- Γιατι οι άθεοι θίγονται όταν τους λές...άθεους!?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει αγουρίδες!!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
χαχαχαχαχαχα!!!
quote:
Γιατι οι άθεοι θίγονται όταν τους λές...άθεους!??
Η ερώτηση αυτή είναι 100% ΑΤΟΠΗ
Η λέξη "ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ" δεν συνίσταται στο λεξιλόγιό ενός άθεου και όχι τυχαία,πώς λοιπόν να νιώσει θιγμένος?
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Edited by - simori on 21/07/2008 01:41:26
Οταν λοιπόν εσύ χαρακτηρίζεις κάποιον Άθεο επειδή δεν πιστεύει στον δικό σου Θεό , Θα λάβεις την αντίδραση όλων των παραπάνω κατηγοριών ανθρώπων , εκτός της έβδομης , των ισχυρά Αθειστών .
Που βρίσκεται λοιπόν το περιεργό ?
ontws pollh swsth parathrhsh...
omws gnwrizw oti an einai 2 atoma opou to 1 pisteuei me ton tropo pou pisteuei se kapoia thruskeia k to 2 ontws einai atheo,tote kapoies fores o 1 mporei na pei ston allon: vre ante apo dw, athee, antixriste k o,ti na nai.
s auth thn periptwsh o 2 tha eksorgistei k logiko einai giati antilamvanetai oti o prwtos den exei pragmatikh epignwsh twn pragmatwn h o,ti de sevetai tis apopseis tou allou.oi ermhneies einai polles.
Θα σε παρακαλούσα μόνο να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες κι όχι με λατινικούς ώστε να είναι πιο ευανάγνωστα τα μηνύματα σου.

In anticipation of my resurrection...
Κάποιος "άθεος" προσβάλλεται αν τον αποκαλέσεις άθεο για δύο κυριώς λόγους.Ή δεν είναι άθεος ή δεν έχει την προσωπικότητα ώστε να υποστηρίξει αυτή του την επιλογή.
Μπορείτε και εσείς να συμφωνήσετε μαζί μου στο ότι να δηλώνεις άθεος μπορεί να έχει δύο εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα ανάλογα με τον κοινωνικό περίγυρο του ατόμου.Από την μια πλευρά ένας "άθεος" μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα ψαγμένος και φιλοσοφιμένος γύρω από κοινωνικό-θρησκευτικά ζητήματα με αποτέλεσμα να κερδίζει τις εντυπώσεις σε διάφορες συζητήσεις ή από την άλλη μπορεί να αποτελέσει το μαύρο πρόβατο αν βρεθεί σε περιβάλλον εντόνως θρησκόληπτο με αποτέλεσμα να δέχεται κατηγορίες,περιφρονήσεις και διαφόρων άλλων προσβολών.
Οπως καταλαβαίνετε -και όπως και εγώ έχω καταλάβει από τις συναναστροφές μου- η αθεία αποτελεί σήμερα μάλλον κάτι σαν μόδα παρά σαν θρησκευτική πεποίθηση.Και αυτό δεν το λέω θέλοντας να ισοπεδώσω τα πάντα,αλλά ορμώμενος από την κοινωνική μου ζωή.Το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι πως οι "θεωρητικοί άθεοι" αποτελούν αρκετά μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας,ενώ από την άλλοι οι "πρακτικοί άθεοι" είναι ελάχιστοι.
Αυτό που θέλω να πω,ως συμπέρασμα των παραπάνω είναι πως η θρησκευτική ιδιότητα ενός ατόμου δεν αποτελεί πλεόν κάποιο πάγιο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του αλλά μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις συνθήκες και τον περίγυρο.
Κάτι σαν τις πολιτικές πεποιθήσεις,όπου το πρωί είμαι αριστερός και υπερ της θεωρίας για κοινωνική ισότητα και έμπρακτο σοσιαλισμό και το βράδυ κοινωνός της διαφθοράς και του ρουσφετιού. ![]()
Impious Varmint
Φίλε Impious Varmint, μπορώ να πω ότι μου έλειψες και χαίρομαι που σε βλέπω και πάλι εδώ. ![]()
Συμφωνώ με τις απόψεις σου, νομίζω κι εγώ πως η θρησκευτική ταυτότητα κάποιου είναι μια δική του υπόθεση η οποία δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να πληγεί η προσωπικότητα του.
Άλλωστε, όπως σωστά επεσήμανες, είναι κάτι το οποίο με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αλλάξει αρκετές φορές, αναλόγως με το τι εξυπηρετεί τον κάθε άνθρωπο.
quote:
Κάποιος "άθεος" προσβάλλεται αν τον αποκαλέσεις άθεο για δύο κυριώς λόγους.Ή δεν είναι άθεος ή δεν έχει την προσωπικότητα ώστε να υποστηρίξει αυτή του την επιλογή.
Γενικότερα υπάρχει μια μεγάλη σύγχυση όσον αφορά την έννοια του "άθεου" και του "άθρησκου".
Οπότε πολλοί άνθρωποι κατηγορούνται άδικα ως άθεοι επειδή οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις μπορεί να μην ταιριάζουν με αυτές ενός μεγάλου συνόλου.
Επειδή δεν κατάλαβα καλά το σημείο που υπογράμμισα από την πρόταση σου, θα μπορούσες να μου εξηγήσεις καλύτερα τι εννοείς;

quote:
δεν έχει την προσωπικότητα ώστε να υποστηρίξει αυτή του την επιλογή.
quote:
Επειδή δεν κατάλαβα καλά το σημείο που υπογράμμισα από την πρόταση σου, θα μπορούσες να μου εξηγήσεις καλύτερα τι εννοείς;
Αγαπητέ Dying_Incubus εννοώ σε γενικές γραμμές αυτό που είπες και εσύ σχετικά με την σύγχυση που υπάρχει γύρω από αυτές τις εννοιες.Πιο συγκεκριμένα,ένα άτομο μπορει να έχει στο νου μια συγκεχυμένη θρησκευτική πεποίθηση που να αναλώνεται ανάμεσα στην έννοια του άθεου και σε αυτή του άθρησκου.Μια λοιπόν,αδύναμη προσωπικότητα,που αδυνατεί να εξηγήσει τόσο στο ίδιο το άτομο όσο και στους γύρω του,τους λόγους για τους οποίους ασπάζεται την αθεία,σε συνδυασμό με την γενικότερη αντιμετώπιση που μπορεί να έχει από τον περίγυρο του, μπορεί να οδηγήσουν το άτομο να ασπαστεί τελικώς τις πεποιθήσεις του συνόλου.
Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να πω ειναι πως υπάρχουν άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα να σχηματίσουν επιχειρήματα για να πείσουν,όχι τόσο τους άλλους,όσο τον ευατό τους,για να υποστηρίξουν την άποψη πως μπορεί να μην υπάρχει Θεός και τελικά αναλώνονται στις θρησκόληπτες απόψεις του γενικού συνόλου.
Impious Varmint
Αν σκεφθούμε μάλιστα την αδυναμία που έχουν πολλοί άνθρωποι στο να αποδεχθούν έμπρακτα το δικαίωμα του συνανθρώπου τους στο να έχει τις δικές του θρησκευτικές πεποιθήσεις, στην αδυναμία προς την διαφορετικότητα και τον αυτόματο μηχανισμό που έχουν υιοθετήσει ώστε να κατηγοριοποιούν τον άνθρωπο αυτόν ως άθεο - ίσως λόγω του φόβου τους ή της προσπάθειας τους στο να μην πληγούν τα δικά τους πιστεύω - τότε καταλαβαίνουμε πως ο άνθρωπος αυτός είναι χαμένος από χέρι... ![]()

quote:
Dying_Incubus:
Έχεις δίκιο, φίλε Impious Varmint.Αν σκεφθούμε μάλιστα την αδυναμία που έχουν πολλοί άνθρωποι στο να αποδεχθούν έμπρακτα το δικαίωμα του συνανθρώπου τους στο να έχει τις δικές του θρησκευτικές πεποιθήσεις, στην αδυναμία προς την διαφορετικότητα και τον αυτόματο μηχανισμό που έχουν υιοθετήσει ώστε να κατηγοριοποιούν τον άνθρωπο αυτόν ως άθεο - ίσως λόγω του φόβου τους ή της προσπάθειας τους στο να μην πληγούν τα δικά τους πιστεύω - τότε καταλαβαίνουμε πως ο άνθρωπος αυτός είναι χαμένος από χέρι.
Πολύ σωστά και να προσθέσω εδώ ότι: Αν σκεφθούμε μάλιστα την αδυναμία που έχουν πολλοί άνθρωποι στο να αποδεχθούν έμπρακτα το δικαίωμα του συνανθρώπου τους στο να έχει τις δικές του θρησκευτικές πεποιθήσεις, στην αδυναμία προς την διαφορετικότητα και τον αυτόματο μηχανισμό που έχουν υιοθετήσει ώστε να κατηγοριοποιούν τον άνθρωπο αυτόν ως πρόβατο, αγράμματο και ευκολόπιστο έρμαιο στα χέρια των Χριστιανών σφαγέων - ίσως λόγω του φόβου τους ή της προσπάθειας τους στο να μην πληγούν τα δικά τους πιστεύω - τότε καταλαβαίνουμε πως ο άνθρωπος αυτός ...................είναι χαμένος από χέρι.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
quote:
Πολύ σωστά και να προσθέσω εδώ ότι: Αν σκεφθούμε μάλιστα την αδυναμία που έχουν πολλοί άνθρωποι στο να αποδεχθούν έμπρακτα το δικαίωμα του συνανθρώπου τους στο να έχει τις δικές του θρησκευτικές πεποιθήσεις, στην αδυναμία προς την διαφορετικότητα και τον αυτόματο μηχανισμό που έχουν υιοθετήσει ώστε να κατηγοριοποιούν τον άνθρωπο αυτόν ως πρόβατο, αγράμματο και ευκολόπιστο έρμαιο στα χέρια των Χριστιανών σφαγέων - ίσως λόγω του φόβου τους ή της προσπάθειας τους στο να μην πληγούν τα δικά τους πιστεύω - τότε καταλαβαίνουμε πως ο άνθρωπος αυτός ...................είναι χαμένος από χέρι.
Αγαπητέ europaios2 σαφώς και συμφωνώ με την υιοθετημένη από τον Dying_Incubus αντίληψη σου
,με την μόνη διαφορά είναι πως θα προτιμούσα να το αναλύσω και να το αντιμετωπίσω ως γενικότερο φαινόμενο της συγχρονης παγκόσμιας κοινωνίας και όχι σε καθαρά θρησκευτικό επίπεδο.Σαφώς και ο Χριστιανισμός μπορεί να "κατηγορηθεί" για παρόμοιου είδους τακτικές αλλά είμαι αρκετά διστακτικός στο αν και οι υπόλοιπες θρησκείες δεν πράττουν κατά αυτο τον τρόπο.Δηλαδή μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να αποδεχθεί αμαχητί π.χ ένας Μουσουλμάνος την αθεία να ανθίζει δίπλα του.Πιστεύω η όποια αντιμετώπιση της αθείας ή της αθρησκείας ή οποιάσδήποτε μορφής "αίρεσης" αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο,αναμφίβολα όμως πάνω σε θρησκευτικό υπόβαθρο και ανεξαρτήτου θρησκείας.
Impious Varmint
Μιλάμε για άθεους ή "άθεους"; Οι πρώτοι πρέπει να
είναι αυτοί που είναι ..άθεοι, δίχως πίστη σε κάτι
που να πιστεύουν ότι θα τους σώσει..
Οι άλλοι, υποκριτικά κινούμενοι, τυγχάνοντες οπαδοί
πίστεων που ακόμη δεν έχουν δεχτεί ολοκληρωτικά,αλλά
καιδεν είναι σίγουροι ότι θα το ακολουθήσουν...
Εγώ θέλω να πω πάνω σε αυτό, ότι δεν υπάρχει άθεος...
Όλοι πιστεύουν σε κάτι κι αυτο είναι ο θεός τους. Το θέμα
είναι ότι είναι της μόδας να δηλώνεις άθεός, προσβάλλοντας
νομίζουν κάποιοι το Θεό... Μπορεί να προσβληθεί ο τέλειο; Μπορεί
κανείς να προσβάλει την ομορφιά; Όχι βέβαια...
Οπότε,μένει να δούμε τι μόδα είναι αυτή και που το πάει...
quote:
Eπίσης αγαπητέ europaios2 θα ήθελα να σου τονίσω πως δεν βρίσκω καμία ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στους θρησκοφανατικούς και θρησκοφανατισμένους αυτής της κοινωνίας είτε αυτοί είναι Χριστιανοί,είτε Μάρτυρες,είτε Μουσουλμάνοι,είτε Αθεοι.Το να αντιμετωπίζεις τετοια ζητήματα από μια μόνο οπτική γωνία,θεωρώ πως ειναι τουλάχιστον τραγικό,τουλάχιστον για μας τους σύγχρονους,όπως θέλουμε να αυτοαποκαλούμαστε,που όπως διατυμπανίζουμε έχουμε έλευθερη πρόσβαση στην γνώση και την δυνατότητα να αξιολογήσουμε τις πληροφορίες που δεχόμαστε και αναφέρονται σε θέματα που μας αφορουν.
Ειλικρινά,όταν κάποιος αντιμετωπίζει το θέμα σαν φανατικός οπαδός κάποιου δόγματος,δεν νομίζεις πως δεν διαφέρει και πολυ από κάποιον μεσαιωνικό του πρόγονο?Γιατί λοιπόν να μην προσπαθούμε να βλέπουμε τα πράγματα όσο το δυνατόν περισσότερο από την οπτική του ατόμου που κατηγορούμε?Διότι,στο κατά τα άλλα "δημοκρατικό" μας forum (και λέω μας διότι όλοι είμαστε ενεργά του μέλη) πολύς λόγος γίνεται για διάλογο,μόνο που κάτι τέτοιο δεν γίνεται και τόσο συχνά όσο θα περιμέναμε και αυτό γιατί είμαστε ολίγον τι μονόπλευροι θα έλεγα.Δεν νομίζεις πως θα ήταν καλύτερα να απότινάξουμε όσο γίνεται τον δογματισμό από πάνω μας?
Impious Varmint
κρατούν κάποιοι άνθρωποι μέσα τους σκόπιμα,
όποιος θέλει να τον αποτινάξει, είναι εύκολο..
Επαναλαμβάνω,΄ομως, πρέπει να το θέλει..
Πρέπει να θέλει να φαίνεται γι'αυτό και όσοι δηλώνουν
άθεοι, έχουν το δογματισμό τους, οι περισσότεροι,
αφού για την αθεία τους δεν σηκώνουν κουβέντα...
quote:
τον δογματισμο τον
κρατούν κάποιοι άνθρωποι μέσα τους σκόπιμα,
όποιος θέλει να τον αποτινάξει, είναι εύκολο..
Επαναλαμβάνω,΄ομως, πρέπει να το θέλει..
Πρέπει να θέλει να φαίνεται γι'αυτό και όσοι δηλώνουν
άθεοι, έχουν το δογματισμό τους, οι περισσότεροι,
αφού για την αθεία τους δεν σηκώνουν κουβέντα...
Αγαπητέ trexagireve δεν πήρα το μέρος ούτε των θρησκευόμενων,ούτε των άθρησκων,ούτε των άθεων.Σαφώς και οι περισσότεροι είναι αρκετά εως πολύ προσκολλημένοι στο δόγμα τους,άλλοι σε μεγαλύτερο και άλλοι σε μικρότερο βαθμό.Το πρόβλημα μου,που μου έχει δημιουργηθεί εδώ και κάποια χρόνια που συμμετέχω στο forum είναι ότι από την αρχή κιόλας,παρατήρησα,όχι μια καθαρή διάθεση για ανταλλαγή απόψεων αλλά μια αυξανόμενη τάση,που φούντωνε καθώς προχωρούσαν οι συζητήσεις,για να αποδείξουν οι μεν στους δε ποιος είναι ο περισσότερο δογματικός και φανατισμένος.Λυπάμαι που το λεώ αλλά ελάχιστα άτομα -και δυστυχώς ούτε εγώ μέσα σ'αυτά τις περισσότερες φορές- προσπαθούσαν και προσπαθούν να αντιμετωπίζουν τα θέματα πολύπλευρα και όχι απλά από την σκοπιά του φανατικού Χριστιανού ή του φανατικού αντι-Χριστιανού.
Impious Varmint
quote:
Impious Varmint:
Ειλικρινά,όταν κάποιος αντιμετωπίζει το θέμα σαν φανατικός οπαδός κάποιου δόγματος,δεν νομίζεις πως δεν διαφέρει και πολυ από κάποιον μεσαιωνικό του πρόγονο?Γιατί λοιπόν να μην προσπαθούμε να βλέπουμε τα πράγματα όσο το δυνατόν περισσότερο από την οπτική του ατόμου που κατηγορούμε?Διότι,στο κατά τα άλλα "δημοκρατικό" μας forum (και λέω μας διότι όλοι είμαστε ενεργά του μέλη) πολύς λόγος γίνεται για διάλογο,μόνο που κάτι τέτοιο δεν γίνεται και τόσο συχνά όσο θα περιμέναμε και αυτό γιατί είμαστε ολίγον τι μονόπλευροι θα έλεγα.Δεν νομίζεις πως θα ήταν καλύτερα να απότινάξουμε όσο γίνεται τον δογματισμό από πάνω μας?
Δε διαφωνώ! 
quote:
"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
είναι οι άθεοι, όχι οι χριστινοί κι οι αντιχριστιανοί,
αλλά οι άθεοι...
Αυτοί είναι άθεοι ή όχι;
θα ήθελα να απαντήσω στο θέμα
ένας άθεος δεν πρόκειται να θιχτεί όταν κάποιος τον πει άθεο
αυτός που θίγεται είναι όταν τον αποκαλούν άθεο άλλα δεν είναι
εγώ ας πούμε θίγομαι όταν με αποκαλεί κάποιος αντίχριστο
αυτό βεβαία έχει να κάνει με την οπτική του αλλού ότι και καλά από τη στιγμή που δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας
quote:
αθεος
καλήμερα σαςθα ήθελα να απαντήσω στο θέμα
ένας άθεος δεν πρόκειται να θιχτεί όταν κάποιος τον πει άθεο
αυτός που θίγεται είναι όταν τον αποκαλούν άθεο άλλα δεν είναιεγώ ας πούμε θίγομαι όταν με αποκαλεί κάποιος αντίχριστο
αυτό βεβαία έχει να κάνει με την οπτική του αλλού ότι και καλά από τη στιγμή που δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας
Σωστός.

quote:
αυτός που θίγεται είναι όταν τον αποκαλούν άθεο άλλα δεν είναι
Αγαπητέ αθεε προφανώς όπως δηλώνεις και εσύ αλλά όπως υποδηλώνει και το όνομα σου,είσαι άθεος
.Η πεποίθηση σου είναι πέρα για πέρα σεβαστή και δεν αμφισβητώ τους λόγους της.θα ήθελα όμως να έχω την αποψη σου πάνω στο θέμα:
Γιατί κάποιος να δηλώνει άθεος ενώ στην ουσία δεν είναι?
Είχα παραθέσει την άποψη μου σε παλαιότερο μήνυμα και θα ήθελα να μου πεις αν συμφωνείς ή αν έχεις να προσθέσεις κάτι ακόμη πιο έγκυρο μιας και έχεις μπει στην διαδικασία να περάσει από το στάδιο στο να διαλέξεις "στρατόπεδο".
Impious Varmint