- ΕΙΝΑΙ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Hunterπιο λαικα?ειναι 2 αδερφια που εχουν ενα εργοστασιο ..ο ενας εχει σοβαρα προβληματα με την γυναικα του που ως αποτελεσμα δεν μπορει να δωσει το 100% της ενεργειας του στη δουλεια βαζοντας τον αδερφο του να καλυψει θελωντας κ μη το κενο του..(οι μεγαλυτεροι δουλοι ειναι τα ιδια τα αφεντικα)...συμβουλευει λοιπον τον αδερφο του " αδερφε σε βλεπω πολυ χαλια ...γιατι δεν χωριζεις να ξεμπερδευεις?"
καπως ετσι θελει κ οκουμουνισμος τους ανθρωπους 100% εργατες..
Αν και εκτός θέματος, εγώ θα το πω, πολύ ποιο απλά καλή μου hunter τα εξής.(όχι λαϊκά)
Τα κοινωνικά συστήματα ορίζουν ποιος παράγει και πως κατανέμεται η “πίτα” μια κοινωνίας
Τα σύγχρονα κοινωνικά συστήματα είναι . Ο καπιταλισμός, ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός.
Ο καπιταλισμός ορίζει ότι ο καθένας μπορεί να πάρει από την πίτα ότι προλάβει (με την πονηριά του και την καπατσοσύνη του)
Ο σοσιαλισμός λέει πως ο καθένας παίρνει το μερίδιο που είναι ανάλογο της συμμετοχής του στη δημιουργία της πίτας.
Ο κομμουνισμός υποστηρίζει πως ο καθένας παίρνει το μερίδιο που έχει ανάγκη να ζήσει ίδια με όλους.
Το παράδειγμα σου με τα αδέρφια εργοστασιάρχες , δεν ξέρω σε ποιο ακριβώς σύστημα ανάγεται, αυτό που σίγουρα μπορώ να πω είναι, πως σε κάθε οικογένεια ισχύει μάλλον ένα κομμουνιστικό σύστημα.
Υ.Γ
Καλό είναι να μην δίνουμε τροφή στα troll.
Αγνόησέ τα!!!
Μην εμπλέκεσαι σε κουβέντα μαζί τους, για να μπορούμε να κουβεντιάζουμε.
αν εξετασουμε τον κουμουνισμο δεν μας λεει οτι ολα σε ολυς ΑΛΛΑ με μια επιβλεπων αρχη...μονο εγω βλεπω την παγιδα??
d.k
Μην πιστεύετε σε τέτοιες βλακίες. Το ένα σύστημα φορούσε τη μάσκα του άλλου και εναλλάσσονταν τον εμπαιγμό κατά το δοκούν. Δεν υπάρχουν αυτές οι λέξεις. Ακόμα και η κοινωνιολογία θέλει κλωτσιές που τις παίρνει στα σοβαρά και ερμηνεύει θεωρίες.
Αν θέλετε την ενδόμυχη άποψή μου, αυτές οι βλακώδεις θεωρίες ήταν επινοήσεις κάποιων ξένων κέντρων αποφάσεων για να διχαστούν άδικα οι λαοί. (όπως η Γαλλική επανάσταση και η Οκτωβριανή που αποδείχτηκαν οι δυό μεγαλύτερες απάτες της οικουμένης - πιστεύω να γνωρίζετε τι παίκτηκε) Ο λεγόμενος ψυχρός πόλεμος ήταν άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.
Αυτά τα δύο συστήματα ήταν ολιγαρχικά (όπως τα πάντα) και δίναν τα χέρια κάτω από το τραπέζι. Το λυπηρό είναι ότι κάποιοι διανοούμενοι δέθηκαν στο άρμα τους και έπλασαν νέες θεωρίες οι φουκαράδες.
Τέλος πάντων .... δεν είναι θέμα για φόρουμ αυτό. Καλύτερα να ασχοληθεί μ' αυτό ο ...Λιακόπουλος.
Δεν υπήρξε ποτέ, ούτε δημοκρατία ούτε βασιλεία ούτε...ούτε.., υπήρχε πάντα μια ολιγαρχία. Απλά έβαζε πάντα έναν μπροστά για να φαίνεται και να σας δουλεύει ότι κάνει αυτός κουμάντο. Αυτό που λέμε δημοκρατία είανι μια εκφυλισμένη κοινοβουλευτική δικτατορία των ολίγων που εκβιάζουν για να αποσπούν τα μεγάλα έργα. Δηλαδή το θέμα είναι αν θα μας πηδάει ένας ή πολλοί; Μια ολιγαρχία υπήρξε πάντα. Πιστεύω ότι το θέμα είναι ...λυμμένο
Δεν γνωρίζω σε ποιές “βλακώδεις θεωρίες” αναφέρεσαι, γιατί δεν είδα να περιγράφεις και κάποια σοφή.
Οπωσδήποτε κατά την γνώμη μου είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, η αναζήτηση και κατοχύρωση των φυσικών πόρων, η ανάλυση του παραγόμενου πλούτου σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς – και κυρίως – πως αυτός κατανέμεται.
Δική μου εκτίμηση είναι πως αν αυτό δεν έχει αποκρυσταλλωθεί και αποσαφηνιστεί στα επόμενα 20 χρόνια θα οδηγηθούμε σε πολύ δυσάρεστες για την ανθρωπότητα εξελίξεις.
Τα υπόλοιπα που αναφέρεις για δημοκρατία, βασιλεία, ολιγαρχία κλπ κλπ, ενάγονται στα πολιτικά συστήματα, στον τρόπο δηλαδή που πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις, και όχι στο πως πρέπει να μοιράζεται η πίτα.
Τα συστήματα και ο τρόπος της διοίκησης, ορίζονται και εφαρμόζονται από ανθρώπους σαν εμάς.
Είναι δική μας ευθύνη η εφαρμογή του καταλληλότερου συστήματος
"Η ίδια η κρίση δεν είναι φιάσκο; Μάλιστα, γύρω από την οικονομία πιστεύω το εξής: Δεν υπάρχει καμία λογική στην οικονομία. Ξέρετε ότι το 70% του παγκόσμιου χαρτονομίσματος δεν είναι κομμένο σε χρήμα, υπάρχει μόνο ως νούμερα σε τραπεζικούς υπολογιστές. Που σημαίνει ότι οι τράπεζες έχουν αγοράσει τα πάντα με λεφτά που ποτέ δεν υπήρξαν ή που δεν ήταν ποτέ δικά τους. Όσα λεφτά και να δώσεις ή να μη δώσεις σε έναν λαό πάλι σε αυτούς θα επιστρέψουν μεσω κατανάλωσης και φορολογίας. Συνεπώς η ανέχεια δεν είναι θέμα οικονομίας, είναι θέμα ψυχολογίας. Το έχω ξαναπεί: αυτοί που προκαλούν τους πολέμους΄είναι ήδη βαθύπλουτοι. Το πρόβλημά τους άρα, δεν είναι οικονομικό, είναι ψυχολογικό. Δηλαδή πληρώνουμε τις ψυχολογικές μαλακίες πέντε-δέκα οικογενειών ίσα ίσα για να γεμίζουν αθρόα τις πίσίνες οι χοντρές και ψυχοπαθείς κόρες τους. Αυτές είναι η ελίτ του πλανήτη μας. Μην σας ξενίζει. 10-20 άρρωστοι διοικούν τα .....πάντα.
Εσείς τι λέτε; ότι υπάρχει οργανωμένο ευφυές σχέδιο; Οργανωμένο ναι, ευφυές όχι! Η οικονομία είναι Επιστήμη ή αυνανισμός; Μπορώ να την πω επιστήμη και να την βάλω δίπλα στην ιατρική; Ας φέρω καλύτερα ένα παράδειγμα: ένα λίτρο νερό έχει π.χ. 50 λεπτά, κι ένα λίτρο βενζίνη έχει 150 λεπτά. Από την μία οπτική γωνία με ένα λίτρο νερό κρατιέσαι ζωντανός και με ένα λίτρο βενζίνη αυξάνεις την μολύνση. Άρα θα έπρεπε το νερό να είναι πιο ακριβό. (περίμενε-μη βιάζεσαι) Από την άλλη οπτική γωνία με ένα λίτρο βενζίνη έχεις ενέργεια να πας ώς την Αυλώνα που δεν θα άντεχες με τα πόδια, ενώ με ένα λίτρο νερό πλένεις τα χέρια σου και το πετάς στον υπόνομο. Άρα τώρα, η βενζίνη πρέπει να είναι πιο ακριβή. Ωραίααααααα:Και τώρα για πεστε μου, με ποιό κριτήριο έγινε η τιμολόγηση του κάθε είδους αφού όπως και να το πάρεις είναι λάθος. Δηλαδή όπως και να το πάρεις είναι και κλέφτες, είναι και χαζοί. Άμα σας κλείσω σε ένα δωμάτιο με ένα κουβά διαμάντια, την τρίτη μέρα δεν θα μου τον δίνατε όλα πίσω για μια μπουκιά ψωμί; Άρα ποιός έδωσε και ποιος καθόρισε αξία σε αυτές τις μπούρδες και πως οι υπόλοιποι τον ακολούθησαν; Γιαυτό σας λέω ότι η οικονομία είναι ένα σαχλό ζήτημα το οποίο έχουν ανάγει σε επιστήμη οι ηλίθιοι και ταλαιπωρούν και τους φοιτητές άδικα. Είτε λοιπόν έχουμε λεφτά είτε δεν έχουμε για τους ισχυρούς είναι το ίδιο, η διαφορά δεν είναι οικονομική, είναι ψυχολογική. Δηλαδή μας θέλουν εξαθλιωμένους από καθαρή κακία και μίσος προς τον άνθρωπο κι όχι γιατί κάτι δεν πάει καλά υλικά. Η ηδονή τους είναι ψυχολογική όχι υλική.
Λέτε λοιπόν, να είχε δίκιο ο Νίτσε όταν έλεγε: καλοί είναι εκείνοι που αρκούνται στο να ονειρεύονται όσα οι κακοί διαπράττουν....;"
Οι πόλεμοι των τελευταίων 100 χρόνων δεν γίνανε για ψυχολογικούς λόγους, - επειδή κάποιοι δεν είχαν κάποια άλλη “μαλακία” (όπως λες) κάνουν, αλλά γιατί αυτό ήταν συνέπεια του “παραγωγικού καπιταλισμού” για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, την διεύρυνση των αγορών, και την απορρόφηση μεγάλου αριθμού ανέργων.
Η σήψη του σημερινού “υπερεθνικού καπιταλισμού” μέσω των διεθνών κερδοσκοπικών κέντρων και οίκων αξιολόγησης, που λειτουργούν πάνω από κράτη και κοινωνίες ανθρώπων, οδηγεί στα φαινόμενα που παρακολουθούμε όλοι “άβουλοι και άφωνοι” σήμερα.
Ως πότε όμως??????
Και ο πλουσιότερος άνθρωπος του ,κόσμου μπορεί να αγοράσει το καλύτερο φαγητό. Όρεξη μπορεί να αγοράσει; ΟΧΙ
Μπορεί να αγοράσει το καλύτερο κρεβάτι.Ύπνο μπορεί να αγοράσει; ΟΧΙ
Μπορεί να αγοράσει φιέστες και πανδαισία βεγγαλικών. Ψυχική γαλήνη μπορεί να αγοράσει; ΟΧΙ
Μήπως λοιπόν το πρόβλημά τους είναι ψυχολογικό και όχι οικονομικό. Ο καπιταλισμός είναι η βιτρίνα. Όπως και ο κομμουνισμός. Ποτέ δεν υπήρξαν. Υπήρχε πάντα μια αέναη ψυχασθένεια.
Edited by - EXELSIOR on 27/06/2011 15:02:39
Πολύ σωστά φίλε μου...απο 'κεί ξεκινούν ΟΛΑ!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Οι απανταχού κερδοσκόποι είναι ψυχασθενείς.
Το βάθος βάθος όμως ελλοχεύει το σύστημα, που είτε το έχουν αντιληφθεί, είτε όχι αυτό είναι που έχει το τελευταίο λόγο
quote:
Αν εννοείται φίλοι μου την κερδοσκοπία σαν "ψυχασθένεια", τότε ΝΑΙ θα μπορούσα να την ονομάσω και έτσι.Οι απανταχού κερδοσκόποι είναι ψυχασθενείς.
Το βάθος βάθος όμως ελλοχεύει το σύστημα, που είτε το έχουν αντιληφθεί, είτε όχι αυτό είναι που έχει το τελευταίο λόγο
Της κερδοσκοπίας -και οτιδήποτε άλλου- προίσταται η ψυχολογική κατάσταση όπου εδράζεται ο καθένας μας φίλε μου Γιάννη...μια κατάσταση που τον παρακινεί και τον ωθεί είτε στην κερδοσκοπία , είτε οπουδήποτε αλλού...!!!
Και αν το πιάσουμε αυτό το θέμα δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε να λέμε...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Καλημέρα σε όλες και όλους!!
--Je^3--

ΟΧΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ !!!!!!!

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!
Θα μπορούσατε να έισασταν κάπως πιο ελαστικός με την ώρα άφιξης των υπαλλήλων σας; (σε λογικά πλάισια πάντα...)

κι επίσης, να προάγεται ένα κλίμα χαλάρωσης και ηρεμίας στον χώρο εργασίας (αμάν πια με το άγχος! Μας φάγατε!!!)

Σαφώς και θα εκτιμούσα μία αύξηση του μισθού μου(άλλωστε για την ιδιοσυγκρασία μου, οι 21 ώρες - τη βδομάδα - που δουλεύω, είναι πολύ περισσότερες απ'όσο αντέχω, οπότε θεωρώ πως, αφού δεν κάθομαι ενώ θα έπρεπε, στην πραγματικότητα εκτελώ υπερωρίες!)

Τέλος, διαμαρτύρομαι έντονα για τους συναδέλφους μου, διότι με ενοχλούν...
στις δημιουργικές επαγγελματικές μου υποχρεώσεις!!!(γιαυτό και περνώ κρίση δημιουργικότητας τα τελευταία 33 χρόνια!)

κι όπως λέει και ο Avatargr:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!
quote:
Ερώτηση προς τον προϊστάμενό μου!
Aγαπητέ Jejeje, η ερώτησή σου απευθύνεται στον Admin ;

quote:
Aγαπητέ Jejeje, η ερώτησή σου απευθύνεται στον Admin ;
Προϊστάμενός μου ο Admin;!;!
Πολύ καλό.... το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
Πλάκα κάνω... όχι φίλε μου Oannes, δεν νομίζω πως μπορώ να θεωρήσω τον Admin προϊστάμενό μου. Σε καμία περίπτωση!
ΥΓ. Αλήθεια, γιατί σου φάνηκε αυτό;;;;
Φιλικά
--Je^3--
quote:
ΥΓ. Αλήθεια, γιατί σου φάνηκε αυτό;;;;
Xμμμ...
Αισθαντικά... The She Mantis

χμμμμ....καλο θα ειναι να μην τα βαλετε ουτε με τον admin
alla ουτε και με την amalia σας συνιστω ////?? ![]()
![]()
![]()
ειναι σαν να τα βαζω με τον διευθυντη μου συνεχεια με κατσαδιαζει![]()
![]()
gh
Γιατί δεν εξωτερικεύεις αυτά που πιστεύεις για αυτό το θέμα;
Ένα απλό "χμμμμ..." αφήνει και πολλά υπονοούμενα, δεν νομίζεις;
Θα ήθελα να διαβάσω την άποψή σου σε σχέση με αυτό αν και τελικά δεν νομίζω ότι θα καταλήξει κάπου.
Φιλικά
--Je^3--
ΥΓ. Λοιπόν αγαπητέ Admin περιμένω πότε θα υπογράψουμε τη σύμβαση για να σου "κόψω" και κανένα δελτίο παροχής υπηρεσιών. Άντε γιατί η εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ είναι συνεχώς πιστωτική. Όλο στα έξοδα είμαι... να δω και κανά έσοδο!!!
ΥΓ2. Άκου, προϊστάμενος!!