ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Ελάχιστος Εαυτός - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Ο Ελάχιστος Εαυτός - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

zip9 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
29/01/2011, 09:36:05
Ο ελάχιστος εαυτός, ο τρελός χορευτής, η κιβωτός των κινήσεων, ο ιχνηλάτης του Βέγα.
Το πιο ανυπάκουο απ’ τα δύο φαντάσματα∙ εκείνο που είναι του Εγώ το ωμέγα.
Είδε την πρώτη ημέρα που χάραξε - απ’ όπου ξεκίνησαν τα μυστήρια όλα - γι’ αυτό έχει γίνει βέβηλος κι άναρθρος κι αέρας αγιάτρευτος που κουνάει τα δόντια.
Όταν φοβάται τα μαλλιά του αλλάζουνε και γίνονται τένοντες ζώου κυνηγημένου, βελόνες στο δάσος με τ’ απόδημα πεύκα ή ακόμα και σώματα στις ράγες του τρένου.
Κι ενώ μπορεί ν’ αναγνωρίσει σπαράγματα δε λέει να ξεχωρίσει τη φρίκη απ’ το φιρίκι.
Λερώνει με τα πόδια τον ψεύτη ουρανό και κλέβει από την κόλαση ότι του ανήκει.
Ο ελάχιστος, λέμε, ο νοσταλγός της αρχής, που το άσπρο στο μάτι του έχει γεμίσει με βρύα, ο ξενιστής των ονείρων που αλλοιώνει τα σχήματα κι αναγκάζει το χώρο να παθαίνει ναυτία.
Ο μονοσάνδαλος είλωτας, το άξαφνο ράγισμα, η πόλη, όπου τα κτίρια δεν έχουνε πόρτα, η ένρινη φάλαινα, το κήτος του Ιωνά, το άγριο κόχλασμα που ετοιμάζει τα χόρτα.
Αυτός ο ελάχιστος, αυτός ο εαυτός, ίδιος με θόρυβο ψυγείου σ’ άδειο σπίτι, που δένει αρμονικά με τον άλλον, του σύμπαντος, και υφαίνουν τον τρόμο και μετά την πίστη.
Παγώνει τον χρόνο, παγώνει το αίμα, δεν εξελίσσεται, δεν ερμηνεύει.
Βουτάει τα δάχτυλα στο μέλι της ζωής κι αυτιστικά - θαρρείς - για πάντα το αναδεύει.

15/02/2011, 21:28:10
Ο ελάχιστος εαυτός, ο τρελός χορευτής, η κιβωτός των κινήσεων, ο ιχνηλάτης του Βέγα.

Φωνάζει η θύελλα σαν να 'ναι αρχαίο τέρας.
Ήρθαμε από μακρυά και πάω στοίχημα πως δεν θυμάσαι απ' όσο ξέρω τίποτα.

- Ο μάγος που έφτιαξε τα σκηνικά είσαι εσύ και μένουν όρθια τα κόλπα σου τ' ανύποτα. -

Πέρασαν χρόνια κι άδειασε η αυλή του, δεν τον πειράζει πια ο γελοτοποιός.
Μάτι κόκκινο απ' την αγρύπνια.
Κράτησε ασάλευτο το νου.

Όποιος τον ήλιο κυνηγά, στα σκοτεινά θα τριγυρνά.
Όποιος τον γυρισμό ξεχνά, σε χιονοθάλασσες ξυπνά.

26/02/2011, 09:18:47
Εγώ είμαι το κάτοπτρο και το πρόσωπο
που καθρεφτίζεται πάνω του.
Εγώ είμαι το τραγούδι
κι ο ίδιος ο τραγουδιστής.
Εγώ είμαι η αρρώστια
και η γιατρειά της.
Εγώ το καθαρό νερό
και το ξεχειλισμένο κύπελλο.

daimwnΝέο Μέλος
20/03/2011, 15:44:59
Καλησπέρα,

Αγαπητέ zip, τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής?
Γιατί "ελάχιστος" και όχι "ανώτερος"?

OptimouseΝέο Μέλος
28/03/2011, 17:12:10
Ο Ελάχιστος Εαυτός. Δηλαδή το ελάχιστα δυνατό είναι χωρίς τις εξωτερικές ζημώσεις. Τι είναι η προσωπικότητα; Μα το συνωθήλευμα εμπειριών, συναισθημάτων, παθημάτων που σε αναδιαμορφώνει συνέχεια. Είναι αληθινή η προσωπικότητα, το εγώ ή όχι και γιατί; Τότε ποιο είναι το αληθινό; Όταν λέει η φιλοσοφία του ζεν πως υπάρχει το εγώ αλλά υπάρχει και κάτι πιο αγνό, ο πραγματικός σου εαυτός τι εννοεί;

I don't exist.

RintrahΝέο Μέλος
06/04/2011, 21:36:35
Πω-Πωω ρε zip...
Γειά σου!

ΓΗΣ ΠΑΙΣ ΕΙΜΙ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΥ ΑΣΤΕΡΟΕΝΤΟΣ

sparrowΝέο Μέλος
02/06/2008, 02:57:41
ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΑΡΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ?ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ Η ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ?ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5ΕΤΙΑ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
RankettΜέλος
04/06/2008, 11:37:24
Δε νομίζω ότι απαντώ ακριβώς στο ερώτημά σου, αλλά ένα ξεκίνημα είναι εδώ:

http://www.missingchildreneurope.eu/?q=node/15

Εκεί θα βρεις συνδέσμους για χώρες της Ευρώπης. Ειδικά για την Ελλάδα είναι:

http://www.hamogelo.gr/

happychappyΜέλος
06/06/2008, 18:23:22
Η εξαφάνιση δεν δηλώνει απαραίτητα και απαγωγή.
Το πρώτο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να δει τον αριθμό των ανθρώπων που έχει εξαφανιστεί και το αμέσως επόμενο βήμα είναι να δει τι ηλικίες έχουν αυτοί οι άνθρωποι.

Αν θέλουμε να δούμε βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα θα πρέπει να δούμε τον αριθμό των εξαφανίσεων ανά κράτος.

Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα http://www.missingpeople.org.uk/media-centre/papers/detail.asp?dsid=613 θα μας αποκαλύψει πολλά για το συμβαίνει με τους ανθρώπους που εξαφανίζονται και το πολύ καλό ποσοστό του 99% των ανθρώπων που δηλώθηκαν σαν εξαφανισμένοι και βρέθηκαν.

Οι περιπτώσεις απαγωγής συνδέονται άμεσα με την οικονομική κατάσταση του κράτους και την εγκληματικότητα γιατί στην λατινική Αμερική οι απαγωγές για λυτρα έχουν αποφέρει στους απαγωγείς μέσα σε μια τετραετία 800 εκατομμύρια δολάρια.

Οι απαγωγές που γίνονται για την κλοπή οργάνων δεν πρέπει να είναι πολλές γιατί οι χώρες του τρίτου κόσμου έχουν κάτοικους οι οποίοι παρακαλάνε να τους πάρουν ένα νεφρό για μερικά δολάρια.

Αν υποθέσουμε πως οι απαγωγείς είναι εξωγήινοι μπορούμε να έχουμε ένα νούμερο από τους ανθρώπους που επέστρεψαν και μπορούμε να βγάλουμε έναν μέσο όρο λαμβάνοντας υπόψη τους ανθρώπους που δεν βρέθηκαν ποτέ και υπολογίζοντας αν η τοποθεσία που ζούσαν έχει ιστορικό θέασης ιπταμένων δίσκων όμως και πάλι ο αριθμός αυτός θα είναι πλασματικός χωρίς ουσιώδεις αποδείξεις πως οι άνθρωποι αυτοί όντως εξαφανίστηκαν κάτω από ανεξήγητες συνθήκες.

Απαγωγές και εξαφανίσεις είχαμε από παλιά με την διάφορα πως τώρα η κοινωνία έχει οργανωθεί και μπορεί με τα σύγχρονα μέσα να διαδώσει μια εξαφάνιση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το link που παρέθεσα δίνει μια εικόνα για το τι συμβαίνει στην αγγλία και υποθέτω πως υπάρχουν παρόμοια site για τα υπολοιπακρατη του κοσμου