ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κοσμοσκάφος Στα-Γυρο-Εψιλον - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Κοσμοσκάφος Στα-Γυρο-Εψιλον - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ARISTOTELIKOS31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
17/09/2007, 01:55:47
quote:

ρε Ostria που είσαι εσύ χαμένη ?

αν δε θες να γίνεις διαχειρίστρια δε θα σου βάλουμε και το μαχαίρι στο λαιμό...μη βαράς

Ειμαι χαμένη στο διάστημα!
Δεν έχω χρόνο μωρέ. Τρέχω σαν τον Βέγγο! lol

quote:
Η γνώμη μου είναι πως το βιβλίο δεν άπτεται της γήϊνης πραγματικότητας.

Πολύ μου άρεσε αυτό το σχόλιο. χεχε

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

XDΜέλος
17/09/2007, 07:54:24
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια! Η πρόταση για Moderator με τιμά! Αλλά το Moderating συνεπάγεται ευθυνών που δεν δύναμαι στην παρούσα φάση (σύντομα θα χρειασθεί να απέχω από τους Η/Υ για ένα μάλλον μεγάλο χρονικό διάστημα) να αντεπεξέλθω.

Να είστε καλά!

17/09/2007, 08:22:49
Φίλε αγνοών, αν σήμερα γίνονταν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι Συντονιστές, κάτι μου λέει ότι κατά το 2009 θα έλεγες και για εκείνους ακριβώς το ίδιο...

quote:
πάρε μια ματιά κι από μένα λοιπόν

Έλα τότε κι εσύ!

Η αλήθεια πάντως είναι ότι κι οι 2 αυτοί άνθρωποι έχουν μια πολύ καλή συμμετοχή στις Συζητήσεις!

In anticipation of my resurrection...

αγνοώνΜέλος
17/09/2007, 18:54:15
πάλι καλά που το αναγνωρίζεις
18/09/2007, 20:02:00

Η μεθοδολογια του Λευκοφρυδη=βλεπειν σχηματα στα συννεφα.

Οπως ακριβως βλεπουμε ενα συννεφο και νομιζουμε οτι εχει σχημα ενω δεν εχει κανενα σχημα (το δε σχημα που "βλεπουμε" καθοριζεται απο τις γνωσεις,τις εμπειριες μας,τις επιθυμιες μας) ετσι και ο Λευκοφρυδης "ειδε" ενα κωδικα που δεν υπαρχει στο κειμενο του Αριστοτελη.

The plural of anecdote is not data.

ARISTOTELIKOSΝέο Μέλος
19/09/2007, 07:59:44
quote:

Η μεθοδολογια του Λευκοφρυδη=βλεπειν σχηματα στα συννεφα.

Οπως ακριβως βλεπουμε ενα συννεφο και νομιζουμε οτι εχει σχημα ενω δεν εχει κανενα σχημα (το δε σχημα που "βλεπουμε" καθοριζεται απο τις γνωσεις,τις εμπειριες μας,τις επιθυμιες μας) ετσι και ο Λευκοφρυδης "ειδε" ενα κωδικα που δεν υπαρχει στο κειμενο του Αριστοτελη.

Το έχεις διαβάσει το βιβλίο ή απλά υποθέτεις?

19/09/2007, 08:11:58
ARISTOTELIKOS,
Επειδή υποπτεύομαι ότι μάλλον το πιστεύεις το σύγγραμα, ως μηχανολόγος και σχεδιαστής μηχανημάτων και γραμμών παραγωγής, σου γράφω ότι αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ...
Για δύο λόγους:
α) Εάν ήταν από την γη θα έπρεπε να πειραματιστεί και αν βρει τους μαθηματικούς τύπους όπως ο Αρχιμήδης (είναι εκατομμύρια και άρα αδύνατο να το έχει επιτύχει με την σκέψη και μόνο)
β) Εάν ήταν από ένα άλλο πλανήτη δεν θα είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με εμάς ή με την βιόσφαιρα μας.
Φυσικά κάτι τέτοια περνάνε απαρατήρητα από ανθρώπους που έχουν έμονες ιδεές...
ARISTOTELIKOSΝέο Μέλος
19/09/2007, 22:25:08
quote:
ARISTOTELIKOS,
Επειδή υποπτεύομαι ότι μάλλον το πιστεύεις το σύγγραμα, ως μηχανολόγος και σχεδιαστής μηχανημάτων και γραμμών παραγωγής, σου γράφω ότι αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ...
Για δύο λόγους:
α) Εάν ήταν από την γη θα έπρεπε να πειραματιστεί και αν βρει τους μαθηματικούς τύπους όπως ο Αρχιμήδης (είναι εκατομμύρια και άρα αδύνατο να το έχει επιτύχει με την σκέψη και μόνο)
β) Εάν ήταν από ένα άλλο πλανήτη δεν θα είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με εμάς ή με την βιόσφαιρα μας.
Φυσικά κάτι τέτοια περνάνε απαρατήρητα από ανθρώπους που έχουν έμονες ιδεές...

OANNHSEA Αν εννοείς ότι εγώ εχω έμμονες ιδέες νομίζω ότι δεν έχεις δίκιο διότι εγώ είμαι αυτός που άνοιξα αυτή την συζήτηση και μάλιστα ρωτώντας αν κάποιος ξέρει κάτι για την θεωρία αυτή. Δεν άρχισα να λέω ιστοριούλες για βιοσφαίρες και άλλα τέτοια!

Το να είσαι απόλυτος δεν είναι αρετή!
Δεν ξέρω αν η θεωρία αυτή υφίσταται αλλά δεν πρόκειται να την διαγράψω επειδή κάποιος μου λέει πως είναι αδύνατον!!Δεν μου προβάλεις επιχειρήματα. Μόνο λές είναι αδύνατον και δεν γίνεται κτλ.

Λες ότι αμα ήταν από άλλο πλανήτη ότι δεν θα είχε σχέση με εμάς????? Νομίζω πως δεν μπορεί κανένας να υποστηρίξει ουτε αυτό ούτε το αντίθετο!!! Εδώ απλά συζήτηση κάνουμε !!
Λες ότι δεν θα μπορούσε να υπολογίσει τύπους με το μυαλό!! Δεν ήταν δυνατόν να υπάρχει υπολογιστής στην αρχαιότητα??? Ο υπολογιστής των αντικυθήρων είχε την δυνατότητα να υπολογίζει θέσεις πλανητών με απόλυτη ακρίβεια.....Γιατί να μην υπήρχε και ανάλογος που να χρησιμοποιούσε ο Αριστοτέλης!!!

Αν και είμαι νέος θα πρότεινα να διαβάσεις τον τρόπο που απαντάει ο XD του οποίου είμαι και θαυμαστής!!!

Υ.Γ: Και εγώ είμαι οικονομολόγος! Άμα χρειαστείς κάτι να μου πεις!

19/09/2007, 23:10:46
Πάντα με παρεξηγούν - πάντα...
Έχω μεγαλώσει μέσα στα μηχανήματα και δεν μπορώ να μιλήσω ωραία.
Προσπαθώ πάντα να δώσω ένα πρόσωπο που αν και απόλυτο είναι η ψυχρή λογική...

Οικονομολόγος: ο άνθρωπος που μπορεί αύριο να σου πει γιατί δεν έγιναν σήμερα, αυτά που είχε προβλέψει χτες...
Μην τα πάρεις, χιούμορ κάνω...

Edited by - OANNHSEA on 19/09/2007 23:11:33

19/09/2007, 23:43:44
Φίλε ARISTOTELIKOS πίστεψε με κανείς μας δεν είναι απόλυτος, ειδικά σε θέματα που εξιτάρουνε την φαντασία μας όπως αυτά που αναφέρει ο Λευκοφρύδης στο βιβλίο του, περί εξωγήινης καταγωγής του Αριστοτέλη, κατασκευής του κοσμοσκάφους, και περί κινητήρα και καυσίμων και ταχύτητα του διαστημοπλοίου, κλπ .

Βλέπεις η φαντασία είναι ένα κομμάτι αναπόσπαστο στην ανθρώπινη σκέψη που αν δεν υπήρχε, δεν θα υπήρχε και αυτό που λέμε ανθρώπινη δημιουργικότητα, δεν θα υπήρχαν και πολλά από αυτά που γνωρίζουμε σήμερα .

Αφού σε ενδιαφέρει τόσο πολύ αυτό το κομμάτι της έρευνας, γνώρισε το και ταξίδεψε μαζί του, απλά μάθε να κρατάς σε ένα μέρος του μυαλού σου την (σημερινή) φαντασία, μέχρι να γίνει πραγματικότητα .

Φίλε μου το ξέρεις ότι πρόδομος της επιστημονικής φαντασίας θεωρείτε ο Λουκιανός .

Υ/Γ Αν σε ενδιαφέρει διάβασε το έργο του «Μια αληθινή ιστορία» που μιλάει για την σελήνη, τα όντα που την κατοικούν και τον πόλεμο με τους κατοίκους του Ήλιου .

r00tΜέλος
20/09/2007, 20:05:19
Λοιπόν έχω βρει κάποια αποσπάσματα από τον πρόλογο αυτού του βιβλίου (για μένα πρόκειται για ένα μυθιστόρημα όπως τεκμηρίωσα παραπάνω)

Ενδιαφέρεστε να αρχίσω να τα ανεβάζω για σχολιασμό;

To ρωτάω γιατί είναι αρκετά και χρειάζονται κάποια επεξεργασία που δεν πρόκειται να καθήσω να την κάνω αν δεν υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον.