- Αλλαγή τρόπου πλεύσης και έκφρασης - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Ίσος να καθυστερήσω να επιστρέψω, μα θα επιστρέψω.
Άλλο ένα κεφάλαιο έκλεισε για μένα.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.
...κριμας διοτι ο λογος σας και ουσιαστικος ειναι και ομορφα διατυπωμενος.
ΟΜ
dsm
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ:
<<ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ>>
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΝΕΟΜΕΝΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΝΕΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜ.
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
θα τα παίξει τελείως...
![]()
![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
+...ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ...
μια εικονα χιλιες λεξεις....
ΣΥΜΦΩΝΩ.
..αναρρωτιεμαι ξερεις...
γιατι αναλωθηκα σε τοσα λογια/ακομη + σε χαμηλες πτησεις
ωστε να μπορεσω να επικοινωνησω με ολα τα επιπεδα...
επιστρεφω Πανα.
εν αναγκη θα πω
ΑΝΤΙΟ
"ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ"...
ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ/ΤΟΣΟ ΞΕΡΟΥΝ/ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΑ "ΝΑΥΑΓΙΑ" +ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ...
ΦΩΣ...

Let there be Light!
quote:
Βρε Αμαλία, μα καθόλου δεν σε άγγιξε η πρωτότυπη και ποιητική πρόταση του Εχέμβροτου; Μας προσγείωσες απότομα με τη δήλωσή σου!!!

αυτή...που τα κατάφερε!
Σε κάποιο επίπεδο μέσα μας, η λέξη, γίνεται αίσθηση, και αντίστροφα…. (Εικόνα- λέξη- εικόνα…)
Το πρόβλημα με τους περισσότερους από εμάς, είναι πως οι λέξεις γίνονται το κυρίαρχο μέρος, … έτσι σκεφτόμαστε ασταμάτητα! Αυτό λέγεται συνήθεια! Ότι και να δούμε, υπάρχει κάποιος μέσα (Εαυτός) ο οποίος μεταφράζει τα πάντα σε λέξεις…διαφορετικά θα υπήρχε… χώρος και σιωπή!
Προσωπικά σκέφτομαι με εικόνες…το δε (λογικό μέρος)… έρχεται αυτό που λέμε παρατήρηση /στοχασμός. Να ΔΕΙΣ δηλαδή καθαρά τα πράγματα! Όταν αποφασίσω… να ζωγραφίσω (με λόγια)…. πάλι βλέπω εικόνες, (και τις σχέσεις μεταξύ τους), δανείζομαι δε από το (μυαλό) απλά τις λέξεις…
Αυτές αναγκαστικά τις καλλιεργώ…. διαβάζοντας, γράφοντας, ακούγοντας!
Μα η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ…. είναι ανεξάρτητη της συνηθείας... του παρελθόντος* *(ΕΙΚΟΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!)
Εύχομαι μια μέρα…. να τα πούμε από κοντά….εκεί κοντα στο σπίτι των παππούδων μας, με ένα καφεδάκι... και καλή διάθεση!
Να μου τους φιλήσεις!
…ένας απόγονος…![]()
αυτό που γράφεις ότι θα κάνεις είναι επιλογή σου, και γιαυτό το λόγο, είναι νομίζω σεβαστό.
αλλά, θα μου λείψουν τα λόγια σου από τα φόρουμς!!!
νομίζω ότι με τις λέξεις -και με τις εικόνες- έχεις να πεις πάρα πολλά σε αυτόν τον τόπο.
νομίζω ότι αν δε χρησιμοποιείς λέξεις, ίσως κάποιοι δε θα καταλάβουν, ή θα τους λείψει ο λόγος επίσης, επειδή όλοι μας δεν είμαστε ίδιοι, και δεν επικοινωνούμε με τους ίδιους τρόπους.
μπορεί σε κάποιους από μας, τα λόγια να είναι πιό άμεσα, μπορεί να τα έχουμε περισσότερο ανάγκη, γιατί απ ότι μεχρι στιγμής έχω παρατηρήσει, τα λόγια σου
ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΛΟΓΙΑ!
ό,τι και να κάνεις πάντως λόγια ή εικόνες, ή και τα δύο, εγώ θα σε δεχτώ, φίλε μου!

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Edited by - reptilesalonica on 15/06/2003 21:02:10
quote:
Επειδη και ενας μυθος των Αυστραλων Αβοτιτζιανς λεει οτι καποιος θεος τους πηρε πηλο εφτιαξε ενα ομοιομα ανθρωπου και του εμφυσηξε ζωη.Εχω την απορια αν οι Αβοριτζιανς χρησιμοποιουν την αγγειοπλαστικη η συμπεριφερονται σαν προτογονοι συλεκτες.
Γειά σου zagrea. ![]()
Το έψαξα λίγο το θέμα αλλά δεν μπόρεσα να βρω συγκεκριμένες πληροφορίες. Μάλλον, αν και δεν είμαι σίγουρη, οι αβορίτζινις της Αυστραλίας δεν είχαν αναπτύξει την αγγειοπλαστική τέχνη. Αλλά χρησιμοποιούσαν την λάσπη (άμμο και νερό) για να χαράξουν τα σχέδια τους και να βάψουν με συμβολικά σχέδια το σώμα και το πρόσωπο τους.
Aborigines with sand painting and body painting - from Spencer-Gillen expedition to Central Australia in 1912
Aπό ένα πολύ συμπαθητικό site
http://www.aboriginalartonline.com/culture/culture.php
Τον μύθο που αναφέρεις τον βρήκα εδώ (page 273)
http://www.sacred-texts.com/pac/om/om25.htm
Εδώ αναφέρει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.
Στον μύθο αυτό που όπως λέει μας έρχεται από φυλές που ζούσαν στην περιοχή της Μελβούρνης, ο θεός Pundjel έφτιαξε δύο άντρες από φλούδες δέντρων που τις "γέμισε" με πηλό, αρχίζοντας από τα πόδια και όταν εφτασε στο κεφάλι τους έβαλε μαλλιά, στον ένα ίσια και στο άλλο σγουρά. Μετά τους φύσιξε την ανάσα του μέσα στο στόμα τους, στην μύτη τους, στο οφαλό τους και τους έδωσε ζωή.
Αλλες φυλές από την περιοχή της Queensland λένε ότι το φεγγάρι έφτιαξε τον πρώτο άντρα και την πρώτη γυναίκα, τον πρώτο από πέτρα που την έτριψε με στάχτες άσπρες και μαύρες και την γυναίκα από μαλακό ξύλο δέντρου που το έτριψε με λάσπη. Στην δε νότια Αυστραλία υπάρχει ο μύθος ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από διαμορφωμένα περιτώματα; που έκανε το είδωλο να γελάσει και έτσι να πάρει ζωή...
Ενδιαφέρον ε;
Από την περιοχή της Βικτώρια υπάρχει ένας άλλος μύθος για την δημιουργία της γυναίκας από λάσπη (δύο γυναικών για την ακρίβεια που τις έδωσε συζύγους στους άντρες που είχαν δημιουργηθεί νωρίτερα). Αυτή την δημιούργησε ο αδερφός ή γιός του Pundjel (που δημιούργησε τον άντρα),ο Pallyan.
Βέβαια υπάρχει και ένας μύθος για τους ανθρώπους που ήρθαν από τα άστρα, αυτός από τις βόρειες φυλές, που λέει ότι ο Atnatu, ο αυτοδημιούργητος θεός που ζούσε στον ουρανό θύμωσε με κάποια από τα παιδιά του και τα πέταξε μέσα από μία τρύπα στην Γη. Αυτοί ήταν οι πρόγονοι αυτών των φυλών. (όπως λέει το link αυτή η ιστορία που μιλάει και για την τιμωρία αυτών των πρώτων ανθρώπων από τους θεούς επειδή έγιναν κακοί, έχει προφανώς επιρροές από τους ιεραπόστολους, αλλά πρέπει να έχει και μια τοπική βάση).
Αυτό που βγάζω εγώ ως συμπέρασμα είναι ότι λίγο ως πολύ οι μύθοι της δημιουργίας του ανθρώπου δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους. Ακολουθούν δύο-τρείς ξεχωριστές νόρμες.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
<Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με τα ουφο, κάθε εποχή βλέπουμε και πιό σύγχρονης τεχνολογίας σκάφη. Λες και η τεχνολογία των ufo και η συμπεριφορά των επιβατών τους εξαρτάται αποκλειστικά από την εξέλιξη της δικής μας τεχνολογίας και την δική μας συμπεριφορά.>
Κατι τετοιες λεπτομεριες παρατηρησε και ο Γιουνγκ οταν ανεπτυξε την δικη του θεωρια οτι τα ουφο ειναι ασυνειδητες ψυχικες ΠΡΟΒΟΛΕΣ καποιου εκ των παρατηρητων.
Αντιπροσωπευουν τα καινουργια μας ψυχικα ΑΡΧΕΤΥΠΑ αυτα που εκφραζουν την διψα μας για εξερευνηση του αχανους διαστηματος.
Ειναι κατα καποιο τροπο ανθρωπινες 'υλοποιησεις'.
999
quote:
Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με τα ουφο, κάθε εποχή βλέπουμε και πιό σύγχρονης τεχνολογίας σκάφη.
Περίεργο δεν το έχω προσέξει, από που βγάζεις αυτό το συμπέρασμα;;; Μπορείς να μου το αναλύσεις λίγο;
Νομίζω πως αυτό που θες να πείς ισχύει για τα περιφημα αγρογλυφικά όπου τα πρώτα ήταν απλά στη σχεδίαση ενώ σταδιακά η πολυπλοκότητά τους αυξήθηκε δραματικά. Προφανώς διότι οι hoaxers μάθανε την "τέχνη" καλά.

quote:
Αντιπροσωπευουν τα καινουργια μας ψυχικα ΑΡΧΕΤΥΠΑ αυτα που εκφραζουν την διψα μας για εξερευνηση του αχανους διαστηματος.
Ειναι κατα καποιο τροπο ανθρωπινες 'υλοποιησεις'.
Δεν το αποκλείω. Από την άλλη δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μια "ψυχική υλοποίηση" μπορεί να αποτυπωθεί στο φιλμ ή στο βίντεο.
Οπότε εκεί ψάχνουμε για άλλες ερμηνείες (στο φυσικό επίπεδο).
quote:
Περίεργο δεν το έχω προσέξει, από που βγάζεις αυτό το συμπέρασμα;;; Μπορείς να μου το αναλύσεις λίγο;
Νομίζω πως αυτό που θες να πείς ισχύει για τα περιφημα αγρογλυφικά όπου τα πρώτα ήταν απλά στη σχεδίαση ενώ σταδιακά η πολυπλοκότητά τους αυξήθηκε δραματικά. Προφανώς διότι οι hoaxers μάθανε την "τέχνη" καλά.
Οχι δεν το λέω μόνο για τα αγρογλυφικά (στα οποία όντως ισχύει αυτό το συμπέρασμα). Σκέψου γιατί βγήκε ο όρος "ιπτάμενοι δίσκοι".
Επειδή τα ufo που καταγράφηκαν παλιότερα είχαν στην πλειοψηφία τους δισκοειδές σχήμα. Μετά, άρχισαν να εμφανίζονται "ιπτάμενα πούρα" (που θυμίζουν πύραυλους σε οριζόντια θέση), και τελευταία τα "τριγωνικά σκάφη". Αν εξαιρέσουμε τους πρωταρχικούς "ιπτάμενους δίσκους" (που βασικά θυμίζουν νέφη), όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν κατά κάποιον τρόπο την τεχνολογική εξέλιξη των ανθρώπινων αεροσκαφών.
Για να μην προχωρήσουμε στο θέμα των επαφών με τους ιδιοκτήτες αυτών των σκαφών. Αρχικά είχαμε απλές εμφανίσεις όντων (στην πλειοψηφία τους ανθρωπόμορφα) παλιότερα αρκετών αγγελικών μορφών (ψηλοί, ξανθοί, καλοσυνάτοι), στην συνέχεια ρομποτικές μορφές (την εποχή που νομίζαμε ότι τα ρομπότ θα μπουν κανονικά στην καθημερινότητα μας, δηλ γύρω στο '50-'60) μετά όμως περιορίστηκαν όλες αυτές οι μορφές και έχουμε κατά πλειψηφία ακριβώς το αντίθετο των πρώτων δηλ. διαβολικές ζωώδεις μορφές (γκρίζες ή μαυριδερές, μικρόσωμες και κακομούτσουνες μορφές με ανάλογη συμπεριφορά) και βέβαια σχετικά πρόσφατα (από το 60 σποραδικά και πιό έντονα από το 80 και μετά) άρχισαν οι λεγόμενες απαγωγές που στις μέρες μας έχουν περιοριστεί στην χρήση σωματικής αλλά και ψυχολογικής βίας (εξετάσεις, καταναγκαστικό σεξ κλπ), καθώς μέχρι τότε (μέχρι τα τέλη του '60) υπήρχαν μόνο επαφές που είχαν την μορφή της μετάδωσης γνώσης ή και των συμβουλών γενικής φύσεως.
Νομίζω ότι όλα αυτά δείχνουν πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς τα πράγματα την κάθε χρονική στιγμή και όχι την πραγματική φύση των ufo και των επιβατών τους.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
'<Δεν το αποκλείω. Από την άλλη δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μια "ψυχική υλοποίηση" μπορεί να αποτυπωθεί στο φιλμ ή στο βίντεο.
Οπότε εκεί ψάχνουμε για άλλες ερμηνείες (στο φυσικό επίπεδο).>'
Ακριβως, ειναι θεμα πιστης.
Ο ορθολογικος νους δυσκολα πειστευει κατι που δεν μπορει να επαληθευθει πειραματικα.
Αυτο ειναι το μειονεκτημα των ψυχικων φαινομενων, το οτι συμβαινουν αυθορμητα σε καποιες ιδιεταιρες συναισθηματικες μας καταστασεις, που δεν μπορουμε να τις επαναλαβουμε ανα καθε στιγμη εσκεμενα.
Απο την αλλη ομως τα χιλιαδες θαυματα που εκαναν κατα καιρους οι διαφοροι μεγαλοι μυστες ολων των θρησκειων ειναι ολα παραμυθια?
Το φαινομενο της τηλεκινησης(που εχει καταγραφει σε βιντεο),
δεν ειναι μια αποδιξει της επιδρασης του ψυχισμου πανω στην υλη?
Συμφωνα με τον Γιουνγκ παντως το ασυνειδητο και τα αρχετυπα του ειναι κυριαρχα πανω στον κοσμο της υλης.
Χαιρετω
999
quote:
Αυτο ειναι το μειονεκτημα των ψυχικων φαινομενων, το οτι συμβαινουν αυθορμητα σε καποιες ιδιεταιρες συναισθηματικες μας καταστασεις, που δεν μπορουμε να τις επαναλαβουμε ανα καθε στιγμη εσκεμενα.
Οντως αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα. Οπότε είναι όπως λες θέμα πίστης.
quote:
Απο την αλλη ομως τα χιλιαδες θαυματα που εκαναν κατα καιρους οι διαφοροι μεγαλοι μυστες ολων των θρησκειων ειναι ολα παραμυθια?
Το φαινομενο της τηλεκινησης(που εχει καταγραφει σε βιντεο),
δεν ειναι μια αποδιξει της επιδρασης του ψυχισμου πανω στην υλη?
Θα μπορούσε να είναι αλήθεια, θα μπορούσε να είναι και ψέμματα. Δεν είναι τυχαίο όμως ότι από τότε που άρχισε να απαιτείται η επιστημονική έρευνα πάνω σε κάθε νέο θαυματοποιό ή θαύμα που εμφανίζεται (τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο), έχουμε και δραματικό περιορισμό στον αριθμό των θαυμάτων. Τώρα τα παλιότερα θαύματα δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε οπότε...
Για την τηλεκίνηση παρόλο που έχω δει κάποια ντοκυμαντέρ και βίντεο και έχω διαβάσει αρκετά για τα σχετικά πειράματα, και πάλι δεν έχω πειστεί τελείως... Πάντως έχω την εντύπωση ότι αν κάποια στιγμή καταφέρουμε να τα μελετήσουμε όλα αυτά πιό συστηματικά (θαύματα, τηλεκίνηση, τηλεπάθεια, μαντεία κλπ), υπάρχει πιθανότητα να βρεθούμε μπροστά σε κάποιες άγνωστες φυσικές ικανότητες του ανθρώπου, περιορισμένης όμως ισχύος. Γιατί αν το σκεφτείς, αν υπάρχουν και δεν καταφέρουμε κάποτε να τις "καλούμε" κατά βούληση, είναι δώρον άδωρο, εφ όσον δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τις μελετήσουμε ώστε να βρούμε πώς λειτουργούν και υπό ποιές πραγματικές προϋποθέσεις (πνευματικές ή άλλες).
-Arthur C. Clarke-