ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- TO ONOMA TOY ANTIXΡΙΣΤΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- TO ONOMA TOY ANTIXΡΙΣΤΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

PanosT30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
21/02/2012, 19:05:40
Αν εννοείς το Άκτιστο Φως είναι η ίδια η Φύση Του Τριαδικού Θεού (ακατάληπτο μυστήριο για τον άνθρωπο).

Αν εννοείς το Φως της Αληθείας είναι όσα Μας άφησε από τους Λόγους Του, και το Έργο Του.

Τελεία και Παύλα.

Αν εννοείς αν υπάρχει και "άλλη" Αλήθεια που δεν μας είπε.
Βεβαίως και υπάρχει και ειναι η "περισσότερη" η Αλήθεια που δε μας είπε διότι σε αυτή τη κατάσταση Συνειδητότητας που βρίσκεται ο Άνθρωπος πολύ απλά δεν μπορεί να την αντιληφθεί.

Ερευνάτε τας Γραφάς

21/02/2012, 19:23:19
PanosT

quote:
Αν εννοείς το Άκτιστο Φως είναι η ίδια η Φύση Του Τριαδικού Θεού (ακατάληπτο μυστήριο για τον άνθρωπο).

Το μόνο ακατάληπτο μυστήριο είναι πώς υπάρχουν τόσο αφελείς που να θεωρούν το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας, 300 χρόνια μετά, ως "φύση του Θεού".

quote:
Αν εννοείς το Φως της Αληθείας είναι όσα Μας άφησε από τους Λόγους Του, και το Έργο Του.

Λάθος. Αυτό που έχετε είναι τα λόγια ανώνυμων συγγραφέων (που εκτείνονται μέχρι τον 5ο αιώνα) και ένα μάτσο παραμύθια των ίδιων που δεν αντέχουν ούτε στη λογική ενός 6χρονου παιδιού.

quote:

Γιατί, σας είπε για καμία;

macedon

21/02/2012, 19:26:18
quote:
Αν εσύ πεις κάτι "δικό σου" και τυχαίνει να συμφωνεί με τον Ιησού θεωρείται ΦΩΣ έστω και από σπόντα.
Αθέλητά σου λοιπόν επικαλύπτεσαι από τον Ιησού και δείχνεις Φωτεινός.
Αν συνεχίζεις να μιλάς και λες πράγματα που δεν συμφωνούν με τους Λόγους του Ιησού παύει να είναι ΦΩΣ.

Επομένως, το φως υπάρχει μόνο από τη στιγμή που ήρθε εδώ ο Ιησούς και μας έδωσε τους λόγους του τους οποίους κατέγραψαν οι μαθητές του;
21/02/2012, 19:42:27
quote:

quote:
Αν εσύ πεις κάτι "δικό σου" και τυχαίνει να συμφωνεί με τον Ιησού θεωρείται ΦΩΣ έστω και από σπόντα.
Αθέλητά σου λοιπόν επικαλύπτεσαι από τον Ιησού και δείχνεις Φωτεινός.
Αν συνεχίζεις να μιλάς και λες πράγματα που δεν συμφωνούν με τους Λόγους του Ιησού παύει να είναι ΦΩΣ.

Επομένως, το φως υπάρχει μόνο από τη στιγμή που ήρθε εδώ ο Ιησούς και μας έδωσε τους λόγους του τους οποίους κατέγραψαν οι μαθητές του;

OXI.
Υπάρχει σαν "σπερματικός λόγος" σε ολόκληρη τη ζωή της Ανθρωπότητας σε όλους τους αιώνες και σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Ο Θεός αποκάλυψε "επί μέρους" Αλήθειες σε όλο τον κόσμο μέσω ανθρώπων όπου ο Ίδιος επέλεξε να φανερώσει.

Απλά ο Ιησούς ήρθε και α) ΠΡΩΣΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ) ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ και β) συνέδεσε με θαυμαστό τρόπο όλες τις επιμέρους Αλήθειες ώστε να βγάζουν πλέον νόημα (π.χ ΓΙΑΤΙ να είμαι καλός και να μη σπάω το κεφάλι του συνανθρώπου μου, ΠΟΙΟΣ είναι ο πλησίον μου κτλ)

"Σκανδαλώδη" εύνοια στο σπερματικό λόγο είχε για μια ακόμη φορά η Ελλάδα...

Στο κατεβατό (με την πολύ καλή έννοια) του kost θα δεις το σπερματικό λόγο της Αγάπης (παρόλα αυτά λείπει το ΓΙΑΤΙ)στην Ελληνική Φιλοσοφία.
Το ερώτημα είναι τι τίμημα πλήρωσαν οι Έλληνες Φιλόσοφοι για την εκφορά του σπερματικού λόγου από τα Ελληνικά Ιερατεία του 12αθέου...

Το παραπάνω quote μου Doc αναφέρονταν στους μετά Χριστό "φιλοσοφούντας" και sorry αν σε μπέρδεψα.

Ερευνάτε τας Γραφάς

21/02/2012, 19:43:46
quote:

PanosT

quote:

Το μόνο ακατάληπτο μυστήριο είναι πώς υπάρχουν τόσο αφελείς που να θεωρούν το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας, 300 χρόνια μετά, ως "φύση του Θεού".

quote:

Λάθος. Αυτό που έχετε είναι τα λόγια ανώνυμων συγγραφέων (που εκτείνονται μέχρι τον 5ο αιώνα) και ένα μάτσο παραμύθια των ίδιων που δεν αντέχουν ούτε στη λογική ενός 6χρονου παιδιού.

quote:

Γιατί, σας είπε για καμία;

ΣΚΟΥΞΕ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΘΕΣ...

Ερευνάτε τας Γραφάς

21/02/2012, 20:05:37
quote:
Απλά ο Ιησούς ήρθε και α) ΠΡΩΣΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ) ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ και β) συνέδεσε με θαυμαστό τρόπο όλες τις επιμέρους Αλήθειες ώστε να βγάζουν πλέον νόημα (π.χ ΓΙΑΤΙ να είμαι καλός και να μη σπάω το κεφάλι του συνανθρώπου μου, ΠΟΙΟΣ είναι ο πλησίον μου κτλ)
Τελικά λοιπόν εμείς οι άνθρωποι πώς κατακτάμε την αλήθεια;
21/02/2012, 21:12:07
quote:

quote:

Τελικά λοιπόν εμείς οι άνθρωποι πώς κατακτάμε την αλήθεια;

Αφού η Αλήθεια είναι Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ καταλαβαίνεις ότι ειναι ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ στην ΟΛΟΤΗΤΑ της.

Τα μικρά τμήματά της που μας έδωσε ο Ιησούς και μπορούσαμε (λέμε τώρα) να κατανοήσουμε τα κατακτούμε ΜΟΝΟ μέσω ΑΥΤΟΥ. Αν γνωρίσεις τον Ιησού γνωρίζεις και ΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ μπορείς να κατανοήσεις σε αυτό το επίπεδο Συνειδητότητας που βρισκόμαστε.

Σχετικά χωρία.

Ιω Η‐31 ῎Ελεγεν οὖν ὁ ᾿Ιησοῦς πρὸς τοὺς πεπιστευκότας αὐτῷ ᾿Ιουδαίους· ἐὰν ὑμεῖς μείνητε ἐν τῷ λόγῳ τῷ ἐμῷ, ἀληθῶς μαθηταί μού ἐστε,
Ιω Η‐32 καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς.

Λκ Κα‐15 ἐγὼ γὰρ δώσω ὑμῖν στόμα καὶ σοφίαν, ᾗ οὐ δυνήσονται ἀντειπεῖν οὐδὲ ἀντιστῆναι πάντες οἱ ἀντικείμενοι ὑμῖν.

Λκ Η‐16 Οὐδεὶς δὲ λύχνον ἅψας καλύπτει αὐτὸν σκεύει ἢ ὑποκάτω κλίνης τίθησιν, ἀλλ᾿ ἐπὶ λυχνίας ἐπιτίθησιν, ἵνα οἱ εἰσπορευόμενοι βλέπωσι τὸ φῶς.
Λκ Η‐17 οὐ γάρ ἐστι κρυπτὸν ὃ οὐ φανερὸν γενήσεται, οὐδὲ ἀπόκρυφον ὃ οὐ γνωσθήσεται καὶ εἰς φανερὸν ἔλθῃ.
Λκ Η‐18 βλέπετε οὖν πῶς ἀκούετε· ὃς γὰρ ἐὰν ἔχῃ, δοθήσεται αὐτῷ, καὶ ὃςἐὰν μὴ ἔχῃ, καὶ ὃ δοκεῖ ἔχειν ἀρθήσεται ἀπ᾿ αὐτοῦ.

Μτ Ιγ‐10 Καὶ προσελθόντες οἱ μαθηταὶ εἶπον αὐτῷ· διατί ἐν παραβολαῖς λαλεῖς αὐτοῖς;
Μτ Ιγ‐11 ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν αὐτοῖς· ὅτι ὑμῖν δέδοται γνῶναι τὰ μυστήρια τῆς βασιλείας τῶν οὐρανῶν, ἐκείνοις δὲ οὐ δέδοται
Μτ Ιγ‐12 ὅστις γὰρ ἔχει, δοθήσεται αὐτῷ καὶ περισσευθήσεται· ὅστις δὲ οὐκ ἔχει, καὶ ὃ ἔχει ἀρθήσεται ἀπ᾿ αὐτοῦ.
Μτ Ιγ‐13 διὰ τοῦτο ἐν παραβολαῖς αὐτοῖς λαλῶ, ἵνα βλέποντες μὴ βλέπωσι καὶ ἀκούοντες μὴ ἀκούωσι μηδὲ συνῶσι,
Μτ Ιγ‐14 μήποτε ἐπιστρέψωσι· καὶ τότε πληρωθήσεται αὐτοῖς ἡ προφητεία ῾Ησαΐου ἡ λέγουσα· ἀκοῇ ἀκούσετε καὶ οὐ μὴ συνῆτε, καὶ βλέποντες βλέψετε καὶ οὐ μὴ ἴδητε

Η Υπόλοιπη Αλήθεια θα έρθει για εμάς στην "επόμενη πίστα" του παιχνιδιού...

Για παράδειγμα την "πλήρη αλήθεια" (για όσους πιστεύουν στις απεριόριστες δυνάμεις του άνθρώπινου νου και μπλα μπλα μπλα) ούτε στον "υλικό κόσμο" δεν μπορούμε να την κατακτήσουμε όπως μας πληροφορεί η Αρχή Απροσδιοριστίας του Heisenberg.

Σου κόβει τα πόδια ναι ή ου?

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 21/02/2012 21:14:44

21/02/2012, 22:00:41
quote:
Για παράδειγμα την "πλήρη αλήθεια" (για όσους πιστεύουν στις απεριόριστες δυνάμεις του άνθρώπινου νου και μπλα μπλα μπλα) ούτε στον "υλικό κόσμο" δεν μπορούμε να την κατακτήσουμε όπως μας πληροφορεί η Αρχή Απροσδιοριστίας του Heisenberg.

Σου κόβει τα πόδια ναι ή ου?

Αγαπητέ μου φίλε, επιλέγω να μην θεμελιώνω τη ζωή μου πάνω σε ιδέες, γιατί εμπιστεύομαι μόνο τα πράγματα των οποίων έχω άμεση εμπειρία. Οτιδήποτε δεν θεμελιώμεται εκεί, στην ίδια την εμπειρία, δεν μπορεί ούτε να μου κάνει καλό, ούτε να μου κάνει κακό, γιατί ούτε το δέχομαι, ούτε το απορρίπτω. Οι ιδέες οι οποίες αναφέρεις, δεν έχουν κάποιο αντίκρισμα σε εμπειρία απο τη μεριά μου. Επομένως ούτε τις δέχομαι ούτε τις απορρίπτω.
Το σίγουρο είναι ότι αν θεμελίωνα τη ζωή μου πάνω στις ιδέες και τις θεωρίες που κυκλοφορούνε σε αυτόν τον κόσμο, απο διαφορετικές αυθεντίες, επιστήμονες, θρησκευτικούς ηγέτες κλπ η ζωή μου θα ήταν κάτι περισσότερο απο κόλαση. Προτιμώ λοιπόν να μην δέχομαι κάποια ιδέα για το πώς είναι η πραγματικότητα, αλλά να δίνω μορφή ο ίδιος τη πραγματικότητα που θέλω να έχω. Το εξωτερικό εξαρτάται από το εσωτερικό.
Οποιαδήποτε ιδέα για το πώς είναι η πραγματικότητα, για θεούς και κολάσεις, για παραδείσους, μετανσαρκώσεις και δε ξέρω τι, θα αποτελούσε περιοριστικό παράγοντα. Και έχω έρθει εδώ πέρα για να ζήσω. Να ζήσω ελεύθερος. Όχι για να ζήσω αυτό που επιλέγουν άλλοι, ούτε για να ζήσω στα πλαίσια κάποιας ιδέας. Είμαι ελεύθερος λοιπόν και δεν θέτω όρια σε αυτήν την ελευθερία μου. Το πού μπορεί να φτάσω, μου είναι άγνωστο

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/02/2012 22:10:37

22/02/2012, 15:56:52
Η εμπειρία που αναφέρεις χωράει πολύ συζήτηση Doc.
Τι εννοείς και πως ορίζεις την εμπειρία.

Για παράδειγμα

Βλέπεις μόνο σε ένα τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος (από 400 έως 700nm).

Ακούς σε ένα άλλο (από 20Hz έως 20kHz).

Τα υπόλοιπα τμήματα αν και δεν έχουμε οπτική ή ακουστική εμπειρία είναι εκεί και μας περίμεναν υπομονετικά να βρούμε τα κατάλληλα όργανα/συσκευές για να τα εκμετελευτούμε (ραντάρ, ραδιοφωνία/τηλεόραση/τηλεπικοινωνίες, ιατρικά όργανα(Röntgen, MRI, PET κτλ).

Πριν ανακαλυφθούν όοοολα αυτά κάποιοι επιστήμονες λοιδορήθηκαν και έγιναν περίγελος ακριβώς γιατί είχαν μια διαφορετική αντίληψη "εμπειρίας" από τους υπόλοιπους.

Κατά τ'άλλα όλα τα υπόλοιπα που γράφεις είναι καθόλα σεβαστά αλλά υπάρχουν "φιλοσοφικές ενστάσεις" εκ μέρους μου που θα στείλουν το thread αλλού για αλλού...

Ερευνάτε τας Γραφάς

22/02/2012, 18:03:17
PanosT
quote:
Για παράδειγμα

Τα υπόλοιπα τμήματα αν και δεν έχουμε οπτική ή ακουστική εμπειρία είναι εκεί και μας περίμεναν υπομονετικά να βρούμε τα κατάλληλα όργανα/συσκευές για να τα εκμετελευτούμε (ραντάρ, ραδιοφωνία/τηλεόραση/τηλεπικοινωνίες, ιατρικά όργανα(Röntgen, MRI, PET κτλ).

Πράγματι. Όμως το τι ανακαλύπτει η επιστήμη δεν έχει πάντα να κάνει με το βίωμα. Οι επιστήμονες λένε ότι πήγαμε στο φεγγάρι. Όμως εγω ο ίδιος πάτησα ποτέ στο φεγγάρι; Μύρισα το χώμα της σελήνης; Το έβαλα στη χούφτα μου; Όχι. Επομένως αν και οι αποδείξεις μπορεί να είναι καλές, και τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν πολύ "επιστημονικά", για εμένα το ψευδές ή αληθές γεγονός ότι πήγαμε στο φεγγάρι, είναι απλά μια ιδέα για τον νου μου, καθώς εγώ δεν έχω πάει ποτέ εκεί, (ούτε ήμουν εγώ αυτός που έστησε την αποστολή) απλά άμα θέλω πιστεύω τους άλλους ότι έτσι έγινε.
Νομίζω οτι είναι λογικό να πω, ότι είναι παράλογο να θεμελιώνει κάποιος τη ζωή του, σε μια ιδέα που δεν επαληθεύεται.
quote:
Πριν ανακαλυφθούν όοοολα αυτά κάποιοι επιστήμονες λοιδορήθηκαν και έγιναν περίγελος ακριβώς γιατί είχαν μια διαφορετική αντίληψη "εμπειρίας" από τους υπόλοιπους.
Οι επιστήμονες ακολούθησαν την οδό του πειράματος, ενώ αυτοί που τους λοιδορούσαν ακολούθησαν την οδό του βολέματος σε ιδέες, που από τις τότε "αυθεντίες", θρησκευτικές και άλλες, θεωρούνταν αδιαμφισβήτητες και σωστές.
Αυτοί που τους λοιδωρούσαν έκριναν χωρίς να έχουν εμπειρία. Αυτό είναι όλο. Οι άλλοι είχανε κάνει οι ίδιοι το πείραμα, για αυτό και γνώριζαν την αλήθεια. Δεν πίστευαν την αλήθεια, την γνώριζαν.
quote:
Για παράδειγμα

Ναι, λες βασικά οτι οι αισθήσεις μας είναι περιοριστικές ως προς τα είδη των εμπειριών που μπορούμε να έχουμε. Έχεις δίκαιο. Για αυτό το λόγο και άρχισα απο νωρίς να ψάχνω τρόπους να διευρύνω τις αντιληπτικές μου ικανότητες. Με αρκετή επιτυχία, μπορώ να πω.
quote:
Κατά τ'άλλα όλα τα υπόλοιπα που γράφεις είναι καθόλα σεβαστά αλλά υπάρχουν "φιλοσοφικές ενστάσεις" εκ μέρους μου που θα στείλουν το thread αλλού για αλλού...
Χεχε.. έχεις δίκαιο. Μπορείς να καταθέσεις τις ενστάσεις σου εδώ. (ένα θέμα το οποίο είναι ήδη... ότι να 'ναι, και στο οποίο περιστασιακά γράφω και εγώ)

Επιστρέφοντας λοιπόν στο θέμα του Αντίχριστου.
Και ο Αντίχριστος μια ιδέα είναι.
Μέχρι να μπορέσουμε να επαληθεύσουμε το αντίθετο.

Αν θέλουμε να καταλάβουμε τι είναι αντίχριστος, θα πρέπει κατ'αρχήν να καταλάβουμε τι είναι Χριστός.

Για το Χριστό ξέρουμε το εξής: "Είμαι το φως, ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή"
Επίσης ξέρουμε ότι ο Χριστός μίλησε για αγάπη, μίλησε για αγάπη απέναντι στον εχθρό κλπ.

Με βάση αυτά, τι είναι ο αντιχριστος;
Ο αντίχριστος είναι σκοτάδι (εσωτερικό), είναι έξω απ' το μονοπάτι του θεού και είναι το ψέμα και ο θάνατος. Το σκοτάδι έρχεται από την έλλειψη προσωπικής επαφής με το θείο. Το μονοπάτι χάνεται επειδή ακριβώς ζούμε χωρίς το φως, και δεν βλέπουμε πού πατάμε. Το ψέμα έρχεται όταν αρνούμαστε να δούμε την αλήθεια, όταν αποδεχόμαστε τον παραλογισμό. Ο θάνατος έρχεται με τον πόλεμο, τις ασθένειες κλπ.

Επίσης ξέρουμε ότι ο Χριστός σχετίζεται με το πνεύμα.

Σαν λογική συνέπεια, ο ανίχριστος πρέπει να σχετίζεται με την ύλη. Αυτός που ασχολείται πολύ με την ύλη, δεν είναι άλλος απ' τον υλιστή. Αυτός που τα μετράει όλα σε υλικές-αισθησιακές απολαύσεις και κέρδη, αυτός που δεν αισθάνεται -λόγω της έλλειψης φωτός- την πνευματική υπόσταση της ζωής, το μάθημα της ζωής, τις πνευματικές αιτίες των γεγονότων.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 22/02/2012 18:13:21

22/02/2012, 18:22:27
quote:
Πράγματι. Όμως το τι ανακαλύπτει η επιστήμη δεν έχει πάντα να κάνει με το βίωμα. Οι επιστήμονες λένε ότι πήγαμε στο φεγγάρι. Όμως εγω ο ίδιος πάτησα ποτέ στο φεγγάρι; Μύρισα το χώμα της σελήνης; Το έβαλα στη χούφτα μου; Όχι. Επομένως αν και οι αποδείξεις μπορεί να είναι καλές, και τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν πολύ "επιστημονικά", για εμένα το ψευδές ή αληθές γεγονός ότι πήγαμε στο φεγγάρι, είναι απλά μια ιδέα για τον νου μου, καθώς εγώ δεν έχω πάει ποτέ εκεί, (ούτε ήμουν εγώ αυτός που έστησε την αποστολή) απλά άμα θέλω πιστεύω τους άλλους ότι έτσι έγινε.
Νομίζω οτι είναι λογικό να πω, ότι είναι παράλογο να θεμελιώνει κάποιος τη ζωή του, σε μια ιδέα που δεν επαληθεύεται.

και εγώ δεν πήγα στην ιταλία το ότι κάποιοι έχουν πάει και υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο και πράγματα από την ιταλία δεν μου λέει τίποτα
είναι απλά μια ιδέα για τον νου μου
τελικά είναι πάρα πολλοί αυτοί που κυκλοφορούν έξω μα πάρα πολλοί

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

22/02/2012, 22:18:57
quote:
και εγώ δεν πήγα στην ιταλία το ότι κάποιοι έχουν πάει και υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο και πράγματα από την ιταλία δεν μου λέει τίποτα
είναι απλά μια ιδέα για τον νου μου
τελικά είναι πάρα πολλοί αυτοί που κυκλοφορούν έξω μα πάρα πολλοί
Εγώ πήγα όμως και μάλιστα μου άρεσε πάρα πολύ, μέχρι που σκεπτόμουν να μάθω ιταλικά και να πάω να μείνω μόνιμα εκεί. Άλλο όμως πράγμα είναι το φεγγάρι, άλλο η Ιταλία και άλλο το αν πήγαμε στο φεγγάρι φίλε μου.. ελπίζω να μην τα έχεις συγχύσει αυτά στον νου σου... λίγο ατυχής η αναφορά μου βέβαια, αλλά μου δεν μου κάνει εντύπωση που μόνο αυτό βρήκες να σχολιάσεις απ' όλο το θέμα. Πάντα ίδιος όμως, μου αρέσεις επιτέλους ένας άνθρωπος που δεν αλλάζει
23/02/2012, 13:45:01
quote:

Doc

Οι επιστήμονες ακολούθησαν την οδό του πειράματος, ενώ αυτοί που τους λοιδορούσαν ακολούθησαν την οδό του βολέματος σε ιδέες, που από τις τότε "αυθεντίες", θρησκευτικές και άλλες, θεωρούνταν αδιαμφισβήτητες και σωστές.
Αυτοί που τους λοιδωρούσαν έκριναν χωρίς να έχουν εμπειρία. Αυτό είναι όλο. Οι άλλοι είχανε κάνει οι ίδιοι το πείραμα, για αυτό και γνώριζαν την αλήθεια. Δεν πίστευαν την αλήθεια, την γνώριζαν.

Μια παρατήρηση σε αυτό που γράφεις Doc.
Οι περιπτώσεις που είχα στο μυαλό μου ήταν μεταξύ Φυσικών διότι αν πάμε σε άλλες Επιστήμες κλάφτα..

Εκεί λοιπόν δεν ισχύει αυτό που λες.
Και οι δύο πλευρές στέκονταν σε πειραματικά δεδομένα.
Η εξήγηση των πειραματικών αποτελεσμάτων ήταν όμως όλο το ζουμί.
Εκεί να δεις Doc "ηθελημένη τύφλωση"...
Δεν μπορούσαν οι "παλιοι" να δεχτούν ότι ο κόσμος είναι πιο περίπλοκος απ'ότι νόμιζαν ότι είναι.

Π.χ Κλασική Φυσική εναντίον Κβαντομηχανικής.

Η Κλασική φυσική ήταν "μπετόν" σ'αυτά που μπορούσε να εξηγήσει. Για αυτά που δεν μπορούσε θα έπρεπε να σχεδιαστούν νέα πειράματα όπου στην εξήγηση των αποτελεσμάτων γίνονταν το έλα να δεις.
Οι οπαδοί της Κλασικής Φυσικής είχαν την "βιωματική" εμπειρία ενώ οι άλλοι είχαν την "φαντασιακή" εμπειρία στην εξήγηση των πειραμάτων.
Αδόκιμοι και οι δύο όροι αλλά μάλλον θα με καταλάβεις.

Δυστυχώς αυτές είναι πολύ ωραίες κουβέντες αλλά για να βγει κάποιο νόημα θα πρέπει να γίνονται από κοντά.
Στο γραπτό λόγο δεν μπορείς να δώσεις όσα παραδείγματα θέλεις και ο άλλος μπορεί να μην καταλάβει και να σε παρεξηγήσει...

Ερευνάτε τας Γραφάς

23/02/2012, 14:11:55
quote:

Δεν μπορούσαν οι "παλιοι" να δεχτούν ότι ο κόσμος είναι πιο περίπλοκος απ'ότι νόμιζαν ότι είναι.
Πράγματι.. οι παλιοί ποτέ δεν μπορούν
quote:
Η Κλασική φυσική ήταν "μπετόν" σ'αυτά που μπορούσε να εξηγήσει. Για αυτά που δεν μπορούσε θα έπρεπε να σχεδιαστούν νέα πειράματα όπου στην εξήγηση των αποτελεσμάτων γίνονταν το έλα να δεις.
Οι οπαδοί της Κλασικής Φυσικής είχαν την "βιωματική" εμπειρία ενώ οι άλλοι είχαν την "φαντασιακή" εμπειρία στην εξήγηση των πειραμάτων.
Αδόκιμοι και οι δύο όροι αλλά μάλλον θα με καταλάβεις.
Θα έλεγα ότι οι φυσικοί, σε διάφορα θέματα, είχαν -όχι τόσο βιωματική- αλλά πειραματική απόδειξη κάποιων πραγμάτων. Αυτό είναι καλό, αλλά είναι προφανές ότι το ίδιο πείραμα σε διαφορετικές συνθήκες θα έχει διαφορετικά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί κάποιος να εξομοιώσει τις συνθήκες του "μικρόκοσμου" με αυτές του "μακρόκοσμου". Υπάρχει κάποια απόδειξη ότι οι συνθήκες είναι οι ίδιες; Από τη στιγμή που τα ίδια πειράματα βγάζουν άλλα αποτελέσματα σημαίνει ακριβώς ότι οι συνθήκες διαφέρουν. Τουλάχιστον έτσι σκέφτομαι εγώ με τις μικρές μου γνώσεις περι φυσικής.
Συμβαίνει ότι, το ίδιο το γεγονός της ύπαρξης, είναι παράλογο. Είναι πιθανό λοιπόν να φτάσουμε σε ένα σημείο που τα επιστημονικά ζητήματα, δεν θα λύνονται με τη λογική. Τουλάχιστον όχι με αυτό που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ως λογική.
Παρόλα αυτά, απ' όσο ξέρω, σχετικά με τη νέα φυσική που δε συνάδει με τη παλιά, έχουμε κυρίως θεωρίες, με τις οποίες κάποιοι συμφωνούνε και κάποιοι όχι. Θεωρίες, ξαναλέω. Θεωρίες που βασίζονται όμως σε κάτι: την παρατήρηση. Δεν έιναι θεωρίες που βγήκαν βασισμένες στο τίποτα, είναι θεωρίες που προσπάθησαν να ερμηνεύσουν ένα παρατηρήσιμο (ή κατα κάποιο τρόπο παρατηρήσιμο) φαινόμενο.

quote:
Δυστυχώς αυτές είναι πολύ ωραίες κουβέντες αλλά για να βγει κάποιο νόημα θα πρέπει να γίνονται από κοντά.
Στο γραπτό λόγο δεν μπορείς να δώσεις όσα παραδείγματα θέλεις και ο άλλος μπορεί να μην καταλάβει και να σε παρεξηγήσει...
Άμα θέλεις κάνε μου p.m., και μιλάμε πιο προσωπικά.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 23/02/2012 14:14:42

23/02/2012, 14:28:19
quote:

Θα έλεγα ότι οι φυσικοί, σε διάφορα θέματα, είχαν -όχι τόσο βιωματική- αλλά πειραματική απόδειξη κάποιων πραγμάτων. Αυτό είναι καλό, αλλά είναι προφανές ότι το ίδιο πείραμα σε διαφορετικές συνθήκες θα έχει διαφορετικά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί κάποιος να εξομοιώσει τις συνθήκες του "μικρόκοσμου" με αυτές του "μακρόκοσμου". Υπάρχει κάποια απόδειξη ότι οι συνθήκες είναι οι ίδιες; Από τη στιγμή που τα ίδια πειράματα βγάζουν άλλα αποτελέσματα σημαίνει ακριβώς ότι οι συνθήκες διαφέρουν. Τουλάχιστον έτσι σκέφτομαι εγώ με τις μικρές μου γνώσεις περι φυσικής.

Βρε είσαι super στη Φυσική!
Όλα αυτά που λες και αφορούν πειράματα Κβαντομηχανικής είναι ΟΛΟΣΩΣΤΑ και εκεί να δεις ερωτήματα που ανακύπτουν Doc για τον κόσμο που ζούμε.

Εγώ αναφερόμουν σε ένα βήμα πίσω όταν η Κβαντομηχανική προσπαθούσε να εδραιωθεί ως Φυσική και να δώσει απαντήσεις εκεί που η Κλασική Φυσική αποτύγχανε (άτομο Υδρογόνου, μοντέλο Rutherford, υποθέσεις Bohr, και εξήγηση φασμάτων εκπομπής και απορρόφησης.

quote:

Συμβαίνει ότι, το ίδιο το γεγονός της ύπαρξης, είναι παράλογο. Είναι πιθανό λοιπόν να φτάσουμε σε ένα σημείο που τα επιστημονικά ζητήματα, δεν θα λύνονται με τη λογική. Τουλάχιστον όχι με αυτό που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ως λογική.

Σ'αυτό συμφωνούν ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΟΙ (Μοριακοί, Γενετιστές, Κοσμικοί)...

quote:

Παρόλα αυτά, απ' όσο ξέρω, σχετικά με τη νέα φυσική που δε συνάδει με τη παλιά, έχουμε κυρίως θεωρίες, με τις οποίες κάποιοι συμφωνούνε και κάποιοι όχι. Θεωρίες, ξαναλέω. Θεωρίες που βασίζονται όμως σε κάτι: την παρατήρηση. Δεν έιναι θεωρίες που βγήκαν βασισμένες στο τίποτα, είναι θεωρίες που προσπάθησαν να ερμηνεύσουν ένα παρατηρήσιμο (ή κατα κάποιο τρόπο παρατηρήσιμο) φαινόμενο.

Και εκεί ακριβώς (στην ερμηνεία) πέφτει τέτοιο ξεκατίνιασμα που εγώ με το macedon φαντάζουμε ως αγαπημένα αδερφάκια...

quote:

quote:
Άμα θέλεις κάνε μου p.m., και μιλάμε πιο προσωπικά.

Εννοείται Doc πως θα το ήθελα και εγώ!

Ερευνάτε τας Γραφάς

23/02/2012, 14:33:58
quote:
Αν θέλουμε να καταλάβουμε τι είναι αντίχριστος, θα πρέπει κατ'αρχήν να καταλάβουμε τι είναι Χριστός.

Επίσης ξέρουμε ότι ο Χριστός μίλησε για αγάπη, μίλησε για αγάπη απέναντι στον εχθρό κλπ.

Ο αντίχριστος είναι σκοτάδι (εσωτερικό), είναι έξω απ' το μονοπάτι του θεού και είναι το ψέμα και ο θάνατος. Το σκοτάδι έρχεται από την έλλειψη προσωπικής επαφής με το θείο. Το μονοπάτι χάνεται επειδή ακριβώς ζούμε χωρίς το φως, και δεν βλέπουμε πού πατάμε. Το ψέμα έρχεται όταν αρνούμαστε να δούμε την αλήθεια, όταν αποδεχόμαστε τον παραλογισμό. Ο θάνατος έρχεται με τον πόλεμο, τις ασθένειες κλπ.

Σαν λογική συνέπεια, ο ανίχριστος πρέπει να σχετίζεται με την ύλη. Αυτός που ασχολείται πολύ με την ύλη, δεν είναι άλλος απ' τον υλιστή. Αυτός που τα μετράει όλα σε υλικές-αισθησιακές απολαύσεις και κέρδη, αυτός που δεν αισθάνεται -λόγω της έλλειψης φωτός- την πνευματική υπόσταση της ζωής, το μάθημα της ζωής, τις πνευματικές αιτίες των γεγονότων.

Θα ήθελα να αναδιατυπώσω αυτή τη φράση που έγραψα, για να γίνει πιο κατανοητή.

Επίσης ξέρουμε ότι ο Χριστός μίλησε για αγάπη απέναντι στον συνανθρωπ και αγάπη απέναντι στον εχθρό.

Ο αντίχριστος είναι σκοτάδι (εσωτερικό σκοτάδι), είναι έξω απ' το μονοπάτι του θεού και είναι το ψέμα και ο θάνατος. Το σκοτάδι κατα τη γνώμη μου έρχεται από την έλλειψη επαφής με το θείο και από την έλλειψη εσωτερικής επικοινωνίας με τον εαυτό μας. Το μονοπάτι χάνεται επειδή ακριβώς ζούμε χωρίς το φως, και δεν βλέπουμε πού πατάμε. Το ψέμα έρχεται όταν επειδή ζούμε στο σκοτάδι, δεν μπορούμε να δούμε την αλήθεια, που η αλήθεια φέρνει το φως στη ζωή μας. Φώς βασανιστικό για τα μάτια των εν σκοτάδι αδερφών. Η εσώτερη γνώση της αλήθειας ελευθερώνει. Ο θάνατος έρχεται με τον πόλεμο, τις ασθένειες κλπ και είναι και αυτός αποτέλεσμα της έλλειψης φωτός. Γιατί αν είχαμε φως, θα ξέραμε που είμαστε και πού πάμε. Αντιθέτως επειδή δεν έχουμε φως, δε ξέρουμε ούτε πού είμαστε, ούτε πού πάμε. Αποτέλεσμα: Πόλεμος, τσακωμοί όπως αυτοί του φόρουμ, κτλπ.
Η ζωή αυτού που ζει στο σκοτάδι είναι μια σειρά απο ασυνάρτητες επιλογές, πράξεις και γεγονότα.
Η ζωή αυτού που ζει στο φως, έχει μια αρμονία, την οποία μπορεί ενδεχομένως να ταράξουν τα αρνητικά γεγονότα που είναι απαραίτητο να του συμβούν. Έτσι το σκέφτομαι, μπορεί να κάνω και λάθος.
Επίσης αντίχριστος πρέπει να είναι αυτός, που δεν αγαπάει τον συνάνθρωπό του, και που μισεί θανάσιμα τους εχθρούς του, ακόμα και αν δεν διαφέρει πολύ από αυτούς.

(έτσι αν εγώ τσακώνομαι π.χ. με τον sesorstris ή τον Macedon κοκ.. αν για μια στιγμή κοιτάξω σαν εξωτερικός παρατηρητής τη κατάσταση (επομένως και τον εαυτό μου), θα σκεφτώ "Μα καλά, είναι τρελοί αυτοί; Δεν έχουν τι άλλο να κάνουν;". Αν κοιτάξω απο μακριά τη κατάσταση, θα διαπιστώσω ότι όλοι πάσχουν από την ίδια νόσο: Ένα υπερμεγεθες Εγώ, που αν και συνεχώς κάνει προσπάθειες να κρυφτεί, δεν κρύβεται ούτε κάτω απο ωραία λόγια, πτυχία, και έξυπνα, λογικά επιχειρήματα.

Σαν λογική συνέπεια, ο αντίχριστος πρέπει να σχετίζεται με την ύλη. Αυτός που ασχολείται πολύ με την ύλη, δεν είναι άλλος από τον υλιστή. Αυτός που τα μετράει όλα σε υλικές-αισθησιακές απολαύσεις και κέρδη, αυτός που δεν αισθάνεται -λόγω της έλλειψης φωτός- την πνευματική υπόσταση της ζωής, αυτός που δεν αλλάζει θετικά με τα μαθήματα της ζωής, ούτε βλέπει τις πνευματικές αιτίες των γεγονότων, αυτός που ζει στη μιζέρια και που ο κάθε πονόλαιμος τον στεναχωρεί, και αυτός που παίρνει τεράστια ευχαρίστηση απ' τις μικρές ικανοποιήσεις του εγωισμού του, δεν είναι άλλος από τον αντιχριστο. Δεν είναι άλλος από τον σκοταδιστή υλιστή.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 23/02/2012 14:50:39

23/02/2012, 14:55:45
quote:
Βρε είσαι super στη Φυσική!
Κάποτε, μικρός, ήθελα να ασχοληθώ.. αλλά τελικά με κέρδισαν τα οικονομικά και οι δημόσιες σχέσεις
Τελικά όμως η λογική, είναι παντού ΛΟΓΙΚΗ
quote:
Και εκεί ακριβώς (στην ερμηνεία) πέφτει τέτοιο ξεκατίνιασμα που εγώ με το macedon φαντάζουμε ως αγαπημένα αδερφάκια...
Κατα βάθος αγαπιέστε, εγώ το ξέρω
quote:
Εννοείται Doc πως θα το ήθελα και εγώ!

Ωραία
05/03/2012, 16:33:56

Και το όνομα αυτού (του αντίχριστου) είναι FOX

Επιτέλους παιδιά, έχουμε και το όνομα του Αντίχριστου...
Ο αντίχριστος λοιπόν, φέρει το όνομα FOX, όπως μας διαβεβαιώνει ο πατέρας Μάξιμος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, είχε μπει για τα καλά στα ίχνη του Αντίχριστου.
Ο πατέρας Μάξιμος, ύστερα από επίπονη και κοπιαστική έρευνα, μελετώντας γραφές, προφητείες, εφημερίδες και πολιτικά ντοκουμέντα (και λίγο με την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος όπως παραδέχεται ο ίδιος) γνωρίζει σχεδόν τα πάντα για τον Φοξ.
Παραθέτει όλες τις λεπτομέρειες στα βιβλία του, τα οποία πουλάει και σε πολύ λογικές τιμές, για να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες για την επερχόμενη συμφορά της ανθρωπότητας μέχρι και την πολυ-αναμενόμενη Δευτέρα Παρουσία.
Για την ακρίβεια, το μόνο που απομένει πλέον, είναι να εμφανιστεί ο κύριος Φοξ μέσα στο 2013 στο πολιτικό προσκήνιο -όπως ο ίδιος ο Μάξιμος με απόλυτη σιγουριά μας διαβεβαιώνει ότι θα συμβεί- για να έχουμε και την φάτσα του.
Δεν γνωρίζουμε αν ο αντίχριστος, ο κύριος Φοξ, έχει αντιληφθεί ότι ο Πατήρ Μάξιμος είναι στα ίχνη του.
Μετά όμως από τις αποκαλύψεις του Μάξιμου, υπάρχουν και μια σειρά προβλημάτων για τους ιστορικούς του μέλλοντος.
Τι θα γίνει αν κάποιος Έλληνας πιστός -αφού γνωρίζει πλέον την αληθινή ταυτότητα του Φοξ- τον σκοτώσει, μόλις αυτός αναλάβει την εξουσία; Πως θα εκπληρωθεί το Θεϊκό σχέδιο που θέλει τον Φοξ να μας οδηγεί χέρι-χέρι στην Δευτέρα Παρουσία;
Και γιατί ο Θεός Ιεχωβάς, βοήθησε τον Μάξιμο στην αποκάλυψη του Φοξ; Που κολλάει αυτό; Τι παμπόνηρο σχέδιο έχει καταστρώσει ο Θεός με τον Φοξ και τον Μάξιμο..;
δείτε...
http://www.youtube.com/watch?v=m8GICSM0GoM
http://egolpio.wordpress.com/2010/02/09/varvaris/

kondorasΜέλος
05/03/2012, 21:53:44
Φίλε, λυπάμαι που θα στενοχωρήσω τον Μάξιμο, αλλά το Fox ως 666 το έχω διατυπώσει πρώτος πριν από καμιά εικοσιπενταριά χρόνια, όταν (παιδί ακόμη του Γυμνασίου) ασχολήθηκα με την αριθμολογία. Δίστασα να το βάλω ως απάντηση στο παρόν θέμα (για πλάκα), αλλά αποδεικνύεται ότι η φαντασία (ορισμένων) ξεπερνάει την πραγματικότητα... για πλάκα!
Και δεν ήταν και τίποτα δύσκολο, δηλαδή.
Σε κάθε γράμμα του αγγλικού αλφαβήτου, αντιστοιχείς έναν αριθμό, όπως περίπου ήταν οι αριθμοί των αρχαίων Ελλήνων.
A= 1 B= 2 C= 3 D= 4 E= 5 F= 6 G= 7 H= 8 I= 9
J= 10 K= 20 L= 30 M= 40 N= 50 O= 60 κλπ.
S=100 T=200 U=300 V=400 W=500 X=600.

Ο πρώτος που μου είχε έρθει στο μυαλό τότε, ήταν και ο μόνος Fox που ήξερα, ο ηθοποιός Μάικλ Τζ. Φοξ που έπαιζε στο Back to the Future.
Φυσικά από τότε μεγάλωσα...
Τώρα το μόνο άτομο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Megan Fox. Σκέτη κόλαση!

05/03/2012, 22:40:03
quote:
kondoras

Τώρα το μόνο άτομο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Megan Fox. Σκέτη κόλαση!

Μην ξεχνάς όμως και τη Samantha Fox, που ώθησε πολύ κόσμο στην αμαρτία εκεί στα 80's.

http://www.allstarpics.net/pic-gallery/samantha-fox-pics.htm

Ο Αντίχριστος παίρνει πολλές μορφές ανά δεκαετία αγαπητέ...

Lost in Necropolis

La ville de la mort