- Περι Αγάπης... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
quote:Όταν γεννιόμαστε γιατί κουβαλάμε το προπατορικό αμάρτημα????
Δηλαδή δεν φτάνει που γεννιόμαστε γυμνοί, υγροί, πεινασμένοι γεννιόμαστε και αμαρτωλοί????
Ας πούμε ότι ο άνθρωπος είναι μόνο ύλη και τίποτα άλλο.
Όταν κληρονομείς το DNA από τον πατέρα και τη μητέρα , σου μεταβιβάζονται σε αυτό μόνο τα θετικά στοιχεία και όχι τα αρνητικά?
Αν παράδειγμα ο πατέρας είναι μόνο ύλη, δεν είναι δυνατόν να αποκλείσουμε την κληρονομιά των αρνητικών γνωρισμάτων της ιδιαιτερότητας του χαρακτήρα του , όπου κι αν αυτά αποθηκεύονται.
«Αν παράδειγμα ο πατέρας είναι μόνο ύλη, δεν είναι δυνατόν να αποκλείσουμε την κληρονομιά των αρνητικών γνωρισμάτων της ιδιαιτερότητας του χαρακτήρα του , όπου κι αν αυτά αποθηκεύονται.»
Αυτά είναι ζητήματα φίλτατε που αφορούνε ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ και όχι το παπαδαριό και τις σωτηριολογιοκές τους ατάκες.
Η ερώτηση αναφέρεται στο περίφημο προπατορικό αμάρτημα, το οποίο ας σημειώσουμε, ΔΕΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΕΔΑΦΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.
Είναι (μια ακόμη.) αυθαίρετη εικασία του οργανωμένου κλήρου, και τόσο ο σκοπός της διατήρησης της όσο και οι λόγοι ύπαρξη της είναι προφανείς για την νομιμοποίηση της παρουσίας τους………
θες να πεις οτι δεν μπορουν να πεισουν οτι το προπαρτορικο αμαρτημα εχει σχεση με τα γονιδια;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
ααα!! Schwabe θα σε μαλωσω εδω τα αδερφια του χριστου τα εβγαλαν ξαδερφια,τουριστες,κομπαρσους και δεν ξερω εγω τι αλλο
Τώρα θα σε μαλώσω κι εγώ γιατί παραλείπεις να πείς πως τα έβγαλαν από το πουθενά κι αδέλφια εξ αγχιστείας.... ![]()

quote:
Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλες τις σελίδες αλλά μιας και έπεσε λουκέτο επανέρχομαι με κάποιες απορίες που έβαλα και στο προηγούμενο θέμα και δεν νομίζω να απαντήθηκαν (αν απαντήθηκαν θα διορθώσω θέτοντας άλλα ερωτήματα...)
Σωστά, γιατί βλέπεις δεν έπεσε αρκετό βρισίδι εκεί, χρειάζεται και δεύτερος γύρος.
quote:
Όταν γεννιόμαστε γιατί κουβαλάμε το προπατορικό αμάρτημα????
Δηλαδή δεν φτάνει που γεννιόμαστε γυμνοί, υγροί, πεινασμένοι γεννιόμαστε και αμαρτωλοί????
Αφού δεν είσαι χριστιανός και δεν τα πιστεύεις αυτά τι σε καίει ρε μεγάλε? Άσε να σκάνε για αυτά οι χριστιανοί. Σίγουρα ένας ''προοδευτικός'' σαν εσένα έχει καλύτερα πράγματα να κάνει, καλά δεν τα λέω?.
quote:
Και γιατί παρακαλώ με βαφτίσανε όταν ήμουν μηνών με ρωτήσανε άμα γουστάρω να μου φορτώσουν ένα αναπόδειχτο δόγμα???
Τι σου φορτώσανε ρε φίλε? Είσαι χριστιανός αυτή τη στιγμή? Αν δεν είσαι τι σκας, μαλωμένος είσαι με το νερό και σε πείραξε που σε βάλανε στην κολυμπήθρα και σου ρίξανε και λίγο λάδι?
quote:
Γιατί εγώ γιατί να πληρώσω τον παπά για το "θείο μυστήριο"??
Μην πληρώνεις. Για αυτό υπάρχουν τα δημαρχεία.
quote:
Από πότε πληρώνονται οι τελετουργικές τελετές οποιασδήποτε θρησκείας που φοράνε ταμπέλα "ΝΑ ΜΕ ΛΕΤΕ ΘΕΙΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ"
Τι σε νοιάζει αφου δεν είσαι χριστιανός και δεν συμετέχεις σε αντίστοιχες τελετές?
quote:
Και ειρήνη ημίν...
Αν και δεν ξέρω γιατί κλειδώθηκε το θέμα (ακόμη...) νομίζω πως αυτήν την φορά θα είμαστε πιο κομψοί στον τρόπο που συμμετέχουμε...
Άντε μπράβο...
Ναι, βέβαια, το esoterica έχει αποδείξει οτι μπορεί να αντιμετωπίζει με πολύ ψύχραιμο, ορθολογικό και καθαρόμυαλο τρόπο θέματα που αφορούν τον χριστιανισμό, την συγκριτική θεολογία και γενικότερα τις θρησκείες. Χωρίς καθόλου μισαλοδοξία, φανατισμό, ανωριμότητα και έλειψη σεβασμού στα πιστεύω του άλλου. Και αφού το απέδειξε αυτό καμιά διακοσαριά φορές σε θέματα παρόμοιου περιεχομένου, είπες να μας το επιβεβαιώσεις και εσύ για μια ακόμα φορά ανήγοντας αυτό το θέμα, έτσι για να το εμπεδώσουμε (και να ντραπούμε για την κατάντια αυτού του διαδυκτιακού τόπου και την αδυναμία μας να συζητήσουμε για μια φορά σαν ενήλικες). Βασικά, μια απορία έχω:Δεν έχετε βαρεθεί?
quote:
Ρε άντε γεια......
Καλυνύχτα. Κυρίως πνευματική.
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
Edited by - Invader on 16/08/2005 01:37:12
quote:
dimitris2:
«Αν παράδειγμα ο πατέρας είναι μόνο ύλη, δεν είναι δυνατόν να αποκλείσουμε την κληρονομιά των αρνητικών γνωρισμάτων της ιδιαιτερότητας του χαρακτήρα του , όπου κι αν αυτά αποθηκεύονται.»Αυτά είναι ζητήματα φίλτατε που αφορούνε ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ και όχι το παπαδαριό και τις σωτηριολογιοκές τους ατάκες.
Η ερώτηση αναφέρεται στο περίφημο προπατορικό αμάρτημα, το οποίο ας σημειώσουμε, ΔΕΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΕΔΑΦΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.
Εγώ σου έβαλα ένα λογικό ερώτημα κι εσύ το έριξες στις παπαδαριές και στις παπαριές.
Μπορείς να απαντήσεις?
Αφού πιστεύεις ότι είσαι μόνο ύλη, και οι γονείς σου το ίδιο, μεταβιβάζονται σε σένα μόνο τα καλά γενετικά χαρακτηριστικά ή και τα κακά?
Υπάρχει κάποια επιλογή της φύσης?
Δηλαδή αν ο πατέρας σου είχε σε κάποιο μέρος του εγκεφάλου του ορισμένες ιδιοτροπίες, εσύ δεν τις κληρονόμησες στο DNA σου?
ο λογος που κανουν εξετασεις πριν τον γαμο εινα ιγια να αποφυγουμε τετειες καταστασεις
αν υπαρχει καποιο προβλημα ενημερωνετε το ζευγαρι και αναλογα αποφασιζει για το αν θα εχει απογονους η οχι
quote:
Εγώ σου έβαλα ένα λογικό ερώτημα κι εσύ το έριξες στις παπαδαριές και στις παπαριές.Μπορείς να απαντήσεις?
Αφού πιστεύεις ότι είσαι μόνο ύλη, και οι γονείς σου το ίδιο, μεταβιβάζονται σε σένα μόνο τα καλά γενετικά χαρακτηριστικά ή και τα κακά?
Υπάρχει κάποια επιλογή της φύσης?
Δηλαδή αν ο πατέρας σου είχε σε κάποιο μέρος του εγκεφάλου του ορισμένες ιδιοτροπίες, εσύ δεν τις κληρονόμησες στο DNA σου?
Φίλε μου δεν νομίζω πως πρόκειται για ιδιοτροπίες. Ο κλήρος μιλάει για αμαρτία.
Αμαρτία που την αποκτάς με το που γεννηθείς, χωρίς να έχεις κάνει τίποτα.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Θεός (ή ο κλήρος) δεν μπορεί να ξέρει αν ένα μωρό που υποτίθεται γεννήθηκε τώρα θα υπέπεφτε σ'αυτή την αμαρτία τότε...
Παρόλα αυτά φορτώνεται την αμαρτία έτσι και αλλιώς.
Σαν να μου λές δηλαδή οτι επειδή κάποιος είναι δολοφόνος θα πρέπει να καταδικάσουμε και όλους τους μετέπειτα απογόνους του γιατί τους μεταδίδει μέσω DNA την τάση να δολοφονούν...![]()
Εγώ δεν το βρίσκω λογικό, εσύ?

Edited by - actr on 16/08/2005 02:34:18
Αν αναφέρεσαι σε συμπεριφορές και συνήθειες αυτές προσδίδονται με 2 τρόπους:
1) από τη γαλούχηση που δίνει το οικογενειακό περιβάλλον.
2) από παράγοντες που επηρρεάζουν τον άνθρωπο όπως το κοινωνικό περιβάλλον που μεγαλώνει.
Αν για παράδειγμα ο πατέρας κάποιου είναι κλέφτης και γίνει το παιδί του κλέφτης επίσης, δεν θα φταίνε τα γονίδια του αλλά το οτι ενστερνίστηκε πιθανώς τη συμπεριφορά του πατέρα του, αν τη βίωνε από κοντά.
Αντιθέτως, αν ο πατέρας εμφανίσει καρκίνο είναι πιθανό το παιδί να εμφανίσει καρκίνο επίσης λόγω κληρονομικότητας.
Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο, σωστά?

quote:ιΑπεστάλη: 16/08/2005, 04:52:24
Δηλαδή εγώ αν δεν πιστεύω σε μια γραμμή από όσα λέει το δόγμα είμαι αιρετικός???ακριβως εισαι αιρετικος
αυτος ειναι και ο λογος που εχουμε τοσους χριστιανους αλλα ειναι
ορθοδοξοι
καθολικοι
προτεσταντες
πεντικοστανοι
βαφτιστες
χιλιαστες
παλιοημερολογητες
χριστιανοι της εκλησιας της αιθιοπιας
>> >> >> >> αρμενιας
>> >> >> των ινδιων
ευαγγελιστες
κοπτες
της εκκλησιας του χριστου
χριστιανους ταδε
χριστιανους οχι ταδεκαι παει ετσι για να φτασουμε σε καμια χιλιαδα διαφορετικα δογματα που ολοι ειναι σωστοι και ολοι οι αλλοι ειναι λαθος
καποιοι λενε οτι η τριαδα ειναι ομοουσια αλλοι λενε οτι ειναι ομιουσια
καποιοι λενε οτι η μαρια ειναι απλος ανθρωπος αλλοι λενε οτι ειναι πανω απο ολους τους αγιουςαλλοι λενε ετσι και αλλοι λενε γιουβετσι
η πλακα ειναι οτι αν ρωτησεις τι λεει η θρησκεια που καποιος ασπαζετε δεν μπορει να σου απαντησει
πχ
ας μας πουν οι ορθοδοξοι τι λεει το δογμα τους για τις ψυχες αυτων που πεθαινουν περιμενουν την δευτερα παρουσια για το που θα πανε η κρινονται την στιγμη του θανατου τους;η τριαδα ειναι ομοουσια η ομιουσια;
ο χριστος ηταν απο την γεννηση του απαλαγμενος απο τα ανθρωπινα συναισθυματα η οχι;
--------------------------------------------------------------------------------
καλημερα!!!!
Μετα τον θανατο που?
Χμμ,για ποτακι σπιτι μου???
αστειακια να δροσιζομαστε...
ΛΟΙΠΟΝ θα αναφερθω λιγο περι χριστιανισμου χωρις να εννοω οτι αυτη ειναι η αποψη μου για το μετα(κι εγω ακομα το ψαχνω).
οι καθολικοι μπαμπαδες (Πατερες) υποστιριζουν πως η ψυχη μετα τον θανατο οδηγειται στο καθαρτηριο οπου επειδη τους τελειωσε το skip οι 29 κατασκευαστες τουσ συστησαν να χρησιμοποιησουν τρομερα βασανηστηρια (σε στεγνο λεκε-ψυχη χωρις μουλιασμα) και οπου δεχονται επιταγες απο σπλαχνικους συγγενεις για να παραδωσουν το ταγιερ πιο συντομα.Το σπρωχνουν το θεμα δηλαδη.
Οι ορθοδοξοι τωρα πατερουληδες υποστηριζου πως η ψυχη μετα το φυτεμα μεταφερεται σε μια κατασταση,οχι τοπο,οπου αναμενει την τελικη κριση με την δευτερα παρουσια αλλα εχει ωστοσω καποιες ιδιοτητες οπως να γνωριζει τι ειπαν λενε, νιωσαν ,νιωθουν, καναν, κανουν, γι αυτη οποιοιδηποτε,οποτεδηποτε.Κραταω απο αυτο για παρτη μου οτι η ψυχη μετα τον θανατο(η μετα απο καθε θανατο)οδηγειται στην γνωση.
Πιο ενδιαφερουσα αποψη εχει ενες μεγαλος νταντι της ορθοδοξης εκκλησιας συμφωνα με τον οποιο αφου γινει το ξεσκαρτεμα και οι αγαθες ψυχες φτασουν στην ενωση με το θεο οι αλλες οι σκαρτες ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ,αλλα θα ξαναζησουν την ιστορια απο την αρχη ωστε να σωθουν καποιοι και οι υπολοιποι ξανα μανα.Δεν θυμαμαι το ονομα του αλλα κοντεψαν να τον αφορισουν για αυτη του την αποψη αλλα την γλιτωσε χαρη στο συνολικο του εργο!!!!!
αυταγιας....
ειμαι μονη μου,κρυωνω
το κειμενο ειναι απο αλλο τοπι-κ και επειδη βαριομουν να ξαναγραφω το αντεγραψα.![]()
![]()
![]()
![]()
ειμαι μονη μου,κρυωνω...
quote:
Dying_Incubus:
Η Ορθοδοξία όμως, φίλε μου, αφόρισε μία Ελληνική Επανάσταση, επί Βυζαντίου προκλήθηκαν διωγμοί εναντίον εθνικών που δε γίνονταν Χριστιανοί κι επί Ορθοδοξίας βλέπουμε στις μέρες μας τόσα και τόσα σκάνδαλα με πατριάρχες, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και μετά τις 12 τη νύχτα είδαμε σε κάποια κανάλια κάποιες ρόζ ταινίες
Επειδή μάλλον σε μένα αναφέρεσαι να σου απαντήσω οτι άσχετα με τα λάθη της Ορθοδοξία που τα αναγνωρίζω όπως κάνουμε όλοι μας, και όλες οι θρησκείες έχετε όλοι σας την τάση επιτιθέμενοι στον Χριστιανισμό να φορτώνετε στην Ορθοδοξία τα εγκληματικά κυρίως λάθη του Καθολικισμού.
ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΓΩ ΤΟ ΑΡΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ.
ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΗΣ ΦΟΡΤΩΝΕΤΕ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ. ΓΙΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΟΤΕΡΑ ΤΟ ΚΥΡΗΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ.
Είναι προφανές.
Υ.Γ. Και τα λάθη στην Ορθοδοξία άνθρωποι τα κάνουνε ιδιαίτερα Έλληνες όπως και εσύ και όλοι εδώ που εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο για τον Χριστιανισμό. Και ο κάθε παπάς μπορεί να βγεί στο τέλος θείος ή συγγενής σου![]()