ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ... (Aum... Aμάν... Αμήν) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ... (Aum... Aμάν... Αμήν) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

jonniebegood61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
08/07/2005, 13:35:42

.

κουμπαρε Comrade Ε.Α. τον Ντουρουτι τον εχεις ακουστα?

τις αναρχικες κομμουνες της Καταλωνιας?

το ποιοι τους πουλησαν στον Φρανκο και στους Ναζι?

.

"τα παληκαρια τα καλα, συντροφοι τα σκοτωνουν..."

.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

NADAΜέλος
08/07/2005, 13:50:39

Deva_Parinito,
σε χαιρετώ και από τούτα εδώ τα μέρη!

quote:
Εγώ είμι το φως του κόσμου. Ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν την σκοτία, αλλ' έξει το φως της ζωής.

"Εγώ ειμί"... Εγώ ειμί... τι;;
Εγώ ειμί... ο τάδε ή ο δείνα, αναφωνεί η προσωπικότητα.
Εγώ ειμί... Φώς, Αγάπη... αναφωνεί η Ψυχή, η Χριστότητα εντός.
Εγώ ειμί... ο Ων.. "ο Κύριος και ο Θεός μου", αναφωνεί η Υπέρτατη Αρχή, το Πνεύμα εντός.
Εγώ είμι Υπέρλαμπρο Φώς, που ως Σκότος εμφανίζεται στους μη δυνάμενους να δουν...
Τέλος...

Moz...
την καλημέρα μου...

lorenzoΜέλος
08/07/2005, 15:14:51

quote:
Παρασύρεις τη νεολαία!

Να!!! Κάτι τέτοια μου λες και σ' αγαπάω!!!!

Τζόβενο Μόζυ μου 54 + > φεύγα...????!!!!

Πάντως δεν κακό όπως συνηθίζει να λέει κι η φίλη μας...

quote:
σιγουρα δεν ειναι Κινα μοζη μου, αλλα ειναι η γη που γεννησε τους "κλεφτες" του 21 και τους "ληστες" των αρχων του 20ου αιωνα.

μπορει να χτυπησει τατου τον Γκανταρα πχ και οχι τον Μαο.

Παιδιά αποφασίστε επιτέλους...

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."
--Confucius

lorenzoΜέλος
08/07/2005, 15:33:24

quote:
τις αναρχικες κομμουνες της Καταλωνιας?

το ποιοι τους πουλησαν στον Φρανκο και στους Ναζι?

Αγαπητέ μου κηπουρέ παρακαλώ μη παραμελείτε και τα του οίκου μας

{κήπου μας} τρωκτικά τα γνωστά με τα κωδικά ονόματα "Δεκεμβριανά"...

τα "Ιουλιανά", "Απριλιανά"...

Ενθυμήστε...

Δυστυχώς αληθέστατον παντού και πάντα jonnie μου!!!!

--Confucius

08/07/2005, 18:15:49

quote:

Αγαπητέ μου κηπουρέ παρακαλώ μη παραμελείτε και τα του οίκου μας

{κήπου μας} τρωκτικά τα γνωστά με τα κωδικά ονόματα "Δεκεμβριανά"...

τα "Ιουλιανά", "Απριλιανά"...

Ενθυμήστε...

ποσως δεν τα ξεχνω αγαπητε lorenzo!

εχω πει δυο πραγματα: "οι θεωριες ειναι ολες καλες μεχρι να πραγματωθουν απο ανθρωπους", και "η μ@L@κι@ κουφαινει, ο φανατισμος και κουφαινει και τυφλωνει".

και αφου συμφωνουμε και μ αρεσε και που το μεγαλωσες, ας το επαναλαβω:

νασαι καλα!

.

.

MozΜέλος
10/07/2005, 02:30:32
Aκουγα το «Life After Death» των BLACKMAIL (άλλο έψαχνα, άλλο βρήκα...) ...έχει ένα καταπληκτικό artwork του Subhuman... Ένας φοίνικας που φύτρωσε σε μια πολυθρόνα που βρίσκεται πάνω σε μια φάλαινα, ένα μάτι-Κρόνος, 2 αμανίτες, 1 άσσος μπαστούνι, σκελετοί που σερφάρουν πάνω σε βέλη, θεότητες των Ίνκας, μια σκάλα που οδηγεί σε μια σκακιέρα, ρολόγια που δείχνουν τη «γνωστή» ώρα, μια σαλαμάνδρα (;), ήλιος, αστέρια και κυβερνοπάνκ θηλυκές φιγούρες... /Αναρωτήθηκα αν θα σας άρεζε και τι ερμηνείες θα δίνατε, τι θα έλεγε η αγαπητή Ατμα (μιας και διαθέτει ένα είδος εξπερτίζ στον αποσυμβολισμό)... αλλά η διάθεση να ακούσω μουσική υπερίσχυσε της βουτιάς στα σύμβολα. (Ατμα, είσαι σε «καραντίνα»; ...χα!)

Πρόσεξα τους στίχους-κάτι που συνήθως γίνεται βάσει αυτόματου πιλότου... «Conspiracy/The Place to be/Emergency/It has to be/So strange to me/Infinity/We may not see/The way to be.»

Ένα «κομμάτι» συγχρονικότητας είναι αρκετό ως «τροφή» για συνωμοσιολογικά σενάρια. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. //Χαμογέλασα και έβαλα το δίσκο να παίξει ξανά... κι άλλη μια... (Ίσως σας φαίνονται άσχετα όλα αυτά, αλλά δεν είναι... Είναι εξίσου «ανούσια». Σαν τη γωνία του μπακλαβά...)

«Feed the mouth of the monster/feed the mouth of the hole
-n the cities are burning, burning/-n the fire goes on
So we made it right/And it-s total fright
It-s to high to fall/Let the body stroll
If you want it right/Share a bit of light
If you mix it well/You ll find your body, dare
But you can use it all/Save at least its soul
It-s my head on a crash of two rivers
And it-s true, -n it-s true -n it-s through
And my fingers they slide
On the land of honey-dew, honey-dew,honey-dew
And I-m falling, I-m falling, I-m falling
And it s done, -n it-s done, -n it-s done
Should I sway should I stop should I fall in?
So I-m stunned...»

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσες ψυχές κολυμπάνε μέσα στο αχανές τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και πόσες συγκρούονται πάνω στον ιστό ανά δευτερόλεπτο;... Πόσοι εγκέφαλοι αγγίζουν την δική τους πληρότητα; Πόσοι περνούν σε άλλες σφαίρες αντίληψης από ένα «Υ»;...

Οι λέξεις της Nada, μου αφήνουν μια αίσθηση ηρεμίας. Aμμουδιά απέραντη νωρίς το πρωί κι η θάλασσα λάδι/μόνο εγώ κι ένα υπέροχο τριπ/μια παρέα που πάει για ύπνο μετά από ολονύχτια κραιπάλη... /κρατώντας μισογεμάτα μπουκάλια νερό/προσπερνά και χάνεται στο βάθος... //ακόμα κι αν βάλεις 10 ερωτηματικά κι άλλα τόσα θαυμαστικά/βλέπω.../strange days...//Ενίοτε η παρέα αντικαθίσταται από τον φίλο κι αδερφό μου που ξεδιαλέγει κάτι δολώματα (δε βαριέται;)... ή εκείνη την Αλαφροϊσκιωτη που μπαίνει στη θάλασσα και ποτέ δεν τη βλέπω να βγαίνει... //Ευχές.

«...That sun, it looks so sunny/flashing light upon our side
It seems like big decision/keep the secret of the slide
That prison, that-s our prison/is the servant of the tide
I-m the servant of the tide, that-s right...
We-d always been so lucky/but what does so lucky mean?
It-s time to meet our lines/and the sea is flaming free...
...I-m the servant of the sea...»

Όλα ένα...

Καλό ξημέρωμα...

Technosamurai_code
AuM_©Ζ

Edited by - Moz on 10/07/2005 02:33:35

10/07/2005, 02:58:17

.

.

.

10/07/2005, 03:16:11
Παναγίτσα μου!
Τι ειν τούτο;;;

Μπήκα βρε jonniebegood να δω τι γίνεται στο θέμα, και τρόμαξα!
Κλείδωμα! Γρρρηόγορα!!!

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

MozΜέλος
10/07/2005, 03:17:08
ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΣ!!!
(Τι αηδία είναι αυτή; Ποιος σου τα μαθαίνει αυτά και τα κάνεις; )
Deva_ParinitoΜέλος
10/07/2005, 12:18:57
quote:
Οι λέξεις της Nada, μου αφήνουν μια αίσθηση ηρεμίας. Aμμουδιά απέραντη νωρίς το πρωί κι η θάλασσα λάδι/μόνο εγώ κι ένα υπέροχο τριπ/μια παρέα που πάει για ύπνο μετά από ολονύχτια κραιπάλη... /κρατώντας μισογεμάτα μπουκάλια νερό/προσπερνά και χάνεται στο βάθος... //ακόμα κι αν βάλεις 10 ερωτηματικά κι άλλα τόσα θαυμαστικά/βλέπω.../strange days...//Ενίοτε η παρέα αντικαθίσταται από τον φίλο κι αδερφό μου που ξεδιαλέγει κάτι δολώματα (δε βαριέται;)... ή εκείνη την Αλαφροϊσκιωτη που μπαίνει στη θάλασσα και ποτέ δεν τη βλέπω να βγαίνει... //Ευχές.

Και οι δικές μου σε σένα φίλε.

Ζήτω ο Θεός, που οτιδήποτε το ρει,
και φτιάχνει χίλια σύμπαντα σε νάϋλον λεκάνη,
όμως το πιο απίθανο που η κούτρα μου απορεί,
τον ίδιο εκατόρθωσε, ανύπαρκτο να κάνει...

Υποκλίνομαι NADA.

ATMA, καλώς να ορίσεις.

Ryche, είμαι φίλος σου.

Moz, o μάγος του Όζ, ενώπιόν σου...

Καλημέρα,
Ένας Deva

Έγινε, τα λέμε...
lorenzoΜέλος
10/07/2005, 15:30:20

--Confucius

10/07/2005, 16:37:39
quote:
Ryche, είμαι φίλος σου.

Kαι γω Deva,φιλος σου ειμαι.

Deva_ParinitoΜέλος
10/07/2005, 17:03:48
quote:
Kαι γω Deva,φιλος σου ειμαι

Πάμε να πιούμε τότε έναν καφέ φίλε, μια και είσαι εδώ...

Deva

Έγινε, τα λέμε...
Deva_ParinitoΜέλος
10/07/2005, 18:34:01
Όταν κοιμόμαστε στο μαξιλάρι κάποιου άλλου, μερικές φορές βλέπουμε τα όνειρά του. Για παράδειγμα, αν ένα παντρεμένο ζευγάρι αλλάξει πλευρές στο κρεβάτι, για ένα διάστημα ο άνδρας θα βλέπει τα όνειρα της γυναίκας και η γυναίκα του άνδρα. Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει σε ένα κρεβάτι ξενοδοχείου για τον απλούστατο λόγο ότι δεν κοιμάται κανείς εκεί για αρκετό διάστημα ώστε να αφήσει ψυχικό αποτύπωμα. Η σύνδεση που δημιουργείται είναι με το κρεβάτι ή με τον χώρο που βρίσκεται από κάτω του ? Ίσως έλκουμε διανευρολογικά μπιτ πληροφοριών από τον κάτω κόσμο, και με αυτά πλάθουμε τα όνειρα με τον ίδιο τρόπο που το μέταλλο έλκει μόρια οξυγόνου από τον αέρα και σχηματίζει σκουριά. Τα όνειρα, λοιπόν, μπορεί να είναι μια μορφή ψυχικής οξείδωσης. Κάθε πρωί, το λαδωμένο κουρέλι της εγρήγορσης μας σκουπίζει και μας καθαρίζει. Αργά ή γρήγορα όμως, σκουριάζουμε σε βάθος οπότε χάνουμε ελαστικότητα, αγωγιμότητα και σαφήνεια μορφής, παθαίνουμε άνοια ή τρελαινόμαστε, σβήνουμε. Αν χρησιμοποιούσαμε το κουρέλι πιο εντατικά, αυτό μπορεί να μην συνέβαινε. Και γι’ αυτό το μήνυμα των μοναχών Ζεν – το μήνυμα όλων των μυστικιστών παντού – ήταν και είναι :

Ξυπνήστε ! Ξυπνήστε !

Από το βιβλίο ενός ντέβα.

Καλό καλοκαίρι,
Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 10/07/2005 18:35:28

11/07/2005, 01:58:48

.

βιαστηκατε να κρινετε τους πνευματικους ορθοδοντικους πριν δειτε το τελικο αποτελεσμα βρε παιδια...

καλη δουλεια!

στους τραπεζιτες υπαρχει και το συμβολο του Κουδος...

.

.

lorenzoΜέλος
11/07/2005, 12:56:23

--Confucius

lorenzoΜέλος
11/07/2005, 13:13:22
Και στην Τροία;
Τίποτε στην Τροία-ένα είδωλο.
Έτσι το θέλαν οι θεοί.
Κι ο Πάρης, μ' έναν ίσκιο πλάγιαζε σα να ήταν πλάσμα
ατόφιο.
κι εμείς σφαζόμασταν για την Ελένη δέκα χρόνια .

Μεγάλος πόνος είχε πέσει στην Ελλάδα.
Τόσα κορμιά ριγμένα
στα σαγόνια της θάλασσας στα σαγόνια της γης.
τόσες ψυχές
δοσμένες στις μυλόπετρες, σαν το σιτάρι.
Κι οι ποταμοί φουσκώναν μες στη λάσπη το αίμα
για ένα λινό κυμάτισμα για μια νεφέλη
μιας πεταλούδας τίναγμα το πούπουλο ενός κύκνου
για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη.
Κι ο αδερφός μου;
Αηδόνι αηδόνι αηδόνι,
τ' είναι θεός; τι μη θεός; και τι τ' ανάμεσό τους;

"Τ' αηδόνια δε σ' αφήνουνε να κοιμηθείς στις Πλάτρες".

Γ.Σεφέρης, "Ελένη"

--Confucius

lorenzoΜέλος
11/07/2005, 13:41:41

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

--------------------------------------------------------------------------------
Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα.
Όταν αμύνεσαι χωρίς να κάνεις τίποτα απολύτως, δέχεσαι κτυπήματα και χάνεις έδαφος έχοντας απώλειες, δίνοντας την ευκαιρία στον άλλο να σε μελετήσει, να βρει τα όπλα σου και να τα εξουδετερώσει.

Δεν είναι αυτό που λες που μετρά, αλλά αυτό που κρύβεις.
Η απάτη κρύβεται πίσω από αυτό που δεν φαίνεται…

Ελάττωσε ταχύτητα για να μυρίσεις τα τριαντάφυλλα . Θυσίασε λίγο χρόνο να κοιτάξεις γύρω σου και να δεις πραγματικά τι συμβαίνει μπροστά σου αυτήν τη στιγμή. Κάν’ το αυτό και θα αντιληφθείς ότι αυτή η στιγμή είναι η μόνη που υπάρχει και, το σημαντικότερο, αυτή η στιγμή είναι η μόνη που έχεις για να αφήσεις τ’ αποτυπώματά σου στη ζωή.

Πρέπει άραγε να σκοτίζω τον εαυτό μου με πράγματα που μπορεί να μη μου συμβούν ποτέ; θα πρέπει να ταλαιπωρούμαι με προβλήματα που μπορεί ποτέ να μην προκύψουν; όχι! Το αύριο είναι θαμμένο μαζί με το χθες και δεν θα το ξανασκεφτώ

Αλίμονο σε σένα αν δώσεις ολοκληρωτικά τον εαυτό σου σε κάποιον άλλο. Θα είσαι χαμένος για πάντα. Κράτησε τον εαυτό σου, όπως κρατούν και οι άλλοι τον εαυτό τους. Μετά βάλε μαζί το «αυτοί» και σχημάτισε το «εμείς». Στην συνέχεια δούλεψέ το αυτό το «εμείς». Και θα δεις ότι γίνεται όλο και πιο μεγάλο, ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνει και το «εσύ» και το «εγώ». Η στενή επαφή είναι αυτό το θαυμάσιο «εμείς».
Κι αν από κακή τύχη χάσεις αυτό το ιδιαίτερο «εμείς», σου μένει πάντα το «εγώ» και οι τρυφερές αναμνήσεις να χτίσεις τη συνέχεια.

THE GAME IS OVER...

ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΑ ΟΡΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ._

Ένας τρελλός Πατρινός από άλλο foroum....

--Confucius

MozΜέλος
11/07/2005, 14:51:55
Καλημερούδια!

Lorenzo, «μ-έφτιαξες πάλι», shukran! ((Το έκανες το τατού ή τζάμπα ο κόπος «αυτηνής»; ))

Τζώνυ-μπι και Μέγα Μύστη, αυτά τα σιδεράκια-η ντροπή-«αυτό το ντικρ»! Η τέχνη που φέρνει τα πάνω-κάτω... (Είσαι κορυφή! /στο χω ξαναπεί;) Η πρώτη εικόνα που έβαλες, παραδέξου το ότι είναι «σοκαριστική» για τους «αμύητους στην πνευματική ορθοδοντική». Κι ας είναι ευκαιρία φώτισης. Η δεύτερη όμως ανταμοίβει κάθε προσπάθεια ανάβασης στο βουνό! (Χμ... υπάρχει μετρητής Χαράς; )

quote:

στους τραπεζιτες υπαρχει και το συμβολο του Κουδος...

(δεν εννοείς του δημοσίου και μη...;!) «Βάλτε ά-φοβα ένα στο καθημερινό σας διαιτολόγιο», φρόντισε ο Dr-Jonniebegood (ο γνωστός της ΥΑΠ)... Aum-Αμάν-Αμήν!

Αγαπητή μου και Κλειδοκρατόρισσα, ο Κούδας να σας δίνει όλα τα αγαθά του Αβραάμ και του Ισαάκ και του κέρατος της Αμάλθειας! ((Αμαλία-μου, καλού-κακού ρίχνε καμιά ματιά/περιμετρική, έτσι για να μην έχουμε τίποτα εισβολές από το υπερπέραν-Αρες-Μάρες κι αρχίσουνε οι κουκου-νάρες... βροχή!//Φιλικά πάντοτε//Fotograf-Yok επίσης, αλλά κάνω κλικ και το ξέρεις...))

Ντέβα, καλώς σε βρίσκω πάλι! (Shukran και για το νάυλον. Η ποπ-αρτ που στοιχειώνει την τέχνη μου/δεν μπορώ να την αποφύγω τελικά...) Έπινα κάτι τσίπουρα χτες και σε σκέφτηκα (άνευ πλάκας). Εκείνο το κλινγκ!... (και στα μάτια/για να ισχύει η πρόποση). Στο επόμενο κλινγκ! Θα με θυμηθείς άραγε; (Θα μου το πεις;)... Φαντάζεσαι, λέει, αυτό το κλινγκ! να ταξιδεύει από άκρη σε άκρη, με αράκ και τσίπουρα και σάκε; Να μιλάς εσύ για τον Βούδα κι εγώ για τον Κούδα και το τζίνι σου (το ενοχλητικό) για τον... Κανένα; ΟΛΑ ΕΝΑ όνειρο είναι, θα μου πεις, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το φορτωθεί κανείς ((μια σκέψη έκανα, μη δίνεις σημασία/αλλά έτσι θα γίνει και θα με θυμηθείς)).

Ryche, φίλε μου, HEIL! Technoshamanism_uberalles! Ευχαριστώ που σφραγίζεις σανσκριτικώς και με σύμβολα Δύναμης. Θα επέλθει η εναρμόνιση, τι λες; ((Ελπίζω όλα καλά... στον πλανήτη!))

((Αδερφέ μου, μήπως να αλλάξουμε μετοχές; Καμιά παραθρησκ-; Καμιά θέαση τσουπακάμπρα; Δύσκολοι καιροί...))

Shukran JAZZilan
©Moz
------------------
((Με τιμάτε όσοι συμμετέχετε/και δια της ανάγνωσης...))

Deva_ParinitoΜέλος
11/07/2005, 16:34:32
quote:
Φαντάζεσαι, λέει, αυτό το κλινγκ! να ταξιδεύει από άκρη σε άκρη, με αράκ και τσίπουρα και σάκε; Να μιλάς εσύ για τον Βούδα κι εγώ για τον Κούδα και το τζίνι σου (το ενοχλητικό) για τον... Κανένα; ΟΛΑ ΕΝΑ όνειρο είναι, θα μου πεις, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το φορτωθεί κανείς ((μια σκέψη έκανα, μη δίνεις σημασία/αλλά έτσι θα γίνει και θα με θυμηθείς)).

Έλα να με βρεις στο ιν Κόγκνιτο αδέρφι,
θα 'χουμε σάκε, τσίπουρο, ρακί.
Το πιο ωραίο στο ιν Κόγκνιτο ρε μάγκα,
είναι πως όλοι θα 'ναι με τα τζίνια τους εκεί...

Εσωτερισμό θα κάνω,
στην ξαπλώστρα μου επάνω,
μ' αντι-ηλιακό.
Κι οι φρουτοχυμοί θα τρέχουν,
στα κορίτσ'α που θα μ' έχουν
σαν της Ρόδου Κολοσσό.

Σε μονοκίνι τυρκουάζ,
η καρδιά μου στο γκαράζ,
κι οι ορμές δίνουν μπαράζ.
Άντε να μπω να κολυμπήσω,
να 'ρθει η κάψα μου σε ίσο,
να σου χαρίσω