- ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ.... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Ρίξε μια ματιά εδω:
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/10/blog-post_5886.html
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
lixos
Ρίξε μια ματιά εδω:http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/10/blog-post_5886.html
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ευχαριστώ Νικόμαχε για το link. Έχω διαβάσει παρόμοιες αντιθέσεις. Φυσικά και δεν απορρίπτω την επιστημονική άποψη (που μεταξύ μας μάλλον είναι και η λογικότερη και η επικρατέστερη). Απλώς, όλοι όσοι έζησαν
Τι να πω και τι να πιστέψω; Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν θα μάθουμε, μάλλον θα είναι αργά....
Αγαπητοί φίλοι, παρακολουθώ με χαρά τις συζητήσεις σας και αποφάσισα να σας στείλω και εγώ ένα μήνυμα επειδή θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας. Μπορεί αυτά που θα σας πω να σας ακουστούν εξωπραγματικά αλλά νομίζω ότι είστε οι κατάληλλοι να απευθυνθώ μιας και φαίνεστε να κατανοείτε τα εξωπραγματικά! Το προσωπικό μου ''πρόβλημα'' αν θέλετε είναι ότι από πολύ μικρή ηλικία είμαι πολύ ισχυρό διάμεσο. Αν κάτσω να σας πω πόσες φορές έχω προφητέψει, δεχτεί μηνύματα ή μου έχουν συμβεί διάφορα ''κουλά'΄περιστατικά, θα έπρεπε να σας γράφω ατέλειωτες σελίδες για χρόνια και πάλι να μην τελειώνω. Λάβετε υπόψιν σας ότι δεν είμαι καμιά ''εντελώς τρελή'', ούτε ασκήθηκα για να αποκτήσω αυτές τις δυνατότητες, απλά έτσι γεννήθηκα. Μάλιστα αυτή τη στιγμή κάνω το διδακτορικό μου στο Πανεπιστήμιο των Πατρών σε εντελώς άσχετο θέμα από τη μεταφυσική ή οτιδήποτε κοντινό. Επειδή οι απόρροιες αυτού του ''προβλήματος'' είναι να τρομάζω τους ανθρώπους με τις δυνατότητες μου, θα ήθελα να μάθω πώς μπορεί κάποιος να ασκηθεί ούτως ώστε από τη μια να αξιοποιήσει το ''χάρισμα'' ('ή πρόβλημα όπως θέλετε πείτε το) και από την άλλη να το χρησιμοποιήσει ώστε να βοηθά τους συνανθρώπους του. Οποιαδήποτε άποψη δεκτή, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
BLESSED ENOUGH TO BE A BELIEVER
-Γυρνα στην πηγη.
Αν ισχύουν τα όσα λες, το μοναδικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να ψάξεις σε βάθος όλα τα ζητήματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα αυτό που βιώνεις. Ψάχνοντας και βρίσκοντας. Θα χρειαστεί να χτυπήσεις πολλές πόρτες. Αρκετές απο αυτές δεν θα ανοίξουν και άλλες όταν ανοίξουν θα δείς ότι το περιεχόμενο τους δεν θα είναι καλό. Να είσαι ΠΟΛΥ προσεχτική. Ψάξε στο διαδίκτυο. Βρες ανθρώπους ανοίχτόμυαλους με τους οποίους να μπορείς να μιλήσεις για αυτό ή παρεμφερή ζητήματα αλλά μην δημιουργήσεις ΠΟΤΕ σχέσεις εξάρτησης.
Κατα τη γνώμη μου μια υγιής θρησκευτικότητα θα σου έκανε καλό (λίγη προσευχή, λίγος διαλογισμός, όλα βοηθάνε). Επίσης καλό είναι να εξασκήσεις την τέχνη της αυτοπαρατήρησης, αλλά και να ψυχαναλείς τον εαυτό σου. Είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής στον εαυτό σου, σε όλα τα ζητήματα της ζωής σου, μικρά και μεγάλα, και να βρίσκεις ποια είναι τα κίνητρά σου, πίσω από κάθε πράγμα που λες ή κάνεις.
Ξεκίνα απο αυτά, και βλέπεις μετά.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 03/11/2011 16:55:57
Θα σου έλεγα αυτα ακριβώς που είπε ο Dr jekil.
Θα πρόσθετα μόνο το εξής:
Αν είσαι απόλυτα σίγουρη οτι μπορείς να ελέγξεις κάποτε αυτές τις δυνάμεις σου,ποτέ μα ποτέ,να μην ζητήσεις χρηματική ανταμοιβή ή άλλου είδους αντάλαγμα,προκειμένου να προσφέρεις την βοήθειά σου.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αν και τις διάβασα με προσοχή χαμογέλασα κιόλας. Θα σας εξηγήσω για ποιο λόγο. Για την θρησκευτικότητα...Τυχαίνει να είμαι πιστό άτομο. Προσεύχομαι, πάω εκκλησία κλπ σε ''νορμάλ'' βαθμό πάντα. Όσον αφορά το διαλογισμό, επειδή ξέρω ότι αυτό απαγορεύεται από την ορθόδοξη εκκλησία δεν το κάνω. Βέβαια δεν ξέρω και πως θα μπορούσε να βοηθήσει. Επίσης μου ήρθε ένα ελαφρύ μειδίαμα με το ''αν ισχύουν τα όσα λες...'' Σας φάνηκα εντελώς ούφο ε; Δεκτό, όμως γιατί είμαι καινούριο μέλος και θα με μάθετε σιγά-σιγά (όσο μπορόύμε να γνωριστούμε διαδικτυακά). Ακόμα αγαπητέ Νικόμαχε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν θα έπαιρνα ΠΟΤΕ χρήματα για να προσφέρω ''υπηρεσίες'' τέτοιου είδους.
Λοιπόν επειδή είμαι πιστός άνθρωπος δεν θα μπορούσα ποτέ να αρχίσω διαλογισμούς, επικλήσεις,επαφές με μέντιουμ και μάγους και όλα τα συναφή. Αυτό είναι και το πρόβλημα...Δεν υπάρχει κάποιος υγιής τρόπος να μαζέψω λίγο όλο αυτό που μου συμβαίνει και να καταλάβω τι γίνεται τελικά;
Πρέπει όμως να απαλαγείς απο τις θρησκευτικές δοξασίες κάθε είδους και να δείς μέσα απο τον ίδιο σου τον εαυτό.Μόνο ο διαλογισμός θα μπορούσε να σου <<ανοίξει>> τις πύλες της αυτογνωσίας.Κάτι που καμμία θρησκεία δεν ειναι σε θέση να προσφέρει.
Ακολουθώντας μια θρησκεία,ακολουθείς τα Πρέπει και Απαγορεύεται της όποιας αυτης θρησκείας.Ο έχων γνώση τέτοιων χαρισμάτων όπως εσυ,ακολουθεί τους νόμους και τις υποδείξεις των χαρισμάτων αυτών.
Δεν χρειάζεσαι κανένα εκπρόσωπο του θεού να σου υποδείξει το πρέπον και το καλόν.
Το ξέρεις ήδη.Σου το ενεφύσησαν οι δυνάμεις σου.
Προσωπική γνώμη,αλλά όσο είσαι εξαρτημένη απο δόγματα θρησκειών και διαφόρων θεών,είτε θα αντιληφθείς λάθος,είτε θα χάσεις τις δυνάμεις [χαρίσματα] αυτές!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Κοίταξε, ο ορθόδοξος εκκλησιαστικός χριστιανισμός, δεν έχει το αλάθητο του πάπα. Η ορθοδοξία λέει και ότι δεν υπάρχουν διάμεσοι, αλλά μόνο απατεώνες και δαιμονισμένοι. Και επειδή το λέει, αυτό αλλάζει κάτι; Ο Χριστιανισμός γενικά, για τους υγιείς ψυχικα ανθρώπους, είναι κατα τη γνώμη μου μια καλή επιλογή θρησκείας. Καλές θρησκείες βέβαια υπήρχανε και πολύ πριν εμφανιστεί ο χριστιανισμός, γιατί αυτός υπάρχει τα τελευταία 2000 χρόνια, ενώ η ανθρώπότητα ασκεί θρησκευτικές πρακτικές πάνω απο δέκα χιλιάδες και βάλε χρόνια. Αυτό δεν λέει κάτι για τον χριστιανισμό, ότι είναι ή δεν είναι αληθινός, απλά είναι ένα γεγονός. Το ότι η ορθοδοξία καταδικάζει στο σύνολο της τις ανατολικές διδασκαλίες (γιατί έχουν περισσότερο διδασκαλίες παρα θρησκείες) άρα και τους ανατολικούς πληθυσμούς, δεν την τιμά. Εφόσον λοιπόν θες να μείνεις στα πλαίσια της εκκλησιαστικής ορθοδοξίας, θα πρέπει να περιορίσεις τον εαυτό σου και στα εργαλεία που αυτή χρησιμοποιεί. Ποια εργαλεία χρησιμοποιεί; Κατα βάση την προσευχή. Αν είσαι όσο δεκτική όσο λες, πιστεύω ότι σε συνδυασμό με πολύ προσευχή, δηλαδή να λιώσεις στην προσευχή, θα έχεις πολύ θετικά αποτελέσματα γιατί θα επικοινωνείς εύκολα με το θείο, και αυτό θα σε καθοδηγεί, αν αυτό δεν συμβαίνει ήδη.
Λοιπόν επειδή είμαι πιστός άνθρωπος δεν θα μπορούσα ποτέ να αρχίσω διαλογισμούς, επικλήσεις,επαφές με μέντιουμ και μάγους και όλα τα συναφή. Αυτό είναι και το πρόβλημα...Δεν υπάρχει κάποιος υγιής τρόπος να μαζέψω λίγο όλο αυτό που μου συμβαίνει και να καταλάβω τι γίνεται τελικά;
Πρέπει να φύγω, θα τα πούμε.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 03/11/2011 18:45:57
Προσευχη,Διαλογισμο,Μελετη.
Αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάζουμε ως χριστιανοί, δεν είναι άλλο από αυτό που αναφέρει το ίδιο το ευαγγέλιο: Να γίνουμε τέλειοι όπως ο πατέρας μας στον ουρανό. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να κάνουμε το εξής πράγμα που είναι κοινό στην χριστιανική και στην βουδιστική παράδοση: Θάνατος της επιθυμίας.
Αυτά σε γενικές γραμμές. Σου απαντάω αναλυτικά εδώ:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10249&whichpage=38&ARCHIVE=
Σε παρακαλώ όμως πριν από όλα διευκρίνισε μου εάν θέλεις τι εννοείς ότι λειτουργείς σαν "διάμεσο". Είναι πολύ περίεργη αυτή η λέξη και ο καθένας της δίνεις τις δικές του ερμηνείες. Κάπου έκανες λόγο για όνειρα και συζητήσεις με νεκρούς δικούς σου ανθρώπους. Αυτό εννοούσες μόνο ή έχεις να μοιραστείς και κάτι περισσότερο;
Σχετικά με το τρίτο μάτι και την γενικότερη φιλοσοφία που το περιβάλει θα έλεγα ότι σίγουρα δεν ανήκει στην Χ.Ο. πίστη αλλά στο βουδισμό χωρίς αυτό να είναι επιλήψιμο, αντιθέτως θα έλεγα. Το έχεις ψάξει το θέμα προς τα κει; Όταν αρχίζεις να μπερδεύεσαι με τέτοιου είδους ανησυχίες, καλό θα είναι να είσαι ανοιχτός και όχι να δηλώνεις πιστός χριστιανός μόνο. Η φιλοσοφία και το εσωτερικό ψάξιμο δεν έχει θρησκεία και σύνορα ούτε στεγανά. Επίσης δεν έχει ταυτότητα και ταμπελίτσες ή ετικέτες.
Θα ήθελα να γίνεις πιο συγκεκριμένη στο θέμα των όποιων ικανοτήτων σου σε παρακαλώ για να μπορέσω να καταλάβω.
Επίσης πες μου από πού πηγάζει η σιγουριά σου ότι οι νεκροί όντως μας βλέπουν από κάπου, γιατί την εξέλαβα ως πολύ κάθετη την τοποθέτησή σου. Εμένα προσωπικά θα με βόλευε κάτι τέτοιο για δικούς μου λόγους αλλά σίγουρη και κάθετη δεν μπορώ να είμαι χωρίς αποδείξεις.
Και κάτι ακόμη, διαισθητικό και προ-αισθητικό άτομο είμαι και γω αλλά δεν μπορώ με βεβαιότητα να ισχυριστώ το οτιδήποτε. Απλώς ψάχνω. Τώρα το τι θα βρω και εάν θα βρω κάτι, αυτό είναι άλλο θέμα.
αλλά α κρατάς αυτά που θα σε βοηθήσουνε εσένα πνευματικά.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Dr Jekyll Mr Hyde και με τον συμπαθεί φίλο Νικομαχο. Η θρησκεία μας βάζει πολλά πρέπει και μη! Δεν είναι όμως έτσι.
Πάρε και ένα τραγουδάκι, αυτό βάζω εγώ μερικές φορές όταν προσπαθώ να ισορροπήσω το μέσα μου, youtu.be/Rk_sAHh9s08 Enigma - Return To Innocence.. Πάνω απο όλα δέξου τον Εαυτό σου...
'' Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλ` εν ολίγοις πολλά ''