- Τι θέλουμε ως ανθρωπότητα; Πιστούς ή καλούς ανθρώπους; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:
αυτη η σκεψη σου με σκοτωνει!
Να υποθεσω οτι τον ηξερες,σωστα;
Όταν συζητούσαν επι σελίδες και σελίδες τον Λιαντίνη στο φόρουμ ο Εαρινός δεν είχε βγει καν απ' το αυγό του
Δυστυχία και αυτό...![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Ναι!! αλλά ποια κότα έκανε το αυγό?Και στο κάτω κάτω, τι μετρά περισσότερο?
Το αυγό ή η Κότα?
Παραείναι βαθυστόχαστα αυτά τα ερωτήματα για μένα
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 23/09/2011 19:54:41
quote:
Μιλάμε για πολύ μεγάλο κόλλημα!!
Σωστά?
Συγνώμη αν πάτησα τον κάλο σου και πόνεσες!
Να βαδίζεις πλαγιαστά...
Φίλε αυτά είναι κιτς (κάλος-πόνεσες-βαδίζεις πλαγιαστά)...χρειάζεται και κάποιο χιούμορ, ετυμολογία (δεν απαντάμε με τα ίδια λόγια στον συνομιλητή), διατηρούμε ένα επίπεδο, προκαλούμε νοητικά...ουφ ![]()
Ωραίος ο Pitbull Εαρινέ μου!![]()
Εγώ θα βάλω έναν Σιδηρόπουλο.
http://www.youtube.com/watch?v=9OsescoTgcQ
quote:
Φίλε αυτά είναι κιτς (κάλος-πόνεσες-βαδίζεις πλαγιαστά)...χρειάζεται και κάποιο χιούμορ, ετυμολογία (δεν απαντάμε με τα ίδια λόγια στον συνομιλητή), διατηρούμε ένα επίπεδο, προκαλούμε νοητικά...ουφ
Βρε φίλε μου, τι το θες το χιούμορ, αν δεν μπορείς να το χειρισθείς, και χρειάζεσαι σηματάκια για να εκφραστείς?
Αν ο κάλος σε πόνεσε και διαμαρτυρήθηκες, επαναλαμβάνω, να προσέχεις πως περπατάς.
Εκτός και έχεις κάλο αλλού.
Αυτό φίλε μου δεν ξέρω πως θα μπορέσεις να το ξεπεράσεις.
Ρώτα κανέναν άλλον.
Γεννιέται κανείς καλός ή γίνεται καλός με καλλιέργεια και γνώση???
Ο φόβος δεν κρύβεται πίσω απο πολλά μα πάρα πολλά αισθήματά μας και τα οποία μας χειραγωγούν και μας κατευθύνουν???
Αλλα πριν φοβηθούμε , άραγε δεν προίσταται η σκέψη , η ανάλυση και η ερμηνεία διαφόρων γεγονότων και εμπειριών μας???
Δεν διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο και η αίσθηση που έχουμε ως άνθρωποι για τον ίδιο μας τον εαυτό???
Πόσες φορές ως παιδιά δεν αισθανθήκαμε ανεπαρκείς απο τον λόγο της μητέρας ή του πατέρα μας απέναντί μας???
Και πόσες αφορές αυτά τα αισθήματα ανικανότητας δεν αναπαρήχθησαν και μας καθήλωσαν???
Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε αυτές τις εγγραφές αλλα μπορούμε να αποφασίσουμε να κλείσουμε τον διακόπτη της αναπαραγωγής τους , όπως και τον διακόπτη άλλων αναπαραγωγών που μας πληγώνουν και μας δημιουργούν αρνητική αίσθηση και εικόνα για τον εαυτό μας , με αποτελέσματα άσχημα στην ζωή μας....
Η γνώση ότι και αυτοί οι άνθρωποι -ως παιδιά- βίωσαν αντίστοιχους "ψυχολογικούς βιασμούς" και προμήθευσαν ιδέες και συμπεριφορές τους ιδίους -γονείς- με αποτέλεσμα να εντυπώσουν κατ'αυτόν τον τρόπο και να διατυπώσουν αντιστοίχως χωρίς να το ανατιλαμβάνονται ότι πρόκειται για παρεκτροπή τους , δεν σημαίνει ότι εμείς ως ενήλικες δεν πρέπει και δεν οφείλουμε να δούμε καθαρά τι ακριβώς συνέβη ....
Διότι αν δούμε καθαρά τα γεγονότα , τότε και θα τους δικαιολογήσουμε αλλα και θα πετάξουμε απο πάνω μας καθε άσχημη αίσθηση για τον εαυτό μας....θα ελευθερωθούμε και θα ανασάνουμε...
Είναι θέμα πίστης όλα όσα αναφέρθηκαν ή γνώσης φίλοι μου???

Και γώ θέλω να τρέξω σαν τον άνεμο-Μπόλτον ή να τριπλάρω σαν τον Μέσι...ωστόσο μπορούν οι ικανότητές μου να ορίσουν αντίστοιχες επιθυμίες???
Εμείς ως κοινωνία και ειδικότερα ως μονάδες , έχουμε το δικαίωμα να θέλουμε-επιθυμούμε το οτιδήποτε και αν "Όχι" τότε γιατί αφήνουμε επιθυμίες τις οποίες δεν μπορούμε να "φθάσουμε" να θεμελιώνονται εντός μας???

quote:Μπορούν οι επιθυμίες σου, να ορίσουν τις αντίστοιχες ικανότητές σου;
ωστόσο μπορούν οι ικανότητές μου να ορίσουν αντίστοιχες επιθυμίες???
Επιθυμούν πράγματα -και ορίζουν επιθυμίες- για τα οποία δεν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα απόλαυσής τους??
Πόσοι δεν δανείσθηκαν π.χ για να αποκτήσουν ένα super-car το οποιο θα τους προσέδιδε αίγλη και αναγνωρισιμότητα και μετέπειτα κλήθηκαν να πληρώσουν το αντίτιμο .... το οποίο τους έγινε καθημερινός βρόγχος??
Πόσοι δεν δανείσθηκαν για να πάνε το ταξίδι των ονειρων τους και το ταξίδι αυτό αποτέλεσε την απαρχή τόσων δεινών???
Αρκεί η επιθυμία για να μπορέσει κάποιος να την απολαύσει ή χρειάζονται και ορισμένες προϋποθέσεις για να κατοχυρώσουμε δικαίωμα ως προς την απόλαυσή τους???

quote:
Χωρίς υψηλούς στόχους, μπορούμε άραγε να πετύχουμε θαυμαστά έργα?
Εξαρτάται ποιός είναι ο στόχος Φίλε μου...ασφαλώς ο άνθρωπος "δημιουργεί" με την φαντασία και την σκέψη του εικόνες -επιθυμίες- του μέλλοντος...ωστόσο , πολλές φορές οι επιθυμίες αυτές δεν συνοδεύονται και απο εργασία-καλλιέργεια και υποδομές στι οποίες θα στηριχθούν...έτσι , παραμένουν επιθυμίες ανεκπλήρωτες που θυματοποιούν τον άνθρωπο με το ανεκπλήρωτό τους..και το ανέφικτο της παραγματοποίησής τους!!!

Αυτό που θα πρέπει να προσέξει είναι, να ορίζει στόχους έως εκεί που φτάνει η σκούφια του.
Αν στην πορεία ψηλώσει, μπορεί να ψηλώσουν και οι στόχοι του.
Από την άλλη μεριά, οι ανώτερες των δυνάμεων του απαιτήσεις, και προσδοκίες, μπορούν να προσθέσουν δυσβάσταχτο άγχος στο άτομο, με πάρα πολύ σοβαρές συνέπειες για το ίδιο το άτομο.
Εδώ κολλά το “Παν μέτρον, άριστον”.
quote:
gianispseftis
Χμ...να μια ένδειξη...!!!
Δεν υπάρχει "παν μετρον αριστον" αλλά "μέτρον άριστον"!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Αρκεί η επιθυμία για να μπορέσει κάποιος να την απολαύσει ή χρειάζονται και ορισμένες προϋποθέσεις για να κατοχυρώσουμε δικαίωμα ως προς την απόλαυσή τους???
Ναι, υπάρχει! Να το θέλουμε πραγματικά.
Και, να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε.
Οι ηττοπαθείς άνθρωποι μπορεί να χάσουν αυτό που θέλουν μέσα από τα χέρια τους για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ότι ενώ ζητάνε κάτι, δεν αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να το έχουν.
Απο 'κει και πέρα, αν κάποιος θέλει πραγματικά κάτι, μπορεί να βρει τις ικανότητες, να τις αποκτήσει δηλαδή, αρκεί να μην είναι τεμπέλης.
quote:Εδώ συμφωνούμε φίλε μου
gianispseftis
Χωρίς υψηλούς στόχους, μπορούμε άραγε να πετύχουμε θαυμαστά έργα?
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 18/11/2011 21:18:24
quote:
Αυτό που θα πρέπει να προσέξει είναι, να ορίζει στόχους έως εκεί που φτάνει η σκούφια του.
Αν στην πορεία ψηλώσει, μπορεί να ψηλώσουν και οι στόχοι του.Από την άλλη μεριά, οι ανώτερες των δυνάμεων του απαιτήσεις, και προσδοκίες, μπορούν να προσθέσουν δυσβάσταχτο άγχος στο άτομο, με πάρα πολύ σοβαρές συνέπειες για το ίδιο το άτομο.
Aυτό ακριβώς φίλε μου ... αυτό!!!

O Νομπελίστας Norman Borlaug(1914-2009), με τις έρευνες και προτάσεις τους για την αγροτική καλλιέργεια (πράσινη επανάσταση) έσωσε 1 δις ανθρώπους σε χώρες σε Ασία και Αφρική.
Δεν ξέρω αν πήγαινε εκκλησία ή αν ήταν "καλός" άνθρωπος. Ήταν χρήσιμος στην ανθρωπότητα.
τα ειπες ολα!!
quote:
Εαρινός :Εξαρτάται ποιός είναι ο στόχος Φίλε μου...ασφαλώς ο άνθρωπος "δημιουργεί" με την φαντασία και την σκέψη του εικόνες -επιθυμίες- του μέλλοντος...ωστόσο , πολλές φορές οι επιθυμίες αυτές δεν συνοδεύονται και απο εργασία-καλλιέργεια και υποδομές στι οποίες θα στηριχθούν...έτσι , παραμένουν επιθυμίες ανεκπλήρωτες που θυματοποιούν τον άνθρωπο με το ανεκπλήρωτό τους..και το ανέφικτο της παραγματοποίησής τους!!
Αν εξετάσουμε , φίλε [ Εαρινέ } , (και λοιποί αγαπητοί σινδίκτυοι) αυτά που συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο , είναι εύλογο ότι μπορεί να περιγελάσει κάποιος την ιδέα μιας συλλογικής πνευματικής υπέρβασης . Οι καθημερινές ειδήσεις μπορεί να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι οδηγούμαστε όλο και πιο γρήγορα προς την κατάρρευση μάλλον παρά προς την υπέρβαση .
Αυτό είναι πράγματι μια πιθανότητα . δεν θέλω να υποβαθμίσω τη φοβερή κρίση της παγκόσμιας κατάστασης . Αν δεν κάνουμε κάποιες ριζικές αλλαγές , ασφαλώς οδηγούμαστε σε καταστροφή του ενός ή του άλλου είδους .
Επίσης πιστεύω ότι η θετική αλλαγή είναι δυνατή . Αν μπορέσουμε να αναπτύξουμε τη σοφία που χρειάζεται για να ανοίξουμε με ασφάλεια το δρόμο μας μέσω αυτών των ταραγμένων καιρών , οι δυνατότητες είναι εκπληκτικές και αφάνταστες σε μέγεθος .
Ας χρησιμοποιήσουμε την καρδιά και το νου μας . . .
Στο κάτω κάτω , πάνω απ’ όλα , εμείς είμαστε η μόνη μας ελπίδα . . .
ΥΓ.: Απουσίασα αρκετό καιρό , και ίσως απουσιάσω και μελλοντικά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων . Όμως αυτό που δεν έπαψα ποτέ να κάνω είναι να σας διαβάζω . . . ![]()

quote:
Στο κάτω κάτω , πάνω απ’ όλα , εμείς είμαστε η μόνη μας ελπίδα . . .
Για το πλανήτη Γή δεν έχει πρόβλημα.
Για το ανθρώπινο είδος παίζεται...
to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal
παίζει πράγματι μεγάλη απάτη.
Codex Alimentaria!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.