- ΗΠΑ -ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 45 ΕΚΑΤ. ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ...
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΓΧΡΩΜΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...
(ΔΕΝ ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΕΓΧΡΩΜΑ ΑΤΟΜΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ)
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο Π.Ο.Υ. (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ)ΜΕΤΑΞΥ 191 ΧΩΡΩΝ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ 37 ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΕΠ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....
(ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ)....
ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΟ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ)...
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005)
ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ...
(ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ)
ΜΕΤΑΞΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ-ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ??????
ΤΟ ΥΠΕΡ-ΚΕΡΔΟΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΠΟΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ / ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ...
ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ....
ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ/ΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.....
ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ....
ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ...
ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΕΒΑΙΑ....
ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ....
ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΑ ΕΒΛΕΠΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η' Η ΑΡΧΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Νομίζω οτι είναι δικό μας το λάθος να περιμένουμε κάποια ηθική συμπεριφορά απο τέτοιες εταιρίες, ή να ευελπιστούμε οτι κάπου, ΚΑΠΩΣ, θα φερθούν σωστά. (Το παλιό το παραμυθι περι αξιοπρεπών εταιριών, κλπ)
Από που κι ως πού; Εδώ οι ίδιες οι εταιρίες μας το φωνάζουν (δεν μπορείς καν να πεις οτι κρύβονται) "κύριοι, κίνητρό μας είναι το κέρδος! Γιατί να σε ασφαλήσουμε αν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε λεφτα; Βρείτε κανα άλλο κορόιδο"
Όσο οι ίδιοι οι άνθρωποι περιμένουν να δούν προκοπή με τέτοιες προϋποθέσεις, το κακό θα συνεχίζεται.
Τί θα γίνει εν τέλει; Ποιος ξέρει; Ίσως να ξυπνήσουν και να αρχίσουν να κάνουν κάποιους ασφαλιστικούς συνεταιρισμούς. Ίσως. Πάντως νομίζω οτι είναι καλύτερα η αυτάρκεια και στο έλεος του θεού, παρα να βασίζεσαι σε κάποια ασφαλιστική που νομίζεις οτι είναι υπαρκτή, μέχρι να γίνει καμμια κομπίνα, και να εξαφανιστούν όλα τα στελέχη της, μαζί με τα λεφτά σου...
k
Σε τρακάρουν πληρώνεις το ωραίο σου τιμολόγιο (των 3000 ευρώ) για να φτιάξεις το αμαξάκι σου και ύστερα πας να αποζημιωθείς και έρχεται η ασφαλιστική (μετά από κανένα εξάμηνο) και σου λεει αααα λόγω παλαιότητας θα σου κόψω από το τιμολόγιο 5%, 10%, 15% (είναι παράνομο βεβαίως βεβαίως αλλά...). Για να μην πω για τις νοσηλευτικές ή τα συνταξιοδοτικά προγράμματα που προσφέρουν.
Το πραγματικό πρόβλημα όμως είναι η Δημόσια Ασφάλιση κάθε μήνα μας κρατάνε ένα μεγάλο ποσοστό του μισθού μας για την Δημόσια Ασφάλιση Υγείας και τέτοια δεν έχουμε. Αν χρειαστεί να νοσηλευτής πρέπει να δώσεις φακελάκι για να σε καταχωρήσουν σε ένα ωραίο ντιβάνι στον διάδρομο και για να σε κοιτάξει και κανένας ειδικευόμενος για να μην σε φαει η Μαρμάγκα.
Πάμε μια βόλτα από τις Σκανδιναβικές χώρες να δούμε τι πάει να πει Δημόσια Υγεία;;;
Φαντάσου ότι η ιδιωτική ασφάλεια που έχω δεν δέχεται (γιατί έτσι της «αρέσει» φυσικά!) να μου καλύψει όχι καν τα έξοδα τοκετού, αλλά ούτε καν τα έξοδα για τις απαραίτητες εξετάσεις κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης!
Όσο για το ΊΚΑ.... ας πάρουμε το εξής παράδειγμα:
Μια φίλη, έγκυος, έκανε τον προγεννητικό έλεγχο (εξετάσεις αίματος για διάφορες ασθένειες) στον ενάμιση μήνα εγκυμοσύνης της με το ΙΚΑ όπου και είναι ασφαλισμένη, καθώς το κόστος είναι σημαντικό (περί τα 300 ευρώ). Οι εξετάσεις βγήκαν μετά από δύο μήνες (!!!) και έδειξαν «θετικό δείγμα» σε ερυθρά (κάτι που μπορεί να έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στο μωρό . Η κοπέλα ήταν ήδη τρεισήμισι μηνών.... και φυσικά εδώ έρχεται και το ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ του τι κάνεις και πως βρίσκεις «άκρη»????
................ ![]()

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ....
ΑΛΛΑ ΘΕ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟ-ΠΤΩΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΤΟΜΑ....
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ oneiric1 ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ....
ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ (ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΠΛΗΡΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ DNA.
Ο ΛΟΓΟΣ ????
ΑΠΛΟΣ...
ΕΑΝ ΚΑΤΙ ΔEΙΞΟΥΝ ΤO ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ....
EYXARIΣΤΩ.
![]()
Να σου πω (επειδή το σκέφτηκα, μετά το γεγονός που αναφέρω), ότι καλύτερα θα ήταν να μην είχε τη δυνατότητα να τις κάνει στο ΙΚΑ. Ας ήξερε δηλαδή εξαρχής, ότι θα πρέπει να καταβάλει αυτά τα χρήματα για να κάνει τον προγεννητικό έλεγχο του παιδιού της. Γιατί μιλάμε για τραγική αδιαφορία / καθυστέρηση των υπαλλήλων του ΙΚΑ. Σε αναγκάζουν δηλαδή να πληρώσεις για να τις κάνεις γιατί αλλιώς παίζεις ρουλέτα με την υγεία του μωρού αφού νωρίτερα από τον ένα μήνα κυήσεως δεν θα κάνεις τον έλεγχο και περισσότερο από 3 μήνες είσαι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη σε περίπτωση που θα πρέπει να γίνει άμβλωση, εξαιτίας κάπου προβλήματος. Απαράδεκτα πράγματα δηλαδή.
Όσο για τους ελέγχους DNA που αναφέρεις, απλά τρομακτικό!
Μήπως είναι ο καιρός να ξεσηκωθούμε?

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Με το Δημόσιο τι γίνεται....είναι πολλά τα λεφτά που μας καβατζάρουν κάθε μήνα.....
ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ....(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ DNA)
ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΑΙΑΔΑΣ....
ΦΙΛΕ ΜΟΥ GDS1 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΑΝ ΔΗΛΩΣΗΣ Η ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ "ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ" Η' ΑΛΕΡΓΙΑ Η' ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΙΟ ΚΑΤ'ΑΥΤΟΥΣ ΝΟΣΗΜΑ/ΠΡΟΒΛΗΜΑ πχ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Όταν εργαζόμουνα σε μια ασφαλιστική εταιρεία τέτοιοι αποκλεισμοί δεν υπήρχαν. Τώρα αν μέσα σε 4 χρόνια άλλαξε το καθεστώς δεν το ξέρω το σίγουρο είναι ότι αν συμβαίνει, αυτές οι εταιρείες σύντομα θα το κλείσουν το μαγαζί.
H ιμπεριαλιστική ιδεολογία σε ολη της το μεγαλείο.
Εδώ φυσικά στην Ελλάδα ολοι οι αλλοδαποί χαίρουν ιατρικής περίθαλψης ακόμα και χωρίς να είναι ασφαλισμένοι κάπου.
Αυτό ομως σε συνδυασμό με την ανισότητα των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και με την ανικανότητα της ``νομενκλατούρας`` που ευθύνεται για τη ρεμούλα των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και για τις αρπαχτές των ταμείων.. μπορεί φίλε avatar να οδηγήσει και την Ελλάδα σε ``εταιρίες -κράτη`` και αυτό με την συγκατάθεση του νεοέλληνα φορολογούμενου ο οποίος πληρώνει και δεν απολαμβάνει ιατρική περίθαλψη.
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ allzzaro ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.....
quote:
Εδώ φυσικά στην Ελλάδα ολοι οι αλλοδαποί χαίρουν ιατρικής περίθαλψης ακόμα και χωρίς να είναι ασφαλισμένοι κάπου.
Αυτό ομως σε συνδυασμό με την ανισότητα των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και με την ανικανότητα της ``νομενκλατούρας`` που ευθύνεται για τη ρεμούλα των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και για τις αρπαχτές των ταμείων.. μπορεί φίλε avatar να οδηγήσει και την Ελλάδα σε ``εταιρίες -κράτη`` και αυτό με την συγκατάθεση του νεοέλληνα φορολογούμενου ο οποίος πληρώνει και δεν απολαμβάνει ιατρική περίθαλψη.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ.....
ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ...
ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΛΑ....
ΑΝΤΙ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑΜΕΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΡΑΤΗ-ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ !!!!!!!!!!!
ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ....
ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΑΤΑ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΦΙΛΕ ΜΟΥ GDS1 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 2 ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥ) ΠΡΙΝ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ.....
ΑΠΕΚΛΕΙΑΝ ΒΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ... (ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ..
ΠΕΡΙ "ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ" Ο ΛΟΓΟΣ..
ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑ
-ΑΓΓΛΙΑ- Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΟΡΓΟΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 12,4 ΕΚΑΤ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.
ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΠΤΩΧΟΥΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΚΑΡΤΙΑΝ"
ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ.
-ΓΕΡΜΑΝΙΑ- ΠΕΡΙΠΟΥ 11 ΕΚΑΤ. ΗΤΟΙ ΤΟ 11,5% ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ
ΚΑΙ 5 ΕΚΑΤ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΩ 3 ΕΚΑΤ. ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ
ΤΟ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ -ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ- 13-6-2005)
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ.
ΟΠΟΥ ΜΕ ΣΕ ΠΥΡΓΟΥΣ-ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΟΙ ΠΑΡΙΕΣ...
ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Avatar δεν αμφιβάλλω για αυτά που λες απλά μου φαίνεται πολύ περίεργο. Από ότι ξέρω ο ιδιωτικός ασφαλιστικός τομέας αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 70 και ιδιαίτερα μέσα στην Δεκαετία του 80.
Όταν δούλευα στην Ασφαλιστική εταιρεία (Τρίτος μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός στην Ελλάδα) ήδη ξεκίναγαν τα πρώτα σήματα τις κρίσης του τομέα.
Ο λόγος τα συνταξιοδοτικά προγράμματα είχαν μεταφερθεί από τα παραδοσιακά (απόδοση ομολόγου) σε unit link (απόδοση βάση κάποιου αμοιβαίου κεφαλαίου). Αυτή η αλλαγή συνδυασμένη με την έντονη καθοδική πορεία του χρηματιστηρίου οδήγησε πολλούς ασφαλισμένους να διακόψουν τα συμβόλαια τους.
Το μεγάλο χτύπημα ήταν ότι υπήρχε στην ασφαλιστική εταιρεία που εργαζόμουνα ένα γηρασμένο χαρτοφυλάκιο πελατών (ασφαλισμένοι του 80) που άρχισαν πλέον να έχουν κάποια προβλήματα υγείας. Παράλληλα οι νέοι πελάτες δεν αυξανόντουσαν με τον ρυθμό που αυξανόντουσαν οι αποζημιώσεις.
Εκείνη την εποχή λοιπόν οι ασφαλιστικές εταιρείες άρχισαν συγχωνεύσεις (Interamerican με την Euriko) και συνεργασίες (ΝΝ με την Τράπεζα Πειραιώς). Οι λόγοι να πέσουν λεφτά από έναν μεγαλύτερο κολοσσό ή να αναπτύξουν τα σημεία πώλησης μέσω Bankassurance.
Δεν πετύχανε όμως ιδιαίτερα πλεονεκτήματα και άρχισαν να αυξάνουν τα ασφάλιστρα και ιδιαίτερα της Οδικής Ασφάλισης μια και είναι ο ζημιογονότερος κλάδος για μια ασφαλιστική εταιρεία. Ύστερα άρχισαν να περικόπτουν (παράνομα) ποσοστά επιδομάτων από ασφαλισμένους, πχ κάποιο ποσοστό του κόστους νοσηλείας, που έπρεπε να αποδώσουν.
Συνεπώς, οι εταιρείες αυτές είχαν και έχουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας (πληρώνουν περισσότερα από ότι δίνουν). Το να κόψουν νέους πελάτες (εισροή χρημάτων) επειδή είχανε χρόνιο συνάχι το βλέπω τραβηγμένο. Πιο λογικό νομίζω θα ήταν να αυξήσουν τα ασφάλιστρα λόγω υψηλότερου ρίσκου. Τουλάχιστον αυτό έκανε η ασφαλιστική που εργαζόμουνα.
Είμαι σίγουρος πάντως ότι τότε δεν ασφαλίζονταν:
1) Κατά κλοπής και πυρός τα εξοχικά
2) Συνταξιοδοτικά Προγράμματα πάνω από κάποια ηλικία
3) Νοσηλείας πάνω από κάποια ηλικία.
4) Άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκινοπαθείς, AIDS, καρδιοπαθείς κτλ)
Γενικότερα, όμως θέλω να επισημάνω ότι ένα μεγάλο μέρος του μισθού μας πάει στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία και πραγματική νοσηλεία (και σύνταξη) δεν έχουμε. Η κοινωνική ασφάλιση είναι της πλάκας στην Ελλάδα αυτό νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και όχι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές.
Κλείνοντας θέλω να αναφερθώ για τους νεόπτωχους
"ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. ΟΠΟΥ ΜΕ ΣΕ ΠΥΡΓΟΥΣ-ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΟΙ ΠΑΡΙΕΣ..."
Δυστυχώς δεν είναι επιστημονική Φαντασία ας δούμε το πρότυπο της Λατινικής Αμερικής. Αυτά ήδη γίνονται και μάλλον δεν είναι πολλοί μακριά.
Η ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΧΙ...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΕΡΓΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ..
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ (Interamerican με την Euriko) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ....
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΙΔΕΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ "ΕΤΑΙΡΙΕΣ".
ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ "ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ" ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Είμαι λίγο ευαίσθητος στο θέμα της Υγείας. Δηλαδή θέλω να είμαι κάπως προσεκτικός ιδιαίτερα στο θέμα του Αλλεργικού Σοκ. Έχω αναφέρει σε άλλο θέμα ότι στο φαρμακείο μου στο σπίτι διαθέτω ενέσεις κορτιζόνης και αδρεναλίνης που μπορούν να δώσουν κάποιο επιπλέον χρονικό περιθώριο μέχρι να πας τον ασθενή που έχει το Αλλεργικό Σοκ στο νοσοκομείο. Το θέμα της Αλλεργίας παρουσιάζει το εξής ένα άτομο που δεν παρουσιάζει αλλεργία σε κάποιο συστατικό μπορεί να παρουσιάσει απροδοποίητα (πχ σκόνη, γάλα, ζάχαρη γενικά στα πάντα). Δηλαδή, μπορεί τώρα να φαω ένα κομμάτι ψωμί και να μην πάθω τίποτα και σε 1 ώρα από τώρα αν φαω ψωμί να πάθω αλλεργικό σοκ. Επιπλέον αν είμαι αλλεργικός στο αλεύρι δεν πάει να πει ότι θα είμαι και πάντα. Συνεπώς δεν είναι κάτι σταθερό μεταβάλλεται. Επιπλέον, ο άνθρωπος που γνωρίζει ότι είναι αλλεργικός σε κάποιο συστατικό δεν το χρησιμοποιεί. Αν το χρησιμοποιήσει είναι αυτοκτονία. Δεν καταλαβαίνω με τίποτα το σκεπτικό της Ασφαλιστικής.
Όσο για την ιγμορίτιδα είναι μια μόλυνση των διαφόρων κοιλοτήτων που υπάρχουν στα οστά του προσώπου, οι οποίες επικοινωνούν με το αναπνευστικό σύστημα. Για την αντιμετώπιση της ιγμορίτιδας χρειάζονται αποσυμφοριτικά σε περίπτωση που δεν προσεχθεί μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα όπως άσθμα. Γενικότερα όμως δεν θεωρείται ότι ο άνθρωπος θα χρειαστεί χρόνια νοσηλεία και συνεπώς η ασφαλιστική να αποζημίωση τον πελάτη.
Εμμένω όμως ότι η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι τόσο εκτεταμένη όπως στην Αμερική. Φυσικά οι Πολιτικοί προσπαθούν να προωθήσουν την Μικτή ασφάλιση στην Χώρα μας. Δηλαδή ο ασφαλιζόμενος να καλύπτεται από Ιδιωτική Ασφάλιση (του ίδιου ή μέσω της ομαδικής ασφάλισης της εταιρείας που εργάζεται) σαν δευτερεύουσα και του Δημοσίου (να συνεχίσουν να τα τσεπώνουν) σαν πρωταρχική. Όμως πραγματική Υγειονομική Περίθαλψη (ή και σύνταξη) δεν έχουμε.
Το πρόβλημα δεν ξεκινάει από τις Ιδιωτικές εταιρείες αλλά από τους αγαπημένους μας Πολιτικούς που ψηφίζουμε. Επειδή όμως εμείς τους ψηφίζουμε το πραγματικό πρόβλημα είμαστε εμείς οι ψηφοφόροι.
Θα ήταν ωραίο στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές να ρίξουμε όλοι λευκό. Σαν υπενθύμιση στους Βουλευτές ότι είμαστε εδώ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Απλά είμαι αρνητικός στην άποψη ότι σε όλα φταίνε οι επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις δεν θα κούναγαν τις επιταγές αν δεν υπήρχαν αυτοί που πολλοί ευχαρίστως θα τα πέρνανε. Με άλλα λόγια οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για την ευημερία των μετόχων τους οι Πολιτικοί ενδιαφέρονται για την ευημερία των εαυτών τους.
Φίλε allzaro, τι σχέση έχει ο ιμπεριαλισμός με την συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ στο εσωτερικό της χώρας?
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
Edited by - Invader on 16/06/2005 23:24:22
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Invader ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ Ο ΟΡΟΣ "ιμπεριαλιστική ιδεολογία" ????
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΥΠΟ ΠΩΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ-ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΕΝΤΣ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ) ΝΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ 30,000 ΑΤΟΜΑ ?????
(ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΕΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΞΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΝ ΠΥΓΜΗ ΤΟΥ)
ΣΕ ΜΙΑ ΕΥ-ΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ/ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΓΩ....
ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟ....
ΑΛΛΑ ΥΠΕΡ-ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΧΙ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()