ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΚΤΡΩΣΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΕΚΤΡΩΣΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

pixeldream30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΤρίτοξονΝέο Μέλος
28/06/2007, 19:09:16
quote:

gigenis
ο βιασμος και μονο προκαλει μεγαλα ψυχικα τραυματα στην γυναικα και εσυ απαιτεις απο μια κοπελα που προσπαθει να συνερθει απο τον βιασμο προσπαθει να ξεπερασει το σοκ να ενταχθει παλι στην κοινωνια
να καταφερει να ξανακανει σχεση
να γεννησει και το παιδι του βιαστη της;

Δεν απαιτώ τίποτα από κάποιον που είναι σε τέτοια κατάσταση. Στο τέλος όλοι είμαστε υπόλογοι πάνω από όλα στις αρχές μας.
Απαιτώ όμως από την κοινωνία - όπως έχω γράψει και παραπάνω - να συμπεριφέρεται πιο ανθρώπινα σε τέτοιες περιπτώσεις. Ειλικρινά ζητάω συγγνώμη αν παρερμηνεύτηκαν αυτά που είπα. Διάβασε στην προηγούμενη σελίδα και θα δεις τι ακριβώς απαιτώ.

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, ...

28/06/2007, 20:07:31
quote:
kostakis:
έχω τη γνώμη ότι γενικεύεις επικίνδυνα. Η προσωπική ιστορία του καθενός δεν καθρεφτίζει απαραίτητα, ούτε την πνευματική του διαύγεια, ούτε την ψυχική του ισορροπία, ενδέχεται η συγκεκριμένη επιλογή να βασίζεται σε καθαρά συναισθηματικές περιστάσεις... τέτοιες που δε θα ευχόμουν σε κανέναν να βιώσει.

quote:
maraki8:libero,όντως γενικεύεις πολύ τα πράγματα
Δεν μπορώ να καταλάβω Kostaki και maraki8 γιατί ενοχληθήκατε. Γενικός ήταν Τριτοξον, γενικά απάντησα κι εγώ.

Ο λαός όμως λέει «ακόμα να βάλει μυαλό» ή «ακόμα να σοβαρευτεί αυτός » για κάποιον που έχει φτάσει σε μεγάλη ηλικία χωρίς να κάνει οικογένεια. Με αυτήν την έννοια είπα [Το μυαλό τους έλειπε έως τα 40-45 ] και όχι ότι είναι καθυστερημένος κάποιος, που δεν κάνει οικογένεια.

Τώρα όταν κάποιος κάνει πολύ καλή ζωή ως τα 45, όπως έγραψε ο Τρίτοξον,
για ποιόν λόγο να μην συνεχίσει να κάνει αυτήν την ζωή και μετά τα 45 του αφού περνάει καλά, αλλά έχει την αίσθηση ότι κάτι του λείπει?

Βέβαια υπάρχουν πολύ λόγοι για τους οποίους κάποιος δεν κάνει οικογένεια, αλλά ο κύριος λόγος νομίζω πως είναι η επιλογή στην εργένικη ζωή, ειδικά όταν περνάει καλά.

Κι εσείς ποια μην το παίρνετε προσωπικά…

quote:
maraki8: Εδώ δεν μιλάμε μόνο για ζευγάρια που δεν πήραν μέτρα αντισύλληψης,αυτοί ας προσέχανε.Εδώ μιλάμε για γενετική,κοινώς για αρρώστειες.Αν γίνει διάγνωση ότι ένα παιδί δεν θα έχει πόδια ή χέρια ή θα πάσχει από σύνδρομο ντάουν,ποιός ο λόγος να το φέρεις στον κόσμο;για να βασανίζεται και αυτό κι εσύ μαζί;και να το τραβήξουμε κι άλλο;αν κάποιος βιάσει μια κοπέλα και η κοπέλα μείνει έγκυος,είναι αναγκασμένη να φέρει στον κόσμο το παιδί του βιαστή της;;;μην είσαι τόσο απόλυτος...
Δεν είχα αυτές τις ακραίες περιπτώσεις στο υπόψη μου όταν έγραφα το μήνυμα. Πράγματι, τα πράγματα δυσκολεύουν, σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στην περίπτωση του βιασμού το παιδί δεν είναι μόνο του βιαστή, αλλά κατά το ήμισυ και της γυναίκας. Άλλες μεγαλώνουν εντελώς ξένα παιδιά, υιοθετώντας τα.

Όμως μη στεναχωριέσαι, για όλα έχω την λύση

Λοιπόν τι έχουμε εδώ, έμβρυο μεταλλαγμένο, χωρίς χέρια και πόδια?...
κατευθείαν για έκτρωση

Βιασμός? - Το χάπι της επόμενης ημέρας και φεύγεις.

Αραγε, για ποιο λόγο γίνονται οι περισσότερες των εκτρώσεων? Λόγω γενετικής ανωμαλίας και βιασμών ή λόγω μαλακίας?

kostakisΜέλος
28/06/2007, 22:16:44
Καλησπέρα σε όλους

Φίλε libero

quote:
Δεν μπορώ να καταλάβω Kostaki και maraki8 γιατί ενοχληθήκατε. Γενικός ήταν Τριτοξον, γενικά απάντησα κι εγώ.

Ο λαός όμως λέει «ακόμα να βάλει μυαλό» ή «ακόμα να σοβαρευτεί αυτός » για κάποιον που έχει φτάσει σε μεγάλη ηλικία χωρίς να κάνει οικογένεια. Με αυτήν την έννοια είπα [Το μυαλό τους έλειπε έως τα 40-45 ] και όχι ότι είναι καθυστερημένος κάποιος, που δεν κάνει οικογένεια.

quote:
Κι εσείς ποια μην το παίρνετε προσωπικά…

Δεν ενοχλήθηκα με τίποτα και δεν παίρνω προσωπικά τίποτα. Άλλωστε η ανταλλαγή απόψεων και όχι οι διαξιφισμοί είναι η δική μου προσέγγιση. Απλά πιστεύω ότι το να βάζουμε ταμπέλες στη ζωή και τη νοοτροπία κάποιας ομάδας ανθρώπων είναι γενίκευση, ειδικά όταν συζητάμε για συναισθηματικές επιλογές, οι οποίες άλλωστε δεν ενοχλούν και κανέναν.

quote:
Αραγε, για ποιο λόγο γίνονται οι περισσότερες των εκτρώσεων? Λόγω γενετικής ανωμαλίας και βιασμών ή λόγω μαλακίας?

Ξέρεις πολύ καλά την απάντηση κι εσύ κι εγώ. Προσπαθώ να αντιμετωπίσω μία γενική νοοτροπία, "σπάζοντας" το αντικείμενο σε υποπεριπτώσεις. Τις λίγες που (κατά τη γνώμη μου) πρέπει να δικαιώσω την έκτρωση ως επιλογή, θα τις βγάλω από το τσουβάλι της μαλ.... σωστά;

Φίλε Τρίτοξον

quote:
Αλλά το καϋμένο το πλάσμα τι φταίει;

Ποιο είναι το καημένο πλάσμα στις περιπτώσεις που εγώ αναφέρω; γιατί η βιαίως εγκυμονούσα είναι άνθρωπος ολοκληρωμένος, ενώ το έμβρυο είναι έμβιο μεν, ον σαφώς, αλλά όχι ακόμα άνθρωπος. Και αν πρόκειται να επιλέξω μεταξύ των δύο, επέτρεψέ μου να δώσω την προτεραιότητα στη γυναίκα που υποφέρει και όχι στο έμβρυο που δεν ξέρει γιατί έπρεπε να δημιουργηθεί με τόσο πόνο.

quote:
Τα πάντα είναι θέμα αρχής.

Συμφωνώ 100% και είμαι και πολύ αυστηρός σε μερικές περιπτώσεις με τις αρχές μου.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

maraki8Μέλος
29/06/2007, 08:19:27
quote:

Δεν ενοχλήθηκα με κάτι libero,αλλά όταν κάποιος είναι απόλυτος σε θέματα που από ότι φαίνεται αγνοεί,αυτό θα πρέπει να επισημοποιηθεί.Όπως είπε και ο Κωστάκης,διάλογο κάνω,δεν διασταυρώνουμε ξίφη.Και αυτό ισχύει και για σένα Τρίτοξον,που είσαι λιγάκι απότομος και να το προσέξεις λιγάκι αυτό.

quote:
Νομίζω ότι ανέφερα σε προηγούμενο ποστ μου ότι οι εκτρώσεις που γίνονται επειδή το ζευγάρι δεν είχε πάρει τις προφυλάξεις του ή δεν πρόσεχε κλπ,είναι και από μένα καταδικαστέες.Όταν λοιπόν οι εκτρώσεις δεν γίνονται για λόγους υγείας της εγκύου ή του έμβρυου,όταν η γυναίκα δεν κυοφορεί λόγω βιασμού και όταν δεν έχει μείνει έγκυος κατα λάθος και παρόλες τις προφυλάξεις,τότε λοιπόν οι εκτρώσεις αυτές είναι λόγω μαλακίας,όπως είπες...

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

29/06/2007, 14:17:21
quote:
kostakis:
Δεν ενοχλήθηκα με τίποτα και δεν παίρνω προσωπικά τίποτα. Άλλωστε η ανταλλαγή απόψεων και όχι οι διαξιφισμοί είναι η δική μου προσέγγιση. Απλά πιστεύω ότι το να βάζουμε ταμπέλες στη ζωή και τη νοοτροπία κάποιας ομάδας ανθρώπων είναι γενίκευση, ειδικά όταν συζητάμε για συναισθηματικές επιλογές, οι οποίες άλλωστε δεν ενοχλούν και κανέναν.

Ok

maraki8...

quote:
Δεν ενοχλήθηκα με κάτι libero,αλλά όταν κάποιος είναι απόλυτος σε θέματα που από ότι φαίνεται αγνοεί,αυτό θα πρέπει να επισημοποιηθεί.Όπως είπε και ο Κωστάκης,διάλογο κάνω,δεν διασταυρώνουμε ξίφη.

quote:
Και αυτό ισχύει και για σένα Τρίτοξον,που είσαι λιγάκι απότομος και να το προσέξεις λιγάκι αυτό.

ΚαρβουνιάρηςΝέο Μέλος
06/07/2007, 17:37:52
Παιδιά συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να βλέπω να επαναλαμβάνονται οι ίδιες και οι ίδιες κοινοτοπίες... Οι αναπόδεικτες θεωρίες τις οποίες μεταχειρίστηκαν οι γιατροί-χασάπηδες για να νομιμοποιήσουν τις αμβλώσεις και να μπορέσουν να βγάλουν από αυτές εκατομμύρια, χωρίς τον κίνδυνο να πηγαίνουν στη στενή. Για να μην πω, οι ίδιες μλκς!
"Το παιδί που θα γίνει ψυχοπαθές, το παιδί που θα μεγαλώσει σε ίδρυμα και αλίμονό του, η βιασμένη που θα της κάνεις την άμβλωση και θα συνεχίσει τη ζωή της όπως πριν κτλ". "Η μάνα που είναι δικαίωμά της να ξεπαστρέψει το παιδί γιατί είναι μέσα στο σώμα της κι αυτή θα τραβήξει το ζόρι κτλ κτλ".
ΜΑ ΠΟΣΟ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ;
Είναι δυνατόν, επειδή υποθέτουμε ότι κάποιος θα γίνει δυστυχισμένος, να πηγαίνουμε και να τον ξεπαστρεύουμε προληπτικά;
Είναι δυνατό να του αρνούμαστε την όποια χαρά μπορεί να νιώσει στη ζωή του - το φως του ήλιου, το κελάιδισμα των πουλιών, τον άνεμο που φυσά;
Να σας πληροφορήσω λοιπόν ότι εγώ γνωρίζω παιδιά που μεγάλωσαν σε ίδρυμα...
Εκτιμούν τη χαρά που προσφέρει η ζωή και δεν είναι τόσο "άνετα" στο να ξεπαστρέψουν τον άλλο.
Σχετικά με την άμβλωση, που θα σώσει τη βιασμένη από τα προβλήματα; Κάντε έναν κόπο και διαβάστε εδώ να δείτε πώς τέτοιες μαλακισμένες απόψεις υποχρέωσαν γυναίκες να ξεπαστρέψουν τα παιδιά τους, επειδή ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ" ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ότι έτσι "έπρεπε να γίνει", και πώς ένιωσαν αυτές οι ταλαίπωρες γυναίκες μετά: http://d13355883.u127.c4.ixwebhosting.com/studies.htm#01
Στην Αμερική υπάρχει οργάνωση ολόκληρη με γυναίκες που έφεραν στον κόσμο παιδιά βιασμού. Την έχει φτιάξει μια κοπέλα που βίασαν τη μάνα της, και μετά αυτή τη γένννησε και την έδωσε για υιοθεσία, όχι επειδή της "θύμιζε το βιασμό" και τις μαλακίες που λέτε (από πού κι ως πού ένα αθώο μωράκι να θυμίζει τη βάρβαρη πράξη του βιασμού, πού το είδατε γραμμένο αυτό;) αλλά επειδή ήταν απένταρη η γυναίκα... Όταν μετά από χρόνια οι δυο τους συναντήθηκαν, η μάνα είπε στην κόρη πόσο την αγαπά και πώς όλα αυτά τα χρόνια τη σκεφτόταν κι ευχόταν το καλύτερο για την πρόοδό της. Στην οργάνωση αυτή είναι γυναίκες με καθαρή τη συνείδηση, που ξέρουν ότι κι αν κάποιος τις κακομεταχειρίστηκε, αυτές δεν κακομεταχειρίστηκαν ΚΑΝΕΝΑΝ - και μάλιστα το παιδί τους που όπως πολύ σωστά είπε κάποιος εδώ, κατά το ήμισυ προέρχεται από το δικό τους οργανισμό και φέρει τα γονίδιά τους. Είναι γυναίκες που ΑΓΑΠΗΣΑΝ τα παιδιά τους, και πολλές τα μεγάλωσαν οι ίδιες (όχι υιοθεσία δηλ.) και το χάρηκαν.
Σχετικά με τα καημένα τα "παιδιά χωρίς χέρια", δείτε ένα από αυτά εδώ http://www.abortion.agazilos.org/videos/impressionnante%20B.wmv
κι άλλο ένα εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=qpiXWR-Qj2U
και εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=Gy2gSa_osnc και πείτε μου εσείς οι κοπέλες, τοι περισσότερο και τι καλύτερο έχετε εσείς από αυτές τις δυο χωρίς χέρια ομόφυλές σας - εκτός από το να γράφετε με τα χεράκια σας μηνύματα που προτρέπουν τις γυναίκες να σκοτώνουν τα παιδιά τους!
Ελπίζω να ντραπείτε λίγο... ειλικρινά... Ας μην είμαστε τόσο πρόθυμοι να στείλουμε τους άλλους "από κει που ήρθαν".

(Wake me up)
Wake me up inside
(I can't wake up)
Wake me up inside
(Save me)
call my name and save me from the dark
(Wake me up)
bid my blood to run
(I can't wake up)
before I come undone
(Save me)
save me from the nothing I've become!

Edited by - Καρβουνιάρης on 06/07/2007 17:45:53

06/07/2007, 18:34:07
quote:
Για να μην πω, οι ίδιες μλκς!
μαλακισμένες απόψεις
και τις μαλακίες που λέτε

μετα απο αυτες τις καταπληκτικες δηλωσεις εγω προσωπικα πιστηκα οτι οχι μονο εχεις δικιο
οχι οτι μπορεις να διαγεις εναν σωστο διαλογο
αλλα και οτι εσυ πρεπει να εχεις τεραστια αποθεματα αγαπης υπομονης και συγουρα θα μπορεσεις να φερεις σε περας μια δυσκολη αποστολη οπως ειναι το μεγαλωμα παιδιων την επανενταξη βιασμενων γυναικων στην κοινωνια και βεβαιως βεβαιως την μοναδικη μπορω να πω καταπλυκτικη και πρωτοφανες για τα παγκοσμια δεδομενα μοναδικης οφειλω να ομολογησω δυνατοτητα αντιμετωπησεις τις οποιας διαφωνιας εναντι των αποψεων σου με μια μοναδικη καρτερικοτιτα και πραοτητα
που τολμω να πω θυμηζει το λιγοτερο φωτησμενο διδασκαλο εσωτερικης γαληνης τουλαχιστον βαθμηδας 3567767893428092345877667

αξιος αξιος αξιος
μπραβο και παλι μπραβο
πιστηκα τοσο πολυ που σκεφτομαι να κανω μεταμοσχευση μητρας και να παρακαλω τον οποιονδυποτε να με βιασει
καταπλικτηκοτατος ανεπαναλυπτος μοναδικος ανυπερβλυπτος

εισαι ο ενας ο μοναδικος εισαι ο καλυτερος για προθυπουργος
(σορυ για το τελευταιο παρασυρθηκα)

τι να πω φανταστικος απιστευτιμπολ εισαι ψυχαρα
λυπαμαι που δεν εχω φατσουλες με χειροκροτημα για να βαλω

και παλι αξιος μοναδικος ζητω αμεσα την κλωνοποιηση σου ωστε να υπαρχεις στον αιωνα τον απαντα
φανταστικοτατοταροτατος

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του

angiΜέλος
07/07/2007, 01:07:03
quote:

quote:
Για να μην πω, οι ίδιες μλκς!
μαλακισμένες απόψεις
και τις μαλακίες που λέτε

μετα απο αυτες τις καταπληκτικες δηλωσεις εγω προσωπικα πιστηκα οτι οχι μονο εχεις δικιο
οχι οτι μπορεις να διαγεις εναν σωστο διαλογο
αλλα και οτι εσυ πρεπει να εχεις τεραστια αποθεματα αγαπης υπομονης και συγουρα θα μπορεσεις να φερεις σε περας μια δυσκολη αποστολη οπως ειναι το μεγαλωμα παιδιων την επανενταξη βιασμενων γυναικων στην κοινωνια και βεβαιως βεβαιως την μοναδικη μπορω να πω καταπλυκτικη και πρωτοφανες για τα παγκοσμια δεδομενα μοναδικης οφειλω να ομολογησω δυνατοτητα αντιμετωπησεις τις οποιας διαφωνιας εναντι των αποψεων σου με μια μοναδικη καρτερικοτιτα και πραοτητα
που τολμω να πω θυμηζει το λιγοτερο φωτησμενο διδασκαλο εσωτερικης γαληνης τουλαχιστον βαθμηδας 3567767893428092345877667

αξιος αξιος αξιος
μπραβο και παλι μπραβο
πιστηκα τοσο πολυ που σκεφτομαι να κανω μεταμοσχευση μητρας και να παρακαλω τον οποιονδυποτε να με βιασει
καταπλικτηκοτατος ανεπαναλυπτος μοναδικος ανυπερβλυπτος

εισαι ο ενας ο μοναδικος εισαι ο καλυτερος για προθυπουργος
(σορυ για το τελευταιο παρασυρθηκα)

τι να πω φανταστικος απιστευτιμπολ εισαι ψυχαρα
λυπαμαι που δεν εχω φατσουλες με χειροκροτημα για να βαλω

και παλι αξιος μοναδικος ζητω αμεσα την κλωνοποιηση σου ωστε να υπαρχεις στον αιωνα τον απαντα
φανταστικοτατοταροτατος

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του

Συμφωνω με Γιγενη!!!

Δεν ειναι ο,τι καλυτερο αυτο που συμβαινει σε μια γυναικα,
αλλα υπαρχουν και περιπτωσεις που σε αναγκαζουν να το κανεις...
δυστυχως...
Οσο για την κοινωνια...
αν υπαρχουν καποιος σαν εσενα Καρβουνιαρη μου,
σιγουρα ηταν το καλυτερο...
Θα σου δωσω μια συμβουλη:
Ρωτησε μερικες γιαγιαδες 80 και παραπανω ετων,
εαν το εχουν κανει...
Θα εκπλαγεις!!!!
Και τοτε το εκαναν στο σπιτι, χωρις ιατρικη βοηθεια!!!
Ευτυχως με αξιωσε ο Θεος να μου τυχει 1 φορα στη ζωη μου!!!
Ευτυχως!!

07/07/2007, 16:00:50
quote:
Θα ηθελα να ρωτησω (ειναι δικο μου υπαρξιακο προβλημα):
Για ποιο λογο κανεις οικογενεια;
Επειδη εισαι ερωτευμενος;
Επειδη θελεις να δειξεις στην κοινωνια οτι εχεις επιτελεσει ενα
συγκεκριμενο εργο και να το επιδεικνυεις;
Επειδη θελεις να παιρνεις επιδοματα;

Γειά σου Angi.
Ζήτημα κοινωνιολογίας το θέμα που συζητάς και οχι μόνο...
Παραθέτω μια άποψη έτσι οπως την βλέπω τώρα...

Δεν νομίζω οτι οι παραπάνω λόγοι θα ήταν ικανοί να στηρίξουν ένα θεσμό τόσο παλιό και διαρκώς ανάζοπυρόμενο απο μόνοι τους. Ολα αυτά παιρνούν η αλλάζουν και σε κάφε φάση της ζωής μας έχουν άλλη σημασία.
Ομως η απόκτηση οικογένειας είναι κάτι που παρατηρείται σε όλες τις ΄΄κάστες''.
Ερωτευμένοι και μη
πλούσιοι και οχι
ανασφαλείς και μη
νέοι και ηλικιωμένοι
προοδευτικοί και συντηρητικοί
χίπηδες και γιάπιδες ...
τα πιάνει όλα και όλους ....και απ οτι φαίνεται αντέχει....εις τους αιώνας των αιώνων....παρ΄όλες τις αναποδιές.

Απο την στιγμή που οι άνθρωποι πολλαπλασιαστήκαν και ξέφυγαν απο το πολύ στενό πλαίσιο της ομάδας, έπρεπε να βρούν ένα σύστημα που να τους παρέχει μια σχέση ασφάλειας που κατα κάποιο τρόπο να θεωρείται δεδομένη. Επομένως θα έπρεπε να είναι μια συνθήκη στηριζόμενη σε κάτι σταθερό΄και ελεγχόμενο. Το συναίσθημα απο μόνο του δεν είχε τις ιδιότητες που εξυπηρετούσαν...για τους γνωστούς λόγους.
Είτε αυτό λεγόταν έρωτας η υποχρέωση η ενοχή η φόβος πάντα συναίσθημα παρέμενε.
Αν όμως βρισκόταν κάτι άλλο που να απευθύνεται στο ένστικτο της επιβίωσης, οπως είναι το χρήμα η η αδυναμία μας να επιζήσουμε μόνοι, τοτε θα ήταν πιο ακλόνητο.

Η οικογένεια εξυπηρετεί όλα αυτά.
Δημιουργεί μια σχέση συνοχής ανάμεσα στα μέλη της που βασίζεται στούς κοινούς σκοπούς, στο κοινό τρόπο ζωής και κατα δεύτερον στην κοινή ιδεολογία.
Εξισορροπεί τις δυνάμεις με την απόκτηση απογόνων αφού ετσι έχουμε και τις τρείς.
Εξασφαλίζει την συνέχεια τόυ ατόμου ως απάντηση προς το θάνατο.
Ακόμη και η έννοια της οικονομικής κληρονομιάς εκεί ανάγεται και ύστερα στην ματαιοδοξία μας.

Οσον αφορά τα πιο πεζά
Δύο μπορούν καλύτερα απο έναν....και τις διακοπές και στις αγορές και στις αρρώστιες ...
Ο συνήθης άνθρωπος δεν αρέσκεται στη μοναχικότητα... και μετά απο μια ηλικία...δεν εχει και πολλούς που βρίσκει κανείς για παρέα [ ελεύθερους και να του αρέσουν]
Ουτε ένα αξιοπρεπή καυγά δεν μπορεί να κάνει κανείς μόνος του...

Κατά τα άλλα η ελευθερία είναι μια εσωτερική ιδέα που καμία σχεση δεν εχει με τους εξωτερικούς παράγοντες όσον αφορά την υπόθεση ''οικογένεια'' η ''εργένης''.

-----------------------------

07/07/2007, 16:14:56
Η ιδέα της έκτρωσης, εξεταζόμενη αποκλειστικά σαν τέτοια και ξεχωριστά απο την πραγματικότητα είναι σίγουρα απεχθής.
Επειδή ομως ζούμε και συμπεριφερόμαστε και κάτω αντί μόνο για επάνω στον υπερβατικό κόσμο, θα πρέπει να ζυγίζουμε τις αποφάσεις μας και με τα δύο μέτρα.
Στην εποχή μας, στην Ελλάδα και με την κατάσταση που επικρατέι το να μεγαλώσει μια γυναίκα ένα παιδί μόνη της και άνευ γάμου η ακόμη και σε γάμο αλλά ανεπιθύμητο είναι πολύ πολύ δύσκολο και ψυχοφθόρο για όλους γενικώς.
Κανείς δεν υπάρχει περίπτωση να την επιβραβεύσει και μόνιμα θα είναι σε άμυνα...ας μην αυταπατώμεθα με τις όμορφες και λυρικές ιδέες μας περί φόνου και αγάπης...

Επίσης όπως είπε κάποιος πρίν << εξω απο το χορό πολλά τραγούδια λένε >>....