ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πιστεύετε στο Θεό? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πιστεύετε στο Θεό? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

χρυσος Κλωνος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Deva_ParinitoΜέλος
03/09/2005, 13:43:28
quote:
Πάντως για ολοκληρωμένο άτομο πολύ γρήγορα ξεχνάς τις αποφάσεις σου... στην προηγούμενη σελίδα δήλωσες ότι δεν θα ξαναγράψεις σε αυτό το θέμα... τς τς τς... μήπως είναι αλτσχαϊμέρ?

quote:
μήπως τα πέρασες για θαυμαστικά (δεν έρχεται μόνο του το γήρας)..

quote:
ζήλια, κακία, απογοήτευση, απελπισία, μικρότητα, έπαρση, άγνοια... ξέρεις εσύ...

quote:
Η Γνώση δεν είναι για τα σκουπίδια... αν Την είχες έστω και ελάχιστη θα το ήξερες...

Γελάω και κλαίω με σένα. Μην κοιτάς τις δηλώσεις μου μπούφε. Μπορώ να κάνω ότι θέλω με σένα...

Έγινε, τα λέμε...

Υ.Γ Στο ξαναλέω. Το θέμα σου είναι για τα μπάζα. Ψάχνεις να βρεις αν πιστεύουμε στο Θεό ? Βρες τον πρώτα, φέρ' τον μου εδώ και θα τον προσκηνήσω. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, πάψε να τον ενοχλείς.

Α! ξέχασες να με αποκαλέσεις "φίλτατο". Αλήθεια, ξέρεις τι σημαίνει η λέξη ? Έτσι και το βρεις, βρήκες και τον Θεό...

Edited by - Deva_Parinito on 03/09/2005 13:59:07

dimitris2Μέλος
03/09/2005, 22:27:01
quote:

Και αν αυτός ο ληστής που από τα 12 του χρόνια ήταν εθισμένος στην ηρωίνη αυτοκτονούσε, θα είχε ευλογηθεί;;;
Θα μπορούσε αυτό που αφήνεις να εννοηθεί, να λειτουργήσει ως άλλοθι, ώστε να δικαιολογηθεί η αυτοκτονία;;;

Αν αυτοκτονούσε δεν θα ήταν ο ίδιος άνθρωπος αλλά άλλος.
Ο ληστής γατζώθηκε στη ζωή και δεν την άφηνε με τίποτα.
Και που πέθαινε είπε, "μνήσθητί μου , εν τη βασιλεία σου". Πίστευε δηλαδή ότι δεν θα πεθάνει αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει.

Αν είχε αυτοκτονήσει φυσικά και δεν θα προλάβαινε να "ευλογηθεί".
Κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του ληστή και να μας περιγράψει τις χιλιάδες σκέψεις που είχε την ώρα που πέθαινε στο σταυρό.

Ίσως να είδε δίπλα του τη ζωή, και κάτω από το σταυρό την υποκρισία.
Ισως να τον άγγιξαν τα αποθέματα ενέργειας του Ιησού και να κατάλαβε τι είναι ο φυσιλογικός άνθρωπος.

Ελεγαν οι σούφι ότι η κόλαση από τον παράδεισο απέχει μια τρίχα, ένα βλέμμα.

Ένα βλέμμα ξεχωρίζει τον άγιο από τον αμαρτωλό που π.χ. ο ένας βλέπει το γκομενάκι σαν φίλη και ερωτικά και ο άλλος σαν εμπόρευμα να βγάλει 5 φράγκα παραπάνω ή σαν δούλη έτσι για να έχει κάτι να δέρνει.

quote:

Τι είναι αυτό που «επιτρέπει» σε αυτόν τον άνθρωπο να εγκληματήσει αλλά όχι να αυτοκτονήσει;;;

Αυτό που του επιτρέπει να εγκληματήσει είναι η επιβίωση.
Αυτό που απαγορεύει στους πολλούς να αυτοκτονήσουν είναι οι ενοχές γιατί ξέρουν καλά την αμαρτία τους.
Αυτοί είναι οι αυτόχειρες γιατί βλέπουν στον θάνατο την απολύτρωση και όχι στη ζωή. Αλλά...

ZephyrΜέλος
04/09/2005, 17:10:37

quote:
Ψάχνεις να βρεις αν πιστεύουμε στο Θεό ? Βρες τον πρώτα, φέρ' τον μου εδώ και θα τον προσκηνήσω. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, πάψε να τον ενοχλείς.

Γιατί δεν κάνεις και συ μια προσπάθεια;
Όλα έτοιμα τα περιμένεις;
Πρώτα ψάξε και μετά κάνε τον έξυπνο.Άντε γιατί τελευταία μαζεύτηκαν πολλοί άσχετοι που το παίζουν σχετικοί και δεν μπορούν να δούν πέρα από την μύτη τους.
Φιλικά πάντα...

04/09/2005, 20:34:13
ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Αυτή είναι η φιλοσοφική ερμηνεία.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ερμηνεία.

Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ξεκινάει από τον Θεό (άκτιστο, ακατάληπτο, αναπόδεικτο), φτάνει στον κόσμο και στον άνθρωπο (τα κτιστά).

Ο φιλόσοφος ξεκινάει με τον άνθρωπο.

Η επαφή μεταξύ του ανθρώπου και του θεού είναι η αντίληψη. Δεν υπάρχεις, δεν υπάρχει θεός. Υπάρχεις, υπάρχει θεός. Τόσο απλά.

Αν βρίσεις τον θεό, βρίζεις τον εαυτό σου. Αν ευχαριστήσεις το θεό, ευχαριστείς τον εαυτό σου. Ποτέ όμως ο θεός δεν θα σου κάνει τίποτα. Γιατί τίποτα δεν μπορείς να τον κάνεις και συ. Θες τον θεό γιατί υπάρχεις. Σε θέλει και ο θεός γιατί υπάρχει.

Και ο νοών νοείτω……….

dimitris2Μέλος
05/09/2005, 01:17:05
quote:

Η επαφή μεταξύ του ανθρώπου και του θεού είναι η αντίληψη. Δεν υπάρχεις, δεν υπάρχει θεός. Υπάρχεις, υπάρχει θεός. Τόσο απλά.

Δεν το κατάλαβα.
Δηλαδή ο υλιστής δεν είναι άνθρωπος? δεν υπάρχει?
05/09/2005, 02:07:06
Καποιο γνωστο προσωπο των Αθηνων που εδειχνε υποκριτικο ενδειαφερον προς τους θεους, ρωτησε τον Διογενη αν πιστευε.
Μα φυσικα και πιστευω, απαντησε ο Διογενης. Αφου και σενα σε θεωρω εχθρο των θεων.

Ολη τη μερα ψελνω,πανω στο δενδρο!

nikostheaterΜέλος
05/09/2005, 04:23:21
quote:
Μια απλή ερώτηση:

Μπορεί ο - Παντοδύναμος - Θεός να φτιάξει μιά πέτρα τόσο μεγάλη, που να ΜΗΝ μπορεί να την σηκώσει?

Απαντήσεις ευπρόσδεκτες...

Φιλικά!

Οταν φτανεις στο σημειο να χλευαζεις ακομα και τον Θεο,που απο οτι βλεπω δεν βαζεις το μυαλο σου να σκεφτει γιατι πρεπει να Τον σεβαστεις,τοτε δεν αξιζεις απαντηση.
Οταν αρχισεις να σεβεσαι τοτε ευχαριστως να απαντηθουν τα ερωτηματα σου.
MoiraidaΝέο Μέλος
05/09/2005, 10:36:20
«Ένας γέρος, αναλφάβητος Άραβας, προσευχόταν με τόση ζέση κάθε βράδυ, ώστε ο πλούσιος αρχηγός του μεγάλου καραβανιού αποφάσισε να τον καλέσει:
-Γιατί προσεύχεσαι με τόση πίστη;
Πως γνωρίζεις ότι ο Θεός υπάρχει αφού δεν ξέρεις καν να διαβάζεις;
-Και βέβαια ξέρω να διαβάζω. Διαβάζω όλα όσα γράφει ο Μεγάλος Ουράνιος Πατέρας.
-Πως δηλαδή;
Ο υπηρέτης εξήγησε ταπεινά:
-Όταν εσείς, κύριε, λαμβάνεται ένα γράμμα από ένα άτομο που είναι απόν, πώς αναγνωρίζετε ποιος το έγραψε;
-Από το γραφικό χαρακτήρα.
-Όταν λαμβάνετε ένα κόσμημα, πώς γνωρίζετε ποιος το έφτιαξε;
-Από τη σφραγίδα του χρυσοχόου.
Όταν ακούτε βήματα ζώων γύρω από τη σκηνή, πώς ξέρετε αν ήταν πρόβατο, άλογο ή βόδι;
-Από τα χνάρια, απάντησε ο αρχηγός, κατάπληκτος από τις ερωτήσεις.
Ο γέρος πιστός τον κάλεσε να βγει από την σκηνή και του έδειξε τον ουρανό.
-Κύριε, τα πράγματα που είναι γραμμένα εκεί πάνω, αυτή η έρημος εδώ κάτω, τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται να έχει σχεδιαστεί ή γραφτεί από ανθρώπινα χέρια.

Edited by - Moiraida on 05/09/2005 10:37:57

05/09/2005, 15:45:02
quote:

εγώ θα το διατύπωνα διαφορετικά στο υπάρχεις / υπάρχει κι ο Θεός συνδετικός κρίκος είναι η συνείδηση και όχι η αντίληψη...

γιατί πως θα μπορούσε η ανθρώπινη αντίληψη να συλλάβει την ύπαρξη του Θεού στο σύνολο της?

Galadriel

in God we trust

05/09/2005, 16:56:45
quote:

γιατί πως θα μπορούσε η ανθρώπινη αντίληψη να συλλάβει την ύπαρξη του Θεού στο σύνολο της?

μόνο με αυτό τον τρόπο...

quote:

-Κύριε, τα πράγματα που είναι γραμμένα εκεί πάνω, αυτή η έρημος εδώ κάτω, τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται να έχει σχεδιαστεί ή γραφτεί από ανθρώπινα χέρια.

μήπως για να "καταλάβει" κάποιος τον θεό πρέπει να αφήσει τα βιβλία και τις γνώσεις του στην ακρή και να κοιτάξει γύρω του και μέσα του?

.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως