ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- M.Night Shyamalan - - Κινηματογράφος -

- M.Night Shyamalan - - Κινηματογράφος -

captain steven37 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
mimosaΜέλος
13/11/2009, 19:39:57
Γνωρίζουμε τα συστατικά απο τα οποία αποτελούμαστε και γνωρίζουμε που υπάρχουν αυτά τα συστατικά. Δεν διαφωνώ ώς προς το πνευματικο κομμάτι του ανθρώπου, αλλά εγώ προσωπικά για να το κατανοήσω το έχω μετονομάσει σε ενεργειακό κομμάτι. Και την ενέργεια στη φύση τη βρίσκουμε. Άλλες απορίες δεν έχω πρός το παρόν.

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε σενα http://www.youtube.com/watch?v=gfLD-7bCtME.

mimosaΜέλος
13/11/2009, 19:45:49
Καταλαβαίνω ότι μόνο η θρησκεία μπορεί να σου δώσει απαντήσεις για όοοοολα τα θέματα που σε απασχολουν, αναρωτήσου.
Α, και όταν γράφω φύση, δεν εννοώ απαραίτητα μόνο τα δέντρα και τα βουνά.
13/11/2009, 20:14:56
Αγαπητη μου mimosa, έχω επανελειμένα τονίσει ότι είμαι υπέρ της
φύσης και τα ντοκυμαντέρ με τρελαίνουν,είμαι συνειδητά φυσιολάτρης απλώς, δεν λατρεύω τη φύση ως θεότητα, αλλα την βλέπω ως πλάσμα, που έχει να μου διδάξει πολλά, για το πως λειτουργούν αλλά, όχι για τον Πλάστη της....Γιατί ένα τέτοιο τέλειο οικοδόμημα, δίχως ελλατώματα, κανείς νόμος της φύσης δεν θα μπορούσε να κινήσει..ο γνωστό αρχικό αίτιο, Αιτία, ή δύναμη πνεύματος που κινεί τον κόσμο, πές το όπως θές, είναι πάνω απο τη φύση..Γιατί αυτη έχει νόμους που την χωρούν,όταν το πνεύμα δεν έχει...
Και δεν θέλω να ακούω ....χαζά περί ενεργειακής υπόστασης...Μιλάμε για γέννηση, για δημιουργία, τι σχεση έχει με την πηγή καυσίμων της
φύσης;
Μιλάμε για πνεύμα, ποίηση, όχι για υπόλογες κινήσεις σε νόμους και αρχές...Όταν γράφεις, πιστεύεις ότι γράφεις με το σώμα σου, ή με το πνεύμα σου;Άσχετα με το ποιανου σκοπούς εξυπηρετούνται...
Όχι βρε σύ, δεν είναι ότι βλέπω την θρησκεία σαν μόνη λύση, ΕΙΝΑΙ η μόνη λύση γιατι εσύ βλεπεις το κάλυμα, την φύση, ενώ εμένα με απασχολεί η οντότητα που κάνει όλο αυτό το θαύμα..Πως είναι, τι θέλει...
Βλέπω τι εξυπηρετούν πέρα απο την αυτοεξυπηρέτηση τους, τα φυσικά φαινόμενα γύρω μου..Δείχνουν παραμυθένια κι αυτό είναι....Είναι τα παραμύθια του Θεού, που έκανε αλήθεια....Πως να λατρέψω το έργο του κι όχι τον ίδιο;
13/11/2009, 20:21:59
Παραθέτω ένα άλλο μου μήνυμα ενισχυμένο που αφορά την ιδαιτερότητα του ανθρώπου και(εν μέρει) την αποδειξη οτι υπάρχει λογική πίσω απ το τρόπο που λειτουργεί η φύση(είναι άτοπο να αποδίδεται λογική στα άψυχα βεβαίως...)

Γιατί ο άνθρωπος δεν μοιάζει στα ζώα.

Τι έχει ο άνθρωπος που να τον προστατευέι:
1)Απο καιρικές συνθήκες/θερμοκρασία
2)Απο αιχμηρές επιφάνειες/ δυσπρόστιτο περιβάλλον
3)Εξωτερικούς εχθρούς(άγρια ζώα κλπ)

Έχει τρίχωμα? όχι.
Σκληρό δέρμα? όχι.
Φτερά? όχι
Καβούκι? όχι.

Έχει σκληρά πέλματα? όχι(άσχετα αν μπορούν να γίνουν σκληρά με τον καιρό)
Έχει μαλακά πέλματα όπως της γάτας? όχι.
Έχει τρομερή μυική δύναμη?όχι.
Τρομερή ταχύτητα? όχι.
Τρομερή ευκινησία? όχι.
Τρομερά αμυντικά και επιθετικά μέσα όπως σκληρά νύχια, μεγάλα δόντια, κέρατα κλπ? όχι

Περισσότερο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα απο τα ζώα δεδομένου των προηγούμενων μειωνεκτημάτων του? Όχι.

Τα ζώα επίσης έχουν τη δυνατότητα να είναι ανα πάσα στιγμή ευτυχισμένα. Όλη μέρα δεν κάνουν απολύτως τίποτα εκτός απο το να τρέφονται και να αναπαράγονται και εν τούτοις είναι ευτυχισμένα.
Βάλε έναν άνθρωπο να κάνει τα ίδια πράγματα.
Βάλε κάποιον να κάθεται να λιάζεται όπως οι γάτες όλη τη μέρα. Στα πρώτα 10 λεπτά θα αναρωτιέται γιατί κάθεται. Στα 20 λεπτά θα σκέφτεται ή τι έκανε χτες ή τι θα κάνει αύριο ή τι θα κάνει μετά. Στα 30 λεπτά θα τον απασχολούν τόσα πολλά πράγματα στο μυαλό του που θα τον πιάσει πονοκέφαλος. Στην μία ώρα θα τρίζουν τα δόντια του. Στις δύο θα βγεί το θηρίο απο μέσα του και θα θέλει να τα κάνει όλα λαμπόγυαλο.

Για αυτό σε κανέναν άνθρωπο δεν αρέσει να περιμένει.
Πες σε έναν άνθρωπο να μην κάνει ΤΙΠΟΤΑ για μια μέρα και στην μισή θα τον ακούς να χτυπά το κεφάλι στο τείχο.
Τι μια μέρα δηλαδή, εδώ δεν μπορεί να καθήσει ήσυχος για 2ο λεπτά.

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει τίποτα στη γη τόσο ελαττωματικό οσο ο άνθρωπος. Σαν να μη φτάνουν όλα του τα βάσανα είναι και υποχρεωμένος να ξέρει και οτι έχει ημερομηνία λήξης σαν το γάλα στο ψυγείο. Τρομερό το ανθρώπινο δράμα...

Ακόμα και η σωματική κατάσταση του ανθρώπου αρμόζει περισσότερο σε "εκπολιτισμένο" περιβαλλον, περιβάλλον χωρίς κινδύνους δηλαδή. Γιατι σε αντίθεση με τα άλλα ζώα αν πατήσει και ένα πετατράδακι θα κοπεί, και αν κοπεί θα πάθει τέτανο(τα τελευταία 50 χρόνια έχουμε εμβόλια ευτυχώς), και αν πάθει τέτανο θα ψοφήσει.

Απόδειξη της διαφορετικότητάς του είναι και η κυριαρχία του στον πλανήτη γη(απο πού και ως που ένα ον υπερέχει των άλλων?) και η ανισορροπία και καταστροφή που έχει υποστεί η φύση απ' την ύπαρξή του.

Αλλά πώς τα κατάφερε ένα "ζώο", που λίγο μοιάζει με ζώο, να επιβιώσει για τόσα εκατομμύρια χρόνια με τόσα μειονεκτήματα μέχρι να αποκτήσει τη σημερινή του νοημοσύνη?
Κανείς δε ξέρει!
Ακόμα και η επιστήμη κάνει υποθέσειςι.
Σίγουρα θα χει ενδιαφέρον όταν και αν ποτέ μάθουμε.

Οι Δαρβινιστές βέβαια λένε οτι προερχόμαστε απο τον πίθηκο ή κάποιο πρόγονό μας όμοιο με πίθηκο(αλλά πάλι εναρμονισμένο με το περιβάλλον του). Ρωτάω λοιπόν.
Και ο πρόγονος μας πώς επέζησε χωρίς ας πούμε να χει τρίχωμα?
Θα πεταχτεί λοιπόν κάποιος έξυπνος και θα πει, το τρίχωμα στην εξελικτική πορεία χάθηκε απ τον άνθρωπο.
Και ρωτάω για ποιο λόγο χάθηκε?
Για να χρειάζεται να φοράει μπλούζες ή γούνες?(βλέπε Ρωσία)

Δηλαδή αντί στην εξελικτική του πορεία να βελτιώνεται βιολογικά ώστε να μειώνει τις ανάγκες του, τις αυξάνει?
Άτοπο.

Όχι μόνο αυτό, αλλά ο άνθρωπος είναι το μοναδικό όν που χρειάζεται τόσο καιρό μετά τη γέννηση του για να είναι σε θέση να διεκδικήσει μόνος του την τρωφή του.
Τα περισσότερα ζώα μέσα σε ένα χρόνο απο τη γέννησή τους το πολύ έχουν αναπτύξει κάποιους βασικούς μηχανισμούς αυτοάμυνας. Συχνά είναι ακόμα και σε θέση να μαζέψουν μόνα τους τη τρωφή τους. Ο άνθρωπος αντίθετο στα πρώτα χρόνια της ηλικίας του είναι τελείως ανίκαος να αμυνθεί.

Γενικά όμως με καλύπτουν οι θεσεις του αγαπητού Alzzaro

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 13/11/2009 20:30:02

mimosaΜέλος
13/11/2009, 20:31:21
quote:
εμένα με απασχολεί η οντότητα που κάνει όλο αυτό το θαύμα..Πως είναι, τι θέλει...

ε, τι να θέλει, να πηγαίνεις στην εκκλησία, να μην κλέβεις, να μην λές ψέμματα να είσαι καλός άνθρωπος... Απλά πράγματα!

13/11/2009, 20:33:40
...απο ο,τι φαίνεται απο τα παραπάνω η φυσική εξέλιξη της φύσης οδηγεί στην επικρατηση ενός οργανισμού πάνω στη Γη έναντι των ασθενέστερων άλλων που χρησιμοποιεί για σίτιση ή προστασία.

Αυτό όμως πρέπει να μας κάνει να αναρωτηθούμε-η επικράτηση δηλαδή του ανθρώπου στη Γη- αν ο άνθρωπος όντως ανήκει στα από Γης "εκπορευόμενα" και επι της Γης κατοικούντα, γιατί ενώ ολοι οι άλλοι οργανισμοί ζουν σε αρμονία μεταξύ τους ο άνθρωπος εμφανίζει μια αταξία.

Τα δεδομένα που αναφέρω στα παραπάνω μηνύματά μου είναιο κάποια απο αυτά που ο σημερινός άνθρωπος αμελεί αλλά ο αρχαίος όχι (όπως αναφέρει και ο Αλζζάρο).

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 13/11/2009 21:54:43

mimosaΜέλος
13/11/2009, 20:34:46
quote:
Πως να λατρέψω το έργο του κι όχι τον ίδιο;

Γιατί δεν έχει βάλει την υπογραφή του, κάτω δεξιά.

mimosaΜέλος
13/11/2009, 20:43:08
Αν ο άνθρωπος ανήκει στα επι γής κατοικόντα;
Άλλο και τούτο πάλι!
13/11/2009, 20:59:07
quote:
O Θεός δημιουργεί μέσω των δημιουργημάτων του

Αν και έχω αναφερθεί πολλές φορές στο έργο του Πλάτωνα ``Περί Φύσης`` αλλη μια φορά λοιπόν...

Ο Πλάτωνας ήταν γνώστης οπως γνώστες ήταν και οι προσωκρατικοί όπως γνώστες ήταν και ολοι οι φιλόσοφοι πρίν απο αυτούς οτι υπήρξε ενας Θεός που δημιούργησε το πάν...
Αλλά..
``Και είπε, λέει, ο γεννήσας το πάν.. στους θεούς των θεών``
Εγώ σας δημιούργησα και εσείς θα δημιουργήσετε το θνητό γένος γιατί αν το κάνω εγώ θα το κάνω αθάνατο... κλπ``.
Ο Πλάτωνας διευκρινίζει οτι ο γεννήσας το πάν απευθύνεται και στους θεούς που ``περιπολούν`` στη γή αλλά και στους θεούς που εχουν άυλη υπόσταση. Συνεπώς δεν ευθύνεται ενας για τη δημιουργία οτιδήποτε θνητού πλάσματος αλλά πολλοί.

Ποιός ήταν ο γεννήσας το πάν και οι ποιοί ήταν οι θεοί των θεών.
Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία αλλά και αρχαίες θρησκείες οι άνθρωποι είχαν θεοποιήσει τα στοιχεία της Φύσης.
Μέσα στα στοιχεία αυτά συμπεριλαμβάνονταν τα πάντα με πρώτο τον ήλιο, μια ανεξάντλητη πηγή φωτός και ενέργειας που χωρίς αυτή οχι απλά δεν δημιουργείται τίποτα αλλά δεν ζεί και τίποτα.
Ο ήλιος λοιπόν είναι ο Τιτάνας Υπερίωνας.
Ο ήλιος ως στοιχείο της Φύσης σε συνεργασία με ολους τους αλλους ``θεούς`` ευθύνονται για την ύπαρξη ζωής στον πλανήτη καθώς και πλήθος αλλων ``θεών`` (στοιχείων της Φύσης).
Δεν υπάρχει επιστήμονας σήμερα που να μην παραδέχεται την εξέλιξη.

Υπάρχουν άπειρες αποδείξεις που θα μπορούσα να παραθέσω έτσι ώστε να αποδείξω οτι ολα αυτά που γράφω παραπάνω δεν έχουν καμμία σχέση με τη δημιουργία του homo sapiens. Mια απο απο αυτές και η κυριώτερη είναι οτι ο άνθρωπος διαφέρει κατά πολύ των αλλων δημιουργημάτων.
Είναι το μοναδικό πλάσμα που δεν συμβάλλει εποικοδομητικά στην Φυσική Τάξη στη Φυσική Ισορροπία.

Η αναφορά της Βίβλου σε οτι αφορά τη δημιουργία του ανθρώπου σε ενα περιορισμένο χώρο ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν αλλες οντότητες πρίν απο αυτόν καθώς και η επιμιξία των Θεών με των θνητών δημιουργεί πολλά ερωτήματα για... ρατσιστικές αντιλήψεις.

Απο οτι βλέπεται τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά αλλά απο το να ασχολείται κανείς με τον Αβραάμ και να παραθέτει σεντόνια απο τα Ευαγγέλια υπάρχουν και αλλες πηγές υπάρχουν και επιστημονικές έρευνες. Ο ``μικροκοσμος`` πλέον αρχίζει να αποκαλύπτεται και ο καθένας μας αρχίζει να αναθεωρεί τις απόψεις του για το τί είναι Θεός.

13/11/2009, 21:15:32
Dr Jekyll Mr Hyde
quote:
Τα δεδομένα που αναφέρω στα παραπάνω μηνύματά μου είναιο κάποια απο αυτά που ο σημερινός άνθρωπος αμελεί αλλά ο αρχαίος όχι (όπως αναφέρει και ο Αλζζάρο).

Αναμφισβήτητα φίλε Dr Jekyll Mr Hyde η Φύση δημιουργεί.
Αναμφισβήτητα η φύση είναι δημιουργός.
Ομως...
Σε λίγα χρόνια δύο μεγάλοι θεοί θα κάνουν την εμφάνιση τους.
Η Γεωπλασία και η γεννετική.
Μη επανδρωμένα διαστημόπλοια που περιπολούν το σύμπαν θα ανακαλύψουν σε μακρινούς γαλαξίες πλανήτες που μπορούμε να επεξεργαστούμε.
Σε κάποιους πλανήτες ίσως βρούμε ζωή.
Ζωή που δημιουργήθηκε έτσι, μόνη της, εξαιτίας ενός μετεωρίτη και διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα υλικά συστατικά του πλανήτη αλλά και τις γεωλογικές καθώς και ενεργειακές ιδιότητες του ηλιακού του συστήματος.
Ζωή που εμείς θα κρίνουμε ακατάλληλη σύμφωνα με τις δικές μας αντιλήψεις.. οπου θα χρειαστεί να την μεταλλάξουμε..
Η φύση λοιπόν είναι δημιουργός αλλά η ανθρώπινη παρέμβαση μπορεί να δημιουργήσει και αυτή...

13/11/2009, 21:22:59
Την έχει βάλει την υπογραφή του αγαπητή μου mimosa, αλλά δεν πρέπει
να είναι και ..ενγράμματος, όποιος τη διαβάζει;Κάποιος αμόρφωτος,
μπορεί να διαβάσει;Όχι, βλέπει σχήματα και προσομοιάζει...Έτσι και
μεις..Ότι κατεβάσει η κούτρα μας...
Λένε κάποιοι ας πούμε.."Υπήρξε Θεός" λες και μπορεί να μην υπάρχει μετά...Για να είναι κανείς Θεός, πρέπει να μην υπόκειται σε νόμους φθοράς, αλλοιώς είναι άνθρωπος ή οντότητα που υποκειται σε νόμους φθορας, αλλά Θεός δεν είναι...Ο Θεός δεν υπάρχει στο παρελθόν, αλλά στην αιωνιότητα....Δεν υπάρχει θεός που πεθαίνει...
Γιατί δεν κινείται άμεσα; Γιατί στο δικό μας χρόνο φαίνεται ότι δεν κινείται, στον δικό Του δεν ξέρουμε....Έχουμε τόση διάσταση απο το
τι είναι ο Θεός, που είναι παράξενο το να τον κάνουμε υποκειμενο του εαυτού Του...
Όσο για το τι θέλει ο Θεός, φίλη μου,αυτά που αναφέρεις, είναι τα στοιχειώδη γι να υπάρχουμε ως αιώνιες οντότητες και να δούμε τον Θεό,αλλα όχι τι χρειάζεται για να ειμαστε αυτό που τελικά είμαστε....
Βλέπεις έναν άνθρωπο εδώ και βάζεις το όλο πεδίο του, υποκείμενο
στην φύση....Μα η φύση, δεν μπορει να περικλείσει τον άνθρωπο,αφού έγινε ως χώρος μόνο της σάρκας του, οχι του πνεύματος του...
Γι αυτό, να κοιτάς και λίγο παραπέρα, όχι μόνο το ..δάχτυλο....
Κοινή συνήθεια πολλών να βλέπουν το έργο κι όχι τον Δημιουργό του έργου...
Αγένεια, τουλάχιστον...
13/11/2009, 21:50:50
Φίλη mimosa ο Αλζζάρο κατάλαβε τι εννοούσα:
quote:
Ζωή που δημιουργήθηκε έτσι, μόνη της, εξαιτίας ενός μετεωρίτη και διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα υλικά συστατικά του πλανήτη αλλά και τις γεωλογικές καθώς και ενεργειακές ιδιότητες του ηλιακού του συστήματος.

13/11/2009, 23:35:30
quote:
mimosa
Ναι πιστεύω στην πρωταρχική ουσία - ενέργεια.
Είναι δυνατόν να πίστευα στον γέροντα? και τι κάνει ο γέροντας? Φορτώνει τους κομήτες με τα συστατικά της ζωής και τους εκτοξεύει?

Συμφωνώ απόλυτα φίλη mimosa .
Και επιπλέον αυτή η απροσδιόριστη για τις γνώσεις μας «πρωταρχική ουσία» , που συμβατικά την ονομάζουμε θεό , δεν μπορεί να συνουσιάζεται με παρθένες και να έχη γιους , θυγατέρες , μπατζανάκηδες και συγγενολόι γενικότερα , ούτε και να ασχολείται με τα προσωπικά μας .

*

Edited by - Sesostris on 13/11/2009 23:44:29

ar_iaΜέλος
14/11/2009, 00:25:27
quote:
trexa

Πως να λατρέψω το έργο του κι όχι τον ίδιο;

To "έργο του" μπορείς να το λατρέψεις γιατί το βλέπεις, το νοιώθεις, το αισθάνεσαι.
Τον ίδιο πως μπορείς να τον λατρέψεις...?
Δεν τον βλέπεις, δεν τον αισθάνεσαι....,
Θέλεις να νομίζεις πως αισθάνεσαι κάτι ανώτερο,αυτό νομίζεις πως έχεις ανάγκη....
Δεν τον είδες ποτέ, δεν ξέρεις αν υπάρχει, κάποιοι κάποτε όταν ήσουν μικρός σου είπαν πως υπάρχει....έτσι λες κι εσύ στα παιδιά σου....το ίδο θα λένε και εκείνα στα δικά τους παιδιά.....
Είναι ένας κύκλος που δεν τελειώνει ποτέ.

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

mimosaΜέλος
14/11/2009, 01:02:52
quote:

Φίλη mimosa ο Αλζζάρο κατάλαβε τι εννοούσα:
quote:

quote:
αν ο άνθρωπος όντως ανήκει στα από Γης "εκπορευόμενα" και επι της Γης κατοικούντα,

Ο Αλζαρο αναφέρεται στα απο Γης εκπορευόμενα.

Αν δεν ειναι εσω-γηινος ο άνρωπος τότε είναι εξω-γήινος! που σημαίνει τι; ότι φτιάχτηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές άλλου πλανήτη; Του Ηλιακού μας συστήματος ή εκτός; Με τον ίδιο Ήλιο η φωτεινότερο;

Edited by - mimosa on 14/11/2009 01:08:24

mimosaΜέλος
14/11/2009, 01:19:48
Μάλλον στην ένωση των συστατικών κολλάτε. Δηλαδή ψάχνετε τον μάγειρα!
Ενώ βλέπουμε τα συστατικά έξω στη φύση το καθένα μόνο του δεν καταλαβαίνουμε πώς ενώθηκαν! Ναι, είναι λίγο περίεργο...
Πρέπει να υπάρχει και "χέρι" στην υπόθεση δηλ. δεν μπορει! Και μετά ήρθε η φαντασία...
14/11/2009, 15:25:05
O Allzzaro αναφέρεται στην επαφή εξω-γηινης -δήλαδη έξω απο τη Γη- ύλης με τον πλανήτη Γη.

Το πρόβλημα δεν είναι πώς ενώθηκαν. Αλλά το πώς άρχισαν να κινούνται.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/11/2009 15:25:44