ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Publius Lentulus και άλλα επίπλαστα... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Publius Lentulus και άλλα επίπλαστα... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Skorpina30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
steliosΝέο Μέλος
17/01/2004, 19:21:41
Εγω ομως παρατηρω αλλα πραγματα στην ζωη μας και γενικα στο μελλον,ενωοντας οτι δεν εχουμε καμια σχεση με την δημοκρατια η την γνωση τον αρχαιων Ελληνων.Θελω να πω με απλα λογια οτι μηπως αυτη η μερα ειναι ενα 'ονειρο θερινης νυχτος' και δεν προκειται να ερθει;Εδω θα συμφωνησω με τον φιλο poet οτι δεν ηταν ηταν οι Ελληνες και οι τελειοι ανθρωποι ειχαν και τα στραβα τους.Θα μου πεις τωρα σε σχεση με αλλους τοτε λαους ηταν,αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως την περιμενεις αυτην την ημερα.Εκτος αν υποστηριζεις και εσυ την αποψη περι ελευσεως του Δια και των αλλων που θα σωσουν τους Ελληνες οποτε θα καταλαβω τη εννοεις.

17/01/2004, 23:15:26
quote:

Μήπως γνωρίζει κάποιος να μας πεί πόσες χιλιάδες σκλάβους είχαμε στην Ελλάδα όταν ήταν η κοιτίδα της δημοκρατίας;

Μήπως γνωρίζει κάποιος να μας πεί αν υπήρξε ποτέ δημοκρατία και ελευθερία γι'αυτούς τους σκλάβους;

Καλα θαταν φιλε poet, να μελετησεις λιγο για τους δουλους και τα δικαιωματα τους στην αρχαια Ελλαδα.
Προφανως ειχαν πολυ περισσοτερα δικαιωματα απο οτι σε οποιοδηποτε μερος του κοσμου εκεινη την εποχη και ειδικα απο την Ιουδαια!

Στους λογους του Δημοσθενη θα βρεις ολα τα δικαιωματα των δουλων.
Και δεν ηταν ..λιγα, τοσα μαλλιστα, που αρκετοι φτωχοι Αθηναιοι γινονταν οικιοθελως δουλοι, αρα δεν πρεπει να ηταν και ...πολυ ασχημα.
Τοσοι ησαν μαλλιστα αυτοι, ωστε αναγκαστηκε η πολιτεια να θεσπισει νομο που να το απαγορευει...
Μελετηστε παιδια, μελετηστε..

quote:
Για όσους δεν θυμούνται, ο τελευταίος χρησμός της Πυθίας :

"Είπατε τω βασιλεί, χαμαί πέσαι δαίδαλος αυλά, ουκέτι Φοίβος έχει καλύβα, ού μάντιδα δάφνην, ού παγάν λαλέουσα, αλλ'απέσβετο και λάλον ύδωρ"

Καλα, poet, δεν ντρεπεσαι να το αναφερεις αυτο δημοσια;
Γιατι δεν ειχε ο ΦΟΙΒΟΣ πλεον καλυβη;
Γιατι καποιοι καλοι χριστιανοι με περισσευμα αγαπης την καψανε!
Γιατι δεν υπηρχε η μαντιδα δαφνη;
Γιατι το ελεος των φανατικων χριστιανων την εκανε προσαναμμα για το καψιμο των ιεροφαντων!
Γιατι χαθηκε η λαλουσα πηγη;
Επειδη τα φιλευσπλαχνα χερια των χριστιανικων στιφων, ισοπεδωσαν τα ιερα και "μπαζωσανε" με αυτα την ιερη πηγη!
Αντι να κοκκινιζετε, βγαινετε και θριαμβολογειτε!
ΑΙΣΧΟΣ! ! !

Φιλε μου stelios, εκεινη η ημερα θα μεινει ονειρο θερινης νυκτος, αν δεν κανουμε τιποτα...
Βλεπω ομως οτι σιγα σιγα, τα μανικια αρχισαν να σηκωνονται...
ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ... ... ...

17/01/2004, 23:38:26
quote:
Μήπως γνωρίζει κάποιος να μας πεί πόσες χιλιάδες σκλάβους είχαμε στην Ελλάδα όταν ήταν η κοιτίδα της δημοκρατίας;

Μήπως γνωρίζει κάποιος να μας πεί αν υπήρξε ποτέ δημοκρατία και ελευθερία γι'αυτούς τους σκλάβους;

Φίλε poet, Δεν γνωρίζω πόσες χιλιάδες σκλάβους είχαμε στην Ελλάδα όταν ήταν η κοιτίδα της δημοκρατίας. Ήτανε κάμποσες. Θα προσπαθήσω να σε ευχαριστήσω λέγοντας ότι ήτανε πάρα πολλές.

Γνωρίζω επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία και ελευθερία γι'αυτούς τους σκλάβους. Για τους απογόνους τους ίσως.

Αλλά.
Για να κεντρίσω το ενδιαφέρον και σε σένα, όπως και σε άλλους που πολύ εύκολα θα πατούσαν τη πεπονόφλουδα της χριστιανικής αντίδρασης εναντίον όποιουδήποτε εκθιάσει το αρχαιοελληνικό μεγαλείο, όπως καλή ώρα εσένα που ενοχλήθηκες από τα λεγόμενα του Πασχάλη, άκου αυτό.
Ακόμα και σήμερα, όλοι όσοι δραπετεύουν από τις τριτοκοσμικές-θεοκρατικές χώρες τους και μπαίνουν ως λαθρομετανάστες στις δημοκρατικές και φιλελεύθερες χώρες της δύσης, σαν σκλάβοι ζούν και έτσι υπολογίζονται. Και όμως διακινδυνεύουν και τη δική τους ζωή αλλά κι εκείνην της οικογένειας τους προκειμένου να φτάσουν εκεί. Εκεί δηλαδή που θα ζουν σαν . . . σκλάβοι. Όπως και τότε στην αρχαία Ελλάδα. Ναι ναι . . . ήταν πολλές χιλιάδες φίλε. Πάρα πολλές Με πολλή αγάπη και . . .κατανόηση

Ελεύθερος

poetΜέλος
17/01/2004, 23:58:07
Πασχάλη, θα μπορούσα και γώ να γράψω απείρου κάλλους μπουρδολογήματα προκειμένου να σε εξαγριώσω ή να επιτεθώ εναντίον σου, αλλά να με συγχωρεί η αφεντιά σου, δεν πρόκειται να σου κάνω τη χάρη.

Με το να εξιδανικεύουμε την αρχαία Ελλάδα δεν πετυχαίνουμε τίποτα.

Αυτό που πρέπει να απομυθοποιήσουμε είναι αυτός ο θρύλος των αρχαίων ημών προγόνων που τους θυμόμαστε όταν θέλουμε και όποτε θέλουμε, παρουσιάζοντας μόνο τα θετικά τους και τα επιτεύγματά τους και αποσιωπόντας τα τρωτά τους σημεία. Άσχετο βέβαια αν αυτή η στάση μας είναι από μόνη της σκοταδιστική και αυτοαναιρεί το περίφημο πνεύμα των αρχαίων ημών προγόνων.

Περί δουλείας καλύτερα να μή μιλήσουμε διότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Και λαμβάνοντας αφορμή από την επίθεση που εξαπέλυσες κατά του Χριστιανισμού διότι θεωρείς ότι δεν ξέρω και γώ τί απειλείται ακούγοντας την αλήθεια, σου θυμίζω ότι ο Χριστιανισμός ήταν αυτός που βοήθησε στην εξάλειψη της δουλείας. Μέχρι τότε το "res" και τα σκλαβοπάζαρα καλά κρατούσαν. Τα λόγια είναι ωραία να τα λέμε, όπως είναι εύκολο να αμπελοφιλοσοφούμε. Για αυτήν την επανάσταση όμως του Χριστιανισμού που ανήγαγε τον άνθρωπο, βασανίστηκαν και πέθαναν κάτι εκατομμύρια μάρτυρες και είναι άδικο αυτοί οι μάρτυρες σήμερα να υβρίζονται από τους απογόνους τους.

Λοιπόν και για να το ξεκαθαρίσουμε μιά και καλή, είμαι πάρα πολύ περήφανους για τους αρχαίους ημών προγόνους, για το πνεύμα τους, για την παιδεία τους, για τον πολιτισμό τους, αφάνταστα, αλλά είμαι ακόμα πιό υπερήφανος διότι αυτή την ευρύτητα του πνεύματος τους την βίωναν και δεν την δίδασκαν απλά, και το απέδειξαν αποδεχόμενοι τον Χριστιανισμό. Η ειδωλολατρεία και η κουραφεξαλολογία, χάρις σ'αυτά τα ανοιχτά πνεύματα των προγόνων μας έγινε απλά μιά σελίδα στην ιστορία, δίνοντας τη θέση της στον ένα και αληθινό Θεό.

Μακάρι να τους μοιάζαμε.

poetΜέλος
18/01/2004, 00:35:17
Ελεύθερε

Η δουλεία ακόμα σε πολλά μέρη του κόσμου καλά κρατεί. Έχει βέβαια στο μεγαλύτερο μέρος της μετασχματιστεί σε οικονομική εξάρτηση, αλλά και σε άλλα είδη, όπως κοινωνική, πολιτική, μορφωτική, τεχνολογική. Ακούμε βέβαια και κατά καιρούς για δουλεμπορικά για λαθρομετανάστες, για κορίτσια της νύχτας από τις ανατολικές χώρες που αγοράζονται και πουλιούνται. Η δουλεία είναι ακόμα ζωντανή, πού όμως ... έξω απ'τον Χριστό !!!

Στην αποκάλυψη του Ιωάννη, ο Ιωάννης βλέπει τον Χριστό, που του έχει πει ότι του έχει πεί, και σκύβει και τον προσκυνάει, και ο Χριστός τον αποτρέπει, λέγοντας του "όρα, σύνδουλός σου ειμί".΄
Αυτή φίλε μου είναι η τεράστια ευλογία που έχουμε οι άνθρωποι, να είμαστε σύνδουλοι, αδελφοί του Χριστού ... "κληρονόμοι μεν Θεού, συγκληρονόμοι δε Χριστού" κατά τον Απόστολο Παύλο.

Ο Πασχάλης δεν εκθείασε το Ελληνικό μεγαλείο, υποτίμησε τους προγόνους μας που δεχτήκαν τον Χριστιανισμό. Τόση υποκρισία μιλάμε στο αρχαίο Ελληνικό πνεύμα, που το χρησιμοποιούμε όποτε και όταν θέλουμε.

Λες και δεν ήταν το ίδιο πνεύμα που δέχθηκε τον Απόστολο Παύλο στην Πνύκα.
Λες και δέν ήταν το ίδιο πνεύμα που ανέδειξε τον Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη σε έναν από τους μεγαλύτερους Αγίους της Εκκλησίας μας.
Λες και δεν ήταν τόσοι και τόσοι επώνυμοι και ανώνυμοι οι οποίοι απαρνούμενοι τους ψευδεπίγραφους θεούς, δέχτηκαν τον έναν και μοναδικό Θεό, τον Χριστό.

Πηγαίνοντας λοιπόν κόντρα σε αυτούς τους προγόνους που ήταν τα
ανοιχτά μυαλά, ο Πασχάλης αναμένει τον Φοίβο ....

Μάλλον σαν αναμονή στο 131 μου φαίνεται ...

18/01/2004, 00:57:36
quote:

Αγαπητέ ποιητή το λάθος σου είναι ότι κρίνεις την προ χριστού εποχή με τα σημερινά δεδομένα. Όσο και εάν υπήρχαν εξαίρετα πνεύματα εκείνη την εποχή αυτό δεν σημαίνει ότι οι εποχές τότε δεν ήταν βάρβαρες και
σκληρές για την μέγιστη πλειοψηφία της ανθρωπότητας. Ο Χριστιανισμός πρέσβευε την μη δουλεία διότι αφενός οι συνθήκες είχαν αλλάξει, αλλά και διότι οι πρώτοι υποστηρικτές της νέας θρησκείας ήταν τα χαμηλότερα και πιο εξαθλιωμένα στρώματα της κοινωνίας . Στο πρόσωπο της νέας Μεσσιανικής θρησκείας εναπόθεσαν τις ελπίδες τους για μία καλύτερη ζωή, και εάν αυτό δεν ήταν εφικτό , υπήρχε πάντα η προσδοκία στην μετά ζωή κρίση και τον παράδεισο…

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

18/01/2004, 01:14:27
quote:
Πασχάλη, θα μπορούσα και γώ να γράψω απείρου κάλλους μπουρδολογήματα προκειμένου να σε εξαγριώσω ή να επιτεθώ εναντίον σου, αλλά να με συγχωρεί η αφεντιά σου, δεν πρόκειται να σου κάνω τη χάρη.

Με το να εξιδανικεύουμε την αρχαία Ελλάδα δεν πετυχαίνουμε τίποτα.

. poet

Φιλε μου, ουτε να σε εξαγριωσω επιδιωκω, ουτε να επιτεθω εναντιον σου.
Μαλλιστα, αν σου επιτεθουν και προσπαθησουν να σου επιβαλλουν η να σου στερησουν το δικαιωμα να πρεσβευεις αυτο που πρεσβευεις, ασχετα αν συμφωνω μαζι σου, θα με βρεις συμπαραστατη διπλα σου.
Απο την αλλη, μη φανταζεσαι οτι ο Πασχαλης εξιδανικευει τα στραβα της αρχαιας Ελλαδας.
Οποτε θες, ειμαι εδω να σχολιασουμε και να αναλυσουμε ολα τα στραβα της αρχαιοτητας, πραγμα αλλωστε που το εχω ηδη κανει, αν παρακολουθεις τα γραφομενα μου.
Θα αποκρυψω τα αισχη της Αθηνας απεναντι στη Μηλο η στη Σαμο;
Θα εξωραϊσω την ολιγαρχικη και απανθρωπη σταση μερικων κατα ταλλα μεγαλων ανδρων της αρχαιοτητας;
'Η θα επαινεσω την εκμεταλλευση και την υποπτη εως προδοτικη σταση σε μερικες ιστορικες στιγμες, των ιερατειων της εποχης εκεινης;
Οχι φιλε μου...
Την αδικια που εγινε εναντια στον ανθρωπο, γινεται και οπου θα γινεται, θα την στηλιτευω, αδιακριτως απο οπου και αν προερχεται.
Μηπως αυτο που κανεις εσυ -το να εξωραϊζεις ολα τα εγκληματα του χριστιανισμου- το βλεπεις στους αλλους;

quote:
Αυτό που πρέπει να απομυθοποιήσουμε είναι αυτός ο θρύλος ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ που ΤΟΝ θυμόμαστε όταν θέλουμε και όποτε θέλουμε, παρουσιάζοντας μόνο τα θετικά του και τα επιτεύγματά του και αποσιωπόντας τα τρωτά του σημεία. Άσχετο βέβαια αν αυτή η στάση μας είναι από μόνη της σκοταδιστική και αυτοαναιρεί το περίφημο πνεύμα ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

Μηπως αυτο κανεις, οπως φαινεται στο "διορθωμενο" κειμενο σου;
quote:
Περί δουλείας καλύτερα να μή μιλήσουμε διότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
Εχεις δικιο να μη μπορεις να μιλησεις, γιατι εχεις και ΕΣΥ ευθυνη για τα απειρα εγκληματα του χριστιανισμου, αφου δεχεσαι οτι τα εγκληματα των "πατερων" σου βαρυνουν και σενα (αμαρτιες γονεων -προπατορικο αμαρτημα!).
Διαβασε τον Σαουλ για τη δουλεια και μετα ελα να τα πουμε.
Για να μην κουραζεσαι, τα δωρεαν φροντιστηριακα μαθηματα του Σβαμπε ειναι στο τοπικ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ vs ΠΑΥΛΟΣ, ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΑ...
quote:
σου θυμίζω ότι ο Χριστιανισμός ήταν αυτός που βοήθησε στην εξάλειψη της δουλείας.
Μαλλον αστειευεσαι...
Τη δουλεια των μαυρων την εκαναν Κινεζοι και οχι χριστιανοι με τις ευλογιες της χριστιανικης εκκλησιας. (Αν το ψαξεις καλυτερα, θα ανακαλυψεις και κατι καρδιναλιους δουλεμπορους!)

Απο την μερα της επιβολης του χριστιανισμου, ολη η ιστορια ειναι γεματη εγκληματα, διωξεις, σφαγες, αιμα και ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!
Αν ειναι αυτη η αληθεια φιλτατε, αστο, δεν θα παρουμε!!!
Ποια αλλη θρησκεια, ποιο αλλο δογμα εχει εγκληματισει τοσο απεναντι στον ανθρωπο φιλε μου;
Αυτη ειναι η αληθεια και η αγαπη;
Ρωτα τους Ελληνες εθνικους, ρωτα τους ινδιανους της Αμερικης, ρωτα τα μυριαδες θυματα της ιερας εξετασης να σου περιγραψουν την χριστιανικη αγαπη και αληθεια.
Αυτοι την ενοιωσαν πολυ καλα!!!

quote:
Για αυτήν την επανάσταση όμως του Χριστιανισμού που ανήγαγε τον άνθρωπο
Μαλλον απο αλλον πλανητη κατεβηκες...
Ο χριστιανισμος ανηγαγε τον ανθρωπο..!..!..!
Μηπως το ανηγαγε για σενα σημαινει, "εξευτελισε;"
quote:
Λοιπόν και για να το ξεκαθαρίσουμε μιά και καλή, είμαι πάρα πολύ περήφανους για τους αρχαίους ημών προγόνους, για το πνεύμα τους, για την παιδεία τους, για τον πολιτισμό τους, αφάνταστα, αλλά είμαι ακόμα πιό υπερήφανος διότι αυτή την ευρύτητα του πνεύματος τους την βίωναν και δεν την δίδασκαν απλά, και το απέδειξαν αποδεχόμενοι τον Χριστιανισμό.
Ε, δεν μπορει!!! Εδω δουλευομαστε!!!
Οι προγονοι μας αποδεχτηκαν τον χριστιανισμο;;;
Φιλε μου, ξαναγυρνα στο Λυκειο και ξαναδιδαξου βυζαντινη ιστορια, να καταλαβεις πως αποδεχτηκαν...
Μεσα σε κλιμα χριστιανικης αγαπης και ελευθεριας, ειχαν να επιλεξουν τελειως ελευθερα και αβιαστα, να γινουν αν θελουν χριστιανοι η να βασανιστουν και να πεθανουν. Και τα παιδια τους βεβαια δεν θα δικαιουνταν τιποτα απο την περιουσια τους, την οποια επαιρνε η εκκλησια για να συνεχισει το μεγαλο ανθρωπιστικο εργο της κατηχησης...
quote:
Η ειδωλολατρεία και η κουραφεξαλολογία, χάρις σ'αυτά τα ανοιχτά πνεύματα των προγόνων μας έγινε απλά μιά σελίδα στην ιστορία, δίνοντας τη θέση της στον ένα και αληθινό Θεό.

Η ειδωλολατρεια -που εσυ νομιζεις φιλε μου- γεννησε και δημιουργησε πολιτισμο.
Ενω η θρησκεια του αληθινου χριστου-θεου, θανατωσε και κατεστρεψε τον πολιτισμο...

Δεν σε κατακρινω ομως φιλε μου...
Και γω καποτε ετσι ημουν οπως εσυ...
Ξερω τι ειναι να εισαι δογματισμενος...
Οτι και να σου λενε, δεν ακους τιποτα...

18/01/2004, 01:53:18
quote:
Η δουλεία ακόμα σε πολλά μέρη του κόσμου καλά κρατεί. Έχει βέβαια στο μεγαλύτερο μέρος της μετασχματιστεί σε οικονομική εξάρτηση, αλλά και σε άλλα είδη, όπως κοινωνική, πολιτική, μορφωτική, τεχνολογική. Ακούμε βέβαια και κατά καιρούς για δουλεμπορικά για λαθρομετανάστες, για κορίτσια της νύχτας από τις ανατολικές χώρες που αγοράζονται και πουλιούνται. Η δουλεία είναι ακόμα ζωντανή, πού όμως ... έξω απ'τον Χριστό !!!

Μόλις επανήλθε ο . . . Χριστός στην ορθόδοξη Ρωσσία, άρχισαν να αγοράζουν και να πωλούν κορίτσια. Και εκεί και σ όλα τα άλλα χριστιανικά κράτη. Κατά τ' άλλα ο Χριστιανισμός, με την αποδοχή του οποίου οι πρόγονοι μας απόδειξαν την ευρύτητα του πνεύματος τους όπως λες, . . . . . εμ . . . . . πως το είπες εκεί με τη δουλεία;

Ελεύθερος

poetΜέλος
18/01/2004, 09:16:01
Μόλις επανήλθε ο . . . Χριστός στην ορθόδοξη Ρωσσία, άρχισαν να αγοράζουν και να πωλούν κορίτσια. Και εκεί και σ όλα τα άλλα χριστιανικά κράτη. Κατά τ' άλλα ο Χριστιανισμός, με την αποδοχή του οποίου οι πρόγονοι μας απόδειξαν την ευρύτητα του πνεύματος τους όπως λες, . . . . . εμ . . . . . πως το είπες εκεί με τη δουλεία;

Ελεύθερε, είναι πάρα πολύ εύκολο να κάνουμε γενικεύσεις, εύκολο γιατί έτσι μπορούμε να βρίσκουμε έρισμα σε ότι πιστεύουμε ως ορθό.

Λές "μόλις επανήλθε ο Χριστός στην Ορθόδοξη Ρωσία", μα έλειψε ποτέ ο Χριστός από την Ορθόδοξη Ρωσία?

Δεν είναι ο Χριστός κατά την Ορθόδοξη πίστη "πανταχού παρόν";

Από ποιούς εμποδίζονταν ο Χριστός δηλαδή μέχρι το 1989, από τα Σοβιέτ ή από την κομσομόλ;

Λές "Ορθόδοξη Ρωσία", άλλη μιά γενίκευση στην οποία αρέσκεται κατά κόρον και η "κατα κόσμον εκκλησία".

Είναι δυνατόν ένα κράτος να είναι Ορθόδοξο; Να είναι Χριστιανικό;

Ο Χριστιανισμός είναι απλά η πορεία του ανθρώπου στη θέωση, τί σχέση έχει με κράτη; Είναι "προσωπικός δρόμος".

Είναι θεανθρωποκεντρικός διότι απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους με κέντρο τον Χριστό.

Μπορεί ένα κράτος να είναι Χριστιανικό; Δηλαδή τί, το κράτος πορεύεται προς τον Χριστό; Αυτό άσε να το ισχυρίζεται ο Χριστόδουλος. Πάντως ουδεμία σχέση έχει η θέση αυτή με τον Χριστιανισμό.

Το έργο του Χριστιανισμού και ο σκοπός του είναι σωτηριολογικός, να σώσει τον άνθρωπο "προσωπικά", να μας ανάγει σε "Θεό κατά χάρη". Όχι να κάνει ταμείο κάθε βράδυ και να λέει πόσα εκατομμύρια Χριστιανοί υπάρχουν στον κόσμο; xx, άρα καλά τα πήγαμε σήμερα. Αυτό είναι εντελώς ξένο με τον Χριστό. Το ότι παρεισέφρυσαν στοιχεία και χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν το Χριστό για διαφόρους λόγους, είτε πολιτικούς είτε εξουσίας είτε οικονομικούς είτε οτιδήποτε άλλο δεν ευθύνεται γι'αυτό ο Χριστιανισμός. Ίσως μέρος της ευθύνης έχει το ιερατείο που δεν στάθηκε αντάξιο των πιστεύω του, μάλλον έχει, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα.

Ας επανέλθω όμως στο θέμα που έβαλες. Πρόσεξε πού είναι το λάθος στο συλλογισμό σου.

Στη Ρωσία η κρατούσα θρησκεία είναι η Ορθοδοξία επομένως όλοι οι Ρώσοι είναι Ορθόδοξοι.

Στη Ρωσία ακμάζει η πορνεία και η εμπορία κοριτσιών.

Άρα Ρώσοι Ορθόδοξοι εμπορεύονται κορίτσια.

Είναι τόσο προφανή τα λάθη και οι γενικεύσεις στο συλλογισμό, που εάν χρειαζόταν να εξηγήσω το προφανές, θα υποτιμούσα πνευματικά και εσένα, και τους συντρόφους που θα διαβάσουν αυτό το κείμενο.

poetΜέλος
18/01/2004, 09:59:04
Πασχάλη, γράφεις :
"Απο την αλλη, μη φανταζεσαι οτι ο Πασχαλης εξιδανικευει τα στραβα της αρχαιας Ελλαδας.
Οποτε θες, ειμαι εδω να σχολιασουμε και να αναλυσουμε ολα τα στραβα της αρχαιοτητας, πραγμα αλλωστε που το εχω ηδη κανει, αν παρακολουθεις τα γραφομενα μου."

Δεν φαντάζομαι τίποτα διαφορετικό από αυτά που γράφονται στα μηνύματά σου και στα μηνύματα των υπολοίπων. Το να αναζητήσω παλιότερα μηνύματά σου ώστε να μορφώσω πληρέστερη γνώμη για σένα μου είναι και πολύ δύσκολο, καθ'όσον τα μηνύματά σου είναι πάνω από τρακόσα τόσα, αλλά και το search μου είναι λίγο άβολο και δεν το χρησιμοποιώ. Αρκούμαι λοιπόν σ'αυτά που γράφεις.

Μηπως αυτο που κανεις εσυ -το να εξωραϊζεις ολα τα εγκληματα του χριστιανισμου- το βλεπεις στους αλλους;

Αυτό πραγματικά με ενδιαφέρει!!

Ναί έ; Με είδες να εξωραίζω τα εγκλήματα του Χριστιανισμού έτσι;

Είσαι σίγουρος για τις προθέσεις μου;

Διότι εγώ έχω την εντύπωση ότι από άλλους λόγους βρίσκομαι στο forum και μάλιστα να στους παραθέσω και αν θέλεις τους δέχεσαι και άν θέλεις όχι.
1. Αναγκάζομαι να είμαι πολλές ώρες στο σπίτι και δεν έχω τί να κάνω και μπαίνω στο net.
2. Τα θέματα του esoterica με ενδιαφέρουν και με απασχολούν.
3. Το να διαβάζω διαφορετικές απόψεις σε θέματα που με απασχολούν με βοηθάν στο να σκέφτομαι με διαφορετική δυναμική.

Λοιπόν Πασχάλη, νομίζω ότι μάλλον έκανες λάθος εδώ, δεν θέλω ούτε να προπαγανδίσω υπέρ του Χριστιανισμού ούτε να πλαστογραφήσω ούτε να συγκαλύψω τίποτα ούτε να κάνω προσηλυτισμό. Άλλωστε δεν επιθυμώ να κάνω άλλους ανθρώπους σαν τα μούτρα μου που κατά καιρούς ούτε καν τα αντέχω.

Αυτό που έχω καταλάβει μέχρι τώρα στη ζωή μου και το βιώνω είναι ότι άλλο πράγμα ο Χριστός και άλλο αυτό "το κατάντημα" που βλέπουμε σήμερα τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Ο πόνος μου φίλε μου είναι ότι δεν ακούγεται ό "πραγματικός λόγος του Χριστού".

Ο πόνος μου είναι ότι πολλοί λίγοι άνθρωποι πλέον προσπαθούν να ζήσουν σύμφωνα με τον τρόπο που μας δίδαξε "Αυτός".

Και είναι διπλός ο πόνος, διότι από τη μιά πολεμάται ο Χριστός από αυτούς που δεν επιθυμούν να τον ακολουθήσουν, και από την άλλη πολεμάται από αυτούς που δηλώνουν ότι τον ακολουθούν.

Σε αυτόν τον πόλεμο, ο ένας εχθρός του Χριστού δίνει έρεισμα στον άλλον, αλλά ο στόχος είναι ένας, η απόκρυψη της μόνης αλήθειας που είναι ο Χριστός.

Αυτό είναι το σημείο που με πονά και με τρελλαίνει. Γι'αυτό και κατά καιρούς και μόνο επιλεκτικά, τουλάχιστον εγώ, γράφω κάποια μηνύματα.

Περί των άλλων θεμάτων που αναφέρεσαι όπως "ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ vs ΠΑΥΛΟΣ" επειδή κάνεις αναφορά και στο Schwabe, θα σου πώ ότι αντάλλαξα μερικά μηνύματα στο "Τί εστί Θεάνθρωπος;" επειδή όμως δεν είδα έδαφος για γόνιμο διάλογο, παρά μόνο φτηνά copy paste, επιλεκτικές και αυθαίρετες ερμηνείες, αερολογίες, έλλειψη επιστημονικής προσέγγισης, αποφατικότητα, έλλειψη διαλεκτικής, επιλεγμένες παρακάμψεις και παραλήψεις, αλλαγή του θέματος στη συζήτηση και απλή συνθηματολογία, είδα ότι δεν πρόκειται περί γόνιμης συζήτησης αλλά περί απλής ανάλωσης οπότε είπα να μην πάρω.

Όσο για τα συμπεράσματά σου ... πάντα δικά σου είναι ... μπορώ να ζήσω και έτσι.