- Διάδοση χριστιανισμού και Εθνικοί ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«Αφού δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται, πως είναι δυνατόν να ερωτηθουν;»
Ακριβώς!!!
Όταν, ΟΤΑΝ, μεγαλώσουνε ΤΟΤΕ να ερωτηθούνε παρακαλώ.
Εξάλλου, ούτε ο χριστός αλλά ούτε και πουθενά η Αγία Γραφή το προβλέπει. Μόνο το πελατειακό συμφέρον το προβλέπει.
WWalker:
«Όχι επειδή έχεις άδικο ως προς τον στιγματισμό, αφού οι χώρα μας έχει αρκετές κατινούλες που κάτι τέτοια τα έχουνε για την ώρα του καφέ, αλλά επειδή την άλλη φορά που μας είπες ότι βάφτισες την κορούλα σου, το είπες για να μας δείξεις ότι δεν είσαι δογματικός στις απόψεις σου.»
Σε πείθω δεν σε πείθω, αυτό είναι. Και τότε, τα ίδια είπα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, και όλοι το γνωρίζουνε. Είπαμε, δεν πάμε από μια μέρα στην άλλη στα άκρα. Σιγά και μεθοδικά.
πως ναι και εγώ βάπτισα την κορούλα μου, ακολουθώντας το έθιμο,
όχι όμως πως θα είχα πρόβλημα αν είχα εναλλακτική λύση να την ακολουθίσω.
Και ναι πραγματικά όταν αγαπάς και σέβεσε την οικογένεια σου, δεν μπορείς από τη μια στιγμή στην άλλη να τους φέρεις στη δύσκολη και δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση την οποία δεν μπορούν καν να κατανοήσουν.
Πως μπορώ να πικράνω την μητέρα ή την μητέρα του συζήγου μου που περιμένει με τόση χαρά τη βάπτιση της εγγονούλας της?
Ειδικά όταν αυτός ο άνθρωπος είναι σωστός, καλός και άξιος σεβασμού?
Άρα ακολουθώ το έθιμο, απλά σαν έθιμο και όχι γιατί πιστεύω πραγματικά αυτό που στην ουσία αντιπροσωπεύει.
***Και θυμώνω κιόλας όταν στο τέλος του μυστηρίου ακούω τον παπά να λέει: "ότι προαιρείστε πάνω από €100" (!!!!!)![]()
![]()
Κομμένη ταρίφα βλέπετε.....
Φιλικά Τοξότης
Σε καταλαβαινω,γιατι και εγω διαφωνω για την εμπορευματοποιηση των μυστηριων..
Τέλος πάντων, σημεία των καιρών είναι και αυτά: η ηθική κατάπτωση του κλήρου.
Πάντως αν ακολουθείς την βάπτιση ως έθιμο δεν θα έπρεπε να σε πειράζει να πληρώνεις, εφόσον τα έθιμα ανήκουν στην παράδοση του τόπου, που αντιμετωπίζεται στα πλαίσια της πολιτισμικής μας ταυτότητας.
Και εγώ διαφωνώ με αυτή την τακτική.
Πάντως δεν ένιωσες έστω και λίγη ικανοποίηση ή γονε'ι'κή "περηφάνεια" να βλέπεις το παιδάκι σου να βαφτίζεται;
Λέω, γιατί ακόμα και ο Schwabe ένιωσε, παρ'όλο που δεν θέλει να το παραδεχθεί!!!! ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
Θα προτιμούσα να τα κάνω αυτά τα μυστήρια πολιτικά αφού δε με αντιπροσωπεύει κάτι άλλο.
Θα αγαπώ και θα σέβομαι τους δικούς μου αλλά αυτή θα είναι μία απόφαση που θα αφορά εμένα και τη γυναίκα μου μόνο και την δική μας ζωή.

In anticipation of my resurrection...
"Σε καταλαβαινω,γιατι και εγω διαφωνω για την εμπορευματοποιηση των μυστηριων.."
Η Εκκλησία πιστεύει ότι μόνο αυτή είναι ικανή να εκτελεί μυστήρια. Οποιοδήποτε άλλος που ακολουθεί τυπικό ακόμα και της Εκκλησίας να είναι θεωρείται ότι εκτελή ΜΑΓΕΙΑ.
Το πιο απλό παράδειγμα είναι ότι η Εκκλησία θεωρεί (τουλάχιστον έτσι είπε ο Πάτερ της περιοχής μου) ότι το ξεμάτιασμα ΄πρέπει να πραγματοποιείται από το παπά και όχι από απλό άνθρωπο διότι αν ξεματιάζει απλός άνθρωπος τότε διενεργεί Μαγεία.
Αν δεν το δω κακόβουλα δηλαδή ότι το λέει αυτό για ευνόητους οικονομικούς λόγους και το δώ όπως σας το ανέφερα θα έλεγα ότι και η Εκκλησία κάνει Μαγεία απλά πιστεύει ότι πάντα έχει τα καλά πνεύματα μαζί της ενώ όλοι οι άλλοι μπορεί να ξεγελασθούμε και τα κακά πνεύματα να μας κάνουν την δουλειά....
Άντε βρες άκρη.........
toxotis
"***Και θυμώνω κιόλας όταν στο τέλος του μυστηρίου ακούω τον παπά να λέει: "ότι προαιρείστε πάνω από €100" (!!!!!) Κομμένη ταρίφα βλέπετε....."
Toxotis έχεις άδικο δεν είναι ταρίφα, αντιθέτως έχει πλαφόν κατώτατης τιμής δλδ
μπορείς να δώσεις ότι γουστάρεις αρκεί να είναι πάνω από 100 ευρώ
Απορία αν πάω και δώσω διακοσάευρω και ζητήσω ρέστα 100 θα μου τα δώσει ο πάτερ ή θα με αφορήσει;;;;
Dying_Incumbus
"Προσωπικά δεν θα προτιμούσα να κάνω θρησκευτικό γάμο ή να κάνω θρησκευτική βάφτιση στα παιδιά μου μόνο και μόνο για το έθιμο.
Θα προτιμούσα να τα κάνω αυτά τα μυστήρια πολιτικά αφού δε με αντιπροσωπεύει κάτι άλλο.
Θα αγαπώ και θα σέβομαι τους δικούς μου αλλά αυτή θα είναι μία απόφαση που θα αφορά εμένα και τη γυναίκα μου μόνο και την δική μας ζωή."
Η γνώμη μου Dying είναι ότι όχι δεν γουστάρω τον πολιτικό γάμο ο Θρησκευτικός είναι πολύ περισσότερο καταληλότερος για ιδιαίτερες στιγμές. Θεωρώ ότι ο πολιτικός είναι παγωμένος. Θα ήθελα κάποια συναισθήματα να τα νιώσω όσο περισσότερο γίνεται.
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
quote:Επειδή ο κόσμος μας είναι γεμάτος με "καλοθελητές" που δεν ρωτάνε για να "παίξουν" με τη συνείδηση των παιδιών είναι ορθό και επιβάλεται εκ των πραγμάτων (κάτι που είναι κατανοητό σε όλον τον κόσμο, χριστιανικό και μη) να υπάρχει κάποια καθοδήγηση των παιδιών από τους γονείς και από εκείνους που εγκρίνουν οι γονείς. Αλλιώς για χάρη μιας δήθεν φιλελευθερίας μπορείς να καταστρέψεις τα παιδιά σου χωρίς να τα δώσεις ευκαιρίες. Γιατί αν τα "απελευθερώσεις" εσύ και τα αφήσεις χωρίς καθοδήγηση, το κενό θα το συμπληρώσουν άλλοι. Άρα και η θρησκευτική καθοδήγηση είναι ορθό να γίνεται. Τώρα στην Ορθόδοξη εκκλησία αυτή ξεκινά με το νηπιοβάπτισμα που πραγματικά ούτε από το Χριστό ούτε από τη βίβλο διδάσκεται άμεσα (αλλά και δεν απαγορεύεται) και σε πελατιακό έχει εξελιχθεί. Αυτό δεν σημαίνει όχι δεν πρέπει να γίνεται. Σημαίνει ότι σε όσους δεν αρέσει, ας μην το κάνουν. Σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη διόρθωσης και όχι πονάει χέρι κόψει χέρι.
WWalker:
«Αφού δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται, πως είναι δυνατόν να ερωτηθουν;»
Ακριβώς!!!
Όταν, ΟΤΑΝ, μεγαλώσουνε ΤΟΤΕ να ερωτηθούνε παρακαλώ.
Εξάλλου, ούτε ο χριστός αλλά ούτε και πουθενά η Αγία Γραφή το προβλέπει. Μόνο το πελατειακό συμφέρον το προβλέπει.
Εμένα πχ μου φαίνεται ανούσιο το να παντρευτώ σύμφωνα με το τελετουργικό και το έθιμο μίας παράδοσης που έχω απαρνηθεί και δε με αντιπροσωπεύει.
Άλλον τον εκφράζει κι είναι σεβαστό για εκείνον.

In anticipation of my resurrection...
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα