- ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ-ΙΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Για την ενεργεια που υπαρχει εκει..
Για την πυραμμιδα που σχηματιζεται στην προεκταση της..
Για καποια περιεργα σκαλοπατια...
Για το τι γινοταν στο ναο κατα την αρχαιοτητα..
Για τους περιεργα χτισμενους κιονες..
Δυστυχως,ακομη ειμαι ημιμαθης και θα ηθελα περισσοτερα στοιχεια πανω στο θεμα...
Ευχαριστω εκ των προτερων...
-ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ-
- Όσον αφορά για την πυραμίδα που σχηματίζεται αν προεκταθούν οι τέσσερις γωνιακοί κίωνες, έχει ένα ύψος τέτοιο που είναι, αν δεν απατάμε η ακτίνα της γής.
- Όσον αφορά την ενέργεια που υπάρχει στο χώρο της αυτό δεν είναι κάτι παράξενο. Δεν ήταν οι ναοί που προκαλούσαν την ενέργεια αλλά, αντίθετα, χτίζονταν σε σημεία που διέθεταν ήδη έντονη δημιουργική ενέργεια. Υπήρχαν άνθρωποι ευαίσθητοι, όπως υπάρχουν και σήμερα (αυτό είναι χάρισμα αν και συνήθως τους λέμε τρελούς στις μέρες μας), που μπορούσαν να αισθανθούν αυτές τις ενέργειες και να υποδείξουν τις θέσεις των μελλοντικών ναών. Αυτό γινόταν και με την ίδρυση πόλεων όπου έπαιρναν χρησμό από τα μαντεία, και αυτό δεν γινόταν μόνο στον αποικισμό αλλά είναι πολύ παλιά παράδοση, όσο και τα μαντεία.
- Η ακρόπολη ήταν το κέντρο της πόλης, ο νους της, σε αντιστοιχία με το ανθρώπινο σώμα, και εκείνο που γινόταν εκεί δεν ήταν τίποτα παραπάνω αλλά και τίποτα παρακάτω από τη χάραξη του μέλλοντος και τη διευθέτηση του παρόντος της πόλης, σε όλους τους τομείς. Δεν υπάρχει κάτι μυστηριώδες "σ' αυτά που γίνονταν εκεί" όπως προαναφέρθηκε. Μπορεί να μας φαίνονται παράξενα, αλλά εξίσου παράξενη μας φαίνεται σήμερα και η διαχείρηση ενός οικισμού ιθαγενών που δεν έχουν εμβολιαστεί από τον γνώριμό μας δυτικό πολιτισμό.
Αυτά τα λίγα από εμένα. Κάθε ένσταση δεκτή. Δεν έψαξα βιβλιογραφία, η απάντησή μου ήταν αυθόρμητη και επιδέχεται κριτική, διορθώσεις και βελτιώσεις.
Φιλικά, Belisarios.
Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.
http://www.culture.gr/2/21/211/21101a/e211aa01.html
http://www.dragonridge.com/greece/Acropolis.htm
http://plato-dialogues.org/tools/acropol.htm
Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.
ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ?
Ο ΧΩΡΟΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ?
Το σημαντικότερο μνημείο όλων των εποχών ΧΑΝΕΤΑΙ. Ότι φθορά δεν είχε για χιλιάδες χρόνια, την απέκτησε τα τελευταία χρόνια. Ακατάλληλα μάρμαρα προστίθενται με την ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ότι δεν υπάρχουν κονδύλια. Κίονες αφαιρούνται. Ο χώρος χάνει τις μαγνητικές του ιδιότητες με αποτέλεσμα οι κολώνες να γίνονται έρμαιο των πουλιών. Το διάκοσμο έχει καταστραφεί ανεπανόρθωτα. Η ιερή γεωμετρία σβήνει. Ότι έχει απομείνει σαπίζει από το νέφος.
Που είναι επιτέλους το κράτος?
Το κράτος που κονομάει από χώρους όπως η Ακρόπολη.
Δίνει επιχορηγήσεις σε αλλοδαπούς και δεν δίνει χρήματα για να μη χαθεί η Ακρόπολη?
Οι προδότες του ψευτο-υπουργείου πολιτισμού θέλουν κρέμασμα.
Τι να περιμένει όμως κανείς από ανθρώπους που αποκαλούν τα μνημεία "μάρμαρα".
Γεια σας φίλοι μου.
Περι του Θέματος, παραθέτω κάποια λίγα στοιχεία αναφορικά με την ενέργεια του χώρου της Ακρόπολης, που ανέφεραν οι φίλοι Hel-in και Belisarios :
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ/ΚΟΜΒΟΥΣ
http://www.esoterica.gr/articles/occult/hartmann_lns/hartmann.htm
ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ... ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΤΙΖΑΝ ΝΑΟΥΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ
ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΛΑ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΦΕΛΕΙΑ Η ΒΛΑΒΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ
ΠΡΟΞΕΝΗΣΟΥΝ.
...ΕΙΧΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΑΟ. ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ (ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ) ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΗΙΝΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ (ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΑΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ)
ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΕΔΙΟ (ΚΟΜΒΟΙ ΗΑΡΤΜΑΝ) ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΒΟΡΡΑ (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ). ΕΤΣΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΝ Η ΕΦΕΥΓΑΝ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΕΓΧΘΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΗ , ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΧΤΙΖΑΝ ΙΕΡΑ.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ 'ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΕΣ΄' ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΟ ???
ΥΓ. Επειδή σιγα σιγα μετατοπίζεται ο γεωμαγνητικός βορράς, μετατοπίζονται εν γένει και τα σημεία/κόμβοι
άρα το πεδίο στις θέσεις των ναών σήμερα διαφέρει ελαφρά απο αυτό που ηταν όταν χτίστηκε (βέβαια εδώ μεγάλο ρόλο παίζει η μορφολογία του εδάφους, βλεπε θεση Κλασσικής Ακρόπολης η οποία είναι μετατοπισμένη σε σχέση με την αρχαϊκή)
ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ -)(-
Συγνώμη για το λάθος Hyperlink στη προηγούμενη απάντηση
Το σωστό είναι:
http://www.esoterica.gr/articles/occult/hartmann_lns/hartmann.htm
ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ -)(-
Από το 2004 αν δεν κάνω λάθος.
Από την αρχή έκανα και μια αναδρομή στις προ του 2004 αναρτήσεις.
Ενεργό μέλος είμαι τα τελευταία 3 χρόνια χονδρικά.
Βλέποντας το ..κλωτσοσκούφι της τελευταίας περιόδου μου ήρθε η ιδέα αυτού του θέματος.
Δεν θα αναλωθώ χαρακτηρίζοντας εδώ τους ...μη αντιπάλους.
Ούτε έχω καμμιά διάθεση να ωραιοποιήσω κανένα μέλος.
Ούτε καν αυτά που δεν έχουν πια βήμα στο forum.
Όμως θέλω να τονίσω ότι υπήρξαν μέλη, που ενώ είχα μεγάλες διαφωνίες,ιδεολογικές αλλά και συμπεριφοράς,με "ανάγκαζαν" μερικές φορές να σκεφτώ.
Να σκεφτώ για να τους απαντήσω.
Και πάει και παραπέρα.
Υπήρξαν φορές που αναγκάστηκα να ξαναμελετήσω σημεία (ακόμα και στο αντικείμενο της ιστορίας,που το έχω καβαλημένο το καλάμι μου) που τα θεωρούσα τελειωμένη υπόθεση.
Θρησκευτικής ιστορίας επίσης.
Θετικών επιστημών επίσης.Παρ' όλο που έχω φιλικά προσκείμενα άτομα,εντός του forum ,που αναγνωρίζω ως καλύτερούς μου,μακράν,στα περί φυσικής π.χ. ,στάθηκα και σε αναρτήσεις μελών που τρώγαμε μια χαρά τα μουστάκια μας κατά τα άλλα,που με έκαναν να ξαναδιαβάσω.
Και όχι μόνο.
Ακόμη και να τσιγκλήσω ή και να θέσω υπό εξέταση,απόψεις φίλων.Καλών.Και δυνατών.
Δεν έχει τόσο σημασία αν τελικά κατέληξα να πάρω τη θέση του ενός ή του άλλου.
Όταν ένας "αντίπαλος" στη συζήτηση σε κάνει, έστω και μια φορά, να αμφισβητείς παγιωμένη δική σου θέση,ή θέση ατόμου που εκτιμάς εξαιρετικά, σε επίπεδο ειδικών γνώσεων,τότε αυτός ο "αντίπαλος" δίνει αξία στη συζήτηση.
Και μέσω αυτής και στα μέλη της συζήτησης.Και τελικά σε όλο το forum.
Τα αρνητικά που μπορεί να είχε ένας τέτοιος συνομιλητής δεν επιτρέπεται να αναφερθούν.
Στους απόντες μνημονεύεις μόνο τα θετικά.
Όταν υπάρχουν βέβαια.Και υπήρχαν.
Προφανώς έχω φωτογραφίσει κάποιον συγκεκριμένο με τα παραπάνω.
Κάποιοι καταλαβαίνουν προφανώς.
Αν διαβάζει λοιπόν κανείς, αυτή την ανάρτηση, και βλέπει τον εαυτό του, όντας εκτός forum,θα θυμάται ίσως ,ότι μπορεί να είμαι ξεροκέφαλος συνήθως,αλλά καμμιά φορά ξεκαβαλάω και πιστώνω.
Και κάθε φορά που πιστώνω,το θυμάμαι για πάντα.Και μου αρέσει κιόλας.
Σκέφτομαι ακόμη ότι αν η ...γειτονιά που είμαι μπακάλης ,αποκτούσε σχολείο,θα ήταν ένας από τους καθηγητές.
Κι ας τσακωνόταν μέχρι αηδίας(μα εντελώς όμως) με τους υπόλοιπους καθηγητάδες του σχολείου.
Εμένα θα μου άρεσε.Τι να κάνουμε τώρα..
Μερικοί (και μάλιστα από τους φίλους μου) θα σκεφτούν ότι ή με πείραξαν οι ημικρανίες μου, ή βαρέθηκα να κλέβω "εκκλησίες"...
Μπορεί εν μέρει να έχουν δίκιο.
Όμως μου ήρθαν αυθόρμητα ως σκέψεις.Και προφανώς είπα να ξεβρακωθώ και να τις αναρτήσω.
Εξ' άλλου έχουμε και εσωρουχάδικο πλέον στη γειτονιά.
Κάποιο βρακί θα βρεθεί και για μένα.
Καλά μυαλά σε όλους.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
Αντιστρόφως ανάλογα τα μεγέθη. Για τους αφελείς τουλάχιστον.
Κάποιοι άλλοι, απλά αναθεωρούν απόψεις (πολλοι λόγοι).
Κάποιοι τείνουν να φέρουν επιτυχώς το πηλίκο των μεγεθών περίπου στο 1.
Έκαστος στο είδος του.
Υ.Γ. Βρακιά υπάρχουν πολλά. Μεγέθους, υφάσματος, χρώματος. Σημασία έχει πόση οικονομία μπορεί να κάνει κανείς για να αγοράσει το καλύτερο δυνατό.
Μεγιά την μπουτίκ!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Και αν βρείς και τίποτα με τριχιά και καραβόπανο φρόντισε να έχεις στοκ.θα τα χρειασθείς σε λίγο!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σαφως περισσοτερα τα "κινεζικα".
Υπαρχουν και ψευτοσατινέ για τυχον ενδιαφερομενους....
quote:
ΑΜΕΙΝΙΑΣ
Ακόμη και να τσιγκλήσω ή και να θέσω υπό εξέταση,απόψεις φίλων.Καλών.Και δυνατών.Δεν έχει τόσο σημασία αν τελικά κατέληξα να πάρω τη θέση του ενός ή του άλλου.
Όταν ένας "αντίπαλος" στη συζήτηση σε κάνει, έστω και μια φορά, να αμφισβητείς παγιωμένη δική σου θέση,ή θέση ατόμου που εκτιμάς εξαιρετικά, σε επίπεδο ειδικών γνώσεων,τότε αυτός ο "αντίπαλος" δίνει αξία στη συζήτηση.
Και μέσω αυτής και στα μέλη της συζήτησης.Και τελικά σε όλο το forum.
Αν κατάλαβα καλά, αναπολείς όμορφες, μεστές, εποικοδομητικές, γεμάτες νόημα συζητήσεις, που κατά καιρούς έλαβαν χώρα στο esoterica.
Σε αντιδιαστολή με το σημερινό χαμηλό επίπεδο, στερούμενο λογικής, κρίσης, αντίληψης και γνώσης.
Με την έννοια χαμηλό, αποδίδεται η συμμετοχή των τρολ και των επόδοξων εν αγνοία τους, τρολ.
Η ανεγκεφαλίτιδα, ώς μορφή επιδημίας των χρόνων της τεχνολογικής ανάπτυξης, είναι προϊόν της "βαρεμάρας" αρκετών ανθρώπων, να βάλουν μπροστά την μηχανή που έχουν στο κρανίο τους και να παράξουν σκέψη, η οποία με την σειρά της, θα παράξει έργον.
Και κάπου ίσως και να μην έχουν άδικο.Γιατί να κουράζουν το μυαλό τους, αφού μπορεί κάλλιστα να το κάνει για αυτούς, ένας απλός επεξεργαστής σιλικόνης και πυριτίου?
Γιατί να κουράζονται με την σκέψη της καταγωγής και του προορισμού τους στη ζωή, αφού ένας θεός δια των επι γης αντιπροσώπων του, τους λύνει όλα τα ερωτήματα?
Αφού είναι απολύτως ικανοποιημένοι, αν έχουν μερικά κωλόχαρτα με νούμερα πάνω τους, 10, 20, 50, 100, 500, γιατί να καταπιαστούν με δύσκολα θέματα που απαιτούν νοητική λειτουργία?
Και πολλά άλλα γιατί, που καθιστούν ανέφικτη, μια συζήτηση επιπέδου.
Και δεν μίλησα ακόμη, για το κυριότερο μειονέκτημα της συζήτησης σε δημόσιο χώρο.
Αυτό είναι, πολλά μαζί.Εγωϊσμός, κόμπλεξ, αμάθεια, ημιμάθεια, τρολάρισμα, ηλιθιότητα.
Πολλά τα βράχια ΑΜΕΙΝΙΑ και το καράβι δεν έχει...πλοηγό!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Όμως θέλω να τονίσω ότι υπήρξαν μέλη, που ενώ είχα μεγάλες διαφωνίες,ιδεολογικές αλλά και συμπεριφοράς,με "ανάγκαζαν" μερικές φορές να σκεφτώ.
Να σκεφτώ για να τους απαντήσω.
Και πάει και παραπέρα.Υπήρξαν φορές που αναγκάστηκα να ξαναμελετήσω σημεία (ακόμα και στο αντικείμενο της ιστορίας,που το έχω καβαλημένο το καλάμι μου) που τα θεωρούσα τελειωμένη υπόθεση.
Θρησκευτικής ιστορίας επίσης.
Θετικών επιστημών επίσης.Παρ' όλο που έχω φιλικά προσκείμενα άτομα,εντός του forum ,που αναγνωρίζω ως καλύτερούς μου,μακράν,στα περί φυσικής π.χ. ,στάθηκα και σε αναρτήσεις μελών που τρώγαμε μια χαρά τα μουστάκια μας κατά τα άλλα,που με έκαναν να ξαναδιαβάσω.
Και όχι μόνο.
Ακόμη και να τσιγκλήσω ή και να θέσω υπό εξέταση,απόψεις φίλων.Καλών.Και δυνατών.
Δεν έχει τόσο σημασία αν τελικά κατέληξα να πάρω τη θέση του ενός ή του άλλου.
Με πολύ γλαφυρό τρόπο περιγραφεις φίλε Αμεινία αυτό που κατά καιρούς έχουμε σκεφτεί και αναλογιστεί όλοι εδώ πέρα.
Εξάλλου, με την τελευταία σου πρόταση (που όλως τυχαίως παραπέμπει πάλι σε τηλεοπτική διαφήμιση από ουίσκι!) είναι γεγονός
πως για να 'σταθεί' ένα φόρουμ στα πόδια του οφείλει να έχει αντιπροσώπους/παίκτες από όλες τις πλευρές, αλλιώς θα καταλήξει βαρετός μονόλογος.
Διαβάζω και γράφω στο Εσωτέρικα, κάπου από το 2004 -2005 αν δεν απατώμαι... Σε 2 μεγάλες περιόδους σχεδόν αυτομπαναρίστηκα γιατί έβλεπα ότι γενικώς έπαιρνε την ...κατιούσα.
Τελικώς επικράτησε η λογική της ποιότητας και όχι της ποσότητας, οπότε ιεράρχησα και είπα ότι ακόμα και για 4-5 άτομα-πένες-γραφές-απόψεις εκεί μέσα που αξίζει να παρακολουθώ και να συμμετέχω δεν ρίχνω μαύρη πέτρα. Και δεν είναι μόνο 4-5...
Εχω στεναχωρεθεί που διαγράφηκαν άτομα μόνιμα.
Και δεν μιλώ για τρολς.
Μιλώ για άτομα που είχαν το δικό τους στυλ, το δικό τους στίγμα, τη δική τους πένα, τη δική τους ΑΠΟΨΗ.
Άτομα ,που όπως εγραψες κι εσύ πιο πάνω, ανεξαρτητως αν συμφωνούσες ή διαφωνούσες εν συνόλω ή εν μέρει με τα γραφόμενά σου, σε αναγκαζαν εκ των πραγματων να ξαναδιαβασεις 2 και 3 φορές τα ποστς πριν απαντήσεις.
Άξιοι "αντίπαλοι", αν μπορούμε να τους ονομάσουμε έτσι
Άξιοι αναφοράς ούτως ή αλλως...
Γι'αυτό και σε αυτού του είδους τις διαγραφές πάντοτε ήμουν αντίθετος.
Δεν είναι το ίδιο να διαγράφεις έναν καθαρόαιμο τρολλά (με το γνωστό ύφος και "ήθος") και το ίδιο να διαγράφεις έναν PanosT ή έναν deva παλαιότερα. Δέχομαι ότι και αυτοί υπερέβησαν τα εσκαμμένα με τις ακρότητες και τις εμμονές τους σε πολλές περιπτώσεις, όμως ήταν άξιοι 'παίκτες' και 'αντίπαλοι' στο φορουμικό τεραίν.
Άνθρωποι των οποίων τα γραπτά δεν προσπέρναγες για ...πλάκα, ακόμα και αν διαφωνούσες σε πολλά μαζί τους.
Ίσα ίσα, που όταν διαφωνούσες θα έπρεπε να καταναλώσεις και περισσότερη φαιά ουσία για να τους αντιμετωπίσεις και να παίξεις "στα ίσα". Και αυτή ήταν η μαγκιά και η γοητεία. Η αξία του αντιπάλου που λές. Όχι ευκολάκια και στανταράκια....
Τελοσπάντων, το θέμα αυτό είναι γνωστό και μάλλον εκφράζει μια κοινή σκέψη...
Δεν ξέρω ποιος οίστρος σε ώθησε να το ξεκινήσεις, αλλά ευπρόσδεκτο και κατανοητό

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Το δυναμικό του απαρτίζεται αλλά και απευθύνεται σε ανθρώπους που κατά κύριο λόγο μένουν στον στενό ελλαδικό χώρο, μιλούν πρωτίστως ελληνικά και εκ των πραγμάτων γνωρίζουν γραφή αλλά και τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών σε λειτουργικά ικανοποιητικό βαθμό.
Ακόμα περισσότερο, εκ της φύσεως της θεματολογίας, θα περίμενε κάποιος και μία σε γενικές γραμμές κοινή ροπή σε προβληματισμούς εκτός των συνηθισμένων, καθημερινών ή τέλος πάντων επισήμως παγιωμένων ατραπών.
Ως έναν βαθμό, όλες οι παραπάνω μαντεψιές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα του forum. Θεωρώ πως η διακύμανση αυτού του βαθμού παρουσιάζει εξάρσεις κατά καιρούς, μία ίσως από τις χειρότερες είναι και η παρούσα περίοδος των τελευταίων, ας πούμε, σαράντα ημερών.
Δεν στέκομαι κριτικά απέναντι σε αυτό που συμβαίνει, καθώς έτσι κι αλλιώς, ανεξαρτήτως των έσω ισορροπιών, τα έξωθεν ερεθίσματα όλων μας είναι πλέον από απειλητικά έως εξωφρενικά.
Η θεματολογία έχει πλέον βαρύνει απειλητικά, κι εκεί που κάποτε μιλούσαμε για ξωτικά και φαντάσματα, τώρα όλα αυτά μοιάζουν με εξωτικές πολυτέλειες. Ο ένας χάνει τη δουλειά του, ο άλλος το σπίτι του, ο τρίτος χωρίζει κι ο τέταρτος βλέπει τη φυλακή να πλησιάζει με ρυθμό.
Το σαράκι βέβαια, παραμένει σαράκι. Η αίσθηση της παρέας συνεχίζει να υφίσταται, κι ενδεχομένως για πολλούς από εμάς, το esoterica έχει παίξει κι έναν ρόλο ασφαλιστικής δικλείδας.
Ενός τριγωνικού διχτυού ασφαλείας, ανάμεσα στην ψυχική μας κατάσταση, την αποτύπωσή της και την ανταπόκριση της κοινότητας.
Φυσικά ηλίθιοι θα υπάρχουν πάντα και παντού.
Μιλώ για τους ανθρώπους που δείχνουν αδιαφορία στην πραγματικότητα -την προσωπική, αλλά και την γύρω τους-, ανοσία στη λογική, λατρεία στην κακογουστιά και αφοσίωση στην αμορφωσιά και την αγραμματοσύνη.
Για όλους αυτούς δηλαδή, που υπό κανονικές συνθήκες θα περνούσαν παντελώς απαρατήρητοι, παρ’εξόν ίσως των ληξιαρχείων και της στατιστικής.
Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν είναι κανονικές.
Ευτυχώς, οι ηλίθιοι συνεχίζουν να ακολουθούν τη στατιστική τους κατανομή.
Ατυχώς, ο θόρυβος που κάνουν ακούγεται εντονότερα, όσο τα αυτιά γίνονται πιό ευαίσθητα.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Πυθαγόρας
Δεν ξέρω ποιος οίστρος σε ώθησε να το ξεκινήσεις, αλλά ευπρόσδεκτο και κατανοητό
Ο ίδιος οίστρος, που ώθησε κι εσένα να συμφωνήσεις.
Και εμένα και αυτούς τους άλλους 4-5 ίσως και περισσότερους, όπως λες.
Προτιμώ την συμμετοχή ενός Panos T και ενός deva, έστω και με τις ιδιαιτερότητές τους, τις οποίες αντιμετώπιζα ευχάριστα και με αλληλοκατανόηση, έστω και δια μέσου ύβρεων και "αλληλοσπαραγμών", παρά την εντελώς άκαιρη, άψυχη, ανόητη, βλακώδη συμμετοχή, ενός regulus, ενός Χριστου-Ελ, ενός panpan και δεν συμμαζεύεται η δυσωδία της πνευματικής αποφοράς.
Και αυτό επειδή, ήξεραν ότι ξέρω και ξέρω ότι ήξεραν.
Κανείς δεν μπορούσε να μας κατηγορήσει, ότι μαλώναμε σε...ξένον αχυρώνα.
Είμαστα γαϊδούρια μεν, αλλά στον δικό μας...αχυρώνα!
Υ.Γ
Ημουν σίγουρος πως θα συμφωνούσες με την κίνηση του ΑΜΕΙΝΙΑ.Οπως και οι άλλοι 4-5, που περιμένω να δώ στη συνέχεια.Και παραπάνω από 5.Σίγουρα ναι!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Πρόκειται για ωμή διαπίστωση, μιας ωμής πραγματικότητας.
Θεωρώ πως έχουν εξαντληθεί δύο μήνες τώρα, τα όρια της ανοχής και του "χαϊδέματος" χάριν της από πολλούς παρερμηνευθείσας, ελευθερίας του λόγου.
Γίνομαι "θρασύς" μέσα από την ευθύτητά μου, επειδή ξέρω ότι, δεν υπάρχουν και πολλοί που διαφωνούν, με τα λόγια μου.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.