- Τελευταιες πολιτικες εξελιξεις - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Αναρωτιεμαι σε ποιους εχουμε αφησει τα ηνια για να κατευθυνουν τη χωρα μας
Σε αυτους που μολις ερχεται η περιοδος των εκλογων κανουν τα παντα για να παραμεινουν στην εξουσια και προβαλονται 23 ωρες το 24ωρο απο τα Μ.Μ.Ε. για να επιτευχθει η πλυση εγκεφαλου που θελουν να κανουν στον Ελληνικο λαο
Μεσα απο τα παραθυρα των δελτιων ειδησεων βλεπω τους πολιτικους των κομματων να μαλωνουν και στο νου μου ερχεται η λαικη παροιμια <<μαλωναν δυο γαιδαροι σε ξενο αχειρωνα>>
Ποιοι ειναι ολοι αυτοι οι ξερολες που αμολανε τα ξυλινα λογια χωρις ουσια ... που πραγματευονται το μελλον της Ελλαδος ;
Η συντριπτικη πλεοψηφια τους ειναι ανθρωποι χωρις πνευματικοτητα , ιδανικα ( το μονο ιδανικο που ασπαζονται ειναι το χρημα ) , αυτογνωσια ( αμα την ειχαν δεν θα κοροιδευαν 10 000 000 ανθρωπους ) και οραμα ( εκτος αν θεωρειτε οραμα η ελλαδα να αποτελει αποκοια της Αμερικης )
Ουτε μια υποτυπωδη ευαισθησια δεν εχουν απεναντι στη φτωχολογια και στα γεροντακια
Το μονο που ξερουν να κανουν καλα ειναι να δινουν ψευτικες υποσχεσεις , να παραμυθιαζουν και να κλεβουν τον ελληνα πολιτη
Το μονο παντως που μπορω να κανω οταν βλεπω τις συγχρονες πολιτικες εξελιξεις (οταν λεω συγχρονες εννοω της τελευταιας 50ετιας) ειναι να γελαω αν και θα επρεπε να κλαιω ... Μου φαινεται απιστευτο να μην μπορει να αντιλιφθει ο ελληνικος λαος
οτι ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΚΡΑΤΕΙΤΑΙ , ολοι οι απογονοι των πολιτικων εχουν γινει και αυτοι με τη σειρα τους πολιτικοι και αυτο θα συνεχιστει και στο μελλον ... Παραδειγματα νομιζω ειναι περιττο να αναφερω
Τι σκ@@@@ δημοκρατατια εχουμε ; Που την ειδαν τη δημοκρατια ; Ολιγαρχια εχουμε ... Μας κυβερνανε 50 οικογενειες
2 κομματα συγκεντρωνουν το 90% των ψηφων του Ελληνικου πλυθησμου ...
αλλα αναλογιστητε ... τι το νοιαζει πιο πολυ το μεσο ελληνα ; να σταθουμε ανταξιοι εμεις οι Ελληνες στη τεραστια κληρονομια που κουβαλαμε και να βρουμε τη χαμενη αιγλη μας ή να ψηφισει το κομμα με το οποιο θα εχει βησμα για να εξασφαλισει δουλεια στον εαυτο του η στη καλομαθημενη κορουλα του
Το μονο που εχω να πω για το σημερινο πολιτικο σκηνικο ειναι ντροπη και αισχος και δυστυχως αυτο το πολιτικο σκηνικο δεν το βλεπω να αλλαζει στο αμμεσο μελλον
Δε ριχνω ομως μονο το φταιξιμο στους πολιτικους μας
"Η ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ. ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ"
Εμεις ειμαστε αυτοι που εκλεγουμε καθε τεσσερα χρονια τους αντιπροσωπους μας στη βουλη και εμεις εχουμε το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης
Αυτο που με καιει και τα γραφω ολα αυτα ειναι το οτι δεν μπορω να βλεπω τη χωρα μου σε αυτη τη κατασταση
πλεον ειμαστε μια χωρα που δεχεται μαζικη εισβολη λαων στα εδαφη της , ενα πολυπολιτισμικο κρατος που γενναει λιγο ενω οι αλλοι λαοι που βρισκονται στα εδαφη της γεννανε σε ρυθμους κουνελιων
Μια χωρα που κανει συνεχως υποχωρησεις σε Τουρκους , Αλβανους , Βουλγαρους , "Μακεδονες"(γιατι πλεον ετσι λεγονται)
και Αμερικανους
Μια χωρα που κοντευει να χασει τη ταυτοτητα της αφου η νεολαια της ειναι κλασσικα αμερικανακια και στο πνευμα και στο τροπο ζωης
Μια χωρα που η οικονομια της παρακμαζει και εχει τους περισσοτερους ανεργους στην Ευρωπη
Μια χωρα που οι πολιτικοι της ειναι βουτηγμενοι στη διαπλοκη και στα ρουσφετια
Μια χωρα που που που που που ... μπορω να συνεχισω να γραφω για ωρες
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΛΥΣΗ , ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ
Πως θα επιτευχθει αυτο ;
Εγω παιδια βλεπω το τελος του εθνους μας να πλησιαζει και μαλιστα ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ
Κατι πρεπει να κανουμε , με καποιο τροπο πρεπει να ξυπνησουμε
οσο ειναι καιρος , οσο εχουμε ακομα περιθωρια
Υ.Γ.
Επειδη δεν ειμαι μηδενιστης δεν θεωρω ολους τους βουλευτες μας , οσα τους φορτωσα παραπανω , εχω ξεχωρισει απο τους 300 καμια 20αρια που ειναι αξιολογοι και προπαντως βαζουν το συμφερον του εθνους πανω απο τα προσωπικα συμφεροντα
Τελος για τυχων παρεξηγησης δεν εχω σκοπο τη κατευθυνση του αναγνωστη προς καποια συγκεκριμενη παραταξη!
'Το μονο που ξερω ειναι πως δεν ξερω τιποτα'
Εγώ θα μπω όμως μέσα (και εύχομαι να το κάνουν και άλλοι) γιατί έχω κάποια πράγματα να πώ.
Όλα όσα λές είναι σωστά.
Ζούμε σε απατηλό πολιτικό περιβάλλον.
Συνήθως λέμε πολιτικοποιημένο άτομο αυτόν που ανακατεύεται με τα κόματα ,τις κλαδικές, ή αυτόν που κάνει πολιτικές συζητήσεις...κλπ.
Κάναμε το λάθος και ανάγαμε την πολιτική σε ύψιστη σφαίρα διανόησης.
Λάθος.
Συγχέουμε την Δημοκρατία με τον κοινοβουλευτισμό.
Λάθος.
Έχει κάποια δύναμη ο λαός , ή το παρόν σύστημα του έχει δέσει τα χέρια;
ΟΈλληνας ψηφοφόρος είναι δέσμιος μιάς πολύ περιορισμένης επιλογής.
Όλο το σύστημα είναι φτειαγμένο για να κάνουν κουμάντο οι 5-10 οικογένειες άσχετα με το πιό κόμα εκλεγεί.
Την αδιαφορία , τον ενδοτισμό, και την υποχωρητικότητα την βαφτίσανε Ρεαλ Πολιτίκ.
Τον Ραγιά τον ονομάζουν "Συνετό"
Τον καινοτόμο "αεροβάτη"
Τον δειλό "υπεύθυνο"
Όποιος βγαίνει απο το μαντρί τον τρώει ο λύκος.
Δηλαδή έχουμε μιά ουσιωδέστατη αλλά έντεχνα καλυμένη τρομοκρατία.
Άς σκεφτούμε μόνο πως θα ήταν να μήν υπήρχαν κόματα και παρατάξεις αλλά μόνο υπεύθυνοι πολίτες με μόνο μέλημα το καλό του λαού και του τόπου.
Ας σκεφτούμε πως θα ήταν όλοι οι κυβερνήτες της χώρας να έβγαιναν με κλήρο άρα όλοι να ήταν υποψήφιοι και εν δυνάμει κυβερνήτες.
Ας σκεφτούμε πόσο υπέύθυνοι και ενημερωμένοι θα ήμασταν όλοι τότε.
Σκεφτείτε τον πονοκέφαλο Άγγλων Αμερικάνων κλπ, που δεν θα ήξεραν ποιόν να πρωτοπλευρίσουν απο τα 4.000.000 των Ελλήνων (εννοείται ενήλικων , τουλάχιστον μέσης εκπαίδευσης , αρτιμελών και υγειών ψυχικά και σωματικά , Ελλήνων πατρός τε και μητρός).
Για να έχεις απαιτήσεις πρέπει να επωμίζεσαι και ευθύνες.
Σήμερα ο Έλληνας καμμία ευθύνη δεν έχει , και γι`αυτό δεν τον ακούει κανένας όταν απαιτεί.
Κανένας δεν θα διδάξει στον Έλληνα πολιτική.
Έχει το ιστορικό δικαίωμα στην αληθινή Δημοκρατία , και καλείται να την ασκήσει άλλη μιά φορά.
Φτάνει επιτέλους μ`αυτό το σύστημα που παράγει Ραγιάδες.
quote:
Εμεις ειμαστε αυτοι που εκλεγουμε καθε τεσσερα χρονια τους αντιπροσωπους μας στη βουλη και εμεις εχουμε το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης
Γεια σου φιλε μου.Συμφωνω σε πολλα που λες αλλα πρεπει να ξερεις
οτι δεν ευθυνεται μονο ο απλος πολιτης που μαλλον εχει το μικροτερο
μεριδιο ευθυνης.Μην τα φορτωνουμε ολα στο κοσμο και μην ισοπεδωνουμε
τα παντα.
Οταν τα καναλια της τηλεορασης που ελεγχονται απο
την Κυβερνηση προπαγανδιζουν και παρουσιαζουνε μια ψευτικη πραγματικοτητα ειναι λογικο πολυς κοσμος να δουλευεται.Δεν μπορουν
ολοι οπως εσυ που μπορει να εισαι καπως προχωρημενος σε σχεση με τον μεσο πολιτη να φιλτραρουν αυτα που ακουνε στην τηλεοραση.Ο γεροντακος συνταξιουχος οταν ακουει π.χ τον καθε Σημιτη να του υποσχεται
ενα σημαντικο κατωτατο οριο συνταξης,λογικο ειναι να δουλέυεται.Το ξερω διοτι και ο δικος μου παππους πιστεψε στις ψευτικες υποσχεσεις
του Σημιτη.
Δυστυχως τα Μ.Μ.Ε κανουν πλυση εγκεφαλου στους περισσοτερους πολιτες.
quote:
Μια χωρα που κανει συνεχως υποχωρησεις σε Τουρκους , Αλβανους , Βουλγαρους , "Μακεδονες"(γιατι πλεον ετσι λεγονται)
και Αμερικανους
Η ΕΛΛΑΔΑ φιλε μου ειναι μικρη χωρα και μαγκιες δεν μπορει να κανει. Πρεπει να κοιταει τα εθνικα της συμφεροντα της.Που σημαινει οτι δεν μπορει να μην κανει καποιες υποχωρησεις διοτι αν δεν τις εκανε θα τιθονταν σε κινδυνο τα εθνικα της
συμφεροντα.Και μην ξεχνας οτι η οικονομια μας εξαρταται σε πολυ μεγαλο βαθμο και απο ξενες παροχες.
quote:
Μια χωρα που κοντευει να χασει τη ταυτοτητα της αφου η νεολαια της ειναι κλασσικα αμερικανακια και στο πνευμα και στο τροπο ζωης
Κοιταξε φιλε,καμια ταυτοτητα δεν κινδυνευουμε να χασουμε.Φιλε μου
ξεφυγε λιγο απο αυτα τα γραφικοτητες.Αν μεινουμε στην μωρουδιστικη λογικη
Πατρις-θρησκεια-οικογενεια,το εθνος μου κ.λ.π δεν θα προχωρησει ποτε η κοινωνια.
Τα ουσιωδη προβληματα που πρεπει να αντιμετωπιστουν ειναι η ανεργια,ακριβεια,
εγκληματικοτητα,ξενοφοβια,κοινωνικες ανισοτητες που γεννανε πολλες φορες εγκληματικοτητα και τρομοκρατια κ.λ.π.
Πολυ ευκολα
κρινεις ολη την νεολαια.Φυσικο ειναι να αντιγραφει ο καθε λαος ξενοφερτα
στοιχεια,άλλα απο αυτα ειναι καλα και πολλα ειναι κακα.Δηλαδη αυτο σε πειραζει;
Δεν σε πειραζει ο εθνικισμος,η ξενοφοβια,η θρησκοληψεια, τα οποια ειναι φαινομενα
που παρατηρουνται και στην Ελλαδα;Και φυσικα για αυτα την μεγαλυτερη
ευθυνη εχει η Κυβερνηση η οποια δεν ειχε μια σωστη μεταναστευτικη πολιτικη και αδιαφορησε για την Παιδεια που δυστυχως κατασκευαζει
ρομποτ στην Ελλαδα.Η παιδεια οφειλει να εχει στοχο
την διερευνηση των πνευματικων οριζοντων του μαθητη και την καλλιεργεια
της κριτικης σκεψης.Αλλα δυστυχως απο τα σχολεια αρκετοι μαθητες βγαινουν
ημιμαθεις και θρησκοληπτοι χωρις να γνωριζουν τιποτα για τις αλλες
θρησκειες και παραδοσεις ξενων λαων.
Τελεια κοινωνια την οποια θελουμε δεν θα υπαρξει ποτε,για να γινει αυτο χρειαζεται ωριμανση της ανθρωποτητας και τρομερες υπερβασεις και θυσιες.Παντα θα υπαρχουν προβληματα,αλλα
σιγουρα μπορει κατι καλυτερο να γινει και να βελτιωθει σε καποιο
βαθμο η ασχημη σημερινη κατασταση.Ομως χρειαζονται οι καταλληλοι
ηγετες και πολιτικοι με οραμα,πνευματικοτητα και να μην διψουν για εξουσια.
quote:
Μια χωρα που η οικονομια της παρακμαζει και εχει τους περισσοτερους ανεργους στην Ευρωπη
Μια χωρα που οι πολιτικοι της ειναι βουτηγμενοι στη διαπλοκη και στα ρουσφετια
Μια χωρα που που που που που ... μπορω να συνεχισω να γραφω για ωρες
Εδω συμφωνω μαζι σου.Η κατασταση ειναι σιγουρα πολυ δυσαρεστη.Αλλα
μην τα φορτωνουμε ολα στον απλο πολιτη,που βεβαια εχει και αυτος καποιο
μεριδιο ευθυνης.
quote:
Κοιταξε φιλε,καμια ταυτοτητα δεν κινδυνευουμε να χασουμε.Φιλε μου
ξεφυγε λιγο απο αυτα τα γραφικοτητες.Αν μεινουμε στην μωρουδιστικη λογικη
Πατρις-θρησκεια-οικογενεια,το εθνος μου κ.λ.π δεν θα προχωρησει ποτε η κοινωνια.Τα ουσιωδη προβληματα που πρεπει να αντιμετωπιστουν ειναι η ανεργια,ακριβεια,
εγκληματικοτητα,ξενοφοβια,κοινωνικες ανισοτητες που γεννανε πολλες φορες εγκληματικοτητα και τρομοκρατια κ.λ.π.
Δεν σε πειραζει ο εθνικισμος,η ξενοφοβια,η θρησκοληψεια, τα οποια ειναι φαινομενα
που παρατηρουνται και στην Ελλαδα;
Δεν ανεφερα τιποτα για το τριπτυχο πατρις - θρησκεια - οικογενεια
Αλλα ειναι γεγονος οτι ειμαστε τα κλασσικα αμερικανακια γεγονος που προωθει τη παγκοσμιοποιηση ... Πλεον οι περισσοτεροι μαθητες δεν ξερουν ιστορια και αυτο αποδυκνειεται απο τις ερωτησεις τους γινονται για τις εθνικες επετειους και αυτοι δινουν τραγελαφικες απαντησεις ...
Αμα δεν μας απασχολει που κοντευουμε να χασουμε τη ταυτοτητα μας και κανουμε συνεχως υποχωρησεις σε Τουρκους , Αλβανους και Σκοπιανους τοτε καηκαμε
Οσο για τον εθνικισμο και τη ξενοφοβια ειναι φυσικο επακολουθο
Δηλαδη δεν καταλαβαινω τι πρεπει να κανουμε ;
Να πηγαινουμε να χειροκροταμε τους μεταναστες που εισβαλουν παρανομα στα εδαφη μας
Και να επαινουμε τον αλβανο που κλεβει ;
'Το μονο που ξερω ειναι πως δεν ξερω τιποτα'
Με εκτίμηση
--Je^3--
..."follow me" the wise man said, but he walked behind...
Χρειάζεται θάρρος και υπευθυνότητα.
Πονάει η εγχείρηση , αλλά σώζει τη ζωή.
Ας προσέξουμε λίγο πως όλος ο πολιτικός κόσμος αγκαλιασμένος με τα ΜΜΕ
και τα 5-10 συμφέροντα, μας βομβαρδίζουν καθημερινά με σκουπιδοθέματα και σκουπιδοειδήσεις μέσα απο σκουπιδοεκπομπές και σκουπιδοδηλώσεις.
Η Ελλάδα ζεί μια πρωτοφανή αποβιομηχάνιση , ο ορυκτός πλούτος σαπίζει στο υπέδαφος ανεκμετάλλευτος , η εκπαίδευση έχει αντικαταστήσει την παιδεία, και μιλάμε για ανάπτυξη δήθεν , όταν ο κόσμος δεν έχει ούτε τα στοιχειώδη .
Όπως έχει στηθεί όλο το σκηνικό , όλα έχουν παγώσει χωρίς την προοπτική βελτίωσης.
Μπορεί επιτέλους η Ελλάδα να παράγει κάτι ; ή θα μείνουμε με τις στατιστικές και τους δείκτες , στα σίδερα και τα μπετά με ξένα λεφτά, και την τσέπη άδεια ;
εειγια τη Δημοκρατία. Είνια το πιο αθώο σύστημα επιφανειακά , όμως στην πορεία αποδεικνύεται και το πιο διεφθαρμένο. Η ελεύθερη αγορά που όλοι επικαλούνται σαν Ευαγγέλιο , σημαίνει το άνοιγμα της λευκής βίβλου που το βασικό της δόγμα είναι οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα των δύο μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα. Που είναι το Πασόκ και που η Ν.Δ. ? Μοιάζουν τόσο πολύ που είναι δύσκολο να τα ξεχωρισεις.
Χρειάζονται πολιτικοί με σθένος και λαός έτοιμος να θυσιαστεί για κάτι καλύτερο. Ο καναπές όμως είναι καλύτερος και αυτό αφορά όλους μας.
οσοι δεν <<κρατουσαν οπλα>> δεν μπορουσαν να ψιφησουν
τωρα η οικονομια μας εχει καταστραφει γιατι οι <<ηγετες>> μας εκαναν υποχορησεις(αφου ειμαστε μικρη χωρα)με αποτελεσμε να ημαστε ισως η μοναδικη χωρα στον κοσμο που εχουμε ολα τα μεταλα στο υπεδαφος μας και δεν εχουμε βαρια βιομηχανια εχουμε μεγαλα κοιτασματα πετρελαιου και δεν μπορουμε να τα αντλησουμε εχουμε καταληλο κλιμα για γεωργια και κτηνοτροφια και δεν παραγουμε αρκετα για να ζησουμε τον λαο
εχουμε 10 μηνες τον χρονο ηλιο και δεν εχουμε κανει ηλιογενητριες
τα νησια μας θα μπορουσαν να ηλεκτροδοτουντε απο ανεμογενητριες και κυματογενητριες(η παραγωγη θα ηταν αρκετη για τροφοδοτηση και της στερεας)
στην γερμανια απο την δεκαετια του 70 καιγωντας τα σκουπιδια αντι για πετρελαιο δημιουργουν ηλεκτρισμο
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Οι κυβερνήσεις με τον σωστό ή τον λάθος τους τρόπο εφαρμόζουν πολιτική σύμφωνα με το ποιά είναι η λαική απήχηση στην δεδομένη στιγμή.
Είναι προφανές ότι άν η νοοτροπία του λαού αλλάξει , σίγουρα και η νοοτροπία των κυβερνήσεων θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.
Το επικίνδυνο θα ήταν να συνέβαινε το αντίστροφο.
Παρόλα αυτά συμβαίνει και αυτό αλλά σε βαθμό που να μήν είναι και τόσο επικίνδυνο όσο ενοχλητικό.
Καλοί μου φίλοι. Αν και η πολιτική είναι εξω απο την εσωτερική αναζήτηση θέλω να σας πώ ..
Προσέξτε τι βλέπετε, τι ακούτε, τι ψηφίζετε.
Αυτό που θα πρέπει να μας ανησυχεί οτι οτι σκέφτονται πρίν απο εμάς.. για εμάς, αλλά χωρίς εμάς..![]()
"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 10/10/2009 13:06:29