- Χριστιανισμός = πιστό αντίγραφο του Βουδισμού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
που όλοι παραδέχονται και βλέπουν το θεικο μέσα του,
μοιάζει ότι το κάνεις από πλάκα...
Οι αστραπές κι οι φλόγες που έδειξε η τηλεόραση έγινε
παραδεκτό ώς έκφραση του θείου, τώρα εσύ άμα λάχει
δεν το δέχεσαι, πράγμα που είναι ιδκαίωμα σου, δικαίούσαι να
εθελοτυφλείς...
Κι η απάντηση μου: ...σκασίλα μου, δεν θέλω να σε πείσω,
αν θέλεις βλέπεις, αν θέλεις κρατάς τα μάτια σου κλειστά και δικαίωμα σου...
Δημοκρατία έχουμε...
Τι να πω εδώ στα παιδιά που με ρωτάνε τι ήταν ο Αμνός;
Λουκάς
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ: Ο Μacedon κυριολεκτικά σας έχει μετατρέψει σε αλοιφή με όσα παρουσίασε για τα κατορθώματα των ιδρυτών της Καθολικής Εκκλησίας.
Πολύ αλοιφή! Ειδικά από τότε που δήλωσε ότι η Ελλάδα αποτελείτε από πολλούς Χριστιανούς και λίγους Έλληνες! Έχουμε λιώσει αλλά στο γέλιο.
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Αναμασήσατε όλοι εσείς την Ιερή Ελληνική Σκέψη αλλά λόγω χαλασμένων οδόντων την μετατρέψατε σε βόρβορο.Αν σας έχει μείνει έστω και ένα μόριο αξιοπρέπειας πριν εξαφανιστείτε από προσώπου γης βγείτε δημόσια και ζητήσετε συγγνώμη απ’ όλους τους λαούς που κατασφάξανε και λεηλατήσανε εκείνοι οι τρισάθλιοι Ρωμαίοι μακελάρηδες τους οποίους εσείς μέχρι σήμερα συνεχίζετε και λιβανίζετε με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο
Ορθοδοξία και Ελληνισμός πάνε πακέτο σ΄ αρέσει δε σ΄αρέσει. Συγνώμη να ζητήσουν οι απανταχού αυτοκράτορες! το αν ήθελαν να έχουν τους Έλληνες ως κέντρο της αυτοκρατορίας τους με αποτέλεσμα να συμβάλουν με ανορθόδοξο τρόπο στην εξάπλωση του Χριστιανισμού! το μόνο αποτέλεσμα που είχε ήτα οι αλλοεθνής αιρετικοί να βρουν μια ακόμη ευκαιρία για επαναστάσεις. οι Παυλικιανοί για παράδειγμα μέχρι και κράτος έκαναν και επιτέθηκαν στο Βυζάντιο. Οι Σύριοι οι Αιγύπτιοι (ποιο μπροστά) και αυτοί ως αιρετικοί δεν έχαναν την ευκαιρία μέσω των αιρέσεων να διατηρούν την εθνική τους ταυτότητα και να εξεγήροντε (και καλά έκαναν) εναντίων των αυτοκρατόρων. Οι τελευταίοι βλέπαν ως μόνη λύση για τη συνοχή της αυτοκρατορίας τον εξελληνισμό των ξένων εθνών κάτι που προσπάθησαν να το καταφέρουν τόσο με την επιβολή της Ελληνικής γλώσσας όσο και της Ελληνικής θρησκείας (και αυτοί από μεριάς τους καλά έκαναν.)
Από προσώπου γης πριν να εξαφανιστούμε?........ζηλεύεις άλλες εποχές ε?
Ντροπή σου!
-Όταν έγραψα όποιος δεν πιστεύει στην αγνότητα του Αγίου φωτός ας έλθει μαζί μου γαι να ταξιδέψουμε και να δούμε και φυσικά να σχολιάσουμε οn line το γεγονός! μόνο ο αδιάβαστο δέχτηκε με την προϋπόθεση να του εξασφαλίσω 15ημερη άδεια για έλεγχο από ειδικούς των καντηλιών του τάφου και των τοίχων καλύπτοντας τους τα έξοδα! τα οποία βέβαια θα μου τα επέστρεφε πλουσιοπάροχα μετά και αφού αποδεικνυόταν ότι έχω δίκιο.
quote:
Agnostic:
Όσο για τις αστραπές, εσύ μάλλον θα έβλεπες και εκρήξεις σούπερ νόβα αν το ήθελες μέσα στο ναό. Που να δεις στα εγκαίνια ορισμένων night clubs ή και σε μερικές συναυλίες τι φαντασμαγορικά φωτα...εεε...αστραπές ήθελα να πω δημιουργούνται από τους τεχνικούς!
-Agnostic! ανοιχτή και ειδική πρόσκληση προς εσένα να πάμε μαζί του χρόνου! υπάρχει όλος ο χρόνος για να προετοιμάσουμε καλά το ταξίδι! (άδειες-οικογένεια κ.λ.π.) και μια και εσύ δεν είσαι παιδί της ακαϊας θα διαπιστώσεις από μόνος σου αν είναι παραμύθι ή όχι! και εγώ μαζί σου.
-Τι λες?
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Edited by - europaios2 on 29/04/2008 10:19:48
αντικατοπτρίζουνε καμιά πραγματικότητα οι κουβέντες σας, κι αν
δεν ήαν το φορόυμ, όπου υπάρχει η σχετική ανωνυμία, δεν νομίζω ότι θα διακινδυνεύατε να λέτε ότι υπάρχει περίπτωση το αρχαίο
ελληνικό πνεύμα να μην υπήρχε σήμερα χωρίς τον χριστιανισμό που
ήρθε κι έδεσε μαζί του...γιατί καλή η φιλοσοφία, αλλά χωρίς
κάποιο ανώτερο πνευματικό υπόβαθρο, μένει αερολογία...
Και για να μην παρεξηγηθούμε, εννοώ σημερα που υπάρχιε γνώση ,μόνο
ο χριστιανισμός μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο.όλα τα άλλα
μας λένε να αράξουμε στην εποχή μας και φυσικά ο βουδισμός, πιο πολύ από όλα ταιριάζει με την εποχήμας και δεν πάει παραπέρα...
quote:
europaios2-Agnostic! ανοιχτή και ειδική πρόσκληση προς εσένα να πάμε μαζί του χρόνου! υπάρχει όλος ο χρόνος για να προετοιμάσουμε καλά το ταξίδι! (άδειες-οικογένεια κ.λ.π.) και μια και εσύ δεν είσαι παιδί της ακαϊας θα διαπιστώσεις από μόνος σου αν είναι παραμύθι ή όχι! και εγώ μαζί σου.
-Τι λες?
Μα γιατί θα πρέπει να πάμε στα Ιεροσόλημα εφόσον μπορούμε να κάνουμε το πείραμα με ένα κερί με λευκό φώσφορο που αυτοαναφλέγεται μέσα σ'ένα νυχτερικό κλαμπ ώστε οι εναλλαγές στα φώτα να φαίνονται σαν αστραπές (σαν κι αυτές που βλέπει ο τρεχαγύρευε
)? Αλήθεια εσύ έχεις πάει ποτέ στην τελετή? Αφησες ποτέ το χέρι σου, όχι 33 λεπτά που ισχυρίζονται οι θαυματοπλάστες, αλλά έστω 2-3 λεπτά μέσα στη φωτιά της λαμπάδας? Δεν σε προβληματίζει ότι απ'όλα τα βιντεάκια που προβάλλονται η επαφή με τη φλόγα που πάλλεται γίνεται αστραπιαία και μας δείχνουν επιλεγμένα πλάνα, στα οποία αγγίζουν τη φλόγα ελάχιστοι από το πλήθος και μάλιστα οι μισοί είναι παπάδες? Αχ ρε ευρωπαίε, τέτοια κόλπα σας κάνουνε και εκμεταλλεύονται την πίστη σας οι εκάστοτε θαυματοπλάστες κι εσείς αντί να τους φτύσετε κατάμουτρα διεξάγετε θρησκευτικό τουρισμό για μια απάτη. Δείξτε λίγο σκεπτικισμό μωρέ. Αλήθεια τα βιντεάκια που έβαλα τα είδες? Ωραίος ο σκίνχεντ που βιώνει την ακαϊα του αγίου φωτός στην κεφάλα του δε νομίζεις?![]()
Δες μια σμίκρυνση του "θαύματος" στο παρακάτω βίντεο καθώς και μια εξήγηση για την υποτιθέμενη ακαϊα άπό το λεπτό 3.56.
http://www.youtube.com/watch?v=S66f87b05oM
Τσέκαρε στο παρακάτω site ενός Ρώσου αμφισβητία του "θαύματος" ο οποίος στα παρακάτω βιντεάκια πειραματίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως οι πιστοί του θαύματος στην ανάσταση, βάζοντας την φλόγα από τη δέσμη κεριών, στο χέρι του, στον λαιμό του και στο σαγόνι του.
Μπορείς να τα κατεβάσεις πολύ γρήγορα...
http://krtdiv.narod.ru/ob/24/10.6.24.htm
http://krtdiv.narod.ru/ob/37/10.6.37.htm
http://krtdiv.narod.ru/ob/31/10.6.31.htm
http://krtdiv.narod.ru/ob/23/10.6.23.htm
Ποιο θαύμα?

quote:
trexagireveΑγαπητέ μου Agnostic, το ότι δεν θέλεις να δεις κάτι
που όλοι παραδέχονται και βλέπουν το θεικο μέσα του,
μοιάζει ότι το κάνεις από πλάκα...
Οι αστραπές κι οι φλόγες που έδειξε η τηλεόραση έγινε
παραδεκτό ώς έκφραση του θείου, τώρα εσύ άμα λάχει
δεν το δέχεσαι, πράγμα που είναι ιδκαίωμα σου, δικαίούσαι να
εθελοτυφλείς...
Κι η απάντηση μου: ...σκασίλα μου, δεν θέλω να σε πείσω,
αν θέλεις βλέπεις, αν θέλεις κρατάς τα μάτια σου κλειστά και δικαίωμα σου...
Δημοκρατία έχουμε...
Ποιοι όλοι το δέχονται? Ακόμα και οι εκατομμύρια αλλόθρησκοι ανά τον κόσμο?Για ξαναψάξου λίγο. Ασε που είναι ιδιαίτερα ασαφής η φράση σου "βλέπουν κάτι θεϊκό μέσα του". Αλλος μπορεί να βλέπει κάτι "θεϊκό" στην ίδια τη φύση, άλλος σε φωτιές από κεράκια, άλλος σε πίνακα ζωγραφικής, άλλος στις ντρίπλες του Ρονάλντο και άλλος στην κορμοστασιά της Σκλεναρίκοβα. Εσύ προτίμησες τα κεράκια και τα "φωτορυθμικά"-αστραπές. Δικαίωμά σου να την βρίσκεις μια φορά το χρόνο όπως επιθυμείς...έστω και με την "αγία πλάνη". Πάντως είναι μια σχετική πρόοδος που από την "επικοινωνία/συνεργασία με τον θεό", το γύρισες στις (αμπελο)φιλοσοφικές αοριστίες του "κάτι θεϊκού" και της "έκφρασης του θείου"...![]()
Κλασικές τρεχαγυρευγιές![]()

Agnostic και ειλικρινά με έκανες και γέλασα...
Όλος ο κόσμος το παραδέχεται και πλην εξαιρέσεων του φόρουμ, κανείς δεν το αμφισβητεί, γιατί υπάρχει τουλάχιστον κάποιο φιλότιμο στην παραδοχή των ιστορικών γεγονότων..., αλλά εσύ δεν βλέπω ναιδρώνει ακθόλου το αυτι σου με αυτά...
Φίλε μου ο άνθρωπος έχει ένα φοβερό όπλο, μπορεί να αποφασίσει για τη ζωή του και την ψυχή του...Κάποιοι το αξιοποιούν, κάποιοι το σπαταλούν, δικαίωμα σου...
Αγαπητέ macedon στην Αμερική λένε και κάτι άλλο, ότι η ασπίδα του Αχιλλέα υπάρχει και ότι έχει φτιαχτεί και από μολύβι αλλά ας μην το κάνουμε θέμα (και δεν μπορώ να μην το πω, το υποστηρίζει και ελληνίδα εκπαιδευτικός που έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τους εν λόγω αμερικάνους, από αυτή το έμαθα. Μην κοιτάς αυτούς τους άσχετους στο αρχαιολογικό μουσείο που έπεσαν κάτω από τα γέλια μόλις το άκουσαν).
Επίσης στην Αμερική έχουν κάνει και μια καταπληκτική ανακατασκευή του χρυσελεφάντινου αγάλματος της Αθηνάς που φέρνει λίγο από καμπαρέ αλλά ας μην το κάνουμε κι αυτό θέμα.![]()
![]()
![]()
quote:
trexagireveΌλος ο κόσμος το παραδέχεται και πλην εξαιρέσεων του φόρουμ, κανείς δεν το αμφισβητεί, γιατί υπάρχει τουλάχιστον κάποιο φιλότιμο στην παραδοχή των ιστορικών γεγονότων..., αλλά εσύ δεν βλέπω ναιδρώνει ακθόλου το αυτι σου με αυτά...
Ελα με τις τρεχαγυρευγιές πάλι....μη μου το γυρνάς τώρα σε απροσδιόριστα ιστορικά γεγονότα. Εγώ είμαι σαφής και μιλάω για την αυτανάφλεξη, την "ακαϊα", τα φωτογραφικά φλας και τα "φωτορυθμικά" που συνιστούν όλο αυτό το πανηγύρι που εσύ αποκαλείς θαύμα. Τύφλα να'χει ο Κόπερφιλντ. Ξέρεις πόσο επιτυχημένη θρησκεία με πιστους οπαδούς μπορούσε να είχε δημιουργήσει αν φρόντιζε να ντύσει με θρησκευτικό περιτύλιγμα τα "θαύματά" του? Το Αγιο Φως το έχει για πρωινό....![]()

απάντηση στον φίλο Μακεδόν , ακριβώς πάνω από τη θέση σου και
επειδή τη θεωρώ ιδανική, σε παραπέμπω, προσθέτωντας μόνο:
Μη βλέπεις ΄μονο χόλυγουντ, σε λίγο θα ψάχνεις τους υπότιτλους
κάτω από τις ειδήσει στην τηλεόραση...
Φίλε μου, βλέπω οτι ότι και να πούμε αν κάποιος (εσύ εν
προκειμένω)θέλει να υποβιβάσει κάτι το πετυχαίνει, απλά δεν
δείχνει σοβαρότητα...
Αυτή δεν μπορεί να περιμένεις οτι έρχεται ΄μονο όταν εσύ
βρίσκεσαι στην ανάλογη διάθεση... Επέτρεψε και στους άλλους
να έχουν τη δική τους διάθεση...
Τώρα εγώ, επίτηδες, θα επαναλάβω ότι αν υπήρχε κάτι το μεμπτό,
σε σχέση με το Άγιο Φως, πρώτα τα ΜΜΕ θα είχαν γελοιοποιήσει το θέμα; και καλύτερα απο σένα....
Άρα, αφού κι αυτοί το δέχονται και μιλάνε θαυμαστικά, μάλλον
είναι ότι καλύτερο υπάρχει από άποψη θείου για σήμερα...Μια
εποχή που οι άλλες θρησκείες έχουν μόνο πιστούς, όπως ο
Ριτσαρντ Γκίρ και ο Τομ Κρούζ κι αυτούς ως κράχτες αφού από
ουσία δεν έχουν τίποτε...