- Ο κομμήτης ELENIN και πιθανές επιπτώσεις στη Γη. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η προσπάθεια απαξίωσης των ερωτήσεων
Ποιών ερωτήσεων ??????? Ενα άρθρο είναι με τις θέσεις του συγγραφέα.
quote:
Αυτό το περί "τη δική σου άποψη" πρέπει να σταματήσει κατά τη γνώμη μου διότι δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Ποιά είναι η άποψη του XNAMED ? Συμφωνεί με το κείμενο, συμφωνεί μερικώς, ή διαφωνεί ???? Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν εκφράζει τις δικές του απόψεις και τοποθετήσεις ?
quote:
Και κάτι άλλο, πώς ξέρετε εσείς ότι το κείμενο όλο είναι ένα copy paste
Από δύο ιστοσελίδες
http://www.alito.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=902
και
http://www.archive.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=33
quote:
Αν δεν έχουμε να πούμε τίποτα, τότε είναι καλύτερο να σωπάσουμε.
Προτείνεις την σιωπή των αμνών???
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'
Προς όλους τώρα:
Το copy/paste για αυτό τον λόγο φτιάχθηκε, και δεν μπορούμε να το απαξιώνουμε έτσι. Δεν σημαίνει κάτι όταν κάποιος προσπαθεί να παραθέσει μια εξωτερική πηγή, ότι στερείται των γνώσεων να παραθέσει δικιά του άποψη, αντιθέτως, σημαίνει ότι έχει την δυνατότητα να στηρίξει αυτά που λέει με εξωτερικές πηγές.
Πραγματικά η παρουσίαση που έκανε ο φίλος XNAMED για τον Μιθραισμό είναι αναλυτικότατη και άξια συγχαρητηρίων.
Edited by - WWalker on 13/06/2005 13:40:20
quote:
Α ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ COPY PASTE ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΟΓΡΑΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΘΡΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΤΙ.
Είναι copy-paste ![]()
Αλλά, κατα την γνώμη μου,το πρόβλημα δεν είναι εκεί φίλε μου.
Καλύτερα είναι να παραθέτεις το σχετικό link για τους εξής λόγους
Α. Μπορεί κάποιος να εξετάσει την αξιοπιστία του συγγραφέα.
Β. Μπορεί να δεί το συνολικό κείμενο
Γ. Εξοικονομεί χώρο για τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ απόψεις.
Αλήθεια, XNAMED, εκτός από τσιτάτα "ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ" τι άλλο έχεις κάνει
στα τελευταία post σου?
Δεν θέλω να είμαι σκληρός μαζί σου αλλά, νομίζω, ότι προσπαθείς να κερδίσεις
τις εντυπώσεις λειτουργόντας ετερόφωτα... Πολύ θα με ενδιέφεραν οι δικές σου
απόψεις, εφόσον το γενικό πλαίσιο είναι ήδη γνωστό.
Το copy-paste είναι ωφέλιμο όταν:
Α. Τα αποσπάσματα είναι 2-3 παράγραφοι.
Β. Συνοδεύονται από προσωπικά σχόλια του παραθέτοντα.
Γ. Αναφέρονται οι πηγές.
Δ. Γίνεται μια συνολική τοποθέτηση επί του θέματος, στό τέλος του κειμένου
Για να το επεκτείνουμε λιγάκι , μιλάω για την αποδόμηση του προς σχολιασμό κειμένου
και την δημιουργία κάτι νέου, μιας αυθύπαρτης δηλαδή "οντότητας" που στέκει αυτόνομα
σαν νέα ιδέα , σαν "καινό δαιμόνιο" στο Thread που σχολιάζεις...
Κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζων.
Πχ , οι "Ψηλός" , "Schabe", "WindWalker",
"Μacedon" κ.α. γράφουν με αυτόν τον τρόπο , και όπως θα έχεις
ήδη παρατηρήσει, δεν έχουν κατηγορηθεί για copy-pasting.
Ίσα-ίσα έχουν κερδίσει το σεβασμό πολλών (και τον δικό μου)
ανεξάρτητα από αν συμφωνούν ή όχι με τις απόψεις τους,
ώς "δημιουργοί" ιδεών.
Ξέρεις το πρόβλημα του Ελληνικού Internet είναι ακριβώς αυτό.
Πρέπει να γίνουμε δημιουργοί περιεχομένου και όχι μόνο
απλοί καταναλωτές
Προσπάθησε λοιπόν λιγάκι και θα με βρεις σύμμαχό σου...
Επίσης, σε παρακαλώ , προσπάθησε να μην γράφεις με κεφαλαία.
Είναι απίστευτα κουραστικό...
Αν μην τι άλλο , προδίδεις τι είναι δικό σου και τι copy-pasted ![]()
quote:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ COPY PASTE ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΟΓΡΑΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΘΡΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΤΙ.
Επαναλαμβάνω, το κείμενο που παρέθεσες υπάρχει αυτούσιο σε δύο ιστοσελίδες την
http://www.alito.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=902
και την
http://www.archive.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=33
quote:
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΑΣΧΕΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΙΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΟΙ.
Κατ΄αρχήν δεν σε κατέκρινα, ζήτησα την δική σου άποψη. Εκτός και είσαι ο συγγραφέας του άρθρου στις ανωτέρω ιστοσελίδες.
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'
Edited by - alexilexos on 13/06/2005 17:50:09
εδώ έχεις δίκιο, το σφάλμα μου είναι ότι με τη λέξει «ερωτήσεις» αναφερόμουνα στη γενική τακτική ορισμένων και όχι μόνο για το συγκεκριμένο μήνυμα του XNAMED.
Για το συγκεκριμένο θέμα, η ερώτηση του ΧNAMED αφορά την όλη προσπάθεια που γίνεται για την ετσιθελικό παραλληλισμό του Χριστιανισμού με τη θρησκεία του Μίθρα, οπότε καλούμαστε να εκφράσουμε την άποψή μας εμπρός σε όσα στοιχεία παραθέτει ο XNAMED που καταμαρτυρούν το αντίθετο.
quote:
quote:
Αυτό το περί "τη δική σου άποψη" πρέπει να σταματήσει κατά τη γνώμη μου διότι δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Ποιά είναι η άποψη του XNAMED ? Συμφωνεί με το κείμενο, συμφωνεί μερικώς, ή διαφωνεί ???? Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν εκφράζει τις δικές του απόψεις και τοποθετήσεις ?
Αν σε μια συζήτηση, σε κάποιο σημείο της, υποστηρίζονται κάποια συγκεκριμένα πράγματα και έρθω εγώ και σας παραθέσω ένα ολόκληρο κείμενο που υποστηρίζει το αντίθετο από ό,τι μέχρι εκείνη τη στιγμή, τι λες, θέλει τόσο μυαλό για να καταλάβουμε ποια είναι η θέση μου;
Πολλές φορές και εγώ προτιμώ να μιλήσω μέσω «άλλων» διότι αν επιχειρήσω να το κάνω με δικά μου λόγια, φοβάμαι πως δεν θα το αποδώσω όπως πραγματικά θέλω και ίσως δώσω δικαίωμα παρερμηνειών. Μερικές φορές και η υπεραπλούστευση ή η «εκλαΐκευση» μπορούν να παράγουν αντίθετο προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.
quote:
xchamp
Το copy-paste είναι ωφέλιμο όταν:
Α. Τα αποσπάσματα είναι 2-3 παράγραφοι.
Γ. Αναφέρονται οι πηγές.
Είναι γεγονός πως οι μακροσκελείς παραπομπές μερικές φορές κουράζουν και δεν διαβάζονται από όλους. Και εγώ ίσως μερικές φορές να το έχω «παρακάνει». Υπάρχουν όμως και κείμενα που δεν μπορείς να τα «συμπιέσεις» διότι αλλοιώνεται το μήνυμα που εμπεριέχουν.
Σκέφτηκα και εγώ μερικές φορές να δίνω μόνο την ιστοσελίδα αλλά μερικοί όταν δουν ότι π.χ. είναι η σελίδα του Απολογητή, δεν κάνουν καν τον κόπο να διαβάσουν τι γράφει το άρθρο και να δουν ποιος το έγραψε. Το γεγονός ότι υπάρχει στην ιστοσελίδα του Απολογητή, τους αρκεί ως τεκμήριο μη εγκυρότητας, κι ας πρόκειται για πόνημα ενός σοβαρού και καταξιωμένου επιστήμονα.
Πιστεύω όμως πως καλό είναι να μην περιορίζονται τα σχόλιά μας μόνο στο αν πρόκειται για copy paste ή όχι, αλλά, ο καθένας, ανάλογα με τα μέσα που διαθέτει, να προσπαθεί να βλέπει το σκοπό για τον οποίο γράφηκαν, όπως και το που στηρίζονται οι αναφορές πέρα φυσικά από το τι λένε.
Πάντα με καλή διάθεση.
Φιλικά όπως πάντα
Ναι κυρίες και κύριοι το διάβασα ΟΛΟ!!
Anyway, εγώ δεν είμαι κατά του copy-paste, αρκεί να γίνεται αναφορά των πηγών ή να υπάρχει λινκ. Α, και να μην είναι τόσο τεράστιο, γιατί βαριέμαι να το διαβάσω συνήθως.
Πάντως το συγκεκριμένο άρθρο που μας έδωσε εδώ ο ΧNAMED, δεν μπορώ να πω πως ξεφεύγει και πολύ από τον συνηθισμένο παραλληλισμό του Χριστανισμού με την λατρεία του Μίθρα... Πάλι συνδέει τις δυο θρησκείες και κάνει λόγο για την μεταξύ τους αντιπαλότητα. Ε, εντάξει εντοπίζει και κάποιες τελετουργικές ομοιότητες και διαφορές, τις οποίες όπως θέλει ο καθένας τις ερμηνεύει.
Δεν βλέπω να δηλώνεται κάτι καινούργιο σε αυτό... τώρα αν αρχίζουμε να συζητάμε για το αν ο Χριστιανισμός έκλεψε στοιχεία από τον Μιθραϊσμό ή το αντίθετο, νομίζω θα είναι σαν να διαφωνούμε για το αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα.
quote:
Πχ , οι "Ψηλός" , "Schabe", "WindWalker",
"Μacedon" κ.α. γράφουν με αυτόν τον τρόπο , και όπως θα έχεις
ήδη παρατηρήσει, δεν έχουν κατηγορηθεί για copy-pasting.
Ίσα-ίσα έχουν κερδίσει το σεβασμό πολλών (και τον δικό μου)
ανεξάρτητα από αν συμφωνούν ή όχι με τις απόψεις τους,
ώς "δημιουργοί" ιδεών.
Φίλε xchamp, σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου ότι είμαι από αυτούς που έχουν κερδίσει τον σεβασμό όλων, ωστόσο έχω κατηγορηθεί για copy/pasting απ'τον φίλο μας Schwabe σε άλλο thread για τον Ιησού.
Λοιπόν παιδιά, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όταν κάποιος προβάλλει μια άποψη, καλό είναι για την στήριξη της άποψης να παρουσιάζεται μια πηγή, αν είναι δυνατόν να βρεθεί, η οποία σε βαθμό 70-80% να συμφωνεί και να προβάλλει αυτά που υποστηρίζει η άποψη για λόγους επιχειρηματολογίας. Αν μια άποψη ταυτίζεται με κάτι το οποίο αναφέρεται σε μια πηγή, τότε μπορεί κάλλιστα να αναφερθεί κατευθείαν στην πηγή.
Ωστόσο, όταν πρόκειται για ιστορική ή επιστημονική αναφορά, καλό είναι να μην υπάρχει προσωπική άποψη, γιατί πράγματα όπως η ιστορία ή οι επιστημονικά αποδεδειγμένες θεωρίες δεν είναι πράγματα στα οποία "χωράει" μια άποψη. Όπως για παράδειγμα στο κείμενο περί του Μιθραισμού που παρέθεσε ο φίλος XNAMED. Νομίζω ότι λογικό είναι σε τέτοια θέματα να παρατίθεται κατευθείαν η πηγή και τίποτα περισσότερο. Αν είναι επιθυμητό, μπορεί κάτω από την ιστορική ανάλυση να προστεθεί προσωπική πηγή με συμπεράσματα.
Το copy/paste σαν λειτουργία για αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε, για να παραθέτουμε πηγές και κείμενα από τις εξωτερικές πηγές όταν πρόκειται για διαδικτυακές συζητήσεις. Να μην το παρεξηγούμε, είναι αθέμιτο να κατηγορείς κάποιος ότι στερείται δικών του απόψεων επειδή παραθέτει κείμενο από εξωτερικές πηγές.
Ωστόσο, καλό είναι για λόγους "ομορφιάς" του forum να τηρούνται οι εξής κανόνες:
quote:
Το copy-paste είναι ωφέλιμο όταν:Α. Τα αποσπάσματα είναι 2-3 παράγραφοι.
Γ. Αναφέρονται οι πηγές.
όπως τους παρέθεσε ο φίλος xchamp.
Μια παρατήρηση τελικά: όλες αυτές οι συζητήσεις αργά ή γρήγορα δεν αποφεύγουν να καταλήξουν σε προσωπικές διαμάχες, και το διαπίστωσα ιδίοις όμασι.
quote:
Brie Boy
Δεν βλέπω να δηλώνεται κάτι καινούργιο σε αυτό... τώρα αν αρχίζουμε να συζητάμε για το αν ο Χριστιανισμός έκλεψε στοιχεία από τον Μιθραϊσμό ή το αντίθετο, νομίζω θα είναι σαν να διαφωνούμε για το αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα.
Θα συμφωνούσα μαζί σου αν πίσω από την υποτιθέμενη διαφωνία "κότα-αυγό" δεν κρυβόταν κάποιος συγκεκριμένος σκοπός.
Όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, σκοπός μας είναι να παραλληλίσουμε το Χριστιανισμό με κάποια οποιαδήποτε άλλη ειδωλαλτρική θρησκεία του παρελθόντος, ή και του παρόντος, και να τον απαξιώσουμε.
Φιλικά όπως πάντα
Δηλαδή εγώ με μια αναζήτηση στα μέλη βρήκα ένα νέο μέλος WWalker, ένα μέλος 2ης Βαθμίδας WindWalker, και άλλο ένα νέο μέλος Windwalker 2, και μπερδεύτηκα...
Μιλάμε για το ίδιο μέλος ή για 3 διαφορετικά?
Όχι τιποτα άλλο, αλλά για αποφυγή παρεξηγήσεων...![]()
Κατα τα άλλα, συμφωνώ μαζί σου φίλε μου όσον αφορά τα copy-paste.