- Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Απόψεις και κρίσεις επί ιστορικών γεγονότων;
Όχι δα ρε φίλε και να την έχεις δει έτσι με την πάρτη σου…
Για Ψινάκης,κάτι γίνεται…
Εσύ πάλι (εμείς εσχατολόγοι και Σουλιώτες ταμπουρωμένοι…) εσύ ελεύθερος πολιορκημένος, θα την κάνουμε την ελληνική επανάσταση,
τι λες;
Συμφωνώ,δεν μπαίνει ζήτημα ατάκας και επιχειρημάτων είναι θέμα γραφικών με χλαμύδες και ασπίδες και φυσιολογικών ανθρώπων..., τι έλεγες;
Φυσικά εσείς, εσύ κι ο Μακεδόν, εργάζεστε για την πίστη σας αμισθή ή …έμμισθοι , εμείς είμαστε ακόμη ρομαντικοί ,πειράζει;
Μακεδόν, πάντα διαλέγεις τους μικρότερους της ιστορίας αλλά και διαστρέφεις, όχι εσύ, αλλα…οι πηγές σου
(λέγε με απλά Ρασιά) και προσπαθείς να διαστρεβλώσεις την ιστορία, σαν εσένα πολλοί,.... αλλά δεν έμεινε κανείς,
γιατί άραγε;…
Εμείς έχουμε αγίους που βασανίστηκαν και με θαύματα
και ιστορίες θαυμαστές, τονίζουν την ένδοξη πορεία του χριστιανισμού, εσύ έχεις κανέναν από αυτούς
που λες ότι σφαγιάστηκαν να μας πεις;
Γιατί από ιστορίες επιστημονικής φαντασίας
κι ευσεβείς ζήλιες χορτάσαμε…
Ρε συ PDJ10, σοβαρά, μίλησες;….
quote:
γιαπετ
Θα "συκοφαντήσω" για άλλη μια φορά, την πηγή της "αγάπης".
Παλιά μου τέχνη κόσκινο δηλαδή.
Μπράβο σου που το παραδέχεσαι.
Ας είναι, βέβαια, καλά και οι διαχειριστές που σε ενθαρρύνουν να κάνεις κάτι τέτοιο.

quote:
Εμείς έχουμε αγίους που βασανίστηκαν και με θαύματα
και ιστορίες θαυμαστές, τονίζουν την ένδοξη πορεία του χριστιανισμού,
Ρε συ PDJ10, σοβαρά, μίλησες;….
Τον περισσότερο καιρό ....μένω άφωνος !!!
quote:
Ψηλός
Και ποιο είναι το πρόβλημα το δικό σας και ασχολείστε με αυτά τα "παραμύθια";
Τι θέλετε να αποδείξετε;
[…..Αυτοί παρεζήλωσάν με επ’ ου Θεώ , παρώξυνάν με εν τοις ειδώλοις αυτών . Κα γω παραζηλώσω αυτούς επ’ ουκ έθνει , επί έθνει ασυνέτω παροργίω αυτούς . Ότι πυρ εκκέκαυται εκ του θυμού μου , καυθήσεται έως άδου κάτω , καταφάγεται γην και τα γεννήματα αυτής , φλέξει θεμέλια ορέων .
Συνάξω εις αυτούς κακά και τα βέλη μου συντελέσω εις αυτούς . Τικόμενοι λιμώ και βρώσει ορνέων και οπισθότονος ανίατος . οδόντας θηρίων επαποστέλω μετά θυμού συρόντων επί γην . Έξωθεν ατεκνώσει αυτούς μάχαιρα και εκ των ταμιείων φόβος .
Νεανίσκος συν παρθένω , θηλάζων μετά καθεστηκότος πρεσβύτου …..]
Δευτερονόμιο . ΛΒ’, 21-25
Τουτέστιν μεθερμηνευόμενον , όπως θα έλεγε και η αλήστου μνήμης καθηγήτριά μου των αρχαίων Ελληνικών :
[...Αυτοί έγιναν αιτία να ζηλοτυπήσω γιατί λάτρεψαν ανύπαρκτο Θεό , με ερέθισαν με την λατρεία στα είδωλά τους . Και εγώ θα τους τιμωρήσω να μείνουν χωρίς έθνος παραδίδοντάς τους σε ασύνετο (ειδωλολατρικό , βάρβαρο) έθνος . Γιατί φωτιά άναψε από τον θυμό μου που θα κάψη μέχρι κάτω στον Άδη , θα καταφάγη την γη και όλα τα γεννήματά της και θα πυρπολήση τα θεμέλια των βουνών .
Θα συσσωρεύσω επάνω τους συμφορές και θα τους αποτελειώσω χτυπώντας τους με τα βέλη μου . Θα τους λιώσω από την πείνα θα τους δώσω τροφή στα όρνια , θα πονά η ράχη τους αθεράπευτα . Δόντια οργισμένων θηρίων και έρπετά θα στείλω στην γη .
Έξω από τα σπίτια τους εχθρικό μαχαίρι θα αφήση γονείς χωρίς παιδιά και μέσα σ’ αυτά θα κυριαρχή ο φόβος στον νέο , την παρθένο , το μωρό που θηλάζει και τον γέροντα ....]
Με αυτά τα λόγια φίλοι μου , ο εκδικητικός Γιαχβέ , ο Θεός τόσο της Παλαιάς όσο και της Καινής Διαθήκης που υποτίθεται ότι είναι ο Θεός της αγάπης , (για ποιούς άραγε ;) απειλεί ότι θα τιμωρήση τους Εβραίους επειδή τόλμησαν να τιμήσουν άλλους θεούς εκτός από αυτόν .
Οι άνθρωποι είχαν να επιλέξουν ή να παραμείνουν δούλοι δικοί του , ή να τους στείλη απάτριδες δούλους σε βάρβαρο ειδωλολατρικό έθνος . Τώρα θα μου πείτε απορώντας , ήταν βάρβαροι οι Ασύριοι , όταν είχαν μέχρι κρεμαστούς κήπους στην πρωτεύουσά τους ;
Αυτό όμως φίλοι μου είναι άλλη ιστορία …….
quote:
γιαπετ
________________________________________Παλιά μου τέχνη κόσκινο δηλαδή.
Μπράβο σου που το παραδέχεσαι.
Ας είναι, βέβαια, καλά και οι διαχειριστές που σε ενθαρρύνουν να κάνεις κάτι τέτοιο.
Ψηλέ, ο καιρός των φωτοβολίδων πέρασε και μ’ αυτά τα χαριτωμένα που γράφεις (κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνεις), το μόνο που καταφέρνεις είναι να εξομοιώνεις το λόγο σου μ’ αυτόν του τρεχα.... και να το καταλαβαίνουν όλοι αυτό.
Βέβαια τώρα αμφιβάλλω αν μπορείς κι εσύ να αρθρώσεις σοβαρό λόγο, κρίνοντας απ’ την ατολμία σου να τοποθετηθείς πάνω σ’ αυτά που αναφέρει το «ιερό» σου βιβλίο για τον θεό σου και που ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ, άρα και οι ενέργειές του.
Πίστευα ότι θα είχες κάτι πιο ουσιώδες να πεις απ’ αυτό που είπε ο τρεχα...
quote:
Ο Δημιουργός που βλέπει κάποιο από τα πλάσματα του λάθος και τα σβύνει για να τα ξαναπλάσει, δεν λέγεται δολοφόνος, αλλά σωτήρας…
και που τον έφερε στην πρώτη θέση των γραφικών του φορουμ.
Νομίζεις ότι οι εξυπνάδες που υιοθέτησες κι εσύ ή η κλάψα προς τους συντονιστές, κάνουν αισθητή την περουσία σου στο φορουμ;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Ο Δημιουργός που βλέπει κάποιο από τα πλάσματα του λάθος και τα σβύνει για να τα ξαναπλάσει, δεν λέγεται δολοφόνος, αλλά σωτήρας…
Αν το παιδί σου δεν βγει όπως το θέλεις, σβήστο και ξαναφτιάξτο. Κι όταν στο δικαστήριο σου πούνε γιατί το σκότωσες, πές ότι είσαι σωτήρας του, όχι δολοφόνος του.
Κι άστους να γελάνε. Είναι τόσο σπάνιο το γέλιο στη ζωή μας. Ηταν δηλαδή, μέχρι που ήρθες στο forum αυτό

macedon
την θέση ως γραφικός…
Απλά πάντα έχεις λάθος εντύπωση και δεν θέλεις να το δείς…
Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης, στην εποχή των ωμών ανθρώπων, έπρεπε να «εκφοβίζει» και γι’ αυτό φαίνονταν βίαιος, αλλά σε σχέση με τον άνθρωπο του τότε, μάλλον έδειχνε αμυντικός, λόγω αγάπης, ως προς τη βιαιότητα του…
Αλλά εσύ τώρα τι λές, ότι δεν έπρεπε να είναι;
Για κοίτα τους δικούς σου γραφικούς θεούς που … είχανε ξεσκιστεί να ενθαρρύνουν πολέμους και ίντριγκες.... Εκει όπως φαίνεται, μάλλον δεν σε πειράζει…
Κακομοίρη μου, να είχες τουλάχιστον κανένα αξίωμα που να πίστευες σταθερά, θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε, αλλά όλο αλλάζεις το τι θέλεις, προκειμένου να κατηγορήσεις τον Θεό και τον χριστιανισμό…
Δεν μπορείς να γίνεις λίγο αντικειμενικός;
Είναι ικανότητα, ξέρεις…
Μακεδόν, φτάνει που διασκεδάζεις και συ καμιά φορά, γιατί,
εγώ δεν είμαι τόσο
εγωιστής να θέλω να περνάω καλά μόνο εγώ…
Το παιδί που λες ο άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να το σκοτώσει γιατί δεν το κάνει αυτός, αλλά ο Θεός.
Δεν κατασκευάζει τίποτα ο άνθρωπος, ο Πλάστης του του έδωσε αυτό το δώρο για σωστή χρήση…
Ο ίδιος όμως, ο Δημιουργός, όταν δει κάποιον να πηγαίνει λάθος και δεν νουθετείται με τίποτα, μπορεί να τον πάρει για να του ξαναδώσει την ευκαιρία με μια άλλη ζωή να είναι καλύτερος…
quote:
γιαπετ
Ψηλέ, ο καιρός των φωτοβολίδων πέρασε
Αν πέρασε, όπως λες, γιατί επιμένετε να αναμασάτε τις καραμέλες των διάφορων γνωστών χριστιανομάχων;
Γιατί προκαλείτε συνεχώς;
quote:
γιαπετ
Βέβαια τώρα αμφιβάλλω αν μπορείς κι εσύ να αρθρώσεις σοβαρό λόγο, κρίνοντας απ’ την ατολμία σου να τοποθετηθείς πάνω σ’ αυτά που αναφέρει το «ιερό» σου βιβλίο για τον θεό σου και που ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ, άρα και οι ενέργειές του.
Όπως είπα και πιο πάνω, με αυτές τις καραμέλες που πιπιλίζεις και εσύ, έχουν ασχοληθεί άλλοι πριν από εσένα και μένα.
Δεν έχουμε δικαίωμα να γεμίζουμε το φόρουμ συνέχεια με τις ίδιες σάλτσες. Για να μην κουράζουμε και τους άλλους επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια, κάνε μια βόλτα στις ιστοσελίδες του Ανώνυμου Απολογητή και της ΟΟΔΕ. Έχουν απαντήσει σε όλες τις προκλήσεις των διάφορων χριστιανομάχων.
quote:
γιαπετ
Νομίζεις ότι οι εξυπνάδες που υιοθέτησες κι εσύ ή η κλάψα προς τους συντονιστές, κάνουν αισθητή την περουσία σου στο φορουμ;
Εγώ τουλάχιστον έχω το κουράγιο να δηλώνω την Πίστη μου και να μιλάω ανοιχτά.
Εσύ; Πέρα από το να συκοφαντείς την πίστη των άλλων και να κρύβεις τη δική σου, ξέρεις να κάνεις τίποτα άλλο;

quote:
macedon:
Η ελληνική γλώσσα επικράτησε δεν επιβλήθηκε. Ο χριστιανισμός επιβλήθηκε. Ατιμη γλώσσα η ελληνική, πολύ δύσκολη για τους Ρωμιούς, δε συμφωνείς;
O Χριστιανισμός δεν είχε την ανάγκη επιβολής! τα μέτρα εναντίων των ειδωλολατρών τα πήραν οι αυτοκράτορες προς χάριν της συνοχής της αυτοκρατορίας και όχι προς χάριν του Χριστιανισμού! Αλλά αφού σου αρέσουν οι επαναλήψιες!………….
quote:
macedon:
Ο Κορδάτος λέει καθαρά ότι ο Ιησούς θεοποιήθηκε (εννοώντας με διατάγματα και ψηφοφορίες) όντας απλός άνθρωπος, όπως με ψηφοφορίες δημιουργήθηκαν οι αγίες τριάδες και τα συναφή.
Ο Κορδάτος σε κανένα βιβλίο του δεν δέχεται τον Ιησού σαν θεό.
Ο Κορδάτος είναι ιστορικός και δεν ασχολείται στο έργο του με τη Θεότητα ή όχι του Ιησού! ασχολείται με το Βυζάντιο.
quote:
macedon:
Πρέπει να ξεχωρίσεις τις έννοιες "σκοπός", "αιτία", "κίνητρα".
Ο σκοπός των θρησκευτικώνδιωγμών ήταν η επιβολή του χριστιανισμού. . Οι αιτίες διάφορες. Τα κίνητρα επίσης
-Ο σκοπός ήταν η συνοχή της αυτοκρατορίας τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο
quote:
macedon:
europaios2
-Εγώ γράφω και μεταφέρω ότι ακριβώς λέει το βιβλίο!
macedon:
Μόνο που δεν καταλαβαίνεις τι λέει.
Άστο γιατί δε σε παίρνει!
quote:
macedon:
Όπως σου είπα επανειλημμένως, περιμένω να μου πεις από ποιό βιβλίο, σε ποιο σημείο και με ποιόν τρόπο παρατέθηκε εδώ αλλοιωμένο το κείμενο.
Τι θα γίνει αν σου δείξω? Θα ζητήσεις ένα απλό συγνώμη? Θα παραδεχτείς ότι είσαι παραχαράκτης? Ή πλαστογράφος ή πραγματογνώμων πλαστών εγγράφων?
quote:
macedon:
Εμ δεν το είδα;
Οπως σου είπα και νωρίτερα, δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να απαντάω σε ανοησίες. Κι αν κάνω καμιά εξαίρεση είναι γιατί απλά με διασκεδάζει.
Αν δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις αυτό είναι καθαρά δικό σου πρόβλημα. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω
-Διαβάζω ότι γράφεται! ......πολύ λερωμένη ρε φίλε η φωλιά σου! γιατί?
quote:
γιαπετ:
Έχουν ξαναειπωθεί, αλλά για εσάς δεν έχει σημασία, αφού κάθα φορά κάνετε σα να τ' ακούτε για πρώτη.
Ο "δημιουργός" των πάντων, κατά κόσμον Γιαχβέ, ο εν "σοφία ποιήσας" τον κόσμον ήταν, κατά τας "ιεράς γραφάς":
Δολοφόνος.
Διότι τη νύχτα αυτή θα περάσω απ την Αίγυπτο και θα σκοτώσω κάθε πρωτότοκο, από ανθρώπου μέχρι κτήνους και θα εκδικηθώ τους ψεύτικους θεούς της Αιγύπτου. (Εξοδος ιβ 12)
Αναφέρεται στην άρνηση του Φαραώ να αφήσει τον σκλαβωμένο λαό του Ισραήλ! Να φύγει. Τα παράπονά σου στο Φαραώ!
quote:
Μανιακός σχιζοφρενής.
Θα τιμωρήσω τους εχθρούς μου, τα βέλη μου θα μεθύσουν απ’ το αίμμα που θα χυθεί, το μαχαίρι μου θα φάει τα κρέατα και θα ικανοποιηθεί η δικαιοσύνη μου απ’ το αίμμα των σκοτωμένων πο θα πέσουν. (Δευτ. Λβ 41 και 42)
Αναφέρεσαι στο τραγούδι του Μωυσή προς την Ισραηλιτική κοινότητα!
quote:
γιαπετ:
Και τοκογλύφος. (δευτερ. Ιε 6 κγ 19 εως 26 Αγκαίος β 8)
-ΤΟ Δευτερονόμιο δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν απολογισμό των περιπετειών της ερήμου και μία διασάφηση της νομοθεσίας του Σινά, που γίνεται με τη μορφή τριών λόγων από τον Μωυσή! Που εκφωνεί λίγο πριν το θάνατό του.
-Σε αυτά στηρίζεσαι γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, η Καινή Διαθήκη έχει πολλά για σένα κόκαλα!
quote:
γιαπετ:
Χρειάζονται κι άλλα ή να περάσω στον "Υιό";
-Πέρασε στον Υιό! Αφού σου θυμίσω τις πιο βασικές του παρανοϊκού Θεού:
-10 εντολές
-Σε όλες τις πόλεις που θα σας δώσει ο Κύριος ο Θεός σας θα διορίσετε δικαστές …..Αυτοί θα αποδίδουν το δίκαιο στο λαό με ευθυκρισία. Δε θα διαστρεβλώνεται το δίκαιο , δε θα μεροληπτείτε και δε θα δέχεστε δωροδοκία, γιατί το δώρο τυφλώνει τα μάτια των σοφών και διαστρέφει τα λόγια των δίκαιων……Δευτερονόμιο 18-19
quote:
SesostrisΦίλε γιαπετ , στα προτερήματα του Γιαχβέ ξέχασες να προσθέσης το ζηλότυπος και το πλιατσικολόγος βλέπε (ΑΡΙΘΜΟΙ 31-1 έως 48) .
Giapet
Φίλε Sesostris, γνωρίζεις βεβαίως ότι απ' τη Γένεση έως το Μαλαχία και τα 39 "βιβλία", είναι γεμάτα μίσος, ανοησία και εκδίκηση.
Φίλε sesostris! αντί να ασχολείσθε με την ιστορία των Ισραηλιτών θα ήταν καλύτερα να ασχοληθείτε με τα Ευαγγέλια.
quote:
γιαπετ:
Κι αν ήταν ένας αυτός που τα σκέφτηκε, πάει καλά, όμως ήταν πολλοί (κι αυτό είναι επικίνδυνο) και είναι πολλοί και τώρα που τα χάφτουν (κι αυτό είναι χειρότερο).
-Άλλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα!
quote:
macedon:
Πέντε αυτοκράτορες βασιλεύουν αυτήν την περίοδο, πέντε γνήσια τέκνα της χριστιανικής πίστης: Λέων ο Α΄, Λέων ο Β΄, Ζήνων, Βασιλίσκος, Αναστάσιος ο Α΄. Και οι πέντε πρόσφεραν τη δική τους πινελιά στη βίαιη επικράτηση της ασιατικής θρησκείας, μηχανευόμενοι νέους τρόπους διωγμών και αφανισμού του ελληνισμού και των Ελλήνων. Και οι πέντε, ως καλοί χριστιανοί, συνέχισαν το έργο των προκατόχων τους, αλλά ως πιο "σύγχρονοι" προχώρησαν σε νέες μεθόδους: καθιέρωσαν νέους τρόπους βασανιστηρίων, νέους τρόπους δίωξης, νέους τρόπους εντοπισμού και κατάδοσης, νέους τρόπους επιβολής της ασιατικής θρησκευτικής λαίλαπας.
Ας ρίξουμε όμως μια πρώτη ματιά σ'αυτούς τους πέντε χριστιανούς αυτοκράτορες, πιστούς οπαδούς της "θρησκείας της αγάπης".
Πρώτος της δυναστείας αυτής ο Λέων ο Α΄ο επονομαζόμενος "Σφαγέας" (Μακέλλης), ο "μέγας ορθόδοξος", όπως των αποκαλούν οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς. Ο Βυζαντινός χρονογράφος Γεώργιος Κεδρηνός λέει γι'αυτόν:
"Μακέλλης δε ελέγετο, διά το αποκτείναι Ασπαρα και Αρδαβούριο, ως Αρειανούς όντας· μάκελ γαρ ρωμαϊστί σφαγεύς λέγεται". (Γ. Κεδρηνός, Σύνοψις ιστοριών, τ. Α σελ. 660).
Γ.Κορδάτος:
<<Ο Λέων αποβλέποντας να αναδιοργανώσει την αυτοκρατορία, βάλθηκε με αποφασιστικότητα να εξοντώσει τον καλογερισμό! Που είχε καταντήσει πληγή αγιάτρευτη……Πριν όμως πάρει τα κατάλληλα μέτρα κατά του εξαχρειωμένου καλογερισμού θέλησε να χτυπήσει την ειδωλολατρία που εκδηλωνόταν με την προσκύνηση των εικόνων.>>
-Οι Ίσαυροι στράφηκαν εναντίων των ίδιων των Χριστιανών! Παραχαράκτη macedon! (εντός εισαγωγικών είναι του Κορδάτου)
<< … Οι Ίσαυροι είχαν διδαχτεί πολλά από τις αδελφότητες των Παυλικανών! Και από τις αγροτικές κοινότητες και για αυτό με τις μεταρρυθμίσεις τους προσπάθησαν από τη μια μεριά να διαλύσουν τον αντιδραστικό μοναχισμό και να απαλλοτριώσουν τη μεγάλη μοναστηριακή ιδιοκτησία και από την άλλη να ανασυντάξουν το διοικητικό σύστημα και τη νομοθεσία.>>
<<…Ωστόσο η θρησκευτική πολιτική τους είχε προκαλέσει μεγάλο σάλο και η αντίδραση ήταν σοβαρή. Δεν ήταν μόνο οι καλόγεροι αλλά και πολύ από τους δυνατούς που από φόβο μη τυχών απαλλοτριωθούνε τα τσιφλίκια τους έγιναν φανατικοί εικονολάτρες. Για αυτό οι Ίσαυροι αναγκάστηκαν να χτυπήσουν κατακέφαλα όλους αυτούς που αντιδρούσαν.
Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιστάσεις τέτοια μεγάλα ζητήματα δε λύνονται με το καλό. Έγιναν λοιπόν διωγμοί έκλεισαν τα κέντρα των αντιδραστικών και πολλοί από αυτούς εξορίστηκαν και φυλακίστηκαν>>
<<Κατηγορούν οι Βυζαντινοί χρονογράφοι τον Λέοντα και τον Κωνσταντίνο πως καταδίωξαν τους γραμματισμένους και πως κάψανε τη Βιβλιοθήκη και το Πανεπιστήμιο. Η βιβλιοθήκη ίσως να κάηκε από τυχαία πυρκαγιά. Μπορεί να παύτηκαν και ορισμένοι καθηγητές, που πήραν το μέρος της εικονολατρίας. Τίποτε περισσότερο γιατί οι Ίσαυροι δεν ήσαν φωτοσβέσετες.>>
<<Tο βέβαιο και το σωστό είναι ότι οι Ίσαυροι και οι διάδοχοί τους διαλύσανε τα ποιο πολλά μοναστήρια, κρατικοποιήσανε τις μοναστηριακές και εκκλησιαστικές περιουσίες σταμάτησαν την παραπέρα ασυδοσία των δυνατών και υποστήριξαν τους ελευθέρους αγρότες και τις αγροτικές κοινότητες. >>
quote:
macedon:
Δ. ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ
Τα σωματικά βασανιστήρια με την επικράτηση του χριστιανισμού γνωρίζουν νέες δόξες. Οπως σημειώνει η ιστορικός Μ.Α. Hutmann, "Η Ισπανική ιερή εξέταση είχε τις ρίζες της στο Βυζάντιο, όπου γεννήθηκε και διαμορφώθηκε". (Hutmann, M.A. "Επικράτηση του Χριστιανισμού και Προγραφές του Παγανισμού", Πανεπιστήμιο Κολούμπια 1914). Το ίδιο υποστηρίζει και ο ιστορικός Γιάννης Κορδάτος, αναλύοντας τον τρόπο επιβολής του χριστιανισμού στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία (Γ. Κορδάτος, "Ιησούς Χριστός και Χριστιανισμός, Αθήνα 1975, τ. 2).
Γ.Κορδάτος …<<Μα εκέινον τον καιρό και τους εθνικούς-ειδωλολάτρες, τους οπαδούς δηλαδή των παλαιών θρησκειών, καταδίωξε το Κράτος γιατί και αυτοί με την πολεμική που ασκούσαν ενάντια στο Χριστιανισμό υπονόμευαν τη συνοχή και την εσωτερική ασφάλεια της Αυτοκρατορίας.
.....Δεν πρέπει καθόλου να νομίζουμε πως τα τρομοκρατικά μέτρα του Θεοδόσιου ήταν εκείνα που κατάργησαν τις αρχαίες θρησκείες. Αυτό θα γινόταν και χωρίς τον Θεοδόσιο, ίσως δίχως αίμα και καταστροφές μνημείων και έργων τέχνης.>>
- Εγώ δεν έχω ανάγκη ούτε από πλαστογράφηση ούτε από παραχάραξη τα γράφω όπως είναι!
quote:
macedon:
Το πνεύμα του χριστιανικού Βυζαντίου σε όλο του το μεγαλείο.
Το πνεύμα της παραχάραξης της ιστορία μάλλον εκπνέει!
Tι θράσος..........μέχρι και τους νεκρούς Χριστιανούς καπηλεύεσαι!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
Edited by - europaios2 on 21/03/2008 13:59:19
quote:
Φίλε Γιάπετ, ποτέ δεν σκέφτηκα να σου πάρω
την θέση ως γραφικός…
Απλά πάντα έχεις λάθος εντύπωση και δεν θέλεις να το δείς…
Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης, στην εποχή των ωμών ανθρώπων, έπρεπε να «εκφοβίζει» και γι’ αυτό φαίνονταν βίαιος, αλλά σε σχέση με τον άνθρωπο του τότε, μάλλον έδειχνε αμυντικός, λόγω αγάπης, ως προς τη βιαιότητα του…
Αλλά εσύ τώρα τι λές, ότι δεν έπρεπε να είναι;
Για κοίτα τους δικούς σου γραφικούς θεούς που … είχανε ξεσκιστεί να ενθαρρύνουν πολέμους και ίντριγκες.... Εκει όπως φαίνεται, μάλλον δεν σε πειράζει…
Αφού παραδέχεσαι ότι ο θεός σου είναι απομίμηση των παλαιότερων και λόγω εποχής έπρεπε να είναι έτσι, θα πρέπει να θεωρείς φυσιλογικά κι αυτά που «έκαναν» αυτοί(σύμφωνα, πάντα, με τη δική σου «λογική»).
Και αφού ο ίδιος θεός ήρθε στη γη, με μορφή υιού, όχι για ν’ αλλάξει αλλά για να βάλει μερικές πινελιές (να διορθώσει) τα λάθη του ή αυτά που δεν του βγήκανε, όπως τα υπολόγιζε και να σώσει τους ανθρώπους απ’ τη δική του αποκοτιά, θα πρέπει να πάψεις να νομίζεις ότι είναι «παντογνώστης», «σοφός» και μοναδικός και να συζητήσουμς σ’ αυτήν τη βάση.
Και όχι να μεταφράζεις τους φόνους σε σωτήριες πράξεις, διότι έτσι αποδεικνύεις ότι είσαι κι εσύ «ωμός» άνθρωπος του τότε και γι’ αυτό δικαιολογείς τις ενέργειές του, ακόμη και σήμερα. Έχεις μείνει πνευματικά, σ’ εκείνη την εποχή.
quote:
Κακομοίρη μου, να είχες τουλάχιστον κανένα αξίωμα που να πίστευες σταθερά, θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε, αλλά όλο αλλάζεις το τι θέλεις, προκειμένου να κατηγορήσεις τον Θεό και τον χριστιανισμό…
Δεν μπορείς να γίνεις λίγο αντικειμενικός;
Είναι ικανότητα, ξέρεις…
Ακολουθώ τη σταθερότητα της πίστης σου, που είναι σαν τις παροιμίες που για να είναι σωστές, για κάθε τι υπάρχει και το αντίθετο, για να διαλέγετε τι θα χρησιμοποιήσετε (οι πιστοί), ανάλογα με την περίπτωση.
Ο χριστιανισμός και οι εκφραστές του, κατηγορούνται για συνειδητή παραπλάνηση και ειδεχθή εγκλήματα, προς έλεγχο των μαζών και πνευματικό σκοτάδι, που παράδειγμα γι’ αυτό σήμερα, είσαι κι εσύ, μεταξύ άλλων, συμπέρασμα που εξάγεται απ’ τον τρόπο που υπερασπίζεσαι την «επιλογή» σου και τα ανόητα επιχειρήματά σου, αμφότερα παιδαριώδη.
quote:
Ο ίδιος όμως, ο Δημιουργός, όταν δει κάποιον να πηγαίνει λάθος και δεν νουθετείται με τίποτα, μπορεί να τον πάρει για να του ξαναδώσει την ευκαιρία με μια άλλη ζωή να είναι καλύτερος…
Ποιός φταίει που αρμενίζει στραβά το δημιούργημα; Εσύ ας πούμε, που είσαι, κατά δήλωσιν, δημοσιογράφος όταν δεν σου «βγαίνει» ένα άρθρο, φταίει το... άρθρο, οι αναγνώστες που θα γελάνε μ’ αυτό που έγραψες, η εφημερίδα που το δημοσίευσε ή ο αρχισυντάκτης που το «πέρασε»;
Είναι ικανότητά του ξέρεις...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ