- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
γιαπετ:
Ευρωπαίοι, σας εύχομαι χρόνια πολλά με την ευκαιρία της "γέννησης" του "θεού" σας (άσχετα αν, ακόμη και στο παραμυθάκι, "γεννήθηκε" μάλλον, άνοιξη) και να πάψετε να μπερδεύετε την ιστορία, με τις "ιστοριούλες" για αδαείς και ευκολόπιστους και τα καρτούν με τα πραγματικά πρόσωπα...
Aπό τι μια με καλοκαρδίζεις και από την άλλη με κακοκαρδίζεις! γιατί? Χάθηκε η ευχή σου να ήταν μόνο εγκάρδια?
Εγώ σου εύχομαι σκέτο χρόνια πολλά και με υγεία! σε σένα και στην οικογένειά σου........τα άλλα στο τερέν μετά την ανάπαυλα!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Aπό τι μια με καλοκαρδίζεις και από την άλλη με κακοκαρδίζεις! γιατί? Χάθηκε η ευχή σου να ήταν μόνο εγκάρδια?
Μόνο σας καλοκαρδίζω. Η ευχή μου είναι όντως εγκάρδια, αν τη φιλοσοφίσετε.
quote:
Εγώ σου εύχομαι σκέτο χρόνια πολλά και με υγεία! σε σένα και στην οικογένειά σου........τα άλλα στο τερέν μετά την ανάπαυλα!
Σας το εύχομαι κι εγώ με κάθε ειλικρίνεια, αλλά, μόνο χρόνια πολλά; Σκέτο; Τι νόημα έχουν τα χρόνια, όσα και να είναι, αν απλώς περνάνε;
Εύχομαι λοιπόν, το Ελλάνιον φως του φωτοφόρου, Λύριου Απόλλωνα, να φωτίσει κι εσάς.![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
γιαπετ:
Μόνο σας καλοκαρδίζω. Η ευχή μου είναι όντως εγκάρδια, αν τη φιλοσοφίσετε.
Εάν μπούμε στη διαδικασία να φιλοσοφήσουμε κάτι για να δούμε εάν είναι εγκάρδιο ή όχι...........σημαίνει ότι υπάρχει και η υποψία να μην είναι εγκάρδιο!
quote:
γιαπετ:
Σας το εύχομαι κι εγώ με κάθε ειλικρίνεια, αλλά, μόνο χρόνια πολλά; Σκέτο; Τι νόημα έχουν τα χρόνια, όσα και να είναι, αν απλώς περνάνε;Εύχομαι λοιπόν, το Ελλάνιον φως του φωτοφόρου, Λύριου Απόλλωνα, να φωτίσει κι εσάς.
Ευχήθηκα χρόνια πολλά γεμάτα υγεία! τι άλλο να ευχόμουν? Εάν σου έλεγα είθε ο Χριστός να σε φωτίζει.......δεδομένου ότι δεν τον αποδέχεσαι θα ήταν σα να σε κορόιδευα! γι' αυτό και δεν τον έκανα!
Εσύ όμως τι στιγμή που γνωρίζεις ότι δεν αποδέχομαι το δωδεκάθεο! γιατί μου αναφέρεις τον Απόλλωνα?.......γιατί? Ένα σκέτο χρόνια πολλά γεμάτα υγεία για μένα και την οικογένειά μου θα ήταν υπεραρκετό!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
τρεχαγυρευε
quote:
Επειδή οι δικοί
σας μύθοι και θρύλοι, ιστορίες με δράκους και φίδια,
πρέπει να κρίνεις όλους ανάλογα και με το στύλ, οι
δικές μας ιστορίες είναι καλύτερες;
Συγνώμη φίλε μου τρεχαγυρευε.
Λές οι δικοί σας μύθοι και θρύλοι.
Οταν λές ``δικοί σας`` ποιούς εννοείς.
Οι υποτιθέμενοι μύθοι αυτοί είναι μύθοί ελληνικοί, νομίζω..
Οι δικές ΣΑΣ ιστορίες που λές, ποιές εννοείς?
Προφανώς θα αναφέρεσαι στα αναφερόμενα γεγονότα της Βίβλου.
Να σε ρωτήσω λοιπόν.
Πως κρίνεις οτι ο Βασιλιάς της Αθήνας ο Αιγέας είναι μυθικό πρόσωπο και πως κρίνεις οτι ο Ιωσήφ της βίβλου είναι ιστορικό πρόσωπο.
Να πάμε πιο παλιά.
Πώς κρίνεις οτι ο Φορωνέας είναι μυθικό πρόσωπο και πως κρίνεις οτι ο Αβράαμ είναι ιστορικό πρόσωπο.
κι ευτυχισμένο το νέο έτος...Φίλε μου μύθους εννοώ το
ότι μεταμορφώνονταν σε ταύρο, σε κύκνο, την έπεφτε σε διάφορες
κυρίες και όλα τα άλλα,που είπαμε ότι είναι μύθοι συμβολικοί... Αυτά λέω, αν διάβαζες πιο πάνω...
Όσο για τα πρόσωπα που θέτεις, τα σέβομαι τουλάχιστον το
ίδιο, για να μην πω περισσότερο τους Έλληνες...Δεν μιλάμε
για πρόσωπα, αλλά για θεικότητα της κάθε θρησκείας. Ότι οι
12 θεοί κα οι λοιποί θείσκοι, είναι μεταμφιεσμένοι δαίμονες,
λέω εγώ κι ότι οι μύθοι, έγιναν για να τους καλύπτουν...
Ότι δεν είναι θεοί, αλλά όργανα κια εντέλλονται ιδιότητες,
δεν τους ανήκουν..Ότι πολλοί αναιρούν την έννοια θεός, αφού,
ο καθένας έχει ανάγκη τον άλλο..Κοινώς, είναι ανθρωποι κι
όχι θεοί, ή μέτρο ανθρώπου, για να το θέσω καλύτερα....
Κοίταξε μιλάς για μεταμορφώσεις των αρχαίων θεών.
Η ζωομορφία δεν είναι προνόμιο των αρχαίων θεών.
Ιθαγενείς σαμάνοι πιστεύουν οτι έχουν την ικανότητα να βλέπουν μέσα απο τα μάτια αγρίων ζώων, οι δρυίδες είχαν αυτή την ικανότητα.
Εδώ ομως έχουμε κάποια μεταφορική έννοια της μεταμόρφωσης του Δία σε ταύρο ωστε να αποπλανήσει την όμορφη Ευρώπη.
Μην ξεχνάς οτι η Ευρώπη ήταν κόρη του Αγήνορα γιού του Βήλου εγγονή του Επαφου. Η Ευρώπη ήταν μητέρα του Μίνωα και του Σαρπηδόνα.
Γνωρίζεις τη διαμάχη Μίνωα Σαρπηδόνα και την τοποθέτηση των αρχαίων συγγραφέων για το θέμα αυτό..
Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν οτι πίσω απο αυτή τη ζωομορφία κρύβονται πολύ περισσότερα και οπως λές οι μύθοι είναι συμβολικοί..
quote:
Ότι δεν είναι θεοί, αλλά όργανα κια εντέλλονται ιδιότητες,
δεν τους ανήκουν..
Οταν κάποιος εχει κάποιες ξεχωριστές ιδιότητες εχει τον τίτλο του θεού. Θεός ηταν και ο Μέγας Αλέξανδρος , θεός και ο Καίσαρας, θεός και οι Φαραώ, θεός και ο Μαραντόνα.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς πιστεύουν οι 12θειστές για το 12θεο.
Την απάντηση την δίνει ο Πλάτωνας στο Τίμαιος στα ``περί φύσης`` οταν ο Κριτίας αναφέρεται στον ``γεννήσας το παν``.
Εκεί κάνει σχετική αναφορά και λέει οτι ``και είπεν ο γεννήσας το παν στους θεούς των θεών``.
Ετσι λοιπόν υπάρχουν κάποιοι που τους ονομάζουν θεούς.
Αυτοί οι θεοί έχουν κάποιους αλλους θεούς απο τους οποίους εξαρτούνται.
Ολοι αυτοί παίρνουν διαταγές απο εναν αλλο θεό ο οποίος είναι ο δημιουργός των πάντων.
Αρα εγνώριζαν οτι υπάρχει ενας θεός που δημιούργησε τα πάντα.
Εκεί που θέλω ομως να καταλήξω είναι οτι ολες αυτές οι μεταφορικές έννοιες ανήκουν στη σφαίρα της μυθολογίας οπως στη σφαίρα της μυθολογίας ανήκουν και κάποιοι βασιλείς. Το αντίθετο ομως συμβαίνει σε αλλες περιοχές οπου εκεί δεν υπάρχει μυθολογία.
Edited by - allzzaro on 25/12/2008 20:41:17
ο ζωομορφισμός, που δειχνει υποτέλεια στο ζώο,στην
αρχαία παγανιστική θρησκεία, που δεν ήταν και
ελληνικη , στο κάτω κάτω, αφού είναι δανεικοί θεοί
ασσυρίων και χαλδαίων......Αλλά το θέμα είναι ότι, αφού
δεν μπορούσαν να πετύχουν τίποτε άλλο, τους αρκούσε
το ζώο...Έλα, όμως που ο άνθρωπος είναι παραπάνω απο το
ζώο...
Εκεί κολλάμε, πέραν του ότι για μένα αυτά τα ζωώδη, φέρνουν
απο πάθη και δαιμόνια....Εννοώντας σκοτεινές δυνάμεις, που
δεν φέρνουν καλό...Προτιμώ όμορφα πράγματα και ποιοτικά...
Συμφωνούμε σε οσα λές περί θεών και κατωτέρων και ανωτέρω, που
έχουν να κάνουν με κατώτερες απο το Θεό δυνάμεις..
Και ρωτώ, γιατί κανείς να πιστεύει τον κατώτερο δαίμονα
κι όχι τον ανώτερο Θεό; Μήπως γιατί δεν ξέρουμε τι θέλουμε;
Μήπως γιατί κοιτάμε υλιστικά τη ζωή και εμάς, επηρεασμένοι
μόνο απο την σάρκα, όταν το πνεύμα μας είναι το αθάνατο
μέρος μας;
Αυτό είναι ερώτημα...
quote:
Εάν μπούμε στη διαδικασία να φιλοσοφήσουμε κάτι για να δούμε εάν είναι εγκάρδιο ή όχι...........σημαίνει ότι υπάρχει και η υποψία να μην είναι εγκάρδιο!
Δεν εννοούσα να φιλοσοφήσετε την εγκαρδιότητα της ευχής, αλλά την ίδια την ευχή.
quote:
Εσύ όμως τι στιγμή που γνωρίζεις ότι δεν αποδέχομαι το δωδεκάθεο! γιατί μου αναφέρεις τον Απόλλωνα?.......γιατί?
Δεν κοροϊδεύω κάποιον όταν εύχομαι να τον φωτίσει το Απολλώνιο φως, το αντίθετο...
Είναι πάνω από θρησκείες και γήινες ερμηνείες αυτό, άρα μας αφορά όλους σαν ανθρωπότητα.
Παρ' όλ' αυτά, αν σε πείραξε η αναφορά στον Απόλλωνα (αν και δεν θα έπρεπε με τόσες αναφορές στον χριστό, εκ μέρους σας) και αν δεν είναι υποκριτική η... έκρηξη, σου ζητώ συγγνώμη.
quote:
Ένα σκέτο χρόνια πολλά γεμάτα υγεία για μένα και την οικογένειά μου θα ήταν υπεραρκετό!
Εξυπακούεται ότι το επιθυμώ αυτό, είναι αυτονόητο...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
δεδομένου όμως ότι δεν αναγνωρίζω κανένα Απολλώνιο φως........σκέφτηκα να σε πειράξω λίγο.......με όλο το θάρρος βέβαια.....

quote:
δεδομένου όμως ότι δεν αναγνωρίζω κανένα Απολλώνιο φως.......
Το πιο σωστό είναι ότι δεν γνωρίζετε το Απολλώνιο φως.
Δέχομαι το πείραγμα, άλλωστε κι εγώ σας πειράζω, κατά καιρούς...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ