες και δόγματα και μια δεύτερη μορφή πίστης είναι εκείνη που μας υποβάλλεται από τα δόγματα.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τόση βεβαιότητα πως υπάρχει? Χωρίς να δίνονται τελικά σαφείς απαντήσεις σε πολλές απλές ερωτήσεις.

Ποιός αμαρτάνει τελικά σήμερα? Ποιός κρίνει σήμερα ποιοί ψίθυροι είναι θεόσταλτοι και ποιοι είναι φτιαχτοί από εμάς τους ίδιους για το συμφέρον μας....

Η εκκλησία? Ο απλός καθημερινός άνθρωπος είναι απών από όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται για λογαριασμό του. Είναι απών και αμέτοχος σε κάθε παιχνίδι εξουσίας συμπεριλαμβανομένης και της θρησκείας του.

Και επι πλέον πρέπει να εξομολογηθεί σε ποιόν και για ποιό πράγμα?

Ενας ολόκληρος κόσμος δυστυχεί και μια εκκλησία ευημερεί εξασφαλισμένη.

Και αυτό είναι θεάρεστο? Μα αν κάποιος πιστεύει κάτι τέτοιο βλασφημεί αυτόματα απέναντι στο θεό που πιστεύει.

Αν ο Χριστός είπε "αγαπάτε αλλήλους" και αν ήθρε για να μας σώσει με τη θυσία του....επειδή ένας αυτοκράτορας αποφάσισε να "επισημοποιήσει" το όνομά του εμείς δηλαδή πιστεύουμε ότι είμαστε χριστιανοί?

Ο κόσμος που ζούμε σήμερα έχει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ σχέση με την διδασκαλία του χριστού, όπως τουλάχιστον αναφέρεται από τις γραφές?
Υπάρχει πουθενά η συνέχεια αυτής της διδασκαλίας και δεν τη βλέπω? Μήπως είμαι τυφλή?

Ο Αδαμ και η Ευα αμάρτησαν επειδή άκουσαν τον...διάολο....αντί για τον πατέρα τους... οι υπόλοιποι που ασελγούν συνέχεια στο όνομα του γιού του τι θα πρέπει να πάθουν δηλαδή???

Βλέπουμε ένα φτωχό ανθρωπάκι που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και στέκεται φοβισμένο από την ώρα που γεννιέται μπροστά σε ένα γεμάτο χλιδή και άνεση ιερωμένο κι εκείνος του κουνάει τη μαγκούρα λέγοντάς του "μετανόησε αμαρτωλέ γιατί θα πας στη κόλαση...."

Αυτό θέλει ο όποιος θεός??? Χμ...παραείναι βολικό για να είναι αλήθεια ε? Αν ο θεός ήθελε να είμαστε φοβισμένα μίζερα ανθρωπάκια που πρέπει να κάνουν εκατό μετάνοιες την ημέρα και να ζητάνε συγχώρεση δεν θα μας είχε κάνει να περπατάμε στα δύο με το κεφάλι ψηλά θα μας είχε κάνει σκουλίκια....

Αλήθεια είδε κανείς από εσάς οποιονδήποτε θεό να έχει εμποδίσει τον άνθρωπο να κοιτάζει τον ουρανό με το κεφάλι ψηλά?

el.elyonΜέλος
17/02/2007, 11:26:44
Καλημέρα φίλε μου elo.

quote:
el.elyon , η μόνη μας διαφορά είναι στο πως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την θρησκεία που μας έχουνε διδάξει .
Άλλος την δέχεται όπως είναι , και άλλος μέσα από αυτή , ψάχνει να ξεχωρίσει το αληθινό από το συμβολικό ή ακόμα και από το υπερβολικό .
Οπότε κάθε αντιπαράθεση που έχουμε , δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια φυσιολογική υπεράσπιση του προσωπικού μας πιστεύω , αρκεί βέβαια να μην τυφλωνόμαστε από τον δογματισμό , του ότι δεν με εκφράζει είναι και λάθος .

Δεν μιλάω για καμία θρησκεία και δεν ακολουθώ κανένα δόγμα. Εγώ μιλάω και ακολουθώ μόνο την Άγια Γραφή!

quote:
Το αόριστο που αναφέρομαι πάνω στο Θεό ,είναι επειδή κανένας μας δεν μπορεί να νοήσει , να φανταστή , τι είναι ο Θεός .Παρά μόνο να τον αισθανθούμε με την ανθρώπινη λογική μας , η για να το πω καλύτερα με την καρδιά μας .
Στο ότι αναφέρομαι στον Θεό / Θεούς , είναι γιατί είχα πάντα την περιέργεια , το ποιος είναι αυτός ο Θεός που όταν αναφέρεται στο εαυτό του μιλάει πάντα στον πληθυντικό .

‘Κανένας σας’ μπορεί άλλα όχι εγώ και οποίος ακολουθεί την Άγια Γραφή!

Δείτε τι είδους αγάπη μάς έχει δώσει ο Πατέρας, ώστε τέκνα Θεού να κληθούμε. και είμαστε. Γι’ αυτό ο κόσμος δε μας γνωρίζει, επειδή δε γνώρισε αυτόν. 2 Αγαπητοί, τώρα τέκνα Θεού είμαστε, και ακόμη δε φανερώθηκε τι θα είμαστε στο μέλλον. Ξέρουμε ότι όταν φανερωθεί, θα είμαστε όμοιοι με αυτόν, γιατί θα τον δούμε καθώς είναι.
20 Ξέρουμε όμως ότι ο Υιός του Θεού έχει έρθει και μας έχει δώσει διάνοια, για να γνωρίζουμε τον Αληθινό. και είμαστε μέσα στον Αληθινό, μέσα στον Υιό του τον Ιησού Χριστό. Αυτός είναι ο αληθινός Θεός και η ζωή η αιώνια.

quote:
Ακριβώς φίλε μου , για άλλη μια φορά θα σε επιβεβαιώσω ότι δεν έχω ιδέα για την Αγια γραφή και όχι μόνο, πάντα θα έχω ερωτηματικά που θα αναζητώ την λύση τους .
Βλέπεις δεν έχω φτάσει ακόμα στο δικό σου επίπεδο , στο να καταφέρω να κατανοήσω και να δεχτώ ότι διαβάζω , χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη αμφιβολία να σιγόκαιει μέσα μου.
Θα ήθελα πραγματικά να μου υποδείξεις τον τρόπο που κατάφερες να φτάσεις και να δεχτείς μέσα σου τον ένα και μοναδικό δρόμο προς την αλήθεια ;

Υπήρχε τότε ένας άνθρωπος από τους Φαρισαίους, Νικόδημος ήταν το όνομά του, άρχοντας των Ιουδαίων. 2 Αυτός ήρθε προς αυτόν μια νύχτα και του είπε: «Ραβί, ξέρουμε ότι έχεις έρθει από το Θεό ως δάσκαλος. Γιατί κανείς δε δύναται να κάνει αυτά τα θαυματουργικά σημεία που εσύ κάνεις, αν δεν είναι ο Θεός μαζί του». 3 Ο Ιησούς αποκρίθηκε και του είπε: «Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δεν αναγεννηθεί, δε δύναται να δει τη βασιλεία του Θεού». 4 Ο Νικόδημος λέει προς αυτόν: «Πώς δύναται ένας άνθρωπος να γεννηθεί όταν είναι γέρος; Μήπως δύναται να εισέλθει στην κοιλιά της μητέρας του για δεύτερη φορά και να γεννηθεί;» 5 Αποκρίθηκε ο Ιησούς: «Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δε γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δε δύναται να εισέλθει στη βασιλεία του Θεού. 6 Το γεννημένο από τη σάρκα είναι σάρκα, και το γεννημένο από το Πνεύμα είναι πνεύμα. 7 Μη θαυμάσεις επειδή σου είπα, “εσείς πρέπει να αναγεννηθείτε610”. 8 Ο άνεμος πνέει όπου θέλει, και τη φωνή του την ακούς, αλλά δεν ξέρεις από πού έρχεται και πού πηγαίνει. Έτσι είναι καθένας που έχει γεννηθεί από το Πνεύμα». 9 Ο Νικόδημος αποκρίθηκε και του είπε: «Πώς δύνανται να γίνουν αυτά;» 10 Ο Ιησούς αποκρίθηκε και είπε σ’ αυτόν: «Εσύ είσαι ο δάσκαλος του λαού Ισραήλ και δε γνωρίζεις αυτά; 11 Αλήθεια, αλήθεια σου λέω ότι μιλούμε γι’ αυτό που ξέρουμε και μαρτυρούμε γι’ αυτό που έχουμε δει, αλλά τη μαρτυρία μας δεν τη δέχεστε. 12 Αν τα επίγεια σας είπα και δεν πιστεύετε, πώς θα πιστέψετε αν σας πω τα επουράνια; 13 Και κανείς δεν έχει ανεβεί στον ουρανό παρά μόνο εκείνος που κατέβηκε από τον ουρανό, ο Υιός του ανθρώπου, [που είναι στον ουρανό]. 14 Και καθώς ο Μωυσής ύψωσε το φίδι στην έρημο, έτσι πρέπει να υψωθεί ο Υιός του ανθρώπου, 15 για να έχει ζωή αιώνια καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν. 16 Γιατί τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του το μονογενή, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια. 17 Γιατί ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος μέσω αυτού. 18 Όποιος πιστεύει σε αυτόν δεν κρίνεται614. Όποιος όμως δεν πιστεύει ήδη έχει κριθεί614 ένοχος, γιατί δεν έχει πιστέψει στο όνομα του μονογενούς Υιού του Θεού.
13 Αυτός μας έσωσε από την εξουσία του σκότους και μας μετάθεσε στη βασιλεία του αγαπητού του Υιού, 14 μέσω του οποίου έχουμε την απολύτρωση, την άφεση των αμαρτιών. 15 Αυτός είναι εικόνα του Θεού του αόρατου, πρωτότοκος όλης της κτίσης, 16 γιατί με αυτόν χτίστηκαν τα πάντα στους ουρανούς και πάνω στη γη, τα ορατά και τα αόρατα, είτε θρόνοι είτε κυριότητες είτε αρχές είτε εξουσίες. Τα πάντα μέσω αυτού και γι’ αυτόν είναι χτισμένα. 17 Και αυτός είναι πριν απ’ όλα και τα πάντα με αυτόν συγκρατιούνται. 18 Και αυτός είναι η κεφαλή του σώματος, της εκκλησίας. Ο οποίος είναι αρχή, πρωτότοκος από τους νεκρούς, για να γίνει σε όλα αυτός πρώτος, 19 επειδή σ’ αυτόν ευδόκησε να κατοικήσει όλο το πλήρωμα 20 και μέσω αυτού να συμφιλιώσει τα πάντα στον εαυτό του, αφού ειρηνοποίησε μέσω του αίματος του σταυρού του, μέσω αυτού, είτε τα επίγεια είτε τα επουράνια.

18 Ο Θεός, όμως, όσα προανάγγειλε μέσω τον στόματος όλων των προφητών ότι επρόκειτο να πάθει ο Χριστός του, τα εκπλήρωσε έτσι. 19 Μετανοήστε, λοιπόν, και επιστρέψτε στο Θεό, για να εξαλειφτούν οι αμαρτίες σας, 20 ώστε να έρθουν καιροί αναψυχής από το πρόσωπο του Κυρίου και να αποστείλει τον προκαθορισμένο για σας Χριστό Ιησού, 21 τον οποίο, βέβαια, πρέπει ο ουρανός να δεχτεί μέχρι τους χρόνους της αποκατάστασης όλων αυτών που μίλησε ο Θεός με το στόμα των άγιων προφητών του από την αρχή του αιώνα.

«Κύριοι, τι πρέπει να κάνω για να σωθώ;» 31 Εκείνοι είπαν: «Πίστεψε στον Κύριο Ιησού και θα σωθείς εσύ και ο οίκος σου».

quote:
Φίλε μου για να καταφέρεις να κατανοήσεις τα αόριστα πιστεύω κάποιου , πρέπει πρώτα να καταφέρεις να βγάλεις το τυφλό Εγώ που έχεις μέσα σου .
Και αυτό δεν το λέω για εσένα μόνο , αλλά και για εμένα , και για όλους μας .

Το αόριστο είναι αόριστο φίλε μου, elo. Δεν υπάρχει κάτι για να δεις! Το αόριστο όταν παραμένει αόριστο τότε δεν έχει μάτια για να δει! Έχει γίνει πλήρης τύφλωση!

quote:
Φαντάσου να διαβάζεις την Καινή διαθήκη αφαιρώντας ή ξεχνώντας εντελώς το κάθε τι που έχεις διαβάσει στην Παλαιά διαθήκη .
Πως θα σου φαινότανε η ζωή και η θυσία του Χριστού .
Σαν ενός περιπλανώμενου θαυματοποιού ή στην καλύτερη περίπτωση, ενός δασκάλου φιλοσοφικών αληθειών, με σκοπό να διδάξει την αγάπη , ταπεινότητα , ηθική .Άλλος ένα μεγάλος δάσκαλος που θυσιάστηκε για να ξυπνήσει τον αληθινό λόγο της ηθικής και τις αγάπης στις καρδιές των άνθρωπον .
Εδώ έρχεται και το ερωτηματικό μου ;
Παλαιά Διαθήκη , ο Θεός του φόβου και τις τιμωρίας .
Καινή Διαθήκη , ο Θεός ( Χριστός ) της αγάπης και της συγχώρεσης .

Αλλά πάντα ο Θεός , που ο εκλεκτός του λαός ήτανε οι ισραηλίτες , ο Θεός που εμφανίστηκε αποκλειστικά μόνο σε αυτούς και σε κανένα άλλο έθνος , γιατί άραγε φίλε μου el.elyon γιατί;
Και όπως λέει πολύ σωστά η vasiliskos
Η άγνοια είναι .. άγνοια.
Η ευθύνη ξεκινά από όταν υπάρχει η γνώση.

Φίλε elo, στα προηγούμενα μηνύματα μου, όχι μονό σ’ αυτά που είναι προς εσένα άλλα σε όλα, έχω απαντήσει στις ερωτήσεις σου!
Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω και για αυτό το διάλογο που κάνουμε.
Καλημέρα φίλε μου elo.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
17/02/2007, 11:44:50
quote:
Οι "ψίθυροι" ήταν ένας τίτλος για να συζητήσουμε τις απόψεις μας για το πως μεταδόθηκε η γνώση στους ανθρώπους.

Για ποια γνώση μιλάς αγαπητή μου vasiliskos;

quote:
Εθεσα μάλιστα και πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα,τα οποία συνοψίζονται ως εξής : Ποιός μετέφερε την γνώση στον άνθρωπο εφόσον ο Θεός που βλέπουμε στην παλαιά διαθήκη δεν είχε καμμιά επιθυμία να γίνει κάτι τέτοιο? Αντίθετα η γνώση εμφανίζεται σαν ο απαγορευμένος καρπός?

Ποιοί ήταν αυτοί που ανέλαβαν να παρακάμψουν τις εντολές του δικού τους θεού επίσης, γιατί και ο λεγόμενος όφις πλάσμα του θεού ήταν επίσης. Ηταν λοιπόν κάποιες ουράνιες δυνάμεις που επέλεξαν να καταστραφούν μαζί με τον άνθρωπο αντί να μείνουν στην ευημερία της εξουσίας που είχαν στουν ουρανό? (...) Η ο άνθρωπος ο ίδιος είναι ο αναζητών τη γνώση, αυτός που έχει φτιαχτεί έτσι για να ανακαλύψει τα μυστήρια της ίδιας της ύπαρξής του? Σε αυτή τη περίπτωση ποια αμαρτία φέρει?

Γιατί υπήρξε η ανάγκη να απλωθεί αυτή η γνώση στον άνθρωπο. Το ερώτημα τέθηκε γιατί η μόνιμη απάντηση ότι κάποιος σατανάς το έκανε για να γίνει καλύτερος από το θεό είναι παιδαριώδης κατά την άποψή μου. Και εξήγησα το γιατί. Για να μεταφέρει κάποιος την γνώση την έχει ήδη. Αυτός ο σατανάς λοιπόν διακινδύνευσε την αιώνια τιμωρία έτσι για αστειο? Και τελικά τι είναι σατανάς? Μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σε απλά ελληνικά παρακαλώ?

Δεν είναι λίγο παιδαριώδες να σκεφτόμαστε όπως μας έχουν μάθει να σκεφτόμαστε?

Και σε τελικη ανάλυση η μεγάλη μου απορία ειναι πως υπάρχει τόση βεβαιότητα για το τι ακριβώς έχει συμβεί?

Εχει γνωρίσει κάποιος τον όποιο θεό ή θεούς?

Στα οποία έλαβες και συγκεκριμένες απαντήσεις . Αλλά μάλλον άλλα περίμενες!Τότε το μόνο που σου μένει είναι να πεις αυτό που θέλεις να ακούσεις! Εάν δεν σου κάνει η Αγία Γραφή και αφού για σένα δεν είναι η μόνη αλήθεια, γιατί δεν μας λες και τις υπόλοιπες αλήθειες που γνωρίζεις; γιατί επαναλαμβάνεις συνεχεία τα ιδία πράγματα. Καλυτέρα να πεις αυτό που θέλεις να ακούσεις!

Αγαπητή μου όλα αυτά στα λέω γιατί θέλω να καταλάβω αυτό που θέλεις μέσα από αυτή τη συζήτηση.
Καλημέρα αγαπητή μου vasiliskos.

ΠΑΝΑΤ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 17/02/2007 11:46:55

17/02/2007, 19:17:39
quote:
Δεν μιλάω για καμία θρησκεία και δεν ακολουθώ κανένα δόγμα. Εγώ μιλάω και ακολουθώ μόνο την Άγια Γραφή!

Κάθε Θεόπνευστο βιβλίο έχει σαν πρωτεύων σκοπό να διδάξει και να δημιουργήσει μια θρησκεία , και λέω θρησκεία και όχι αλήθεια , γιατί η αλήθεια φίλε μου el.elyon είναι κάτι που θέλει πολύ έρευνα και πάνω από όλα αντικειμενικότητα .
Εσύ μιλάς και ακολουθείς την Αγια γραφή όπως λες , χωρίς να μας έχεις εξηγήσει αν κατατάσσεις τον εαυτό σου , στην επίσημη Χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία ή αν έχεις δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιστεύω , χωρίς να εντάσεις τον εαυτό σου σε θρησκείες και δόγματα .

quote:
‘Κανένας σας’ μπορεί άλλα όχι εγώ και οποίος ακολουθεί την Άγια Γραφή!
Δείτε τι είδους αγάπη μάς έχει δώσει ο Πατέρας, ώστε τέκνα Θεού να κληθούμε. και είμαστε. Γι’ αυτό ο κόσμος δε μας γνωρίζει, επειδή δε γνώρισε αυτόν. 2 Αγαπητοί, τώρα τέκνα Θεού είμαστε, και ακόμη δε φανερώθηκε τι θα είμαστε στο μέλλον. Ξέρουμε ότι όταν φανερωθεί, θα είμαστε όμοιοι με αυτόν, γιατί θα τον δούμε καθώς είναι.
20 Ξέρουμε όμως ότι ο Υιός του Θεού έχει έρθει και μας έχει δώσει διάνοια, για να γνωρίζουμε τον Αληθινό. και είμαστε μέσα στον Αληθινό, μέσα στον Υιό του τον Ιησού Χριστό. Αυτός είναι ο αληθινός Θεός και η ζωή η αιώνια.

Δυστυχώς μέσα στο Κανένας σας’ είσαι και εσύ , γιατί απλά αντιγράφεις και δέχεσαι ότι έχουν πει και γράψει οι Θεάρεστοι άνθρωποι που έγραψαν την Αγια γραφή .Και για να μην παρεξηγηθώ , είναι απόλυτα προσωπικό σου δικαίωμα το τι πιστεύεις και δέχεσαι , και σε κανένας μας δεν επιτρέπετε να σου εναντιωθεί σε αυτό .
Αλλά βλέπεις κάθε φορά ρωτάω κάποιον αληθινά πιστό της Α. γραφής να μου δώσουν να καταλάβω την έννοια του Θεού , πάντα θα ανοίγουν το ιερό βιβλιαράκι και θα μου διαβάζουν τα πέτρινα λόγια που γράφει μέσα .
Κανένας , μα κανένας δεν έχει μπει στην διαδικασία να νιώσει και να κατανόηση με την δικιά του καρδιά και λογική , αυτήν την υπέρτατη δύναμη που λέμε Θεό παρά μόνο η γνωστή απάντηση .
«Γιατί να ψάξω Τον βρω από μόνος μου , αφού η αλήθεια βρίσκεται εδώ μέσα»

quote:
Το αόριστο είναι αόριστο φίλε μου, elo. Δεν υπάρχει κάτι για να δεις! Το αόριστο όταν παραμένει αόριστο τότε δεν έχει μάτια για να δει! Έχει γίνει πλήρης τύφλωση!

Το αόριστο περιλαμβάνει τα πάντα , τον αέρα που αναπνέουμε , την ζεστή που νοιώθουμε στο σώμα μας, αυτό που δεν βλέπουμε και δεν κατανοούμε αλλά το αισθανόμαστε , και πολλά άλλα .
Αυτά βέβαια δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχουν επειδή δεν τα βλέπουμε , τα νοιώθουμε φίλε μου .
Αλλά βλέπεις στο Αόριστο (Θεός) του δώσαμε ανθρώπινες ιδιότητες και αδυναμίες ώστε να έχουμε να στηρίξουμε τις δικές μας ανασφάλειες και λάθη μας . Και αυτό καθαρά για να μπορούν κάποιοι να ελέγξουνε τον άνθρωπο , μέσα από μια τιμωρία με αποτέλεσμα να έχουμε στην πλάτη μας μια αιώνια αμαρτία να μας βαραίνει , και από την άλλη τον φόβο της κολάσεως για την μεταθανάτιο ζωή ( ψυχή ) .
Βλέπεις κανένας πιστός δεν αναρωτήθηκε , το γιατί δεν δίδαξε η Χριστιανική θρησκεία το νόημα της ηθικής και της αγάπης , χωρίς να υπάρχει ο φόβος μιας Θεϊκής τιμωρίας .

snoopyΜέλος
17/02/2007, 21:41:56
quote:
elo:Αλλά βλέπεις κάθε φορά ρωτάω κάποιον αληθινά πιστό της Α. γραφής να μου δώσουν να καταλάβω την έννοια του Θεού , πάντα θα ανοίγουν το ιερό βιβλιαράκι και θα μου διαβάζουν τα πέτρινα λόγια που γράφει μέσα .
Κανένας , μα κανένας δεν έχει μπει στην διαδικασία να νιώσει και να κατανόηση με την δικιά του καρδιά και λογική , αυτήν την υπέρτατη δύναμη που λέμε Θεό παρά μόνο η γνωστή απάντηση .
«Γιατί να ψάξω Τον βρω από μόνος μου , αφού η αλήθεια βρίσκεται εδώ μέσα»

H ξερή ανάγνωση κάποιων κειμένων χωρίς κατανόηση του νοήματος που περιέχουν δέν λέει τίποτα, είναι πράξη που αντιτίθεται στο ίδιο το νόημα του χριστιανισμού σάν θρησκεία. Άν δέν αισθάνεσαι απο μόνος σου οτι η αγάπη στον συνάνθρωπο, η ταπεινοφροσύνη και όλες οι άλλες ιδιότητες που πρεσβεύουν τον χριστιανισμό είναι καθήκον μας πάνω απο όλα σάν άνθρωποι ανεξάρτητα απο θρησκείες να τις ακολουθήσουμε δέν είσαι χριστιανός παρά μόνο ένα κακό αντίγραφο.
Η ΞΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ? Να βρίσκουν άλλοθι όλοι οι εχθροί του χριστιανισμού να τον δυσφημίσουν αδικιολόγητα φέρνοντας σάν άλλοθι τις μεμονωμένες πράξεις κάποιων ανθρώπων που κάθε άλλο παρά χριστιανοί θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν.

quote:
elo:Βλέπεις κανένας πιστός δεν αναρωτήθηκε , το γιατί δεν δίδαξε η Χριστιανική θρησκεία το νόημα της ηθικής και της αγάπης , χωρίς να υπάρχει ο φόβος μιας Θεϊκής τιμωρίας .

Καλό θα ήταν να βάλουμε σε μιά τάξη τα μυαλά μας κατανοώντας οτι οποιαδήποτε κακή μας πράξη θα έχει ακόμα χειρότερα αποτελέσματα απέναντι και σε εμάς τους ίδιους.
ΘΕΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΣΦΑΛΑ? ... ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΙΟ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΦΑΛΛΩ.
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΧΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΟΥΣΕ ΖΟΥΓΚΛΑ.

lousipanΜέλος
21/02/2007, 14:03:42
Aρχικα ο καυμενος ο ανθρωπος αφου δεν ειχε συναισθηση τι ειναι καλο και κακο την πατησε και εφαγε το φρουτο.Αν ειχε ομως γνωση θα εκρινε το σωστο και θα ενεργουσε αναλογως.Τα οντα οπως το φιδι ποτε τα εκανε ο θεος?Τα ειχε παρεα πριν αρχισει η μονη εβδομαδα που εργαστηκε στην ζωη του?Φιλη VASILISKOS νομιζω οτι ολοι οι ανθρωποι ακουμε τους ψιθυρους αρκει να αφησουμε τον ευατο μας ελευθερο να τους ακουσει.Το θεμα ειναι ποσο μπορουμε να τον αφησουμε ελευθερο οταν οι δηθεν σοφοι και θεοπνευστοι μας τρομοκρατουν λεγοντας πως μονο αυτοι κατεχουν την γνωση και μαυρο φιδι που μας εφαγε αν δεν βελαζουμε.Ολοι οσοι ακουσαν τους ψιθυρους ηταν ανθρωποι διαφορετικοι απο την κοινωνια τους που πολλες φορες διωχθηκαν.Αυτοι μετεφεραν σε εμας γνωση και εμεις πρεπει να ακουσουμε τους δικους μας ψιθθυρους και πατωντας στους παλιους να προχωρησουμε.Ολοι εχουμε το θειο μεσα μας απλα πρεπει να το αφησουμε να μας ψιθυρησει.
beyondΜέλος
21/02/2007, 22:48:34
κοιταξε vasiliskos, ενα απο τα πιο πιθανα σεναρια για την ευα και τον αδαμ ειναι
το εξης:
αυτοι οι 2 ηταν τα πρωτα ανθρωποειδη που ο εγκεφαλος τους εφτασε
σε τετοιο επιπεδο πολυπλοκοτητας ωστε να εμφανιστει η συνειδηση και
η ευφυια...

για να γινει αυτο ο εγκεφαλος αυξησε τις συνδεσεις του,απο κει και περα
τιποτα πια δεν ειναι ιδιο...ουτε καν η γεννα,λογω αυξησης της μαζας του εγκεφαλου και επομενως και του κεφαλιου οι γεννες ειναι πιο δυσκολες..

ετσι πια και ο ανθρωπος εχει την ικανοτητα να αντιλαμβανεται το καλο και
το κακο...
στο προηγουμενο ζωικο σταδιο δεν ειχε την αντιληψη οτι σκοτωνοντας εναν
συνανθρωπο του εκτελει φονο,παρα μονο οτι κανει και ενας λυκος οταν
ορμαει στο θυμα του...

ο παραδεισος δεν ειναι παρα μια φιλοσοφικη εννοια,ηταν η "αφασια"
που ζουσε ο ανθρωπος πριν αποκτησει συνειδηση και δεν ειχε τον φοβο του θανατου...
με το που εμφανιστηκε η συνειδηση ο ανθρωπος μπηκε σε εναν αλλο κοσμο,σε αυτον οπου ξερει την τραγικη του μοιρα ..ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ,Ο ΘΑΝΑΤΟΣ τον περιμενει οτι και να κανει !!

το πιο ομορφο δωρο της φυσης η αυτοσυνειδηση και η ευφυια,η χαρα του
να καταλαβαινεις ενσυνειδητα την ομορφια της ζωης,ειναι ταυτοχρονα
και το μεγαλυτερο μαρτυριο γιατι ξερεις οτι ολα αυτα τα ομορφα που
νιωθεις και ζεις,ο ερωτας,η αγαπη,η φιλοσοφια,οι φιλοι,τα ομορφα ηλιοβασιλεματα,ενα νοστιμο φαγητο,ολες οι ομορφες μικρες στιγμες της
ζωης εχουν ημερομηνια ληξης ...αυτο ειναι ολο και ολο το παραμυθακι του αδαμ και της ευας....

Οι Θρησκειες και ιδιαιτερα οι Αβρααμικες (ιδουδαισμος,χριστιανισμος,μουσουλμανισμος)εχουν πατησει εκει πανω..στο αναποφευκτο τελος...και ισως αυτοι που τις εφτιαξαν εν μερει να ειχαν και δικιο...οι πολλοι δεν
μπορουν να αντεξουν,ισως, την πραγματικη αληθεια,οτι ο θανατος του σωματος και μαζι και της "ψυχης",ειναι αναποφευκτος και τελικος...μετα τερμα...σκοταδι..power off...πως να το πεις αυτο σε καποιον που σε ολη του την ζωη τον καταπιεζεις και τραβαει τα πανδεινα απο τα..λουκια της ζωης ?

δεν υπαρχει περιπτωση να αφησει τους ισχυρους να τον εκμεταλλευονται και να χαιρονται αυτοι τον ιδρωτα του...οποτε του πετας μια μετα θανατον δικαιωση και ,ωπα !!! τσιμπησε το θυμα...δεν χρειαζεται
πια να παλεψει για να καλυτερευσει την ζωη του,δεν πειραζει που εσυ εισαι παμπλουτος απο τον δικο του κοπο και αυτος την περναει με ενα ξεροκομματο,τα χιλια μυρια που τον βρισκουν δεν ειναι παρα δοκιμασιες
για να κερδισει την μεταθανατον δικαιωση,ουτε καν μια επανασταση εθνικου αγωνα δεν χρειαζεται αφου ολα ειναι απο τον θεο αρα και
καλοδεχουμενα...

απλα ΤΕΛΕΙΟ ....για τους ισχυρους,ειτε αυτοι ειναι οι πλουσιοι της καθε εποχης,ειτε οι αυτοκρατορες ειτε οι αγιοι δεσποταδες!!! μπορουν τωρα να συνεχισουν να πινουν στην υγεια του κοροιδου που περιμενει την ανταμοιβη στην αλλη ζωη !!!!

Υ.Γ αν μαλιστα απο τα πολλα ο κατατρεγμενος εχει αυξημενη επιθετικοτητα και καπου πρεπει να την βγαλει τι καλα !!! εχουμε και
για αυτο μια ωραια και καθαρη λυση !!
τον βαζουμε να σκοτωνεται με τον αλλοθρησκο ,"αθεο",και εμεις
εχουμε τα εξης κερδη :

1. οι πολυ επιθετικοι αρα και επικινδυνοι τελικα σκοτωνονται και τους ξεφορτωνομαστε,αν καταφερουν να επιζησουν τους κανουμε και ηρωες και ολα καλα...

2. συνηθως κερδιζουμε εδαφη και αυξανουμε την περιουσια μας,αλλα και να
χασουμε ολο και καποια συμφωνια θα κανουμε με τους "αλλοθρησκους" ισχυρους και θα τα ισορροπησουμε τα πραγματα,τωρα αν σκοτωθουν
και μερικοι απο τους φτωχους μας παραπανω ,εε,δεν χαθηκε και ο κοσμος..

3. πειθουμε και συσπειρωνουμε καποιους που ειχαν αρχισει να αναρωτουνται εαν αυτα που τους πασαρουμε ειναι αληθεια...

καμμια φορα βεβαια ερχεται και κανας φιλοσοφος και κανει αμειλικτα ερωτηματα αλλα ενταξει ...κατι θα του βρουμε η δαιμονισμενος η αθεος η αντιχριστος...δεν μπορει καπου θα τον πιασουμε και θα τον εξαλειψουμε..

ολα εν σοφια εποιησες !!!

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

EPAITHSΜέλος
22/02/2007, 18:40:19
quote:
κοιταξε vasiliskos, ενα απο τα πιο πιθανα σεναρια για την ευα και τον αδαμ ειναι
το εξης:
αυτοι οι 2 ηταν τα πρωτα ανθρωποειδη που ο εγκεφαλος τους εφτασε
σε τετοιο επιπεδο πολυπλοκοτητας ωστε να εμφανιστει η συνειδηση και
η ευφυια...

Όντως αγαπητέ beyond με την διευκρίνιση οτι δέν ξέρουμε τίποτα σχετικά με την εξέλιξη του ανθρώπου στην τελευταία φάση. Δέν υπάρχει και κανένα συγκεκριμένο μέρος να πάρει θέση σε ένα τέτοιο γεγονός. Ο αρχάνθρωπος του Πουλιανού χρονολογείται γύρω στα 700.000 χρόνια πρίν την εποχή μας, μήν μου πείτε οτι είναι απόγονος του Αδάμ!!!
Η ερμηνεία της βίβλου εμπεριέχει ρατσιστικές ιδέες σχετικά με την καταγωγή των ανθρώπων απο τον Αδάμ. Υπονοεί οτι όλη η ανθρωπότητα κατάγεται απο τους Ισραηλίτες.

vasiliskosΜέλος
22/02/2007, 19:58:30

quote:
lousipan
νομιζω οτι ολοι οι ανθρωποι ακουμε τους ψιθυρους αρκει να αφησουμε τον ευατο μας ελευθερο να τους ακουσει.Το θεμα ειναι ποσο μπορουμε να τον αφησουμε ελευθερο οταν οι δηθεν σοφοι και θεοπνευστοι μας τρομοκρατουν λεγοντας πως μονο αυτοι κατεχουν την γνωση και μαυρο φιδι που μας εφαγε αν δεν βελαζουμε.Ολοι οσοι ακουσαν τους ψιθυρους ηταν ανθρωποι διαφορετικοι απο την κοινωνια τους που πολλες φορες διωχθηκαν.Αυτοι μετεφεραν σε εμας γνωση και εμεις πρεπει να ακουσουμε τους δικους μας ψιθθυρους και πατωντας στους παλιους να προχωρησουμε.Ολοι εχουμε το θειο μεσα μας απλα πρεπει να το αφησουμε να μας ψιθυρησει.

Τι παραπάνω να πω? Συμφωνώ απόλυτα.

Πολλές φορές όταν ξεκινώ ένα θέμα είναι γιατί προσπαθώ να ανακαλύψω πως οι άνθρωποι έχουν τόση απόλυτη βεβαιότητα για ότι έχουν ακούσει ή διαβάσει χωρίς στην ουσία να έχουν ιδία αντίληψη.

Να νοιώθεις ότι κάτι ίσως είναι έτσι , σου ταιριάζει, μοιάζει κάπως με όσα διαισθάνεσαι, είναι κατανοητό και σεβαστό. Να είσαι όμως και απόλυτα αμετάκλητα βέβαιος για όλα πως γίνεται? Τι ανάγκη καλύπτει η προσκόληση σε συγκεκριμένες ιδέες? Από που απορρέει τόσος φόβος να συζητήσει έστω κάποιος μιαν άλλη ιδέα. Να εξετάσει με τη λογική του και το συναίσθημα τι συμβαίνει...

Τελικά τι μπορεί να φοβηθεί κάποιος που προσπαθεί να είναι καλός και δίκαιος με τον ευατό του και τους συνανθρώπους του? Ποιός δημιουργός θα καταδικάσει το δημιούργημά του απλά και μόνο επειδή δεν τηρεί το πρωτόκολλο? Τι να πω...