- Ξερόλες - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Μακάρι να’τανε φίλε μου όλοι τόσο ειλικρινείς. Η «Θεία πρόνοια» και η Σοφία του όποιου «Δημιουργού», έπρεπε να εκδηλωθούνε ΠΡΙΝ τη δημιουργία των δύσμοιρων ανθρώπων. Ύστερα από την δημιουργία, ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΦΕΛΗ!
Mα αφού γνωρίζεις το σκεπτικό μου... να σου πώ οτι ξέρω...???
Να σου πώ ψέματα???
quote:
Έως σήμερα, και εάν συγκρίνουμε π.χ. τα τελευταία 2.500 χρόνια, η επιστήμη έσπασε πολλά φράγματα σιωπής φίλτατε allzzaro. Φράγματα που πριν τα απέδιδαν στους «Θεούς» και τον «Άγνωστο Δημιουργό».
Δεν έσπασε κανένα φράγμα... αντίθετα δημιούργησε φράγματα...
Τώρα αν εννοείς τους κεραυνούς ... του Δία...
Τώρα είναι η σειρά μου να σου πώ ``να είμαστε λίγο πιο ψύχραιμοι φίλτατε``![]()
Ναι schwabe η μέχρι τώρα κατανόηση του σύμπαντος.. τα παλαιολιθικά ευρήματα... δεν ρίχνουν φώς... τουλάχιστον απλετο φώς.... στην υπόθεση της δημιουργίας.... το πως ενας μονοκύταρος οργανισμός εφθασε να γίνει homo sapiens. Αντιθέτως η θεωρία του Δαρβινισμού εχει μείνει θεωρία... και η θεωρία των εξελιγμένων ειδών... δεν αποδίδει....
quote:
Λες:
«Και πως σχολιάζεις το οτι πρίν απο τον κατακλυσμό ζούσαν ο καθένας αρκετές εκατοντάδες χρόνια...»Αυτό πάλι……..ΤΙ είναι ρε allzzaro?? Από ΠΟΥ προκύπτει ετούτο? Μήπως θε’θελες να το σχολιάσεις λίγο περισσότερο?
Μετά χαράς....![]()
Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ``τας γραφάς``..
Ετσι ...???
Είπαμε να αλλάξουμε κλίμα...
Ασε τον κατακλυσμό... θα έρθει και η σειρά του...
Ας πάμε 30.000 χιλιάδες χρόνια πίσω... η ξαφνική εμφάνιση του homo sapiens δεν σου κεντρίζει το ενδιαφέρον....
Δεν υπάρξει επιστημονική θεωρεία για την εξελίξη του Νεάτερνταλ ... τουλάχιστον μέχρι στιγμής... Οι θεωρίες οτι ο Homo Sapiens ζούσε στην αφάνεια ... για μένα δεν ευσταθεί....
Εξάλλου δεν έχουμε βρεί μέχρι στιγμής απολιθώματα ειδών σε καμία μορφή εξέλιξης... παρά μόνο εξαφάνισης και εμφάνισης...
Και συνεχίζω...
Ιδόντες δε οι υιοί του Θεού τις θυγατέρας των ανθρώπων ότι καλαί εισίν, έλαβαν εαυτοίς γυναίκας από πασών, ων εξελέξαντο. Και είπε Κύριος ο Θεός. Ου μη καταμείνει το πνεύμα μου εν τοις ανθρώποις τούτοις εις τον αιώνα. Δια το είναι αυτούς σάρκας, έσονται δε αι ημέραι αυτών εκατόν είκοσι έτη. Οι δε γίγαντες ήσαν επί της γης εν ταις ημέραις εκείναις. Και μετ΄ εκείνο ως αν εισεπορεύοντο οι υιοί του Θεού προς τας θυγατέρας των ανθρώπων, και εγεννώσιν εαυτοίς. Εκείνοι ήσαν οι γίγαντες οι απ΄ αιώνος, οι άνθρωποι οι ονομαστοί. (Γένεσις ΣΤ 1-4)
Και συγκεκριμένα μέσα απο τις αποκαλύψεις του Ενώχ...
Εγώ λοιπόν σαν αναζητητής ρωτώ...
Για ποιά εποχή μιλά...???
Ποιοί είναι οι υιοί του Θεού και ποιές οι θυγατέρες των ανθρώπων...
και ποιοί είναι οι γίγαντες που ήσαν επι της γής εν ταις ημέραις εκείνες.
Σε συνδυασμό με αυτά που λέω ερχομαι στην Eσωτερική Παράδοση που αναφέρει πως υπήρχαν εποχές που οι άνθρωποι είχαν αναπτυγμένες τις εσωτερικές αισθήσεις τους και ότι η επικοινωνία με τους θεϊκούς προγόνους τους ήταν τόσο άμεση ώστε δεν τους άφηνε περιθώρια να ξεχνούν και να απαρνούνται την πνευματική τους φύση και καταγωγή.
Για ποιούς ανθρώπους μιλούμε????
Eκτός αυτού μια μυστική παράδοση φθάνει στη γη μέσω μιας σειράς προφητών, μυστών και ιεροφαντών, οι οποίοι εμφανίζουν στην ανθρωπότητα μέσω μιας θρησκείας ή απόκρυφης διδασκαλίας, όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο άνθρωπος . Ο φύλακας αυτής της μυστικής Σοφίας είναι η Πνευματική Ιεραρχία. Πρόκειται για Πνευματικές Οντότητες, οι οποίες από άπειρη συμπόνοια για την ανθρωπότητα απαρνούνται περιοχές απείρου πνευματικότητας και μεγίστου κάλλους και παραμένουν στην περιοχή των σκοτεινών μορφών για να τη βοηθήσουν στην πνευματική της ανάπτυξη. Είναι η Ιεραρχία της Συμπόνοιας και είναι γνωστή σε κάθε θρησκεία και εθνική παράδοση ως Αρχάγγελοι, Ελοϊμ, Αμσασπέντ, Ντυάνι Τσοχάν, Γιοί του Ήλιου, Γιοί του Φωτός, Διδάσκαλοι της Σοφίας και Μαχάτμας.
Εδώ λοιπόν ερευνούμε γιατί κάτι υπάρχει????
Μην μου πείς οτι δεν υπάρχει τίποτα γιατί τότε δεν υπάρχει λόγος να συζητούμε...
Ας αφήσουμε τις αλληγορικές εννοιες που προσδίδουν οι διάφοροι κληρικοί και μάρτυρες του Γιαχβέ δήθεν οτι μιλούν μέσα απο παρεμβολές...και πές μου τη γνώμη σου ...
Edited by - allzzaro on 29/06/2004 17:41:44
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΗ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.....
ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΙ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ....
ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΟΛΙΣΤΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ...
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ "ΣΤΕΓΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ"....
ΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΝΑ ΚΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ....
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΑ ΞΕΠΗΔΗΣΕΙ Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΩΣΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΣ ΛΟΓΟΣ, Η ΜΟΥΣΙΚΗ ,Η ΠΟΙΗΣΗ....
ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΚΛΕΠΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ Η ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ.
Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΣΕ ΟΙΚΗΜΑΤΑ ,ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ.....
ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ,ΓΕΩ-ΜΕΤΡΙΑ,ΥΛΙΚΑ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ..
ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ (ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ Η ΘΑΛΑΣΣΑ, Η ΣΕΛΗΝΗ, Ο ΗΛΙΟΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ) ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΠΗΔΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ Η ΕΚΕΙΝΟ..
ΤΑ ΑΣΤΡΑ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ.....
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΑ ΣΥΜΟΨΗΣΩ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠOΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ...
ΑΝΑΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Οι διεργασίες αυτές είναι μια σειρά από ατομικές ή ομαδικές, υποκειμενικές ή αντικειμενικές πράξεις που σκοπό είχαν α) να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης αντικειμενικά-επιστημονικά και β) να παίξουν με εκφραστικά υλικά, καλλιεργώντας και αναπτύσσοντας τις διανοητικές ικανότητες με δημιουργήματα υποκειμενικά τα οποία μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αναγνωρίζονται ως αντικειμενικά.
Μερικά παραδείγματα. Ο πρωτόγονος άνθρωπος θέλει να κοιμηθεί το βράδυ ασφαλής από τις καιρικές συνθήκες και μπαίνει σε μια σπηλιά. Εκεί, όμως, κινδυνεύει από τα άγρια ζώα και σκέφτεται να φτιάξει ένα ξύλινο κατάλυμα, το οποίο με την πάροδο των αιώνων και προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής του, το φτιάχνει αργότερα από λάσπη, από τούβλα, από τσιμέντο κλπ. Έτσι, ο τρόπος κατασκευής των κατοικιών μιας χώρας αποτελεί μια Παράμετρο του Πολιτιστικού Επιπέδου της, που ίσως να είναι διαφορετικό από αυτό μιας άλλης Χώρας. Ο πρωτόγονος άνθρωπος προσπαθεί να γίνει καλά από τις ασθένειες με θυσίες προς τις ανώτερες δυνάμεις που διαισθάνεται να του καθορίζουν τη ζωή. Όμως, με την πάροδο των αιώνων συμβαίνουν πράγματα που τον κάνουν να καταλάβει ότι υπάρχουν ουσίες-ιάματα που θα του βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης κι ερευνά την ύλη (βιολογία, χημεία κλπ.) ώστε να βελτιώνει συνεχώς τα ιάματα φάρμακα. Οι τρόποι ίασης μιας χώρας, αποτελούν μιαν ακόμα Παράμετρο του Πολιτιστικού της Επιπέδου, που πιθανόν να είναι διαφορετικό από μιας άλλης. Ο πρωτόγονος άνθρωπος εκτονώνεται ψυχολογικά εκφράζοντας με το σώμα του (φωνή, κίνηση, άλλοι σωματικοί ήχοι) αυτά που αισθάνεται (φόβο, λύπη, χαρά κλπ.). Σιγά σιγά δημιουργεί και άλλα μέσα, εκτός του σώματός του, που θα εκφράσουν τα συναισθήματά του. Δηλαδή, φτιάχνει μουσικά όργανα, μάσκες, μπογιές. Αργότερα, φτιάχνει κινηματογραφικές μηχανές, μαγνητόφωνα, video, βελτιώνει τα μουσικά όργανα. Έτσι, δημιουργεί τις τέχνες με σκοπό όχι να βελτιώσει τους τρόπους διαβίωσής του, αλλά να «παίξει» το πολύπλοκο παιχνίδι της χρησιμοποίησης των υλικών που διαθέτει κάθε φορά.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Μηδενιστή ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ....
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΟΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ...
ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ...
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΜΑ Η ΛΕΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ...
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΟ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ...
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ?????
Η ΗΘΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΜΟ ????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Μηδενιστή ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
1. Κατα την δική μου άποψη όλες οι κοινωνίες έχουν μιά μορφή πολιτισμού απο την πρωτόγονη των σπηλαίων μέχρι την κοινωνία που ζούμε σήμερα. Το ζητούμενο είναι στο κατά πόσο ο κάθε πολιτισμός βοηθάει τον άνθρωπο να καλιτερέψει τις συνθήκες διαβίωσης του και να μορφωθεί ώστε να είναι ικανός να προχωρήσει περισσότερο. Η μετάβαση απο την μιά μορφή πολιτισμού σε μιά άλλη καλύτερη είναι δυνατόν να θεωρηθεί εξέλιξη της ανθρωπότητας. Αλλά δέν ισχύει πάντα αυτός είναι ο κανόνας αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.
2. Η ηθική πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στον πολιτισμό έτσι ώστε ο άνθρωπος να προσπαθήσει να μετριάσει τις ορμές του αλλά μέχρι ενός σημείου. Απο την στιγμή που η ηθική αρχίσει να οδηγεί σε πολιτισμική οπισθοδρόμηση γίνεται πλέον επικίνδυνη αλλά πάντα είναι απαραίτητη.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΙΔΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ.....
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ....
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ?????
ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΜΟΥ (ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ) ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΠΟΙOΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΔΩΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...
ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΜΑΖΙ....
ΑΛΛΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ?????
ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΕΝΑ ΔΩΡΟ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ) ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ??????
ΥΠΑΡΧΟΥN ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ....
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ....
ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ...
Ο ΛΟΓΟΣ Η ΟΙ ΛΟΓΟΙ ???
ΠΟΛΛΟΙ...
ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ?????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Μηδενιστή Η ΗΘΙΚΗ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ..
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΗΘΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ Η ΥΠΗΡΑΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ (KAI OXI MONO) ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ (?) ΤΩΝ ΙΔΕΩΔΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...
ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΤΕ ΜΙΚΡΗ ΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΗ...
ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ??????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ...
ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Μηδενιστή ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ/ΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΛΑΟ Η ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ..
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ....
quote:
ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ...ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ "ΣΤΕΓΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ"....
ΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΝΑ ΚΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΘΟΣ ΟΠΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ...
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΗΓΑΖΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ "ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ"...
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
η ανθρώπινη παρουσία ,περιλαμβάνει όλα εκείνα που μπορούν να
την δημιουργούν ,αλλά και να την καταστρέφουν....έσω και έξω της....
ψυχικά,πνευματικά,συναισθηματικά,σωματικά.....
πολιτισμός είναι ότι μπορεί ο άνθρωπος να "κρατά" , να "χτίζει",να δημιουργεί και μέσα σε όλα αυτά να "δημιουργείται"....
Παιδεία..."νούς υγιείς εν σώματι υγιές".....
Αρετές....ακόμη και αυτής του πολέμου....
Τιμή....ανασυγκρότηση και σεβασμός απο την μεριά όλων των πλευρών....
ο πατέρας του έκτορα,φίλησε τα χέρια του δολοφόνου ,του παιδιού του....
ανακωχή 12 ημερών ,ως ένδειξη σεβασμού....
αυτοσυγκράτηση...μή παρόρμηση....
είναι τόσα πολλά πο μπορεί να συνθέτουν πολιτισμό....
είμαστε εμείς πολιτισμός ,αν αφήσουμε τον εγωισμό και τις προσωπικές φιλοδοξίες....
με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
.
εχω διαβασει ενα πολυ καλο διηγημα επιστημονικης φαντασιας, οπου καποιοι γηινοι εχουν απαχθει και τοποθετηθει σε ζωολογικο κηπο εξωγηινων.
ο επιστημων της παρεας προσπαθουσε απεγνωσμενα να μεταδωσει στους εξωγηινους οτι οι ανθρωποι ειναι πολιτισμενοι χρησιμοποιωντας μαθηματικα και γεωμετρια.
ωστοσο αυτο δεν γινοταν αντιληπτο απο τους εξωγηινους, μεχρι την στιγμη που ενας ανθρωπος εκανε πετ μια εξωγηινη "κατσαριδα".
συμφωνω με τον συγγραφεα οτι ο πολιτισμος διακρινεται απο την συμπεριφορα και οχι απο την τεχνολογια.
ναστε καλα!
.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΝΟ ΚΑΙ jonniebegood.
quote:
ΜΑΝΟΣ
πολιτισμός είναι ότι μπορεί ο άνθρωπος να "κρατά" , να "χτίζει",να δημιουργεί και μέσα σε όλα αυτά να "δημιουργείται"....Παιδεία..."νούς υγιείς εν σώματι υγιές".....
Αρετές....ακόμη και αυτής του πολέμου....
Τιμή....ανασυγκρότηση και σεβασμός απο την μεριά όλων των πλευρών....
ο πατέρας του έκτορα,φίλησε τα χέρια του δολοφόνου ,του παιδιού του....
jonniebegoodσυμφωνω με τον συγγραφεα οτι ο πολιτισμος διακρινεται απο την συμπεριφορα και οχι απο την τεχνολογια.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΘΑΙΝΩ...
![]()
ενός ή παραπάνω ανθρώπων που αποτελούν κοινωνικό σύνολο
που στόχο έχει την αειφόρο υλική και πνευματική ανάπτυξη
όταν εμπεριέχεται πάνω απόλα και χωρίς συμβιβασμούς
Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: ΤΗΣ ΓΗΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.