- **[ΘΕΟΣ]**? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Όλοι θέλουν………………ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Απλά για να μπω λίγο σφήνα στους Γερμανόφωνους![]()
Bisous![]()
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
Edited by - Agnostic on 13/04/2006 21:06:25
Να σαι καλά.![]()
quote:
Δεν λέω,υπάρχουν επιστήμονες που ενδιαφέρονται μόνο για το πώς λειτουργει το σύμπαν,αλλά υπάρχουν και άλλοι πολλοί τους οποίους ενδιαφέρει ο δημιουργός.
Θα συμφωνήσω με τον φίλο sylverlegent…
Γιατί πρώτα ας μην ασχοληθούμε με το ποιος δημιούργησε αυτόν τον κόσμο για το αν υπάρχει θεός και αν υπάρχει ποιος είναι αυτός??
Και προσπαθούμε απλά να επιβεβαιώσουμε την ματαιοδοξία μας ανακαλύπτοντας συνεχώς νέο πράγματα που στην ουσία στο κοντινό παρελθόν είναι απολύτως άχρηστα?? Στην ουσία αυτήν την στιγμή δεν ανακαλύπτουμε αναδημιουργούμε απλά συρρικνώνουμε παλαιότερες μα εφευρέσεις..
ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΕΣΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ
Θέλω να ρωτήσω το εξής:
Όσον αφορά θέματα θρησκείας δεν είναι λίγο αστείο να προσπαθούμε να βρούμε αποδείξεις?
Η γνώμη μου είναι (τουλάχιστον όσον αφορά τον χριστιανισμό) ότι πρόκειται για μια θρησκεία με ανεπαρκής ιστορική βάση, τελείως αναχρονιστική όπου μόνος λόγος ύπαρξης της μέχρι τις μέρες μας δεν είναι άλλος από την ίδια την ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει. Πιστεύω πια ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που με επιχειρηματολογία ιστορική ή ακόμη και λογική (γιατί υπάρχουν και λογικά σφάλματα) προσπαθούν να κρατηθούν από την θρησκεία. Εναπόκειται πια στην επιλογή του κάθε ανθρώπου να διαλέξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει. Και με αυτό εννοώ ότι αν κάποιος μπορεί να βρει την ηρεμία του και την προσωπική του γαλήνη ερμηνεύοντας με έναν δικό του τρόπο την κάθε θρησκεία δεν είναι κατακριτέο.
Όσο αφορά βέβαια το αρχικό ερώτημα αν μπορεί ποτέ να αποδειχτεί με μαθηματική ακρίβεια αν υπάρχει ή όχι θεός πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν. Αυτό που δεν καταλαβαίνω παρόλα αυτά είναι γιατί να έχουμε ανάγκη μια τέτοια μαθηματική ακρίβεια? Αν θυμάμαι καλά ο Βολταίρος δεν ήταν αυτός που είπε «ότι ακόμη και αν δεν υπήρχε θεός οι άνθρωποι θα δημιουργούσαν έναν»?
Φίλε stl
ο χριστιανισμός πραγματικά είναι μια θρησκεία της οποίας τα θεμέλια συχνά κλονίζονται.Αυτό όμως δεν πάει να πεί ότι η βασική του ιδέα <<αγάπη για τον άλλο>> παύει να έχει αξία.Δεν αντιλέγω ότι πολλά έχουν αλλάξει με το πέρας των αιώνων αλλά η βασική ιδέα (μάλλον) παραμένει η ίδια...............
Ζήσε και φτιάξε το μέλλον σου όσο καλύτερα μπορείς,γιατί όταν δεν θα χεις πια μέλλον θα θυμάσαι το παρελθόν
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
Ζήσε και φτιάξε το μέλλον σου όσο καλύτερα μπορείς,γιατί όταν δεν θα χεις πια μέλλον θα θυμάσαι το παρελθόν
Η πίστη σε κάτι ανώτερο,σε κάτι το οποίο μας "ελένχει" είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο αλλά και για την κοινωνία.Φανταστείται να ξέρατε ότι όταν πεθαίνατε απλά θα σταματούσατε να υπάρχεται, ό,τι έχετε ζήσει,νιώσει η πιστέψει απλά θα τελείωνε μαζί σας και ο κόσμος θα συνέχιζε να αναπτύσεται . . . . . .?Ποιό το νόημα του να ζήσεις αρμονικά τότε?Θα τα έκανες όλα πουτ@ν@ και απλά από κάποια στιγμή και μετά δεν θα υπήρχες . . . .κάτι το οποίο δεν συμφέρει αυτούς που θέλουν να μας ελένχουν.
[quote]
Εγώ πάλι νομίζω είναι πολύ αυθαίρετο το συμπέρασμά σου silverlegend, αν όχι και υποτιμητικό για τους ανθρώπους. Δεν θα μπορούσα να δεχτώ σε καμιά περίπτωση ότι μόνο υπό καθεστώς τρομοκρατίας (γιατί αυτό περιγράφεις) μπορούν οι άνθρωποι να συνυπάρξουν αρμονικά….
Άσε που αυτό καταλύει και την βασική ιδέα «αγάπη για τον άλλο», όπως την χαρακτηρίζεις. Τι να την κάνω την αγάπη αν είναι αποτέλεσμα εκφοβισμού???
Όσο αφορά δε το συμπέρασμα σου ότι ο Χριστιανισμός έχει ως κεντρική ιδέα του την «αγάπη για τον άλλο» -παρόλο που δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό- έχω να σου πω ότι αν όλοι το βλέπαμε έτσι και κάναμε έστω μια προσπάθεια την ημέρα εμπνευσμένοι από αυτό το πνεύμα «αγάπης» , όχι ηρωισμούς μιλάω για την καθημερινή μας ζωή τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει ως εδώ. Και ίσως αυτό είναι και το μεγαλύτερο σφάλμα του χριστιανισμού ως φιλοσοφία, εκβιάζει μια κατάσταση (την ζωή σου εν προκείμενης). Πίστεψε με, ξέρω πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που προσπαθούν να εξαγοράσουν μια θέση στο παράδεισο είτε με πράξεις είτε με χρήματα… Δεν νομίζω όμως να θεωρείς αυτό «αγάπη για τον άλλο»?