ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΛΑΝΗΤΗΣ (Χ) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠΛΑΝΗΤΗΣ (Χ) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Alexander61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
ZagorinΝέο Μέλος
16/02/2003, 19:07:22
Ποτέ δεν είπα ότι πιστεύω τις θεωρίες ή ότι ευσταθούν. Απλός παράθεσα αυτά που ανακάλυψα στο internet ως τροφή για σκέψη. Ποτέ δεν ανέφερα ότι πιστεύω αυτά ή ότι καθορίζει την ζωή μου μία τρελή θεωρία. Αν είναι δυνατόν.
Η σελίδα με τον Quaoar είναι πολύ ενδιαφέρουσα και γενικά η ανακάλυψη αυτού του αστρικού σώματος. Όμως ο Quaora είναι πολύ μικρός. Βασικά είναι ένας μεγάλος αστεροειδής.
Μία σελίδα πιο εγκυρή είναι
http://news.nationalgeographic.com/news/2002/10/1003_021007_quaoar.html

Δεν νομίζω να ταιριάζει με την περιγραφή του Niburu.
Δείτε και λίγο την μυθολογία που τον περιτρυγιρίζει.

Edited by - Zagorin on 16/02/2003 19:15:03

Edited by - Zagorin on 16/02/2003 19:15:55

ThePriestΝέο Μέλος
16/02/2003, 19:59:35
Φιλε zagorin ,

πολυ καλα, καλο ειναι να προβληματιζεσαι και συγγνωμη που θεωρησα οτι ενστερνιζεσαι αυτες τις θεωριες

παντως ειναι επισης καλο , η τροφη για σκεψη να συνοδευετεαι και με λιγη γνωση

σου προτεινω(και σε ολους τους αναγνωστες) ετσι κι αλλιως να αγορασεις καποιο βιβλιο αστρονομιας(οχι απαραιτητα απο αυτα που προτεινω)

αρκει βεβαια αυτο τον καιρο οντως να εχεις αναγκη τοσο για τετοιες σκεψεις οσο και για τετοιες γνωσεις

καλυτερα να αναρωτηθεις ..

ευχαριστω

AlexanderΝέο Μέλος
16/02/2003, 20:42:46
ZAGORIN, ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ LINKS ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΟΥ ΓΑΤΟΥΛΑ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ,
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΙΑΜΕΤΡΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΗ, ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΟΧΙΑ ΜΕ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΩΣΤΕ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΔΙΑΜΕΤΡΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ?
ΑΠΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΕΙ ΣΤΗ ΓΗ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΩΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟ "ΧΘΩΝ".
ΑΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ?

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ "ΧΘΩΝ" ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ...
ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ, ALEXANDER.

"Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ"

bladerunnerΜέλος
22/02/2003, 14:52:39
Καλησπέρα σε όλους.

Έχει καμία σχέση αυτό που άκουσα στην εκπομπή της Πάνια από το Φουράκη, για έναν πλανήτη που έχει τροχιά, ίδια με της Γης αλλά είναι στην αντίθετη θέση σε σχέση με τον Ήλιο, και επειδή είναι πάντα από πίσω του δεν τον έχουμε δει;

Όποιος δεν κατάλαβε αυτά σχετικά με τη θέση του άγνωστου πλανήτη, ας φανταστεί ένα ευθύγραμμο τμήμα με άκρα τους πλανήτες Γη Χ, και με κέντρο τον Ήλιο...

catΜέλος
25/02/2003, 01:48:33
quote:
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΟΥ ΓΑΤΟΥΛΑ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ,
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΙΑΜΕΤΡΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΗ, ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΟΧΙΑ ΜΕ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΩΣΤΕ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΔΙΑΜΕΤΡΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

Αυτό ακριβώς γίνετε ...υπάρχει πλανήτης πίσω από τον ήλιο και περιστρέφεται παράλληλα με μας ...γιαυτό δεν τον βλέπουμε ποτέ

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

ITNOSΜέλος
25/02/2003, 01:56:06
quote:

kai kati pou 3exasa. An diabasis tin 8eoria tou Planiti X. Lene oti to 2012 anamenete na eisel8ei o planitis sto iliako mas sistima (kanei eliptiki troxia, einai grizos nanos kai diskola entopizetai ktl ktl) kai mazi me ton planiti 8a er8oun kai oi dimiourgites tou an8ropinou genous. I imerominia auti diladi i 2012 (se autin teleionei to imerologio mia arxais filis den 8imame tora poias) eixe do8ei kai apo tin omada E os o erxomos twn Olympion.

Swsta ola afta pou les.Toulaxistwn etsi ta kserw kai egw!Kai ena symplirwma pou den kserw an alithebei alla egw tha to pw!
O planhths legete planhths Nibiru kai h xronologia pou anafereis 2012 einai to hmerologiako telos tou kosmou apo tis profities twn Mageias!
Filika ITNOS.

nitro912grΜέλος
26/02/2003, 00:55:01
λοιπον παιδια παρακατω σας εχω μια εικονα απο ενα αστρονομικο βιβλιο που εχω απο μικρος, το βιβλιο σιγουρα ειναι εικονογραφιμενο και απεφθηνετε στις μικροτερες ηλικιες αλλα αυτο δεν το κανει και μη επαρκι.

και τωρα καποιες αποριες μου.
λετε ρε παιδια για το ετος 2012 των μαγια οτι τοτε θα ειναι το τελος του κοσμου (κατα τους μαγια) ρωταω λοιπον: η ημερομηνια που λετε ειναι με βαση το ημερολογιο τον μαγιας ή με βαση το δικο μας?(δεν νομιζω να εχουμε το ιδιο)

αν οντος ο πλανητης αυτος προκαλει μεγαλες καταστροφες οταν περναει απο τη γη μηπος αυτος προκαλεσε την εξαφανηση των δεινοσαυρων?(σε ενα απο τα site που δινετε διαβασα οτι καποιος χρονολογησε και παλιοτερες επισκεψεις του πλανητη αυτου.

μα καλα αμα ειναι περασει απο τη γη αυτο το καλοκαιρι πως και δεν μπορουμε να τον δουμε ακομα?θα πρεπει να ειναι παραπολη κοντα για να προλαβει την ημερομηνια που λενε, αν μαλιστα αναλογηστουμε οτι ενας πλανητης δεν εχει και καμια τρομερη ταχητητα για τις αποστασεις στο διαστημα.ακομα και αν οι μεγαλοι οργανησμοι προσπαθουν να αποσιωπησουν το γεγωνος τοσοι ερασιτεχνες και ανεξαρτητοι αστρονομοι και παρατηρητες δεν εχουν δει κατι για να το πουν?

το θεμα σηκωνει πολυ ψαξημο και ακομα περισοτερη κουβεντα, γιατι αν αληθευον ολα αυτα τοτε ρε παιδια παει, μπορει να ερχετε το τελος του κοσμου και ακομα δεν εχω καταφερει τον σκοπο που εχει καθε νεος στην ηλικια μου(δηλαδη all i want to do is do it )

The n00b in Magic but soon a Great Mage of Wisdom!

nitro912grΜέλος
26/02/2003, 01:04:34
kai kati akoma re paidia. kapou se ola ta parapano (i se kapoio apo ta site pou parate8ikan) eida gia ektetamenes katastrofes pou simbenoun afti tin periodo tin toso krisimi gia ton kosmo logo tis elefsis tou planiti X. na simioso loipon oti stin poli mou (to aigio, sigoura to 8imaste apo ton megalo sismo tou 1995) ton telefteo kairo eiparxei parapoli megali kai es8iti sismiki drastiriotita, oxi tipota tromero pano apo 4 kai kati rixter den exei kanei, alla mipos sxetizete? giati an ontos o planitis plisiazei kai ginoun oti ginoun me blepo na bouliazo mazi me tin poli mou(oli i poli einai xtismeni pano se ena braxo o opoios einai koufios se arketa simia kai gematos me sirages pou eiparxoun apo poli palia). re pou mple3ame me oles autes tis kosmo 8eories, den 3eroume poios kai ti 8a mas afanisei prota.

ITNOSΜέλος
26/02/2003, 01:10:24
Xalarwse nitro912gr!
Akoma kai an aftos o palioplanhths plhsiasei, oi filoi mas oi americanoi tha ta kataferoun na ton katastrepsoun!Mas to exoun diksei toses fores!(blepe Deep Impact-Armagedon...)
Bre mipws na mas dixnoun aftes tis taineies gia na eksikiothoume me afto pou erxete????Les???

nitro912grΜέλος
26/02/2003, 01:16:56
μωρε μετα την προσφατη φουσκα του columbia δεν νομιζω να μας σωσουν οι power rangers(ειρωνεια) αμερικανοι. πιστευω παντος οτι ολες οι ταινιες κρυβουν βαθυτερο νοημα απο αυτο που βγαζουν.

ITNOSΜέλος
26/02/2003, 01:27:28
Koita file mou.
An thes thn dikia mou apopsh einai h e3hs:
Ontws porspathoun na mas swsoun apo kati.Afto einai 1000% sigouro.
Oso gia to Columbia na eisai sigouros oti epese logo elipous sintirishs kai afto epidh biazontai tragika na anebasoun pyrablous stous palio-doryforous tous me apotelesma na mhn exoun xrono gia tipota allo....Les na perimenoun kapiou eidous polemo?Mhpws kapia eisbolh????Gia fantasou?

03/04/2012, 01:41:42
quote:
Πλάτων
8. Και μια ακόμα ερώτηση Νίκ. Πες πως μπήκες σε ένα άστρο πλοίο, και σε μετέφερε σε κάτι ονειρεμενο, πραγματικό, υπέροχο...από καθε άποψη.

Θα έλεγες στον κυβερνήτη, πήγαινε με πίσω στη γη, γιατι είμαι γίηνος?

Εξαρτάται Πλάτωνα.
Αν είχα μαζί μου το φυσικό μου σώμα,τότε όπου Γης και Πατρίς.
Αν ήμουν σε πνευματική μόνο υπόσταση,τότε θα του ζητούσα να με γυρίσει πίσω.Επειδή η δημιουργία μου και ο σκοπός της ύπαρξής μου,δεν είναι δική μου επιλογή.Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να πάω κόντρα στην "φύση",που με έβαλε στον υλικό κόσμο,στο συγκεκριμένο σώμα,στον συγκεκριμένο χώρο και χρόνο.
Θα ήταν βλασφημία,εγωϊσμός,κάτι τέλος πάντων,που διαισθάνομαι ότι δεν είναι σωστό.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

03/04/2012, 01:48:20
quote:
Stiv
Πλατωνα ,αν σε αυτον τον ονειρεμενο πραγματικο κοσμο ,που θα σε πηγαινε το αστροπλοιο <εδενε> με το μεσα σου σε αυτο που ψαχνεις εχει καλως.
Το ερωτημα που προκυπτει για μενα ειναι Ποσο και εκει θα εισουν ικανοποιημενος ,ενοοω χρονικα και θα ηθελες παλι κατι αλλο ψαγμενο!

Σταύρο το ερώτημα αυτό είναι όντως επιτυχημένο.
Η απάντηση γνωστή.

Σίγουρα θα υπάρχει χρονικό όριο.
Είναι στη φύση μας,η εξερεύνηση.Αφού ολοκληρώσουμε την εκεί γνώση,θα θέλουμε και κάτι πιο "ψαγμένο",όπως λές.Και μετά κι άλλο ψαγμένο.
Που θα φθάσουμε?
Υπάρχει τέρμα?
Η γνώση είναι άπειρη,αφού και ο χώρος που την περιβάλλει [το σύμπαν] είναι άπειρο?

ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

03/04/2012, 05:57:43
Stiv
Πλατωνα ,αν σε αυτον τον ονειρεμενο πραγματικο κοσμο ,που θα σε πηγαινε το αστροπλοιο <εδενε> με το μεσα σου σε αυτο που ψαχνεις εχει καλως.
Το ερωτημα που προκυπτει για μενα ειναι Ποσο και εκει θα εισουν ικανοποιημενος ,ενοοω χρονικα και θα ηθελες παλι κατι αλλο ψαγμενο!
......

Άρα Στίβ, αυτο που έρχεται σαν συνέχεια στη σκέψη μας είναι, εκει που θα πάμε (είτε με το αστροπλοιο είτε μετά θάνατο) λέει, αν δεν δέσει με ότι είναι το μέσα μας, είναι ότι είναι και τώρα. Δηλαδή ανικανοποιητο!

Τώρα, αν το σκεφτείς προσεχτικα, θα δεις πως δεν χρειάζεται να πας πουθενά, μα να γνωρίσεις που ακριβώς είσαι ΤΩΡΑ! 

Αυτο δεν γνωρίζουμε!

το μονο που γνωρίζουμε, είναι τι προκαλούν οι αντιδράσεις μας, ( που ειναι ο εαυτός μας!) μα αυτός είναι πάντα οι διαμορφομενες σκέψεις μας!

Υ.γ χρειάζεται Στίβ να το δεις προσεχτικα μέσα σου, δεν είναι θέμα να το καταλάβεις μόνο, μα να δεις πως ξετυλίγεται, και τις προεκτάσεις που έχει το πρόβλημα της συνεχους μνήμης (σαν εαυτός) και το πόσο ελάχιστα ζει κάποιος στο ΤΩΡΑ.

03/04/2012, 06:25:16
Νικομαχος
Αν το μυαλό οδηγηθεί,ξετυλίγοντας το κουβάρι της Αριάδνης,ξέρει ότι δεν θα χάσει το δρόμο της επιστροφής.Αρα θα είναι αδέσμευτο,άφοβο και δεν θα δημιουργήσει ψευδαισθήσεις ασφαλείας,που να έρχονται σε σύμπνοια με αυτα που έχει διαβάσει.
........
Νίκ σε καταλαβαίνω. Είναι σαν να μου λες, έτσι όπως λειτουργούμε, είναι αναπόφευκτο το πήγαινε και το γύρισε!  Διλαδη ο νους αν δεν ταξιδέψει, (περάσει μεσα απο την εμπειρία) έστω, έχοντας σα βοηθό την εμπειρία κάποιου αλλού, χρειάζεται να γυρίσει!

Και η ερώτηση είναι η συνέχεια σε ότι έγραψα στο Στίβ!

Που γυρίζει?

Έφυγε και πηγε που?  Σε εμπειρία? σε κάτι χωρίς αμφιβολία πραγματικό?

Τι είναι αυτο που πήγε? τι είναι αυτο που γύρισε?

Και αν οι άγιοι και οι ιεράρχες και και....είναι μέρος μιας λεπτεπιλεπτης σούπας?

Νικομαχος.
Ποτέ,όσο ελεύθερο και να αφήσουμε τον νού μας,δεν θα πάψει να είναι συνδεδεμένος με την ύλη.Τουλάχιστον όσο είμαστε εν ζωή.

Επομένως ολόκληρη η αλήθεια δεν μπορεί να μας φανερωθεί.Ψήγματα,ναί.
Και δεν είμαι σίγουρος ότι θα μας φανερωθεί μετά θάνατον.
Ισως να υπάρχουν κι εκεί περιορισμοί.Διαβαθμίσεις.Πρωτόκολλα.Ιεραρχία.

Αν όμως Πλάτωνα,απαλαγμένοι απο μπολιάσματα,όπως της παιδικής νουθεσίας,της οικογενειακής παράδοσης,της κοινωνικής επιβολής,της θρησκείας,των έργων των αγίων και των σοφών,καταφέρουμε μόνοι μας να φθάσουμε σε κάποιο επίπεδο,πάνω απο τα προαναφερθέντα,είναι κατόρθωμα.
Και είναι αρκετό για την ώρα.Μας αρκεί που αφού κάναμε τόσο δρόμο,να ξέρουμε ότι υπάρχει κι άλλος ακόμη να διανύσουμε.Δίνει σκοπό στην ύπαρξή μας και δεν εννοώ την υλική.
.......
Άρα Νίκ, να πούμε από την τελευταία σου κουβέντα, πως η πνευματική  μας υπόσταση έχει κάποιο σκοπό. Ενδιαφέρον ακούγεται, μα και οι χριστιανοί αυτο ακριβώς υποστηρίζουν! Well come to God! Η διάφορα σου είναι, πως το κανείς εσύ, ενώ για το χριστιανο, χωρίς το χεράκι του μεγάλου, δεν έχει παράδεισο. Και αυτοί λένε, οι βουλές του κυρίου είναι πάμπολλες και ανεξυχνιαστες! Και παρα πάνω, γράφεις κάτι αλλο ενδιαφέρον.

Ότι και να κάνουμε, όσο είμαστε συνδεδεμένοι με την ύλη....

Σαν μα λες...υπάρχει (σύγκρουση)?μεταξύ ύλης και νου! Αν λες κάτι τέτοιο...(πως το εμπόδιο είναι η ύλη) η ερώτηση είναι.

Γίνεται να πνευματοποιηθει η ύλη? γιατι Νίκ, αν γίνεται κάτι τέτοιο, γλυτωνουμε απο πολλά ταξίδια, πολλά πήγαινε έλα, και ίσως φτάσουμε κάπου στο τελος βρε αδερφέ.

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 03/04/2012 06:29:09

03/04/2012, 11:28:17
quote:
Πλάτων
Γίνεται να πνευματοποιηθει η ύλη? γιατι Νίκ, αν γίνεται κάτι τέτοιο, γλυτωνουμε απο πολλά ταξίδια, πολλά πήγαινε έλα, και ίσως φτάσουμε κάπου στο τελος βρε αδερφέ.

Δυστυχώς φίλε μου,δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Νομίζω ότι το σύμπαν αποτελείται απο δυο πράγματα.Υλη [υλη-ενέργεια] και απο πνεύμα [πνεύμα-ψυχή].

Σε κάποιος διαστάσεις το ένα υπερτερεί του άλλου,σε κάποιες είναι ισοδύναμα.Ετσι ώστε να μην διαταράσσεται η ισσοροπία.

κάτι σαν τον δυϊσμό.

το γίνκ-γιανκ.

Σκέψεις είναι αυτές.Αποδείξεις ουκ.

Το ερώτημα που δεν εχω πάρει απάντηση είναι:Μπορεί το ένα να υπάρξει χωρίς το άλλο?

Μπορούμε να έχουμε ύλη χωρίς πνεύμα και αντιστρόφως?
Ισως να μπορούμε,αλλά ποιό το νόημα άν συμβαίνει κάτι τέτοιο?

Ενω τώρα,η συνεχής εναλαγή,ο εναγκαλισμός πνεύματος-ύλης,δίνει απεριόριστα νοήματα στη ζωή.Σε τούτη και στις άλλες.

Σκέψεις είναι και αυτές.Αποδείξεις ουκ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

YUGI-OHΜέλος
03/04/2012, 11:53:25
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
Δημιουργικό...με την έννοια ασυνήθιστο, δύσκολο σε πρόσβαση, μυστικό, ανεξήγητο...

Να κάτι σαν αυτο.

http://www.youtube.com/watch?v=6YncoMqqyQs&feature=youtube_gdata_player

Αυτά κάπως τραβάνε την προσοχή μου...όλα τα αλλά, μου φένονται σούπα. (ξέρει ο νικομαχος)

Φίλτατε Πλάτωνας,δε ξέρω αν έχει πέσει στην αντίληψη σου πως κάποιος έλληνας έχει γράψει βιβλίο λόγω βιωματικής εμπειρίας για το συγκεκριμένο ασυνήθιστο,ανεξήγητο,δυσπρόσιτο του λινκ.

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΥΝΩΝ
ΔΕΡΒΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

"Παρουσίαση

Ο Τζον Τσανγκ από την Ινδονησία είναι πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος. Σαν τους ιππότες Jedi στην ταινία «Ο Πόλεμος των Άστρων», έχει απίστευτες μεταφυσικές ικανότητες: τηλεκίνηση, πυρογένεση, τηλεπάθεια, αιώρηση, αστρική προβολή κ.ά. Χιλιάδες άτομα τον έχουν δει να επιδεικνύει αυτές τις δυνάμεις. Το 1988 ο Τζον Τσανγκ έγινε διάσημος μέσω του ντοκιμαντέρ «Ο Κύκλος της Φωτιάς» (Ring of Fire) που προβλήθηκε σε 30 χώρες. Στο ντοκιμαντέρ αυτό ο Δάσκαλος Τσανγκ συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη δημιουργώντας μέσα στο σώμα του ηλεκτρικό ρεύμα υψηλού φορτίου που χρησιμοποίησε για να θεραπεύσει τον Λορν από οφθαλμική μόλυνση, ενώ μετά «ηλέκτρισε» κυριολεκτικά τον Λόρενς με την ίδια δύναμη. Τέλος, ο «Δυναμό Τζανγκ» χρησιμοποίησε τη βιοενέργεια αυτή για να αναφλέξει μια τσαλακωμένη εφημερίδα, προειδοποιώντας τους ερευνητές ότι η ίδια δύναμη που είχε θεραπεύσει τον Λορν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για να σκοτώσει. Το ντοκιμαντέρ αυτό παρακίνησε χιλιάδες άτομα να αναζητήσουν τον Τζον Τσανγκ. Από τους πολλούς Δυτικούς που τον επισκέφθηκαν, ο Δάσκαλος Τσανγκ έχει δεχτεί μόνο 5 ως προσωπικούς μαθητές. Ο Έλληνας Κώστας Δερβένης είναι ο δεύτερος απ' αυτούς τους 5. «Ο Άρχοντας των Κεραυνών» είναι η πραγματική ιστορία της μαθητείας του Κώστα Δερβένη κοντά στον Τζον Τσανγκ. Το βιβλίο αυτό οριοθετεί την πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία όπου ένα άτομο, που, σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση θεωρείται αθάνατος (hsiem), έχει τη διάθεση να μοιραστεί τη γνώση του με την ανθρωπότητα.
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
"

Edited by - YUGI-OH on 03/04/2012 12:01:23

03/04/2012, 12:56:31
quote:

Γιαννης
Θα έλεγα φίλε Πλάτωνα πως η ανυπαρξία του ενός – ή μάλλον η διαπίστωση της ανυπαρξίας του ενός (θεού) συνηγορεί , ώστε να ευδοκιμεί η ανάπτυξη του άλλου (ματαιοδοξία)
.........

Στην αρχή έτσι βγήκε και σε μενα, σαν σκεψη...στο γράψιμο....

Μετά κοίταξα προσεχτικοτερα.

Πως μπορείς να διαπιστώσεις την ανυπαρξία του? 

αυτο που διαπιστώνει, στην τελική είναι σκέψεις, που είναι παρελθόν και πεπερασμενη εμπειρία! Αυτο λέει...υπάρχει δεν υπάρχει...σωστό...λάθος. Επομένως και ότιδηποτε διανοηθεί, ευδοκιμησει, η αναπτύξει, (συμπεριλαμβανομένης και της ματαιοδοξιας) έχει τις ρίζες του στο παρελθόν, στην μνημοεμπειρια! Αν πραγματικά δεν υπειρχε η εμπειρία, πιθανόν να μην υπειρχε και η σκέψη (του θεού) μα απο τη στιγμή που υπάρχει κάτι έστω και απροσδιοροστο, (όνομα, γνώσεις, μνήμες, εμπειρίες) αυτές είναι απο μόνες τους, θεός και μη, ματαιοδοξία η προσγείωση.

Τώρα Γιάννη, εκεί μέσα αν δεν υπάρχει κάτι διαμορφωμένο, (είτε γιατι ελεύθερωθηκες, είτε γιατι πραγματικά το γνωρίζεις, (γνωρίζω=τελειώνω) όχι σαν αποτέλεσμα, ούτε σαν συμπέρασμα, τότε μιλάμε και καταλαβαινομαστε σε διαφορετικό επίπεδο, (του τωρινού)

Γιαννης
Α. Υπό αυτή την έννοια θα μπορούσα να δεχτώ ως ευεγερτική για την ευτυχία του ατόμου, τη πίστη σε μια ουτοπική πνευματική οντότητα, ή – όπως είναι μόδα τα τελευταία 50 χρόνια – την υποκατάσταση μιας πνευματικής οντότητας, με μιας εξωγήινης ανάλογης φύσης.

Β. Διαφορετικά το άτομο , αν δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο, αν δηλαδή δεν μπορεί να δεχτεί πως δεν είναι τίποτε άλλο από αστρόσκονη , χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο / σκοπό ύπαρξης, θα οδηγηθεί στη ματαιότητα / άσκοπο της ζωής. (ματαιοδοξία)
...........
Φίλε, και τα δυο χρειάζονται προσοχή. Η μη γνώση μας, (κατι πνευματικο η εξωγήινοι) τίθενται και τα δυο σαν...δυνατότητα! Μα όχι σαν αρνηση! (Α)

Αυτο δεν γεννάει αναγκαστικά, ματαιοδοξία.

Β. Το θέμα Γιάννη, είναι και η προσέγγιση (σαν ιδέα) πως διλ. είμαστε η δεν ειμαστε αστροσκονη, τι αλλάζει πραγματικά σε μας?

Πιστεύω, πως σε ένα άνθρωπο σαν εσένα, εμένα, το Νικομαχο και λίγους ακόμα, η ύπαρξη η μη του θεού, άστρο σκόνης και τέτοιες προσεγγίσεις δεν του αλλάζουν κάτι, σε πραγματικο, βιωματικό επίπεδο.

Είσαι ο θεός? καλώς αγαπητέ Θεέ...να είσαι καλά!

Το πρόβλημα Γιάννη ξέρεις που είναι?

Δες προσεχτικά το επόμενο video...

http://www.youtube.com/watch?v=6W3gg0OURho&feature=youtube_gdata_player

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 02/04/2012 21:50:32

Φίλε Πλάτωνα
Διερωτάσαι “πως μπορείς να διαπιστώσεις την ανυπαρξία του” (θεού) ?

Σου απαντώ.
Με την λογική.

Μπορείς να μου προτείνεις μια λογική τεκμηρίωση του “δικού” σου θεού?

Η διαίσθηση δεν μου αρκεί, γιατί είναι ψευδαίσθηση.
Η εμπειρία σου πάλι δεν φτάνει, γιατί βασίζεται στην δική σου υποκειμενική αντίληψη, που ενδεχομένως χτίστηκε κάτω από συναισθηματική φόρτιση, και σε οδήγησε σε λάθος εκτιμήσεις.

Αν δεχθούμε την σύγχρονη εκδοχή του κόσμου, δηλαδή πως ο κόσμος που παρατηρούμε είναι αποτέλεσμα μιας “διαταραχής” που “γέννησε” την υλοενέργεια του σύμπαντος που παρατηρούμε, πως μπορούμε να βεβαιωθούμε πως πέραν της υλοενέργειας , υπάρχει και “πνεύμα / θεός” ή απουσία αυτής της φανταστικής οντότητας, γιατί να δημιουργούμε μια άλλη μοντέρνα, αλλά εξ ίσου φανταστικής εξωγήινης “UFO-θεότητας” ?

Ιδού η απορία.

YUGI-OHΜέλος
03/04/2012, 13:19:36
quote:
Το ερώτημα που δεν εχω πάρει απάντηση είναι:Μπορεί το ένα να υπάρξει χωρίς το άλλο?

Ενω τώρα,η συνεχής εναλαγή,ο εναγκαλισμός πνεύματος-ύλης,δίνει απεριόριστα νοήματα στη ζωή.Σε τούτη και στις άλλες.

Αν τύχει κάποιος ν'ακούσει διάφορους υπερ-φωτισμένους μαθητές ή ίσως και τους ίδιους τους υπερ-Αγίους, μπορεί να τους ακούσει να λένε ότι μέχρι και το υπεραιτιατό[ή αιτιατό,κατ'άλλους] πεδίο, υπάρχει ύλη και πνεύμα.
Μετά το υπεραιτιατό[ή αιτιατό] πεδίο, υπάρχει μόνο καθαρό πνεύμα δίχως ύλη.

[Για να μη μπερδεύονται όσοι διαβάζουν υπάρχουν σα λεκτικές ακολουθίες τα εξής:
1. αστρικό,νοητικό,αιτιατό
2. αστρικό,αιτιατό,υπεραιτιατό
Δηλαδή παραλλαγές στην ονομασία των πεδίων.]

Τώρα,υπάρχει κι ένα θέμα που μπορεί να πέσει σα καρίκευμα κι ίσως να νοστιμίσει περισσότερο η σούπα.
Λέει ένας υπερ-φωτισμένος μαθητής ενός υπερ-Αγίου, ότι δεν μπορεί να μπεί κανείς στο τρίτο πεδίο αν δεν έχει δάσκαλο. Ισχυρίζεται και καλά ότι οι φύλακες του τρίτου πεδίου τον ρωτάνε και καλά ποιον υπερ-Άγιο έχει για δάσκαλο, και αν δεν έχει ζώντα-ενσαρκωμένο υπερ-Άγιο δάσκαλο το ξαναστέλνουν πίσω.
Το κερασάκι στη τούρτα είναι ότι υπάρχει ο ισχυρισμός εκ μέρους τους ότι άτομα όπως ο Πυθαγόρας,ο Πλάτωνας[ο αρχαίος],ο Σωκράτης,ο Κρισναμούρτι,κ.ο.κ, ότι τέτοιες ψυχές δε μπόρεσαν εν ζωή να υπερβούν το τρίτο πεδίο και να μπούν στα καθαρά πνευματικά πεδία χωρίς ίχνος ύλης.
Βέβαια αν αναρωτιέται κανείς ποιοι οι μύθοι και ποιά η πραγματικότητα, ουκ ολίγες οι αντιφάσεις και τα κενά των ισχυρισμών και των λεγομένων των υπερ-φωτισμένων μαθητών και των υπερ-Αγίων δασκάλων τους. Τα κενά και οι αντιφάσεις τους είναι πολλές,θεμελιώδεις και εντοπίζονται εύκολα,αρκεί κάποιος να έχει προχωρήσει την προσωπική του έρευνα διαμορφώνοντας ολοένα και πιο ολοκληρωμένο νού.
Αλλά το θέμα δίνει τροφή για σκέψεις και συζήτηση.

03/04/2012, 21:47:14
quote:

quote:
Πλάτων

Δυστυχώς φίλε μου,δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Νομίζω ότι το σύμπαν αποτελείται απο δυο πράγματα.Υλη [υλη-ενέργεια] και απο πνεύμα [πνεύμα-ψυχή].

Σε κάποιος διαστάσεις το ένα υπερτερεί του άλλου,σε κάποιες είναι ισοδύναμα.Ετσι ώστε να μην διαταράσσεται η ισσοροπία.

κάτι σαν τον δυϊσμό.

το γίνκ-γιανκ.

Σκέψεις είναι αυτές.Αποδείξεις ουκ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Nikomaxe, μάλλον δεν εκφράσθηκα σωστά.

Αν και έδωσες όνομα, (ύλη/ενέργεια και πνεύμα/ψυχή)  θα στο θέσω στα δικά σου λόγια, αλλάζοντας μόνο την σειρά. 

Ύλη-ενέργεια-(ενεργό/ψυχή)*-ψυχη-πνεύμα.

*ενεργο/ψυχη=μέρος της ψυχης που έχει υλικο-προεκτάσεις. (διαδικασία, που είναι στο επίπεδο της, η σκέψη.) όσα γράφω δεν μπορώ και να στα αποδείξω, χωρίς αυτο να πει, πως δεν χωράνε και στις σκέψεις που κάνουμε, μιας και έννοιες ψυχη και πνεύμα, είναι το ίδιο ΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ για ορισμένους.

Αυτο λοιπόν που ρωτώ, θέτοντας πιο σωστά, είναι.

Αν η ψυχη έχει η είναι μέρος και εππιρεαζεται απο το πνεύμα, γιατι να μην εππιρεαζεται στη συνέχεια και το μεταξύ τους (ενεργο/ψυχη) ?

Βλέπετε τις προεκτάσεις?

Νίκ, αυτο είναι περισσοτερο για σένα και το Γιογκι.

Όταν διαλογοζομαι μακροχρόνα, αλλάζω την ίδια τη δομή του κυτταρου. Θα σας φανεί τρελό, μα το βλέπω και το νοιώθω! Δεν είναι αυτο που ήταν πριν.

Όταν ρωτώ λοιπόν, αν γίνεται να πνευματοποιηθει η ύλη, εννοώ μια αλλαγή σε μια δομή. Αν δεν γινεται η ειναι δυσκολο, και αν δεχθούμε πως υπάρχει μεγάλο μέρος της ψυχης που είναι υλικής προεκτάσης,  γιατι να μην μετά κινηθώ και εγκατασταθω σαν συνείδηση, στο καθαρότερο πνευματικό της μέρος? 

That's the point!