ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 12 STRAND DNA ACTIVATION+INDIGO - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- 12 STRAND DNA ACTIVATION+INDIGO - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

amalia52 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
20/03/2006, 00:44:07
quote:

μπα!

αυτό το "αεί ο Θεός γεωμετρεί" έλληνας φιλόσοφος το είπε?

μπα, Ινδός θα ήταν!

να είχαν οι έλληνες φιλόσοφοι καμμία σχέση με την μεταφυσική? jamais!

βλέπω από βιοχημεία καλά πας... κρίμα να μην σας μαθαίνουν και ιστορία... εγώ πάλι ολίγον βιομηχανικό σχέδιο έχω σπουδάσει και όπως καταλαβαίνεις συγκαταλέγομαι στους Ινδούς!

αχ, πλάκα έχεις τελικά... κι εγώ σε πήρα στα σοβαρά μπρε!

άντε με το καλό να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά και να τους εξηγείς ότι η αγάπη είναι βιοχημική λειτουργία, γιατί το συναίσθημα είπαμε, δεν είναι αποδείξιμο!

αχ βρε medtech... ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλοί σαν εσένα και ίσως τον αποφύγουμε τον μεσαίωνα... γιατί η Γη κινείται! πως να το κάνουμε τώρα!

Galadriel

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος

Απο την Ελληνική και οχι την Ινδικη Φιλοσοφία ξεκίνησε η επιστήμη.Την Ελλάδα τιμούν και όχι την Ινδία.
Σαφως δεν ήταν όλοι οι Ελληνες φιλόσοφοι αλάνθαστοι.Σημασία έχει οτι κατέδειξαν την σημασία της κριτικής σκέψης.

Ναι Γκαλαντριελ ξέρω αρκετά καλα την βιοχημεία που μου δίδαξαν ωστε να μου επιτρέπουν να εκτελώ ποσοτικούς προσδιορισμούς ουσιων σε διάφορα βιολογικά υγρά απο τα οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό μια διάγνωση.Ευτυχως έμαθα και τα υπολοιπα που μου δίδαξαν καλά ωστε να εκτελώ τα καθήκοντα μου σε ικανοποιητικό βαθμό και όχι να στέλνω αδιαβαστους τους έρημους ασθενείς που εμπιστεύονται την υγεια τους στα χέρια μας,όπώς οι γκουρου τύπου Τσόπρα.

Ναι υπάρχει βιοχημεία εμπλεκόμενη στα συναισθήματα.Το σώμα είναι υλικό το ίδιο και ο εγκέφαλος.Με χορήγηση κατάλληλων ουσιών μπορείς να γίνεις απο σούπερ χαρούμενη μέχρι σούπερ θλιμμένη.

Τώρα αυτό για την πλάκα θα το αφήσω ασχολίαστο.

20/03/2006, 00:50:03
medtech
κάποιες από τις απόψεις που εκφράζεις είναι σωστές. Αυτές που είναι κοινώς αποδεκτές και δεν χωρούν αμφισβήτηση. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε, κάποιες φορές με ξενίζει που τις αναφέρεις, γιατί ακριβώς δεν είναι κάτι το αμφιλεγόμενο (όπως με το DNA που σου έχω γράψει σε παλιότερο μήνυμα).
Ωστόσο, μιας και έχεις τάξει τον εαυτό σου ως μαχητή, σε ένα πεδίο αμφιταλαντευόμενων συνειδήσεων, με φέρνεις στον πειρασμό, να αρχίζω να σχολιάζω κάθε φράση σου. Δε θα το κάνω για όλες
Για μερικές όμως, επέτρεψέ μου.

Γράφεις ας πούμε, για το μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας, τους γκουρού.
Σε ρώτησα, δεν έδωσες παραπάνω εξήγηση. Παρακαλώ θα το ήθελα.

Επίσης.
Εύχεσαι να μην ξαναδεί Μεσαίωνα ο "έρμος ο πλανήτης". Αυτό που ζούμε τώρα, τι νομίζεις ότι είναι; Αναγέννηση;
Κάθε Μεσαίωνας εκδηλώνεται σε κάθε εποχή με διαφορετικά μορφικά χαρακτηριστικά. Η ουσία είναι όμως μία. Εάν στον προηγούμενο Μεσαίωνα, η εκκλησία έκαιγε στην πυρά, μήπως τώρα κάνει το ίδιο μία μεγάλη μερίδα των επιστημόνων;
Φέρνεις ως βιβλιογραφική αναφορά, το ελληνικό λεξικό του σκεπτικιστή. Δύο λήμματα - για την αύρα και τη συσκευή kirlian. Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μπορεί κάποιος να δει μεσαιωνικά δείγματα. Για παράδειγμα, από την πρώτη κιόλας παράγραφο, αναφέρεται με ειρωνία, το εμπορικό κατασκεύασμα μιας εταιρίας (εννοώ τα γυαλιά για τη θέαση της αύρας) με τρόπο τέτοιο, που να μοιάζει σαν όλοι όσοι ερευνούν για την ύπαρξη της αύρας, είναι τόσο ανεγκέφαλοι και κερδοσκόποι, που τα συγκεκριμένα γυαλιά τους αντιπροσωπεύουν. Αυτό είναι κιτρινισμός.
Εσύ η ίδια, έχεις χρησιμοποιήσει γενικεύσεις του στυλ "ψευδοθεραπευτές", "Οι αποκρυφιστές δεν καταλαβαίνουν μάλλον οτι όταν πάνε να παίξουν μπάλα στο γήπεδο της επιστήμης,βάζουν τα χεράκια τους και βγάζουν τα ματάκια τους", "Γιατί οι αποκρυφιστές άρχισαν να χρησιμοποιούν επιστημονική ορολογία για να προσδώσουν στις μεταφυσικές τους πατάτες κύρος και εγκυρότητα", κ.λπ.
Δεν είναι μεσαιωνική αντιμετώπιση αυτή;
Εάν αλλάξεις τις λέξεις και στη θέση των επιστημόνων και των σκεπτικιστών, βάλεις την ιερά εξέταση, ενώ στη θέση των αποκρυφιστών, βάλεις τους τότε προοδευτικούς, θα δεις ότι δεν αλλάζουν και πολλά.

Να ξεκαθαρίσω βέβαια, ότι δεν είναι όλοι οι επιστήμονες έτσι.
Ξέρω κάποιους, που δεν είναι.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

G.Μέλος
20/03/2006, 00:56:59

ξέρεις medtech έχω αρχίσει να πιστεύω ότι πραγματικά είσαι ρομπότ...

γιατί βλέπω πως από χιούμορ (ιδιότητα ανθρώπινη και φυσικά μη αποδείξιμη εργαστηριακά) δεν ... ιδιαίτερα...

όταν καλό μου παιδί έλεγα πως με αυτά που διαβάζω (και εννοούσα φυσικά τα κείμενα του θεματοθέτη) θα πιστέψω ότι το ανθρώπινο γονιδίωμα (έτσι δεν το λένε στα ελληνικά? ) έχει δώδεκα κλώνους και πετάει σαν ελικόπτερο, τι κατάλαβες? ότι αυτό υποστηρίζω?

όταν έλεγα να προσέχουμε γιατί από την συγκροτημένη σκέψη μπορώ να δεχτώ όλα τα ενδεχόμενα ενώ από τον χαοτικό λόγο ούτε καν τα αληθοφανή τι κατάλαβες? ότι βλέπω δώδεκα έλικες?

απ' την άλλη καλό μου παιδί αυτός ο έρημος ο έλληνας φιλόσοφος που είπε αυτό το περίφημο "αει ο Θεός γεωμετρεί", είπε και κάτι άλλο : "Η Γεωμετρία νά χρησιμεύη γιά τήν πνευματική καλλιέργεια καί όχι πρός πλουτισμόν"... που σημαίνει ότι και όσοι επιστήμονες πληρώνονται μάλλον κακώς κάνουν... άμα θέλει κανείς να αλλάξει το νόημα των πραγμάτων εύκολο είναι ξέρεις... και πως το 'πε ένας φίλος μου μωρέ (μη ρωτήσεις κι αυτός τι δουλειά κάνει, γιατρός είναι και όχι "ινδός") ..."καλά και ο πυθαγόρας που είχε σέκτα κανονικά"!...

ε, ναι.. είναι αλήθεια! πρέπει να το παραδεχτούμε! ο Πυθαγόρας κυρίες και κύριοι έκανε και αυτός τά λάθη του...

α, πολύ χαίρομαι καλό μου παιδί που μπορείς να κάνεις ποσοτικούς προσδιορισμούς των ουσιών που προσδιορίζουν τον έρωτα για παράδειγμα! να μας στείλεις την συνταγή!

η Γη κινείται medtech...κινείται η άτιμη...

Galadriel

20/03/2006, 00:59:09
Η διαφορά με τον Μεσαίωνα είναι οτι εκεί θα σε έκαιγαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ.
Εδώ εσύ χρησιμοποιείς μεταφορικα την έννοια.
Στον Μεσαίωνα επικρατούσε η μεταφυσική σκέψη και όχι η επιστημονική.Ηταν απο τις χειρότερες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας.
Οχι δεν ζούμε στον Μεσαίωνα γιατί τουλάχιστον στις δυτικές χώρες επικρατεί (ακόμα) η επιστήμη.
Δημιουργήθηκαν ακόμα οι έννοιες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.
Δεν ζούμε στον Μεσαίωνα λοιπόν αλλά ενδεχεται να ξανακυλήσουμε.

Η ειρωνία δεν ειναι δείγμα μεσαιωνισμου.Μεσαιωνικό θα χαρακτηριζοταν το κείμενο αν χρησιμοποιούσε μεταφυσικά επιχειρήματα τύπου" Οσοι πιστέυουν στη αύρα ειναι αποσταλμένοι του διαβόλου,γιατί στα ιερά μας κείμενα δεν αναφέρεται η αύρα,άρα πρέπει να καούν".Το κείμενο όμως προσφέρει επιστημονικες εξηγήσεις και οχι μεταφυσικές.

20/03/2006, 01:02:40
quote:

ξέρεις medtech έχω αρχίσει να πιστεύω ότι πραγματικά είσαι ρομπότ...

γιατί βλέπω πως από χιούμορ (ιδιότητα ανθρώπινη και φυσικά μη αποδείξιμη εργαστηριακά) δεν ... ιδιαίτερα...

όταν καλό μου παιδί έλεγα πως με αυτά που διαβάζω (και εννοούσα φυσικά τα κείμενα του θεματοθέτη) θα πιστέψω ότι το ανθρώπινο γονιδίωμα (έτσι δεν το λένε στα ελληνικά? ) έχει δώδεκα κλώνους και πετάει σαν ελικόπτερο, τι κατάλαβες? ότι αυτό υποστηρίζω?

όταν έλεγα να προσέχουμε γιατί από την συγκροτημένη σκέψη μπορώ να δεχτώ όλα τα ενδεχόμενα ενώ από τον χαοτικό λόγο ούτε καν τα αληθοφανή τι κατάλαβες? ότι βλέπω δώδεκα έλικες?

απ' την άλλη καλό μου παιδί αυτός ο έρημος ο έλληνας φιλόσοφος που είπε αυτό το περίφημο "αει ο Θεός γεωμετρεί", είπε και κάτι άλλο : "Η Γεωμετρία νά χρησιμεύη γιά τήν πνευματική καλλιέργεια καί όχι πρός πλουτισμόν"... που σημαίνει ότι και όσοι επιστήμονες πληρώνονται μάλλον κακώς κάνουν... άμα θέλει κανείς να αλλάξει το νόημα των πραγμάτων εύκολο είναι ξέρεις... και πως το 'πε ένας φίλος μου μωρέ (μη ρωτήσεις κι αυτός τι δουλειά κάνει, γιατρός είναι και όχι "ινδός") ..."καλά και ο πυθαγόρας που είχε σέκτα κανονικά"!...

ε, ναι.. είναι αλήθεια! πρέπει να το παραδεχτούμε! ο Πυθαγόρας κυρίες και κύριοι έκανε και αυτός τά λάθη του...

α, πολύ χαίρομαι καλό μου παιδί που μπορείς να κάνεις ποσοτικούς προσδιορισμούς των ουσιών που προσδιορίζουν τον έρωτα για παράδειγμα! να μας στείλεις την συνταγή!

η Γη κινείται medtech...κινείται η άτιμη...

Galadriel

This does not compute...gziitt.gziiit.Danger.. Danger..Meltdown!!!Ohhh!!Nooooooo!!!!!

20/03/2006, 01:04:55
quote:

Αγαπητη Γκαλαντριελ σε πληροφορω οτι αυτο που ζητας μπορει να γινει.Υπαρχει η επιστημη της νευροφυσιολογιας και νευροχημειας που ασχολειται με τον προσδιορισμο και την δραση των χημικων ουσιων νευροδιαβιβαστων που σχετιζονται με τα συναισθηματα και οχι μονο.

20/03/2006, 01:06:28
medtech
ένα χαρακτηριστικό που θα έπρεπε να έχει ο μη-μεσαιωνικός άνθρωπος, είναι η διάκριση.
Αυτή η αρετή, βοηθάει στο να καταλάβει κανείς, τι πραγματικά μπορεί να σημαίνει καύση στην πυρά, για κάθε εποχή.
Επίσης, μεσαίωνας δεν είναι μία εποχή, όπου δεν κυριαρχεί η επιστήμη.
Μεσαίωνας, είναι όταν κυριαρχεί οποιουδήποτε είδους σκοταδισμός - απ'όπου κι αν προέρχεται.
Για την εποχή του πρόσφατου Μεσαίωνα, αυτό που εσύ λές επιστημονική εξήγηση, ήταν η θρησκευτική εξήγηση. Για την τότε κοσμοαντίληψή τους, είχε ανάλογο βάρος με αυτό, που έχει σήμερα η επιστήμη.

Κάτι άλλο.
Τους επιστήμονες, οι οποίοι είναι και αποκρυφιστές και εσωτεριστές και αναζητητές τις αλήθειας και (ότι άλλο τέλος πάντων) εσύ που θα τους κατέτασσες;

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

20/03/2006, 01:10:46
Τον επιστημονα-αποκρυφιστή θα τον κατέτασα στον αγύρτη-ψευτοεπιστήμονα.
20/03/2006, 01:11:24
quote:

Η διαφορά με τον Μεσαίωνα είναι οτι εκεί θα σε έκαιγαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ.
Εδώ εσύ χρησιμοποιείς μεταφορικα την έννοια.
Στον Μεσαίωνα επικρατούσε η μεταφυσική σκέψη και όχι η επιστημονική.Ηταν απο τις χειρότερες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας.
Οχι δεν ζούμε στον Μεσαίωνα γιατί τουλάχιστον στις δυτικές χώρες επικρατεί (ακόμα) η επιστήμη.
Δημιουργήθηκαν ακόμα οι έννοιες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.
Δεν ζούμε στον Μεσαίωνα λοιπόν αλλά ενδεχεται να ξανακυλήσουμε.

Η ειρωνία δεν ειναι δείγμα μεσαιωνισμου.Μεσαιωνικό θα χαρακτηριζοταν το κείμενο αν χρησιμοποιούσε μεταφυσικά επιχειρήματα τύπου" Οσοι πιστέυουν στη αύρα ειναι αποσταλμένοι του διαβόλου,γιατί στα ιερά μας κείμενα δεν αναφέρεται η αύρα,άρα πρέπει να καούν".Το κείμενο όμως προσφέρει επιστημονικες εξηγήσεις και οχι μεταφυσικές.

Ξεχνάς όμως medtech ότι ο Μεσαίωνας ως η ιστορική περίοδος που επικρατούσε ο σκοταδισμός της Ιεράς Εξέτασης κλπ αφορά στη ΔΥΤΙΚΗ ιστορία και μόνο...

Ή κάνω λάθος;

Edited by - durden_alie on 20/03/2006 01:14:36

20/03/2006, 01:11:29
Τον επιστημονα-αποκρυφιστή θα τον κατέτασα στον αγύρτη-ψευτοεπιστήμονα.
Τετοιος είναι και ο Deepak Chopra M.D.
ElectrofearΝέο Μέλος
31/01/2015, 22:03:09
Ολοκληρώθηκε η νέα μας ταινία την οποία μοιραζόμαστε μαζί σας.
Ελπίζουμε να σας αρέσει … καλή θέαση !
Περιμένουμε ευπρόσδεκτα τις κριτικές σας.

Τα παιδιά του '83 - Ο Κυνηγός (ερασιτεχνική ταινία)

Υπόθεση :
Μυστήρια γεγονότα αναστατώνουν την ζωή ενός άντρα που προσπαθεί να καταλάβει τι του συμβαίνει. Μάχεται με τον εαυτό του, με τους εφιάλτες του σε μια αγωνιώδη αναζήτηση της αιτίας όλων αυτών των δεινών. Η πορεία της αναζήτησης δύσκολη και επίπονη και το τέλος που του επιφυλάσσεται ίσως θα έπρεπε να είχε μείνει στα όνειρα, στους εφιάλτες του.

Λίγα λόγια για την ταινία :
Η ταινία αποτελεί μέρος της τριλογίας του project "Τα παιδιά του '83", ενός θρύλου γύρω από τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1983 και έχουν κάποιες ιδιαίτερες δυνατότητες (indigo children).
Κατά χρονολογική σειρά (ως αναφορά την υπόθεση) το project αποτελείται από τα εξής μέρη:
1. Τα παιδιά του '83 - Ο Κυνηγός (Ταινία)
2. Τα παιδιά του '83 - Η Αρχή (Μυθιστόρημα)
3. Τα παιδιά του '83 - Η Ιφιγένεια (Photo art)
Περισσότερες λεπτομέρειες στο official site.

Trailer (Youtube link)
http://www.youtube.com/watch?v=ZHM9DmumSJs

Ταινία (Dailymotion link)
http://www.dailymotion.com/video/x2ezgb5

Electrofear Digital Art
web : http://www.electrofear.gr
email : contact@electrofear.gr

TheoΜέλος
20/02/2002, 13:00:10
Φτιάχνω μια λίστα με εσωτεριστές φιλόσοφους της εποχής του Διαφωτισμού. Αν η εποχή της αναγέννησης είναι γεμάτη από τέτοιους, η επόμενη περίοδος, μέχρι τον ρομαντισμό δείχνει φτωχή, χωρίς ίσως να είναι. Εδώ παραθέτω στοιχεία που έχω βρει. Περιμένω εμπλουτισμό.

theo_

TheoΜέλος
20/02/2002, 13:04:04
Hamilton Williams, 1788 – 1856
Άγγλος φιλόσοφος, κύριος εκπρόσωπος της Σκωτικής φιλοσοφικής σχολής κατά τον 19ο αιώνα. Η φιλοσοφία του Hamilton, την οποία ονομάζει φιλοσοφία του καθορισμένου, πηγάζει από τη φιλοσοφία του Reid και του Kant και είναι θεμελιωμένη στην πίστη. Το απόλυτο δεν είναι δυνατό να το γνωρίσουμε ούτε να το κατανοήσουμε, πιστεύουμε όμως στην ύπαρξή του. Η σφαίρα της πίστης είναι ευρύτερη από της σφαίρα της γνώσης και όταν αρνούμαστε τη δυνατότητα της γνώσης του απείρου, δεν αρνούμαστε την πίστη μας στην ύπαρξή του.
Εκτός από τη μεταφυσική, ο Hamilton ασχολήθηκε και με τη λογική, την οποία θεωρεί όχι μόνο επιστήμη της απόδειξης και των μεθόδων, αλλά και επιστήμη των τυπικών νόμων της νόησης, δηλαδή σαν ένα είδος γεωμετρίας του νοείν.

theo_

TheoΜέλος
20/02/2002, 13:04:48
Hamann Johannes, Georg, 1730 – 1788
Γερμανός φιλόσοφος, «ο μάγος του βορρά», όπως τον ονόμαζαν, εξαιτίας της σκοτεινότητας των συγγραμμάτων του. Επηρεασμένος από τον Bruno, τον Leibniz, τον Spinoza, καταπολέμησε τον φίλο του Kant και τον διαφωτισμό. Παραδέχεται πως η γνώση δεν στηρίζεται στη νόηση αλλά στην πίστη καις το συναίσθημα. Οι υπέρτατες αλήθειες, διδάσκει, δεν είναι δυνατό να αποδειχθούν, αλλά μόνο να βιωθούν, όπως τα μυστήρια της χριστιανικής πίστης.

theo_

TheoΜέλος
20/02/2002, 13:05:20
Fries Jakob, Friedrich, 1773 – 1843
Γερμανός φιλόσοφος που θεμελίωσε τη θρησκεία στην πίστη και στην «προαίσθηση» του υπεραισθητού, σύμφωνα με τα πρότυπα του Jacobi, και ζήτησε να παράγει τις εκ των προτέρων γνώσεις, ψυχολογικά, από τις εσωτερικές εμπειρίες, οι οποίες αποτελούν γι’ αυτόν τη βάση κάθε φιλοσοφίας. Κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση για να συμπληρώσει τα κενά που αυτός διέβλεπε στο σύστημα του Kant. Οι αντιλήψεις του συνοψίζονται στην πρόταση: «για τα φαινόμενα γνωρίζουμε, για την αληθινή ουσία των πραγμάτων πιστεύουμε».

theo_

TheoΜέλος
20/02/2002, 13:07:35
Schleiermacher Friedrich, 1768 – 1834
Γερμανός θεολόγος και φιλόσοφος, κύριος αντιπρόσωπος του θρησκευτικού ρομαντισμού. Γεννήθηκε στο Breslaw της νότιας Σιλεσίας και υπήρξε ο πρώτος καλβινιστής που δίδαξε στο λουθηρανικό πανεπιστήμιο του Halle.
Χαρακτηρίζει τη θρησκεία σαν ενορατική σύλληψη του άπειρου μέσα στο πεπερασμένο, του αιώνιου στο εφήμερο, σαν συναίσθημα τέλειας εξάρτησης.

theo_

TheoΜέλος
20/02/2002, 13:09:38
Royer Collard, Pierre, Paul 1763 – 1845
Γάλλος φιλόσοφος και πολιτικός, εισηγητής της σκωτικής σχολής στη Γαλλία και ιδρυτής της ψυχολογικής ή εκλεκτικής σχολής, την οποία εκπροσώπησε αργότερα ο Cousin. Από το 1811 ως το 1814 είναι λέκτορας στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης.
Αποδίδει μεγάλη σημασία στη διαφορά των όρων αίσθησις και κατάληψις, στην έννοια της αιτιότητας και επαγωγής, και προπάντων στην ανάλυση της έννοιας του χρόνου. Με την αίσθηση αντιλαμβανόμαστε μόνο τον εξωτερικό κόσμο της ύλης ενώ με την κατάληψη διεισδύουμε στη ουσία των πραγμάτων και αντιλαμβανόμαστε όχι μόνο τις εξωτερικές ιδιότητες αλλά και την εσωτερική κατάσταση, την ποιότητα αυτών.

theo_

TheoΜέλος
20/02/2002, 13:10:33
Καΐρης Θεόφιλος (1784 – 1853)
Το πρωτότυπο φιλοσοφικό του σύστημα απηχεί τις ιδέες του θεοσοφισμού, του θετικισμού και του μυστικισμού. Ο Καΐρης προσπαθεί να θεμελιώσει φιλοσοφικά τις αρχές μιας νέας θρησκείας, η οποία θα διακρίνεται για την ηθική και πνευματική τελειότητα των οπαδών της.

theo_

TheoΜέλος
20/02/2002, 13:11:11
Reid Thomas, 1710 – 1796
Σκωτσέζος φιλόσοφος, πολέμιος του Hume. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Aberdeen και χρημάτισε δημόσιος υπάλληλος. Υπήρξε ο κύριος εκπρόσωπος της «περί του κοινού υγιούς νου» διδασκαλίας της σκωτικής σχολής. Μέχρι το θάνατό του ήταν καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. Υπήρξε μεγάλος δάσκαλος που άφησε πάνω από 800 χειρόγραφα.
Κατά τον Reid, βάση και αφετηρία της φιλοσοφίας πρέπει να είναι η ψυχολογία, δια της οποίας γνωρίζουμε ενορατικά τις πρωταρχικές αλήθειες, αυτές που καθοδηγούν την πνευματική μας ενέργεια.

theo_

TheoΜέλος
20/02/2002, 13:12:55
Bohme Jakob, 1575 – 1624
Γερμανός κορυφαίος μυστικιστής και θεόσοφος. Στη σκοτεινή άβυσσο του μηδενός διακρίνει το πνεύμα, το οποίο δεν είναι μια ύπαρξη στατική αλλά βούληση με αιώνια φύση. Από τη σκοτεινή άβυσσο ο θεός γεννά αιώνια τον εαυτό του, αποκαλύπτει τον εαυτό του και δημιουργεί τον κόσμο όμοια με τον εαυτό του. Ο θεός αποκαλύπτει τον εαυτό του στον άνθρωπο και δια του ανθρώπου επιστρέφει στον εαυτό του.
Οι αντιλήψεις του Bohme επέδρασαν σημαντικά στη φιλοσοφία του Fichte, του Schelling, του Hegel και στην ανθρωπολογία του Scheler.

theo_