- Ηταν ο Χριστος Ελληνας; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Για όσους πιστεύουν στον Ιησού, είναι παράλογο να μιλάμε για καταγωγές, αφού όπως ο ίδιος είπε, είναι υιός του θεού και του ανθρωπου. Όχι του Έλληνα, όχι του εβραίου. Για όσους δεν πιστεύουν στα όσα είπε και αναρωτιούνται απλά για την σωματική του καταγωγή, δεν βρίσκω βάση στην "συνομωσιολογία" που θα μας παρουσίαζε ψεύτικη καταγωγή για να σφετεριστεί τι? Αν μιλάμε για έναν απατεώνα, ή έστω για κάποιον που δεν ήταν αυτό που λέγεται, ποιός ο λόγος της διεκδίκησης της καταγωγής του...?
Επιτέλους ελεύθερη... το κερί έλιωσε επιτέλους.
Edited by - Vagabond on 23/07/2003 19:47:04
αν ηταν ελληνας δεν θα ηταν αποδεκτος οχι μονο απο τους εβραιους,αλλα και απο τους ισραηλιτες.ενω σαν εβραιος υπαρχουν ισραηλιτες χριστιανοι.
δεν μπορω να το εκφρασω καλυτερα συγνωμη.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο φιλος σας
Edited by - manos on 23/07/2003 21:42:24
Edited by - manos on 24/07/2003 03:12:30
Φίλε μου Φώτιε ξαναδιάβασα το μύνημα σου. Μου θύμησες το τραγούδι:5 μείον 5 μείον 5, 6 διά 2 συν 8, 20 φορές το 15. . .
Μετά πρόσεξα και την απάντηση που περίμενα να μου δώσεις τόσο καιρό. Σε είχα ρωτήσει να μου πεις σε απλά Ελληνικά τι ήθελαν να μας πουν ο Ματθαίος και ο Λουκάς με τις διαφορετικές γενεαλογίες του Ιησού.
Νάτην εδώ
quote:
Για μένα αυτό που ως Νομοτέλεια παρουσιάζεται, μέσα από την ως τώρα έρευνα, είναι βήματα-κλειδιά, που αφορούν την Πτώση και την Επιστροφή του Ανθρώπου στο Θεό.
Α. . .ώστε αυτό ήθελαν να πούν; Δηλαδή μας έβαλαν να διαβάσουμε τόσα ονόματα, διαφορετικά ο ένας από τον άλλο, για να μάθουμε τους προγόνους του Ιησού, και είχαν και την απαίτηση στο τέλος να τα ξεχάσουμε όλα αυτά και να καταλάβουμε άλλα; Ε...πέστο μας βρε Φώτιε μου. . . .και έκαναν τόσο κόπο οι άνθρωποι
Skorpina μου δεν διαφωνώ σε τίποτε μαζί σου. Μην κάνεις καμιά τρέλλα
.
Φίλε μου hrismig είδες που δεν έχεις τις απαντήσεις που χρειάζομαι; Αν δεν με πείσει κάποιος με λογικά επιχειρήματα, δεν μπορώ να υιοθετήσω το πιστεύω του και μονομιάς πάει το μυαλό μου αλλού. Προσανατολίζομαι στο να εξετάσω το ΓΙΑΤΙ λέει κάποιος αυτά που λέει.
Νάστε καλά όλοι σας και . . . . με καλές προθέσεις.
Ελεύθερος
Πειραματισμός είναι τα νούμερα για να ελέγξουμε τις σχέσεις. (αν υπάρχουν σχέσεις βέβαια). Έχεις δίκαιο φίλε για το Σολωμόν, αλλά με αποσυντόνισε ο κειμενογράφος (όπως είπα δεν τα πάω και πολύ καλά με την Π. Διαθήκη). Από κει και πέρα όμως (και δίχως τα πειράματα με τις λέξεις και τα γράμματα), αυτό το «έρμο το 7» βγάζει μάτι! Δεν προβληματίζεται κανείς για αυτό;
Ίσως να μην έχει σημασία, και πόσο μάλιστα όταν στο μυαλό κάποιον το «έγκλημα» έχει προαποφασιστεί.
Όπως σημείωσα και πριν, το όλο θέμα μου κίνησε το ενδιαφέρον και έψαξα αν κρύβετε κάτι. Χαμένος ο κόπος δεν πήγε πάντως ! ![]()
Φίλε Ελεύθερε αναζητώ να διδάσκομαι και μέσα από τα απλά πράγματα. Αν έχεις κάποια άλλα σημεία που σε βοηθούν να στοιχειοθετήσεις τις αμφιβολίες σου με χαρά να τα εξετάσουμε.
Όπως αναφέρθηκαν οι φίλες και οι φίλοι, τι αξία έχει η αναζήτηση κάποιου που δεν πιστεύει, για την ζωή του Χριστού;
Δεν είναι κάπως παιδική η στάση του σώνει και καλά να αποδείξουμε στον άλλον ότι είναι «εξαιρετικά ανόητος», σύμφωνα πάντα με την δική μας αντίληψη;
Αν από έναν υπέροχο ζωγραφικό πίνακα το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε και να κρίνουμε είναι κάποιες, πιθανές ατέλειες της κορνίζας του, μήπως χάνουμε την ουσία επιμένοντας στα επουσιώδη;
Φυσικά και δεν είναι κρίση, απλά μια παρατήρηση για την περιπλοκότητα του ανθρώπινου νου και συναισθήματος!
Φιλικά, με Αγάπη Φώτης.
αν το μύνημα που μόλις έγραψα ήρθε κοντά σας, σε παρακαλώ πέρασε το στο forum γιατί από λάθος το έχασα. Αυτό εδώ αγνόησε το.
Ελεύθερος
Γιά σας φίλοι μου,
Φίλε Ελεύθερε λες:
quote:
Φίλε μου hrismig είδες που δεν έχεις τις απαντήσεις που χρειάζομαι; Αν δεν με πείσει κάποιος με λογικά επιχειρήματα, δεν μπορώ να υιοθετήσω το πιστεύω του και μονομιάς πάει το μυαλό μου αλλού.
Κατ' αρχήν το πλέον σημαντικό που θα ήθελα να μου εξηγήσεις: Δηλαδή που πάει το μυαλό σου;
Τώρα η συνέχεια με μία μικρή παρεμβολή. Ο,τι σου γράφω να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι στο γράφω με πολύ - πολύ ΑΓΑΠΗ. Στο λέω αυτό γιατί αν μερικές φορές "ακούγομαι" κάπως όχι φιλικός ή εγκάρδιος φταίει μάλλον ο τρόπος μεταφοράς μου των γραφομένων από εμένα και επ' ουδενί η ψυχική μου διάθεση προς εσένα. Συγχώρεσέ με λοιπόν αν σου φάνηκα σκληρός ή ότι άλλο.
Σε ότι αφορά τώρα αυτά που μου ζήτησες.
Με ρωτάς για κάτι εντελώς πνευματικό (που γνωρίζω ότι ο Θεός είναι Ένας) και θες απάντηση ΛΟΓΙΚΗ!
Να στην δώσω λοιπόν αλλά πες μου πώς την θέλεις;
Δηλαδή αν ο Θεός ήταν 100 θα ήθελες να τους συλλάβω και να στους φέρω; ...και άντε και το κατάφερνα να πιάσω τους 99, θα μου έλεγες "είδες που δεν είναι 100;"
Εκτός και αν μου λες ότι οτιδήποτε δεν βλέπουμε και δεν πιάνουμε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Δε λέω, σαν σκέψη έχει μία βάση...αλλά σκέφτομαι ότι τον αέρα που αναπνέω δεν τον βλέπω...άρα δεν αναπνέω! ΑΡΑ ΠΕΘΑΝΑ! (...και το υποψιαζόμουνα αυτό).
Θέλω να πω ότι έχω τη διάθεση να σου πω οτιδήποτε μα έλα στη θέση μου και πες μου τον τρόπο! Τι χρειάζεσαι για να πιστέψεις που δυνητικά θα μπορούσα να στο δώσω ΑΝ υπήρχε Θεός; Βοήθησέ με λίγο...
φιλικά και με καλή διάθεση...
Λοιπόν η ερώτηση είναι καθαρή. Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι ο θεός είναι μονάχα ένας; Δεν σου ζητάω αριθμό. Ένας ή πολλοί. Μονάχα αυτό.
Κατά τη διάρκεια της ζωής μου η μόνη ένδειξη που έχω για θεό ή θεούς είναι ότι αυτός ή αυτοί λάμπουν διά της απουσίας τους, και μου είναι αδύνατον να δεκτώ τις μαρτυρίες παλαιότερων ανθρώπων για το θέμα αυτό γιατι αυτές είναι ξεκάθαρο ότι αντιφάσκουν μεταξύ τους. Το ξανάπα και θα το λέω πάντα. Ένα ανεξάρτητο πολιτικό δικαστήριο ουδέποτε θα δεχόταν τέτοιες μαρτυρίες.
Ελεύθερος
Φιλε μου hrismig διαβαζω τα παντα.Οτιδηποτε ενδιαφερον εχεις ειναι καλοδεχουμενο.
Φιλε μου Ελευθερε δεν ξερω αν θα συνεχισεις να μην διαφωνεις μαζι μου
Μπορει η καταγωγη του Ιησου να μην ηταν ελληνικη,η διδασκαλια του ομως ειχε ελληνικο πνευμα.Δεν ειναι τυχαιο το οτι παροτρυνε τους Αποστολους να γραφουν στην ελληνικη γλωσσα.
Οι προφητειες του Ερμη,του Αριστοτελη,του Απολλωνα,του Πλατωνα,του Σοφοκλη δεν αναφεροταν σε κανεναν απο τους γνωστους τοτε θεους αλλα στον Εναν και Μοναδικο Θεο.
Αφου αυτος δεν ηταν ο Διας τοτε ποιος ηταν;Μηπως οι αρχαιοι ημων προγονοι ηταν τοσο σοφοι που γνωριζανε την υπαρξη του Αληθινου Θεου και μην γνωριζοντας το ονομα Του τον ονομασαν αγνωστο Θεο;Αλλωστε ο Θεος δεν εχει ονομα.Ο Χριστος ειπε οτι οποιος θελει να επικαλεστει τον Πατερα θα τον επικαλειται μεσω του δικου του ονοματος.Αρα ο Γιαχβε ειναι θεος που δεν εχει να κανει με τον Χριστιανισμο.
Δεχομαι διορθωσεις.Ελευθερε δεν τα γλιτωνω τα μαλλακια μου ε;
Nα ειστε ολοι καλα
ΤΕΛΙΚΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΙ ΗΤΑΝ ? ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ?
ΗΤΑΝ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ) ?
ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ "ΕΠΡΕΠΕ" ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΝΑΣ "ΥΙΟΣ ΘΕΟΥ" ?
ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ "ΥΙΟΣ ΘΕΟΥ" ?
ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΕΒΡΑΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ,ΕΙΝΑΙ Ο "ΕΚΛΕΚΤΟΣ" ΛΑΟΣ ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΕ ?
ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΑΟΙ ΕΠΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ,ΑΦΟΥ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ...
ο χριστος,υιος θεου,φως-λογος,οποιος ακολουθησει το φως ειπε ,θα σωθει.παρουσιαστηκαν μπροστα του οι ελληνες,ηλθε η ωρα να δοξαστει ο υιος του ανθρωπου ,ειπε(τους περιμενε).οι ελληνες δεχτηκαν τον λογο-φως του.ειναι σαν την ολυμπιακη φλογα,σαν να ερχεται στιγμη που θα παραλαβει ο ελληνας την φλογα και θα την δωσει στους υπολοιπους.
δινουμε φως και φλογα,δινουμε χριστο-ελλαδα,αυτος ειναι ο σκοπος μας.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη