- ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ ΚΑΡΠΟΣ"; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Επισης αναφερεις:
quote:
Αλήθεια, δεν πιστεύεις οτι ο νους μας μπορεί να μας βάλει εμπόδια, παρωπίδες από το να φτάσουμε σε ένα ανώτερο σκαλοπάτι στην προσωπική μας εξέλιξη?
Κι όταν μιλάμε για νου εννοούμε τα πάθη μας, τις αδυναμίες μας, τους φόβους μας κι όλους εκείνους τους παράγοντες που μας κρατούν δέσμιους στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα.
Αν θέλουμε, φίλε μου, να ανελιχθούμε ως οντότητες θα το κάνουμε σιγά - σιγά κι όταν είμαστε έτοιμοι.
Ο νους, τα εμποδια, τα παθη, οι αδυναμιες, η ετοιμοτητα σε ποια δεδομενα του μυθου στηριζονται, ποια αποσυμβολιζουν;;; Γιατι νομιζω, αγαπητε, οτι αυτα περισσοτερο θελεις να τα δεις στο μυθο παρα προκυπτουν απο αυτον.
Λοιπον ας δουμε καποια σημεια απο το πρωτοτυπο που παρουσιαζουν κατα τη γνωμη μου ιδιαιτερο ενδιαφερον:
"Του εδωσε αυτην την εντολη:" Απο ολα τα δεντρα του κηπου μπορεις να τρως. Απο το δεντρο ομως της γνωσης του καλου και του κακου να μη φας. γιατι την ιδια μερα που θα φας απο αυτο, εξαπαντος θα πεθανεις." ΓΕΝΕΣΙΣ 2, 15-17
Περισσοτερο σαν απειλη μοιαζει η εντολη παρα σαν συμβουλη. Γιατι η γνωση του καλου και του κακου θα φερει το θανατο;;; Ας δουμε και την αποψη του οφεως.
"Ειπε λοιπον το φιδι στη γυναικα: "Αληθεια ειπε ο θεος να μη φατε απο κανενα δεντρο του κηπου;;" Η γυναικα του απαντησε: "Μπορουμε να φαμε καρπους απο ολα τα δεντρα, εκτος απο εκεινο που βρισκεται στη μεση του κηπου. Ο Θεος ειπε να μη φαμε τον καρπο του γιατι θα πεθανουμε" Τοτε το φιδι ειπε στη γυναικα: "Οχι βεβαια! Δε θα πεθανετε, ξερει ομως ο Θεος οτι την ημερα που θα φατε απ' αυτο, θα ανοιχτουν τα ματια σας και θα γινετε σαν θεοι, και θα γνωριζετε το καλο και το κακο"
ΓΕΝΕΣΙΣ 3, 1-5
Το φιδι λοιπον ειναι σαν να μιλαει η φωνη της λογικης, της ελληνικης φιλοσοφιας εναντι της τυφλης υπακοης. Ετσι το αντιλαμβανομαι εγω και τα λογια του στηριζουν την ερμηνεια μου. Επισης το φιδι ως συμβολο ειναι απο τα ζωα- συμβολα αρκετων και σημαντικων ελληνων θεων, οπως της Δημητρας, του Διονυσου της Εκατης αλλα και το σημαντικοτερο της Αθηνας, θεας της σοφιας.(http://www.artofwise.gr/html/categories_content/symvola/ierasimvolaellinontheon.html) Ωστε και αυτο το στοιχειο στηριζει την ερμηνεια μου.
Επειτα για να δουμε τι συνεβη μετα την βρωση του καρπου:
"Η γυναικα ειδε οτι οι καρποι του δεντρου ηταν ευγευστοι, ελκυστικοι και ξεσηκωναν την επιθυμια για την αποκτηση γνωσης. Πηρε, λοιπον, απο τους καρπους και εφαγε. Εδωσε και στον ανδρα της που ηταν μαζι της, και εφαγε κι αυτος. Τοτε ανοιξαν τα ματια και των δυο και καταλαβαν οτι ηταν γυμνοι. Εραψαν, λοιπον, φυλλα συκιας και εφτιαξαν καλυμματα για να σκεπασουν τη γυμνια τους." ΓΕΝΕΣΙΣ 3, 6-7
Λοιπον εχουμε: επιθυμια για την αποκτηση γνωσης, βρωση του καρπου της γνωσεως του καλου και του κακου, ανοιξαν τα ματια τους, καταλαβαν οτι ηταν γυμνοι. Και ερωτω ποια ειναι η γυμνια τους;;;. Η πνευματικη μηπως;;; Αλλο ενα στηριγμα στην ερμηνεια που παρεθεσα.
Επειτα ακολουθει η κωμικη φαση οπου ο Θεος ψαχνει τους πρωτοπλαστους στον κηπο, τους ρωτα αν εφαγαν απο τον απαγορευμενο καρπο (δεν τα γνωριζει αυτα φαινεται και τους κατσαδιαζει, ριχνει μαλιστα απο μια καταρα στον καθενα και επειτα γινεται η μεγαλη αποκαλυψη:
"Ο Κυριος, ο Θεος εφτιαξε για τον Αδαμ και την γυναικα του δερματινους χιτωνες και τους εντυσε. Και σκεφτηκε: "Τωρα πια ο ανθρωπος εγινε σαν ενας απο μας στο να γνωριζει το καλο και το κακο. Υπαρχει, λοιπον, κινδυνος ν' απλωσει το χερι του και να φαει απο το δεντρο της ζωης και να ζησει αιωνια". Ετσι ο Κυριος ο Θεος εδιωξε τον ανθρωπο απο τον κηπο της εδεμ, για να καλλιεργει την γη απο την οποια ειχε προελθει." ΓΕΝΕΣΙΣ 3, 21-23
Καταρχας τι εννοει με το "ενας απο μας";;;
. Ειναι πολλοι τελικα η θεοι;;![]()
![]()
Προσοχη σε αυτο το αποσπασμα: Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΦΕΩΣ.![]()
![]()
Απιστευτο;;; Παραδεχεται οτι αφου ο ανθρωπος εμαθε το καλο και το κακο εγινε σαν αυτον και μπορει να ζησει αιωνια. Ετσι τον πεταει απο τον παραδεισο. Τα σχολια περιτευουν.
Νομιζω οτι οσο περισσοτερο "σκαλιζουμε" τον μυθο τοσο περισσοτερο θα επιβεβαιωνεται η ερμηνεια μου.
Α και ΖΗΤΩ Ο ΟΦΙΣ! που μας ανοιξε τα ματια ![]()
![]()

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
quote:
Αγαπητε Dying_Incubus ο Θεος απαγορευει στον ανθρωπο να γευτει την γνωση του καλου και του κακου οχι προσωρινα δηλαδη μεχρι να ειναι ετοιμος αλλα για παντα. Δεν αναφερεται ουτε υπονοειται πουθενα ο "ορος" της ετοιμοτητας του ανθρωπου.
Αν είχες "θητεύσει" στο χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας (αυτό που είπες για "ομολογητής") θα ήξερες ότι ο δρόμος προς τη θέωση, τη γνώση του Θεού είναι μια διαδικασία προοδευτική.
Μάλλον λοιπόν κάτι τρέχει και εμείς δεν το γνωρίζουμε.
Τα πάντα στη φύση ακολουθούν μια προοδευτική πορεία και εξέλιξη, γιατί όχι και οι πρωτόπλαστοι;;;;
quote:
Ο νους, τα εμποδια, τα παθη, οι αδυναμιες, η ετοιμοτητα σε ποια δεδομενα του μυθου στηριζονται, ποια αποσυμβολιζουν;;; Γιατι νομιζω, αγαπητε, οτι αυτα περισσοτερο θελεις να τα δεις στο μυθο παρα προκυπτουν απο αυτον.
Λοιπον ας δουμε καποια σημεια απο το πρωτοτυπο που παρουσιαζουν κατα τη γνωμη μου ιδιαιτερο ενδιαφερον:
"Του εδωσε αυτην την εντολη:" Απο ολα τα δεντρα του κηπου μπορεις να τρως. Απο το δεντρο ομως της γνωσης του καλου και του κακου να μη φας. γιατι την ιδια μερα που θα φας απο αυτο, εξαπαντος θα πεθανεις." ΓΕΝΕΣΙΣ 2, 15-17
Περισσοτερο σαν απειλη μοιαζει η εντολη παρα σαν συμβουλη. Γιατι η γνωση του καλου και του κακου θα φερει το θανατο;;; Ας δουμε και την αποψη του οφεως.
"Ειπε λοιπον το φιδι στη γυναικα: "Αληθεια ειπε ο θεος να μη φατε απο κανενα δεντρο του κηπου;;" Η γυναικα του απαντησε: "Μπορουμε να φαμε καρπους απο ολα τα δεντρα, εκτος απο εκεινο που βρισκεται στη μεση του κηπου. Ο Θεος ειπε να μη φαμε τον καρπο του γιατι θα πεθανουμε" Τοτε το φιδι ειπε στη γυναικα: "Οχι βεβαια! Δε θα πεθανετε, ξερει ομως ο Θεος οτι την ημερα που θα φατε απ' αυτο, θα ανοιχτουν τα ματια σας και θα γινετε σαν θεοι, και θα γνωριζετε το καλο και το κακο"
ΓΕΝΕΣΙΣ 3, 1-5
Το φιδι λοιπον ειναι σαν να μιλαει η φωνη της λογικης, της ελληνικης φιλοσοφιας εναντι της τυφλης υπακοης. Ετσι το αντιλαμβανομαι εγω και τα λογια του στηριζουν την ερμηνεια μου. Επισης το φιδι ως συμβολο ειναι απο τα ζωα- συμβολα αρκετων και σημαντικων ελληνων θεων, οπως της Δημητρας, του Διονυσου της Εκατης αλλα και το σημαντικοτερο της Αθηνας, θεας της σοφιας.(http://www.artofwise.gr/html/categories_content/symvola/ierasimvolaellinontheon.html) Ωστε και αυτο το στοιχειο στηριζει την ερμηνεια μου.
Ελεάτη,
Αν στα παραπάνω αντικαταστήσουμε το Θεό με έναν πατέρα και τους πρωτόπλαστους με ένα μικρό παιδάκι, για πες μου, πώς θα σου φάνταζαν, σαν συμβουλές-προτροπές ή σαν απειλές;;
Αγνοείς, θαρρώ ηθελημένα, κάτι. Λέει: τη μέρα που θα φάτε από αυτό θα πεθάνετε! Δεν λέει πουθενά ότι θα σας σκοτώσω!
Είναι λοιπόν στην ελευθερία τους να επιλέξουν το θάνατό τους. Βλέπουμε κάτι το παράλογο! Παρόλο που γνωρίζουν ότι η ενέργειά τους αυτή θα επέφερε το θάνατο, εμπιστεύονται το φίδι, το ύπουλο φίδι (δεν θα το βάφτιζα λογική της ελληνικής φιλοσοφίας, όπως έκανες εσύ γιατί από μόνος σου κακοχαρακτηρίζεις κάτι για το οποίο δεν είσαι σίγουρος).
Θεωρείς απαραίτητο ότι ο άνθρωπος γενικότερα, αλλά και οι πρωτόπλαστοι συγκεκριμένα, έπρεπε οπωσδήποτε να γνωρίσει-σουν την ύπαρξη του κακού;; Γιατί; Ποια η χρησιμότητά του στη ζωή μας;; Εκτός κι αν θεωρείς ότι η γνώση του κακού είναι χαρακτηριστικό της λογικής και της φιλοσοφίας και ειδικότερα η ελληνικής φιλοσοφία;;
quote:
Επειτα για να δουμε τι συνεβη μετα την βρωση του καρπου:
"Η γυναικα ειδε οτι οι καρποι του δεντρου ηταν ευγευστοι, ελκυστικοι και ξεσηκωναν την επιθυμια για την αποκτηση γνωσης. Πηρε, λοιπον, απο τους καρπους και εφαγε. Εδωσε και στον ανδρα της που ηταν μαζι της, και εφαγε κι αυτος. Τοτε ανοιξαν τα ματια και των δυο και καταλαβαν οτι ηταν γυμνοι. Εραψαν, λοιπον, φυλλα συκιας και εφτιαξαν καλυμματα για να σκεπασουν τη γυμνια τους." ΓΕΝΕΣΙΣ 3, 6-7
Λοιπον εχουμε: επιθυμια για την αποκτηση γνωσης, βρωση του καρπου της γνωσεως του καλου και του κακου, ανοιξαν τα ματια τους, καταλαβαν οτι ηταν γυμνοι. Και ερωτω ποια ειναι η γυμνια τους;;;. Η πνευματικη μηπως;;; Αλλο ενα στηριγμα στην ερμηνεια που παρεθεσα.
Επειτα ακολουθει η κωμικη φαση οπου ο Θεος ψαχνει τους πρωτοπλαστους στον κηπο, τους ρωτα αν εφαγαν απο τον απαγορευμενο καρπο (δεν τα γνωριζει αυτα φαινεται και τους κατσαδιαζει, ριχνει μαλιστα απο μια καταρα στον καθενα και επειτα γινεται η μεγαλη αποκαλυψη:
"Ο Κυριος, ο Θεος εφτιαξε για τον Αδαμ και την γυναικα του δερματινους χιτωνες και τους εντυσε. Και σκεφτηκε: "Τωρα πια ο ανθρωπος εγινε σαν ενας απο μας στο να γνωριζει το καλο και το κακο. Υπαρχει, λοιπον, κινδυνος ν' απλωσει το χερι του και να φαει απο το δεντρο της ζωης και να ζησει αιωνια". Ετσι ο Κυριος ο Θεος εδιωξε τον ανθρωπο απο τον κηπο της εδεμ, για να καλλιεργει την γη απο την οποια ειχε προελθει." ΓΕΝΕΣΙΣ 3, 21-23
Καταρχας τι εννοει με το "ενας απο μας";;; . Ειναι πολλοι τελικα η θεοι;;
Προσοχη σε αυτο το αποσπασμα: Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΦΕΩΣ. Απιστευτο;;; Παραδεχεται οτι αφου ο ανθρωπος εμαθε το καλο και το κακο εγινε σαν αυτον και μπορει να ζησει αιωνια. Ετσι τον πεταει απο τον παραδεισο. Τα σχολια περιτευουν.
Νομιζω οτι οσο περισσοτερο "σκαλιζουμε" τον μυθο τοσο περισσοτερο θα επιβεβαιωνεται η ερμηνεια μου.
Α και ΖΗΤΩ Ο ΟΦΙΣ! που μας ανοιξε τα ματια
Δεν καταλαβαίνω αν ηθελημένα ή όχι συγχέεις τη γνώση γενικότερα με "τη γνώση του καλού και του πονηρού";;
Στον παράδεισο υπήρχαν και άλλα δένδρα, από τα οποία μπορούσαν να τρώνε οι πρωτόπλαστοι, τα οποία αν δεχθούμε τη συμβολικότητα που και εσύ αναφέρεις, θα μπορούσαμε να δεχθούμε ότι επρόκειτο για δένδρα αρετών, σοφίας, ανδρείας, φιλίας, αγάπης, …….. έτσι δεν είναι;
Βλέπουμε ότι οι πρωτόπλαστοι ήταν ελεύθεροι να επιλέξουν τη ζωή ή το θάνατο. Μα επιτέλους, αφού τα είχαν όλα, τόσο πολύ απαραίτητο ήταν να γνωρίσουν ότι υπήρχε και το κακό;;
Μήπως για το ατόπημά τους αυτό φταίει η "ανωριμότητά" τους;;
Γνωρίζουμε πως στον παράδεισο υπήρχαν τουλάχιστον δύο δένδρα από το οποία δεν επιτρεπόταν, προσωρινά πιστεύω, να φάνε: το δένδρο της γνώσης του καλού και του κακού και το δένδρο της αιωνιότητας. Ίσως να υπήρχαν και άλλα δένδρα αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ!!
Για να καταλάβω βρε Ελεάτη, το ότι συνειδητοποίησαν τη γύμνια τους, εσύ το θεωρείς κατάκτηση;;
Δηλαδή, έως εκείνη τη στιγμή που ζούσαν γυμνοί και άνετοι, είχαν κάτι λιγότερο απ' ότι τώρα που έψαχναν να βρουν φύλλα για να σκεπάσουν τη γύμνια τους (ερμήνευσε όπως θες εσύ τη γύμνια). Εγώ θα έλεγα πώς, αντιθέτως, χάρη στο ύπουλο φίδι (το οποίο εσύ του έδωσες ταυτότητα), η ζωή τους γίνεται πιο δύσκολη και δεν τους προσφέρει τίποτα το επιπλέον θετικό.
Κοίτα αν δεις τώρα πόσο παρερμηνεύεις κάτι προκειμένου να του δώσεις μια άσχημη εντύπωση.
Εγώ όμως θα προσπαθήσω να αποκαταστήσω κάπως αυτό που εσύ προσπαθείς να κάνεις.
Ενώ ο Θεός πατέρας γνώριζε αυτό που συνέβη, παρόλα αυτά, κάνει πως δεν ξέρει τίποτα και τους καλεί, ενώ αυτοί τρέχουν να κρυφτούν!! Τα μικρά μωρά είναι πιο αγαθά από τους "πεπτωκότες" ήδη πρωτόπλαστους, αφού κι αν είναι γυμνά και τα φωνάξει ο πατέρας τους, τρέχουν προς αυτόν!!
Ορίστε λοιπόν που η βρώση του απαγορευμένου καρπού της γνώσης της πονηρίας αρχίζει να δίνει το αποτέλεσμα. Ο όφις επέτυχε το σκοπό του.
Ενώ ο Θεός Πατέρας προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους, όπως συνήθιζε να κάνει, αυτοί τρέχουν να κρυφτούν!! Καλεί τον Αδάμ και του λέει "παιδί μου, που είσαι; τι συμβαίνει; γιατί άλλαξε τόσο η συμπεριφορά σου".
Αδαμ: "τη φωνή σου άκουσα και έτρεξα να κρυφτώ γιατί είμαι γυμνός"!
Γιατί βρε Ελεάτη; Γιατί έως και πριν να φάει το "μήλο" δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα στη σχέση τους;;
Μήπως άλλαξε κάτι στο Θεό Πατέρα; Μήπως είχε κάποιο πρόβλημα ο Θεός Πατέρας έως τότε που τα παιδιά του ήταν γυμνά;;Όχι!!!
Είναι η πονηρία που μπήκε και ριζώθηκε στους πρωτόπλασουτς η αιτία τους απομακρύνει από τον Πατέρα του και τους καταδικάζει!!!
Κι όμως, αντί να συνειδητοποιήσει ο Αδάμ το λάθος του, και να ζητήσει συγχώρεση για την πράξη του και να ψάξει τη στοργή και κατανόηση στην αγκαλιά του πατέρα του (που σίγουρα θα τον συγχωρούσε), η πονηρία που ριζώθηκε πια μέσα του, τον οδηγεί να σκαρφιστεί την απάντηση:
"Η Γυναίκα που εσύ μου έδωσες (δηλαδή δικό σου το φταίξιμο Πατέρα γιατί εσύ μου έδωσες αυτή τη γυναίκα), αυτή με ξεγέλασε και έφαγα από τον απαγορευμένο καρπό!"
Ο Θεός Πατέρας ρωτάει και την γυναίκα, αλλά και αυτή προσπαθεί να μεταφέρει αλλού την ευθύνη. Δεν περνά καν από το μυαλό της να παραδεχτεί το ατόπημά της και να ζητήσει συγχώρεση.
Τι πιο απλό θα ήταν από το να παραδεχθούν το σφάλμα τους και να ζητήσουν συγχώρεση από τον Πατέρα τους;;
Το δηλητήριο όμως του φιδιού τους είχε ήδη κυριεύσει και προτίμησαν να ενεργήσουν και οι δύο εγωιστικά και με πονηρία από το να προτιμήσουν την αγκαλιά τους Πατέρα τους.
Αυτό δεν συμβαίνει άλλωστε και σήμερα;;
Πόσοι είναι αυτοί που αναγνωρίζουν τα λάθη τους και ζητούν συγχώρεση;;
***Ευτυχώς που δεν πρόλαβαν να φάνε και από το δένδρο της αιωνιότητας γιατί τότε το κακό, η πονηρία θα διαιωνιζόταν!!

Δεν ανέφερα οτι στηρίζονται κάπου όπως δεν στηρίζονται κάπου κι οι δικές σου.
Ένας μύθος μπορεί να αποσυμβολιστεί με περισσότερους από έναν τρόπο, εξαρτάται πως τον εκλαμβάνει αυτός που τον αποσυμβολίζει, σωστά?
quote:
Μα, φίλε μου, σου είχα πει την άποψη μου για τον θάνατο που θα επέφερε η βρώση του καρπού της γνώσης του καλού και του κακού. ![]()
Όταν δεν είσαι έτοιμος να λάβεις την γνώση κι επιχειρήσεις να τη λάβεις βιαστικά και χωρίς να έχεις ακολουθήσει μια εσωτερική διεργασία που θα σε οδηγήσει φυσικά σ' αυτήν, τότε είναι πολύ πιθανό αυτή να σε καταστρέψει.
quote:
Λοιπον εχουμε: επιθυμια για την αποκτηση γνωσης, βρωση του καρπου της γνωσεως του καλου και του κακου, ανοιξαν τα ματια τους, καταλαβαν οτι ηταν γυμνοι. Και ερωτω ποια ειναι η γυμνια τους;;;. Η πνευματικη μηπως;;;
Ακριβώς, αγαπητέ! ![]()
Η πνευματική τους γύμνια...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Όταν δεν είσαι έτοιμος να λάβεις την γνώση κι επιχειρήσεις να τη λάβεις βιαστικά και χωρίς να έχεις ακολουθήσει μια εσωτερική διεργασία που θα σε οδηγήσει φυσικά σ' αυτήν, τότε είναι πολύ πιθανό αυτή να σε καταστρέψει.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα.
Ο άνθρωπος, ούτε ακόμη και σήμερα, είναι έτοιμος-ικανός να αναλάβει το "τιμόνι" της γνώσης γενικότερα, και να οδηγήσει την ανθρωπότητα στην υλική αλλά και πολύ περισσότερο στην πνευματική πρόοδο.
Δεν έχουμε παρά να δούμε πώς ο άνθρωπος διαχειρίζεται την ισχύ που κατέχει και θα καταλάβουμε την "ανωριμότητά" του!

quote:
Ελεατης
Προσοχη σε αυτο το αποσπασμα: Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΦΕΩΣ. Απιστευτο;;; Παραδεχεται οτι αφου ο ανθρωπος εμαθε το καλο και το κακο εγινε σαν αυτον και μπορει να ζησει αιωνια. Ετσι τον πεταει απο τον παραδεισο. Επομενως περι του δεντρου της γνωσεως του καλου και του κακου ο Θεος ψευδεται και ο Οφις λεει την αληθεια.
Λοιπον…
quote:
ΨηλοςΑν είχες "θητεύσει" στο χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας (αυτό που είπες για "ομολογητής") θα ήξερες ότι ο δρόμος προς τη θέωση, τη γνώση του Θεού είναι μια διαδικασία προοδευτική.
Αγαπητε Ψηλε εισαι λιγακι απροσεκτος. Γιατι αν προσεχες θα εβλεπε ότι στο μυθο το φιδι είναι αυτό που παρακινει στη θεωση, στην ομοιωση με το θειο. Αντιθετα ο Ιεχωβας διωχνει τους ανθρωπους από το παραδεισο μονο και μονο για να μη γινουν σαν και αυτόν.
quote:
ΨηλοςΑγνοείς, θαρρώ ηθελημένα, κάτι. Λέει: τη μέρα που θα φάτε από αυτό θα πεθάνετε! Δεν λέει πουθενά ότι θα σας σκοτώσω!
Είναι λοιπόν στην ελευθερία τους να επιλέξουν το θάνατό τους. Βλέπουμε κάτι το παράλογο! Παρόλο που γνωρίζουν ότι η ενέργειά τους αυτή θα επέφερε το θάνατο, εμπιστεύονται το φίδι, το ύπουλο φίδι (δεν θα το βάφτιζα λογική της ελληνικής φιλοσοφίας, όπως έκανες εσύ γιατί από μόνος σου κακοχαρακτηρίζεις κάτι για το οποίο δεν είσαι σίγουρος).
Θεωρείς απαραίτητο ότι ο άνθρωπος γενικότερα, αλλά και οι πρωτόπλαστοι συγκεκριμένα, έπρεπε οπωσδήποτε να γνωρίσει-σουν την ύπαρξη του κακού;; Γιατί; Ποια η χρησιμότητά του στη ζωή μας;; Εκτός κι αν θεωρείς ότι η γνώση του κακού είναι χαρακτηριστικό της λογικής και της φιλοσοφίας και ειδικότερα η ελληνικής φιλοσοφία;;
Σφαλεις Ψηλε. Γιατι ο Θεος ψευδεται!!! Και ο Οφις λεει την αληθεια. Το παραδεχεται στο ασχολιαστο ΓΕΝΕΣΙΣ 3, 21-23. Καλα εκαναν και εμπιστευθηκαν το φιδι , γιατι ελεγε την αληθεια, κακως μετα το μετανοιωσαν και ειπαν ότι εξαπατηθηκαν φοβουμενοι τον ισχυρο Πατερα. Τρομοκρατια κανονικη ε;;;; Για πια ελευθερια μιλαμε τωρα..
Ναι είναι απαραιτητο να γνωρισεις το κακο για να το αποφυγεις αλλα και να εκτιμησεις το καλο. Η γνωση του καλου και του κακου πανε μαζι και στο δεντρο όπως υπαρχουν και τα δυο στον κοσμο. Επομενως αφου δεν γνωριζαν το κακο δεν γνωριζαν και το καλο. Και ποιος Θεος απαγορευει την γνωση του καλου;;
Οποιος εχει συμφερον να στερησει τους ανθρωπους απο την σπουδαιοτερη γνωση και να τους αφησει στο σκοταδι Η γνωση μονο καλο κανει.
quote:
ΨηλοςΣτον παράδεισο υπήρχαν και άλλα δένδρα, από τα οποία μπορούσαν να τρώνε οι πρωτόπλαστοι, τα οποία αν δεχθούμε τη συμβολικότητα που και εσύ αναφέρεις, θα μπορούσαμε να δεχθούμε ότι επρόκειτο για δένδρα αρετών, σοφίας, ανδρείας, φιλίας, αγάπης, …….. έτσι δεν είναι;
Γνωρίζουμε πως στον παράδεισο υπήρχαν τουλάχιστον δύο δένδρα από το οποία δεν επιτρεπόταν, προσωρινά πιστεύω, να φάνε: το δένδρο της γνώσης του καλού και του κακού και το δένδρο της αιωνιότητας. Ίσως να υπήρχαν και άλλα δένδρα αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ!!
Μα τι μου λες τωρα Ψηλε! Την συμβολικοτητα του δεντρου της γνωσης του καλου και του κακου δεν την αναφερω εγω αλλα ο μυθος, η Παλαια διαθηκη. Τα αλλα δεντρα είναι ανωνυμα και δεν ξερουμε τι προσεφεραν και φυσικα και δεν μπορουμε να δεχθουμε αυτά που λες. Και το τι πιστευεις εσυ δεν βοηθαει σε τιποτα. Πουθενα δεν αναφερεται ότι δεν επιτρεποταν προσωρινα να φανε. Πουθενα δεν αναφερεται ότι αργοτερα όταν θα ηταν ετοιμοι θα μπορεσουν να φανε. Μη φανταζεστε πραγματα που σας βολευουν! Τους απαγορευεται να γευτουν τον καρπο με μια ψευτικη απειλη! Και μετα την ανυπακοη στο ψεμα ο Θεος φοβαται μη γινει ο ανθρωπος σαν και αυτόν και τον διωχνει από τον παραδεισο. Αυτά τα λεει το κειμενο όχι εγω.
quote:
ΨηλοςΒλέπουμε ότι οι πρωτόπλαστοι ήταν ελεύθεροι να επιλέξουν τη ζωή ή το θάνατο. Μα επιτέλους, αφού τα είχαν όλα, τόσο πολύ απαραίτητο ήταν να γνωρίσουν ότι υπήρχε και το κακό;;
Μήπως για το ατόπημά τους αυτό φταίει η "ανωριμότητά" τους;;
Για να καταλάβω βρε Ελεάτη, το ότι συνειδητοποίησαν τη γύμνια τους, εσύ το θεωρείς κατάκτηση;;
Δηλαδή, έως εκείνη τη στιγμή που ζούσαν γυμνοί και άνετοι, είχαν κάτι λιγότερο απ' ότι τώρα που έψαχναν να βρουν φύλλα για να σκεπάσουν τη γύμνια τους (ερμήνευσε όπως θες εσύ τη γύμνια). Εγώ θα έλεγα πώς, αντιθέτως, χάρη στο ύπουλο φίδι (το οποίο εσύ του έδωσες ταυτότητα), η ζωή τους γίνεται πιο δύσκολη και δεν τους προσφέρει τίποτα το επιπλέον θετικό.
Δεν ηταν ελευθεροι να επιλεξουν φιλε μου. Και οχι μονο δεν τα ειχαν ολα αλλα δεν ειχαν και το σπουδαιοτερο την γνωση του καλου και του κακου. Αυτη η γνωση τους απαγορευτηκε και του κρατησε γυμνους μεχρι να ακολουθησουν τις συμβουλες του Οφεως. Εξοριστηκαν όχι λογο του φιδιου, όχι λογω του καρπου αλλα λογω της ανυπακοης σε μια ψευτικη εντολη του Θεου. Ο θεος τους πεταξε εξω από τον παραδεισο γιατι παρακουσαν την εντολη του και τους φοβηθηκε! (ΓΕΝΕΣΙΣ 3, 21-23)
Ευλογια ηταν για αυτους να συνειδητοποιησουν τη γυμνια τους και να αγωνιστουν για να την εξαλειψουν. Και ναι η ζωη τους γινεται πιο δυσκολη αλλα τιποτα καλο δεν γινεται ευκολα, «τα αγαθα κοποις κτωνται». Ακομη και αυτό ταιριαζει με την ερμηνεια μου. Ο παραδεισος είναι η ευκολια της αμαθειας και της απαιδευσιας ενώ ο δρομος της αρετης, της αυτογνωσιας είναι δυσκολος. Για να μπεις όμως σ’αυτό το δρομο πρεπει να συνειδητοποιησεις την κατασταση σου, να σου ανοιξει τα ματια ενας Οφις.
quote:
ΨηλοςΓιατί βρε Ελεάτη; Γιατί έως και πριν να φάει το "μήλο" δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα στη σχέση τους;;
Μήπως άλλαξε κάτι στο Θεό Πατέρα; Μήπως είχε κάποιο πρόβλημα ο Θεός Πατέρας έως τότε που τα παιδιά του ήταν γυμνά;;Όχι!!!
Είναι η πονηρία που μπήκε και ριζώθηκε στους πρωτόπλασουτς η αιτία τους απομακρύνει από τον Πατέρα του και τους καταδικάζει!!!
Ο «Θεος Πατερας» φυσικα δεν ειχε προβλημα για την γυμνια αφου ετσι του εδειχναν τυφλη υπακοη. Δεν είναι η πονηρια που ριζωθηκε σους πρωτοπλαστους αλλα η επιθυμια γνωσης που τους ανοιξε τα ματια και ετσι συνειδητοποιησαν τη γυμνια τους:
quote:
Και τωρα μπορει να πει κανεις ότι συμβαινει το ιδιο. Αν δεις εμενα σαν το φιδι (τιμη μου) , το δογμα σας σαν τον Θεο και εσενα σαν πρωτοπλαστο. Ο μυθος συμβαινει ακριβως αυτή την στιγμη που μιλαμε!!!!!
quote:
ΨηλοςΤι πιο απλό θα ήταν από το να παραδεχθούν το σφάλμα τους και να ζητήσουν συγχώρεση από τον Πατέρα τους;;
Μα δεν εσφαλαν. Γιατι ο Οφις τους ειπε την αληθεια. Τα ξαναειπα πιο πανω. Το σφαλμα τους ηταν ότι υποχωρησαν μπροστα στο Θεο και ειπαν ότι εξαπατηθηκαν από το Φιδι ενώ ουσιαστικα τους εξαπατουσε ο Θεος (ΓΕΝΕΣΙΣ 3, 21-23) ο οποιος τους πεταξε εξω από τον παραδεισο της αμαθειας γιατι φοβηθηκε μην μετατραπουν σε Φιδια και ανοιξουν τα ματια και αλλων γυμνων πιστων.
quote:
Dying_IncubusΔεν ανέφερα οτι στηρίζονται κάπου όπως δεν στηρίζονται κάπου κι οι δικές σου.
Ένας μύθος μπορεί να αποσυμβολιστεί με περισσότερους από έναν τρόπο, εξαρτάται πως τον εκλαμβάνει αυτός που τον αποσυμβολίζει, σωστά?
Μα, φίλε μου, σου είχα πει την άποψη μου για τον θάνατο που θα επέφερε η βρώση του καρπού της γνώσης του καλού και του κακού.
Η ερμηνεια που παραθετουμε πρεπει να στηριζεται και να εξηγει ολα τα δεδομενα του μυθου. Δεν είναι δυνατον να να φανταζομαστε πραγματα που ουτε στηριζονται πουθενα ουτε εξηγουν τα υπολοιπα δεδομενα του μυθου. Δεν αναφερεται πουθενα η εννοια της ετοιμοτητας , το βιαστικα που αναφερεις. Ο Θεος απαγορευει μια για παντα και όχι προσωρινα.
ΥΓ:Και να πω κατι τελευταιο. Το «Ερευνατε τας γραφας» όπως βλεπετε δεν συμφερει και πολύ.

Ενώ δέχεσαι για το σημερινό άνθρωπο ότι πρέπει να ακολουθήσει μια πορεία για την πνευματική του πρόοδο, την κατάκτηση των αρετών .....
δεν δέχεσαι ότι το ίδιο πράγμα θα έπρεπε να συμβεί και για τους πρωτόπλαστους, και απαιτείς, με τη βοήθεια του φιδιού, να κάνουν βήμα μεγαλύτερο από την πνευματική τους ωριμότητα!!
Μου λες "αυτό που λες ψηλέ δεν το αναφέρει πουθενά".
Γιατί; μήπως κάποια πράγματα που λες εσύ τα αναφέρει πουθενά;;;
Χάριν του διαλόγου όμως τα δεχόμαστε ως συμπεράσματα, ο καθένας μας, για να κάνουμε διάλογο και βλέπουμε κατά πόσο στέκουν ή όχι, σωστά;;
Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο.
Αν ο Θεός δεν ήθελε ο άνθρωπος κάποια στιγμή να γευτεί τον καρπό του δένδρου της γνώσης του καλού και του πονηρού, τότε γιατί το φύτεψε στον Παράδεισο;;
Αυτός που δημιούργησε τα πάντα δεν θα μπορούσε να μην το είχε δημιουργήσει καν;;
Όχι μόνο το καρπό αυτό ήθελε ο Θεός να γευτούν τα παιδιά του, αλλά τους προόριζε να γευτούν και τον καρπό που θα τους χάριζε και την αθανασία!!

Τώρα αν δεν σε ικανοποποιούν, τι να πω?
Δεν πειράζει.
Θα ήθελα όμως να μου εξηγήσεις κάτι το οποίο έχεις αναφέρει λίγες φορές και θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως το ερμηνεύεις.
Το φίδι πως προκύπτει οτι στο μύθο συμβολίζει την αρχαία ελληνική φιλοσοφία?
Το φίδι έχει συμβολικό χαρακτήρα στη μυθολογία διαφόρων λαών, γιατί επέλεξες την αρχαία ελληνική?

quote:
Ψηλος
Ελεάτη,
Ενώ δέχεσαι για το σημερινό άνθρωπο ότι πρέπει να ακολουθήσει μια πορεία για την πνευματική του πρόοδο, την κατάκτηση των αρετών .....δεν δέχεσαι ότι το ίδιο πράγμα θα έπρεπε να συμβεί και για τους πρωτόπλαστους, και απαιτείς, με τη βοήθεια του φιδιού, να κάνουν βήμα μεγαλύτερο από την πνευματική τους ωριμότητα!!
Μου λες "αυτό που λες ψηλέ δεν το αναφέρει πουθενά".
Γιατί; μήπως κάποια πράγματα που λες εσύ τα αναφέρει πουθενά;;;
H ωριμοτητα δεν αναφερεται και δεν στηριζεται πουθενα. Ειναι κατι που θελετε να δειτε στο μυθο για να δικαιωλογησετε την αδικαιολογητη πραξη του Ιεχωβα. Εγω ομως ερμηνευω τις πραξεις του Ιεχωβα χωρις να φανταζομαι πραγματα που με βολευουν.
Αναφερεις οτι και καποια απο αυτα που λεω κι εγω δεν στηριζονται στα δεδομενα του μυθου. Μπορεις να μου αναφερεις καποια απο αυτα;;;. Για να διορθωσω και την ερμηνεια μου.
quote:
Ψηλος
Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο.
Αν ο Θεός δεν ήθελε ο άνθρωπος κάποια στιγμή να γευτεί τον καρπό του δένδρου της γνώσης του καλού και του πονηρού, τότε γιατί το φύτεψε στον Παράδεισο;;
Αυτός που δημιούργησε τα πάντα δεν θα μπορούσε να μην το είχε δημιουργήσει καν;;Όχι μόνο το καρπό αυτό ήθελε ο Θεός να γευτούν τα παιδιά του, αλλά τους προόριζε να γευτούν και τον καρπό που θα τους χάριζε και την αθανασία!!
Τα δεντρα της γνωσης του καλου και του κακου και της ζωης ηταν προνομια του Ιεχωβα και των υπολοιπων ομοιων του (;;;) οχι για τους ανθρωπους. Απο που συμπεραινεις οτι ο παραδεισος φτιαχτηκε μονο και μονο για τους ανθρωπους; Αν ο Θεος ηθελε να γευτουν αργοτερα οταν θα ηταν πιο ετοιμοι τους καρπους των δυο δεντρων θα τους το ελεγε. Αντιθετα τους λεει οτι αν τολμησουν να φανε θα πεθανουν. Κατι που αποδειχτηκε ψευδες απο την εξελιξη του μυθου. Διωκονται απο τον παραδεισο για ανυπακοη σε μια ψευτικη εντολη.
quote:
Dying_Incubus
Θα ήθελα όμως να μου εξηγήσεις κάτι το οποίο έχεις αναφέρει λίγες φορές και θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως το ερμηνεύεις.Το φίδι πως προκύπτει οτι στο μύθο συμβολίζει την αρχαία ελληνική φιλοσοφία?
Το φίδι έχει συμβολικό χαρακτήρα στη μυθολογία διαφόρων λαών, γιατί επέλεξες την αρχαία ελληνική?
Τα λογια του Οφεως το μυθο θα μπορουσαν να ειναι τα λογια του πχ. Σωκρατη. Γιατι ειναι γνωστο οτι ο Σωκρατης και ολο το ρευμα των επηρεασμενων απο τον Πλατωνα θεωρουν οτι η αρετη ειναι γνωση. Και η γνωση του αγαθου και του κακου, η σπουδαιοτερη γνωση που κατευθυνει ολες τις πραξεις μας, μπορει ακριβως να μας φερει πιο κοντα στο αγαθο, να το μιμηθουμε για να ομοιασουμε στο θειο. Βεβαια αυτη ειναι καθολικη αντιληψη στη ελληνικη φιλοσοφια, με επουσιωδεις παραλαγες αναμεσα στις διαφορες φιλοσοφικες σχολες.
Ο Οφις μιλα ακριβως ως ενας (Ελληνας) φιλοσοφος. Παρακινει στη γνωση του καλου και του κακου και στη θεωση. Που ειναι το σατανικο πια;;; Μπορει να μου εξηγησει καποιος;;;
Γιατι ο Οφις ειναι ο "πονηρος";;; Για αυτο τι εχετε επιτελους να πειτε;;; :
quote:
Προσοχη σε αυτο το αποσπασμα: Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΦΕΩΣ. Παραδεχεται οτι αφου ο ανθρωπος εμαθε το καλο και το κακο εγινε σαν αυτον και μπορει να ζησει αιωνια. Ετσι τον πεταει απο τον παραδεισο. Επομενως περι του δεντρου της γνωσεως του καλου και του κακου ο Θεος ψευδεται και ο Οφις λεει την αληθεια.
Υ.Γ: Σε επομενο μυνημα θα παραθεσω ολοκληρωμενη την ερμηνεια μου που ερμηνευει συγκεκριμενα και οχι γενικολογα και αοριστα τον μυθο. Προσεχως λοιπον...

quote:
H ωριμοτητα δεν αναφερεται και δεν στηριζεται πουθενα. Ειναι κατι που θελετε να δειτε στο μυθο για να δικαιωλογησετε την αδικαιολογητη πραξη του Ιεχωβα. Εγω ομως ερμηνευω τις πραξεις του Ιεχωβα χωρις να φανταζομαι πραγματα που με βολευουν.
Αναφερεις οτι και καποια απο αυτα που λεω κι εγω δεν στηριζονται στα δεδομενα του μυθου. Μπορεις να μου αναφερεις καποια απο αυτα;;;. Για να διορθωσω και την ερμηνεια μου.
Δεν χρειάζεται να ανατρέξω σε προηγούμενα μηνύματά σου.
Ορίστε τι λες παρακάτω:
quote:
Τα δεντρα της γνωσης του καλου και του κακου και της ζωης ηταν προνομια του Ιεχωβα
Υπόδειξέ μου πού αναφέρεται στη Γραφή ότι τα παραπάνω είναι προνόμια του Θεού;
quote:
Ελεάτης
Τα δεντρα της γνωσης του καλου και του κακου και της ζωης ηταν προνομια του Ιεχωβα και των υπολοιπων ομοιων του (;;;) οχι για τους ανθρωπους. Απο που συμπεραινεις οτι ο παραδεισος φτιαχτηκε μονο και μονο για τους ανθρωπους; Αν ο Θεος ηθελε να γευτουν αργοτερα οταν θα ηταν πιο ετοιμοι τους καρπους των δυο δεντρων θα τους το ελεγε. Αντιθετα τους λεει οτι αν τολμησουν να φανε θα πεθανουν. Κατι που αποδειχτηκε ψευδες απο την εξελιξη του μυθου. Διωκονται απο τον παραδεισο για ανυπακοη σε μια ψευτικη εντολη.
Ελεάτη,
Για το πού αναφέρει αυτό που έχω σε έντονο μαύρο σε ρώτησα πιο πάνω.
Ποιοι είναι οι "υπόλοιπων ομοίων του"; και που το αναφέρει;
Όσον αφορά για το αν ο παράδεισος φτιάχτηκε για τον άνθρωπο, διάβασε εδώ:
Γένεσις, 2
8. Και εφύτευσεν κύριος ο Θεός παράδεισον εν Εδέμ κατά ανατολάς και έθετο εκεί τον άνθρωπον ον έπλασεν.

Αυτό όμως και πάλι είναι μια εκτίμηση την οποία κάνεις εσύ κι ενδεχομένως να κάνω κι εγώ.
Είναι κάτι το υποκειμενικό, παρόλου που έχει μια ορθή βάση, κι όπως είπες κι εσύ σε κάποιο προηγούμενο μήνυμα σου:
quote:
Η ερμηνεια που παραθετουμε πρεπει να στηριζεται και να εξηγει ολα τα δεδομενα του μυθου. Δεν είναι δυνατον να να φανταζομαστε πραγματα που ουτε στηριζονται πουθενα ουτε εξηγουν τα υπολοιπα δεδομενα του μυθου.
Θα πρότεινα να μην εξετάσουμε έναν εβραϊκό μύθο με ελληνικά δεδομένα αλλά στα πλαίσια τα εβραϊκά.
quote:
Ο Οφις μιλα ακριβως ως ενας (Ελληνας) φιλοσοφος. Παρακινει στη γνωση του καλου και του κακου και στη θεωση. Που ειναι το σατανικο πια;;; Μπορει να μου εξηγησει καποιος;;;Γιατι ο Οφις ειναι ο "πονηρος";;; Για αυτο τι εχετε επιτελους να πειτε;;; :
Σχετικά με το φίδι, έχω πει σε προηγούμενο μήνυμα μου οτι συμβολίζει την Σοφία.
Αν δεχθούμε οτι ο όφις ήταν ο Σατανάς μεταμορφωμένος, έχω αναφέρει σε προηγούμενες απαντήσεις μου οτι ο Εωσφόρος κάθε άλλο παρά κάτι το "κακό" είναι.
Για αυτό και τον είχα παραλληλίσει με τον Απόλλωνα και τον Προμηθέα από την αρχαιοελληνική μυθολογία. ![]()

(Theda Bara)
και τους χαρίζω κάθε τόσο τη ψυχή μου
Ώρες ατέλειωτες ξοδεύω τώρα ακίνητη
σαν γερανός του λιμανιού κυλάει η ζωή μου
Μου φάνηκε πως μίλησες εσύ
μα ήταν απλά κάτι που ήθελα απο χρόνια
Μου φάνηκε πως ήσουνα εσύ
μια Κυριακή που κράταγε αιώνια
Φλερτάρει ο χείμωνας μου την άνοιξη
που φέυγει που φεύγει για άλλα μέρη
Χωρίς να θέλω φυλακίζομαι σε οτι αγαπώ
φωτοβολίδες που σκάσανε στο χέρι
Μου φάνηκε πως μίλησες εσύ
μα ήταν απλά κάτι που ήθελα απο χρόνια
Μου φάνηκε πως ήσουνα εσύ
μια Κυριακή που κράταγε αιώνια
Μια Κυριακή ~ Όναρ
The She Mantis... in lament for the moment

When I was a boy, the moon was a pearl the sun a yellow gold.
But when I was a man, the wind blew cold the hills were upside down.
But now that I have gone from here there's no place I'd rather be
than to float my chances on the tide Back in the good old world.
On October's last, I'll fly back home rolling down winding way
And all I've got's a pocket full of flowers from my grave
But now summer is gone I remember it best
Back in the good old world I remember when, she held my hand
and we walked home alone in the rain how pretty her mouth, how soft her hair
nothing can be the same and there's a rose upon her breast
where I long to lay my head and her hair was so yellow
and the wine was so red Back in the good old world.

Riders on the storm
Riders on the storm
Into this house we're born
Into this world we're thrown
Like a dog without a bone
An actor out alone
Riders on the storm
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah
Girl ya gotta love your man
Girl ya gotta love your man
Take him by the hand
Make him understand
The world on you depends
Our life will never end
Gotta love your man, yeah
Wow!
Riders on the storm
Riders on the storm
Into this house we're born
Into this world we're thrown
Like a dog without a bone
An actor out alone
Riders on the storm
Riders on the storm
Riders on the storm
Riders on the storm
Riders on the storm
Riders on the storm
Riders on the storm ~ The Doors
The She Mantis... in mania

Raven hair and ruby lips,
Sparks fly from her fingertips
Echoed voices in the night,
She's a restless spirit on an endless flight
Ooh, ooh, witchy woman, see how high she flies
Ooh, ooh, witchy woman, she got the moon in her eye
She held me spellbound in the night,
Dancing shadows and firelight
Crazy laughter in another room,
And she drove herself to madness with a silver spoon
Well I know you want a lover, let me tell you, brother,
She's been sleeping in the devil's bed
And there's some rumors going 'round, someone's underground,
She can rock you in the nighttime 'til your skin turn red
Witchy Woman ~ Eagles
.
The She Mantis... unbount

One way, or another, I’m gonna find ya,
I’m gonna get ya get ya get ya get ya
One way or another, I’m gonna win ya
I’m gonna get ya get ya get ya get ya
One way, or another, I’m gonna see ya
I’m gonna meet ya meet ya meet ya meet ya
One day, maybe next week,
I’m gonna meet ya, I’m gonna meet ya, I’ll meet ya
I will drive past your house
And if the lights are all down
I’ll see you around
One way, or another I’m gonna find ya I’m gonna get ya get ya get ya get ya
One way, or another I’m gonna win ya, I’ll get ya, I’ll get ya
One way, or another, I’m gonna see ya, I’m gonna meet ya meet ya meet ya meet ya
One day maybe next week, I’m gonna meet ya, I’ll meet ya
And if the lights are all out
I’ll follow your voice downtown
See who’s hanging round
One way or another I’m gonna lose ya
I’m gonna give you the spill
Or slip on a hill for another
I’m gonna lose ya, I’ll trick ya, I’ll trick ya
One way, or another, I’m gonna lose ya,
I wanna trick ya trick ya trick ya trick ya
One way, or another, I’m gonna lose ya,
I’m gonna give you the slip
I walked down the hall stand on the bottom wall
Where I can see it all, find out who you are
Lead you to the supermarket checkout
Specials are a wrap you get your savings out.
One Way Or Another ~ Blondie
.
The She Mantis... comming

"Luka"
My name is Luka
I live on the second floor
I live upstairs from you
Yes I think you've seen me before
If you hear something late at night
Some kind of trouble. some kind of fight
Just don't ask me what it was
I think it's because I'm clumsy
I try not to talk too loud
Maybe it's because I'm crazy
I try not to act too proud
They only hit until you cry
And after that you don't ask why
You just don't argue anymore
Yes I think I'm okay
I walked into the door again
Well, if you ask that's what I'll say
And it's not your business anyway
I guess I'd like to be alone
With nothing broken, nothing thrown
Just don't ask me how I am ...........
Galadriel των Λευκών Λυγμών

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
[CHRISTINE:]
In sleep he sang to me
In dreams he came
That voice which calls to me
And speaks my name
And do I dream again
For now I find
The Phantom of the opera is there
Inside my mind
[PHANTOM:]
Sing once again with me
Our strange duet
My power over you
Grows stronger yet
And though you turn from me
To glance behind
The Phantom of the opera is there
Inside your mind
Those who have seen your face
Draw back in fear
I am the mask you wear
It's me they hear
[TOGETHER:]
My/your spirit and your/my voice
In one combined
The phantom of the opera is there
Inside your/my mind
He's there the Phantom of the opera
Beware the Phantom of the opera
In all your fantasies
You always knew
That man and mystery
Were both in you
[TOGETHER:]
And in this labyrinth
Where night is blind
The phantom of the opera is there
Inside your/my mind
Sing my angel of music
"Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος" Περικλής
Edited by - Egelados on 24/01/2005 19:28:40
βγάζουν τον Μανδραγόρα
δένουν την ρίζα σε σκυλί
που την τραβά με φόρα
Λεν απ τα χρόνια τα παλιά
πως φυλαχτό αν έχεις
ρίζα από τούτο το φυτό
στον έρωτα αντέχεις
Συμβουλή του Πυθαγόρα
προσοχή στον Μανδραγόρα
προσοχή στον Μανδραγόρα
κρύβει μυστικά και δώρα
Στη γη που κρέμασαν τρελό
ψάξε για Μανδραγόρα
τελώνια τον φυτεύουνε
στις λησμονιάς την χώρα
Λεν απ τα χρόνια τα παλιά
πως αν τον ξεριζώσεις
φωνή θ ακούσεις δυνατή
και θα το μετανιώσεις
Συμβουλή του Πυθαγόρα
προσοχή στον Μανδραγόρα
προσοχή στον Μανδραγόρα
κρύβει μυστικά και δώρα

Falling Into You
Written By:
B. Steinberg, R. Nowels, M.C. D'Ubaldo
Celine Dion
And in your eyes I see ribbons of color
I see us inside of each other
I feel my unconscious merge with yours
And I hear a voice say, "What's his is hers"
I'm falling into you
This dream could come true
And it feels so good falling into you
I was afraid to let you in here
Now I have learned love can't be made in fear
The walls begin to tumble down
And I can't even see the ground
I'm falling into you
Falling like a leaf, falling like a star
Finding a belief, falling where you are
Catch me, don't let me drop!
Love me, don't ever stop!
So close your eyes and let me kiss you
And while you sleep I will miss you
I'm falling into you
Falling like a leaf, falling like a star
Finding a belief, falling....
where you are?
Falling into you
Falling into you
Falling into you
Galadriel των Λευκών Λυγμών...

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
............................
Βάζοντας τα λουλούδια στο νερό δεν μεριμνάς.
Τους λές το πρώτο ψέμα.
να ονειρεύονται τ' απελπίζεις.
Κ.Δ.